EOS vs NEO 2021: Najbolja usporedba kovanica pametnih ugovora

Bitka za prevlast platforme pametnih ugovora bjesni na kao Ethereum bori se za poboljšanje protokola skalabilnosti. Kao rezultat toga, mnogi nezadovoljni projekti s visokim potencijalom spremni su za više skalabilnu platformu pametnih ugovora. EOSIO i NEO dva su najstrašnija kandidata koji tvrde da je Ethereum pozicioniran. Uz svaku tvrdnju da nudi vrhunsku implementaciju pametnog ugovora. Dopustite da u cijelosti izbrojimo dva vodeća izazivača EOS vs NEO vodič za usporedbu i odredite tko je među njima kandidat broj 1.

EOS vs NEO

EOS vs NEO: Priča o vrpci

Što je EOS?

U jednom kutu je EOS. Relativno nova platforma pametnog ugovora koja je započela s ICO u iznosu od 4,1 milijarde dolara u 2017. godini. Njegov jedinstveni arhitektonski dizajn to mu omogućuje mjeri vertikalno i vodoravno. Navodno postizanje milijuni transakcija u sekundi.

Uz to, sadrži transakcije bez naknade putem decentralizirano okruženje nalik operacijskom sustavu. Vlasnici EOS kovanica dobivaju dio EOSIO resursa proporcionalno. Ova kombinacija jedan-dva omogućuje mu da pokretanje decentraliziranih aplikacija za poduzeća.

Što su EOS novčići?

EOS kovanice napajanje EOSIO blockchaina. Ova digitalna imovina jedna je od deset najboljih kripto valuta na svijetu u smislu tržišne kapitalizacije. Novčić rang tržišne kapitalizacije je # 7. Osim ovoga, 9 od 10 najviše utjecajne razmjene kriptovaluta na svijetu ga uvrstite na svoje razmjene. Dostupno u preko 637 kripto tržišta širom svijeta.

Ulogom EOS kovanice dobivaju se računarski resursi poput CPU, MREŽA, i radna memorija. Ulogom u nekoliko EOS novčića dobivamo regenerativne resurse za CPU i mrežu. Stvaranje EOS računa s EOS novčićima daje ne-regenerativni RAM resurs.

Štoviše, možemo misliti na CPU i Mreža kao snaga i izdržljivost. To postupno se smanjuje s više aktivnosti (transakcija). Međutim, s vremenom se obnavljaju. Omogućuju transakcije bez naknada u EOSIO blockchainu.

S druge strane, RAM možete zamisliti kao hranu ili vodu. Oni nemojte se regenerirati a korisnici ih s vremena na vrijeme trebaju kupiti.

Gdje možete kupiti EOS kripto?

Postoji nekoliko načina kako doći do EOS kovanica. The najjeftiniji i najbrži način je kupiti ih od vašeg omiljena kripto razmjena. Većina burzi dopušta kupnju EOS-a pomoću Bitcoina (BTC) ili (ETH). Uz to, omogućuju fiat bankovne transfere i kupnju kreditnih / debitnih kartica.

EOS centralizirane razmjene

Najbolje ocijenjene burze koje podržavaju EOS kovanice uključuju— Binance, Coinbase Pro, Huobi Global, Kraken, OKEx, Kucoin, Bitfinex, Bittrex, i Poloniex. Uz ovo ovdje su burze s najvećim volumenom trgovanja Fcoin, Biki, CBX, Veliki, i Catex. Spomenute su razmjene najlikvidnije za EOS i mogu pružiti najbolje mogućnosti otkrivanja cijena.

EOS trenutna razmjena

Janstant razmjene kriptovaluta kao što su Changelly, Premotač novčića, i ChangeHero, nude jednostavan i prikladan način kupnje EOS novčića. Nadalje, trenutne razmjene kriptovaluta nemaju narudžbe knjiga a platforma određuje točne tečajeve.

EOS decentralizirana razmjena (DEX)

DEX zahtijeva “Stružar”Kripto novčanike. Pametni ugovori upravljaju svim DEX transakcijama i izvršavaju se na lancu. Trgovana digitalna imovina na DEX-u nikada neće napustiti skrbništvo vlasnika novčanika. Ne do izvršenja naloga.

Newdex, WhaleEX, i Bancor neke su od najistaknutijih decentraliziranih burzi temeljenih na EOS-u ili one koje podržavaju EOS. Oni koji planiraju kupiti EOS koristeći Newdex mogu to učiniti pomoću Inačica Tether-a (USDT) i razmjenjujući ga s EOS-om u razmjeni. EOS-osnovni USDT dostupan je u Bitfinex a uskoro i u drugim velikim razmjenama.

Alternativno, oni koji žele kupiti EOS koristeći Bitcoin (BTC) ili čak Eter (ETH), mogu koristiti Whaleex. Kombinacija internetskog BTC novčanika i EOS novčanika koji nije skrbnički čini Whaleex a hibrid-razmjena. Whaleex mobile možete instalirati samo pomoću APK-a isporučenog na web mjestu.

Napokon je Bancor, Možemo razmotriti Bancor decentraliziranu “Instant” razmjenu budući da ima značajke trenutne razmjene u kombinaciji s nekim značajkama decentralizacije kao što je decentralizirani fond likvidnosti.

Koje EOS novčanike koristiti?

Ispravni novčanici

ispravan“Novčanik je novčanik u kojem vlasnik isključivo zna”Privatni ključevi.”To su novčanici koji od vas traže da zapamtite tajnu skupinu riječi koja sastoji se od 12 ili više riječi. A mnemonički fraza, mnemotehničko sjeme ili sjemenska fraza njegova su uobičajena imena. Obično dolaze s drugim tajnim alfanumeričkim nizom koji se naziva “Privatni ključ.”

Privatni ključ postaje beskoristan kad ih netko zna. To je razlog zašto centralizirana razmjena EOS novčanika nije odgovarajuće EOS novčanike. Prvi, korisnici nemaju pristup privatnim ključevima ovih novčanika. Drugi, nećete moći premjestiti tokene temeljene na EOS-u primljeno pomoću ovih novčanika, osim ako razmjena ne podržava povlačenje tih tokena.

Airgrabs novi je model masovne distribucije u EOS ekosustavu koji korisnicima omogućuje sudjelovanje u besplatnim dijeljenjima žetona temeljenih na EOS-u. Bez odgovarajućeg novčanika ne možete sudjelovati u takvim aktivnostima.

Ispravan EOS novčanici ili računi uglavnom NISU BESPLATNI. Korisni EOS novčanik zahtijeva ulaganje malo EOS-a CPU i MREŽA resursi. Štoviše, stvaranje EOS računa usko je povezano s radna memorija trošak. Novi EOS račun koštao je 1 EOS novčić.

Postoji mnogo vrsta EOS novčanika, možete ih kategorizirati kao hladne novčanike, vruće novčanike, hardverski novčanici, mobilni novčanici, web novčanike, web-preglednik produženi novčanici, stolni novčanici, novčanici od papira, i razmjenjuju novčanike. Svi imaju istu osnovnu funkciju pohraniti, primiti, i poslati EOS novčići i drugi tokeni temeljeni na EOS-u. Skupili smo neke od najboljih EOS novčanika koji su trenutno dostupni u sljedećim odlomcima.

Hladni novčanik

Hladni EOS novčanici su EOS novčanici za kriptovalute kojima nije potrebna internetska veza za istraživanje, tek u trenutku kad postoji potreba za interakcijom s EOS-ovim blockchainom. Svi novčanici u kojima imate privatne ključeve uključuju hladne novčanike hardverski novčanici i novčanici od papira.

Vrući novčanik

Vrući novčanici su mrežni novčanici i pružatelji usluga novčanika njima obično upravljaju. Coinbase.com je vrući novčanik. Novčanici za centraliziranu razmjenu također su vrući novčanici jer se morate povezati s internetom da biste im mogli pristupiti. Vrući novčanici ne dopuštaju pristup vašim privatnim ključevima. Najviše Web novčanici koji zahtijevaju povezivanje s internetom su Hot novčanici.

EOS mobilni novčanik

EOS mobilni novčanici su oni novčanici koje instalirate na svoj pametni telefon. To može biti vrući ili hladni novčanik, ovisno o tome gdje se nalazi privatni ključ. Na mreži je dostupno mnogo EOS mobilnih novčanika, a kasnije ćemo predstaviti neke od najboljih dostupnih opcija.

EOS web novčanik

EOS web novčanici su jednostavno oni kojima pristupamo putem web stranice. Zahtjev za internetskom vezom čini web novčanike uglavnom vrućim. Međutim, neka su sučelja okrenuta prema korisniku za interakciju s EOS-ovim blockchainom i izvršavanje naredbi.

Novčanici s proširenjem web preglednika slični su web novčanicima jer im je za rad potreban web preglednik. Međutim, nprxtension novčanici pokrenite u pozadini preglednika. Oni automatski komuniciraju s aplikacijama dApps kojima pristupa preglednik. Većina tih novčanika kompatibilni su s vodećim web preglednicima kao što su Krom, Firefox, i Hrabar.

EOS stolni novčanik

Desktop EOS novčanici samostalni su softver koji se koristi u računalnim sustavima. Obično nude naprednije značajke koje se ne mogu naći u drugim vrstama novčanika, poput rada s punim čvorovima. Poput novčanika s internetskim proširenjima, oni mogu raditi u pozadini i komunicirati s dApps-ima temeljenim na EOS-u. Osim transakcija tokena, neke od njegovih funkcija uključuju prijavu, potpisivanje, provjeru autentičnosti i autorizaciju.

EOS papirnati novčanik

EOS papirnati novčanik je najniže tehnološko rješenje novčanika među vrstama novčanika. Međutim, to je najsigurnije. Pruža izvanmrežni mehanizam za pohranu EOS-a i digitalnih sredstava temeljenih na EOS-u. Za stvaranje računa potrebni su mrežni generatori novčanika za papir. Ovaj novčanik zahtijeva samo medij na kojem možemo pisati i pohraniti privatne ključeve ili mnemotehničke sjemenke. Privatne ključeve i sjeme možemo utisnuti u aluminijske listove, akrilnu plastiku ili drugi trajniji materijal.

Novčanik za razmjenu

Napokon, tu su i Exchange novčanike su najlakši način za trenutne i besplatne EOS novčanike. Jednostavno se registrirajte u centrali koja navodi EOS i tamo stvara vaš novčanik. Obično se sastoji od generički naziv EOS računa i a jedinstveni identifikacijski broj pod nazivom a Depozit MEMO.

Tablica u nastavku prikazuje naš odabrani popis EOS novčanika.

Među gore navedenim novčanicima posebno smo se svidjeli Raspršiti i Lumi. Raspršiti jedan je od najčešće podržanih EOS novčanika u EOS dApps prostoru. Međutim, Raspršiti nema mobilnu podršku. S druge strane, Lumi pruža čist i jednostavan dizajn novčanika. Nažalost, Lumi nema verziju novčanika za stolna računala. Trenutno Lumi vodi promociju, dijeleći besplatne EOS račune novim podnositeljima registracije.

Morate platiti račune EOS novčanika glavna je prepreka ulasku za nove korisnike. Zašto bi plaćali nešto što upravo isprobavaju. Možete ga usporediti s tražeći od nekoga da plati najavu filma. Lumijeva inicijativa za uključivanje izvrstan je način za privlačenje novih korisnika u svoju uslugu novčanika i EOS platformu.

Za one koji žele dobiti neki brzi račun EOS novčanika, samo se registrirajte u mnogim mrežnim pružateljima EOS novčanika poput Coinbase. Kripto razmjene nude i besplatne novčanike koje korisnici mogu primiti, pohraniti i povući EOS kovanice.

Sada okrenimo glavu prema drugom pretendentu na pametni ugovor NEO.

Što je NEO?

EOS vs NEO

Borba iz drugog kuta je NEO. Trenutno je na 22. mjestu u smislu tržišne kapitalizacije i osnovana još u 2014. godine kao AntShares Da Hongfei i Erik Zhang. Nakon toga ponovno brendiranje na NEO u 2017. godini i jest prvi javni blockchain koji dolazi iz Kine. NEO želi izgraditi „pametna ekonomija”Koji može zadovoljiti industrijsku, komercijalnu i poduzetničku upotrebu.

Prikupila je 4,5 milijuna dolara od svog ICO 2016. godine, smatra jednim od najuspješnija ICO ikad u pogledu povrata ulaganja (ROI). Početna cijena tokena koja nudi 0,032 USD učinili investitore više od 28.000% povrata po trenutnim cijenama.

Koristi Delegirana bizantska tolerancija na greške (DBFT) to se može postići 10K-100K TPS kada se optimizira. Integracija tehnologije digitalnog identiteta s konsenzusnim protokolom čini sudionike konsenzusa prepoznatljivima. To služi kao odvraćanje od lošeg ponašanja i olakšava poštivanje propisa.

Njegova NeoVM je prenosiv na bilo koji blockchain ili non-blockchain sustav, omogućujući međusobnu interoperabilnost. Također ima distribuirani protokol za pohranu usporediv s Filecoin i Storj i an Antikvantni mehanizam. Nazvan je kao Kineski Ethereum.

Što su NEO i NeoGas?

NEO ekosustav ima dual-token sustav, NEO, i NEOGas (PLIN). Prvi token, NEO funkcionira kao tokeni upravljanja style = ”font-weight: 400;”> koristi se za odabir sudionika čvora. Također služi kao glasačka prava za odobravanje ili odbijanje predloženih promjena u mreži. Token također služi kao mehanizam iskolčenja koji omogućuje nositeljima zarade NEOGas ili PLIN.

NeoGas je drugi znak u NEO ekosustavu. Služi kao žeton goriva za NEO mrežu. Mreža se naplaćuje Plin za resurse potrebne za izvršavanje pametnih transakcija ugovora. Tamo je prag za izuzeće određene količine transakcija što veliku većinu transakcija čini nenaplativim.

Gdje kupiti NEO i Gas Crypto?

Sada istražujemo gdje možemo doći NEO i NeoGas. Kao i u EOS-u, postoji nekoliko načina na koje možemo kupiti ove dvije žetone.

NEO centralizirane razmjene

NEO dostupan je na različitim burzama kriptovaluta koje ga podržavaju. The top 5 kripto burzi u smislu NEO prometa su CoinEgg, Coinbene, EXX, Vindax, i IDCM. Oni su najlikvidnija tržišta za NEO i mogu predstavljati velike mogućnosti otkrivanja cijena. to je NEO je također naveden na 6 od 10 najpopularnijih i najuglednijih svjetskih burzi. Oni su Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, Tekućina, i Bittrex.

EOS vs NEO

S druge strane, NeoGas dostupan je na sljedećim burzama P2PB2B, CoinEx, BitMax, Exrates, i Bkex. Oni imaju najveći obim trgovine NeoGasom. NeoGas je također naveden u 5 od 10 najbolje ocijenjenih kripto burzi u svijetu- Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, i Poloniex.

NEO decentralizirana razmjena (DEX)

Ovi su tokeni dostupni i u Nash i Switcheo, oba DEX-a kojima je za trgovanje potreban novčanik bez skrbništva. To znači da imate potpunu kontrolu i odgovornost za svoj novčanik. Nash zahtijeva da stvorimo novi novčanik bez skrbništva pomoću njihovog alata. To također možemo učiniti u Switcheo ali nudi nekoliko drugih dnevnika u opcijama.

NEO trenutna razmjena

NEO i GAS također su dostupni u sljedećim trenutnim razmjenama— Zamjena O3, Changelly, Stealthex, Changenow, Premotač novčića, i Jednostavna zamjena. Većina njih omogućuje kupnju kreditnih i debitnih kartica.

Koje NEO novčanike koristiti?

Tamo različite vrste novčanika za NEO i NeoGas. Novčanici navedeni u donjoj tablici među najboljima su.

Za početak nam se posebno sviđa O3 i Guardia novčanike za svoje jednostavan još funkcionalni dizajni. Oboje imaju sve relevantne značajke za stvaranje sjajnog novčanika na različitim vrstama sučelja.

Teemo je novčanik s proširenjem preglednika s kojim se udružio O3 razviti dApp i standarde za pristajanje novčanika za NEO platformu. S druge strane, NeoWallet je naš novčani novčić koji korisnicima omogućuje osnovne funkcije kao što su stvaranje računa, vraćanje računa, i uvoz računa.

Matematički novčanik i Atomski Novčanik su ono što nazivamo univerzalni novčanici koji podržavaju mnogo različitih blockchaina. Matematički novčanici može imati više značajki od Atomski novčanik ali ovo drugo ima Funkcija atomskih zamjena.

Najjednostavniji način da dobijete Neo i NeoGas Novčanik je samo koristiti novčanik za zamjenu. Iako ovo ne preporučujemo, najlakši je način dobiti ga.

Binance je nedavno pokrenuo a program isklapanja to dopušta NEO držači da pasivno zarađivati ​​NeoGas (plin). Svi NEO depoziti dobit će nagrade za plin. I dalje možete trgovati koristeći ista sredstva. Ostale najbolje ocijenjene burze Huobi Globalno, OKEx, i Kucoin imate isti program koji biste možda htjeli naplatiti.

EOS vs NEO: Glavni događaj

EOS vs NEO

Pripremimo se za igru! Sad ćemo vas odvesti do 10 rundi epske bitke između ova dva blockchain behemota kako biste odredili tko će vladati. Pobjednik će biti Najbolji kandidat za platformu pametnog ugovora. Deset rundi predstavlja 10 atributa dvaju projekata za koje smo utvrdili da su bitni za njihov uspjeh.

1. kolo: Tim

Utakmica započinje usporedbom svake momčadi. Povijest uspješnih pothvata dobar je pokazatelj da će vjerojatno uspjeti sa svojim trenutnim projektom.

Daniel Larimer i Brendan Blumer suosnivači su EOSIO. Dan je izumitelj Delegirani dokaz o udjelu (DPoS). On je također suosnivač od Bitshares i Steem. Brendan, s druge strane, gradi uspješne tehnološke tvrtke s remetilačkim radom od 2001. godine.

Dok, Da Hongfei i Erik Zhang suosnivači su NEO. Da je serijski blockchain poduzetnik koji je u Kini osnovao vrlo uspješnu tvrtku za blockchain tehnologiju, Onchain. Erik je ovlašteni revizor informacijskih sustava koji je autor dBFT (Delegirana bizantska tolerancija na greške).

U ovom krugu nema jasnog pobjednika. Oba projektna tima imaju talent, know-how i povijest postignuća. Time im dajemo obje ocjene po 10.

2. krug: Tehnologija

Oba timova svoje projekte pozicioniraju kao bolju implementaciju pametne ugovorne platforme od Ethereuma. Oni nude istu vrijednost – Brži protok transakcija koji su bez naknade, Primarne slabosti Ethereuma.

EOSIO-a mjeri vertikalno i vodoravno, omogućujući obradu milijuni transakcija u sekundi (teoretski). Transakcija bez naknade uvođenjem resurs nalik na operativni sustav

NEO, s druge strane, nudi svoja inovativna rješenja koja mu omogućuju skaliranje 10.000 transakcija u sekundi. Uklanjaju se i naknade za transakcije sve dok je unutar naznačenog prag to je postavila zajednica.

Bilo kako bilo, TPS tvrdnje oba projekta su diskutabilne, ali možemo sa sigurnošću reći da se obojica skaliraju puno bolje od Ethereuma. Oboje također nemaju naknade za transakcije. Međutim, smatrali smo da je implementacija EOSIO-a problematična. Uvodi neizravne transakcijske troškove u obliku potrošni RAM.

Uz to smo dali EOS rezultat 7 i dok daje NEO rezultat 8.

Svima smo oduzeli po 1 bod projekt za centralizacija izdanja. Consumable RAM i morati platiti nove EOS račune rezultirao je odbijanjem dodatnih 2 boda za EOS. Još jedan odbitak od 1 boda zbog toga što nemate čovjeku čitljivo adresa novčanika.

3. krug: Ciljevi

NEO i EOS došli su s dvije suprotne strane svijeta. Kulturne razlike i različite vrijednosti unijele su zanimljivu dinamiku u njihove projekte. EOS će se naginjati zapadnim tržištima dok NEO na istočnim tržištima. Oni imaju veće šanse za dobivanje podrške od programera i zajednica koje dijele istu kulturu i vrijednosti. Nije iznenađujuće da će početna vuča i zamah krenuti s njihovih dominantnih tržišta.

Programeri i investitori sa sjedištem na zapadu, kao što je u SAD-u, vjerojatno bi podržao EOS. Smatra se talištem za talent blockchain tehnologije i najlikvidnijom ekonomijom na svijetu. Međutim, američka vlada još nije postigla regulatornu jasnoću u kripto prostoru.

NEO će, s druge strane, najvjerojatnije naginjati prema istočnim tržištima, posebno Kini, druga najveća ekonomija na svijetu. Ima najveću potporu kineske vlade zbog svog centraliziranijeg pristupa. Međutim, kineska vlada nije ljubitelj kriptovaluta.

Dali smo rezultat 10 za EOS i an 8 za NEO. 2 boda odbitci za NEO iz sljedećih razloga.

Prvo, zbog Kineski neprijateljski stav prema kriptovalutama, koji je vitalni dio NEO-ovog ekosustava. Drugi, EOS otkucaja NEO u pogledu dApps korisnika i programera čak i u Kini.

4. kolo: Tokenomics

Token svakog projekta ima jasnu i određenu korisnost unutar svog ekosustava. EOS kovanice predstavljaju vlasništvo nad resursima računalnog okruženja poput operativnog sustava. Također omogućuje stvaranje računa i odobravanje promjena protokola.

NEO tokeni predstavljaju vlasništvo nad NEO blockchainom. Predstavlja udio NEO-ove mreže i koristi se za stvaranje blokova i upravljanje mrežnim resursima. Također predstavlja udio u distribuciji plina.

Dali smo EOS rezultat 9 i NEO rezultat 10. Ovisnost RAM-a o cijeni EOS novčića rezultirala je odbitkom od 1 boda. Iznenadni skokovi cijena EOS-a drastično utječu na RAM. Implementacija dualnog tokena NEO je puno bolja.

5. krug: Prijetnje

Svi projekti u kripto prostoru imaju svoje jedinstvene izazove i prijetnje koje im služe kao prepreke za prevladavanje. Prijetnje mogu potjecati iz nedostataka u dizajnu, regulatornog okruženja ili promjena prioriteta organizacije.

Oslanjanje na stvaranje računa i prikupljanje RAM-a na EOS novčićima je glavna prepreka ulasku i za nove korisnike i za programere. Stalno nesigurnost regulatornog stava SAD-a. također predstavlja pretjerani rizik za EOS koji je 2017. proveo ICO u iznosu od 4,1 milijarde dolara.

Centralizacija je glavno pitanje za NEO. NEO fondacija upravlja 5 od 7 čvorova. Bliski odnos između kineske vlade i NEO-a također je još jedan razlog za zabrinutost.

S tim da je rečeno oba su projekta postigla 8 u ovom krugu. Odbitak od 2 boda iz gore spomenutih razloga.

6. kolo: Okidači

Okidači su događaji koji mogu rezultirati značajnim kretanjima cijena. Može potjecati iz novi propisi, glavna partnerstva, nadopune, izdanja proizvoda, ili Općenito tržišni ciklusi.

Tri glavna događaja mogu potaknuti veliko kretanje cijena za EOS. Prvi, objavljivanje ažuriranja protokola EOSIO 2.0. Drugi, svoje Nagodba od US $ 24 milijuna u USD s SEC-om zbog navodne neregistrirane ponude vrijednosnih papira. Konačno, puštanje svoje ubojite aplikacije Glas koji bi mogao lansiranje ubrzo nakon dogovora o američkom SEC-u.

Nasuprot tome, NEO ima dva glavna događaja na horizontu. Prvi je velika nadogradnja svoje mreže nazvan kao NEO 3.0. Drugi svoje partnerstvo s Ontologijom za razvoj učinkovitog i sveobuhvatnog interoperabilnog protokola među lancima.

Dali smo EOS viši ocjena 10 budući da za to ima više pozitivnih okidača. NEO dobio ocjenu od 9 u ovom krugu.

7. kolo: Vuča

Vuča je projekt prisutnost na društvenim mrežama, veličina zajednice, poslovna partnerstva, i korisnik računati. Te bi metrike trebale dati poštenu procjenu koja od ove dvije ima veću vuču.

EOS ima više YouTube pretplatnici i Članovi telegramske zajednice nego NEO. S druge strane, NEO ima više sljedbenika na oba Reddit i Twitter računi.

Vjerujemo da oba projekta imaju isti potencijal u smislu partnerstva, jer su obojica aktivno surađivala s drugim blockchain projektima, srodnim industrijama i relevantnim partnerima.

Konačno, EOS ima više dApps-a i aktivnije korisnike vodeći nas da damo EOS a ocjena 10 i NEO a ocjena 9.

8. kolo: Izvođenje i predviđanje cijene žetona

Čitav prostor kriptovaluta postao je medvjeđi. Unatoč ulasku tradicionalnih financijskih institucija na tržište, to nije imalo pozitivnog utjecaja na cijenu Bitcoina (BTC). EOS i NEO imaju slična kretanja cijena.

Najava EOSIO 2.0 i NEO 3.0 nadogradnje nisu imale nimalo utjecaja na izvedbu svakog tokena. To potvrđuje dugogodišnje uvjerenje da cijene altcoina ostaju ovisne o cjenovnom učinku bitcoina.

Ovim smo dali oboje EOS i NEO rezultat 9. Oboje su stabilno trgovali u usporedbi s ostalim Altcoinima koji su posljednjih nekoliko tjedana zabilježili dvoznamenkasti pad.

9. kolo: Trilema

Nesumnjivo, “sloj povjerenja” glavna je vrijednost blockchaina. Mogao bi postojati sloj povjerenja bez decentralizacije. Međutim, postizanje skalabilno, siguran i decentralizirani blockchain je težak. Ovo je Blockchain trilema. Nijedan blockchain projekt to nikada nije postigao. EOS i NEO su isto.

Zapravo, trenutna ponavljanja oba EOS i NEO više se usredotočuju na skalabilnost, a ne na decentralizaciju. Međutim, ova pitanja centralizacije ostala su u svijesti šire zajednice kriptovaluta. To je primarni razlog zašto ne mogu sustići Ethereum. To se posebno odnosi na NEO koji je izrazio namjeru da se decentralizacija manje usredotoči na njezinu sljedeću iteraciju.

Zbog ovih opažanja, dali smo ocjenu 8 EOS-u i 7 NEO-u. Prividno nedostatak manje centraliziranih rješenja i nedostatak inicijativa rezultiralo je a Odbitak od 2 boda za svaki projekt. The ozbiljnost NEO-ove centralizacije rezultirao je dodatni odbitak od 1 boda.

10. krug: Misli i osjećaji

Vjerujemo da je najbolji način da se pristupi ovom krugu usporedba oba projekta s Ethereumom. Možda nije skalabilno, ali je superiornije u smislu decentralizacije i sigurnosti. Postoji razlog zašto ispred dApps stoji “d”. Uklanjanje d-a u osnovi umanjuje prijedlog vrijednosti aplikacije koja se temelji na blockchainu.

S ovim vjerujemo u to EOS je “manje zlo”Između njih dvoje ocjena 8 i NEO rezultat 7.

Odbitak od 1 boda za oba projekta za ostanak u samozadovoljstvu u naporima decentralizacije. Još jedan bod za neprivlačenje relevantnijih projekata na njihove platforme. Pivot NEO-a prema još centraliziranijoj formi rezultirao je još jednim odbitkom bodova.

EOS vs NEO: Zbirka bodova

EOS vs NEO: Zaključak

Bez sumnje, Ethereum ostaje kralj u platformi pametnih ugovora. To je i dalje najčešće korištena platforma pametnih ugovora unatoč svojim slabostima. Međutim, to bi se moglo promijeniti kad konačno pređe na mehanizam konsenzusa Proof-of-Stake (PoS) i uključi tehnologiju Sharding.

NEO se brzo centralizira sa svojim intenzivnim fokusom skaliranje i usklađenost. Njegov nedostatak napora na decentralizaciji umanjuje njegovu vrijednost kao blockchain projekta za koji smatramo da bi trebao biti „sloj povjerenja“A ne”sloj skalabilnosti.”

EOS ima više programera i korisnika aplikacije dApps u Kini. Tamo gdje NEO navodno ima ogromno sljedbenika. Mnogi vodeći proizvođači blokova u EOS ekosustavu dolaze iz spomenute zemlje. Pokazatelj povjerenja kineskih ulagača u EOS. Štoviše, također rangiran br. 1 u svim blockchain projektima u Kini prema kineskom institutu za blockchain. NEO, uz svu podršku kineske vlade, nije stigao ni do top 5 ljestvice.

Uzimajući u obzir sve stvari, lako možemo reći da EOS iz ove utakmice izlazi kao bolji kandidat za izazivanje Ethereuma. Nadamo se da je ova usporedba EOS i NEO bila korisna. Ostavite komentare u nastavku!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me