Predviđanje cijene zamjene (UNI) za 2021., 2022. i 2025. godinu

Trgovanje i zamjena kovanica za druge može biti naporan, zbunjujući, dugotrajan i ne jeftin. Ne bi li bilo sjajno kad bi vani postojao protokol koji vam ne samo da omogućava razmjenu ili zamjenu žetona već je i vrlo jednostavan za upotrebu? Čekaj. Tamo je! Zove se Uniswap, a njihov token je UNI.

Reći je da se o ovom projektu i tokenu pričalo kad je pokrenut još u rujnu 2020. potcjenjivanje je. Prije projekta vladala je velika pompa oko toga što je njegov token u samo nekoliko sati uvršten na nekoliko razmjena, a obim trgovine dosegao je preko 5 milijardi dolara dnevno! Ali zašto? Što je kod Uniswap-a toliko uzbudilo sve?

Ovaj će članak pokušati odgovoriti na to pitanje i pružiti kratkoročno i dugoročno predviđanje cijene za zamjenu za njegov token kako bi se steklo veće razumijevanje zašto je UNI token i dalje tako bikovit.

Predviđanje cijene za zamjenu

Uniswap povijesne analize cijena

Iako decentralizirana razmjena (dex) postoji od 2018. godine, tek je 2020. godine nastao UNI token. Kada je prvi put objavljen 16. rujna, imao je početnu cijenu od samo 3,00 USD. Međutim, zbog divljeg hajpa koji ga okružuje, Otkaži cijena je drastično porasla na 7,00 USD do 19. rujna 2020., prema CoinMarketCap-u.

Nakon što su prekomjerno uzbuđenje i uzbuđenje počeli padati, cijena je također počela padati, ali nije doživjela drastičan pad od ostalih tokena, niti je nakon svega bila najniža u svim vremenima. Njegova najniža razina bila je 1,03 dolara 17. rujna 2020, prije nego što je porasla, prema CoinGecko. Iako CoinMarketCap iznosi najniži najniži iznos od 0,4190 USD istog dana. Vrhunac od 8,44 dolara doživio je samo dan nakon što se počeo smirivati ​​i propadati.

UNI-jeva cijena nastavila je opadati kako su prolazili mjeseci, iako nikada nije pala ispod 2 dolara prije nego što je ponovno počela polako rasti u cijeni, zahvaljujući trku bikova 2020. UNI je 2020. godinu završio s cijenom od 5,00 USD. Od tada se nastavio povećavati, a sada je na rubu da nadmaši svoj nekadašnji maksimum.

Trenutna cijena, tržišna kapitalizacija, & Pojedinosti o opskrbi

U vrijeme pisanja ovog članka cijena jednog UNI tokena trenutno iznosi 7,44 USD. Trenutno se nalazi na 20. mjestu cijelog kripto tržišta. Ono ima tržišna kapa od 2.070.905.210 USD s 277.250.381 UNI-jevima koji su trenutno u optjecaju. Maksimalna je ponuda 1.000.000.000.

razmijenitiOtkaži (UNI)

Poredak: 8$ 31,44Cijena (BTC) Ƀ0,00062300Pržišna cijena$ 16,46 BVolume$ 1,58 B24h Promjena11,42% Ukupna opskrba 1.000,00 M UNI

Uniswap (UNI) predviđanja budućih cijena

Čini se da se hajp oko Uniswapa nikada nije stišao. Wallet Investor trenutno skalira UNI token vrlo bikovito. To ne čudi s obzirom na popularnost platforme. Čak i kad je početkom rujna 2020. doživio račvanje, rodivši suparničkog i kontroverznog dexa nazvanog Sushiswap, automatizirani market maker (AMM) i dalje se visoko koristi, budući da je to pravilo za svakog novog korisnika koji tek ulazi na kripto tržište.

Kratkoročna prognoza

AfterPriceChange
1 mjesec 10,48 USD 40,97%
2 mjeseca 12 USD 61,45%
3 mjeseca 10,09 USD 35,78%
6 mjeseci 10,6 USD 42,6%
1 godina 11,11 USD 49,39%

Dugoročna prognoza

AfterPriceChange
2022 12,15 USD 63,37%
2023 13,7 USD 84,28%
2024 20,37 USD 173,98%
2025 24,84 USD 234,06%

Predviđanje cijene za zamjenu 2021

Prognoza cijena za 2021. godinu izgleda vrlo pozitivno. Očekuje se da do kraja godine bilo koji UNI-jev domaćin može očekivati ​​povećanje od 49,39% u odnosu na trenutnu cijenu.

Otkaži cijenu predviđanja 2022

2022. izgleda još pozitivnije jer se predviđa nastavak rasta cijena. Predviđa se da do lipnja bilo koji investitor može očekivati ​​gotovo dvostruko povećanje cijene.

Predviđanje cijene za zamjenu 2025

Čini se da se 2025. godina ne razlikuje, osim što je visoko pozitivna. Ulagači mogu očekivati ​​prosječno povećanje od 194,45% od trenutne cijene.

Je Otklonite dobru investiciju?

Nakon pregleda nekoliko izvora predviđanja cijena i ispitivanja osnova protokola, s puno samopouzdanja može se reći da je ulaganje u Uniswap dobra investicija. Iako je hiper oko tokena znatno opao, to ne znači da je i potražnja za njim opala. Wallet Investor, Digitalcoin, Tradingbest i drugi prognozirali su UNI-jeve vrlo pozitivne izglede za cijenu. Ako imate priliku pogledati osnove protokola i tokena, nije teško shvatiti zašto je to tako.

Kako kupiti zamjenu?

UNI se može kupiti na nekoliko različitih burzi. Trenutno ga nalazite na popisu Binance, Coinbase Pro, Uniswap dex sam (V2), Bithumb itd. Mnoge od tih burzi imaju visoku UNI likvidnost, tako da ne morate brinuti o naglom proklizavanju cijena. Možete preskočiti na CoinMarketCap ili CoinGecko da biste dobili cjelovit popis mjenjačnica koje navode UNI.

Više informacija o razmjeni

Što je Uniswap?

Uniswap je decentralizirana platforma za razmjenu (DEX) gdje korisnici mogu učiniti dvije stvari; zamijeniti ili zamijeniti tokene za druge i / ili osigurati likvidnost.

Da biste zamijenili ili zamijenili, prvo morate biti sigurni da ste u odjeljku za zamjenu platforme. Zatim povežete platformu s novčanikom, kliknete na tokene koje želite zamijeniti, platite minimalnu naknadu i to je to! To je tako lako.

Korisnici također mogu dodati likvidnost platformi prelaskom na odjeljak o likvidnosti. Tada imate mogućnost dodati likvidnost u već postojeći bazen ili stvoriti vlastiti par likvidnosti. Naknade koje korisnici plaćaju prilikom zamjene tokena idu pružateljima likvidnosti koji zarađuju 0,30% naknada proporcionalno količini likvidnosti koju pružaju. Da bi povukli te naknade, koje sada predstavljaju interes, korisnici trebaju povući token kojem su dodali likvidnost. Opet, to je jednostavno!

Ipak, pošteno upozorenje! Korisnici koji dodaju likvidnost mogu biti izloženi riziku gubitak impernancea.  Što je to? Tada se pružatelji likvidnosti suočavaju s gubitkom zbog divergencije cijena. Kao što i samo ime govori, taj se gubitak može poništiti kada se ublaži cijena jednog od vaših tokena. Međutim, to nije jamstvo i može rezultirati trajnim gubitkom.

Uniswap dex pokrenut je u studenom 2018. Budući da je automatiziran i ovisno o pametnim ugovorima, Uniswap je riješio mnoga početna pitanja koja su mučila prve decentralizirane razmjene. Dana 16. rujna 2020. protokol je otišao korak dalje kada je počeo izdavati UNI upravljački token mnogim prošlim korisnicima. To je povećalo profitabilnost i omogućilo bilo kojem nositelju UNI-ja da ima pravo glasa u upravljanju protokolom, pružajući daljnju decentralizaciju.

UNI kao znak nagrade i upravljanja

Kada je Uniswap prvi put stvoren, nije imao žeton i, osim pružanja likvidnosti, nije imao puno drugih poticaja. Tek nakon što su vilica Sushiswap i metoda vampirskog rudarstva Uniswap najavili vlastito izdanje tokena, tzv. UNI.

Iako je dobar dio te opskrbe pripao programerima i investitorima, ono što je privuklo pažnju svih bilo je kad je Uniswap objavio da će 15% od cijele 1 milijarde kovanih UNI tokena biti emitirano i dodijeljeno svima koji imaju povijesne podatke o koristeći uniswap prije 1. rujna 2020. To je omogućilo bilo kojoj adresi da zatraži 400 UNI-a.

Uz to, svakome tko je osigurao povijesnu likvidnost također je dodijeljen proporcionalni udio na temelju vremena i iznosa likvidnosti koja je osigurana.

Međutim, to je bilo samo 15% ukupne ponude. Svatko tko se želio dočepati nekih UNI-a morao je ili kupiti na burzi ili osigurati likvidnost. Svatko tko učini ovo drugo, postoje samo četiri likvidna skupa koja bi korisnike nagradila UNi-om:

  • ETH – USDT (privezak)
  • ETH – USDC
  • ETH – DAI
  • ETH – WBTC (omotani bitcoin)

Ovaj program traje samo dva mjeseca, do 17. studenog 2020. Ipak, čak i više, da biste bili nagrađeni značajnom količinom tog UNI-ja, morali biste isporučiti prilično veliku količinu ETH-a ili stabilkointa ili čekati jako dugo. Zbog toga je puno jednostavnije kupiti UNI na burzi, omogućavajući stvaranje potražnje, što je dovelo do povećanja njegove cijene. Dakle, možete shvatiti koliko je uzbuđenja bilo oko kripto zajednice zbog Uniswap-a.

Uz to, Uniswap drži značajnu količinu UNI-a u rezervi za poticanje korisnika kao nagradu za osiguravanje likvidnosti i sudjelovanje u upravljanju protokolom. Vlasnici UNI-a imaju pravo glasa u kojem smjeru bi željeli da Uniswap krene. Oni koji drže oko 1% ukupne ponude UNI-a mogu čak podnijeti prijedloge. Pretpostavlja se da će se one koji imaju pravo glasa u upravljanju poticati da protokol učine privlačnijim, povećati njegov volumen u trgovini i stvoriti daljnju potražnju za tokenom, što će očito poskupjeti.

Tim

Programer Hayden Adams stvorio je Uniswap. Bivši automobilski inženjer, Hayden je otpušten s posla i ostavljen u čistilištu sve dok ga prijatelj nije upoznao s kriptovalutom, posebno Ethereumom. Zaintrigiran naučio je razvijati kod i radio je na mnogim projektima prije nego što je naišao na prethodno dominantnu decentraliziranu burzu zvanu EtherDelta.

Hayden nije bio impresioniran dexom. Izgledalo je … komplicirano i sirovo, i mislio je da se može poboljšati. Međutim, ono što ga je zapravo natjeralo da počne raditi na vlastitom projektu bilo je kad je naišao na članak Reddita osnivača Eethereuma Vitalika Buterina da čitati, ‘Pokrenimo decentralizirane burze na lancu onako kako vodimo tržišta predviđanja.’

Nadahnut je počeo raditi na vlastitom dex-u, a nakon mnogo mjeseci intenzivnog kodiranja i samo kada mu je od zaklade Ethereum dodijeljena potpora od 65 000 USD, objavio je svoju prvu verziju Uniswap-a u studenom 2018. A inačica 2 pokrenut je u ožujku 2020. godine, čineći ga sigurnijim i robusnijim i čineći ga ikoničnom dex platformom mogućom u svim Ethereum ekosustavima.

Zaključak

S obzirom na potencijal nagrađivanja za kupnju i držanje UNI-ja, nije iznenađujuće da mu se cijena neprestano povećava. A s trenutnim bikovim tržištem u punom jeku, može se pouzdano reći da će UNI-jeva cijena pretjerati. Budući da je protokol tako jednostavan za upotrebu, on je alternativni izvor za korisnike koji ostvaruju pasivni prihod, i od naknada i od UNI-ja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me