Ramalan Harga Monero (XMR) untuk 2021, 2022, & 2025

Adakah anda salah seorang penyokong Monero, atau anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenainya? Berfikir untuk melabur dalam duit syiling Monero? Kemudian, teruskan membaca artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ramalan harga Monero!

Ada apa dengan Monero? Pertama sekali, ia adalah peribadi. Monero adalah mata wang digital yang selamat, peribadi, dan tidak dapat dikesan. Ia adalah sumber terbuka, terdesentralisasi, dan dapat diakses secara bebas oleh semua orang. Duit syiling ini berada di kedudukan 20 teratas di CoinMarketCap menjadikannya salah satu syiling paling popular di pasaran.

ramalan harga monero

Analisis Harga Sejarah Monero 

Monero dilancarkan pada tahun 2014 sebagai garpu Bytecoin. Harga awal Monero adalah sekitar $ 2.47 apabila ia tersedia untuk diperdagangkan di bursa. XMR mencecah paras tertinggi sepanjang masa pada $ 495.84 kira-kira 3 tahun yang lalu, pada bulan Januari 2018. Harga Monero mencapai paras terendah pada $ 0.2130 pada Januari 2015.

Harga Semasa, Cap Pasaran, & Butiran Bekalan

Pada masa penulisan, harga XMR adalah $ 148. Jumlah dagangan Monero adalah $ 1,263,533,987.95. Pada masa ini, permodalan pasaran dari XMR adalah $ 2,632,886,108, yang menjadikan koin ke-16 dalam kedudukan cryptocurrency. Satu lagi petunjuk penting yang berguna untuk membuat keputusan pelaburan adalah Return on Investment (ROI).

ROI Monero adalah sekitar 5887%. Ini bermaksud, jika anda membeli XMR pada harga awal hari ini, anda akan mendapat 5887% lebih banyak dalam dolar USD. Pada masa ini, terdapat 17,806,932 XMR di pasaran. 

Sebaliknya, Monero adalah blockchain peribadi sepenuhnya yang tidak semestinya hebat. Beberapa hari yang lalu, sebuah pertukaran terkenal, Bittrex, mengumumkan keputusan untuk hapuskan semula Monero, bersama dengan beberapa mata wang swasta yang lain, seperti Zcash dan Dash. Alasan untuk keputusan tersebut belum diumumkan, tetapi ini mungkin disebabkan oleh peraturan dalam bidang crypto dan tekanan dari FATF.

Selepas pengumuman ini, harga XMR telah turun dari $ 169 menjadi $ 95. Dari apa yang dapat kita lihat sekarang, harga XMR sudah semakin kuat. 

moneroMonero (XMR)

Kedudukan: 22$ 205.87Harga (BTC) Ƀ0.00407900Marketcap$ 3.67 Bvolume$ 635.01 M24j Perubahan1.33% Jumlah Bekalan0.00 XMR

Ramalan Ramalan Harga Masa Depan Monero (XMR)

Apa yang akan berlaku dengan harga XMR dalam seminggu? Dalam sebulan? Dalam 10 tahun? Baiklah, kita bukan penyihir (belum), tetapi ada beberapa ramalan yang dapat kita buat, dengan mempertimbangkan keadaan pasaran semasa, trend harga Monero, kemas kini pembangunan yang akan datang, dan lain-lain.

Ramalan Jangka Pendek

Tukar Harga Selepas
1 hari $ 151.513 2.50%
1 minggu $ 151.090 2.22%
1 bulan $ 120.768 -18.30%
6 bulan $ 130.147 -11.90%
1 tahun $ 141.050 -4.60%

Ramalan Jangka Panjang

Tukar Harga Selepas
2022 $ 141.05 -4.60%
2023 $ 173.8 17.60%
2024 $ 208.6 41.10%
2025 $ 400 170.60%

* Ramalan harga ini didasarkan pada data yang dikumpulkan dari pelbagai sumber yang bertujuan untuk tujuan pendidikan sahaja dan tidak dianggap sebagai nasihat pelaburan. Pengguna harus membuat kajian sendiri sebelum melabur.


Ramalan Harga Monero 2021

Berkat beberapa formula matematik dan analisis teknikal, adalah mungkin untuk membuat ramalan harga Monero. Ramalan jangka pendek tidak terlalu bullish – sebaliknya. Menurut anggaran Gov Capital, harga XMR akan turun sebanyak 4,6% dan menjadi sekitar 141 $ pada akhir tahun ini.

Ramalan Harga Monero 2022

Setahun selepas ini, harganya akan meningkat hingga 17% dan hampir kepada $ 174.

Ramalan Harga Monero 2025

Duit syiling XMR dianggarkan mencecah hampir $ 400 dalam empat tahun dari sekarang. Ini bermaksud harganya akan meningkat lebih dari 170%.

Anda dapat melihat bahawa ramalan jangka panjang jauh lebih positif. Ini mungkin juga berkaitan dengan kekurangan turun naik pasaran yang pendek. Walaupun ramalan ini dibuat hanya berdasarkan analisis teknikal, ia juga perlu dipertimbangkan mengenai inovasi teknikal dan kemas kini pembangunan yang akan berlaku di rangkaian Monero.

Memiliki kadar dominasi pasaran sekitar 25%, harga XMR berkaitan / bergantung pada pergerakan pasaran crypto. Namun, kita juga boleh mengatakan bahawa harga syiling XMR menentukan pergerakan pasaran hingga tahap yang cukup besar.

Terima kasih kepada protokol CryptoNote yang digunakan oleh Monero, harga duit syiling tidak semestinya sangat sensitif terhadap perlombongan. Sama seperti Bitcoin, penambang diberi ganjaran apabila mereka menambahkan blok transaksi baru ke blockchain. Tetapi keluk pelepasan langkah CryptoNote, yang khas untuk Bitcoin, telah diganti dengan yang halus: ganjarannya berkurang dengan setiap blok. Ini dilakukan agar perubahan mendadak dalam pengeluaran wang syiling tidak memberi kesan yang mengejutkan terhadap nilai pasaran syiling.

Satu lagi aspek yang menarik ialah pemaju XMR menekankan bahawa harga Monero tidak begitu penting. Sebilangan besar perhatian harus diberikan kepada teknologi itu sendiri, tetapi tidak kepada turun naik harga. Perbincangan mengenai harga XMR di Reddit tidak dibenarkan.

Adakah Monero adalah Pelaburan yang Baik?

Sekiranya anda ingin mendapat keuntungan yang dijamin dari cryptos anda, anda harus mempertimbangkan perkhidmatan kripto atau perkhidmatan DeFi, yang akan memberi anda keuntungan dijamin 100%. Satu-satunya perkara adalah bahawa keuntungan berpotensi jauh lebih rendah daripada keuntungan yang anda dapat dengan melabur dalam cryptocurrency dengan turun naik harga yang besar. 

Bagaimanapun, anda harus selalu ingat bahawa pelaburan selalu berisiko. Satu-satunya perkara adalah bahawa tahap risiko berbeza untuk aset yang berbeza.

Menurut andaian harga yang disebutkan dalam artikel ini, Monero memang boleh menjadi pelaburan jangka panjang yang baik. Contohnya, jika anda melabur $ 1000 dalam XMR hari ini, anda akan mendapat sekitar $ 3618 dalam 5 tahun dari sekarang. Nampak baik, bukan? Namun, semasa membuat keputusan pelaburan, anda harus selalu mempertimbangkan inflasi. Diselaraskan untuk inflasi, keuntungan akan lebih rendah.

Cara Membeli Monero?

XMR adalah salah satu syiling yang paling popular di pasaran, menjadikannya senang dibeli. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun di bursa, anda boleh membeli XMR dengan mudah di salah satu bursa paling popular, seperti OKEx, Binance, Kraken, Bitfinex, Changelly, dan lain-lain.

Anda juga dapat melihat tutorial cara membeli Monero di sini

Maklumat Lanjut Mengenai Monero

Apa itu Monero?

Monero, atau XMR, adalah cryptocurrency yang dibina berdasarkan protokol CryptoNote, protokol lapisan aplikasi. Protokol ini menggunakan tandatangan dering satu kali untuk memberikan nama tanpa nama. Sebahagian besarnya, protokol ini bertujuan untuk meningkatkan privasi transaksi.

Apa yang istimewa dari XMR? Nah, Monero adalah blockchain yang berfokus pada transaksi privasi dan penapisan. Kebanyakan, cryptocurrency menggunakan rantaian blok yang telus, jadi semua maklumat mengenai transaksi terbuka dan dapat diakses oleh semua orang di internet. Blockchain Monero berfungsi berbeza.

Untuk Monero, jumlah transaksi dan semua alamat tersembunyi. Semua transaksi selalu bersifat peribadi, yang bermaksud orang lain tidak dapat mengetahui dari mana anda menerima Monero, dari mana anda menghantarnya, atau jumlah yang terlibat.

Ini juga bagus kerana anda tidak perlu memikirkan di mana Monero anda digunakan sebelum masuk ke dalam simpanan anda; anda tidak perlu berfikir sama ada ia dikaitkan dengan beberapa sumber haram atau tidak. Keluaran Monero dibuat sedemikian rupa sehingga hanya penerima yang dimaksudkan yang akan mengenalinya. 

Sekiranya anda pergi ke XMR block explorer, anda mungkin menyedari bahawa satu-satunya perkara yang anda dapat lihat ialah hash transaksi atau operasi. Anda tidak akan dapat melihat alamat atau jumlah transaksi. Anda dapat melihat contoh data yang tersedia melalui penjelajah blok di bawah:

Sejarah Monero

Bitmonero muncul sebagai garpu Bytecoin pada 18 April 2014. Pengumuman dibuat pada Bitcointalk oleh seseorang yang dipanggil thankful_for_today. Diumumkan bahawa duit syiling itu menggunakan asas kod Bytecoin (BCN) / CryptoNote dan dimulakan dari blok genesis. Selepas beberapa waktu, 7 orang mengembangkan garpu Bitmonero – Monero.

Untuk sementara waktu, Bitmonero dan Monero bekerja secara selari sebagai pelaksanaan rangkaian yang sama. Tetapi setelah beberapa lama, thankful_for_today hilang dan berhenti mengemas kini kodnya, setelah itu Monero sebenarnya menjadi implementasi utama. Pada masa ini, XMR mempunyai komuniti yang besar dan banyak penyokong dari seluruh dunia.

Rancangan

Sebilangan orang menunjukkan keprihatinan mereka terhadap ukuran transaksi Monero – jauh lebih besar daripada yang dimiliki oleh kebanyakan rantaian kerana tandatangan cincin. Menurut pasukan, ini adalah sesuatu yang harus diselesaikan. Pasukan ini memikirkan bagaimana mencari kaedah untuk mengoptimumkannya.

Ini mungkin akan ditangani oleh pengenalan penyelesaian Layer 2, tetapi ini akan diputuskan. Namun, Monero mempunyai ukuran blok dinamik yang disebut, jadi pada masa ini, kebanyakan blok bahkan tidak mencapai ukuran blok minimum.

Pasukan

Monero adalah projek sumber terbuka yang tidak dijalankan oleh beberapa entiti berpusat. Mana-mana pemaju yang bersedia membantu dapat melakukannya dengan mudah. Lebih daripada 500 pembangun menyumbang kepada Monero, termasuk pemaju teras, yang sekitar 30. Kami tahu hanya 2 pembangun dari 7 dari mereka yang mencipta Monero – David Latapie dan Riccardo Spagni.

Kesimpulannya 

XMR adalah duit syiling yang menarik dari segi teknologi, misi, dan kepercayaan pencipta. Pasukan ini terus berusaha untuk pembangunan. Perkara yang hebat mengenai pembangunan ini ialah sesiapa sahaja dapat mengambil bahagian dan membantu, mencadangkan aktiviti atau perubahan rantaian baru.

Walau bagaimanapun, duit syiling itu dapat menghadapi kesukaran untuk diterima pakai. Ini boleh disebabkan oleh kerumitan integrasi XMR ketika datang ke sokongan dompet, misalnya, yang membuatnya agak sukar untuk diterima pakai. Ini mungkin melalui peraturan Tetapi saya yakin Monero akan tetap mempunyai penyokongnya kerana mereka menyukai XMR untuk teknologi dan misi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector