Stellar VS Ripple: Koja je mreža za kripto plaćanje bolja?

U ovom ćemo članku pogledati dva najveća igrača koji žele uspostaviti kontrolu nad prostorom za plaćanja; Zvijezda protiv Ripplea.

Od 2019. kripto svijet iznjedrio je nekoliko pothvata iza kojih stoje ozbiljni ljudi iz kapitala i tehnologije. U tom redoslijedu ideja, pothvati koji se usredotočuju na određenu nišu koja treba poslužiti, a ne na višenamjenske kriptovalute (kao što je stari Bitcoin), dobivaju na snazi ​​i zamahu.

zvjezdani vs mreškanje

Vrijedno je spomenuti da neki od novih pothvata u kripto svijetu uključuju više od kripto / blockchain tehnologije. Jednostavno rečeno, oni razvijaju i nude uslugu, često financijsku, ali koriste blockchain tehnologiju ili druge kripto tehnologije, mnogo puta samo za hype, a ne kao stvarno opravdanje za upotrebu tehnologije.

Ali vraćanje teme. Zvjezdani protiv Ripplea, zar ne, prvo bismo trebali malo više iskopati i vidjeti što ih čini sličnima i ne toliko sličnima.

  • Stellar je protokol otvorenog koda koji sadrži pretvorbu digitalne imovine u fiat novac omogućavajući svjetske transfere i doznake u postavkama s više valuta. Protokol održava neprofitna zaklada Stellar Development. Mreža Stellar koristi kriptovalutu nazvanu Lumens (XLM) za obradu transakcija unutar mreže. Ovdje potražite popis najboljih novčanika za pohranu vašeg XLM-a.

Lightyear.io to je komercijalna podružnica tvrtke Stellar i trenutno komercijalno traži usvajanje i primjenu tehnologije Stellar. Vrijedno je spomenuti da je Jed McCaleb, suosnivač Ripplea, ujedno i osnivač pothvata Stellar.

  • Ripple djeluje kao platforma za bruto poravnanje u stvarnom vremenu koja također pruža usluge razmjene valuta i doznaka u vlasništvu i stvaranju američke tvrtke Ripple Labs. Ripple ima za cilj “osigurati trenutne i gotovo besplatne globalne financijske transakcije bilo koje veličine bez povrata novca.”

XRP je Rippleova izvorna kripto valuta i među prvih je 5 kovanica po tržišnoj kapitalizaciji. Štoviše, zabilježeno je sve veće usvajanje od strane financijskih institucija i namjerava ga povećati u doglednoj budućnosti.

Zvjezdani vs Ripple: Što je bolje?

Oba sustava imaju svoje kriptovalute koje drže njihovi sjemenski ulagači, privatni ulagači i opći korisnici. Također, njima se otvoreno trguje na berzama kriptovaluta i koriste se kao sredstvo za pohranu vrijednosti ili za špekulativna ulaganja. Dakle, XLM u odnosu na XRP u smislu vrijednosti tokena i zamjenjivosti prilično su slični s obzirom da i njihova vrijednost lebdi i fluktuira u skladu s tržišnim uvjetima.

Kratki uvid u XRP vs XLM grafikon cijena …


I XLM i XRP trpe iste fluktuacije kao i sva glavna kripto tržišta, istina je da ponekad mogu imati bolju izvedbu od kripto behemota, Bitcoina, ali svejedno su zapleteni i ponašaju se kao i druga glavna kripto tržišta. Dakle, o zavadi Stellar Vs Ripple ne može se odlučiti samo gledanjem grafikona tržišta i cijena.

XLM, Stellarova kriptovaluta dijeli sličnosti u tehnologiji i radu s XRP-om. Ovo je očekivani ishod jer dijele osnivača i imaju za cilj pružiti lakšu i jeftiniju alternativu prekograničnom premještanju novca. Ali nažalost, razlika leži u njihovom cilju, Ripple je usmjeren na banke i financijske institucije, dok se Stellar, iako banke još uvijek mogu koristiti, usredotočuje na prosječne ljude i nebankarirane.

Pa bih li trebao ulagati u XRP ili XLM?

Sve se svodi na osobne preferencije, koja se vizija bolje usklađuje s vašom? Međutim, postoji dobro pitanje koje proizlazi iz oba projekta. Mogu li oba pothvata koegzistirati? Ili se netko mora udaljiti iz posla drugi? 

Obje kriptovalute dijele toliko sličnosti da se navodi da vjeruje da je potrebna samo jedna. Ipak, najprimjetnija je razlika u njihovoj ciljanoj publici, XRP je tu da apelira na banke i financijske institucije, dok se XLM fokusira na pomoć nebankarima i onima kojima je potreban bolji pristup..

Financijski je XRP povećao svoju poslovnu recepciju i novac je na njegovom tržištu, XLM ovisi o većoj privlačnosti korisnika kako bi postigao održivost. Uz to, XRP je deflacijska kripto valuta dok XLM ide inflatornom cestom. XRP je stekao više sredstava, ali to je za očekivati ​​budući da ciljaju banke i vlasnike kapitala.

U tehnološkom dijelu rasprave Zvjezdani vs Ripple započinjemo primjećujući da se njihovi algoritmi razlikuju. XRP koristi dokaz o ispravnosti i jedinstveni konsenzus za XLM. Rippleov XRP centraliziraniji je od Stellarovog XLM, ali obojica su standardno, decentralizirani. Vrijedno je napomenuti da obje imaju za cilj zadržavanje nižih naknada i brze transakcije.

Budućnost Zvjezdani lumeni (XLM) 

Do sada je bio uspješan, XLM su usvojile glavne burze i slaže se s iskonskim konceptom kriptovaluta. Koncept navodi da su kriptovalute namijenjene pružanju pristupa financijskim uslugama za nebankarske ili podbankarske, XLM je također decentraliziraniji od XRP-a, još jedna točka u prilog jačanju trenda.

Nema razloga vjerovati da oba pothvata ne mogu koegzistirati. Ripple ima više istaknutih partnera među kojima su velike banke i financijske institucije, Bank of America je jedan od njih. S druge strane, partnerstva Stellar uglavnom su usmjerena na svoju tehnologiju, a ne kao uslugu (sjetite se da je započela kao neprofitni pothvat). Kao rezultat toga, partnerstva s IBM-om i Deloitteom među najistaknutijima su i pokazuju Stellarin stalan put do uspjeha.

Onda, znači li to da će Zvjezdani lumeni preživjeti? Ako pogledamo cjenovni grafikon Stellar, poput prethodno spomenutog, možemo vidjeti da su njihov opseg i evolucija na tržištu slični ostalim velikim kriptovalutama. Slijedom toga, možemo pretpostaviti da je Stellar dugo u njemu, ali kriptovalute su nestabilne i još uvijek su vrlo mlada tehnologija i tržište.

Zvjezdani vs Ripple: Zaključak

Zvjezdani lumeni (XLM) i Ripple (XRP) dijele puno sličnosti, ali se razilaze u ciljanoj publici. Ripple je povezan s istaknutim partnerima, dok Stellar zvuči više kao neprofitna tehnologija koja ima za cilj dosezanje pojedinaca i koja je pod potpunim bankarstvom.

Stellar Lumens ne koristi (PoW) Proof of Work niti (PoS) Proof of Stake za rad i osiguravanje svog blockchaina. Oslanja se na sustav bizantskog sporazuma. Inflatorna valuta sustava ima fiksnu stopu povećanja od 1% godišnje.

Konsenzusni algoritam Ripple Protocol (RPCA) pokreće se svakih nekoliko sekundi u svakom čvoru. To je učinjeno kako bi se u mreži održavala ispravnost i poredak. Kad se postigne konsenzus, ta se knjiga smatra “zatvorenom” i smatra se najnovijom. Uobičajeno, algoritam je uspješan i započinje sljedeći krug. U suprotnom bi se pojavila vilica, ali to je vrlo malo vjerojatno.

Kao i za svaku kripto valutu u optjecaju, teško je dati točne Stellarine prognoze. Rast tržišta kriptovaluta čini se neizbježnim, Stellar ima nekoliko značajki zbog kojih je dobar kandidat za dugoročno ulaganje.

  • Jed McCaleb, jedan od osnivača Ripplea, zajedno s izvrsnim timom.
  • Provjereni radni proizvod.
  • Dobro partnerstvo i integracije kao što su Wirex, Stripe, Microsoft, IBM.

Trenutna cijena čini se malo podcijenjenom u odnosu na Bitcoin, možda bi bilo dobro vrijeme da razmislite o ulasku na tržište.

Ripple dijeli ove prednosti sa Stellarom, ali vrijedi spomenuti da u Ripple ima puno više kapitalnih ulaganja zbog svojih partnerstava visokog profila i ciljne publike. Ripple je tijekom svih vijesti bio u 2018. godini zbog partnerstva s velikim imenima i uzrokovao je skokove u cijeni XRP-a. 

Koji onda? Teško je to znati, a nažalost, naša kristalna kugla ne daje nam jasnu sliku. Ali, uzimajući u obzir sve što smo prije analizirali, nije ludo reći da su obje imovine prilično dobre u potrazi za mogućim ulaganjem.

Čini se da je bitka protiv Zvjezdane vs Ripple završila tehničkom nejednakošću, oboje mogu koegzistirati jer imaju različite ciljeve. Da, imaju sličnosti, ali obje se temelje na uspješnom modelu i nisu nužno loše. Obje su obećavajuće, održive i imaju solidne temelje.

Kao i uvijek, uložite samo ono što si možete priuštiti da izgubite i pobrinite se za dubinsku skrb.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector