Ramalan Harga Token FTX (FTT) untuk 2021, 2022, & 2025

Apabila pendatang baru memasuki pasaran crypto untuk pertama kalinya, seseorang terkejut dengan banyaknya pertukaran yang menawarkan pengguna untuk membeli, menjual dan memperdagangkan cryptocurrency, masing-masing dengan ciri dan faedahnya yang tersendiri. Di samping itu, pertukaran niaga hadapan juga muncul untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk menyediakan semakin banyak pedagang yang memasuki ruang crypto dengan platform, alat, dan maklumat yang sesuai untuk pengguna.

Salah satunya, FTX, memasuki frey back pada pertengahan 2019 dan, sejak itu, telah berjaya dengan baik. Ia memiliki token asli, yang disebut FTT, yang mana pedagang dapat membeli dan mendapatkan keuntungan ketika melakukan perdagangan mereka.

Artikel ramalan harga token FTX ini akan menyelidiki dan memeriksa FTX, tokennya, dan ciri apa yang dimiliki yang menjadikannya menarik bagi peniaga. Pada asasnya, asasnya. Artikel ini juga akan menganalisis dan meramalkan ramalan harga untuk token FTT dan menggambarkan di mana tajuknya dalam jangka pendek dan jangka panjang.

ramalan harga token ftx

Token FTX Analisis Harga Sejarah 

Sejak dilancarkan pada 31 Julai 2019, FTX telah menjadi salah satu daripada beberapa cryptocurrency yang belum mengalami penurunan harga yang ketara. Sebaliknya. Ia telah mengalami pertumbuhan yang stabil sejak awal. Ia bermula dengan harga $ 1.73 pada pertengahan 2019 menurut CoinMarketCap. Kira-kira sebulan selepas itu, harganya turun sedikit, tetapi kesannya hanya dalam bentuk sen, bukan dolar. Tidak lama kemudian, ia mulai naik kembali dengan stabil, akhirnya melepasi harga awal $ 1.73 pada pertengahan Disember 2019.

2020 adalah tahun yang baik untuk mana-mana penggemar FTT. Walaupun wabak COVID-19 melanda, menyebabkan hampir keseluruhan pasaran menjunam (harga Bitcoin bahkan turun menjadi sedikit lebih dari $ 5,000 pada pertengahan Mac!), FTX terus dengan trend perlahan, tetapi kenaikan yang berterusan harga seperti itu bukan masalah buruk. Saya rasa lambat dan stabil benar-benar memenangi perlumbaan.

Menjelang Januari 2021, harga hampir meletup, hampir dua kali ganda pada saat artikel ini ditulis.

Harga Semasa, Cap Pasaran, & Butiran Bekalan

Pada masa penulisan artikel ini, token FTT berharga $ 10.17. Harganya telah meningkat + 3.46% dalam 24 jam terakhir tetapi telah menyaksikan penurunan -6.96% dalam 7 hari terakhir.

Pada masa ini ia mempunyai cap pasaran $ 958,823,154, yang menduduki tempat ke-44 di seluruh pasaran crypto. Bekalannya yang beredar adalah 94,346,958 dengan jumlah penawaran 345,219,294. Walau bagaimanapun, ia tidak mempunyai had pasaran maksimum.

token ftxToken FTX (FTT)

Kedudukan: 35$ 30.08Harga (BTC) Ƀ0.00059600Marketcap$ 2.68 B Volum$ 27.07 Perubahan M24j2.8% Jumlah Bekalan339.63 M FTT

FTX Ramalan Ramalan Harga Masa Depan Token (FTT)

Walaupun selalu sukar untuk memberikan ramalan yang tepat di mana harga syiling tertentu akan pergi, setelah melihat asasnya, termasuk populariti penggunaan pertukaran niaga hadapan yang semakin meningkat, seseorang dapat memiliki idea yang sangat baik.

Dengan itu, setelah meneliti beberapa sumber dan melihat apa yang disediakan oleh bursa niaga hadapan, harga token FFTnya nampaknya sangat positif dalam jangka pendek dan jangka panjang. Wallet Investor menjadikan FTT menjadi sangat bullish. Malah meramalkan kenaikan harga + 82.52% hanya dalam setahun. Itu harga $ 18.56 dari harga semasa $ 10.17! Dalam lima tahun, harganya boleh mencecah $ 50.06!

Digitalcoin juga memberikan ramalan harga yang sangat positif. Dalam setahun, ia meramalkan harganya dari $ 15.05 hingga $ 36.60 hingga satu dan lima tahun. Walaupun agak konservatif daripada Wallet Investor, ia tetap merupakan peningkatan + 32% dan 359% pada pelaburan anda, masing-masing.

Analisis harga Tradingbeast lebih konservatif. Ini sebenarnya meramalkan penurunan harga untuk tahun 2021. Namun, itu hanya jangka pendek, kerana kemudian menjangkakan harganya akan naik pada tahun-tahun berikutnya. Pada akhir tahun 2024, ia mengira purata harga $ 16.80.

Ramalan Jangka Pendek

Tukar Harga Selepas
1 bulan 14.65 45.18%
2 bulan 16.56 64.04%
3 bulan 14.15 40.17%
6 bulan 15.74 55.92%
1 tahun 15.14 49.98%

Ramalan Jangka Panjang

Tukar Harga Selepas
1 tahun 19.96 97.78%
2 tahun 18.2 80.35%
3 tahun 29.82 195.44%
5 tahun 25.75 155.06%

Ramalan Harga Token FTX 2021

Berdasarkan carta di atas, seseorang dapat menjangkakan harganya akan berterusan dengan pertumbuhannya yang meledak. Ia dijangka mempunyai kadar pertumbuhan peratusan rata-rata + 45.01%, dengan harga mengimbangi antara $ 14 – $ 15.50.

Ramalan Harga Token FTX 2025

2022 diramalkan akan menjadi tahun positif lain bagi semua penjahat FTT. Sekitar masa ini, dianggarkan harga FTT hampir dua kali ganda. Pelabur boleh menjangkakan untuk melihat harga antara $ 15 hingga $ 19.50 yang tinggi.

Ramalan Harga Token FTX 2025

2025 boleh menjadi tahun di mana mana-mana pelabur FTT akan mempunyai tanda dolar AS ($) meletup dari mata mereka. Pada tahun ini, harga token FTT akan berkisar antara $ 25.75 – $ 34.36. Itu kenaikan purata hampir 200%!

Adakah FTX Token adalah Pelaburan yang Baik?

Setelah menganalisis beberapa carta dan mempertimbangkan bahawa kami baru memasuki pasaran bull, ada keraguan serius untuk menunjukkan bahawa melabur dalam FTX bukanlah pelaburan yang baik. Sebenarnya, hanya berpegang pada token FTT anda tanpa menggunakan faedahnya untuk berdagang akan hampir menjamin keuntungan. Bagi mereka yang terlibat dalam perdagangan niaga hadapan dan memanfaatkan, kekayaan yang dapat dihasilkan dapat sangat besar, walaupun bukan tanpa risiko serius.

Cara Membeli Token FTX?

Satu kelemahan yang berpotensi untuk FTX ialah hanya terdapat sejumlah pertukaran yang menyenaraikan token FTT dengan jumlah terhad. Yang pertama terlintas di fikiran adalah pertukaran niaga hadapan FTX itu sendiri. Yang terkenal lain adalah Binance, BitMax, Bitfinex, CoinEx, dan Huobi Global. Untuk senarai pertukaran yang lengkap, sila pergi ke CoinMarkCap atau CoinGecko.

Maklumat Lanjut Mengenai Token FTX

Apa itu FTX?

FTX adalah platform perdagangan niaga hadapan yang ditubuhkan pada bulan Mei 2019. Ia dimiliki oleh FTX Trading LTD, sebuah syarikat yang berdaftar di Antigua dan Barbuda, tetapi mempunyai pejabat di Hong Kong. Token asal mereka adalah FTT.

Pasukan & Rakan kongsi

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif FTX tidak lain adalah Sam Bankman-Fried aka, SBF. Bagi mereka yang tidak biasa, SBF adalah orang yang sama yang mengambil alih dan membantu menyelamatkan platform terdesentralisasi Sushiswap setelah pengasasnya, Chef Nomi, melakukan penipuan keluar yang mengancam akan menjatuhkan projek. SBF memiliki pengalaman bertahun-tahun sebagai pedagang dan memulakan syarikat lain, iaitu Alameda Research, syarikat yang sama yang menubuhkan FTX. Dia lulus dari MIT dan mempunyai ijazah dalam Fizik.

CTO FTX dan pengasas bersama adalah Gary Wang, Jurutera perisian dari Google yang juga mengasaskan Alameda Research. Lulusan lain dari MIT, Gary mempunyai ijazah dalam Matematik dengan Sains Komputer.

Anggota pasukan selebihnya terdiri daripada profesional yang mantap dari pelbagai bidang.

FTX juga disokong oleh rakan kongsi dari banyak syarikat luar yang terkenal. Perusahaan seperti Binance, Circle, Bitfinex, Paxos Pax, dan lain-lain telah memberikan dana kepada FTX sehingga $ 8 juta.

Keselamatan

Untuk memberi ketenangan fikiran kepada mana-mana pedagang FTX, FTX menyediakan beberapa lapisan ciri-ciri keselamatan.  Ini termasuk akaun kata laluan dan Pengesahan 2-Faktor untuk kedua-duanya memasuki akaun anda, serta mengeluarkan dana. FTX juga memberikan keselamatan sub-akaun. Di sinilah pengguna dapat menyiapkan log masuk tersuai mereka sendiri jika mereka ingin membenarkan orang lain menggunakan akaun mereka dengan izin yang dapat dikonfigurasi.

Sebagai tambahan, pengguna dapat mengatur untuk memasukkan IP dan alamat dompet mereka dalam senarai putih. Bagi mereka yang tidak dikenali, daftar putih adalah strategi keselamatan siber di mana pengguna hanya dapat mengambil tindakan di komputer mereka yang telah dibenarkan oleh pentadbir secara jelas sebelumnya.

Selanjutnya untuk menambahkan langkah-langkah keselamatan tambahan, menurut laman web mereka, FTX baru-baru ini terlibat dengan Chainalysis untuk memantau setiap aktiviti transaksi yang mencurigakan.

Sebagai langkah keselamatan terakhir, FTX menyediakan dana insurans. Memandangkan FTX adalah platform perdagangan leverage, risiko utama peniaga harus menghadapi adalah risiko pasaran. Bagi mereka yang mengalami pembubaran tanpa menerima amaran yang mencukupi, dana insurans ini ditubuhkan untuk membantu memulihkan beberapa aset mereka jika tidak. Pada masa penulisan artikel ini, FTX menyimpan kira-kira $ 21.5 juta di AS.

Bayaran

Tidak seperti bursa niaga hadapan lain yang mempunyai yuran standard, FTX sedikit lebih khusus. Mereka mempunyai bayaran Pembuat dan Pengambil yang standard, kecuali bayarannya berdasarkan jumlah. Mereka yang mempunyai jumlah yang lebih tinggi akan menerima bayaran yang lebih rendah.

Cara lain untuk mengurangkan yuran ini adalah dengan memegang token FTT. Anda boleh melihat carta di bawah ini untuk melihat berapa banyak potongan yang dapat diperoleh oleh pemegang FTT.

FTX juga mengenakan yuran 0.02% untuk perdagangan dengan leverage 50x untuk semua pasaran kecuali pasangan BTC-PERP dan ETH-PERP.

Sebab utama kejayaan platform perdagangan adalah dengan pelbagai produk dan instrumen perdagangannya.

Produk

FTX menyediakan pelbagai jenis produk. Ia menyediakan Niaga Hadapan (niaga hadapan abadi dan biasa), Spot, Saham, Token Leveraged, penilaian Volatiliti, perkhidmatan OTC (Over counter), alat ramalan, dan perdagangan Fiat. Untuk memudahkan perdagangan, FTX menyediakan pilihan pasangan yang luas antara cryptocurrency dan koin stabil.

Token FTT

Dan terakhir, ini membawa saya kepada token asli mereka, FTT, tulang belakang ekosistem platform. Seperti yang telah disebutkan, peniaga yang memegang token FTT dapat menerima potongan yuran. Namun, mereka juga dapat memperoleh faedah lain. Ini termasuk mempertaruhkan token FTT anda, termasuk kadar rujukan yang lebih tinggi, rebat yuran pembuat, undi bonus, dan peningkatan penghargaan.

Di samping itu, mereka mempunyai perkhidmatan beli dan bakar, di mana FTX membeli semula dan membakar token sama dengan:

  • 33% yuran dijana di pasaran FTX
  • 10% daripada penambahan bersih ke dana insurans (‘Keuntungan Sosialisasi’)
  • 5% yuran diperoleh dari penggunaan platform FTX yang lain

Kesimpulannya

Dalam mengkaji banyak ciri bermanfaat yang ditawarkan oleh FTX, tidak hairanlah mengapa token asalnya terus meningkat sejak dilancarkan, bahkan semasa pasaran beruang 2020. Oleh kerana semakin banyak pelabur runcit, pedagang, dan institusi terus menerus masuk ke pasaran kripto, diharapkan harga untuk FTT akan terus berlanjutan dengan kenaikan meteoriknya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me