Ramalan Harga Siacoin (SC) untuk 2021, 2022, & 2025

Siacoin adalah penyedia storan berasaskan blockchain. Mereka adalah salah satu penyelesaian penyimpanan blockchain berasaskan awan pertama. Platform ini dienkripsi untuk privasi secara lalai, pengguna Mengawal penyulitan, dan kunci penyahsulitan.

Tidak ada pihak ketiga yang mempunyai akses ke data yang tersimpan di Sia, tidak seperti penyedia penyimpanan awan tradisional.

Platform ini didesentralisasi untuk penyimpanan fail berlebihan yang gagal di pelbagai nod di seluruh dunia. Waktu penggunaan adalah baik, jika tidak lebih baik daripada penyedia storan pesaing.

Visi jangka panjang mereka adalah menjadi lapisan penyimpanan tulang belakang seluruh internet. Pasukan Siacoin percaya data harus percuma untuk semua orang.

Di dalam ini Ramalan beras Siacoin, kami akan menganalisis semua perkara mengenai projek ini untuk membantu anda menentukan sama ada pelaburan yang baik untuk anda atau tidak.

Ramalan Harga Siacoin

Analisis Harga Sejarah Siacoin (SC) 

Siacoin (SC) telah berada di pasaran cryptocurrency sejak 2015 dan mempunyai bahagian pam dan dump yang adil sepanjang tahun-tahun kewujudannya.

Ia rendah sepanjang masa datang beberapa bulan selepas diperkenalkan oleh Nebulous, Inc, yang menyaksikan harganya jatuh serendah $ 0,00001262 pada 28 Disember 2015.

SC diperdagangkan secara mendatar untuk separuh pertama 2016 apabila tiba-tiba harganya mengalami beberapa tindakan harga positif utama yang boleh dikaitkan dengan peristiwa pembelahan bitcoin ke-2 yang akan datang pada tahun 2016.

Seperti banyak altcoin dalam industri, kos SC selalu berkorelasi langsung dengan harga BTC.

Melihat carta tahun-tahun sebelumnya menguatkan pemerhatian ini kerana kebanyakan pergerakan harga yang signifikan SC diselaraskan dengan beberapa tindakan harga bitcoin yang cukup besar.

Ini paling jelas berlaku pada akhir tahun 2017-2018 industri kripto dan pasaran beruangnya yang seterusnya dan berpanjangan.

Ketinggian kenaikan harga menyaksikan harga Siacoin melonjak setinggi $ 0.092868 pada 6 Januari 2018. Namun, sebaik sahaja mencapai titik harga ini, ia mulai menurun secara bertahap ke harga sekarang, kecuali pada bulan Mei 2018, sebelum ia disenaraikan di Binance. 

Harga Semasa, Cap Pasaran, & Butiran Bekalan

siacoinSiacoin (SC)


Kedudukan: 105$ 0.010802Harga (BTC) Ƀ0.00000000Marketcap$ 512.13 MVolume$ 19.10 M24h Perubahan1.93% Jumlah Bekalan0.00 SC

Ramalan Ramalan Harga Masa Depan Siacoin (SC)

Tidak ada kaedah pasti untuk meramalkan harga aset pada masa hadapan; ini dibuat lebih rumit ketika cuba meramalkan harga cryptocurrency seperti Siacoin.

Pencarian pantas di internet akan menunjukkan kepada anda bahawa banyak penganalisis mempunyai pendapat yang berbeza-beza mengenai harga Siacoin dalam jangka masa yang berbeza..

Satu-satunya perkara yang pasti di sini adalah kenyataan bahawa tidak ada yang yakin dengan ramalan mereka. Kami hanya dapat membuat pemerhatian dari tindakan harga masa lalu, korelasi harga identiti dan membuat andaian tepat dalam usaha kami untuk menyusun traktor harga yang sesuai untuk projek tersebut..

Lebih kerap daripada tidak, harga cryptocurrency sangat berkaitan dengan tindakan harga bitcoin, yang dipercayai oleh banyak pakar bergerak dalam kitaran harga berkala.

Kitaran ini biasanya berlaku setelah perkembangan yang ketara pada bitcoin seperti peristiwa penambangan ganjaran bitcoin, mengurangkan persekitaran peraturan, peningkatan protokol, dan garpu.

Pergerakan harga BTC nampaknya merupakan faktor paling penting dalam menentukan harga banyak altcoin dalam industri ini, dan Siacoin tidak berbeza.

Kami percaya bahawa dengan peristiwa pemisahan bitcoin baru-baru ini, pengembangan berterusan infrastruktur Siacoin, serta niat untuk membina perkongsian perniagaan dengan industri sekutu, akan berfungsi sebagai pemangkin kepada kitaran bull baru untuk Siacoin.

Atas sebab-sebab ini, kami merancang ramalan harga yang relatif optimis untuk aset digital ini dalam jangka pendek dan jangka panjang, seperti yang ditunjukkan dalam bahagian berikut. 

Ramalan Jangka Pendek

Tukar Harga Selepas
1 hari $ 0.0021 5%
1 minggu $ 0.0023 15%
1 bulan $ 0.0024 20%
6 bulan $ 0.0100 500%
1 tahun $ 0.1000 5000%

Ramalan Jangka Panjang

Tukar Harga Selepas
1 tahun $ 0.1000 5000%
2 tahun $ 0.0916 4578%
3 tahun $ 0.765 3825%
4 tahun $ 0.1163 5815%
5 tahun $ 0.5105 25525%

Ramalan Harga Siacoin 2020

Kami percaya bahawa acara penambangan ganjaran perlombongan bitcoin (BTC) baru-baru ini menandakan permulaan kitaran lembu baru untuk industri cryptocurrency.

Anggapan ini disokong oleh pemerhatian yang dikumpulkan dari peristiwa bitcoin sebelumnya yang telah dibelah dua. Dalam jangka pendek, Siacoin mungkin mengalami tindakan kenaikan harga, dengan harganya menjangkau $ 0.01 menjelang akhir tahun.

Ramalan ini bergantung pada premis bahawa BTC akan terus mendapat nilai sepanjang tahun ini dan akan terus meningkat pada tahun depan.

Ramalan Harga Siacoin 2022

Kami mengunjurkan bahawa pada masa ini, Siacoin akan mencapai tahap tertinggi sepanjang masa di $ 0.10, iaitu sekitar 50x nilai pasarannya dengan harga semasa.

Walaupun ini mungkin ramalan yang terlalu optimis, ini juga tidak mustahil. Ini mungkin berlaku pada tahun 2021 dengan beberapa pengambilan untung tidak lama kemudian, yang akan menurunkan harga menjadi sekitar $ 0,0916 masuk ke tahun 2022.

Ini akan menjadi tahun ke-7 sejak Siacoin diperkenalkan, dan kami menjangkakan banyak ciri pentingnya akan dilepaskan dan perkongsian mendapat tempat.

Ramalan Harga Siacoin 2025

Dalam lima tahun, satu lagi peristiwa pembelahan bitcoin akan berlaku, yang sekali lagi akan menandakan permulaan kitaran kripto kenaikkan baru.

2025 akan menjadi tahun selepas peristiwa pembelahan ke-4 dan kemungkinan masa ketika pergerakan harga positif yang signifikan untuk bitcoin kemungkinan akan berlaku.

Ini juga menandakan dekad pertama keberadaan Siacoin, dan sebahagian besar infrastrukturnya akan dilepaskan pada masa itu. Kerjasama dengan industri sekutu akan matang, menunjukkan keadaan yang ideal di mana Siacoin mungkin mengalami lonjakan harga yang besar.

Memandangkan unjuran pasaran Cloud pada tahun 2025, harga sebanyak $ 0,5105 atau lebih tinggi untuk Siacoin masuk akal.

Adakah Siacoin adalah Pelaburan yang Baik?

SC adalah pelaburan jangka panjang pada ketika ini. Nilai unjuran pengkomputeran awan global menjelang 2025 adalah $ 712.83 bilion. Sekiranya SC menguasai 1-2% pasaran ini, setiap token bernilai $ 0.17 – $ 0.34.

Anggaran ini adalah penggandaan asas yang sangat konservatif dan tidak memperhitungkan jangkaan crypto bull, yang dapat melihat roket harga jauh lebih tinggi mengalahkan harga tinggi sepanjang masa dan mendorong ke $ 1.00.

Projek Sia stabil dan dapat memberikan keuntungan yang luar biasa jika mereka meneruskan pembangunan.

Cara Membeli Siacoin?

Pembeli yang berminat yang ingin membeli Siacoin dengan senang hati mengetahui bahawa terdapat banyak cara bagaimana mendapatkan aset digital ini. Ia kini disenaraikan di banyak pertukaran cryptocurrency terkemuka dalam industri sekarang.

Ini termasuk Binance, Kraken, Poloniex, Bittrex, Huobi, dan OKEx.

Harap maklum bahawa pembeli mungkin tidak dapat membeli Siacoins (SC) dengan fiat secara langsung melalui pertukaran ini.

Mereka harus membeli bitcoin atau ethereum terlebih dahulu kemudian menukarnya ke Siacoins, selepas itu mereka boleh mengeluarkan token mereka ke dompet Siacoin pilihan mereka.

Mereka yang ingin membeli Siacoins secara langsung dengan fiat mungkin ingin menggunakan Instant Cryptocurrency Exchange, Ubah Sekarang. Ia menawarkan antara muka yang sederhana namun kuat yang membolehkan pengguna membeli Siacoins menggunakan kad kredit atau debit melalui perkongsiannya dengan Simplex.

Dompet Siacoin

 Perhatikan berapa banyak SC yang anda tinggalkan di dompet panas anda. Berhati-hati semasa membuat akaun sementara.

Sentiasa membiayai akaun sementara dengan jumlah terkecil yang anda rasa selesa untuk kehilangan. Sekiranya anda berguna dengan kod, anda boleh menggunakannya Penyimpanan sejuk Sia.

Untuk semua storan lain, anda harus selalu menggunakan dompet perkakasan, Ledger, atau Trezor adalah pilihan utama kami.

Dengan Sia, anda hanya boleh menggunakan Ledger, dan memerlukan kemahiran baris perintah.

Maklumat Lanjut Mengenai Siacoin

Apa itu Siacoin?

Projek Siacoin adalah penyelesaian penyimpanan berasaskan sumber terbuka, terdesentralisasi, dan blockchain. Mirip dengan perkhidmatan cloud yang ditawarkan oleh Dropbox, Google Drive, Microsoft Onedrive, iCloud, dan Amazon Cloud.

Apa yang membezakan Siacoin adalah bagaimana mereka mengurus waktu henti melalui pembahagian data, keselamatan dengan kunci peribadi (Google tidak dapat melakukan ini kerana ini secara langsung mempengaruhi kemampuan mereka untuk memasarkan kepada anda, pihak ketiga akan selalu mempunyai akses ke data anda), dan mereka harga yang lebih murah daripada pesaingnya.

Siacoin berfungsi dengan membenarkan tuan rumah / pemilik cakera keras menyewa ruang cakera keras mereka yang tidak digunakan kepada penyewa dengan bayaran. Platform Siacoin menggunakan kontrak pintar untuk mengunci syiling SC.

Ini memastikan penyewa membayar tuan rumah seperti yang dipersetujui, dan tuan rumah juga harus meletakkan SC sebagai jaminan. Ini juga memastikan waktu operasi kerana tuan rumah boleh dikenakan bayaran kerana tidak berfungsi.

Visi Siacoins adalah membebaskan data untuk semua orang, dan mereka merancang untuk menggunakan cakera keras yang tidak digunakan dari seluruh dunia untuk membuat pangkalan data penyimpanan terbesar di dunia.

Pasukan

Syarikat di belakang SiaCoin adalah Nebulous, Inc. Syarikat ini bermula pada tahun 2014. Pada bulan November 2014, syarikat kertas putih dibebaskan.

Ramalan Harga Siacoin SC

Siacoin tidak mengumpulkan dana permulaan dengan ICO. Sia mengumpulkan dana dari pelabur bebas. Pusingan awal pembiayaan mengumpulkan $ 1.25 juta.

Makmal Nebulas menerima dana ini untuk mengembangkan Sia. Siafunds adalah tanda lain di rangkaian.

Ini adalah sekuriti token yang membayar sejumlah Sia kepada pemegang pada setiap kontrak berakhir. Pada pusingan kedua pembiayaan mereka, mereka mengumpulkan $ 3,250,000

Sia menerima pusingan kedua dana mereka kerana pencapaian mereka yang besar. Pada masa pendanaan, mereka telah menyimpan lebih dari 4 PB data, yang diedarkan di antara 925,000 kontrak pintar penyimpanan.

Rangkaian Sia kemudian mempunyai kapasiti simpanan 2 PB tambahan. Perisian Sia kemudian dimuat turun lebih dari 1 juta kali.

The Sia peta jalan diperincikan dengan objektif yang mudah difahami, dan juga tersedia dalam masa nyata.

Ini membezakan mereka daripada kebanyakan rantaian blok. Mereka kemas kini komuniti kerap dan bermaklumat jika anda tidak suka membaca mereka mempunyai laman youtube yang menyediakan video 1-2 minit dengan semua kemas kini yang berkaitan.

Pasukan Nebulous / Sia telah lama bersama sejak 2014. Mereka telah mengembangkan visi berkumpulan. Pelabur mereka termasuk A_Capital, Bain Capital Ventures, Bessemer Venture Partners, Collaborative Fund, Dragonfly Capital Partners, Fenbushi Capital, First Star Ventures, Hack VC, INBlockchain, Raptor Capital Management, dan SV Angel.

Ramalan Harga Siacoin SC

Pembangunan projek

Perisian proprietari Siacoin membahagikan fail ke dalam segmen yang berasingan sebelum dimuat naik. 30 host masing-masing akan menerima 1 bahagian data.

Ini tidak menimbulkan titik redundansi kegagalan.

Siacoin membuat segmen fail ini menggunakan pengekodan penghapusan Reed-Solomon. Teknologi ini berasal dari bagaimana CD / DVD dikodkan untuk tetap dimainkan walaupun rosak.

Sekiranya 20 daripada 30 hos gagal, penyewa / pengguna akhir masih boleh mengakses dan memuat turun data mereka. Sekiranya satu lagi hos turun, platform akan secara automatik memberikan hos baru kepada data penyewa.

Setiap segmen juga dienkripsi sebelum meninggalkan komputer penyewa. Host hanya menyimpan fail yang disulitkan di platform Sia. Penyedia storan awan tradisional tidak menyulitkan data anda secara lalai.

Storan bersegmen menambahkan lapisan keselamatan. Fail berpecah sangat sukar dibaca. Fail perlu dipasang semula untuk dibaca.

Pendekatan desentralisasi inilah yang menjadikan teknologi blockchain sebagai penyelesaian sempurna untuk perkhidmatan cloud.

Penyewa di platform Sia membuat kontrak fail, kontrak ini menentukan komitmen uptime, harga, kriteria lain yang ingin disertakan oleh host dan pengguna.

Sia baru-baru ini menambahkan perlindungan harga kepada penyewa, untuk melindungi perkhidmatan dari eksploitasi tuan rumah.

Akaun Ephemeral juga dibuat untuk mempercepat proses muat turun, dengan memberi host akses ke akaun pra-dana, host dapat mengakses dana lebih cepat dan mempercepat proses muat turun.

Malangnya, tuan rumah juga dapat mencuri dana ini pada bila-bila masa, dan penyewa tidak mempunyai jalan keluar. Siacoin menasihati penyewa untuk membiayai akaun sementara dengan sejumlah kecil SC.

Kontrak fail hampir seperti kontrak pintar; mereka membuat perjanjian tahap perkhidmatan (SLA). Perjanjian ini kemudian disimpan di blockchain Sia apabila transaksi selesai.

Tuan rumah telah menyediakan waktu operasi yang mencukupi, dan penyewa telah menyimpan data mereka untuk waktu yang ditentukan. Kontrak pintar ini dikuatkuasakan untuk menggunakan rangkaian, dan tidak ada pihak ketiga yang terlibat dalam proses tersebut.

Penyewa menggunakan Siacoin untuk membeli simpanan, tetapi tuan rumah juga perlu memasukkan Siacoin ke dalam setiap kontrak pintar sebagai jaminan.

Transaksi kecil mengalir antara tuan rumah dan penyewa. Proses ini lambat, memakan masa sehingga 2.5 saat. Ini adalah salah satu masalah skalabiliti yang dihadapi oleh rangkaian.

Akaun singkat menyelesaikan masalah buat masa ini tetapi akhirnya akan dimainkan oleh tuan rumah. Cagaran yang dipertanggungjawabkan oleh tuan rumah memberikan disinsentif kewangan untuk tidak berada dalam talian.

Penyewa harus membayar awal untuk kontrak mereka, SC diperuntukkan untuk pemindahan, dan kontrak penyimpanan biasanya berlangsung 90 hari, kontrak diperbaharui secara automatik. Sekiranya perjanjian dibatalkan, semua SC yang tidak digunakan akan dikembalikan kepada penyewa.

Apabila kontrak berakhir, tuan rumah perlu memberikan bukti bahawa mereka menyimpan fail penyewa melalui kontrak. Sia memanggil bukti penyimpanan ini. Bukti penyimpanan ini mesti muncul di blockchain Sia dalam jangka masa tertentu.

Sekiranya bukti penyimpanan muncul di blockchain, hos dibayar; jika tidak, tuan rumah dikenakan hukuman.

Siacoin menggunakan Pokok Merkle untuk bukti simpanannya. Pokok Merkle membolehkan rangkaian mengesahkan sebilangan kecil data (hash) adalah sebahagian daripada kumpulan data yang lebih luas yang dimuat naik.

Bukti ini kecil dan sangat selamat; mereka akhirnya akan mengurangkan kembung blockchain.

Blockchain bloat adalah toksik untuk platform ini kerana memerlukan beberapa hari untuk menyegerakkan penyewa atau host ke blockchain Sia. Siacoins ‘Lite Wallet dapat menyelesaikannya, tetapi mereka masih dalam ujian beta.

Siacoin telah melancarkan perkongsian dan pengedaran kandungan secara rasmi. Skynet menandakan saat “teknologi sudah siap” untuk pemasaran intensif.

Streaming video dan SiaStream adalah perkhidmatan blockchain yang inovatif yang membolehkan streaming media melalui rangkaian terdesentralisasi, SiaStream kini dalam versi beta, versi alpha mereka akan tersedia untuk umum tidak lama lagi.

Perkhidmatan mereka juga dapat menstrimkan kandungan video 4k dengan lancar, yang mengagumkan tetapi belum dapat menstrim ke TV pintar anda.

Nithulous Github ditumpuk dengan komit, mendorong blockchain Siacoin ke hadapan.

Sia tetap berada di canggih dari apa itu penyimpanan awan blockchain. Mereka terlibat secara aktif dengan pengguna akhir, berusaha mengoptimumkan penyampaian produk, mewujudkan produk yang lebih berguna.

Ramalan Harga Siacoin SC

Perlombongan Siacoin

Siacoin boleh dilombong. Ia menggunakan algoritma hash Blake 2B. SC adalah duit syiling yang dilombong GPU sehingga Bitmain melepaskan pelombong ASIC yang mampu melombong Blake 2B.

Bitmains ‘Antminer A3 sangat menguntungkan, dan ini memainkan peranan dalam pilihan Siacoins untuk mengekang blockchain. Ini melindungi kepentingan mereka terhadap Obelisk dan penambang SC1 Obelisk, yang separuh kuat seperti Antminer A3.

Ramalan Harga Siacoin SC

Siacoin melakukan ini dengan merancang algoritma failafe ke dalam Obelisk SC1, sekiranya Bitmain tidak bertindak secara telus dan adil. Inilah dorongan naratif oleh Sia. Bitmain memang tidak bertindak demi kepentingan terbaik komuniti perlombongan Sia. Sia mengambil tindakan untuk melindungi jaringan, kerana pemusatan dapat menyebabkan kematian blockchain yang terdesentralisasi. Bitmain pada dasarnya diserang rangkaian Sia dan komuniti perlombongan Sia. Pada pendapat kami, Sia bertindak dengan betul, tetapi projek perlombongan, Obelisk, hanyalah kejahatan yang lebih rendah dan perolehan wang.

Yuran Siacoin

90% lebih murah $ 1-2 per TB sebulan. Secara perbandingan, storan 100GB di Google Drive akan berharga $ 2 sebulan. Malangnya, Sia tidak begitu intuitif seperti Google Drive. Keuntungan tidak ada untuk pemilik cakera keras individu. Pusat data besar-besaran akan menguasai pasaran ini, yang bagus untuk harga pengguna tetapi tidak untuk desentralisasi.

Persaingan Pasaran Siacoin

Pemain utama pasaran pengkomputeran awan semasa adalah:

 • Amazon
 • Microsoft
 • IBM
 • Aliyun
 • Google
 • Pasukan jualan
 • Ruang Rak
 • SAP
 • Oracle
 • Vmware
 • DELL
 • EMC

Menyampaikan pelbagai perkhidmatan:

 • Infrastruktur sebagai perkhidmatan (IaaS)
 • Platform sebagai Perkhidmatan (PaaS)
 • Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS)

Masalah utama bagi Siacoin adalah bersaing dengan syarikat yang menyediakan banyak penyelesaian yang berintegrasi dalam perkhidmatan mereka. Ini menjadikan mereka lebih menarik bagi perniagaan yang mahukan satu penyelesaian untuk menyelesaikan semua masalah mereka. Siacoin hanya memfokuskan pada penyimpanan data dan masih ada jalan panjang sebelum mereka dapat bersaing. Titik harga mereka hanya dapat memperolehnya setakat ini jika perkhidmatan mereka tidak dapat disatukan dengan penyedia perkhidmatan lain.

Siacoin Onramp

Penyatuan Carbon dan Siacoin membolehkan pengguna membeli Siacoin menggunakan kad kredit atau debit mereka. Kelewatan yang dikenakan oleh bursa adalah tidak masuk akal, dari KYC (Kenali Pelanggan Anda), dan tempoh penyelenggaraan hingga masalah kecairan, yang dapat memaksa pengguna untuk mendaftar dengan pertukaran lain dan memulakan KYC sekali lagi, atau dikenakan denda kewangan atas keperluan segera mereka. Hubungan Carbon Siacoin menyelesaikan masalah ini dan mewujudkan jalan keluar crypto alternatif untuk kepentingan seluruh komuniti crypto.

Keputusan Akhir 

Penyimpanan awan adalah masa depan penyimpanan data. Oleh kerana manusia menyimpan data semakin banyak kandungan dalam talian, serangan penggodaman perkhidmatan awan tidak dapat dielakkan. Seberapa selamat data anda di pelayan Amazon atau Googles tidak disulitkan? Penyedia perkhidmatan awan utama mempunyai beberapa jurutera terbaik yang berusaha menjaga keselamatan mereka. Kesalahan pengguna masih harus disalahkan dalam beberapa kes. Memiliki akses ke data yang dienkripsi tidak berguna tanpa kunci penyahsulitan.

Siacoin masih bukan nama rumah tangga untuk penyimpanan awan, tetapi dengan pembebasan Skynet, ini dapat berubah. Mereka boleh memulakan kempen pemasaran yang lebih agresif, mengubah blockchain mereka menjadi penyedia perkhidmatan cloud utama. Mereka memiliki banyak kemajuan untuk mewujudkannya, kerana penyedia perkhidmatan awan menawarkan rangkaian pilihan dan mengunci pengguna dengan perkhidmatan tambahan yang menyukarkan mereka untuk meninggalkan.

Kos tambahan untuk menukar penyedia awan boleh menjadi astronomi kerana setiap mesin hos perlu diintegrasikan ke dalam sistem baru. Jam kerja yang tidak terhitung jumlahnya harus diperuntukkan, dan pengguna perlu dilatih semula bagaimana menggunakan sistem. Sia memang mempunyai kelebihan kos, tetapi dalam keadaan sekarang, ia tidak dapat bersaing dengan penyedia perkhidmatan awan utama. Namun, mereka dapat menawarkan penyelesaian kepada pembangun blockchain dan pengguna rumah. Hubungan Carbon Siacoin menjadikan perkhidmatan mereka lebih mudah digunakan. Penyedia cloud utama telah menggunakan sistem pembayaran ini sejak awal, dan memerlukan Sia setengah dekad untuk mewujudkan kemudahan penggunaan yang sama.

Sebagai penyelesaian sandaran yang mudah dan murah, mereka masih jauh di depan persaingan mereka, Rangkaian mereka berada dalam jangkauan PB, yang bukan merupakan prestasi kecil dan mereka sekarang menawarkan perkhidmatan streaming, yang membuka pasar khusus lain, hiburan rumah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector