10 najcjenjenijih kriptovaluta 2021. godine

Prevladavajuće medvjeđe tržišno okruženje daje jedinstvenu priliku za ulaganje u kriptovalute. Međutim, da bismo umanjili rizik i maksimizirali povrat, moramo potražiti najcjenjenije kriptovalute. Nažalost, to nije lak zadatak. Nema potrebe za brigom. U ovom smo članku sastavili najcjenjenije kriptovalute i vrlo detaljno objasnili zašto su takve.

Bez daljnjega, krenimo!

Tražite najviše podcijenjene kriptovalute

Contents

Uvod

Tehnologiju koja je u osnovi kriptovaluta često je teško razumljiva. U stvari, toliko je teško da čak i najveći umovi u financijama, poslovanju i ekonomiji teško zamataju glavu oko ove nepoznate i neobične vrste imovine. Uz to, čini se da ne mogu razumjeti odakle dolazi vrijednost kriptoza. Brzo ih otpuštaju čim propadnu tisućljetni monetarni eksperimenti, mjehurići, Ponzis-ove sheme, pa čak i otvorene prevare.

Nažalost, za mnoge projekte kriptovaluta ova se procjena pokazala bolno istinitom. Zbog pretežno medvjeđih tržišnih uvjeta, kao i prevladavanja inicijativa kriptovaluta s niskim učinkom, niskom kvalitetom i niskim potencijalom. 

Da stvar bude gora, do danas je u optjecaju već oko 3000 različitih digitalnih sredstava koja rastu iz dana u dan. To potencijalnim investitorima sve više otežava postupak odabira. Štoviše, većina postojećih alata za metriku i analitiku s tradicionalnih financijskih tržišta jednostavno se ne primjenjuje. Kao rezultat toga, stručnjaci koji dolaze iz tradicionalnih financija i ekonomije imaju poteškoća u utvrđivanju njihove temeljne vrijednosti.

Iako ovo može predstavljati sumorne izglede u ovoj nadobudnoj industriji, to možemo gledati kao priliku. Prilika za daljnje inovacije izumom i otkrivanjem novih alata i mjernih podataka koji će omogućiti investitorima da utvrde temeljnu vrijednost ove nove klase imovine.

Bez sumnje, trenutačno medvjeđe stanje na tržištu dovodi nas u jedinstveni položaj da iskoristimo mnoge podcijenjene kriptovalute, s nadom da će ta imovina eksplodirati u 2019. godini, idući u 2020. Međutim, glavni je izazov ovdje kako odrediti koji su od tih novčića glavni najbolja kriptovaluta za investiranje sada. Bez brige, napravili smo velik dio teških poslova i sastavili popis najcjenjenijih kriptovaluta u 2019..

Metodologija

Prije nego što krenemo u popis pojedinosti najcjenjenijih kriptovaluta, važno je objasniti kako je popis stvoren, kako bismo pokazali da naš popis podcijenjenih kriptovaluta nije proizvoljan ili kopiran iz izvora. Osim toga, ovo će čitateljima također pružiti priliku da nauče kako otkriti temeljnu vrijednost kriptovaluta pomoću mjernih podataka i postupaka korištenih u ovom članku. Imajte na umu da postupci ovih metoda nisu namijenjeni posluženju kao investicijski savjet ili zamjena za profesionalno savjetovanje. Mora se uzimati samo kao obrazovni materijal ili kao investicijsko mišljenje. Zapamtite, zbog prirode kriptovaluta smatraju se rizičnim ulaganjima i mogu rezultirati gubitkom cjelokupnog kapitala.

Početni popis od 200 najboljih kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji

podcijenjene kriptovalute coinmarketcap

Popis najcjenjenijih kriptovaluta započeo je proučavanjem top 200 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji kripto tržišta, uzimajući u obzir poznatije kriptovalutne projekte koji su u prošlosti pokazali relativan uspjeh i privlačnost. Budući da je tržište općenito u padu od svojih najviših razdoblja, može se tvrditi da je većina ove digitalne imovine podcijenjena i da će prije ili kasnije biti na naplati zbog ove dvije značajne činjenice – prvo, većina kripto investitora koji su opsluživali kao katalizator za kraj 2017. i početkom 2018. godine kripto-bikovskog trčanja još uvijek se okreće od gubitaka i još uvijek oklijeva da ponovno uđe na tržište.

Drugo, usvajanje kripto mase još nije ovdje, više nije pitanje hoće li se to dogoditi, već kada će se dogoditi. Sve je više znakova da se marketing približava svojoj sljedećoj fazi pokretanja, ulasku više institucionalnih proizvoda i usluga za investicijsku razinu. Nadalje, Događaj za prepolovljenje nagrade BTC bloka poslužit će kao katalizator za pozitivnije kretanje cijena i na taj način može potaknuti investitore 2017.-2018. da se vrate. Ovo je povrh očekivanih novih investitora (i maloprodajnih i institucionalnih). 


Odabir popularnih najcjenjenijih kriptovaluta

Nakon bilježenja nekih zanimljivijih projekata na temelju njihove ljestvice prema tržišnoj kapitalizaciji, stvoren je popis od preko 20 nedavnih kuriranih trend članaka s temama poput „najcjenjenije kriptovalute“, „što će altcoin eksplodirati“, „Top 10 kripto kovanica 2019. “I” najbolji kripto za investiranje u sada. To je učinjeno kako bi se dobio popis kriptovaluta za koje javnost smatra da su podcijenjene. Štoviše, posebno se pazilo da ti internetski izvori budu iskrena mišljenja i da nisu naručeni. Konačno, dodali smo vlastiti kurirani popis zasnovan na vlastitoj dubinskoj pažnji i iskustvu u interakciji s projektnim timom, zajednicom i tehnologijom. Konačni rezultat bio je popis od preko 73 digitalna sredstva koja ćemo testirati.

10T-ov postupak odabira

Kako bismo dodatno smanjili ovaj popis, kreirali smo postupak provjere koji nam pomaže identificirati najcjenjenije kriptovalute u 2019. godini koja ide u 2020. Taj smo postupak provjere nazvali 10T-a (Deset T), što znači tim, tehnologija, tokenomika, trilema, prijetnje, taktike, okidači, vuča, tehničke informacije i misli. 

Tim & Tehnologija

Prvo što proučimo je Tim iza projekta. Vjerujemo da ako tim ima povijest dokazanih uspjeha u prošlosti, velika je vjerojatnost da će uspjeti u budućnosti. Zatim pregledavamo Tehnologija oni nude i prepoznaju ono što ga čini jedinstvenim, korisnim i inovativnim. 

Tokenomics

Nakon toga, istražujemo to Tokenomics procijeniti njegovu ulogu, značajke i svrhu. Imajući na umu da velik broj projekata propada jer tim ne uspije povezati korisnost tokena sa svojim poslovnim modelom, osim kao sredstvo za financiranje kapitala i špekulativna imovina bez temeljne vrijednosti. 

Trilema

Trilema odnosi se na “blockchain trilemu” koja opisuje poteškoće s kojima se susreću programeri koji žele iskoristiti snagu tehnologije distribuirane knjige (DLT) – sigurnost, decentralizacija i skalabilnost. Ovo je prije svega glavna vrijednost DLT-a i važno je vidjeti kako će projekt moći postići tri. 

Prijetnje & Taktika

Nakon toga smo također pogledali Prijetnje projekti bi se mogli susresti kao regulatorne nesigurnosti, poteškoće u usklađivanju, konkurencija, tehnički izazovi i drugi rizici. Da bismo bili sigurni da tim postiže ono što su zacrtali, također smo pregledali Taktika i strategije koje su primijenili kako bi postigli ključne prekretnice u svom projektu. Primjećujući da li se ciljevi i rezultati postižu učinkovito i pravodobno.  

Okidači

Okidači ili katalizatori su važni događaji ili događaji u većem okruženju kriptovaluta. To bi mogla biti iznenadna regulatorna promjena tamo gdje projekt trenutno djeluje ili makro socio-ekonomski događaj koji može utjecati na potražnju za digitalnom imovinom projekta. Nadalje, to može biti i značajno kretanje cijena kripto tržišta, velika nadogradnja ili izdanje proizvoda od tima ili veliko partnerstvo s vrlo utjecajnim čelnikom industrije.

Vuča & Tehnički podaci

Osim okidača, provjerili smo i razinu Vuča tim je stvorio za projekt. Provjeravamo njegovu prisutnost na društvenim mrežama, veličinu zajednice, poslovna partnerstva, broj korisnika i potražnju za njezinim proizvodima i uslugama. Da bismo dobili bolju sliku kretanja cijena kriptovaluta projekta, napravili smo i neke Tehnički analiza kako bi se potražili signali i obrasci koji se pojavljuju i utvrdilo je li pravo vrijeme za zauzimanje pozicija u spomenutoj imovini.

Misli

Konačno, istražujemo opći sentiment kripto zajednice prema projektu tražeći članove zajednice Misli o projektu, kao i zavirivanje u javne komentare na blogovima, člancima i projektnim računima na društvenim mrežama.

Korištenjem naših 10T-ovih mjernih podataka uspjeli smo sustavno smanjiti broj na 10 za koje vjerujemo da su najcjenjenije kriptovalute i omogućit ćemo čitateljima da sami prepoznaju najbolju kriptovalutu u koju sada mogu ulagati, ovisno o vlastitim željama i ciljevima. Sada bez daljnjega idemo na popis kad smo otkrili koji će altcoin-i eksplodirati i najbolje kripto-datoteke za 2020. Kovanice nisu raspoređene u određenom redoslijedu i ne bi ih trebale uzimati kao rang listu. 

Top 10 najcjenjenijih kriptovaluta 2019.-2020

1. Fuzija (FSN)

Prema našem mišljenju, Fusion (FSN) jedna je od najcjenjenijih kriptovaluta. Čak i samo gledajući trenutnu cijenu tokena u odnosu na njegovu najvišu razinu, možete vidjeti potencijal da se ovaj projekt poveća 20 puta ili više.

Ipak, postoji puno tokena koji su imali drastične promjene u cijeni, pa što nas čini toliko optimističnima u vezi s Fusionom?

Pa za početak, oni su jedan od rijetkih projekata koji se zapravo izvode na njihovom putu. Ne samo da su uspješno pokrenuli svoju glavnu mrežu, već su i nevjerojatno olakšali korisnicima sudjelovanje u njihovom ekosistemu s dokazanim ulogom putem Amazon Web Servera ili Google Compute Enginea. Korisnik može postaviti poslužitelj, uložiti 5000 FSN, a zatim odmah početi zarađivati ​​nagrade za ulaganje.

No ono što Fusion čini još zanimljivijim je njihova misija. Oni žele stvoriti ekosustav koji će se umrežiti kako bi podržao financijske transakcije.

Opće informacije

Ime (Ticker): Fuzija (FSN)

Ukupna ponuda: 62,742,525 FSN

Cijena: 0,559721 USD

Cirkulirajuća opskrba: 45,172,769 FSN

Najviša vrijednost svih vremena: 9,39 USD

Tržišna kapitalizacija: 25.284.145 USD

Konstantno nisko: 0,090 USD

Konsenzusni protokol: Ulaz s dokazima o udjelu (TPoS)

2. Bitcoin (BTC)

Bitcoin jedna od najcjenjenijih kriptovaluta

Ako ćete ulagati u kriptovalute, zašto onda ne biste uložili u najpoznatiju, etabliranu, najlikvidniju digitalnu imovinu koja je uvijek prošla test vremena. Ova kriptovaluta ne treba daljnje predstavljanje, to je prva kriptovaluta koja je zarobila srca i umove ljudi koji traže održivu alternativu trenutnom krhkom i neodrživom financijskom bankarskom sustavu koji je gotovo doživio potpuni kolaps 2008. godine.. 

Identitet izvornog arhitekta ovog tehnološkog čuda nikada nije otkriven, ali njegovo nasljeđe nastavlja se kretati naprijed, pokretano uvijek podržavajućom bitcoin zajednicom, a kontinuirano ga razvijaju neki od najtalentiranijih i najiskusnijih programera blockchaina u tom prostoru. 

Široko se smatra zlatnim standardom za kriptovalute u smislu skladišta vrijednosti. Skalabilnost ostaje izazov za ovaj projekt koji postaje glavna prepreka masovnom usvajanju, ali unatoč toj slabosti, ona je i dalje najprihvaćenija kripto valuta na svijetu i prepoznata kao najsigurnija mreža distribuiranih knjiga koju je svijet ikad vidio. 

Njegov mehanizam konsenzusa, Proof-of-Work, i dalje se smatra najsigurnijim protokolom konsenzusa, ali se smatra aktivnošću rasipanja energije koja već premašuje potrošnju nekih malih zemalja. Međutim, kontinuirana tehnološka poboljšanja opreme za kriptokop, kao i sve veća upotreba viška održivog energetskog resursa za rudarske operacije, ublažili su rizik od energetskog zasićenja Dokazom o radu.

Opće informacije

Ime (Ticker): Bitcoin (BTC), (XBT)

Ukupna ponuda: 21 000 000 BTC

Cijena: 8.382,03 USD

Cirkulirajuća opskrba: 17.987.900 BTC

Najviša vrijednost svih vremena: 19.870,62 USD

Tržišna kapitalizacija: 150.775.185.969 USD

Konstantno nisko:       0,010 USD

Konsenzusni protokol: Proof-of-Work (PoW)

Pros

 • Funkcionira kao rezervna valuta u prostoru kriptovaluta jer je najlikvidnija kripto i najveća tržišna kapitalizacija.
 • Potencijal da postane Gold 2.0
 • Dobro uspostavljena i najprepoznatljivija digitalna valuta.
 • Oskudna ukupna ponuda sa samo 21 milijuna ikad će postojati.
 • Vrhunska mrežna sigurnost koja nikada nije bila ugrožena 
 • Kontinuirano se razvija 
 • Prednost prvog pokretača

Protiv

 • Skalabilnost ostaje problem i glavna prepreka masovnom usvajanju
 • Potrošnja energije njegovog konsenzusnog mehanizma smatra se prijetnjom okolišu i obnovljivim izvorima energije.
 • Naknade za transakcije uglavnom su skupe.
 • Kašnjenja transakcija mogu izložiti korisnike nepotrebnim rizicima.
 • Nepravedno označen kao sredstvo za omogućavanje nezakonitih aktivnosti.
 • Preko nestabilno kretanje cijena

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • Kriptovaluta broj jedan na svijetu koja je vidjela mnogo ciklusa bikova i medvjeda čini se da je zrela za sljedeće trčanje bikova.
 • Povećavanje infrastrukture za potporu masovnom usvajanju kako za maloprodajne tako i za institucionalne investitore, na pr. skrbnička rješenja, tradicionalna investicijska sredstva
 • Regulatorna jasnoća polako se postiže u mnogim zemljama 
 • To je najlikvidnija kriptovaluta na svijetu s najviše trgovačkih parova
 • Sve češće postajući „imovinom sigurne imovine“, on može uzurpirati zlato i biti sredstvo zaštite od rizika makroekonomskih neizvjesnosti.
 • To je kripto valuta s kojom su upoznate i koje zanima većina institucija, pojedinaca i obiteljskih ureda visoke vrijednosti. 
 • Rješenje skalabilnosti drugog sloja Lightning Network dobiva opseg
 • Događaj prepolovljenja nagrada blokira se za manje od 7 mjeseci koji, na temelju povijesnih podataka, služi kao katalizator

3. Ethereum (ETH) 

Ethereum jedna od najcjenjenijih kripto valuta

Ako je Bitcoin prva decentralizirana aplikacija koja je popularizirala primjenu blockchaina, Ethereum je prva decentralizirana platforma koja sadrži funkcionalnost Smart Contract koja programerima omogućuje izgradnju na vrhu njegove mreže. Ako je Bitcoin prvi „programabilni novac“, onda je Ethereum prvi „programabilni blockchain“. Ethereum je Vitalik Buterin u početku objavio 2013. godine nakon što njegov predloženi skriptni jezik za omogućavanje decentraliziranih aplikacija (dApps) nije uspio dobiti podršku šire zajednice Bitcoin. 

Nazvano univerzalnim svjetskim računalom, smatra se ključnim pokretačem prevalencije novog mehanizma za množišno financiranje nazvanim Initial Coin Offering (ICO), kao i glavnim razlogom ubrzanja razvoja decentraliziranih aplikacija (dApps) . Reklamiran je kao sljedeća evolucija Blockchain tehnologije ili Blockchain 2.0 koja je uvelike proširila korisnost blockchain tehnologije izvan financijskog sektora. 

Opće informacije

Ime (Ticker): Eter (ETH)

Ukupna ponuda: ∞

Cijena: 184,53 USD

Cirkulirajuća opskrba: 108.114.062 ETH

Najviša vrijednost svih vremena: 1.448,18 USD

Tržišna kapitalizacija: 19.949.805.779 USD

Konstantno nisko:     0,15 USD

Konsenzusni protokol: Proof-of-Work (PoW)

Pros

 • 2. najveća tržišna kapitalizacija 
 • Prvi pokretač platformi koje izdaju pametne ugovore
 • Decentralizirani razvoj i organizacija putem EIP-ova
 • Jedan od sigurnijih i decentraliziranijih blokchaina zbog njegove upotrebe PoW konsenzus protokola.

Protiv

 • Skalabilnost ostaje glavno pitanje
 • Čvrsto programski jezik težak za upotrebu i nepopularan.
 • Naknade za transakcije eksponencijalno se povećavaju tijekom zagušenja mreže
 • Javno vidljivi pametni ugovor može predstavljati rizik za izdavatelje pametnih ugovora.

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • Prvi pokretač platforme pametnih ugovora
 • Sve veći broj financijskih instrumenata za potporu ETH-u
 • Platforma Smart Contract za mnoge korisne blockchain inicijative
 • Unatoč slabosti skalabilnosti, i dalje je dominantna platforma izbora za izdavanje pametnih ugovora za dApps i crowdfunding inicijative.
 • Ima najveći broj međuindustrijskih partnerstava za uvođenje dApps-a s renomiranim vodećim tvrtkama u industriji širom svijeta.
 • Predstavnik američkog SEC-a javno ga je klasificirao kao nije vrijednosni papir, što je potvrdilo i Crypto Rating Council. 
 • Programeri Ethereuma aktivno pronalaze rješenja za skalabilnost, poput migracije na mehanizam dokaza udjela i rješenja bočnog lanca.
 • Uskoro objavljeni Ethereum 2.0 glavni katalizator za veći potencijal cijene.

4. Cardano (ADA)  

podcijenjene kriptovalute - Cardano

Poput Ethereuma, tim koji stoji iza Cardanoa svoj projekt pozicionira kao platformu Smart Contract, diferencirajući se zahvaljujući naprednijim značajkama. Njegov razvojni tim koji se uglavnom sastoji od etabliranih inženjera, istraživača, poslovnih ljudi i profesionalaca tvrdi da je to jedna od prvih distribuiranih knjiga koja se koristila znanstvenim i istraživačkim razvojem. Široko se smatra blokovnom verigom treće generacije (blockchain 3.0) jer uključuje sve najbolje kvalitete blockchain-a prethodne generacije i dodaje nove inovacije kako bi bio sigurniji, decentraliziraniji, skalabilniji, održiviji i korisniji.

Tim vodi Charles Hoskinson, jedan od najutjecajnijih i najcjenjenijih blockchain profesionalaca i jedan od suosnivača Ethereum blockchaina. Cardanova platforma i kriptovaluta razvijeni su pomoću Haskella, jednog od najsigurnijih programskih jezika koji dodaje dodatni sloj sigurnosti. Za razliku od Ethereuma, Cardano već koristi mehanizam konsenzusa Proof-of-Stake koji omogućava timu da uvede sigurno glasanje, skalabilnost i omogući timu da uvede fleksibilne sheme poticaja. 

Opće informacije

Ime (Ticker): Cardano (ADA)

Ukupna ponuda: 45 000 000 000 ADA

Cijena: 0,0403 USD

Cirkulirajuća opskrba: 25,927,070,538 ADA

Najviša vrijednost svih vremena: 1,18 USD

Tržišna kapitalizacija: 1.056.868.964 USD

Konstantno nisko:       0,00 USD

Konsenzusni protokol: Proof-of-Stake (PoS)

Pros

 • Izuzetno kompetentan i ugledan razvojni tim
 • Stalno i dosljedno poboljšanje projekta
 • Energetski učinkovitiji PoS konsenzus protokol
 • Uspostavljeni odnosi s regulatornim tijelima
 • Skalabilnost, interoperabilnost i održivost prioritet su

Protiv

 • Dubina i opseg projekta toliko su ogromni da ih tim možda neće moći u potpunosti isporučiti.
 • Namjerni tempo razvoja uslijed kontinuiranog usavršavanja i testiranja usporava napredak projekta.
 • Relativno sporo uvođenje stvarnih aplikacija izgrađenih na vrhu platforme.

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • Većina vlasnika Cardanoa potječe iz Japana, zemlje koja će najvjerojatnije postići masovno usvajanje kriptovaluta koja će pokretati potražnju za ADA-om koji je konačan.
 • Ima istu vrijednost Ethereuma s ostalim značajkama dodavanja vrijednosti kao što su bolja primjena pametnih ugovora i skalabilniji protokol konsenzusa.   
 • Interoperabilnost postaje jedna od najtraženijih značajki u blockchainu, Cardano je jedan od prvih koji je razvio ovu značajku. 
 • Tim kontinuirano dodaje najbolje značajke i okvir u svoju platformu.
 • Nakon dugih 5 godina testiranja i poboljšanja, neka partnerstva visokog profila konačno postaju stvarnost s većinom značajki u završnim fazama razvoja.

5. EOS (EOS)

podcijenjene kriptovalute - EOS

Projekt je pozicioniran kao visoko skalabilna i isplativa platforma pametnih ugovora. Njegovim razvojem rukovodio je Dan Larimer koji je zaslužan za stvaranje konsenzusnog protokola EOS-a o delegiranim dokazima o udjelu (DPoS). Opisan je kao decentralizirani operativni sustav sposoban za pokretanje decentraliziranih aplikacija poslovnog i industrijskog stupnja. Struktura upravljanja EOS-om slijedi decentralizirani model autonomne korporacije. 

Visoka skalabilnost postiže se svojim strukturnim dizajnom blockchaina koji joj omogućuje vertikalno i vodoravno skaliranje, omogućujući platformi da dosegne milijune transakcija u sekundi (teoretski) i ukine naknade za transakcije. EOS se koristi kao glavni uslužni žeton EOS platforme za kupnju računalnih resursa, kao i kao glavna valuta za svoje DEX i dApps.

Opće informacije

Ime (Ticker): EOS (EOS)

Ukupna ponuda: 1,032,253,895 EOS

Cijena: 3,09 USD

Cirkulirajuća opskrba: 935.553.883 EOS

Najviša vrijednost svih vremena: 19,35 USD

Tržišna kapitalizacija: 2.986.208.298 USD USD

Konstantno nisko:   1,55 USD

Konsenzusni protokol: BFT-DPoS

Pros

 • Potencijalno može uzurpirati Ethereum kao vodeću platformu pametnih ugovora.
 • Skalabilna, fleksibilna i moćna platforma pametnog ugovora
 • Transakcije bez naknade
 • Relativno likvidno tržište sa zdravim dnevnim volumenom trgovanja.
 • Vrlo nadaren razvojni tim
 • Mnoga partnerstva visokog profila
 • Čovjeku čitljiva adresa

Protiv

 • Zahtjevi za plaćenim resursima proturječe potraživanjima bez naknade. Npr. RAM.
 • Izazovi decentralizacije postoje u organizaciji u smislu upravljanja i stvaranja blokova.
 • Zahtjev za plaćanjem računa / novčanika.
 • ICO je ocijenjeno od strane Vijeća za kripto ocjenu kao sigurnost

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • EOS ICO koji je trajao godinu dana prikupio je više od 4,1 milijarde USD omogućujući razvojnom timu da stvori doista impresivan blockchain i visokokvalitetne dApps izgrađene na njemu.
 • Na vrhu platforme izgrađen je zdrav broj različitih dApps-a, uključujući Everpedia, Wikipediju koja se temelji na blockchainu i uskoro objavljenu mrežu društvenih medija Voice s EOS.IO, što će značajno povećati korisnost EOS-a.
 • EOS.IO nedavno se nagodio s američkim SEC-om nakon neregistrirane ICO-a nakon što je platio 24 milijuna američkih novčanih kazni i zapravo zatvorio problem.
 • Nekoliko poboljšanja upravljanja i upravljanja resursima kako bi se poboljšala operativna učinkovitost i isplativost.
 • Integracija s USDT-om, najvećim stabilnim valutama, možda će povećati potražnju za EOS-om

6. TRON (TRX)

podcijenjene kriptovalute - Tron

To je još jedna platforma Smart Contract koja se prvenstveno fokusira na decentralizaciju interneta iskorištavanjem snage blockchain tehnologije. Nudi vlastiti Tron Virtual Machine koji je navodno 100% kompatibilan s Ethereumovim virtualnim strojem, što Ethereum dApps omogućuje rad na TVM uz minimalne revizije. Osim što ima virtualni stroj kompatibilan s Ethereumom, koristi konsenzus protokol Delegirani dokaz o udjelu koji mu omogućuje postizanje velike propusnosti brzinom transakcija koja doseže preko 2000 transakcija u sekundi (TPS). Imajući takve značajke, mogao je privući mnoge postojeće programere i projekte Ethereuma u svoje okrilje. 

Nudeći svojim programerima integrirani paket razvojnih alata, vrlo unosan poticajni plan i svoje neumorne marketinške inicijative, Tron je postao jedna od najvećih i najaktivnijih blockchain platformi u dApps sektoru. Njegovi neumorni napori za partnerstva, suradnju i strateške akvizicije doveli su ih do jedinstvene pozicije da postanu vodeća platforma za izdavanje pametnih ugovora 

Opće informacije

Ime (Ticker): TRON (TRX) Ukupna ponuda: 99,281,283,754 TRX

Cijena: 0,0159 USD Cirkulirajuća opskrba: 66.682.072.191 TRX

Najviša vrijednost svih vremena: 0,39 USD Tržišna kapitalizacija: 1.060.581.544 USD   

Konstantno nisko: 0,0016 USD Konsenzusni protokol: DPoS

Pros

 • Skalabilna i isplativa platforma pametnih ugovora.
 • Jednostavan uvoz pametnih ugovora temeljenih na Ethereumu.
 • Kompletan set programskih alata za brz i lagan razvoj dApp-a.
 • Vrlo jake marketinške inicijative
 • Najbrže rastuća platforma dApps
 • Mnoga partnerstva i suradnja

Protiv

 • Dijelovi Tron Whitepapera navodno su kopirani iz drugih blockchain projekata.
 • Nedostatak dApps raznolikosti
 • Čini se da većina tehnoloških značajki oponaša druge tehnologije, posebno Ethereum i EOS.

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • TRX je za 93,2% niži od svih najviših razdoblja unatoč poboljšanju osnova, kao što su rješenje za skaliranje drugog sloja Sun Network, BTFS izdanje i BLive (tehnologije temeljene na BitTorrentu).
 • Vrlo jak marketinški tim i prisutnost na društvenim mrežama 
 • Snažna, strastvena i podržavajuća zajednica Tron.
 • Uskoro lansirani proizvodi i usluge zasnovani na BitTorrent-u (akvizicija Tron-a) TRX.
 • Privezi na bazi TRC20 (USDT) koji se brže i jeftinije premještaju.
 • Holdings TRX omogućava korisnicima pasivni prihod kroz mjesečne BTT airdropove.
 • Za ograničeno vrijeme držanja TRC20 USDT donosi vlasnicima 16% APR-a

7. 0x (ZRX)

0x protokol

Cilj ovog projekta je pružiti korisnicima mrežni protokol otvorenog standarda i bez dozvola koji pruža zajedničku infrastrukturu kako bi se olakšala gotovo trenje peer-to-peer razmjene tokena temeljenih na Ethereumu. Služi kao zajednički gradivni blok za interoperabilnost među decentraliziranim burzama zapošljavanjem posrednika za prijenos transakcija izvan lanca i pametnih ugovora Ethereum koji su otvorenog koda i mogu se povezati na bilo koji dApp koji ima funkciju razmjene. DApps koji koriste 0x protokol moći će pristupiti javnim bazenima likvidnosti ili ako je potrebno stvoriti vlastiti bazen likvidnosti i naplaćivati ​​naknade za transakcije. 0x također ima decentralizirano upravljanje koje mu omogućuje sigurnu i kontinuiranu integraciju ažuriranja bez ikakvih smetnji u usluzi i bez da krajnji korisnici to znaju.. 

ZRX token funkcionira kao upravljački tokeni koji bi mogli pokrenuti decentralizirani mehanizam ažuriranja koji će omogućiti sustavu da integrira ažuriranja u protokol bez ometanja usluga i zaštiti dionike. Također služi kao korisnička plaćanja za prenosnike koji će možda morati snositi operativne troškove i kao dokaz provedenog protokola.

Opće informacije

Ime (Ticker): 0x (ZRX)

Ukupna ponuda: 1.000.000.000 ZRX

Cijena: 0,259 USD

Cirkulirajuća opskrba: 601.198.566 ZRX

Najviša vrijednost svih vremena: 2,57 USD

Tržišna kapitalizacija: 155.856.624 USD   

Konstantno nisko: 0,067 USD

Konsenzusni protokol: PoW

Pros

 • Lako dostupni otvoreni pametni ugovori koje bilo koji dApp može koristiti.
 • Brze namire i niske naknade za transakcije za proizvođače tržišta.
 • Omogućuje Relayerima da kreiraju vlastite bazene likvidnosti i naplaćuju korisnicima naknade.
 • Pruža interoperabilnost korištenjem zajedničkog sloja protokola
 • Stvaranje mrežnih učinaka oko likvidnosti
 • Modularni dizajn čineći nove značajke priključnima

Protiv

 • Ranjivost u sporednim ponudama gdje prijenosnici ne dobivaju naknade zlouporabom naloga od točke do točke.
 • Ranjivost tužitelja proizvođača događa se kada se sredstva prebace prije vremena koja bi trebala biti izvršena prije nego što se transakcija konzumira, uzalud troši plin.
 • Ograničenje skaliranja Ethereuma prenosi se na 0x

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • Smatra se da su decentralizirane razmjene budućnost istinski decentraliziranog tržišta.
 • 0x je u jedinstvenom položaju da uvede interoperabilnost među decentraliziranim centralama ERC20.
 • Izgrađen na vrhu platforme pametnih ugovora Ethereum, također će imati koristi od rješenja za skaliranje Ethereuma koja će se primijeniti u bliskoj budućnosti.
 • Šansa da se odobri Prijedlog za poticanje likvidnosti temeljem uloga

8. ChainLink (LINK)

ChainLink

Djeluje poput podatkovnih mostova između decentraliziranih mreža poput blockchaina prema vanjskim (izvanlančanim) resursima. Služi kao medij za pametne ugovore za autonomnu komunikaciju s različitim vanjskim resursima. ChainLink se obično opisuje kao decentralizirana oracle usluga koja pruža vanjske podatke potrebne za izvršavanje instance pametnog ugovora kada su ispunjeni unaprijed definirani uvjeti. Ova jednostavna, ali vrlo važna funkcionalnost omogućuje aplikacijama temeljenim na blockchainu pristup podacima izvan lanca zahtijevajući ugovor ChainLink-ovoj mreži. 

Postupak po kojem je to jednostavno učiniti, nakon što korisnik aplikacije koja se temelji na blockchainu zatraži podatke iz vanjskog resursa iz vlastite mrežne mreže, ChainLink će na decentraliziran način uskladiti zahtjev s najprikladnijim proročanstvima. Tradicionalni proroci obično su centralizirani i zahtijevaju određeni stupanj povjerenja treće strane da bi se pružile kritične informacije. Cilj ChainLink-a je pružiti decentralizirani alternativni način poticanjem sudionika na pružanje pametnih ugovora s pristupom vanjskim feedovima podataka putem mreže decentraliziranih proroka na Link Blockchainu radi provjere i prosljeđivanja kritičnih informacija.

Opće informacije

Ime (Ticker): ChainLink (LINK)

Ukupna ponuda: 1.000.000.000 POVEZNICE

Cijena: 2,57 USD

Cirkulirajuća opskrba: 350 000 000 POVEZNICA

Najviša vrijednost svih vremena: 4,75 USD

Tržišna kapitalizacija: 900.261.381 USD   

Konstantno nisko: 0 USD USD

Konsenzusni protokol: PoW

Pros

 • ChainLink nudi jednostavnu, ali kritičnu uslugu za dApps prostor.
 • U partnerstvu s mnogim uglednim svjetskim i svjetskim liderima.
 • Pruža blockchain uređajima pouzdan i decentraliziran način za dobivanje podataka izvan lanca.
 • Matična tvrtka ChainLink ima snažnu povijest razvoja i isporuke sigurnog i skalabilnog poslovnog softvera.
 • Nudi opću interoperabilnost podataka 

Protiv

 • Potrebno je više marketinga za privlačenje njihovog primarnog tržišta – institucija i lidera u industriji.
 • Partnerstvo visokog profila daje ChainLink tokenima ogroman potencijal za okretanje, potencijal za pad je isti kad ne uspije.
 • Nevolje skaliranja ERC20 mogu izravno utjecati na izvedbu projekta.

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • ChainLink uživa prednost prvog pokretača i zauzeo je veliku većinu relevantnih partnerstava unutar i izvan blockchain industrije..
 • “Mentalitet stada” u potpunosti je na snazi ​​jer su ugledniji i čelnici industrije.
 • Važnost decentraliziranih proročanstava koja još uvijek nisu raširena
 • Postoji pozitivan zamah u rastu blockchain tehnologije, usluge poput ChainLink-a su ključne

9. Osnovni znak pažnje (BAT)

ŠIŠMIŠ

Ovo je razvijeno prvenstveno za rješavanje problema u digitalnom oglašavanju koji je mučen posrednicima koji ne dodaju vrijednost i prijevarama koje štete ne samo oglašivačima, već i izdavačima i korisnicima. Namijenjen je korištenju kao uslužni token za otvorenu, decentraliziranu i učinkovitu platformu za digitalno oglašavanje koja koristi snagu blockchain tehnologije. Razvojem BAT-a predvodio je Brendan Eich, tvorac JavaScript-a i suosnivač Mozile & Firefox.

Prvi slučaj upotrebe BAT-a je njegova integracija s novim web preglednikom usmjerenim na privatnost nazvanim Brave koji ima ugrađenu značajku blokiranja oglasa, kao i značajku privatnosti oglasa i program podjele prihoda. Brave također omogućuje kreatorima sadržaja inovativan način unovčavanja svog sadržaja tako što postaju izdavači s potvrdom Brave koji im omogućuju primanje BAT-a izravno sa svoje web stranice i podržanih platformi društvenih medija. Brave je razvila američka softverska tvrtka Brave software Inc koju je također osnovao Brendan Eich, izvršni direktor Brave Software Inc.

Opće informacije

Ime (Ticker): Osnovni znak pažnje (BAT)

Ukupna ponuda: 1.500.000.000 BAT

Cijena: 0,02 USD USD

Cirkulirajuća opskrba: 1,350,250,672 BAT

Najviša vrijednost svih vremena: 0,97 USD

Tržišna kapitalizacija: 271.760.779 USD   

Konstantno nisko: 0,069 USD

Konsenzusni protokol: PoW

Pros

 • Izvrsni razvojni tim
 • Izvrsna partnerstva 
 • Kreatorima sadržaja omogućuje novi način unovčavanja svog sadržaja.
 • Eliminira posrednike koji povećavaju troškove oglasa.
 • Korisnici svoj dio kolača dobivaju plaćanjem za njihovu pažnju.
 • Hrabri nudi vrhunske i relevantne funkcionalnosti povrh svojih blockchain poboljšanih značajki.

Protiv

 • Oslanjanje na uspjeh hrabrog preglednika koji se suočava s jakom konkurencijom raznih dobro uspostavljenih igrača.
 • Zahtijeva iste promjene ponašanja potrošača da bi bile učinkovite
 • Pitanje skalabilnosti Ethereuma može utjecati na inicijativu za masovno usvajanje projekta.

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • Hrabri dobiva veliku snagu, što je impresivno s obzirom da je to samo jedan dio BAT-ovog ekosustava koji je još uvijek u fazi izrade.
 • BAT traži integraciju s drugim dApps-ima, uključujući ostale preglednike koji će povećati uslužni program i potražnju za njegovim tokenima.
 • Budući da je to ERC20 token, mnoga nadolazeća poboljšanja protokola na mreži Ethereum mogu dodatno povećati potencijal BAT-a za rast.
 • Razvojni tim naporno radi na pružanju značajki dodane vrijednosti u BAT-ov ekosustav, poput decentraliziranog VPN-a, podrške za IPFS i skSense-a, novog mehanizma za očuvanje privatnosti za otkrivanje botova na pametnim telefonima.

10. Kovanica Enjin (ENJ)

ENJIN

Ovo je kripto novčić Enjin, jedne od najvećih svjetskih platformi igraćih zajednica koja ima preko 20 milijuna registriranih korisnika i nevjerojatnih 250,00 igraćih zajednica. Utvrdio se kao jedan od vodećih programera ekosustava blockchain igara nudeći paket proizvoda i usluga koji će zadovoljiti i igrače i programere igara. Enjinova blockchain platforma opisana je kao blockchain PaaS (Platforma kao usluga) koja programerima igara omogućuje korištenje blockchain tehnologije i integriranje imovine poboljšane blockchain-om, bez potrebe za izgradnjom ili održavanjem blockchain infrastrukture i minimiziranjem potrebe za pisanjem blokchain koda. Sadrže ga Trusted Cloud, API platforme, Wallet Daemon i Blockchain SDK.

Enjin također omogućuje igračima stvarno vlasništvo nad digitalnom imovinom pomoću alata usmjerenih na klijente koji im pomažu u upravljanju, slanju, primanju, trgovini, pohrani i istraživanju te imovine. Ovi alati uključuju Enjin Network, blockchain explorer EnjinX, Enjin Wallet i Efinity, mrežu kanala igara za izvođenje vrlo skalabilnih igraćih transakcija.

Opće informacije

Ime (Ticker): Enjin Coin (ENJ)

Ukupna ponuda: 1.000.000.000 ENJ

Cijena: 0,0644 USD

Cirkulirajuća opskrba: 776,656,142 ENJ

Najviša vrijednost svih vremena: 0,53 USD

Tržišna kapitalizacija: 50.018.553 USD   

Konstantno nisko: 0,0080 USD

Konsenzusni protokol: PoW

Pros

 • Omogućite pravo vlasništvo nad digitalnim sredstvima u igri 
 • Zajednička infrastruktura za trgovanje i razmjenu robe za virtualne igre.
 • Programerima nudi jednostavan i isplativ način da iskoriste blockchain tehnologiju
 • Enjin Coin SDK uključuje decentralizirani pristupnik za plaćanje

Protiv

 • Slabost skalabilnosti Ethereuma može ometati sposobnost ENJ-a da postigne masovno usvajanje.
 • Dodatna složenost za programere u integriranju modela slobodnog tržišta u ekonomiju unutar igre.
 • Igrači možda neće biti spremni s dodatnim odgovornostima povezanim s upotrebom značajki poboljšanih blockchainom

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • Ti se projekti žele poremetiti u industriji igara na sreću u iznosu od 152 milijarde USD, koja nastavlja rasti i stvarati srodne industrije koje donose prihod. 
 • Pruža sve većoj igračkoj zajednici način da uspostavi istinsko vlasništvo nad virtualnim predmetima i likovima za koje su potrošili novac i vrijeme za akumuliranje.
 • Omogućuje igračima da zarađuju i zarađuju od svojih igara ili ih ponovno koriste u drugim igrama
 • Platforma Enjin unosi sloj “povjerenja” u prostor igranja i razvoja igara dodajući zanimljivu, jedinstvenu i dinamičku dinamiku u igranju. 
 • Blockchain-poboljšano igranje dobiva na snazi ​​i možda je na vrhuncu.

11. Steem (STEEM)

Steem

To je open-source i skalabilni blockchain protokol koji se koristi za pohranu i pristup nepromjenjivom sadržaju. STEEM, brzi i besplatni digitalni token, koristi se za nagrađivanje korisnika aplikacija temeljenih na Steemu za sudjelovanje u aktivnosti nazvanoj Proof-of-Brain (PoB). To je postupak sudjelovanja u nagradnom fondu doprinosom vrijednom sadržaju i određivanjem vrijednosti doprinosa drugih. Steem blockchain jedan je od najbržih i najučinkovitijih postojećih blockchaina koji je u mogućnosti generirati nove blokove svake 3 sekunde i skalirati kako bi podržao preko 10 000 ili više transakcija u sekundi (TPS). To je bilo moguće korištenjem Delegiranog dokaza o udjelu koji je izumio originalni Steemov direktor tehnologije i suosnivač Daniel Larimer.

Steem se razvio u vrlo moćnu platformu za višestruke korisničke programe koja može pohraniti korisnički sadržaj, društvene podatke, podatke o računu, JSON metapodatke i mnoge druge. Nadolazeće izdanje protokola Smart Media Tokens (SMT) omogućit će korisnicima da kreiraju svoje vlastite STEEM tokene na vrhu STEEM blockchain-a, što ga učinkovito čini Smart Contract Platformom i dodatno povećava korisnost STEEM-a.

Opće informacije

Ime (Ticker): Steem (STEEM)

Ukupna ponuda: 364,746,655 STEEM

Cijena: 0,1392 USD

Cirkulirajuća opskrba: 347,772,561 STEEM

Najviša vrijednost svih vremena: 8,57 USD

Tržišna kapitalizacija: 48.441.570 USD   

Konstantno nisko: 0,0691 USD

Konsenzusni protokol: DPoS

Pros

 • Blockchain velike propusnosti koji može doseći 10.000 TPS.
 • Transakcije bez naknade
 • Čovjekom čitljive adrese
 • Prednost prvog pokretača u niši društvenih medija koju pokreće blockchain.
 • Jedan od najaktivnije korištenih blockchaina na svijetu
 • Visoko aktivni članovi zajednice

Protiv

 • Uočeni problemi s centralizacijom i dalje postoje za upotrebu DPoS-a
 • Odgođena isporuka ključnih značajki
 • Steemit Inc., programer glavnog dApp-a Steema, koji se teško održava na površini zbog prevladavajućih tržišnih uvjeta.
 • Trenutna cijena ne odražava korisnost i potencijal projekta.

Zašto je ovo jedna od najcjenjenijih kriptovaluta:

 • Poboljšanja protokola mogu ponovno potaknuti interes kripto investicijske zajednice
 • Smart Media Tokens, token protokol za web stranice sa sadržajem, aplikacije, mrežne zajednice i cehove koji traže financiranje, unovčavanje i rast korisnika, uskoro će biti objavljeni.
 • Poboljšane inicijative za povećanje broja korisnika dApp-a temeljenih na steemu
 • STEEM je jedan od najcjenjenijih kriptoa na tržištu danas koji ima ogroman potencijal za kretanje cijena u bliskoj budućnosti. 

Završne misli i zaključak

Sve veći broj kriptovaluta i brzina kojom se mijenja ova novonastala industrija učinili su ovaj pothvat još težim. Iz tog razloga rekalibrirali smo naš postupak odabira kako bismo se koncentrirali na kripto projekte za koje vjerujemo da će biti najisplativiji za ostatak 2019. godine koji ide u 2020. godinu. 

Zavirujući u različite podcijenjene kripto-popise drugih i pregledavajući različite ocjene projekata različitih kripto-rejting agenata, shvatili smo veliku razliku između njihove ljestvice i ocjena. Unatoč toj činjenici, primijetili smo međutim uobičajene kriptovalute koje su se neprestano pojavljivale na njihovim popisima ili visoko kotirale. Štoviše, većina tih kriptoza također se pojavila na našem popisu primjenjujući vlastite mjerne podatke 10T koje smo ranije opisali. Ovo su prvih 5 kripto valuta koje smo gore podijelili – Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), EOS (EOS) i TRON (TRX).

4 od prvih 5 kriptopisa uključenih u naš kurirani popis su platforme pametnih ugovora. Potvrđujući našu početnu sumnju da se blockchain projektima koji nude pametne ugovorene funkcije daje veća vrijednost. Vjerujemo da je obrazloženje ovoga potencijal ovih platformi da budu osnovni lanac u kojem će biti smještena sljedeća aplikacija ubojica. Da biste dokazali ovo, samo pogledajte sljedećih 5 kriptopisa s našeg popisa – 0x (ZRX), ChainLink (LINK), Osnovni znak pažnje (BAT), Kovanica Enjin (ENJ) i Steem (STEEM)

Jasno je da su svi oni ERC20 tokeni pod mrežom Ethereum, osim STEEM-a. Zanimljivo je da će STEEM uskoro biti podvrgnut nadogradnji protokola koja će mu omogućiti da nudi protokol Smart Media Tokens koji omogućava STEEM-u da nudi funkcije pametnih ugovora što dodatno jača našu poantu.

Pitanje od milijun dolara …

Napokon, ako bismo morali odabrati jedan, što će to biti?

Iznenađujuće je da na ovo pitanje nije tako teško odgovoriti.

Bitcoin (BTC) uvijek će biti najbolji izbor većine ulagača u kriptovalute.

To je najlikvidnija, najpriznatija, najpodržanija i najvažnija digitalna valuta na tržištu. Toliko je važno da su vođe misli u svemiru prepoznali ideju da opstanak i uspjeh cijelog prostora kriptovaluta ovise o opstanku i uspjehu Bitcoina. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector