Tezos predviđanje cijene (XTZ) za 2021., 2022. i 2025. godinu

Možda ste čuli za ovaj token i pitate se: “Je li to dobra investicija?”, “Koliko će Tezos vrijediti?” ili “Mogu li Tezos doseći 1000 USD?”. Ako je tako, pročitajte za predviđanje cijene Tezosa za 2021., 2022. i 2025. godinu.

Tehnologija distribuirane knjige (DLT), također poznata i kao Blockchain Technology, jedna je od najtežih stvari koje su se pojavile posljednjih godina. Baš kao što su internet i e-pošta promijenili način naše komunikacije, baš kao što je World Wide Web preoblikovao Internet čineći ga ugodnijim za pregledavanje i dostupan svima, tako i blockchains preoblikuju web dok govorimo.

Ethereum blockchain, pokrenut 2015. godine, bio je prvi od blockchains druge generacije, blockchains koji su imali skriptne jezike koji su omogućavali izvršavanje aplikacija i pametnih ugovora na blockchainu. Još jedan blockchain druge generacije je Tezos, pokrenut 2018. Tezos je također ime matične kriptovalute Tezos blockchain (poznato i kao „tezzie“).

tezos predviđanje cijene

Tezosova povijesna analiza cijena

Tezos blockchain pokrenut je 30. lipnja 2018. ICO za Tezos trajao je od 1. do 14. srpnja 2017. i bio je jedan od najvećih ICO-a u godini.

Cijena tokena tijekom ICO-a iznosila je 0,47 USD. Od tada su se dogodile značajne razlike u cijeni, kao i kod svih kriptovaluta. Grafikon u nastavku prikazuje punu povijest XTZ-a:

Cijena XTZ-a pri lansiranju iznosila je 2,94 USD, a najvišu razinu dosegla je prije nekoliko tjedana, 13. kolovoza 2020., kada je vrijedila 4,39 USD. Najniži najniži nivo bio je 7. prosinca 2020. Taj dan jedan je XTZ vrijedio 0,35 USD.

Trenutna cijena, tržišna kapitalizacija & Pojedinosti o opskrbi

tezosTezos (XTZ)

Poredak: 30$ 4.09Cijena (BTC) Ƀ0,00008100Pr$ 3.11 BVolume$ 399,49 M24h Promjena5,87% Ukupna ponuda0,00 XTZ

U vrijeme pisanja ovog članka, jedan Tezosov token (zvan “tezzie”) vrijedi 2,60 USD s tržišnom kapitalizacijom od gotovo 1,9 milijardi USD i 24-satnim obujmom trgovine od preko 122,5 milijuna USD. Trenutno ih ima 723.980.684 tokena u optjecaju.

Budući da Tezos koristi konsenzus Proof-of-Stake, ne postoji rudarenje Tezos tokena niti postavljena maksimalna opskrba; tezzi se kontinuirano proizvode.

Tezos (XTZ) Predviđanja budućih cijena

Kristalne kuglice ne rade, tako da ne postoji poseban, siguran način da se vidi budućnost. Ali trgovci koriste jedinstvene matematičke algoritme za predviđanje kratkoročnih i dugoročnih cijena kriptovaluta. Možemo se obratiti tim algoritmima kako bi nam pomogli da odlučimo čini li se određeni token dobrom investicijom ili ne.


Pogledajmo što algoritmi kažu o Tezosu:

Kratkoročna prognoza

AfterPriceChange
1 dan 2,56 USD -1,54%
1 Tjedan 2,18 USD 16,15%
1 mjesec 2,78 USD 6,92%
6 mjeseci 2,93 USD 12,69%
1 godina 4,82 USD 85,39%

Dugoročna prognoza

AfterPriceChange
1 godina 4,82 USD 85,39%
2 godine 6,10 USD 134,61%
5 godina 24,06 USD 825,39%
10 godina 34,77 USD 1275,77%

Predviđanje cijene Tezos 2021

***Pogledaj ponovo uskoro***

Predviđanje cijene Tezos 2022

Predviđanja cijena za Tezos kažu da bi trebao premašiti najvišu razinu negdje sredinom i krajem 2021. A krajem 2022. godine očekuje se da XTZ vrijedi oko 6,10 USD, što je 134% više u odnosu na trenutnu cijenu.

Predviđanje cijene Tezos 2025

Očekuje se da će XTZ potkraj 2025. godine poletjeti. Predviđa se da će cijena iznositi oko 24,06 USD. To predstavlja porast od preko 825% na trenutnu cijenu.

Najbolje mjesto za kupnju ili zamjenu Tezosa

NameDeposit MethodBuy
Binance

razmjena binancea

 • Bankovni prijenos (ACH)
 • Bankovni prijenos
 • Kriptovaluta
 • Debitna kartica
 • Žični prijenos
Ocjena: 5

Idite na Kupi

Kraken

 • Elektronički prijenos sredstava
 • Bankovni prijenos (SEPA)
 • Žični prijenos
 • Skrbništvo Ethane
Ocjena: 4

Idite na Kupi

Promijeni SADA

 • Kreditna kartica
 • Kriptovaluta
Ocjena: 5

Idite na Kupi

Premotač novčića

 • Kreditna kartica
 • Kriptovaluta
Ocjena: 5

Idite na Kupi

Changelly

 • Kreditna kartica
 • Debitna kartica
Ocjena: 4

Idite na Kupi

Najbolji novčanici za čuvanje Tezosa

NameTypeBuy
TREZOR Jedan

trezor jedan

Hardver Ocjena: 5

Uzmi novčanik

Ledger Nano X

Hardver Ocjena: 5

Uzmi novčanik

Atomski novčanik

Klijent za radnu površinu Ocjena: 4

Uzmi novčanik

Je li Tezos dobra investicija?

Kao i kod svih kriptovaluta, uspjeh kao valuta ovisi o uspjehu blockchaina kojim upravlja. Stoga moramo pogledati što Tezos blockchain donosi na stol.

Za početak ima skriptni jezik koji mu omogućuje hosting pametnih ugovora i dApps-a. To je dobro, ali Tezos teško može biti jedinstven na tom području.

Tezos tvrdi da nudi stabilniju platformu koja može napraviti značajne promjene bez “račvanja” blockchaina. Hoće li ga ova povećana stabilnost učiniti privlačnijim za programere?

Samo će vrijeme pokazati, ali algoritmi predviđanja cijena kažu da će se tezzies povećati za 825% u roku od pet godina, tako da Tezos izgleda kao dobra investicija, barem dugoročno.

Kako kupiti Tezos

Ako se želite dočepati nekih tezzija, otkrit ćete da se to ne razlikuje od kupnje bilo kojeg drugog altcoina.

Prvo, to morate saznati gdje možete ih kupiti (koje burze navode XTZ), a zatim vidjeti čime ih možete platiti (koji su trgovački parovi dostupni).

Možete vidjeti da je Tezos naveden na vrhunskim berzama kriptovaluta, poput Kraken, Binance, Bitfinex i Coinbase Pro.

Na Krakenu dostupni trgovinski parovi uključuju XTZ / USD, XTZ / EUR, XTZ / XBT i XTZ / ETH, što znači da tezzi možete kupiti s američkim dolarima, eurima, Bricktoxom i Eterom.

Jednom kada znate kamo ići, morate se prijaviti na svoj račun na toj burzi, financirati svoj račun i izvršiti kupnju.

Više informacija o Tezosu

Što je Tezos?

Tezos naziv je i blockchain-a koji podržava pametni ugovor i kriptovalute koja pokreće tu platformu. Kriptovaluta je povremeno poznata i kao “tez” ili “tezzie”.

Tezos blockchain je blockchain sposoban za pametne ugovore, što znači da može ugostiti pametne ugovore i dApps. Iako je to nesumnjivo plus, Tezos u tom pogledu jedva da je jedinstven.

Velika je konkurencija pionirskog blockchaina Ethereuma i drugih platformi poput EOS, TRON ili Neo. Ono što Tezos donosi na stol je da je donošenje odluka ugrađeno u sam blockchain.

Svi vlasnici tokena glasuju o odlukama vezanim uz blockchain, uključujući promjene protokola. Odobrene promjene tada se automatski primjenjuju jer je blockchain sposoban za samopromjenu.

To može blockchain učiniti vrlo stabilnim, sposobnim za velike promjene protokola bez potrebe za račvanjem u nove blockchains.

Je li Tezos bolji od Ethereuma?

U nekim tehničkim aspektima možemo reći da je Tezos bolji od Ethereuma. Za početak, korištenje konsenzusa Proof-of-Stake umjesto Proof-of-Work čini blockchain manje resursno potrebnim, što znači da naknade za transakcije mogu biti niže.

Cijene plina na Ethereumu mogu postati vrlo visoke u vrijeme velikih mrežnih aktivnosti. Također, budući da je donošenje odluka ugrađeno u sam blockchain, Tezos je puno otporniji na račvanje i time stabilniji.

S druge strane, Ethereum je i dalje daleko najuspješniji blockchain koji podržava pametne ugovore, s više od 2600 dApps pokrenutima u vrijeme pisanja ovog članka.

Programe prirodno više privlače uspješnije platforme. U ovom trenutku to je poput usporedbe broja programera za Windows ili macOS aplikacije s brojem programera za Haiku OS.

Tim

Vijeće zaklade Tezos sastoji se od:

 • Huberthus Thonhauser (predsjedatelj)
 • Alexis Bonte (član)
 • Lars Haussmann (predsjednik revizijskog odbora)
 • Alice Lloyd George (član)
 • Daniel Masters (član)
 • Marylène Micheloud (članica)

Operativnim upravljanjem Zakladom Tezos upravlja Izvršni odbor koji čine:

 • Huberthus Thonhauser (predsjednik Vijeća zaklade)
 • Ulrich Sauter (glavni savjetnik)
 • Roman Schnider (financijski direktor)

Zaključak

Blockchains mogu promijeniti način na koji koristimo internet i također mogu napraviti pozitivne promjene u mnogim područjima, uključujući obrazovanje i zdravstvo. No, kao i svaka nova tehnologija, blockchains i dalje moraju riješiti neke probleme, uključujući skalabilnost i stabilnost.

Ponekad blockchainu treba velika promjena u protokolu da bi riješio problem, ali programeri blockchaina ne mogu se složiti oko najboljeg načina da nastave. Kada se to dogodi, blockchain se ponekad završi dijeljenjem u dva lanca, od kojih svaki implementira drugačiju opciju.

To je ono što je poznato kao “račvanje” blockchaina. Tezos nastoji izbjeći ovaj problem ugrađivanjem procesa donošenja odluka u sam blockchain.

Pa, kakva je budućnost Tezosa? Hoće li ovo lančano donošenje odluka biti dovoljno da privuče programere da na Tezosu izgrade sjajne dApps aplikacije?

S obzirom na Tezos kao investiciju, ako tražite brz odgovor na pitanje “Koja će kripto valuta eksplodirati 2020.” onda Tezos nije tvoj odgovor.

Za sada algoritmi predviđanja cijena imaju tendenciju ukazivati ​​na dugoročno povećanje vrijednosti. Dakle, ako vam leži nekoliko dodatnih dolara i voljni ste ih uložiti u otprilike pet godina, tada biste Tezos trebali potražiti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector