Cosmos predviđanje cijena (ATOM) za 2021., 2022. i 2025. godinu

Umjesto samo još jedne kriptovalute, Cosmos je mreža kriptovaluta. Cosmos, koji sebe naziva „internetom blockchaina“, omogućuje transakcije, komunikaciju i konsenzus između različitih blockchain aplikacija. U ovom članku o predviđanju cijena Cosmosa pogledat ćemo stvarna tehnološka ograničenja koja su iziskivala razvoj ove kriptovalute.

Čak i dok bitcoin svijet obuzima i dok tisuću oponašatelja cvjetaju za njim, kriptovalute suočene s mnoštvom problema koji koče njihovu široku upotrebu u glavnom društvu. Kako su rekli osnivači Cosmosa, problemi su u skalabilnosti, interoperabilnosti i upotrebljivosti.

Parafrazirajući, kriptovalute su neučinkovite u usporedbi s drugim sredstvima transakcije, poput kreditnih kartica; ne mogu međusobno komunicirati ili raditi jer je svaka kripto kriška na svom virtualnom teritoriju; i ne mogu se prilagoditi različitim potrebama jer je blockchain kodna baza, općenito, monolitna, teško se raščlaniti na sastavne module.

predviđanje cijene kosmosa

U želji da riješi ove probleme, Kozmos prvobitno odvojio izvornu bazu koda u tri različita modula: aplikacija koja obrađuje transakcije; mreža koja prenosi informacije svim korisnicima (ili „čvorovima“) sustava; i mehanizam konsenzusa koji osigurava da se svi korisnici slože o stanju i prirodi informacija.

Kozmos se može vizualizirati kao skupina paralelnih aplikacija („Zona“), svaka povezana s posredničkim čvorištem koje nadgleda, za svaku Zonu, temeljni mrežni sustav i mehanizam konsenzusa. Cosmos Hub ima vlastitu kriptovalutu s dokazima o udjelu, ATOM, koja olakšava komunikaciju i transakcije između različitih zona.

Zahvaljujući Cosmosu, programeri sada mogu izdavati potpuno nove kriptovalute bez stvaranja svega ispočetka, smanjujući vrijeme razvoja s godina na samo nekoliko tjedana (rješavanje; dakle, problem “upotrebljivosti”). Valute mogu prenositi podatke i obavljati poslove na različitim platformama, čineći ih interoperabilnima. Što je još važnije, kriptovalute se sada mogu povećati kako bi obradile više transakcija nego ikad prije.

Konvencionalne kreditne / debitne kartice trenutno uživaju ogromnu prednost u odnosu na kriptovalute: Visa i Mastercard mogu svake sekunde obraditi tisuće transakcija, neprimjetno prenoseći podatke sa stotinama banaka, dok kriptovalute poput Bitcoina i Ethereuma obrađuju manje od dvadeset u sekundi.

Razlog je taj što se i Bitcoin i Ethereum oslanjaju na mehanizam konsenzusa “dokaz o radu”, u kojem se svaka transakcija potvrđuje rastrošnim i glomaznim procesom rudarstva. Umjesto toga, Cosmos se oslanja na učinkovitiji mehanizam “dokazivanja udjela”, u kojem validatori ulažu vlastitu valutu u integritet sustava.

Cosmos tako reagira na stvarne potrebe na kripto sceni: kako bi kriptovalute postale manje prozračne, manje monolitne i prilagodljivije za programere. Ako je bitcoin najavio zoru blockchain ere, a Ethereum, kriptokrivca druge generacije, tehnologiju učini dostupnom za širok spektar aplikacija, Cosmos predstavlja treću generaciju evolucije: nadilazi ograničenja i Bitcoina i Ethereuma, a time i inaugurira doba skalabilnih i interoperabilnih kriptovaluta.

Kozmos Povijesna analiza cijena

U vrijeme pisanja ovog članka, ATOM je porastao za 10,02% i trguje na 6,60 USD. Novčić ima znak tržišna kapa od 1,59 milijardi dolara.

Trenutna cijena, tržišna kapitalizacija, & Pojedinosti o opskrbi

Povijesna cijena ovog određenog novčića oscilirala je između 1,68 USD na najnižoj i više od 8 USD na vrhuncu. Kroz svoju povijest prosječna cijena kretala se između 2 i 6 dolara.

kozmosKozmos (ATOM)


Poredak: 19$ 18,92Cijena (BTC) Ƀ0,00037500Pr$ 4,51 BVolumen$ 728,82 M24h Promjena0,4% Ukupna ponuda0,00 ATOM

Kozmos Predviđanja budućih cijena cijena

Predviđanje cijena oslanja se na pažljivo ispitivanje povijesnih trendova i projekciju tih trendova u prirodi neizvjesne budućnosti. Međutim, uz čvrsto prihvaćanje dostupnih podataka i razboritu analizu s obzirom na neprekidne okolnosti, može se prognozirati s određenom točnošću.

Kratkoročna prognoza

AfterPriceChange
1 dan 6,08 USD -0,65%
1 Tjedan 6,30 USD 2,94%
1 mjesec 15,35 USD 150,81%
1 godina 12,85 USD 109,9%

Dugoročna prognoza

AfterPriceChange
1 godina 12,85 USD 109%
2 godine 17,9 USD 192%
3 godine 25,1 USD 310%
5 godina 29,1 USD 375%

* Ovo predviđanje cijena temelji se na podacima prikupljenim iz različitih izvora namijenjenih isključivo u obrazovne svrhe i ne uzimaju se kao investicijski savjet. Korisnici bi trebali samostalno istražiti prije ulaganja.

Cosmos predviđanje cijena 2021

Cosmos se drži stabilno čak i kad doseže više korisnika i proširuje svoje programe. Prema prognozi i algoritamskoj analizi, Cosmos (ATOM) je postavljen t0 potencijalno oko 6,15 USD u 2021. godini.

Cosmos predviđanje cijena 2022

Cosmos je postavljen na nove visine kako blockchain tehnologija dublje prodire u svakodnevnu strukturu društva i njegove su usluge potrebne raznovrsnoj bazi klijenata. Prema prognozi i algoritamskoj analizi, ATOM bi potencijalno mogao iznositi oko 12,8 USD u 2022. godini.

Cosmos predviđanje cijena 2025

Cosmos će i dalje rasti iako će se njegove usluge diverzificirati i raširiti u čitavom kripto prostoru. Prema prognozi i algoritamskoj analizi, cijena ATOM-a mogla bi biti oko 29,9 USD u 2025. godini.

Je li Cosmos (ATOM) dobra investicija?

Da bi se odgovorilo na ovo pitanje, mora se razlikovati Cosmos, “ekosustav” blockchaina, i ATOM, valutu koja pokreće određeno područje tog ekosustava. Iako je Cosmos sam „ekosustav“ perspektivan pothvat, to ne znači da će netko dugoročno profitirati od „hodanja“ ATOM-a u svom portfelju..

ATOM je ono što je poznato kao žeton za isticanje. Možete ga kupiti i prodati ili zamijeniti za druge valute, ali to nije ono za što je zamišljeno. Podsjetit ćemo da Cosmos ovisi o algoritmu konsenzusa “dokazivanja udjela”. Ovaj mehanizam zahtijeva od validatora da “ulože” svoju valutu u sustav prije nego što mogu provjeriti transakcije i naplatiti naknadu za to.

Da bi potaknuli validatore da ulože svoju valutu, osnivači Cosmosa osmislili su ATOM da se napuhuje (odnosno gubi vrijednost) po fiksnoj stopi bez obzira na sve. To ne znači da mu cijena neće rasti, ali držanje valute može značiti da možda nećete dobiti onu vrijednost koju biste mogli očekivati.

Kako kupiti Cosmos?

Cosmos se može kupiti na burzama kao što su Kucoin, Binance, Kraken, Bitmax, Coinbase i druge. Te razmjene obično zahtijevaju od svojih korisnika stvaranje računa i postavljanje dvofaktorske provjere autentičnosti. Iako vam neke web stranice (poput Coinbase) omogućuju kupnju kripto valuta u fiat valuti, druge zahtijevaju da već posjedujete bitcoin ili ethereum da biste obavljali bilo kakvu trgovinu.

Više informacija o Cosmosu

Kozmos nije samo još jedna kripto valuta, već je novi odmak u evoluciji blockchaina. U budućnosti će blockchain naći koristi u mnogim područjima, poput igara na sreću. Zahvaljujući svojoj platformi koja programerima omogućuje izgradnju niza aplikacija, Cosmos je spreman služiti tim klijentima u budućnosti.

Cosmos popunjava prijeko potrebnu prazninu na tržištu, a njegova je budućnost stalni rast i brzo usvajanje. Cosmos će se jednog dana možda supariti s Ethereumom kao omiljenom platformom za programere. Programeri mogu favorizirati Cosmos arhitekturu, sa svojim modularnim dizajnom i spretnim algoritmom konsenzusa s dokazima o udjelu, u odnosu na Bitcoin i Ethereum, sa svojom glomaznom, monolitnom bazom koda.

Tim

Cosmos je započeo kao Tendermint, blockchain stog koji je zamijenio mehanizam konsenzusa dokaza o radu s mehanizmom dokaza o udjelu. Tendermint je zamisao Jaea Kwona, programera koji je vodio tim koji je razvio aplikaciju Yelp za iPhone. Ekosustav Cosmos sada nudi niz aplikacija koje je stvorilo nekoliko programera.

Zaključak 

Ukratko, Cosmos je ekosustav, ili “internet”, blockchaina. Sastoji se od dva dijela: u osnovi se nalazi Tendermint, dokazni konsenzus; a na površini, oslanjajući se na motor, postoje neke blockchain aplikacije koje se, kao da se, ventiliraju iz središnjeg čvorišta.

Ova dvostruka, modularna struktura omogućava programerima da kreiraju blockchain aplikacije bez potrebe za stvaranjem konsenzusnog mehanizma od nule, što značajno skraćuje vrijeme razvoja, s mjeseci i godina na samo nekoliko tjedana. To također omogućuje raznim aplikacijama međusobnu komunikaciju, pa čak i međusobno poslovanje.

Na taj način Cosmos želi riješiti tri problema koji su dosad mučili kriptovalute – probleme upotrebe, razmjere i komunikacije. Kriptovalute je bilo teško razviti i teže prilagoditi određenim namjenama; Cosmos tvrdi da je kôd pojednostavio na prilagodljive dijelove veličine zalogaja.

Budući da kriptovalute troše toliko energije na neučinkovito rudarenje, bilo ih je teško povećati kako bi se natjecale s uobičajenijim načinima transakcija (poput gotovine ili kreditnih kartica); Cosmos tvrdi da ih je učinio učinkovitijima zamjenom algoritama za provjeru rada (koji zahtijevaju rudarenje) algoritmima dokaza uloga, koji ne.

Konačno, kriptovalute su međusobno izvučene, svaka zarobljena u svom tlu; kao rezultat toga, transakcije zabilježene u znaku bitcoina, na primjer, ne mogu se evidentirati u bilo kojoj drugoj kriptovaluti. Cosmos ovaj problem nastoji riješiti povezivanjem različitih valuta (ili zona) kroz čvorište. Te se transakcije pokreću vlastitom izvornom kriptovalutom, ATOM, koja je, čak i više od arhitekture Cosmosa, predmet naše brige.

Međutim, čak i ako je Cosmos inovativna i obećavajuća tehnologija kao što tvrde njezini osnivači, dokazuje li to da je ATOM profitabilna investicija. Ovdje stvari postaju nezgodne. ATOM je kovanica – to je nešto što korisnicima Cosmosa omogućuje da sudjeluju u upravljanju sustavom. Kako bi potaknuli korisnike da potroše ATOM unutar sustava (umjesto da ga gomilaju, kao što to obično čine ulagači), osnivači su namjerno dizajnirali novčić da bude inflacijski.

Nije zamišljen da bude sredstvo razmjene ili skladište vrijednosti, iako može, ako želimo, izvršiti i te zadatke. Ako želite sudjelovati u sustavu Cosmos kao validator, moglo bi vam koristiti ako investirate u ovu valutu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector