Predviđanje cijene SushiSwap (SUSHI) za 2021., 2022. i 2025. godinu

Iako Bitcoin postoji od 2009. godine, tržište kriptovaluta novo je. Zapravo toliko novo, da je trebalo izmisliti i upotrijebiti puno novih terminologija i naziva. Pojmovi poput hodlinga, tokenomike i FOMO-a sada postaju mainstream.

Imena mnogih kriptopisa poput Ethereum, Polkadot, Litecoin, VeChain, Uniswap itd. Također postaju dobro poznata. Uz to, ponekad programeri ili izumitelji novih projekata i protokola osmisle neka prilično dopadljiva ili čak simpatična imena.

Ovaj članak o predviđanju cijena SUSHI-a proučit će značajke Sushiswap-a i što ga čini tako jedinstvenim i kontroverznim. Također će pogledati prognozu cijena za svoj token, SUSHI (opet, nema nikakve veze s hranom), kako u kratkom tako i u dugoročnom razdoblju kako bi se utvrdilo je li ovaj token zaista svjež i dobar za zdravlje vašeg portfelja.

SUSHI predviđanje cijene

Međutim, nazivi drugih projekata prilično su čudni, ako ne i zbunjujući. Takva imena ponekad zapravo nemaju nikakve veze s kriptovalutom ili decentraliziranim financijama (defi).

Pa što ako postoji projekt platforme za decentraliziranu razmjenu (dex) koji nije samo nov, već ima jedan tako čudan naziv? Čak štoviše, ovaj je dex, osim svog imena, stvorio i ozbiljnu kontroverzu oko svog rođenja i protiv koga se natječe. Ovaj dex nije nitko drugi doli Sushiswap, i ne, nema nikakve veze s delicijom japanske kuhinje kako je izvorno mislio ovaj pisac.

Zamjena Povijesna analiza cijena 

Zamjena nema ni godinu dana. S obzirom na nedostatak povijesti, može biti malo teško analizirati je za predviđanje prognoze. Međutim, ono što se o tome može reći je gdje je bila cijena.

SUSHI token pokrenut je 28. kolovoza 2020. Počeo je s cijenom od 3,44 dolara. Ubrzo nakon toga doživio je trenutni skok i cijene i tržišne kapitalizacije. Prema CoinMarketcap cijena je do 1. rujna porasla na 10,19 američkih dolara.

Nakon toga, cijena SUSHI-a počela je usporeno, ali stalno padati u mjesecima nakon (malo više o tome). Porast cijena počeo je doživljavati tek negdje sredinom studenog. Prema učincima bikova tržišta, cijena SUSHI-a nastavila je rasti, završavajući 2020. godinu s cijenom od 2.687 USD.

Cijena se, međutim, tu nije zaustavila. Kako smo ulazili u novu godinu, cijena je nastavila rasti. Dana 9. siječnja doživio je brzi pad sa 4,62 dolara tog dana na oko 3,40 dolara do 11. siječnja, da bi se opet brzo povećao na 7,37 dolara do 16. siječnja 2021. Zbog neprekidnog pada cijene Bitcoina, započela je i cijena jedne SUSHI da se stabilno spušta.

Trenutna cijena, tržišna kapitalizacija, & Pojedinosti o opskrbi

U vrijeme pisanja ovog članka cijena jednog SUSHI-a iznosi 6,13 USD. Prema CoinMarketCap, rangiran je na 47. mjestu na cijelom kripto tržištu. Tržišna je kapitalizacija 787.456.067 USD, a cirkulirajuća opskrba iznosi 127.244.443 SUSHI. Njegova maksimalna opskrba iznosi 250 000 000.

SUSHI je doživio -5,18% cijene u posljednja 24 sata. U posljednjih 7 dana zabilježio je porast od 12,85%.

sušiSuši (SUSHI)

Poredak: 43$ 16,92Cijena (BTC) Ƀ0,00033500Pržišna cijena$ 2,17 BVolumen$ 722,04 M24h Promjena2,37% Ukupna ponuda202,59 M SUSHI

Zamjena (SUSHI) Predviđanja budućih cijena

Nakon analize nekoliko izvora i njihovih osnova, čini se da SUSHI token ima vrlo pozitivne izglede. Primjerice, Wallet Investor ne samo da je Sushiswap ocijenio vrlo bikovim, već je prognozirao da će cijena porasti + 86,61% u samo godinu dana, cijena od 11,44 USD.

S druge strane, Tradingbeast je predvidio da će do kraja 2024. prosječna cijena SUSHI tokena biti 14,08 USD.

Kratkoročna prognoza

AfterPriceChange
1 mjesec 9,72 USD 61,98%
2 mjeseca 8,42 USD 40,34%
3 mjeseca 7,97 USD 32,88%
6 mjeseci 8,44 USD 40,75%
1 godina 11,57 USD 92,92%

Dugoročna prognoza

AfterPriceChange
2022 11,57 USD 92,92%
2023 13,7 USD 128,4%
2024 17,65 USD 194,26%
2025 15,17 USD 152,9%

SushiSwap Predviđanje cijena 2021

Očekuje se da će 2021. biti vrlo, VRLO uzbudljiva godina za kripto. Ne samo s trenutnim bikovim tržištem, već s brojem institucija, poduzeća i maloprodajnih ulagača koji izlaze na tržište, nema sumnje da će cijena Sushiswapa nastaviti svoj uzlazni trend.

Predviđa se da će 2021. biti pozitivan s cijenom, s prosječnim porastom od + 45,53%. S obzirom da je ovo samo jedna godina, to nije previše otrcano.

SushiSwap Predviđanje cijena 2022

2022. također će imati pozitivan postotak povećanja, iako se čini da će cijena više-manje ostati tamo gdje je dosegnuta 2021. godine, između 9,00 i 10,50 USD. Ipak, za sve zainteresirane za kupnju više SUSHI tokena čini se da je 2022. dobro vrijeme prije nego što vlak stvarno napusti stanicu.

SushiSwap Predviđanje cijena 2025

Kako dolazimo do 2025. godine, predviđa se da će se cijena više nego udvostručiti. Uz golem postotni porast od prosječno + 185,32%, investitor koji u svojoj torbi drži značajnu količinu sushija (opet ne hrane) može očekivati ​​vrlo urednu dobit.

Je li Sushiswap dobra investicija?

Uz tako snažne prognoze cijena i uz neprestano cvjetanje decentraliziranog sektora financija (defi), ne može biti sumnje da je ulaganje dijela vašeg portfelja sredstava za SUSHI tokene dobra investicija. Kako se godine nastavljaju razvijati, investitori mogu očekivati ​​da će se dio njihovih sredstava više nego udvostručiti. I ne samo to, već bilo koji sushi žeton žetona može očekivati ​​da će imati pravo glasa u upravljanju platformom Sushiswap.

Dakle, čini se da projekt Sushiswap dex izgleda dobro po izgledu stvari. Smatra se da je njegov token financijski vrlo pozitivan. Ljudi hrle u defi-prostor kako bi se obogatili. Sve je super, zar ne? Pa ne baš. Ako se čini da je Sushiswap dobra investicija, zašto onda ima notornu reputaciju? Tu ćemo zaroniti dalje.

Kako kupiti Sushiswap?

Token SUSHI možete označiti na širokoj paleti razmjena. Oni koji drže najviše volumena su Binance, OKEx, Huobi Global, Sushiswap, Bitfinex i BKEX. Mozes ici u CoinMarketCap ili CoinGecko kako biste dobili cjelovit popis razmjena.

Više informacija o Sushiswap-u

Što je Sushiswap?

Sushiswap je račvanje Uniswapa s vlastitim upravljačkim tokenom SUSHI. Pokrenut 28. kolovoza 2020., automatizirani market maker (AMM) brzo je postao popularan zajedno sa svojim matičnim dexom, Uniswapom. Za razliku od Uniswap-a, on nudi dodatne značajke, poput povećanih nagrada za pružatelje likvidnosti.

Uzimajući Uniswap kod, razvio se u potpuno novu platformu. Ponudili su poticaje kojih je bilo više usmjeren na zajednicu nego Uniswap, dopuštajući bilo kojem SUSHI token hodleru da ima više riječi u upravljanju projektom od onoga što je Uniswap pružio.

Da bi potaknuli korisnike da koriste platformu, kao i da bi je učinila orijentiranijom prema zajednici, prilagodili su značajke nagrađivanja. Uniswap pruža 0,30% naknada generiranih zamjenom dobavljačima likvidnosti (LP) u skladu s količinom likvidnosti koju je osigurao svaki korisnik. Kao što vidite, ovo je dobro odgovaralo velikim LP-ima, ali ne i onima koji su mogli pružiti samo male količine.

Na Zamjena, davatelji likvidnosti dobili bi 0,25% tih naknada, dok bi se preostalih 0,05% pretvorilo natrag u SUSHI i distribuiralo nositeljima Sushi tokena. To je značilo da će pružatelji prijevremene likvidnosti, bez obzira na to koliko su dali svoj doprinos udruzi, dobiti kamate od naknada i biti im dopušteno da postanu rani članovi upravljanja platformom.

I ne samo to, ako bi korisnik odlučio povući svoja sredstva iz bazena, još uvijek bi mogao zaraditi dio te 0,05% naknade u SUSHI-u jer su prethodno bili vlasnici SUSHI-ovih tokena. Kao što vidite, ova je shema bila vrlo atraktivna i broj sredstava koja su se zaključala eksplodirao je! Međutim, kako je Sushiswap uspio steći milijardu dolara u dva tjedna bilo je izuzetno kontroverzno.

Pristup Sushiswap-u u osnovi je bio napad vampira na Uniswap. Što je to? Kako bi natjerao korisnike da migriraju na njegovu platformu uzimanjem njihovih tokena likvidnosti i stavljanjem na Sushiswap, Sushi je stvorio visoko poticajne nagrade za one rane migrante. Te su nagrade bile u obliku davanja tim migrantima velike količine SUSHI tokena. To su učinili izdavanjem 1000 SUSHI po bloku prva dva tjedna nakon njegovog lansiranja. To je u osnovi isisalo život Uniswap-a i korisnicima, i u skupinama likvidnosti, i u količini trgovanja. Procijenjeno je da je preko 90% korisnika uzelo svoje tokene i prešlo na Sushiswap.

Do dalje poticati korisnicima da bi koristili platformu, te rane nagrade za tokene smanjene su na 100 tokena po bloku za kasnije migratore. Također, oni koji su uložili svoje SUSHI tokene dobili su dodatne naknade.

Oni koji žele osigurati likvidnost, imaju dva izbora. Jednom kad skoknete do sushiswap web mjesto, možete odabrati osiguravanje likvidnosti bilo u odjeljku farme ili u njihovom novom Onsen izborniku. Odjeljak farme redovni je bazen likvidnosti. Izbornik Onsen je, međutim, rotacijski sustav nagrađivanja. To znači da oni koji upravljaju glasaju o tome koji će parovi biti predstavljeni, koji će ostati isti, a koji neće.

Što se tiče SUSHI tokenomike, izvorno, token nije trebao imati maksimalnu opskrbu. Nakon dva tjedna lansiranja, broj proizvedenih SUSHI-a po bloku iznosio je 100. Međutim, kasnije odlučio imati stvarnu tvrdu granicu broja kovanih SUSHI-a i neke druge promjene. Ta maksimalna ponuda iznosi 250 000 000, a očekuje se da će biti dosegnuta do studenog 2023.

Uz to, postavljeno je smanjenje broja SUSHI tokena koji se kovaju po bloku. Trenutno se kova samo 60 SUSHI / blok, a do 1. veljače 2021. ponovno će se smanjiti na 50. To će nesumnjivo pomoći da cijena zaustavi inflaciju, jer je to vjerojatno bio glavni razlog da su se te promjene dogodile.

Što se tiče upravljanja ekosustavom Sushiswap, bilo koji SUSHI hodler može biti dio njegovog sustava upravljanje.  Kako postoje, zajednica glasa o svim većim strukturnim promjenama i upotrebi sredstava (skraćeno od fonda programera), dok će OxMaki i temeljni tim odlučiti o manjim promjenama. Čekati. Tko je, dovraga, OxMaki?

Tim

Polemika oko Sushiswap-a ne završava napadom vampira. Dok su drugi protokoli defi poput Aave, Compound i Uniswap imali utemeljitelje koji su bili dobro poznati, utemeljitelji Sushiswap-a nisu bili. Zapravo, njihov točan identitet još uvijek nije poznat. Netko s pseudonimom Chef Nomi osnovao je Sushiswap. Dvoje drugih suosnivača bili su sushiswap i OxMaki. Svi ljudi koji su znali za njih bile su njihove ručke na Twitteru.

Iako su chefu Nomi u početku administratorski ključevi za ugovor o migraciji bili poslani na ugovor o vremenskoj blokadi, što mu je onemogućavalo puni pristup bilo kojem spremištu, i pozivao bilo koju organizaciju da izvrši reviziju protokola kako bi osigurala njegovu provjeru i sigurnost, pravo se uplašivanje spremalo mjesto.

Izlaz iz prevare

Kao da jede komad sushija na kojem je zaglavljen veliki komad wasabija, kuhar Nomi tada je pokušao pokrenuti nešto što je izgledalo kao izlazna prijevara. Iako chef Nomi nije imao pristup fondovima bazena, imao je pristup devfundu, koji je dodijelio 10% svih distribuiranih SUSHI tokena. 5. rujna uklonio je svu svoju likvidnost iz Uniswap-a i iznenada prodao sve SUSHI tokene u devfundu za 70 000 ETH-a, u to vrijeme vrijednih 30 milijuna dolara!

Kuhar Nomi pokušao je opravdati svoje postupke, ali zajednica se bojala da je nepoznata osoba imala previše moći i izgubila povjerenje. Tokeni unutar devfunda trebali su financirati daljnji razvoj i istraživanje projekta. Nisu bili osobni žetoni. Čak i kolega suosnivač OxMaki izrazio šok i razočaranje zbog postupaka chefa Nomi. Nije iznenađujuće što je ova pobuna uzrokovala da cijena SUSHI-a raste.

Srećom, uskočio je Sam Bankman-Freid (SBF), izvršni direktor Ameida Research, koji je također imao jednu od najvećih vreća SUSHI-ja i praktički spasio projekt. Ponudio je kontrolu nad projektom kako bi omogućio nesmetanu i uspješnu migraciju korisnika koja još uvijek traje. Kuhar Nomi ga je odobrio i predao mu ključeve. SBF je zatim stvorio novčanik s više potpisa kako bi ga učinio decentraliziranim.

Nedugo zatim, kuhar Nomi je tada iznenađujuće vratio sredstva koja je uzeo! U vlastitom tweetu imao je “F **** gore.” Nije poznato je li djelovao iz krivnje ili straha da će ga vlasti tražiti.

Sve se to dogodilo u roku od mjesec dana od pokretanja projekta!

Zaključak

Sushiswap ima jednu od najkontroverznijih i najbrzih priča o podrijetlu ikad. Usred defi hipe koji je eksplodirao i još uvijek eksplodira, incident s chefom Nomi dokazao je da su provjere i ravnoteža i decentralizirani autoritet snažni preduvjet za svaki decentralizirani protokol. Ovaj je incident nesumnjivo mnogima ostavio gadan, napušten okus u ustima i mogao je biti smrtni udarac za projekt.

Ipak, unatoč svemu, Sushiswap je iz ove kaotične neizvjesnosti izašao jači nego ikad. Sada je više orijentiran na zajednicu, a korisnicima je omogućeno podnošenje prijedloga i glasanje o njemu, kao i mnoštvo provjera i ravnoteža koje se sada postavljaju kako bi se osiguralo da se takav incident više nikad ne ponovi.

Iz perspektive investitora, činjenica da je projekt mogao izaći iz tako ozbiljnog incidenta trebala bi poslužiti kao dokaz snažne otpornosti projekta i zajednice da osigura njegov opstanak. Unatoč strahu koji je stvorilo, mišljenja je da ovu lekciju treba gledati s pozitivnim izgledima.

Protiv svega, projekt je preživio i sada napreduje. Njena zajednica dokazala je svoju snagu da se mobilizira protiv bilo kakve prijetnje kako njihovim financijskim interesima, tako i interesima decentraliziranih financija u cjelini, čak i ako je gotovo isisala život iz drugog defi projekta.

Bez obzira na to kako netko može vidjeti projekt, postoji velika konkurencija među mnogim kriptoima i defi protokolima, svaki sa svojim načinom osiguranja da njihov projekt i dalje bude relevantan na tako mladom tržištu. Uz to, svaki investitor koji želi imati zdrav investicijski portfelj trebao bi razmisliti o dodavanju malo sushija u svoju prehranu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me