Panduan Perbandingan VeChain VS Walton: 2021 VET & WTC

Blockchain adalah rangkaian perisian yang diedarkan yang berfungsi baik sebagai lejar digital dan mekanisme yang memungkinkan pemindahan aset yang selamat tanpa perantara. Segala-galanya dari mata wang hingga hak milik hingga undi dapat dijadikan token, disimpan, dan ditukar di rangkaian blockchain.

VeChain dan Walton kedua-duanya adalah blockchain. VeChain adalah platform blockchain yang dirancang untuk meningkatkan pengurusan rantaian bekalan dan proses perniagaan. Tujuannya adalah untuk melancarkan proses dan aliran maklumat ini untuk rantaian bekalan yang kompleks melalui teknologi lejar diedarkan (DLT).

Sebaliknya, Waltonchain adalah blockchain yang melacak data pengenalan frekuensi radio (RFID) di seluruh rantaian bekalan. Waltoncoin (WTC) adalah token cryptocurrency asli dari rantai utama, dan pengguna boleh membuat token mereka sendiri di subchains.

Di dalam ini VeChain vs Walton artikel, kami akan menunjukkan perbezaan antara dua rantaian ini, apakah itu, kegunaannya, dan kelebihan dan kekurangannya.

Perbandingan VeChain VS Walton

JaxxExodus
Vechain Rantai Walton
Teknologi: NFC dan RFID berfungsi pada POS (Bukti Tumpukan) Teknologi: Kerja RFID pada POST (Bukti Tumpukan dan kepercayaan) adalah POS yang sedikit lebih maju
Kelajuan transaksi / Masa sekatan: 220 Kelajuan transaksi / Masa sekatan: 100
Jenis: Syiling Jenis: Token
Harga Semasa (USD): rantai leher

VeChain (VET)

$ 0.055639

Harga Semasa (USD):rantai walton

Rantai Walton (WTC)

$ 1.01

Apa itu VeChain?

Vechain vs Walton

VeChain adalah blockchain yang dibina untuk membantu menjadikan pengurusan rantaian bekalan lebih mudah. Pada mulanya ia dirancang untuk menentukan sama ada produk kehidupan sebenar palsu atau tidak – mencegah penipuan dan pemalsuan. Sejak itu, syarikat ini digunakan oleh syarikat-syarikat besar untuk membantu menjejaki segalanya dari pengeluaran wain hingga pembuatan kereta.

Caranya mudah: beri setiap produk identiti unik, kemudian gunakan sensor untuk mengesan apa yang berlaku pada setiap peringkat rantaian bekalan. Dengan cara itu, syarikat dapat memastikan produk ditangani dengan betul, dan pengguna dapat mengesahkan pembelian mereka adalah sah.

Ciri-ciri Utama Vechain

Ini adalah blockchain awam di mana sesiapa sahaja dapat membaca, menulis, dan menggunakan aplikasi dan kontrak pintar yang terdesentralisasi ke blockchain VeChainThor.

Ia memiliki teknologi pengelolaan rantai bekalan dan IOT dalaman, pelaksanaan blockchain yang terbukti digunakan dalam industri seperti barang mewah, minuman keras, dan pertanian.

Vechain juga menyokong pelaksanaan delegasi biaya asli, yang bermaksud pengguna dApp tidak perlu mengadakan VET atau VTHO untuk menulis transaksi jika kos gas yang berkaitan ditentukan oleh pemaju yang akan ditaja.


Cara Membeli VeChain (VET)?

VeChain diperdagangkan di pelbagai pertukaran crypto. Selain pertukaran, Vechain juga dapat dijual dan dijual melalui perkhidmatan broker, bertujuan untuk mempermudah proses pembelian untuk bukan ahli. Broker ini membenarkan pembelian VeChain dengan harga tetap dan sering mempunyai lebih banyak penyelesaian pembayaran, dan lebih mudah digunakan untuk pemula.

Berikut adalah beberapa pertimbangan sebelum anda memilih pasaran untuk membeli VeChain:

Yuran: Bursa biasanya mengenakan yuran perdagangan yang agak rendah antara 0.1 hingga 0.3 peratus untuk setiap perdagangan, sedangkan perkhidmatan broker biasanya mengenakan yuran pembelian yang lebih tinggi hingga 10 persen. Selain bayaran perdagangan, seringkali terdapat bayaran untuk deposit dan pengeluaran.

Pengesahan: Sebilangan besar perkhidmatan pertukaran dan broker memerlukan anda mengesahkan identiti anda sebelum anda boleh mula mendeposit mata wang fiat seperti Dolar atau Euro. Kaedah pengesahan berbeza antara penyedia yang berbeza, tetapi anda biasanya diminta untuk memuat naik salinan pasport anda (atau dokumen identiti lain) dan bukti tempat tinggal yang sah (mis. Bil utiliti).

Proses pengesahan mungkin mengambil masa antara 10 minit (menggunakan alat persidangan video) hingga beberapa minggu.

Cara bayaran: Untuk membeli Bitcoin, Ethereum, atau mata wang lain, anda perlu menyimpan wang di pasaran. Sebilangan besar pertukaran hanya memberi anda kemungkinan untuk menyimpan wang menggunakan kawat, yang boleh memakan waktu hingga 5 hari.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan broker sering menawarkan kaedah pembayaran tambahan seperti VISA atau MasterCard dengan bayaran tambahan.

Keselamatan: Keselamatan juga memainkan peranan utama ketika berdagang cryptocurrency- Sudah ada beberapa hacks pasaran cryptocurrency.

Cryptoradar membantu penyedia penapis dengan menawarkan ciri keselamatan seperti 2FA, penyimpanan sejuk, atau dompet multi-sig. Kami juga mendorong anda untuk tidak menyimpan sejumlah besar mata wang fiat atau digital di bursa kerana ini mungkin terpengaruh sekiranya berlaku peretasan.

Perkongsian VeChain

DNV GL

DNV GL ditubuhkan pada tahun 1864 dan mempunyai 300 pejabat di seluruh dunia. Mereka memberikan perkhidmatan jaminan kualiti kepada syarikat-syarikat di industri maritim, minyak dan gas, dan tenaga dan pembaharuan.

DNV GL mengeluarkan Sijil Sistem Pengurusan pada akhir proses pemeriksaan dan pensijilan mereka. Ini membuktikan bahawa proses dan produk syarikat memenuhi standard antarabangsa.

DNV GL adalah rakan kongsi dan pemegang saham VeChain. Kedua-dua syarikat berkongsi kepercayaan bahawa masa depan jaminan terletak pada teknologi blockchain VeChain Summit 2019, DNVGL mengumumkan telah sepenuhnya memindahkan blockchain peribadinya ke VechainThor.

Sejak pengumuman perkongsian itu, DNV GL telah bersama-sama mengembangkan beberapa produk, termasuk Ekosistem Karbon Rendah dan MyStory, satu penyelesaian pengesanan dan pemasaran. DNV GL juga telah menegaskan kembali komitmennya terhadap ekosistem VeChain dengan memindahkan blockchain peribadinya ke blockchain awam VeChainThor untuk pelanggannya.

DNV GL juga memberikan dompet digital Non-Fungible Token (NFT) kepada setiap pelanggan sehingga setiap pelanggan mempunyai identiti digital dan dapat mengakses dan berinteraksi dengan ekosistem DNV GL. Melalui ini, DNV GL telah mengeluarkan lebih dari 900.000 dompet, dibandingkan dengan Ethereum, yang hanya memiliki 400.000 dompet.

BMW

Pada bulan Mac 2018, BMW mengesahkan penyertaan VeChain dalam BMW Startup Garage Program, sebuah program perkongsian di mana BMW akan bekerjasama dengan peserta untuk mengembangkan teknologi mereka dan membelinya untuk penggunaan BMW.

Semasa Sidang Kemuncak VeChain 2019, disahkan bahawa VeChain dan BMW bersama-sama akan mengembangkan DApp yang disebut VerifyCar untuk kereta BMW.

VerifyCar akan merakam maklumat kenderaan ke blockchain VeChainThor. Contoh maklumat yang akan direkodkan termasuk jarak tempuh kenderaan, insurans, dan rekod perkhidmatan.

Kelebihan & Kekurangan VeChain

Kelebihan Vechain

 • VeChain mempunyai banyak dApps berfungsi di platformnya yang berfungsi pada Blockchain yang dibenarkan.
 • Jenama VeChain telah menjalin banyak perkongsian ternama dengan beberapa jenama terkemuka di dunia.
 • Setelah mainnet THOR dilancarkan, semua rakan kongsi VeChain akan berpindah ke sistem dwi syiling THOR.
 • Syarikat ini diketuai oleh pasukan yang kuat yang mempunyai pengalaman selama beberapa tahun dalam domain crypto.

Kekurangan Vechain

 • Tidak seperti cryptocurrency lain, VeChain tidak sepenuhnya terdesentralisasi kerana memerlukan pendekatan sepusat.
 • Peningkatan dan inisiatif baru memerlukan lebih banyak masa untuk dilaksanakan kerana saiz pasukan pembangunan yang besar.
 • Pengurusan rantaian bekalan dan kategori dApps adalah dua sektor di mana VeChain menghadapi persaingan sengit dari cryptocurrency yang sudah mapan.

Melawat laman web

Apa itu Waltonchain?

Rantai Walton adalah blockchain yang mengesan data pengenalan frekuensi radio (RFID) di seluruh rantaian bekalan. Walton coin (WTC) adalah token cryptocurrency asli dari rantai utama, dan pengguna boleh membuat token mereka sendiri di subchains.

Pengurusan rantaian bekalan adalah salah satu penggunaan teknologi blockchain yang paling ketara dan jelas. Semua orang dari FedEx hingga Walmart mengusahakan penyelesaian blockchain untuk meningkatkan kecekapan dengan mengurangkan kos dan geseran.

Projek seperti VeChain Thor juga sangat fokus pada masalah ini, termasuk kod NFC dan QR, bersama-sama dengan pengembangan ke dalam urusan operasi perusahaan lain.

Pasukan Waltonchain dilengkapi dengan baik untuk pertempuran, – pengasas bersama Do Sanghyuk dan Xu Fangcheng mempunyai silsilah masing-masing sebagai Pengarah Persatuan Produk Standard Korea dan Septwolves Group Ltd. Dan Kim Sukku, bekas VP Samsung, berfungsi sebagai Ketua Penasihat Saintis.

Waltonchain dinamai Charlie Walton, yang mencipta teknologi RFID. Ini juga merupakan singkatan dari Wisdom Alters Label, Organisasi Perdagangan, dan Rangkaian. Ini tidak berkaitan dengan Walmart atau keluarga Walton yang memiliki peruncit itu.

Dengan menumpukan pada salah satu teknologi yang paling banyak digunakan dalam rantaian bekalan, Waltonchain dapat membina perniagaan yang mampan.

Kami akan memulakan penyelidikan kami ke projek ini dengan menyelami Walton coin (WTC), koin cryptocurrency proprietari dari Waltonchain blockchain.

PASUKAN Waltonchain

Membangun Blockchain Ekosistem Perniagaan Baru dengan IoT. Pasukan kami adalah sekumpulan perintis yang pakar dalam mengintegrasikan blockchain, Internet of Things, dan teknologi RFID. Ini merangkumi bakat perniagaan, akademik, dan pelaburan Cina dan Korea. Kami mengembangkan teknologi blockchain ke Internet of Things, kerana kombinasi ini akan membawa kepada revolusi teknologi seterusnya.

Projek kami mendapat sokongan kuat dari pemaju blockchain kanan, institusi pelaburan terkenal, peguam berprestij, pakar kewangan, pakar reka bentuk cip kelas dunia, dan eksekutif kanan perniagaan teknologi dan pakaian terkemuka di China.

Waltonchain memiliki pasukan profesional, kuat, dan pelbagai seperti kejuruteraan, pengembangan perniagaan, operasi runcit.

Kepimpinan Waltonchain:

Adakah Sanghyuk: Pemula projek di Korea. Beliau kini merupakan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Budaya China – Korea dan Pengarah Persatuan Piawaian Pembuatan Korea.

Xu Fangcheng: Pemula projek di China. Dia adalah bekas Pengurus Rantaian Bekalan di Septowves Group. Dia kini memegang jawatan sebagai Pengarah Shenzhen Silicon dan kini menjadi Pengerusi Lembaga Silikon Quanzhou.

Kelebihan & Kekurangan WaltonChain

Kelebihan Waltonchain

 • Pasukan yang berpengalaman
 • Platform penyelidikan / latihan yang berafiliasi dengan banyak universiti terkenal di China dan Korea
 • Produk fizikal membantu mengesahkan hasil
 • Sambungan industri terutamanya teknologi pakaian di China (berkat pengalaman kerja sebelumnya)
 • Kerentanan yang baik

Kekurangan Waltoncain

 • Maklumat mengenai projek itu tidak lengkap dan tidak jelas
 • Blockchain belum diuji, sedang dalam pembangunan
 • Laman web dengan kesalahan ketik (tetap).

Melawat laman web

VeChain VS Walton: Kesimpulannya

Dalam membandingkan VeChain vs Walton Chain, jelas bahawa mereka mempunyai dua pendekatan yang sangat berbeza untuk masalah yang sama. Walaupun penyelesaian teknikal yang mendasari serupa, pelaksanaannya berada di hujung spektrum yang bertentangan.

VeChain adalah platform berasaskan blockchain yang mencatat kebenaran apa yang berlaku di setiap peringkat rantaian bekalan. Ia menggabungkan penjejakan fizikal dengan rekod blockchain untuk mengawasi produk dunia nyata dari pengeluaran hingga penghantaran, mencegah penipuan, dan meningkatkan ketelusan. Sementara Waltonchain adalah projek yang mantap dengan pasukan lebih dari 20 ahli yang berpengalaman. Syarikat ini mempunyai beberapa perkongsian yang signifikan dengan organisasi kerajaan dan syarikat sektor swasta.

Lebih daripada sekadar platform rantaian bekalan, Waltonchain menyediakan perniagaan teknologi untuk membuat sub-rantai mereka sendiri dan mendapat manfaat daripada rantai induk Walton.

Walaupun tidak dinilai sebagai pesaing, Waltonchain nampaknya siap untuk membuat kejayaan dalam beberapa tahun ke depan dengan peta jalan perkongsian dan pembangunannya yang bercita-cita tinggi.

Walaupun kedua-dua VeChain dan Walton Chain mempunyai kekuatan dan kelemahan masing-masing, akhirnya VeChain adalah blockchain yang lebih baik menggunakan metrik ini. Ini boleh berubah di masa depan, tetapi Walton Chain memiliki banyak hal yang harus dilakukan karena VeChain bernilai 12 kali ukurannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector