Kako kupiti Cardano (ADA) 2021. godine [Detaljni vodič za kupce]

Ako ikad pregledavate tržišta kriptovaluta i možda razmišljate utapati zube u nešto novo, onda ste možda čuli za ovu sitnicu zvanu Cardano. Vjerojatno razmišljate o tome kako kupiti Cardano, s obzirom na to koliko ljudi u posljednje vrijeme govori o njemu.

Već šesta po veličini kriptovaluta, Cardano i njegovi izvorni ADA tokeni privukli su neizmjernu pozornost. To može biti iznenađujuće, s obzirom na njegova velika obećanja i ambicije. Cardano nudi javni, decentralizirani blockchain koji je sposoban za pokretanje velikih procesa i infrastrukture.

Štoviše, Cardanov blockchain mogu jednako lako prilagoditi tehnolozi i hobisti koji žele sigurnost, decentralizaciju, brzinu i razmjere. Dakle, pročitajte kako biste saznali više o tome kako kupiti Cardano, brzo i jednostavno.

Kako kupiti Cardano Logo Blockchain kriptovaluta ADA

BRZI VODIČ: Kako kupiti Cardano

1. Otvorite račun na Binanceu.

2. Dovršite postavljanje računa, provjeru i postavite dvofaktorsku provjeru autentičnosti (2FA).

3. Položite fiat valutu ili druge kriptovalute u svoj Binance novčanik.

4. Ako deponirate putem fiat-a, kliknite karticu ‘Kupi kripto’, odaberite željenu fiat valutu i pogledajte dostupne mogućnosti depozita za kupnju kriptovaluta.

5. Ako deponirate s kriptovalutama, idite na karticu “Trgovina” i odaberite “Pretvori”.

6. Sada pretvorite iz kriptovalute koju imate (uključujući i one kupljene fiatom) u Cardano (ADA).

7. Ili kliknite “Trgovina”, a zatim “Klasično” za sveobuhvatniju postavku trgovanja, gdje možete vidjeti cijene, trgovinske parove i postaviti vlastite pojedinosti o tržištu.

Idite na Binance

Gdje kupiti Cardano ADA – Top 5 razmjena

Iako je vrhunska kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom, Cardano je relativno nov na tržištu i kao takav još uvijek nije izložen nekim od svojih vršnjaka, poput Ethereuma. Stoga njegovi popisi nedostaju na nekim vodećim burzama, poput Coinbasea, ali su lako dostupni na drugim glavnim tržištima kao što su Binance, Kraken, Huobi i drugdje.


Ovdje smo nabrojali 5 najpopularnijih burzi kripto valuta koje na popisu ADA pomažu da vam pomognu, zajedno s našim vodičem za kupnju Cardanoa. Uvijek možete koristiti web lokacije poput CoinMarketCap ili CoinGecko pronaći opsežniji popis svih razmjena koje podržavaju Cardanoov ADA ili bilo koji drugi token kriptovalute.

NameDeposit MethodBuy
Binance

razmjena binancea

 • Bankovni prijenos (ACH)
 • Bankovni prijenos
 • Kriptovaluta
 • Debitna kartica
 • Žični prijenos
Ocjena: 5

Idite na Kupi

Kraken

 • Kripto
 • Kreditna kartica
 • Bankovni prijenos
Ocjena: 5

Idite na Kupi

Huobi

 • Kreditna kartica
 • PayPal
 • TransferWise
 • Kripto
Ocjena: 5

Idite na Kupi

KuCoin

 • Kripto
 • Kreditna kartica
 • Debitna kartica
 • Paypal
Ocjena: 5

Idite na Kupi

OKEX

 • Kripto
 • Kreditna kartica
 • Bankovni prijenos
 • Debitna kartica
Ocjena: 5

Idite na Kupi

Detaljni vodič kako kupiti Cardano

Postoji mnogo načina kako kupiti Cardano i njegove ADA kriptovalute. Ove korak-po-korak metode u potpunosti ovise o tome koju ste razmjenu odabrali, koje metode pologa koristite i tako dalje. Za sada ćemo za primjer uzeti Binance i provesti vas kroz korak po korak kako tamo kupiti Cardanov ADA.

Korak 1: Stvorite račun na Binanceu

Naravno, ovo će biti prvi korak u kupnji bilo koje kriptovalute, na Binanceu ili negdje drugdje. Počinje jednostavno postavljanjem računa na Binance burzi. Provjerite jeste li prijavljeni na točan URL za Binance, jer postoji mnogo zlonamjernih platformi koje pokušavaju oponašati legitimne web stranice.

Na primjer, ako URL sadrži pravopisnu pogrešku, poput “binnance.com”, tada znate da ovo web mjesto nije stvarno. Veze koje smo naveli možete jednostavno koristiti. Jednostavno kliknite žuti gumb ‘Registriraj se’ u gornjem desnom kutu, a zatim slijedite upute na zaslonu koristeći svoj e-mail ili broj mobitela. Prilično je jednostavno i svakako upotrijebite jaku lozinku.

Možete se registrirati i otvoriti račun na Binanceu bilo na njihovom web mjestu ovdje ili pomoću njihove mobilne aplikacije dostupne za iOS ili Android. Za razliku od postavljanja bankovnog računa koji zahtijeva da prvo položite malu svotu novca, Binance ili bilo koja druga kriptovaluta mogu slobodno postaviti račun.

Kako kupiti Cardano Binance Postavljanje Registrirajte račun Crypto

Korak 2: Dovršite postavljanje računa na Binanceu

Kako bi osigurao maksimalnu sigurnost, Binance će od vas tražiti da potvrdite svoj identitet jednostavnim slanjem veze za provjeru autentičnosti na vašu e-adresu. Ovo bi trebalo dovršiti glavno postavljanje vašeg računa. Preporučujemo da odete u postavke računa, uključite dvofaktorsku provjeru autentičnosti i postavite to podešavanje.

Mobilne aplikacije, poput Googleove usluge Authenticator, možete koristiti za brzo postavljanje dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA). Iako neobavezan korak, ovo je neophodno u zaštiti vašeg računa i zaključavanju kako bi se osiguralo da zlonamjerni akteri teže provale i ukradu vaša sredstva. Morat ćete koristiti 2FA za radnje kao što su prijava na vaš Binance račun, kupnja, prodaja ili povlačenje sredstava.

To osigurava da samo vi možete odobriti ove radnje. Po želji možete potvrditi svoj račun slanjem osobnih podataka, poput osobne iskaznice ili vozačke dozvole, tvrtki Binance. Ovo je neobavezan korak i potreban je samo ako planirate dobiti veći pristup drugim uslugama unutar Binanceove burze ili ako planirate trgovati većim količinama izvan zadanog ograničenja.

Korak 3: Uplatite sredstva na svoj Binance račun

Ovo je jednako lako kao i pokušaj polaganja novca na vaš uobičajeni bankovni račun. Binance nudi široku paletu mogućnosti depozita, od bankovnih transfera, korištenja vaše kreditne ili debitne kartice, PayPala, Western Uniona ili jednostavno deponiranja drugih kripto valuta. U nastavku ćemo pogledati neke primjere.

Korak 4: Polaganje fiat valute u Binance

Od trenutka pisanja ovoga, Binance ne podržava izravnu kupnju Cardanovih ADA žetona za kriptovalute koristeći fiat valute. Dakle, to znači da ćete prvo morati kupiti drugu kriptovalutu koristeći dostupne opcije kompatibilne s fiatom. Zatim možete zamijeniti ili zamijeniti te novo kupljene kriptovalute u Cardano.

Prvo, nakon što ste se već prijavili na svoj Binance račun, zadržite pokazivač iznad kartice “Kupi kripto” u gornjem lijevom kutu. Pod opcijom koja kaže: “Platite s”, možete se kretati između različitih fiat valuta koje su podržane za upotrebu na Binanceu. To je važno, jer će vrsta valute koju odaberete odrediti koje su opcije dostupne za njeno polaganje. To možete učiniti i na stranici “Novčanik” na Binanceu.

Na primjer, ako odlučite položiti američki dolar (USD), dobit ćete opcije kao što je bankovni prijenos putem SWIFT-a. Ili možete upotrijebiti svoju kreditnu ili debitnu karticu kompatibilnu s VISA ili Mastercard karticom. Postoji bezbroj drugih mogućnosti. Binance također olakšava ravnopravno trgovanje kriptovalutama. To znači da ćete trgovati izravno s drugim osobama na Binance mreži.

Gore navedene opcije omogućit će vam upotrebu fiat valuta za izravnu kupnju odabranog broja tokena kriptovaluta. To uključuje dobro poznate tokene kao što su Bitcoin, Ethereum, Binance Coin ili stablecoins poput Tether. Ako su vaše namjere da odmah zamijenite sve te tokene za Cardanoov ADA, onda je sigurnije koristiti nehlapljivi stabilcoin poput Tether (USDT).

Depozit za razmjenu računa Binance Fiat kupuje kriptovalute

Korak 5: Polaganje kriptovaluta u Binance

Umjesto da koristite fiat valute, možda biste umjesto toga željeli kupiti Cardanoove ADA tokene koristeći druge kriptovalute. Budući da Binance ne dopušta izravnu kupnju ADA-e s fiat-om, ovo je manje složeno rješenje. Nakon što se prijavite na svoj Binance račun, pomaknite se do kartice “Novčanik” u gornjem desnom kutu i kliknite “Pregled”. Ovo će vam pokazati cjelokupni izgled vašeg novčanika.

Pri vrhu biste mogli primijetiti žutu karticu na kojoj piše “Položite”. Kliknite to i tražit će od vas da odaberete koju ćete kripto valutu možda htjeti položiti u svoj novčanik. Ovdje također možete uplatiti putem fiat-kompatibilnih opcija. Ovdje treba napomenuti nekoliko stvari prilikom polaganja; vrsta kriptovalute, adresa i dodatne oznake. Recimo da za primjer uzmemo Bitcoin.

Ako želite položiti Bitcoin u svoj Binance novčanik, morat ćete odabrati ‘Bitcoin’ pod opcijama valuta. Molimo provjerite još jednom. Da biste na svoj Binance račun primili Bitcoin depozit, morat ćete povući Bitcoin iz drugog novčanika negdje drugdje. Ako, na primjer, povučete Ethereum i položite ga na bitcoin adresu, taj bi Ethereum mogao biti izgubljen i ne može se vratiti.

Dalje, morat ćete ispravno odrediti adresu. Adresu za polog možete jednostavno kopirati i zalijepiti na Binance u svoj postupak povlačenja bilo gdje drugdje. Adrese kriptovaluta su uvijek dugačke i sastoje se od kombinacije slova, brojeva i simbola. Ponovno provjerite nakon što kopirate adresu, jer jedan nedostajući znak može riskirati gubitak prijenosa.

Mogli biste reći da se za uštedu vremena odlučite označiti samo prvih i zadnjih 5 znakova. Ili, da biste olakšali stvari, možete upotrijebiti QR kôd. Na primjer, ako pokušavate položiti Bitcoin pomoću aplikacije za mobilni novčanik na telefonu, jednostavno odaberite povlačenje pomoću QR koda i skenirajte onaj koji vidite na Binanceu. Možete odabrati i koju ćete mrežu možda želite prenijeti, a ona će se razlikovati u pogledu visine naknada koje morate platiti, ovisno o zagušenju na tim mrežama.

Postoje i neke druge informacije koje trebate ispravno shvatiti. Ovisno o tokenu kriptovalute, možda će vam trebati dodatne oznake, poput “MEMO” ili ID plaćanja. Kad god pokušate povući navedenu kriptovalutu iz drugog novčanika, ona će vas, jednako kao i Binance, putem postupka polaganja potaknuti. Isto vrijedi; jednostavno kopirajte odgovarajuće podatke i ponovno provjerite. Sada pričekajte dok se transakcija ne potvrdi.

Pregled novčanika kriptovaluta Binance Exchange Depozit pregleda novčanika kriptovaluta Binance

6. korak: Kupnja Cardanoa pomoću kriptovaluta

Dakle, sada ste već imali neke kripto valute na svom Binance računu i planirate kupiti ADA. Postupak je ovdje dovoljno jednostavan i za vas postoji više mogućnosti. Vratite se na početnu stranicu Binancea nakon što se prijavite i zadržite pokazivač iznad kartice “Trgovina” u gornjem lijevom i srednjem dijelu. Možete vidjeti pet različitih opcija; Pretvori, klasično, napredno, margina i P2P.

Najlakše je ‘pretvoriti’ iz jedne kriptovalute u sljedeću putem OTC (over-the-counter) usluge. Ovo je najjednostavniji način za pretvorbu ili zamjenu tokena na Binanceu, iako je dostupan samo odabranom broju parova kriptovaluta. Ne morate brinuti o naknadama za trgovanje ili podudaranju s knjigama narudžbi. Međutim, vi također nemate nikakvu kontrolu, jer se cijeli postupak obavlja automatski.

Alternativno, “Classic” će vas odvesti na tradicionalnije tržište, gdje možete vidjeti grafikone, aktivnu knjigu narudžbi i popis opcija koje možete odabrati i postaviti. Ako vaš valutni par nije dostupan putem opcije OTC “Pretvori” ili ako želite veću kontrolu, poput postavljanja željene cijene otkupa u odnosu na tržište, tada je najbolje koristiti “Klasično” tržište.

Najbolji novčanici za Cardano ADA

Tako je, pa do sad ste već shvatili kako kupiti Cardano. Vjerojatno tražite načine da ih sigurnije pohranite, umjesto da ih držite na novčaniku. Cardano službeno navodi dva preporučena novčanika na svojoj web stranici, novčanike Daedalus i Yoroi.

Daedelus je Cardano novčanik s punim čvorom za radnu površinu. Jedinstven je po tome što preuzima punu kopiju Cardano blockchaina, čime je u mogućnosti provjeriti svaku transakciju, što dodatno poboljšava sigurnost. Ili, Yoroi novčanik možete koristiti za lakše računanje i jednostavnu instalaciju. Za razliku od Daedalusa, Yoroi se može brzo instalirati kao proširenje preglednika ili ga možete preuzeti kao aplikaciju na iOS-u ili Androidu.

Korištenje aplikacije za novčanik smatra se mnogo sigurnijim načinom zaštite kriptovaluta, umjesto da ih držite na mreži na svojoj burzi. Cardanove službene aplikacije Daedalus i Yoroi nisu jedine vanjske novčanice koje podržavaju sigurno skladištenje ADA-e, jer možete koristiti i rješenja poznatih dobavljača novčanika kao što su Exodus ili Ledger.

NameTypeGet
TREZOR Jedan

trezor jedan

 • Hardver
Ocjena: 5

Uzmi novčanik

Ledger Nano S

 • Hardver
Ocjena: 5

Uzmi novčanik

Novčanik Exodus

 • Mobilni
Ocjena: 5

Uzmi novčanik

Atomski novčanik

 • Klijent za radnu površinu
Ocjena: 4

Uzmi novčanik

Dedal

 • Klijent za radnu površinu
Ocjena: 4

Uzmi novčanik

Više informacija o Cardanu

Što je ADA?

ADA je izvorni token kriptovaluta blockanovog lanca Cardano. ADA se može koristiti kao skladište vrijednosti, biti uložen u široku mrežu Cardanovih bazena za klađenje kako bi se zaradile nagrade za osiguranje i napajanje mreže ili za sudjelovanje u zajedničkom upravljanju ‘federalnim’ upravljanjem lancem. ADA je dobio ime po matematičarki iz 19. stoljeća Adi Lovelace, koja je također zaslužna za prvog računalnog programera na svijetu.

U vrijeme pisanja ovog članka (4. veljače 2021.) cijena ADA iznosi 0,429130 USD. Zahvaljujući sve većem usvajanju Cardano-a, to je šesta po veličini kriptovaluta, s tržišnom kapitalizacijom od 13,351,291,465 USD. To je dodatno potaknulo apetit institucionalnih investitora za Cardanovim ADA tokenima, što je dokazao Grayscale predstojeće lansiranje novog povjerenja za ADA, među ostalim altcoinima.

Cardanova ADA ima ukupnu opskrbu ograničenu na 45 milijardi ADA (45 000 000 000), s oko 31 milijardom ADA koja je trenutno u optjecaju, a preostalih 14 milijardi ADA koristi se za mrežne poticaje. Zahvaljujući Ouroboros protokolu konsenzusa, sudionici mreže uvelike se potiču na zdrav doprinos napajanju Cardanoa. Programirano je da će se iznos distribuiranih ADA poticaja dalje povećavati kako se povećava upotreba mreže.

Cardano ADA Logo Plavi službeni računalni programer Ada Lovelace

Što je Cardano?

Cardano je decentralizirana mreža otvorenog koda i javna blockchain mreža kojoj je cilj pomoći u razvoju decentraliziranih aplikacija (dApps) kroz svoju knjigu s više sredstava i s provjerljivom funkcionalnošću pametnih ugovora. Osnovan 2015. godine, Cardano pokreće specijalizirani „Ouroboros‘Proof-of-Stake (PoS) blockchain koji je usvojio neke značajke slične Proof-of-Work (PoW). Izgrađen je na modificiranoj verziji UTXO (neiskorištenog izlaza transakcija) modela koji koristi Bitcoin, nazvanom ‘EUTXO’.

Također se tvrdi da je Cardano prvi svjetski recenzirani blockchain. Umjesto da ima tehničku dokumentaciju, Cardanovu tehnologiju podržala su opsežna znanstvena i akademska istraživanja sa sveučilišta širom svijeta. Kao takav, Cardanov blockchain izgrađen je kako bi postigao skalabilnost, interoperabilnost, brzinu, sigurnost i održivost potrebnu za napajaju stvarne aplikacije na poslovnom i industrijskom nivou.

Cardano se smatra blockchainom 3. generacije, nadogradnjom decentraliziranih blockchaina 1. generacije kao što je Bitcoin i blockchains sposobnim za pametne ugovore 2. generacije kao što je Ethereum. U osnovi to znači da je Cardanova blockchain tehnologija vrlo skalabilna, s brzim transakcijama i brzinama obrade, a istovremeno je i energetski učinkovitija i ekološki održiva.

Statistika mreže Cardano ADA Blockchain

Je li Cardano dobra investicija?

Vidimo da je Cardanov blockchain nevjerojatno modularan i svestran, pa je prilagodljiv širokom spektru različitih aplikacija. Njegova brzina, skalabilnost i sigurnost omogućuju mu lako pokretanje velikih poslovnih rješenja. Može stvoriti moćne decentralizirane aplikacije (dApps), dok će istovremeno (uskoro, s nadolazećim ažuriranjem Goguena zakazanom za ožujak 2021.) moći integrirati mnoštvo funkcionalnosti pametnih ugovora u svoj ekspanzivni ekosustav.

Već može upravljati 1.000 transakcija u sekundi (TPS) u vremenu od samo 20 sekundi. No, s budućim ažuriranjima, ovo bi se moglo povećati stratosferski kako bi podržalo sposobnost obrade 1.000.000 TPS bez žrtvovanja decentralizacije ili mrežne sigurnosti. Štoviše, visoko je energetski učinkovit, što ga čini ugodnijim ako ga usvojimo u velikoj mjeri, pomažući svijetu da postane održiviji, istovremeno pomažući poduzećima da smanje svoj ugljični otisak.

Iako je još uvijek relativno novi projekt, možemo reći da je Cardano vrlo dobra investicijska ponuda. Sve u svemu, Cardano stvara nevjerojatno sposobnu blockchain mrežu i za redovne korisnike i za velika poduzeća. Možemo se nadati da će, kako sve više institucija počinje prihvaćati ideju blockchaina i decentralizacije, Cardano postati ključni igrač u ovom prostoru.

Cardano ADA Blockchain Network ciljevi

Zaključak

Dok zaključujemo kako kupiti vodič za Cardano, nadamo se da ste naučili ne samo kako kupiti Cardano, već i kako ga sigurno pohraniti te bolje razumjeti Cardanov projekt u cjelini. Nevjerojatno je uzbudljivo vrijeme biti živ, vidjevši kako svijet napokon obraća pažnju na blockchain projekte i prihvaćajući vrijednosti decentralizacije, zajedno s bezbroj nepristranih koristi za sve.

Cardano je jedan od najučinkovitijih blockchaina do danas, koji je također imao zahvalne učinke na svoje tokene kriptovaluta. Nikada ne možemo istinski centralizirati svijet ako većina svjetskih institucija koje upravljaju i kontroliraju ne prihvati u potpunosti ideju decentralizacije i približi je masama. S projektima kao što je Cardano u porastu, napravili smo jedan ogroman korak naprijed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector