Ramalan Harga Syiling Enjin (ENJ) Untuk 2021, 2023, & 2025

Permainan video telah berjalan jauh sejak zaman Pong, bukan hanya secara visual dan mekanik, tetapi juga bagaimana kita dapat membuat seluruh dunia maya yang membuat pemain dapat menerimanya sebagai sebahagian daripada kenyataan mereka sendiri. Jaringan Enjin menerajui perintis zaman baru yang ingin mengubah ruang ini, mewujudkan platform permainan terdesentralisasi yang menyediakan asas untuk mewujudkan ekosistem yang benar-benar luas.

Pemain boleh menghabiskan sepanjang hayat di dalam permainan tetapi mungkin tidak pernah melihat atau meneroka kedalaman sebenarnya dari semuanya. Bukan hanya permainan itu sendiri, tetapi keunikan utama Enjin dibandingkan dengan yang lain adalah alatnya yang kuat untuk mewujudkan ekonomi digital baru, yang dibina dari satu permainan ke permainan yang lain. Hubungan antara pengguna membeli, menjual, mengumpulkan, dan menukar barang dan perkhidmatan digital sudah menjadi aspek yang kuat dan menguntungkan dalam industri permainan.

Walau bagaimanapun, sementara aset tersebut biasanya tidak bernilai di luar permainan, Enjin menggunakan Enjin Coin (ENJ) untuk menandakan aset yang dibina di blockchainnya, sehingga membuka lebih jauh potensi baru untuk item digital memiliki nilai di dunia fizikal. Memandangkan janjinya untuk merevolusikan industri permainan yang sudah luas, baik dalam bagaimana permainan dikembangkan dan dimainkan, ramalan harga Enjin Coin kami meramalkan masa depan yang sangat cerah di hadapan untuk projek baru ini.

Analisis Harga Sejarah Syiling Enjin

Pada mulanya ditubuhkan pada tahun 2009, Enjin kemudian bergerak ke arah mengadopsi teknologi blockchain di platformnya. Syiling Enjin pertama kali dibuat berdasarkan standard ERC-20 Ethereum tetapi kemudian berkembang menjadi standard ERC-1155 yang lebih serba boleh untuk memudahkan urus niaga di rangkaian permainan, platform, dan aplikasi webnya. Mereka mengadakan tawaran duit syiling awal (ICO) pada tahun 2017 yang mengumpulkan $ 18.9 juta untuk membantu membiayai perkembangan masa depannya.

Menurut data dari CoinMarketCap, potensi pulangan pelaburan anda, jika anda membeli token ENJ semasa harga pelancaran ICO, akan menjadi keuntungan 642.44% yang sangat mengagumkan. Oleh kerana ia mula diperdagangkan secara terbuka, ia berada pada tahap terendah sepanjang masa tidak dilancarkan, diperdagangkan pada $ 0,01562 pada 2 November 2017. Dalam masa hanya dua bulan, ia meningkat dengan cepat ke paras tertinggi sepanjang masa pada $ 0,49340 pada 7 Januari , 2018. Perdagangan ENJ sejak itu menjadi sejuk.

Harga Semasa, Cap Pasaran, & Butiran Bekalan

Berdasarkan data yang dikumpulkan oleh Messari.io, token ENJ mengekalkan turun naik yang cukup kuat berbanding dengan cryptocurrency lain, walaupun ini diharapkan untuk aset kapitalisasi yang lebih kecil seperti Enjin Coin. Pada masa penulisan (14 Januari 2021), Enjin Coin diperdagangkan pada $ 0.18056, yang merupakan keuntungan 6.97% dalam 24 jam. Sebagai perbandingan, ini adalah kerugian 63.4% berbanding tahap tertinggi sepanjang masa dan keuntungan 1.055.96% yang hebat dari tahap rendah sepanjang masa.

Enjin mengekalkan had penawaran sebanyak 1,000,000,000 token ENJ untuk membuat model anti-inflasi yang mendorong pengguna memasukkan tokennya menjadi aset blockchain digital. Enjin Coin dimasukkan ke dalam aset yang dibina dan dikuasakan oleh Enjin melalui ‘minting’, yang memberikan nilai intrinsik item digital melalui tokenisasi, tanpa mengira sama ada fungible atau non-fungible.

Proses ini juga dapat diterbalikkan melalui ‘melting,’ yang pada dasarnya menghancurkan aset blockchain dan mengubahnya kembali menjadi ENJ, sehingga meningkatkan kekurangan barang-barang tertentu. Penawaran yang beredar semasa Enjin Coin adalah 823,130,411 ENJ, dengan menilai permodalan pasarannya pada $ 148,620,541, sehingga menjadikannya cryptocurrency ke-104 terbesar.

enjincoinSyiling Enjin (ENJ)

Kedudukan: 62$ 1.37Harga (BTC) Ƀ0.00002700Marketcap$ 1.27 BV Volum$ 866.98 M24j Perubahan21.29% Jumlah Bekalan1.000.00 M ENJ

Ramalan Harga Masa Depan Enjin Coin (ENJ)

Enjin telah menikmati pertumbuhan yang sangat sihat dan kuat sejak berpusat pada model blockchain pada tahun 2017. Terdapat lebih dari 20 juta pengguna pada masa ini, dengan 1 juta dompet menjadi tuan rumah Enjin Coin, 2.1 bilion aset unik yang dihasilkan dan dikuasakan oleh rangkaian Enjin , ditambah dengan jumlah pasaran yang sangat aktif bernilai 8.9 juta ENJ.

Dikombinasikan dengan populariti permainan video yang semakin meningkat, yang terbukti dengan peningkatan pertumbuhan pemain berdasarkan tahun-ke-tahun yang besar, teknologi Enjin sangat maju untuk menarik lebih banyak orang ke dalam ekosistemnya. Selepas itu, ramalan harga Enjin Coin kami telah mengumpulkan sentimen yang sangat menaik untuk jangkaan masa depannya.

Ramalan Jangka Pendek

Tukar Harga Selepas
1 hari $ 0.197 9.11%
1 minggu $ 0.189 4.67%
1 bulan $ 0.144 -20.25%
6 bulan $ 0.178 -1.42%
1 tahun $ 0.260 44%

Ramalan Jangka Panjang

Tukar Harga Selepas
2022 $ 0.260 44%
2023 $ 0.343 89.96%
2024 $ 0.425 136.38%
2025 $ 0.503 178.74%

Ramalan Harga Syiling Enjin 2021

Perlu diingat bahawa Enjin Coin berdagang di pasaran yang lebih tidak stabil berbanding dengan cryptocurrency top-200 market top yang lain, jadi berhati-hatilah untuk berhati-hati ketika membeli. Yang mengatakan, ENJ masih cenderung berpotensi untuk memperoleh keuntungan yang sihat pada tahun 2021 berdasarkan model algoritma yang kami dapati. Dengan pasaran permainan yang terus berkembang, orang mencari hiburan dalaman yang lebih banyak, sementara di lockdown Covid-19, 2021 adalah tahun untuk melihat Enjin melenturkan ototnya.

Ramalan Harga Syiling Enjin 2023

Enjin mempunyai dua kemas kini peta jalan utama yang dirancang yang membolehkan pembangun permainan mengembangkan ekosistem digital mereka lebih jauh. Enjin Multiverse adalah mekanik interoperabiliti pintar yang membolehkan item, statistik, dan data lain dikongsi di pelbagai permainan yang menjalankan blockchain Enjin, walaupun dikembangkan oleh studio yang berbeza.

Tidak seperti permainan biasa di mana item disimpan hanya dalam diri mereka sendiri, sistem Multiverse Enjin akan meningkatkan pengalaman yang sudah kuat dengan membiarkan pemain membawa alat kegemaran mereka – seperti senjata, perisai, kad, atau peralatan – dari satu permainan ke permainan berikutnya. Dengan berhubung dengan pasaran dan perkhidmatan dompet Enjin, ia meningkatkan kebolehgunaan ENJ.

Ramalan Harga Syiling Enjin 2025

Salah satu cabaran utama yang dihadapi aplikasi blockchain adalah penskalaan. Memandangkan Enjin dibina di Ethereum, ia mengalami banyak masalah penyekat yang menghalangnya daripada memproses sejumlah besar data. Ia mungkin datang lebih awal dari 2025, tetapi Enjin sudah berusaha menyelesaikan masalah ini dengan Efinity, penyelesaian penskalaan dalaman mereka.

Ini bertujuan untuk membolehkan pembangun permainan menjalankan hampir sebilangan urus niaga dalam permainan dengan kos rendah. Meningkatkan kemudahan penggunaan dan kemudahan ekonomi dalam permainan akan menjadi kelebihan bagi token ENJ asli, kerana pemain berdasarkan asas terus berusaha untuk mengembangkan dan mengembangkan ekonomi dalam permainan mereka sendiri.

Ramalan Harga Syiling Enjin

Adakah Enjin Coin Pelaburan Yang Baik?

Walaupun mengetepikan kesan pandemi dan penguncian Covid-19, yang telah membawa kemasukan pengguna ke perkhidmatan dan platform hiburan dalaman, industri permainan adalah yang terbaik untuk peningkatan.

Platform utama seperti Steam atau Epic menyenaraikan lebih banyak permainan setiap hari, dengan pemaju semakin menggunakan teknologi imersif yang lebih besar di mana anda boleh kehilangan diri anda dengan mudah di persekitaran maya mereka. Dikombinasikan dengan dorongan kuat pemaju ke arah pengewangan permainan yang lebih berulang, ia meletakkan Enjin pada kedudukan yang sangat baik.

Seperti yang terbukti dengan ramalan harga Enjin Coin kami, semestinya ada cadangan yang kuat sekiranya anda merancang untuk melabur di dalamnya. Platform desentralisasi Enjin Network sangat mendorong pengguna dan pemaju untuk menukar aset digital di pasaran yang serba boleh yang bukan hanya dapat dinikmati dalam permainan video tetapi juga mempunyai nilai dunia nyata.

Pembangun dapat membina aset blockchain dan keseluruhan permainan dengan mudah sambil menggabungkannya dengan enjin permainan popular seperti Unity, tanpa memerlukan sedikit atau sedikit untuk pengaturcaraan yang kompleks melalui API kuat dan selamat mereka.

Di sini, sesiapa sahaja boleh membuat pelbagai aset fungible atau non-fungable yang berbeza; seperti watak tersuai, faedah dalam permainan, barang yang boleh digunakan seperti senjata atau perisai, mata wang dalam permainan, karya seni digital atau barang koleksi lain, harta maya seperti harta tanah dan tempat tinggal, hadiah untuk peraduan dalam talian, barang berjenama, sekali sahaja atau pencapaian peribadi berturut-turut, dan apa sahaja yang boleh bernilai.

Dengan Enjin, mereka boleh diprogramkan untuk menjadi inflasi yang akan meningkat nilainya bersama dengan pangkalan pengguna anda, atau aset deflasi yang akan menjadi lebih langka dengan rangkaian pemain yang semakin meningkat.

Galakan untuk mekanik bayar untuk menjana pendapatan ini bukan hanya akan menarik pengguna baru dan mengekalkan pengekalan pemain yang lebih baik tetapi akan mendorong mereka yang ada untuk bertukar lebih banyak, seperti membeli dan menjual barang dalam permainan atau koleksi unik di pasaran terbuka. Manfaatnya juga dapat dilakukan oleh para pembangun, yang dapat dengan mudah mengewangkan permainan mereka dengan keberkesanan yang berpotensi lebih besar daripada penyelesaian yang tidak proporsional dan tidak popular seperti microtransactions.

Mereka boleh mendapat bayaran apabila pemain menggunakan pasar dalam permainan mereka yang dibina di Enjin, di mana sudah ada lebih dari 38,000 peniaga dan telah menjual lebih dari 500,000 aset unik dengan jumlah 5,9 juta ENJ.

Enjin juga telah membina perkhidmatan lain untuk meningkatkan interaksi antara pencipta permainan dan penonton mereka. Rasuk Enjin adalah alat yang memberi kemampuan kepada pembangun untuk membina barang atau perkhidmatan khas untuk asas pemain mereka dan kemudian membaginya melalui media sosial atau dalam permainan.

Mereka dapat membuat aset unik yang dapat ditebus dengan blockchain seperti barang dalam permainan, diskaun, kod akses awal, pas musim, karya seni, dan banyak lagi. Sebagai pemain permainan, cabaran yang menarik bagi anda untuk mencuba dan mencarinya. Setakat ini, Enjin telah mengedarkan lebih daripada 186,300 aset melalui 1,300 kempen, dengan lebih daripada 59,700 peserta.

Cara Membeli Syiling Enjin (ENJ)?

Enjin Coin (ENJ) adalah mata wang transaksi utama pada permainan, perkhidmatan, dan aplikasi yang berjalan di blockchain Enjin. Anda boleh menggunakan laman web seperti CoinMarketCap atau CoinGecko untuk mencari senarai pertukaran yang komprehensif yang membolehkan anda membeli Enjin Coin. Menjadi cryptocurrency cap pasaran yang lebih kecil, ENJ tidak disokong oleh seberapa banyak pertukaran, tetapi anda dapat dengan mudah menemukannya di pasar yang popular seperti Binance, Upbit, BKEX, Bithumb, HitBTC, Bittrex, Crypto.com, KuCoin, atau Kyber.

Maklumat Lanjut Mengenai Enjin Coin

Enjin adalah platform permainan blockchain yang terdesentralisasi yang menawarkan alat dan perkhidmatan kepada pembangun untuk membina dan mengewangkan permainan mereka sambil juga mewujudkan ekonomi maya untuk pemain untuk bertransaksi item dalam permainan. Mata wang asli adalah Enjin Coin (ENJ), di mana pemain boleh bertransaksi dan menukar barang dengan mudah dalam permainan menggunakan pasar yang dikuasakan oleh Enjin.

Ciri yang paling unik adalah bahawa sementara item biasa dalam permainan video tidak mempunyai nilai di dunia fizikal, permainan yang dibina oleh Enjin diberi token menggunakan ENJ. Ini membolehkan pemain mendapatkan wang daripada bermain permainan video.

Platform Enjin juga memberi kemampuan kepada pembangun untuk membuat token khusus mereka sendiri yang dapat dipasangkan dengan ENJ, disesuaikan khusus untuk permainan atau aplikasi masing-masing, sesuai dengan khalayak utamanya.

Oleh kerana kita sudah membincangkan cara kerjanya dan digunakan antara pemaju dan pemain, Enjin telah membina antara muka dompet dan pasar sebagai antara untuk mengekstrak nilai aset yang dihasilkan secara digital lebih jauh.

Pertama, Dompet Enjin adalah aplikasi mudah alih yang selamat untuk iOS dan Android yang memberi pengguna kemampuan untuk memegang dan memantau jumlah dompet yang tidak terbatas. Oleh kerana kemampuan Enjin memberikan alat kepada pembangun untuk membuat token mereka sendiri, aplikasi dompet membolehkan anda menukar antara beratus-ratus token yang disokong yang dipasangkan dengan ENJ.

Ini juga berfungsi untuk menyimpan aset tertagih yang telah anda kumpulkan dalam inventori dalam permainan anda, seperti kad atau item yang jarang berlaku. Apa yang anda peroleh dengan bermain permainan boleh dibeli, dijual atau disimpan dengan mudah.

Aplikasi dompet secara semula jadi menghubungkan ke Pasar Enjin, yang dijalankan pada penjelajah EnjinX khusus mereka yang membolehkan pemain mencari, membeli, dan menjual aset unik yang dibuat di platform. Sehingga kini, 747.500 aset berbeza telah dijual di pasaran, mewujudkan ekosistem yang meriah di mana pemain dapat mencari nafkah hanya dengan menghabiskan masa dalam permainan video.

Pencipta individu juga boleh membuat etalase dalam permainan mereka sendiri menggunakan Enjin, termasuk alat yang lebih serba boleh untuk blockchain lain atau platform utama untuk menggunakan Enjin untuk membuat kedai berjenama mereka sendiri.

Kesimpulannya

Memandangkan semua penyelesaian Enjin yang berpotensi dan kuat dalam industri yang sedang berkembang, ramalan harga Enjin Coin kami meramalkan masa depan yang cukup diharapkan. Dengan populariti dan kegilaan yang semakin meningkat di sekitar permainan video, publisiti yang semakin meningkat juga telah menarik perhatian beberapa masalah utama dengan industri permainan dan komuniti pemain hari ini.

Masalah yang paling banyak dibahaskan adalah berkaitan dengan urus niaga mikro dan taktik penghasilan yang tamak seperti kotak barang rampasan atau amalan bayar untuk menang.

Kami kini telah menemui dilema baru; bagaimana kita boleh menjadikan persekitaran permainan maya yang hebat dan mengasyikkan yang membolehkan pembangun menjana wang dengan lebih berkesan dan juga tidak menghukum akaun bank pemain secara berlebihan? Enjin telah berusaha untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi dan lebih daripada itu.

Penyelesaiannya yang bijak memberikan asas untuk membina struktur yang benar-benar terdesentralisasi dengan pengewangan yang adil kepada komuniti permainan. Selain itu, kedua-dua pemaju dan pemain dapat berusaha dalam dunia maya untuk mendapatkan aset yang sukar diperoleh dengan nilai di dunia nyata. Walaupun anda bukan pemain permainan, sukar untuk tidak teruja dengan Enjin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me