Gemini VS Coinbase Pro 2021: Vodič za usporedbu kripto razmjene

Kripto prostor prepun je razmjena. Neke velike, neke male, neke su dobro poznate, dok druge koristi samo nekoliko desetaka ljudi. Neki su legitimni, a neki prevare.

Već smo pregledali neke od glavnih razmjena i obavijestili vas u koje možete vjerovati. Ali s toliko pouzdanih razmjena, sada ih moramo početi međusobno uspoređivati.

U ovom ćemo članku napraviti cjelovitu usporedbu Gemini vs Coinbase Pro. Čitajte dalje da biste dobili sve informacije koje će vam pomoći da odlučite koja je bolja za vas.

Tablica usporedbe Blizanaca i Coinbasea Pro

KrakenCoinbase
Blizanci Coinbase Pro
Sa sjedištem u: New York Sa sjedištem u: San Francisco
Navedene šifre: BTC, ETH Navedene šifre: ATOM, ALGO, BTC, BCH, COMP, DAI, DASH, EOS, ETH, ETC, KNC, LTC, LINK, MKR, OMG, OXT, REP, XLM, XRP, XTZ, ZRX
Pogodno za početnike: Da Pogodno za početnike: Da
Opcije za napredne trgovce: Da Opcije za napredne trgovce: Da
Mobilna aplikacija: Da Mobilna aplikacija: Da
Kastodi osiguranje: Da Kastodi osiguranje: Da
Naknade: Visoka; može doći do 1,99% Naknade: 0,04% -0,05% ovisno o opsegu trgovanja
Posjetite Exchange Posjetite Exchange

Glavna razlika:

Kada se uspoređuju Gemini i Coinbase Pro, možemo vidjeti da je glavna razlika između Geminija i Coinbase Pro kriptovalute kojima trguju. Iako oboje imaju ograničeni izbor tokena, Gemini trguju samo s Bitcoinima i Ethereumom, dok Coinbase Pro ima na raspolaganju 21 tokena.

Što su Blizanci?

gemini vs coinbase pro

Blizanci je burza kriptovaluta sa sjedištem u New Yorku koja je pokrenuta 2015. Tvrtka je od povjerenja koju regulira New York State Department of Financial Services (NYSDFS) i trenutno posluje u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Hong Kongu i Singapur.

Gemini želi kupnju kriptovaluta učiniti sigurnom i jednostavnom te ponuditi alate i značajke za početnike i iskusnije trgovce.

Značajke Blizanaca:

 • Početničke i napredne trgovačke platforme: Korisnici mogu birati između Gemini ™ razmjene namijenjene početnicima kripto trgovaca i Gemini Active Trader ™ za iskusnije korisnike.
 • Mobilna aplikacija: dostupno za Android i iOS uređaje. Omogućuje korisnicima pohranu kriptovaluta, kao i kupnju i prodaju tokena u pokretu. Korisnici Samsung pametnih telefona u SAD-u i Kanadi mogu povezati Gemini sa Samsung Blockchain novčanikom.
 • Digitalne kolekcionarske predmete: Gemini napaja pristupnik na kojem korisnici mogu kupovati i prodavati digitalne kolekcionarske predmete (nazvane “Nifties”).
 • Skrbnička usluga: Gemini nudi osiguranu skrbničku uslugu za oko 30 kripto valuta. Imaju 200 milijuna USD osiguranja, više nego bilo koja druga kripto skrbnička usluga.
 • Program preporuka: Korisnici mogu dobiti Bitcoin u vrijednosti od 10 USD za preporuke koje se pridruže Gemini.
 • Hardverski sigurnosni ključevi: Korisnici mogu zaštititi svoje račune hardverskim ključem putem WebAuthna
 • Gemini Dollar (GUSD): Gemini’s stablecoin, vezan za američki dolar.
 • Gemini Pay: Korištenjem mobilne aplikacije korisnici mogu kupovati kriptovalutama u tisućama trgovaca u SAD-u.

Naknade za blizance

Naknade za trgovanje Blizanaca malo su složenije nego na drugim burzama. Prvo, imaju različite rasporede naknada za web i mobilno trgovanje. Također, korisnici plaćaju dvije naknade prilikom obavljanja trgovine: prvo, postoji 0,5% “naknada za praktičnost”.

Ova naknada djeluje slično kao “naknada za trgovanje” na drugim burzama. S obzirom da je prosječna naknada za trgovanje na većini kripto burzi oko 0,2%, Blizanci su na skupoj strani. Korisnici ne plaćaju samo naknadu za praktičnost već i naknadu za transakcije.

Za do 200 USD, naknada za transakciju bit će između 0,99 i 2,99 USD. Za transakcije veće od 200 USD, naknada za transakciju iznosit će 1,49%.

Drugim riječima, ako želite kupiti Bitcoin vrijedan preko 200 USD (ili bilo koji drugi token naveden na Blizancima), platit ćete ukupnu naknadu od 1,99% (0,5 pogodnosti + 1,49 transakcije). Ovo je izuzetno visoko.

Sigurnost Blizanaca

Gemini je izgrađen imajući na umu sigurnost, s ciljem da kupnja kriptovaluta učini ugodnom i sigurnom. Sukladni su sa SOC1 tip 1 i SOC2 tip 1 i tip 2.

Korisnici također mogu odlučiti zaštititi svoje račune hardverskim sigurnosnim ključem putem WebAuthna. Sa sigurnosnog stajališta, Blizanci su u rangu s vrhunskim kripto burzama.

Potvrda Blizanaca:

Blizanci zahtijevaju potpunu potvrdu ID-a da bi imali potpuni pristup trgovanju. Korisnici iz SAD-a morat će pružiti dokaz o identitetu putem važeće osobne iskaznice, vozačke dozvole ili putovnice. Međunarodni korisnici obično će morati dostaviti i dokaz o identitetu i dokaz o prebivalištu (skeniranje bankovnog izvoda ili računa ili usluge ili komunalne usluge na kućnu adresu korisnika).

Bilo je nekoliko žalbi korisnika na postupak provjere koji predugo traje; u nekim slučajevima i preko mjesec dana.

Je li Blizanci Legit?

Blizance NYSDFS regulira kao povjerljivu tvrtku, tako da su legitimni koliko god možete.

Blizanci Pregled

Razmjena kriptovaluta sa sjedištem u New Yorku izgrađena je s idejom da kupnja kriptovaluta bude jednostavna i sigurna. I sigurno su postigli to.

Početnici mogu lako kupiti svoje prve tokene na burzi Gemini ™, dok je platforma Gemini Active Trader ™ dostupna onima koji žele naprednije značajke. Također imaju izvrsnu mobilnu aplikaciju i nude osigurano skrbništvo za 30 kriptovaluta.

S negativne strane, tokeni dostupni za kupnju i trgovinu ograničeni su na Bitcoin, a Ether i naknade mogu biti vrlo visoke.

Pros blizanci

 • Jednostavno sučelje za početnike
 • Napredne platforme dostupne stručnjacima
 • Brzo i sigurno
 • Dobra mobilna aplikacija
 • Gemini Pay uvelike olakšava korištenje kripto-veze u stvarnom svijetu
 • Osigurana kripto skrbnička usluga
 • Program preporuke

Protiv Blizanaca

 • Dostupno samo u nekoliko zemalja
 • Ograničeni izbor tokena
 • Nema financiranja putem kreditnih kartica; samo bankovni transferi i kripto depoziti
 • Naknade mogu biti vrlo visoke
 • Polagani postupak provjere
 • Spora korisnička podrška

Posjetite Exchange

Što je Coinbase Pro?

gemini vs coinbase pro

Ako niste izuzetno novi u kripto svijetu, vjerojatno ste čuli za Coinbase.

Ono što možda ne znate jest da Coinbase ima dvije različite platforme: sam Coinbase (usmjeren na korisnike početnike i nudeći jednostavan način za početak kupnje kriptovaluta) i Coinbase Pro, dizajniran za stručne trgovce, nudeći im napredne značajke s nižim naknadama.

Dakle, Coinbase je platforma jednostavna za upotrebu koja vam omogućuje kupnju kriptovaluta. Ali malo je ili nimalo kripto trgovanja na Coinbaseu.

Shvativši da u kriptovalutama postoji puno neiskorištenog potencijala, Coinbase je 2015. pokrenuo GDAX (Global Digital Asset Exchange) kako bi ponudio naprednije mogućnosti stručnim trgovcima.

Kasnije, u svibnju 2018., Coinbase je najavio da će dodati neke nove značajke i preimenovati GDAX u Coinbase Pro.

Značajke Coinbase Pro:

 • Coinbase API: API uključuje i web utičnicu koja može dobiti pristup tržišnim podacima u stvarnom vremenu i omogućuje programiranje trgovačkih robota za automatizaciju transakcija.
 • Mobilna aplikacija: za praktično trgovanje u pokretu. Dostupno za Android i iOS uređaje.
 • Osigurano skrbništvo: Sva stanja pokrivena su FDIC osiguranjem, do 250.000 USD po kupcu.
 • Napredne opcije trgovanja: Coinbase Pro omogućuje zaustavljanje i ograničavanje naloga. Dostupno je i trgovanje maržama, iako ne svim korisnicima.

Naknade Coinbase Pro:

Coinbase Pro ne radi s jednom, fiksnom naknadom za trgovanje. Korisnici se smještaju u “Razine cijena” prema njihovom volumenu trgovanja tijekom prethodnih 30 dana.

Prva razina namijenjena je korisnicima s opsegom trgovanja od 30 dana do 10.000 USD, a naknada proizvođača za tu razinu je 0,5% (veća od prosjeka). Za sljedeću razinu (10.000-50.000 USD) naknada proizvođača iznosi 0,35%.

Naknade mogu biti i do 0,04%, ali za to morate imati obim trgovine preko 1 milijardu USD.

Sigurnost Coinbase Pro:

Korisnici mogu odabrati jedan od tri načina zaštite svojih računa. Prva opcija je primanje jednokratnih ključeva putem SMS-a. Drugi uključuje jednokratne ključeve generirane pomoću softvera 2FA (dvofaktorska provjera autentičnosti) poput Authy ili Google Authenticator.

Konačno, korisnici mogu odabrati hardverski sigurnosni ključ sve dok podržava U2F / WebAuthN standard. Sigurnost Coinbase Pro jednaka je svim vrhunskim kripto burzama.

Provjera Coinbase Pro:

Provjera računa Coinbase Pro razlikuje se ovisno o zemlji korisnika, ali uglavnom se sastoji od dvostrukog postupka. Jedan od njih pružit će državnu iskaznicu poput putovnice, vozačke dozvole ili osobne iskaznice.

Drugi bi mogao biti drugi ID ili popunjavanje niza pitanja za provjeru identiteta. Postupak je općenito brz i može se postići putem mobilne aplikacije Coinbase.

Je li Coinbase Pro Legit?

Coinbase, matična tvrtka Coinbase Pro, jedna je od najpouzdanijih burzi kriptovaluta koja postoji od 2012. godine.

Korisnički računi osigurani su do 250.000 USD putem FDIC osiguranja, a registrirani su kod FinCEN-a (Mreže za provođenje financijskog kriminala Ministarstva financija SAD-a). Dakle da. Oni su legitimni.

Pregled Coinbase Pro

Ako ste novi u svijetu kriptovaluta i samo želite kupiti Bitcoin ili Ether koji ćete držati bilo da zaštitite vrijednost svog novca ili se nadate da će cijena skočiti uvis, tada Coinbase Pro vjerojatno nije najbolja opcija za vas.

Napokon, ciljana publika Coinbase Pro-a je stručna, kripto trgovac velike količine. Ova vrsta korisnika dobiva prednost naprednih opcija, ali mnogima bi izbor novčića mogao biti vrlo ograničen.

Iako je 21 kriptovaluta Coinbase Pro puno više od dvije Gemini, postoje burze koje navode stotine kripto valuta.

Također, ako ste trgovac malog volumena, druge burze nude naknade koje su niže od Coinbase Pros. Ali ako se slučajno nađete među njihovim korisnicima, Coinbase Pro vrijedi provjeriti.

Profesionalci Coinbase Pro

 • Brzo i sigurno
 • Napredne opcije za stručne trgovce
 • Robusni API
 • Dobra mobilna aplikacija
 • Osigurano skrbništvo nad kriptovalutom

Coinbasse Pro ‘kontra

 • Dostupan ograničen broj kovanica
 • Nema financiranja putem kreditne kartice; samo bankovni prijenos
 • Naknade za trgovce velikim količinama veće su od prosjeka

Posjetite Exchange

Gemini vs Coinbase Pro … Zamotavanje

Pregledali smo dvije izvrsne burze kriptovaluta: Gemini i Coinbase Pro. Međutim, svaka tvrtka nudi dvije zasebne platforme: jednu za trgovce početnike (Gemini ™ i Coinbase) i onu s naprednim značajkama za iskusne trgovce (Gemini Active Trader ™ i Coinbase Pro).

Ako ste početnik koji poduzima prve korake u kripto, vjerojatno ćete cijeniti brojne značajke koje Gemini nudi, a program Gemini Pay izvrstan je primjer tvrtke koja kriptovalute čini upotrebljivima u stvarnom svijetu.

Coinbase bi mogao biti jednostavniji za kupnju vaših prvih tokena, ali Gemini vam omogućuje više s njima. Coinbase također ima visoke naknade za polog i povlačenje novca, što dugoročno može značiti puno novca.

Dakle, za novake, Blizanci preuzimaju prednost. Stvari su različite za aktivne, iskusne trgovce. Te korisnike malo manje zanima svakodnevna upotrebljivost kripto žetona u stvarnosti, a više njihovo trgovanje kako bi zaradili.

Za njih bi Coinbase Pro mogao biti bolja opcija od Gemini Active Trader ™ iz dva glavna razloga: Coinbase Pro ima širi izbor tokena i općenito niže naknade, pogotovo ako su trgovci s velikim količinama.

A ti? Kakav ste kripto trgovac sada ili ćete vjerojatno biti u budućnosti? Sad kad ste pročitali ovu usporedbu Gemini vs Coinbase Pro, imate informacije potrebne za odabir platforme za razmjenu koja vam najviše odgovara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me