Ramalan Harga Ripple (XRP) untuk 2021, 2022, & 2025

Ini merupakan tahun yang mencabar bagi Ripple setakat ini. Beberapa bulan kebelakangan ini telah menyaksikan penurunan nilai Ripple (XRP) dan minat pelabur menurun atau suram pada tahap terbaik, menyaksikan jumlah dagangannya merosot. 

Salah satu pertukaran crypto terbesar di dunia telah mengenal pasti XRP sebagai aset digital berprestasi terburuk di antara 3 cryptocurrency teratas dengan permodalan pasaran. Walau bagaimanapun, perubahan harga yang drastik dalam crypto bukanlah perkara baru. 

Penurunan harga Ripple XRP yang kuat mungkin merupakan peluang yang tepat bagi para pelabur untuk mengambil posisi di XRP. Mari lihat lebih dekat aset digital ini semasa kami berkongsi dengan anda ramalan harga Ripple kami untuk tahun 2021, 2022, dan 2025.

Cara Terpantas untuk Mendapatkan Ripple (XRP) – Tukar Segera Di Bawah

ramalan harga riak

Analisis Harga Sejarah Ripple XRP 

Seperti banyak altcoin dalam industri, harga XRP sangat berkaitan dengan pergerakan harga BTC. Ini bermaksud bahawa kita secara amnya melihat pergerakan harga positif bagi kebanyakan altcoin ketika harga BTC melonjak dan hal yang sama berlaku ketika berlaku sebaliknya.

Grafik di atas menunjukkan korelasi ini dengan jelas. Tertinggi sepanjang masa (ATH) untuk Ripple adalah sekitar $ 3,40, pada masa yang sama ketika banyak altcoin mencapai ATH sebelumnya. Sejak itu, aliran menurun menurun selama bertahun-tahun >91% daripada nilai ATHnya. 

Meskipun demikian, nilai XRP semasa masih 100 kali lebih tinggi daripada paras terendah sepanjang masa pada $ 0.29233, yang berlaku pada awal peringkat awal pada 22 Mei 2014. Baru-baru ini, XRP nampaknya akhirnya berjaya menghentikan aliran menurun dan menjadi altcoin berprestasi terbaik pada bulan ini.

Ini menandakan pembalikan arah aliran untuk Ripple, yang pada sebahagian besar tahun 2020 kurang berprestasi berbanding aset digital teratas seperti Bitcoin dan Ethereum.

Harga Semasa, Cap Pasaran, & Butiran Bekalan

xrpXRP (XRP)

Kedudukan: 7$ 0.462488Harga (BTC) Ƀ0.00000900Marketcap$ 21.13 Bvolume$ 2.47 B24h Perubahan0.22% Jumlah Bekalan100.00 B XRP

Ramalan Ramalan Harga Masa Depan Ripple (XRP)

Selepas prestasi yang sangat mengecewakan untuk separuh pertama tahun 2020, akhirnya kami mendapat pergerakan harga yang sangat baik dari XRP.

Sebelum ini ia ketinggalan di sebalik kebanyakan cryptocurrency teratas dalam industri ini, terutamanya bitcoin dan ethereum, yang telah menyaksikan kenaikan dua digit sejak kemalangan pasaran crypto Mac 2020.

Ia menunjukkan prestasi yang sangat teruk sehingga selama beberapa minggu ia kehilangan tempat sebagai cryptocurrency ketiga terbesar dengan cap pasaran kepada Tether (USDT).

Nasib baik, Ripple XRP pulih beberapa hari ini dan telah menjadi salah satu yang mendapat keuntungan baru-baru ini yang membolehkannya merebut kembali tempat ke-3. 

Setelah berbulan-bulan berprestasi rendah, Ripple XRP akhirnya bergabung dengan trend kenaikan yang dipimpin oleh dua cryptocurrency terkemuka.

Pertama oleh Ethereum, yang harganya telah meningkat dengan munculnya sektor DeFi, yang telah menciptakan ceruk yang berkembang di pasaran crypto.

Kemudian kebangkitan semula minat Bitcoin sebagai pelabur kini secara aktif berusaha untuk melindungi terhadap pandangan ekonomi dunia yang semakin suram yang dilanda wabak COVID-19 yang sedang berlangsung.

Kemungkinan tinggi dolar AS (USD) yang lemah akibat percetakan wang yang tidak terkawal semakin menguatkan kebimbangan para pelabur. 

Momentum positif Ripple XRP juga dimangkinkan oleh sikap yang banyak disukai oleh banyak saham kewangan tradisional kepada industri kripto.

PayPal, VISA, dan Mastercard telah menyatakan minat untuk memberikan perkhidmatan yang berkaitan dengan crypto untuk pelanggan mereka.

Terdapat juga perkembangan yang ketara dalam kejelasan peraturan kerana bank kini dapat memberikan perkhidmatan kripto kustodian.

Ini bermaksud bank tradisional tidak perlu bimbang tentang risiko melanggar undang-undang kerana dasar yang tidak jelas, terutama terhadap perkhidmatan jagaan.

Sentimen umum seluruh industri adalah positif, dengan kebarangkalian tinggi bahawa banyak pelabur baru akan FOMO-in setelah harga naik parabola, menandakan bermulanya musim panas crypto baru untuk seluruh industri. 

Ramalan Jangka Pendek

Tukar Harga Selepas
1 hari $ 0.18 -2%
1 minggu $ 0.21 6%
1 bulan $ 0.33 12%
6 bulan $ 0.45 154%
1 tahun $ 0.95 325%

Ramalan Jangka Panjang

Tukar Harga Selepas
1 tahun $ 0.95 325%
2 tahun $ 2.50 854%
3 tahun $ 2.19 750%
4 tahun $ 3.02 1034%
5 tahun $ 4.60 1575%

Ramalan Harga Riak 2020

Kami percaya bahawa harga Ripple XRP dari sini dan seterusnya akan meningkat nilainya. Bulan-bulan berikutnya akan menyaksikan Ripple memperoleh keuntungan dua digit selaras dengan keadaan pasaran kenaikkan harga keseluruhan industri cryptocurrency.

Sekiranya momentum kenaikkan harga berterusan menjelang akhir tahun ini, kita dapat melihat Ripple meningkatkan nilainya menjadi $ 0.45, kenaikan 154% yang besar dari nilai semasa.

Walaupun harga ini mungkin mengagumkan bagi yang lain, ini masih merupakan jangka panjang dari paras tertinggi sepanjang masa Januari 2018 yang lalu.

Kami meramalkan bahawa trend kenaikan harga ini akan berterusan menjelang tahun 2021, di mana kami menjangkakan harga XRP akan mencapai $ 0.95, iaitu sekitar 325% dari nilai semasa.

Walau bagaimanapun, kita mesti mengingatkan pelabur bahawa ini tidak terpengaruh, dan ada kemungkinan harga XRP akan berlawanan arah.

Walaupun begitu, kami meramalkan Ripple akan mengikuti pergerakan harga pasaran cryptocurrency umum, yang kami harapkan akan meningkat dalam beberapa bulan dan tahun akan datang dengan penurunan harga dan pam sesekali.

Ramalan Harga Riak 2022

Momentum kenaikkan XRP yang terus meningkat sejak akhir tahun 2020 akan berlanjutan hingga tahun 2021 dan 2022. Kami mengunjurkan bahawa harga XRP dapat mencapai $ 2.50, peningkatan 854% dari harga semasa. 

Momentum ini dapat dikaitkan dengan peningkatan penggunaan cryptocurrency, sekali lagi sebagai hasil dari beberapa perkembangan positif dalam ruang dari kejelasan peraturan dan kemasukan gergasi kewangan tradisional, seperti yang telah kita sebutkan sebelumnya. 

Menjelang tahun 2022, jangkaan bahawa perkembangan ini akan memberi kesan sepenuhnya kepada seluruh industri cryptocurrency.

Kesedaran dan minat dalam kelas aset yang baru muncul ini mungkin akan dilancarkan kerana acara-acara ini. 

Ramalan Harga Riak 2025

2025 adalah tahun lain yang menarik untuk Ripple. Kami menjangkakan bahawa keseluruhan industri akan berada dalam kedudukan yang lebih baik pada tahun 2025 berbanding keadaannya sekarang. 

Akan ada peraturan yang lebih baik, dan pematuhan akan meluas, dengan banyak institusi kewangan tradisional merangkumi cryptocurrency.

Ini juga setahun selepas peristiwa separuh keempat Bitcoin, yang biasanya menandakan permulaan kitaran lembu yang lain lagi.

Berikutan kenaikan harga yang ketara pada tahun 2022, kami menjangkakan harga XRP akan menurun kepada sekitar $ 2.19 pada tahun 2023 sebagai sebahagian daripada pergerakan harga semula jadi cryptos. 

Kami menjangkakan bahawa harga Ripple diperdagangkan dari 2023-2024 kemudian mula melonjak tepat pada waktunya untuk acara separuh bitcoin seterusnya.

Sekali lagi, ini akan memulakan satu lagi kitaran lembu yang akan menyaksikan XRP mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, dengan kenaikan sebanyak 1575% dari nilai semasa atau $ 4.60.

Tempat Terbaik untuk Membeli atau Menukar Ripple (XRP)

KaedahDeposit NamaBeli
Binance

pertukaran binance

 • Pindahan bank (ACH)
 • pemindahan bank
 • Cryptocurrency
 • Kad Debit
 • Pindahan wayar
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Tukar SEKARANG

 • Kad kredit
 • Cryptocurrency
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Penyukar Wang Koin

 • Kad kredit
 • Cryptocurrency
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Changelly

 • Kad kredit
 • Kad Debit
Penilaian: 4

Pergi ke Beli

Kraken

 • Pemindahan Dana Elektronik
 • Pindahan bank (SEPA)
 • Pindahan wayar
 • Penjagaan Etana
Penilaian: 4

Pergi ke Beli

Dompet Terbaik untuk Menyimpan Ripple (XRP)

NamaJenisBeli
TREZOR Satu

trezor satu

Perkakasan Penilaian: 5

Dapatkan Dompet

Lejar Nano X

Perkakasan Penilaian: 5

Dapatkan Dompet

Dompet Atom

Pelanggan Desktop Penilaian: 4

Dapatkan Dompet

Adakah Ripple (XRP) Pelaburan yang Baik?

XRP adalah cryptocurrency ketiga terbesar dengan permodalan pasaran. Ini menunjukkan banyaknya keyakinan orang terhadap projek ini dan untuk alasan yang baik.

Sebahagian besarnya, Ripple telah menepati janjinya untuk menyediakan infrastruktur untuk rangkaian pemindahan nilai yang lebih cepat, lebih murah dan lebih hijau.

Selain itu, Ripple dapat menembusi banyak institusi kewangan tradisional kerana pendekatan mereka yang lebih pragmatik terhadap yang terakhir.

Peralihan ketara dari gangguan atau naratif ancaman eksistensi cryptocurrency ke arah kewangan tradisional. 

Oleh kerana strategi ini, mereka dapat memperoleh banyak perkongsian perbankan di seluruh dunia dan mengukuhkan dirinya sebagai salah satu syarikat berasaskan kripto yang paling terkenal di mata kewangan tradisional.

Sehinggakan pengawas peraturan baru-baru ini menyebutnya sebagai contoh terbaik bagaimana crypto dapat menyelesaikan beberapa masalah yang berlaku pada sistem kewangan semasa.

Kami percaya bahawa XRP adalah tambahan yang sangat baik untuk portfolio sesiapa sahaja. Dengan beratus-ratus perkongsian dengan sektor perbankan, Ripple berada dalam kedudukan yang unik untuk menjadi jambatan antara kewangan tradisional dan revolusi kewangan semasa. 

Cara Membeli XRP Ripple

XRP tersedia untuk jual beli di lebih 500 pasaran sekunder di seluruh dunia.

Ini termasuk banyak pertukaran terpusat yang paling dihormati dan terkenal di dunia, seperti Binance, Upbit, Bithumb, OKEx, Coinbase, Kraken, dan lain-lain. 

Orang lain mungkin mahu menggunakan kaedah yang lebih mudah dengan menggunakan pertukaran Segera seperti Tukar SEKARANG, CoinSwitch, dan Changelly. Lihat alternatif lain di sini.

Ini membolehkan peniaga membeli Ripple tanpa perlu berurusan dengan buku pesanan. Lebih-lebih lagi, kebanyakan mereka membenarkan pelanggan mereka menggunakan fiat untuk membeli XRP melalui kad kredit.

Maklumat Lanjut Mengenai Ripple (XRP)

Apa itu Ripple (XRP)?

Ripple adalah crypto ketiga terbesar dalam industri cryptocurrency dengan permodalan pasaran. Tidak seperti banyak cryptocurrency, Ripple tidak menggunakan blockchain tetapi menggunakan teknologi proprietari yang mereka kembangkan yang disebut Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA). 

Dengan berbuat demikian, ia dapat melakukan transaksi yang jauh lebih pantas pada sebahagian kecil tenaga yang diperlukan untuk mengendalikan rangkaiannya berbanding Bitcoin dan Ethereum.

Namun, ia melakukannya dengan mengorbankan aspek desentralisasi teknologi lejar diedarkannya. 

Ini juga berbeza dalam pendekatan terhadap institusi kewangan tradisional. Daripada menyamar sebagai risiko eksistensial, mereka mengambil pendekatan yang lebih pragmatik sebagai penyedia teknologi lejar yang diedarkan, yang memungkinkan mereka memanfaatkan teknologi seperti blockchain. 

Pasukan

Makmal Ripple termasuk Adakah syarikat di sebalik perkembangan Ripple; ia diasaskan oleh Chris Larsen dan Jed McCaleb. Syarikat Amerika ini kini diketuai oleh Brad Garlinghouse sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan beribu pejabat di San Francisco, California, A.S..

Pada masa ini, terdapat lebih daripada 350 pekerja di bawah daftar di 9 pejabat global. Pemimpinnya mempunyai pengalaman selama bertahun-tahun dalam teknologi, perkhidmatan kewangan, dan kepatuhan. Sekiranya anda ingin melihat pasukan kepimpinan pengisian makmal Ripple, anda mungkin ingin pergi ke sini halaman.

Perkongsian

Apa yang benar-benar membuat Ripple menonjol di antara mata wang digital berasaskan blockchain lain adalah jumlah perkongsian yang telah dijalinnya selama ini.

Mereka mendakwa bahawa mereka adalah satu-satunya syarikat blockchain syarikat hari ini dengan produk dengan penggunaan komersial sebenar.

Rakan-rakannya merangkumi lebih dari 300 institusi kewangan di 40 negara, menjadikan mereka kekuatan yang harus diperhitungkan dalam industri crypto.

Kejayaan Ripple tidak disedari kerana sekumpulan pemimpin kewangan global, G30, menyebut Ripple sebagai “lompatan” kecekapan kaedah pengiriman wang tradisional. 

Ini tidak menghairankan memandangkan jumlah dan kualiti perkongsian yang telah dijalin oleh Ripple.

Lihat sahaja wajaran kewangan ini— Bank of America, American Express, Santander, SBI holding, MoneyGram, National Bank of Fujairah PJSF (NBF), MoneyMatch, Standard Chartered Bank (SCB), Westpac Institution Bank dan Bank of Australia, Royal Bank of Kanada, Bank Negara Abu Dhabi, UBS Group AG, Canadian Imperial Bank of Commerce dan banyak lagi.

Perkembangan

Tujuan utama Ripple adalah untuk membuat rangkaian yang menghubungkan bank, penyedia pembayaran, dan pertukaran aset digital dengan berkesan untuk menyediakan penyelesaian untuk pemindahan wang global masa nyata dan kos efektif.

Mereka dapat melakukannya dengan mengembangkan beberapa alat kewangan, seperti penyelesaian kecairan atas permintaan xRapid.

Ini dirancang untuk institusi kewangan yang menggunakan aset XRP sebagai mata wang jambatan antara mata wang fiat ketika membuat penyelesaian rentas sempadan.

XRP dan xRapid sama-sama menggunakan teknologi proprietari Ripple Lab yang disebut algoritma konsensus protokol ripple atau RPCA.

Walaupun rangkaian Ripple tidak menggunakan blockchain sebagai teknologinya yang mendasarinya, ia menggunakan teknologi buku besar yang diedarkan yang serupa dengan blockchain di mana ia dikendalikan oleh rangkaian nod pengesahan bebas yang selalu membandingkan rekod transaksi peringkat. 

Baru-baru ini mereka telah mengeluarkan beberapa perincian aplikasi yang akan datang yang akan membolehkan pengguna memegang dan menghabiskan XRP untuk membolehkan orang menjadi bank mereka. Tujuan mereka adalah untuk menghabiskan dolar, euro, dan XRP tanpa perlu melalui perantara menggunakan Xumm

Produk lain yang ditawarkan Ripple adalah xCurrent, yang tidak menggunakan cryptocurrency XRP secara lalai.

Ini adalah penyelesaian perusahaan Ripple yang dirancang untuk memfasilitasi penyelesaian seketika dan penjejakan pembayaran lintas batas antara anggota Ripple Net secara menyeluruh. 

Ini membolehkan beberapa anggota di Ripple Net memilih untuk menggunakan protokol antar lejar (ILP), yang dirancang oleh Ripple sebagai protokol untuk menghubungkan lejar atau rangkaian pembayaran yang berbeza. 

Keputusan Akhir 

Ripple telah membuktikan dirinya sebagai tambahan yang berharga untuk industri cryptocurrency.

Walaupun banyak penyokong cryptocurrency mempersoalkan aspek desentralisasi mereka, yang mereka percaya adalah cadangan nilai utama lejar diedarkan, tidak ada yang dapat mempertikaikan sumbangan yang telah dibuatnya untuk menyebarkan kesedaran mengenai cryptocurrency dalam kewangan tradisional.

Suka atau tidak, Ripple akan memainkan peranan penting dalam penggunaan cryptocurrency secara besar-besaran.

Ini akan membantu seluruh industri cryptocurrency untuk mewujudkan kesahan di ruang dengan bekerjasama dengan pemain yang paling relevan dan berpengaruh dalam dunia kewangan, apatah lagi usaha berterusannya untuk mematuhi peraturan.

Tidak lama sebelum penggunaan besar dalam cryptocurrency, dan XRP akan menjadi salah satu cryptocurrency yang akan memimpin revolusi ini.

Dengan itu, pelabur yang serius mempertimbangkan untuk mengambil posisi dalam mata wang kripto harus mempertimbangkan untuk melihat XRP. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me