Najbolje razmjene Ethereuma 2021. – Najbolje mjesto za kupnju Ethereuma

1. Coinbase 2. Coinmama 3. BitPanda
baza novčića coinmama bitpanda
POČNITE! POČNITE! POČNITE!

Sve je započelo u mjesecu siječnju 2009. godine kada su bitcoin prvi put predstavljeni svijetu. Nakon nekoliko relativno uspavanih godina, Bitcoini su se sjajno vratili, kad su doslovno rastrgali sve prethodne rekorde da bi postigli tako masivan vrhunac svih vremena koji su ulagači iz cijelog svijeta počeli primjećivati. Ubrzo je kriptovaluta posvuda proširila svoje korijene. Uobičajeni mediji, zajedno s nevjerojatnim dosegom interneta, pobrinuli su se da Bitcoins uskoro postanu kućno ime. No postoji li u kriptovalutama više od samo bitcoina? Zapravo postoji.

Razumijevanje Blockchaina

No, da bismo dublje zašli u složeni svijet kriptovaluta, prvo moramo shvatiti što je blockchain. Pojednostavljeno, blockchain tehnologija je digitalna baza podataka ili knjiga koja evidentira ili prati sve transakcije u svijetu koje uključuju kriptovalute. Na taj se način eliminira potreba za središnjom organizacijom, vladinom ili na neki drugi način, koja može aktivno nadzirati i regulirati sve transakcije kriptovaluta. Blockchain je ono što Bitcoinima daje jedno od njegovih vrlo integralnih obilježja decentralizacije, a to je što nije usredotočeno u rukama određene agencije, vlade ili organizacije. Sada je Bitcoin možda jedna od najvažnijih aplikacija blockchaina, ali to ne znači da je jedini.

Ethereum: Uvod

Ethereum je još jedna fantastična i nadolazeća primjena blockchain tehnologije koja u posljednje vrijeme dobiva puno snage. U svojoj osnovi Ethereum radi baš kao i svaka druga kriptovaluta, s tokenima zvanim Ether koji se mogu kupiti ili prodati slično Bitcoinima. Svaka transakcija koja se smjesti koristeći ove eterske tokene kao valutu odmah se prenosi i bilježi na blockchainu, eliminirajući potrebu za bankarskom organizacijom koja provjerava valjanost takvih transakcija. Na površinskoj razini, dok Bitcoin i Ethereum dijele nevjerojatne sličnosti, sigurno postoje i neke jako naglašene razlike. Iako Bitcoin funkcionira gotovo isključivo kao digitalna valuta, Ethereum je prvenstveno digitalna platforma za pokretanje aplikacija korištenjem Ether tokena, što znači da što veći broj tokena imate, veći će biti opseg aplikacija koje možete iskoristiti iz njega . Ali kako se baviti nabavom ovih tokena? Postoje li usluge razmjene koje se posebno bave njima? Ovaj članak ima za cilj odgovoriti na sva takva i mnoga druga pitanja.

Rudarstvo za eter?

Kad se govori o zarađivanju novih kriptokovanica, mnogi ljudi gledaju prema rudarstvu. Za neupućene je rudarstvo postupak digitalnog iskapanja novih kovanica rješavanjem složenih računalnih algoritama i matematičkih problema. To se radi uz pomoć složenih strojeva spojenih na vaša računala, a oni koji imaju sreću da prvi dođu do rješenja dobivaju željenu nagradu od nekoliko novčića. Sada, iako ova metoda izvrsno funkcionira za Bitcoin, ne vrijedi baš za Ether tokene, jednostavno zbog činjenice da rudarstvo Ethereuma nije dovoljno izvedivo zbog pretjerano visokih troškova povezanih s njim.

Ali pitanje i dalje ostaje; ako ne putem rudarstva, kako onda i gdje možete uspjeti obaviti kupnje Ethereuma? Evo popisa najproduktivnijih, najsigurnijih i najučinkovitijih metoda kupnje etera i kako to i platiti.

Kupite Ethereum kreditnim ili debitnim karticama

Kreditne ili debitne kartice mogu uvelike olakšati i olakšati naše svakodnevne transakcije. Eliminiraju potrebu za nošenjem stvarne gotovine, a time smanjuju svu višak prtljage koju moramo nositi kako bismo sačuvali gotovinu na sigurnom. Također ih je mnogo sigurnije nositi od gotovine, jer čak i ako slučajno izgubite karticu, prilično su male šanse da će vam netko moći oteti novac ako slučajno ne zna vašu sigurnosnu pribadaču ili ne prekrši bilo koji sigurnosni protokol . Uz minimalnu naknadu od oko 3,5%, kupnja Etera kreditnom ili debitnom karticom jedna je od najisplativijih i najsigurnijih dostupnih opcija. Od mnogih alternativa, navodimo tri najbolje Ethereum burze koje omogućavaju korisniku kupnju odabirom načina plaćanja kreditnom karticom.

1. Coinbase

Coinbase-pregledCoinbase je sigurna mrežna platforma koja korisniku omogućuje transakcije u kriptovalutama, odnosno kupnju ili prodaju digitalnih kovanica, pa čak i njihovo spremanje u sigurne digitalne trezore. Aktivno funkcionira u zemljama poput SAD-a, Kanade, Europe, Singapura i Velike Britanije, Coinbase omogućuje vam trenutnu kupnju Ethereum kovanica i naplaćuje nominalnu naknadu od 3,75%. Treba napomenuti da se Coinbase bavi samo eterom, a ne Ethereum Classic. Da biste dobili pristup Ethereum Classisu, sve što trebate je kupiti Bitcoin na Coinbaseu koji se zatim može zamijeniti za Ethereum Classic na Binanceu.

POČNITE SA COINBASE

2. CoinMama

coinmamaCoinMama je glavna metoda kupnje i prodaje Ethereuma bez problema, uglavnom zato što uklanja potrebu za provjerom ako je vaša transakcija ispod gornje granice od 125 USD. Sve što morate učiniti je stvoriti račun i prijaviti se, što vam teško oduzima puno vremena. Nakon što se prijavite, morate izvršiti kupnju koja će se zatim pojaviti u vašem Ethereum novčaniku za manje od dvadeset minuta. Ako ipak nešto nije u redu s uslugom, to je da naplaćuju pretjerano visoku naknadu. U usporedbi s 3,75% Coinbase-a, CoinMama vam naplaćuje ogromnih 7% naknade za sve transakcije. Naviše, CoinMama podržava debitne kartice iz svih zemalja i prihvaća plaćanje s bilo kojeg mjesta na svijetu. Opet, slično kao Coinbase, i CoinMama se bavi samo eterom, a ne Ethereum Classic. Postupak nabave Ethereum Classic zapravo ostaje isti, koji zamjenjuje Bitcoine kupljene na CoinMama za Ethereum Classic na Binanceu.

POČNITE S MAMOM NA NOVAC

3. BitPanda

bitpandaBitPanda je započela kao usluga koja se bavila isključivo Bitcoinima i njihovim kupnjama. No kako je posao rastao, programeri su tražili nove načine privlačenja kupaca. Jedan od tih načina bio je uvođenje kupnji Etera. Ova usluga posredovanja za digitalne valute temelji se izvan Austrije i omogućuje transakcije kreditnim karticama za Ether. Naknada je niska koliko bi trebala biti, a transakcije se odvijaju odmah, bez puno odgađanja. Slično Coinbaseu i CoinMama, BitPanda ne prodaje Ethereum Classic i mora ga dobiti od Binancea u zamjenu za Bitcoine kupljene na BitPandi.

POČNITE S BITPANDOM

Kupite Ethereum koristeći bankovne račune ili transfere

Druga metoda s kojom se morate upoznati je ona izravnih prijenosa računa i plaćanja putem računa. Sigurni i prikladni, transferi računa izvrsni su za slučajeve kada odlučite ne nositi gotovinu ili karticu na svojoj osobi. Imaju minimalnu naknadu za transakcije i mogu se pohvaliti gotovo univerzalnim dosegom. Gotovo sve velike korporacije ili internetske usluge razmjene u svijetu podržavaju plaćanja putem bankovnih transfera, što ih čini izvrsnom alternativom kartičnom plaćanju.

1. Coinbase

Coinbase-pregledCoinbase se može koristiti kao kanal za kupnju Ethereuma. Uz korisno iskustvo kupovine i naknadu za transakcije od samo 1,49%, ovo je još jedan sjajan način za popunjavanje vaših Ethereum rezervi. Jedino ograničenje s kojim se morate suočiti je da je ovoj značajci trenutno moguće pristupiti samo u ograničenom broju zemalja. Samo ako ste stanovnik SAD-a, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Singapura i Europe, možete u potpunosti iskoristiti pogodnosti ove razmjene. Osim toga, američki korisnici mogli bi proći kroz malo više problema zbog odgođenog odgovora sustava bankarskog sustava ACH. Iz tog razloga obrada može trajati čak 7 dana. Kanađani, s druge strane, uživaju u prilično brzim transakcijama kojima treba oko 1 do 2 dana. Stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva, kao i Europe, također mogu iskoristiti iste pogodnosti ako odluče koristiti SEPA za depozite na računima.

POČNITE SA COINBASE

2. Kraken

kraken logotipKraken je usluga kriptovaluta sa sjedištem izvan Europe i funkcionira kao jedno od vodećih tržišta za Ethereum i Ether. Ako ste stanovnik Europe i spremni ste kupiti eter žetone, tada je Kraken vaša najbolja oklada u smislu izvrsne usluge i povjerenja. Uz to, za razliku od mnogih drugih portala, Kraken vam također daje fleksibilnost za izravnu kupnju Ethereum Classic.

POČNITE KRAKEN

3. Blizanci

logotip blizanacaBlizanci su slični Krakenu u smislu da su također lokalizirani u jedinstvenu regiju. Ako ste stanovnik Sjedinjenih Država, posebno New Yorka, tada imate pravo iskoristiti pogodnosti ove usluge kripto-razmjene. Iskoristite ACH polog za obavljanje svojih kupnji. Uz to, Blizanci sada opslužuju i regije poput Kanade, Japana, Hong Konga, Koreje i nekoliko europskih zemalja.

POČNITE S Blizanci

4. CEX.IO

cex io pregledSa sjedištem u Velikoj Britaniji, CEX.io je mjenjačnica koja je u potpunosti usmjerena na digitalne valute i kriptovalute. Slučajno je jedna od najiskusnijih i najstarijih usluga razmjene kriptovaluta na mreži i omogućava svojim kupcima kupnju Ether tokena putem ACH-a ako ste u Americi ili putem SEPA-e ako ste u Europi.

POČNITE S CEX.IO

Korištenje Ethereum novčanika

U idealnom slučaju, nikada nije sigurno pohraniti svoje Ethereum ili Ether tokene na internetskoj razmjeni. Opasno su skloni cyber napadima i uvijek postoji velika vjerojatnost da vam hakeri ukradu novac. Upravo iz tog razloga predlažemo da e-novčanicima date priliku. Ovi digitalni novčanici napravljeni isključivo za Ethereum brzi su, sigurni i sigurni. Oni imaju sve potrebne zaštitne zidove i sigurnosne protokole koji mogu zaštititi vaše novčiće od bilo kakvog potencijalnog kršenja sigurnosti.

Kupite Ethereum s Bitcoinima

Već je dovoljno rečeno o ogromnoj popularnosti i globalnom dosegu Bitcoina. Zbog njihove sve veće tržišne vrijednosti i raširene pomame među stanovništvom, gotovo sve burze kriptovaluta ili transakcijski portali omogućit će vam kupnju Bitcoina. Najveći razlog za to je taj što većina današnjih mjenjačnica digitalnih valuta koristi par ETH / BTC, što znači da kupci mogu kupiti Bitcoin s burze, a zatim dalje mijenjati kupljene Bitcoin za Ethereum Classic. Portali poput Binance i Changelly izričito omogućuju kupcima kupnju Ethereuma ili Ethereum Classic s Bitcoinima, ili čak drugim kriptovalutama.

1. Binance

binance logotipBinance, koji se smatra najpopularnijom i najvećom svjetskom burzom na svijetu, svakodnevno opslužuje milijune kupaca. Najveći faktor koji djeluje za Binance je jednostavnost polaganja bitcoina, a zatim daljnje korištenje tih kovanica za kupnju Ethereuma ili Ethereum Classic.

POČNITE SA BINANCE

2. GDAX

gdax-platformaGDAX je vrlo popularan u Sjedinjenim Državama i može se pohvaliti jednom od najvećih potrošačkih baza od svih internetskih usluga razmjene kripto valuta. Da biste lako pretvorili svoje bitkoine u Ethereum ili Ethereum Classic, GDAX djeluje kao šarm. Za one korisnike koji su svoje Bitcoin kupili bilo od Coinbasea ili od samog GDAX-a, postupak je još jednostavniji, jer od njih neće biti potrebno niti sami stvoriti novi račun ili se registrirati, već mogu jednostavno početi trgovati svojim Bitcoinima.

POČNITE S GDAX-om

Kupite Ethereum putem Paypala

Paypal zasigurno pruža način da korisnici širom svijeta kupe Ethereum ili Ethereum Classic. Nažalost, metoda nije vrlo jednostavna. Prvo ćete trebati kupite Bitcoin od VirWoX-a putem Paypala. Nakon što to učinite, možete koristiti bilo koju gore spomenutu uslugu zamjene, poput Binance ili Changelly, da biste BTC zamijenili za Ethereum ili Ether.

Kupite Ethereum gotovinom

Postoji niz aplikacija za Bitcoine, zbog čega je danas to vjerojatno najpopularnija kriptovaluta dostupna na digitalnom tržištu. Jedna od mnogih aplikacija koju ima jest međunarodno slanje novca bez nanošenja većeg dijela naknade za prijenos ili dodatnih troškova. S druge strane, kupci Ethereuma uglavnom kupuju samo u špekulativne svrhe. Kao i gore opisane metode, prvo morate izvršiti kupnju Bitcoina gotovinom. Nakon što je kupnja završena, iskoristite zamjensku uslugu poput Binance ili Changelly da biste svoj BTC zamijenili za Ethereum.

Česta pitanja o kupnji Ethereuma

Sve rečeno i učinjeno, Ethereum transakcije sada su postale super praktične i bez muke. Njihova široka dostupnost na brojnim platformama kao što je gore opisano, zajedno s njihovom raznovrsnom, ali jedinstvenom markom aplikacija, čine ih potencijalnim kandidatom za sljedeću veliku stvar na koju treba pripaziti nakon Bitcoina u areni kriptovaluta. Ovaj članak bio je pokušaj da vas uputi na najučinkovitija i najbolja mjesta za kupnju Ethereuma i koje načine plaćanja koristiti. Na kraju, pokušavamo otkloniti neke popularne zablude, pružiti neke tražene odgovore i pružiti neke korisne informacije o općenitoj upotrebi, nabavi i pohrani tokena Ethereum i Ether.

Pravo vrijeme za kupnju

Slično ostalim tržištima, i tržište Ethereuma je uglavnom nepredvidljivo. Gotovo je nemoguće predvidjeti optimalno vrijeme za kupnju, zbog čega je svaka transakcija s Ethereum ili Ether tokenima rizik za sebe. Na kraju biste mogli zaraditi značajan iznos od poskupljenja odmah nakon kupnje ili biste mogli izgubiti još veći iznos ako cijene iznenada padnu. Postoje, međutim, određene strategije kojima možete smanjiti rizik. Jedna od vrlo popularnih i učinkovitih tehnika je prosječna cijena dolara, koja uključuje podjelu ukupne kupnje na određeno vrijeme i više transakcija, tako da čak i ako cijena donekle varira, gubici koje pretrpite budu minimalizirani.

Rizici Pridruženi

Budući da je Ethereum relativno nov oblik kriptovalute, pogotovo kada ga usporedite s Bitcoinima, on je i mnogo nestabilniji i nepredvidljiviji. Za one koji su zainteresirani za kupnju Ethereuma, vrlo je uputno izvršiti malo provjere pozadine valute, pogledati najnovije trendove i istražiti što je više moguće o održivosti valute. Ako se i nakon ovog opsežnog istraživanja i dalje osjećate skloni kupnji, tek tada trebate kupiti i kupiti eter žetone.

Pretjerana vremena kupnje

Budući da su Ethereum burze, gotovo sve, još uvijek u razvoju i još nisu dostigle svoj puni potencijal, još uvijek ovise o tradicionalnim bankarskim sustavima za obradu svojih transakcija. Ova ovisnost često dovodi do problema jer su bankarski sustavi obično prilično spori i zahtijevaju dulje vremensko razdoblje za obradu jednostavnih transakcija. Uplate izvršene izravno s bankovnih računa ili putem kreditnih kartica često traju punih tjedan dana. Budući da se razmjena ne može razdvojiti s Eterom dok i dok se sve isplate ne obračunaju i ne obračunaju, u slučaju Ethereum transakcija često dolazi do zastoja.

Rudarstvo ili kupnja?

Kao što je rečeno na početku članka, rudarstvo Ethereuma prilično je složen i dugotrajan proces. Da biste dobili Ethereum ili Ether tokene, bolje ih je jednostavno kupiti, jer su puno jednostavniji i prikladniji za prosječnog potrošača. Također, količina resursa koji se troši u rudarskom eteru daleko premašuje stvarni učinak koji želite dobiti.

Najbolji način plaćanja

Ne postoji jedinstveni i univerzalni najbolji način plaćanja pri kupnji Ethereuma. Zapravo u velikoj mjeri ovisi o vašim željama i vrsti ciljeva koje imate. Na primjer, ako tražite jeftine transakcije, onda će vam dobro doći odabir plaćanja putem bankovnog računa. Slično tome, ako vam je privatnost najvažnija briga, tada biste možda trebali koristiti Bitcoin za kupnju. Napokon, za one koji su u žurbi i traže brze transakcije, plaćanje kreditnim karticama je pravi put.

Radnje nakon kupnje

Ovo je opet odluka koju najbolje može donijeti sam korisnik s obzirom na to što planira učiniti sa svojim novčićima. Ako ih planirate pohraniti, najbolja opcija za vas je da odmah prebacite svoje novčiće u siguran hardverski novčanik tako da ostanu na sigurnom i zaključani u trezoru u kojem ih je relativno teže ukrasti ili pristupiti njima. treće strane. Ipak, za mali broj kovanica internetski novčanik pruža dovoljnu sigurnost i dobro će poslužiti.

Ethereum ili Ethereum Classic?

Ne ulazeći puno u detalje svega, dovoljno je reći da je Ethereum blockchain nedavno prošao kroz neke promjene i podijelio se u dvije različite grane. Iako je Ethereum veći od njih dvoje, Ethereum Classic je onaj manji s gornjom granicom od približno 200 milijuna USD.

Bitcoin ATM podrška

Uobičajeni upit koji se često pojavljuje u svijesti investitora i kupaca jest podržavaju li Bitcoin bankomati Ethereum povlačenja i transakcije ili ne. Odgovor je negativan. Bitcoin bankomati, u ovom trenutku, ne podržavaju Ethereum transakcije. Mogući razlog tome je činjenica da se Ether tokeni uglavnom ne koriste toliko opsežno kao Bitcoin i da nema stvarne potražnje za Eterom u međunarodnim plaćanjima. Eter se ne može koristiti ni za internetsku kupnju ni potrošiti na web stranicama e-trgovine, zbog čega očito nema potrebe za postavljanjem Ethereum podrške na Bitcoin bankomatima.

Kupnje gotovine i njihove prednosti

Primarna korist koju imate od gotovinskih transakcija s Ethereumom je privatnost. Kad god platite kriptovalutu poput Etera ili Bitcoina gotovinom, dobit ćete povezanu prednost ostajanja anonimnog za kupnju. Inače, ako vam privatnost nije toliko velika briga, tada je zapravo poželjno odlučiti se za plaćanje kreditnom karticom ili prijenose putem bankovnog računa. To će vam omogućiti pristup bržim plaćanjima, kupnju u većim iznosima, pa čak i manju naknadu za transakcije u odnosu na slučaj kada ih mijenjate za Bitcoine nakon što ih kupite na bankomatu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me