Predviđanje cijene Solane (SOL) za 2021., 2023. i 2025. godinu

Budućnost načina na koji će se novac koristiti i distribuirati postaje sve jasnija jer počinjemo rasti i usvajati decentralizirane financije ili DeFi, kako je popularnije poznato. Međutim, također počinjemo razotkrivati ​​više ograničenja oko glavnih blockchaina, poput Ethereuma, koji pokreću mnoge aplikacije i platforme koje nude DeFi usluge kroz probleme poput loše skalabilnosti, dugog vremena potvrde i visokih naknada za transakcije..

To je, dakle, mjesto gdje Solana dolazi ne samo da rješava ove prepreke, već nudi i više zauzvrat, uz mogućnost izvlačenja većeg potencijala iz decentralizacije. Solana je visokopropusni, jednoslojni blockchain s probojnim inovacijama koji se fokusira na izgradnju jako skalabilne blockchain infrastrukture bez žrtvovanja mrežne sigurnosti ili načela decentralizacije.

Zauzvrat, ovo pomaže u podršci više usmjerenih na rast i visokofrekventnih aplikacija koje bi obično osakatile druge blokove, a istovremeno zadržale distribuirani protokol bez povjerenja i bez dopuštenja.

Znak koji pokreće ovu moćnu mrežu je SOL, a ako nastavite, vidjet ćete da naše predviđanje cijena Solane predviđa vrlo svijetlu budućnost potpomognutu kontinuiranim robusnim usvajanjem, čineći je dostojnim kandidatom za dodavanje u vaš portfelj.

Predviđanje cijene Solane

Povijesna analiza cijena Solane

Od svog osnutka, Solana je provela pet različitih krugova financiranja za svoje SOL tokene, s četiri privatne prodaje. Njegova prva runda financiranja sjemena održana je 5. travnja 2018, kojom je prikupljeno 3,17 milijuna dolara. To je kasnije kulminiralo u dva odvojena kruga financiranja serije A najavljena 9. srpnja 2018., koji su prikupili gotovo 20 milijuna dolara od glavnih investicijskih fondova i tvrtki s rizičnim kapitalom. U veljači i ožujku 2020. održane su još dvije prodaje koje su ukupno prikupile novih 4 milijuna dolara.

Solanini SOL tokeni među najnovijim su projektima kriptovaluta koji su nedavno pokrenuti, s najranijim podacima o trgovanju od 10. travnja 2020., prema CoinMarketCap. Kao takvi, uvijek biste trebali biti izuzetno oprezni kada se selite na novo provaljeno tržište. Nedugo nakon što je počeo javno trgovati, SOL je 11. svibnja 2020. dosegao najniži nivo od 0.5052 dolara.

Međutim, SOL-u nije trebalo dugo da počne parabolično rasti oko sredine 2020., da bi tada dosegao najvišu razinu od 4.9400 USD 1. rujna 2020..

Trenutna cijena, tržišna kapitalizacija, & Pojedinosti o opskrbi.

Otkako je dosegao svoj najviši maksimum, SOL se od tada korigirao naniže, prije nego što je ponovno brzo porastao krajem prosinca 2020. U vrijeme pisanja ovog članka (15. siječnja 2021.) cijena SOL-a iznosi 3.3600 američkih dolara, što označava 24-satni pad od 0,86%.

Prema Messarijevim podacima, da ste kupili SOL tijekom njegove javne prodaje 2020. za 0,2200 USD po žetonu – premda je prvi krug sjemena u 2018. SOL koštao samo 0,0400 USD – dobili biste zapanjujući povrat ulaganja od 1,427,27%.

U usporedbi s njegovom vrijednošću trgovanja, današnja cijena SOL-a bila bi samo 32,08% niža od najviših vrijednosti i impresivnih 564,81% dobitka od svih najnižih razina. SOL je zamišljen kao sredstvo za deflaciju, s ukupnom ponudom od 500 000 000 SOL. Međutim, Solana je također programirao algoritam sagorijevanja kako bi smanjio svoju ukupnu opskrbu, smanjujući tako ukupnu cirkulaciju na 488 630 611 SOL od pisanja.

Trenutna cirkulirajuća ponuda iznosi 261.900.137 SOL, što bi Solaninu tržišnu kapitalizaciju procijenilo na 879.539.929 USD, što je čini 44. najvrjednijom kriptovalutom.

solanaSolana (SOL)


Poredak: 24$ 13,66Cijena (BTC) Ƀ0,00027100Prodajna cijena$ 3,61 BVolumen$ 189,54 M24h Promjena6,4% Ukupna ponuda488,63 M SOL

Solana (SOL) Predviđanja budućih cijena cijena

Iako projekt koji tek započinje, 2020. godina bila je eksplozivna za Solanu, jer je već izabrana kao blockchain izbora za sve veći broj decentraliziranih platformi, posebno u sektoru DeFi. Predviđa se da će Solana pratiti svoj spektakularni rast 2021. i kasnije, jer druga skalabilna rješenja poput nadolazeće nadogradnje ETH 2.0 za Ethereum još nisu stekla punu funkcionalnost. Kao takvo, naše predviđanje cijena Solane predviđa vrlo bikovsku budućnost.

Kratkoročna prognoza

AfterPriceChange
1 dan 3,776 dolara 12,38%
1 Tjedan 4,407 USD 31,16%
1 mjesec 3,620 USD 7,92%
6 mjeseci 4,726 USD 40,65%
1 godina 6,156 dolara 83,21%

Dugoročna prognoza

AfterPriceChange
2022 6,156 USD 83,21%
2023 8.970 USD 166,96%
2024 11,806 USD 251,37%
2025 14.351 USD 333,27%

Predviđanje cijene Solane 2021

Uspjeli smo prikupiti vrlo bikovski osjećaj iz dostupnih algoritamskih modela koji se temelje na tehničkim čimbenicima oko Solaninih SOL tokena. Vidjevši koliko je pažnje skrenuto na decentralizirane financijske platforme, na koje se upravo nabujalo 22 milijarde dolara zaključane vrijednosti od siječnja 2021. Solana predstavlja solidnu alternativu Ethereumu za aplikacije i platforme koje teže visokom rastu. Slijedom toga, mogli smo vidjeti kako se SOL probija do maksimuma svih vremena oko sredine 2021. godine.

Predviđanje cijene Solane 2023

Do sada je najveći izazov protiv Solane taj što bi dobro uspostavljeni blockchains poput Ethereuma ili EOS-a implementirali prijeko potrebna ažuriranja svoje mreže kako bi riješili mučne probleme skalabilnosti, uključujući sporo vrijeme obrade i visoke naknade. Međutim, Solanine brojne inovacije i dalje bi je mogle postaviti na jaku nogu protiv svojih vršnjaka, uključujući dugo očekivane nadogradnje kako bi se omogućila bolja međusobna kompatibilnost između Solane i drugih blockchain-a pokrenutih njezinim SOL tokenima.

Predviđanje cijene Solane 2025

Teško je predvidjeti koliko će se financijski svijet promijeniti za četiri duge godine, ali mogli bismo se kladiti da će vrijednost decentralizacije uvelike napredovati u većini našeg svakodnevnog života redovnim usvajanjem decentraliziranih financija (DeFi) i većom primjenom decentraliziranih aplikacija (dAPP). Solanina velika skalabilnost čini ga robusnim izborom za zaštitu budućnosti. Budući da je matična valuta ovog svestranog i moćnog blockchaina, SOL čini vrlo primamljivu priliku za ulaganje.

Je li Solana dobra investicija?

Kao što je pokazala naša prognoza predviđanja cijena Solane, Solanin SOL ima vrlo jaku tehničku osnovu zahvaljujući svojoj visokoj upotrebljivosti kao uslužnom žetonu i svom dugotrajnom deflacijskom ekonomskom modelu za postizanje veće vrijednosti kroz nestašicu. SOL je sjajna ponuda ako ga planirate dodati u svoju košaru, ali trebali biste biti i oprezni pri prelasku na mlado i još nezrelo tržište SOL-a. Čak se osvrćući se na temeljnije stajalište, Solanin projekt uveo je revolucionarna rješenja za rješavanje glavnih izazova povećanja prema gore.

Po prvi put imamo decentraliziranu blockchain mrežu koja bi teoretski mogla podržati velike današnje glavne platforme ako izvrše prebacivanje i usluge na razini poduzeća, a pritom zadržavaju robusnu sigurnost, brzu obradu i niske troškove. Solanin jednoslojni blockchain pokreće delegirani algoritam konsenzusa Proof-of-Stake (dPoS), ali u kombinaciji s revolucionarnim rješenjem skaliranja kroz decentralizirani „sat“, nazvan Proof-of-History (PoH).

To omogućuje Solaninom blockchainu da obradi preko 50 000 transakcija svake sekunde, s vrlo niskim vremenom blokade od 400 ms i pod jednako niskom cijenom od samo 0,00001 USD naknade za svaku transakciju.

Solaninu mrežu osigurava 488 validatora čvorova širom svijeta i obradilo je preko 5,5 milijardi jedinstvenih transakcija od ožujka 2020. Solanin blockchain vrlo je svestran jer može podržati širok spektar različitih usluga koje se lako mogu stvoriti pomoću popularnih kodirajućih jezika . Njegov je glavni slučaj trenutno u sektoru DeFi, jer može napajati i osigurati novčanike, tržnice, mjenjačnice, platforme za plaćanje, tržišta predviđanja, usluge posudbe ili posuđivanja, decentraliziranih pružatelja usluga u oblaku, pohranu podataka i još mnogo toga.

Solana također vidi povećan interes da se koristi kao temelj mnogim Web3 platformama. Trenutno postoji 68 projekata koji se izvode na Solaninom blockchainu ili su udruženi sa Solanom radi dijeljenja i zajedničkog razvoja novih tehnologija. Većina njih su istaknuta imena u blockchain prostoru. Stajbolkoji s velikim kapitalom poput Tether i Circle’s USDC oboje koriste Solanu kao jedan od blockchaina koji osiguravaju njihovu ekspanzivnu mrežu. Chainlink se također udružio sa Solanom kako bi razvio siguran brzi oracle za napajanje trgovine binarnim opcijama.

Solanino najveće nadolazeće mrežno ažuriranje, Wormhole, također proširuje upotrebljivost Solanina SOL-ovog blockchaina. To je decentralizirani “most” koji omogućava korisnicima da lako prenose imovinu između Solane i drugih lanaca, poput Ethereuma. To znači da bi DeFi platforme mogle iskoristiti Solanin brzi, jeftini i skalabilni blockchain, a da i dalje vode nagodbe koje će se obavljati negdje drugdje. Ova višestruka interoperabilnost donijela bi veće usvajanje SOL-a i naknadni rast vrijednosti.

Kako kupiti Solanu?

Validatori čvorova zarađuju SOL tokene za pomoć u osnaživanju i osiguranju Solaninog blockchaina. Kao domaća valuta, izvršenja pametnih ugovora i naknade za transakcije plaćaju se u SOL-u. Zahvaljujući deflacijskom ekonomskom modelu Solane, vlasnici tokena potiču se da ulažu SOL tokene kako bi imali koristi od povećane oskudice, a istovremeno osiguravali mrežu.

Novorođene SOL tokene teže je pronaći za autsajdere i podržani su samo na nekoliko razmjena, a najistaknutiji su Binance, OKEx, FTX, MXC i Bithumb. Možete pronaći sveobuhvatan popis podržanih tržnica s web lokacijama poput CoinMarketCap, ili CoinGecko.

Više informacija o Solani

Solana, koju su osnovali pionirski veterani u tehnološkom sektoru poput Intela, Qualcomma, Dropboxa i drugih, nudi blockchain mrežu koja se može pohvaliti velikom propusnošću, skalabilnošću i niskim naknadama, dok koristi samo jedan sloj za veću komponiranost između projekata na njegov ekosustav. Solanina najpoznatija i remetilačka inovacija u blockchain prostoru je stvaranje i široka primjena Proof-of-History (PoH). Glavni izazov u decentraliziranim ili distribuiranim mrežama je pronalaženje dogovora o određenom vremenu i mjestu gdje se događaju transakcije.

Solanin PoH koristi provjerljive funkcije odgode (VDF) kako bi omogućio svakom čvoru da izdaje lokalno generirane vremenske oznake putem SHA256, stvarajući tako sinkronizirani i ugodni “sat” na cijeloj mreži. Rezultat je distribucija uniformiranih vremenskih žigova, što omogućuje obradu podataka daleko učinkovitiju. To rezultira Solaninim obećanjima o daleko većoj skalabilnosti od ostalih konkurentskih blockchaina, a istovremeno otežava ASIC-ima da “napadnu” svoj blockchain.

Solana navodi sedam drugih glavnih inovacija kao dio svog cjelovitog rješenja za rješavanje problema koji muče tradicionalne blockchain mreže kada se primjenjuju u velikim razmjerima:

• Konsenzusni mehanizam za toleranciju bizantijske greške (BFT) – Solana je implementirala verziju bizantske tolerancije na greške (BFT) optimiziranu za PoH. Koristi sinkronizirani “sat” na bloku Solana prije konsenzusnog glasanja kako bi smanjio općenite troškove i latenciju za komunikaciju te koordinaciju na cijeloj mreži. Jednom kada se validatori dogovore o glasovanju za redoslijed transakcija, postat će kanonizirani i ne mogu se vratiti.

• Turbina – Solana koristi jedinstveni protokol za širenje blokova nazvan „Turbine“, koji može podržati velik broj čvorova koji rade na njezinoj mreži bez utjecaja na performanse. Umjesto da jedan čvor u potpunosti prenosi podatke na sve ostale čvorove, podaci bi se raščlanili u male pakete. Prenosio bi te pakete svakom validatoru, koji bi ih zatim odjednom prosljeđivao grupi drugih čvorova. Omogućuje rekonstrukciju blokova podataka čak i s djelomičnim paketom.

• Gulf Stream – Solana koristi ‘Gulf Stream’ kao protokol za prosljeđivanje transakcija bez Mempoola, omogućavajući validatorima čvorova mogućnost bržeg izvršavanja transakcija, smanjenje vremena potvrde i smanjenje propusnosti memorije za validatore.

• Sealevel – Solanino usvajanje Sealevela čini ga prvim paralelnim pametnim ugovorima na svijetu. Podržava sposobnost paralelnog izvršavanja transakcija unutar Solaine jednoslojne arhitekture. Sealevel pronalazi sve transakcije koje se ne preklapaju unutar bloka i izvršava ih paralelno radi daljnje optimizacije izvedbe na bloku Solana.

• Cjevovod – Cjevovod je Solanina jedinica za obradu transakcija za provjeru valjanosti podataka. Usvaja mehanizam za optimizaciju u dizajnu CPU-a poznat pod nazivom ‘cjevovod’, gdje podatke treba provjeriti na temelju niza koraka, s različitim hardverom za upravljanje svakim. To omogućuje učinkovitiju provjeru valjanosti podataka i veću upotrebu dostupnog hardvera.

• Cloudbreak – Solana koristi Cloudbreak kako bi riješio problem praćenja računa na distribuiranoj mreži, bez gubitka u performansama mreže zbog nedostatka veličine memorije ili ograničenih brzina pristupa. Cloudbreak koristi simultano čitanje i pisanje preko RAID 0 konfiguracije na SSD pogonima (SSD).

• Arhivatori – Pohrana podataka na bloku Solana prebacuje se iz validatora u mrežu čvorova nazvanih „Arhivatori“. Svi obrađeni podaci distribuiraju se i raspodjeljuju između čvorova, osiguravajući veću sigurnost unutar mreže, a ti se podaci čuvaju u decentraliziranoj knjizi.

Zaključak

DeFi je eksplodirao na scenu gotovo izbliza prije samo nekoliko godina. Nakon duge i kontinuirane kontrole velikih banaka i institucija, konačno smo mogli vidjeti početak demokratizacije u financijskoj industriji. DeFi je spreman i spreman biti budućnost načina na koji će čovječanstvo komunicirati s financijskim uslugama, pružajući svima pristupačan, jeftin, transparentan i pošten pristup. Ali kao i u bilo čemu u životu, poduzimanje koraka prema budućnosti znači da ćete na kraju naići na nekoliko kamena spoticanja.

Blockchain je u svom kratkom postojanju dosad imao više od nekoliko štucanja, a u budućnosti ćemo se bez sumnje suočiti s više. Ali ovdje i sada još uvijek postoje glavni izazovi koji sprečavaju usvajanje i integraciju u velikim razmjerima. Solanin inventivni blockchain ima za cilj riješiti sve to pružajući mrežu koja nudi brzinu, skalabilnost i isplativost, a da pritom ne izgubi nijednu temeljnu vrijednost koja decentralizirane blockchaine čini onim što jesu. Kao što je već očito u našem predviđanju cijena Solane, za ovaj mladi projekt predstoji velika nada.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector