Ramalan Harga XRP: Adakah Ripple akan mencecah $ 10 pada Akhir 2021?

Penutupan pada akhir tahun lalu, cryptocurrency di seluruh dunia mencapai tahap tertinggi. Bitcoin hampir $ 19,000 dan nilainya menyebabkan lonjakan altcoin juga. Salah satu cryptocurrency yang melambung tinggi ketika itu dan sedang bergelut sekarang adalah Ripple (ticker: XRP), yang mencapai tahap tertinggi sepanjang masa $ 3.65 pada Januari tahun ini.

Dengan tahun yang hampir berakhir, penganalisis telah meramalkan bahawa harga bitcoin akan meningkat setinggi $ 25,000 jika tidak lebih tinggi. Ini telah menyebabkan ramai orang tertanya-tanya apakah harga Ripple akan naik lebih tinggi daripada tahun lalu.

Sekiranya ramalan untuk harga bitcoin itu benar, dapat dengan mudah diramalkan bahawa Ripple juga akan mencapai setinggi $ 10 pada akhir tahun 2018. Sekiranya trend berterusan, harganya juga boleh naik lebih tinggi dari $ 20 menjelang 2022. Ini adalah seperti ramalan Thomas Lee, Rakan Pengurusan dan Ketua Penyelidikan di Fundstrat Global Advisors. Lee adalah salah satu penganalisis yang paling terkenal dalam hal cryptocurrency.

Namun, dengan berlakunya arus di pasaran, nampaknya harga bitcoin sedang berusaha untuk memecahkan halangan $ 6500. Perkara lain yang harus dipertimbangkan adalah bahawa harga BTC tidak semestinya mempengaruhi harga XRP. Ini kerana platform Ripple masih menghadapi banyak masalah dan cabaran.

Sebagai permulaan, duit syiling baru-baru ini berada di bawah pengawasan Suruhanjaya Keselamatan dan Pertukaran AS, yang menyimpulkan bahawa duit syiling itu termasuk dalam kategori sekuriti. Ini membolehkan mereka memperketat peraturan mengenai koin. Perkara lain yang telah lama dibantah oleh orang ramai adalah sifat duit syiling yang berpusat berbanding dengan mata wang yang terdesentralisasi yang kini tersedia di pasaran.

Ramalan Harga XRP 2021: Bolehkah XRP mencapai tahap ini?

Walaupun terdapat beberapa masalah dengan XRP seperti yang dinyatakan di atas, ia telah memperoleh banyak perkembangan positif hingga 2018 dan bahkan pada awal tahun 2020. Ini menunjukkan bahawa XRP sedang dianggap sebagai teknologi berpotensi yang dapat membentuk sektor kewangan terutamanya ketika menyederhanakan pembayaran.

Kemungkinan Kerjasama dengan JP Morgan

Meskipun ada pertumbuhan yang stabil dalam kemitraan, ada spekulasi tentang J.P Morgan bermitra dengan Ripple, ini masih harus disangka karena belum ada pernyataan resmi oleh salah satu syarikat. Namun, khabar angin itu menjadi kenyataan kerana terdapat kemas kini di laman web perbendaharaan J.P Morgon. Kemas kini mengatakan bahawa J.P Morgans sedang mengusahakan sistem pembayaran masa nyata baru untuk memberikan transaksi yang lebih pantas.

Sebaliknya, J.P Morgon juga telah melancarkan blockchain sendiri yang disebut ‘Kuorum’. Walaupun ini dapat digunakan untuk penyelesaian internal mereka, diyakini bahawa untuk penyelesaian pembayaran rentas sempadan dan antara bank, mereka mungkin masih harus bermitra dengan Ripple.

Pelancaran Xrapid

Ini berlaku sejurus pelancaran Xrapid oleh Ripple. Ripple menganggap ini sebagai penyelesaian perbankan utama yang dapat mengurangkan masalah kecairan, masa dan yuran ketika melakukan pembayaran rentas sempadan.

Pembayaran rentas sempadan telah menjadi masalah utama bagi kebanyakan bank, dan jika Xrapid dapat menyelesaikan masalah ini, tidak ada alasan mengapa ini dapat diterima oleh kebanyakan bank. Perlu diketahui bahawa kebanyakan produk / teknologi yang ditawarkan oleh Ripple tidak mewajibkan penggunaan XRP. Produk tersebut boleh digunakan bebas dari token, ini akan berubah dengan Xrapid.

Dengan Xrapid, Ripple akan digunakan sebagai perantara antara kedua-dua mata wang pertukaran. Masalah utama yang dihadapi oleh bank ialah mereka perlu memiliki sejumlah dana untuk memudahkan transaksi lintas sempadan. Ini menyebabkan kelewatan dalam proses transaksi dan juga kos tambahan kepada bank yang akhirnya diserahkan kepada pengguna. Xrapid memberikan penyelesaian untuk masalah ini kerana XRP dapat digunakan sebagai perantara untuk memproses transaksi dan penukaran dapat dilakukan ke mata wang tempatan tanpa penundaan.

Ini boleh menjadi sangat penting bagi XRP kerana ini adalah kali pertama XRP menjadi bahagian penting dalam fungsi perkhidmatan. Seperti yang kita lihat peningkatan penggunaan Xrapid, ada kemungkinan besar hal ini dapat mempengaruhi harga XRP secara positif. Ini adalah salah satu sebab mengapa ramai yang percaya bahawa ramalan XRP $ 10 pada tahun 2020 dapat dicapai.

XRP: Rakan Bank

Walaupun semua orang memuji inovasi teknologi blockchain, banyak negara dan institusi menentang idea cryptocurrency kerana banyak sebab. Adalah kenyataan bahawa kebanyakan kerajaan tidak akan menerima idea desentralisasi. Semasa dalam perbincangan, mereka mungkin mengatakan bahawa mereka semua adalah untuk desentralisasi institusi, mereka bertentangan dengan idea pada prinsipnya. Sebabnya mudah – Kerajaan akan kehilangan kawalan terhadap sebahagian besar aset dan perlahan-lahan menjadi tidak relevan.

Di sinilah Ripple menonjol di antara cryptocurrency lain, ia tidak dilihat sebagai ancaman oleh bank. sebenarnya, beratus-ratus institusi kewangan telah bekerjasama dengan Ripple untuk memudahkan urusan kewangan. Ripple telah menyatakan dengan jelas bahawa ia tidak mahu menggantikan idea bank, satu-satunya tujuannya untuk mempermudah transaksi yang lebih mudah, cepat dan mantap.

Ramalan terdahulu mengenai XRP

Walaupun kita mengakses perkembangan semasa untuk meramalkan harga masa depan, sangat penting untuk memeriksa beberapa ramalan sebelumnya yang dibuat pada harga XRP. Terdapat banyak ramalan yang diberikan pada tahun 2018 mengenai harga XRP, tidak ada yang menjadi kenyataan. Harus diingat bahawa 2018 bukanlah tahun yang baik untuk mana-mana cryptocurrency.

Mereka menghadapi masalah pengawalseliaan di seluruh dunia dengan beberapa negara seperti India akan melarang cryptocurrency. Terdapat juga beberapa kejadian pertukaran besar yang diretas atau dilanggar yang menyebabkan kehilangan dana secara besar-besaran. Semua ini menimbulkan sentimen negatif terhadap cryptocurrency dan harganya terus jatuh.

Kes SEC

Kes Ripple oleh SEC baru-baru ini telah melanda syarikat itu seperti tersentak. Masa depan Ripple bergantung sepenuhnya pada hasil kes. Oleh itu, harga token juga bergantung pada yang sama. Ia boleh terus berjalan jika bullet diselesaikan atau nilainya mungkin menyusut pada masa akan datang bergantung pada kesnya.

Tempat Beli Ripple

Anda boleh membeli Ripple di kebanyakan platform perdagangan crypto utama seperti Coinbase dan Binance.

Riak CEX.IO_buyKetika datang ke pembelian XRP yang selamat dan terjamin, CEX.io membuat pemotongan. Mereka mempunyai sistem pengesahan yang kukuh dan platform pertukarannya mesra pengguna. Pelbagai pilihan untuk membeli XRP memudahkan pengguna baru setelah mereka disahkan. Pertukaran ini mempunyai kecairan yang hebat dan disokong oleh pasukan yang berpengalaman.

Aplikasi mereka memudahkan sesiapa sahaja memulakan platform dan ini juga bermaksud penyimpanan token yang selamat. Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk memegang XRP untuk jangka masa panjang, kami mencadangkan anda menyimpannya dalam dompet perkakasan seperti lejar.

KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI XRP DI CEX.IO!

  • Binance

Binance adalah satu lagi platform perdagangan crypto utama bersama Coinbase. Anda boleh memperdagangkan banyak mata wang seperti bitcoin, Ethereum, Chainlink, 1 inch, Ripple, dll. Bitcoin dipercayai oleh berjuta-juta pengguna dan dianggap selamat digunakan.

Binance juga mempunyai aplikasi Android dan IOS untuk telefon bimbit dan kedua-dua versi Windows dan Mac untuk desktop. Anda juga boleh menggunakan Binance API untuk mengintegrasikannya dengan laman web anda. Sekiranya anda baru memasuki dunia perdagangan kripto, Blog Binance selalu menjadi tempat yang baik untuk bermula.

KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI RIPPLE DI BINANCE!

  • Coinbase [Sedang Ditangguhkan XRP]

Coinbase mungkin merupakan platform perdagangan kripto terbesar di dunia dengan jumlah pengguna aktif harian terbanyak. Anda boleh membeli dan menjual Ripple di Coinbase bersama dengan banyak cryptocurrency lain. Anda juga boleh menukar cryptocurrency lain dengan Ripple di platform ini.

Sekiranya anda ingin melabur dalam beberapa cryptocurrency berdasarkan harga dan beberapa faktor lain, Coinbase akan menjadi platform yang sesuai untuk anda. Anda sentiasa dapat melunaskan pelaburan dan melabur semula dalam mata wang kripto lain walaupun salah satu daripadanya tidak berjalan dengan baik.

KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI RIPPLE PADA COINBASE!

Simpan Ripple dengan selamat

Membeli Ripple adalah satu perkara, tetapi anda harus menyimpannya di lokasi yang paling selamat. Oleh kerana cryptocurrency tidak dapat mengenali pemiliknya, sesiapa sahaja yang mempunyai kod akses anda mungkin dapat menggunakan Ripple anda. Untuk mengelakkan ini, anda mesti menyimpannya di peti besi yang selamat.

  • lejar

Ledger adalah peti besi keselamatan yang hebat untuk menyimpan semua cryptocurrency anda. Ia mempunyai dompet perkakasan dan dompet langsung. Dompet perkakasan lebih selamat kerana hanya orang yang mempunyai akses fizikal ke dalamnya yang dapat mengambil maklumat tersebut.

Dompet perkakasan lejar terdapat dalam pelbagai saiz dengan pelbagai ciri. Anda boleh menguruskan bitcoin, Ethereum, Ripple, dan banyak lagi cryptocurrency dengan dompet Ledger.

KEDAI RIPPLE PADA LEDGER!

  • Trezor

Trezor adalah nama besar lain dalam industri dompet perkakasan. Kelebihan memiliki dompet Trevor adalah anda hanya perlu melindunginya secara fizikal. Ia tidak dapat digunakan sebagai simpul untuk mengakses internet dan kebal terhadap kebanyakan serangan ransomware yang diketahui.

Trezor menyokong banyak cryptocurrency termasuk Ripple, bitcoin, dan Ethereum. Tidak seperti Ledger, Trezor hanya terdapat dalam dua model. Walau bagaimanapun, kedua-dua model ini sama kompeten dan merupakan beberapa dompet perkakasan terbaik di industri ini.

KEDAI KEDAI DI TREZOR!

Adakah Ramalan XRP untuk 2021 akan menjadi kenyataan?

Mengenai ramalan harga, dua faktor menjadi sangat penting. Salah satunya adalah prestasi syarikat, dalam hal ini, ia adalah Ripple dan kedua, menjadi sentimen pasaran secara keseluruhan. Walaupun Ripple membuat semua catatan yang tepat seperti yang dijelaskan di atas, pasaran crypto secara keseluruhan masih nampaknya tidak meningkat. Walau bagaimanapun, Ketua Pegawai Eksekutif Ripple, Garlinghouse, meramalkan tahun 2021 akan menjadi tahun yang baik untuk cryptocurrency dan blockchain.

Dia tidak memberikan ramalan harga untuk bitcoin yang menyatakan bahawa akan sangat sukar untuk melakukannya. Namun, dia merasakan bahawa dengan peningkatan ketelusan dalam projek berkaitan kripto dan banyak negara membuat peraturan untuk menangani penyesuaian besar-besaran cryptocurrency, 2021 akan menjadi tahun yang baik untuk semua cryptocurrency utama termasuk XRP. Walau bagaimanapun, kes SEC secara tiba-tiba oleh Ripple menjadikan semua ramalan harga riak tidak boleh dipercayai.

Kami di Bitcongress tidak akan meramalkan harga yang tepat untuk XRP. Namun, berdasarkan asasnya, XRP nampaknya berada di tempat yang baik. Dengan banyak perkongsian dan penggunaan oleh bank, ia telah mencapai kemajuan besar selama bertahun-tahun. Ripple tidak berhenti berinovasi dan terus-menerus menginovasi produk baru, yang sekali lagi merupakan petanda hebat. Dengan mempertimbangkan faktor-faktor ini, XRP nampaknya merupakan pelaburan yang baik sekiranya kes SEC menyimpulkan dengan positif.

Walaupun kita ingin XRP mencapai $ 1 pada akhir 2021, mari kita lihat apakah ia berjaya mendaki gunung curam itu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me