Monero predviđanje cijena (XMR) za 2021., 2022. i 2025. godinu

Jeste li jedan od Monerovih pristaša ili želite saznati više o tome? Razmišljate o ulaganju u novčić Monero? Zatim nastavite čitati ovaj članak da biste saznali više o predviđanju cijena Monera!

Što je s Monerom? Prije svega, privatno je. Monero je sigurna, privatna i neprocjenjiva digitalna valuta. Otvoreni je izvor, decentraliziran je i dostupan svima. Ovaj se novčić svrstava u prvih 20 na CoinMarketCap-u što ga čini jednim od najpopularnijih novčića na tržištu.

predviđanje monero cijene

Monero povijesna analiza cijena 

Monero je pokrenut 2014. godine kao Bytecoin vilica. Početna cijena Monera bila je oko 2,47 dolara kada je postao dostupan za trgovanje na burzi. XMR je dosegao svoj najviši maksimum od 495,84 dolara prije otprilike 3 godine, u siječnju 2018. Cijena Monera dosegla je najnižu cijenu od 0,2130 dolara u siječnju 2015..

Trenutna cijena, tržišna kapitalizacija, & Pojedinosti o opskrbi

U vrijeme pisanja ovog članka, XMR cijena iznosi 148 USD. Obim trgovine Monero iznosi 1.263.533.987,95 USD. Trenutno je tržišna kapitalizacija XMR-a iznosi 2.632.886.108 dolara, što čini novčić 16. u rangu kriptovaluta. Još jedan važan pokazatelj koji je koristan za donošenje investicijskih odluka je povrat ulaganja (ROI).

Monerov povrat ulaganja iznosi oko 5887%. To znači da ste danas kupili XMR po početnoj cijeni, dobili biste 5887% više u dolarima USD. Trenutno je na tržištu 17.806.932 XMR. 

S druge strane, Monero je potpuno privatni blockchain koji nije uvijek tako strašan. Prije nekoliko dana poznata burza Bittrex objavila je odluku da ukloniti Monero, zajedno s nekim drugim privatnim valutama, kao što su Zcash i Dash. Razlog za takvu odluku nije objavljen, ali to bi moglo biti uzrokovano propisima u kripto sferi i pritiskom FATF-a.

Nakon ove najave, cijena XMR-a pala je sa 169 na 95 dolara. Prema onome što sada možemo vidjeti, XMR cijena već jača. 

moneroMonero (XMR)

Poredak: 22$ 205,87Cijena (BTC) Ƀ0,00407900Pr$ 3,67 BVolumen$ 635,01 M24h Promjena 1,33% Ukupna ponuda 0,00 XMR

Monero (XMR) predviđanja budućih cijena

Što će se dogoditi s XMR cijenom za tjedan dana? Za mjesec dana? Za 10 godina? Pa, mi nismo mađioničari (još samo), ali postoje neka predviđanja koja možemo napraviti uzimajući u obzir trenutnu situaciju na tržištu, trendove cijena Monero, nadolazeća ažuriranja razvoja i druge.

Kratkoročna prognoza

AfterPriceChange
1 dan 151.513 američkih dolara 2,50%
1 Tjedan 151.090 USD 2,22%
1 mjesec 120.768 američkih dolara -18,30%
6 mjeseci 130.147 USD -11,90%
1 godina 141.050 američkih dolara -4,60%

Dugoročna prognoza

AfterPriceChange
2022 141,05 USD -4,60%
2023 173,8 USD 17,60%
2024 208,6 USD 41,10%
2025 400 dolara 170,60%

* Ovo predviđanje cijena temelji se na podacima prikupljenim iz različitih izvora namijenjenih isključivo u obrazovne svrhe i ne uzimaju se kao investicijski savjet. Korisnici bi trebali samostalno istražiti prije ulaganja.

Monero Price Prediction 2021

Zahvaljujući nekim matematičkim formulama i tehničkoj analizi moguće je napraviti Monero predviđanje cijene. Kratkoročna predviđanja nisu super bikova – upravo suprotno. Prema procjenama vlade Gov Capital, cijena XMR-a snizit će se za 4,6% i postati oko 141 USD do kraja ove godine.

Monero Price Prediction 2022

Godinu dana nakon toga cijena će se popeti na 17% i bit će blizu 174 USD.

Monero predviđanje cijena 2025

Procjenjuje se da će XMR kovanica za četiri godine doseći gotovo 400 dolara. To znači da će cijena porasti za više od 170%.

Možete vidjeti da su dugoročna predviđanja puno pozitivnija. To se također može povezati s nedostatkom kratkih fluktuacija na tržištu. Iako su ova predviđanja napravljena samo na temelju tehničke analize, vrijedi razmotriti i tehničke inovacije i razvojna ažuriranja koja će se dogoditi na mreži Monero.

Imajući tržišnu dominacijsku stopu od oko 25%, XMR cijena je povezana / ovisna o kretanjima na kripto tržištu. Ipak, također možemo reći da cijena XMR kovanica u značajnoj mjeri određuje kretanja na tržištu.

Zahvaljujući protokolu CryptoNote koji koristi Monero, cijena novčića ne bi trebala biti super osjetljiva na rudarenje. Baš kao i kod Bitcoina, rudari se nagrađuju kada bloku dodaju nove blokove transakcija. No, stepenasta krivulja emisije CryptoNote, koja je tipična za Bitcoin, zamijenjena je glatkom: nagrada se smanjuje sa svakim blokom. To je učinjeno tako da iznenadna promjena brzine izdavanja kovanica nema šokantni učinak na tržišnu vrijednost kovanica.

Još jedan zanimljiv aspekt toga je da programeri XMR ističu da cijena Monera nije toliko važna. Većinu pozornosti treba posvetiti samoj tehnologiji, ali ne i kolebanju cijena. Rasprave o XMR cijeni na Redditu nisu dopuštene.

Je li Monero dobra investicija?

U slučaju da želite imati zajamčenu zaradu od svojih kriptopisa, trebali biste razmotriti kripto staking ili DeFi usluge, koje će vam donijeti 100% zajamčenu dobit. Jedina stvar je da bi dobit bila potencijalno puno niža od dobiti koju biste mogli ostvariti ulaganjem u kriptovalute s velikim oscilacijama cijena. 

U svakom slučaju, uvijek biste trebali imati na umu da su ulaganja uvijek rizična. Jedino što je stupanj rizika različit za različitu imovinu.

Prema pretpostavkama cijena spomenutih u ovom članku, Monero doista može biti dobro dugoročno ulaganje. Na primjer, ako danas uložite 1000 dolara u XMR, za pet godina dobit ćete oko 3618 američkih dolara. Izgleda dobro, zar ne? Međutim, prilikom donošenja investicijskih odluka uvijek biste trebali uzeti u obzir inflaciju. Prilagođeni inflaciji dobit će biti niža.

Kako kupiti Monero?

XMR je jedan od najpopularnijih novčića na tržištu, što ga čini prilično jednostavnim za kupnju. Ako već imate račun na burzama, možete lako kupiti XMR na jednoj od najpopularnijih burzi, poput OKEx, Binance, Kraken, Bitfinex, Changelly i druge.

Vodič o tome kako kupiti Monero također možete pogledati ovdje

Više informacija o Moneru

Što je Monero?

Monero ili XMR je kriptovaluta izgrađena na protokolu CryptoNote, protokolu aplikacijskog sloja. Ovaj protokol postavlja jednokratne zvonaste potpise radi pružanja anonimnosti. Uglavnom je ovaj protokol usmjeren na povećanje privatnosti transakcija.

Što je tako posebno u vezi s XMR-om? Pa, Monero je blockchain fokusiran na privatnost i transakcije otporne na cenzuru. Kriptovalute uglavnom koriste transparentne blockchains, tako da su sve informacije o transakcijama otvorene i dostupne svima na internetu. Monero blockchain funkcionira drugačije.

Za Monero su iznosi transakcije i sve adrese skriveni. Sve su transakcije uvijek privatne, što znači da drugi ne mogu znati odakle ste primili Monero, gdje ste ga poslali ili iznos koji je uključen.

To je također sjajno jer ne morate razmišljati o tome gdje je vaš Monero korišten prije nego što je došao u vaše vlasništvo; ne morate razmišljati je li to povezano s nekim nezakonitim izvorima ili ne. Monerovi izlazi stvoreni su na takav način da će ih prepoznati samo namjeravani primatelj. 

Ako odete u XMR istraživač blokova, možda ćete primijetiti da je jedino što možete vidjeti hash transakcije ili operacija. Nećete moći vidjeti adrese ili iznose transakcija. Primjer podataka dostupnih putem istraživača blokova možete vidjeti u nastavku:

Monerova povijest

Bitmonero se pojavio kao Bytecoin vilica 18. travnja 2014. Najava je objavljena dana Bitcointalk od strane nekoga tko se zove thankful_for_today. Objavljeno je da je novčić koristio Bytecoin (BCN) / CryptoNote kodnu bazu i pokrenut je iz bloka geneze. Nakon nekog vremena, 7 ljudi razvilo je vilicu Bitmonero – Monero.

Neko su vrijeme Bitmonero i Monero paralelno radili kao implementacije istog lanca. No, nakon nekog vremena, thankful_for_today je nestao i zaustavio ažuriranje koda, nakon čega je Monero zapravo postao glavna implementacija. Trenutno XMR ima ogromnu zajednicu i puno pristaša iz cijelog svijeta.

Planovi

Neki pokazuju svoju zabrinutost zbog veličine Monero transakcija – ona je puno veća od one iz većine blockchaina zbog prstenastih potpisa. Prema timu, ovo je nešto što treba razraditi. Tim razmišlja o tome kako pronaći način da ga optimizira.

To će se vjerojatno riješiti uvođenjem sloja 2, ali o tome će se odlučiti. Međutim, Monero ima takozvanu dinamičku veličinu bloka, tako da trenutno većina blokova niti ne doseže minimalnu veličinu bloka.

Tim

Monero je projekt otvorenog koda koji ne vodi neki centralizirani entitet. Bilo koji programer spreman pomoći može to lako učiniti. Više od 500 programera doprinijelo je Moneru, uključujući ključne programere, kojih ima oko 30 godina. Poznajemo samo 2 programera od 7 onih koji su stvorili Monero – David Latapie i Riccardo Spagni.

Zaključak 

XMR je fascinantan novčić u pogledu tehnologije, misije i vjerovanja kreatora. Tim neprestano radi na razvoju. Sjajna stvar u razvoju je što svatko može sudjelovati i pomoći, predlažući nove lančane aktivnosti ili promjene.

Međutim, novčić se može suočiti s poteškoćama u usvajanju. Uzrok tome može biti složenost integracije XMR-a kada je u pitanju podrška za novčanik, na primjer, što ga čini malo težim za usvajanje. Također, to može biti po propisu. Ali siguran sam da će Monero i dalje imati svoje pristaše jer vole XMR zbog tehnologije i misije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me