VeChain VS Walton: Vodič za usporedbu VET-a i WTC-a za 2021. godinu

Blockchain je distribuirana softverska mreža koja funkcionira i kao digitalna knjiga i kao mehanizam koji omogućuje siguran prijenos imovine bez posrednika. Sve od valuta do naslova zemljišta do glasova može se tokenizirati, pohraniti i razmijeniti na blockchain mreži.

VeChain i Walton obojica su blockchains. VeChain je blockchain platforma dizajnirana za poboljšanje upravljanja lancem opskrbe i poslovnih procesa. Cilj mu je pojednostaviti ove procese i protok informacija za složene opskrbne lance putem tehnologije raspodijeljene knjige (DLT).

S druge strane, Waltonchain je blockchain koji prati podatke o radio-frekvencijskoj identifikaciji (RFID) kroz opskrbni lanac. Waltoncoin (WTC) je izvorni token kriptovaluta glavnog lanca, a korisnici mogu stvoriti vlastite tokene na podlancima.

U ovome VeChain vs Walton u ovom ćemo članku pokazati razliku između ova dva blockchaina, što su oni, njihova upotreba te njihova prednost i nedostaci.

VeChain VS Walton Usporedba

JaxxExodus
Vechain Waltonchain
Tehnologija: NFC i RFID rad na POS-u (Proof of Stack) Tehnologija: RFID rad na POST-u (Proof of Stack and trust) malo je napredniji POS
Brzina transakcije / vrijeme bloka: 220 Brzina transakcije / vrijeme bloka: 100
Tip: Novčić Tip: Znak
Trenutna cijena (USD): vechain

VeChain (VET)

$ 0,055639

Trenutna cijena (USD):waltonchain

Waltonchain (WTC)

$ 1.01

Što je VeChain?

Vechain vs Walton

VeChain je blockchain napravljen da olakša upravljanje lancem opskrbe. Izvorno je zamišljen kako bi utvrdio je li stvarni proizvod lažan ili ne – sprečavajući prijevare i udarce. Od tada ga velike korporacije koriste za praćenje svega, od proizvodnje vina do proizvodnje automobila.

Način na koji je to jednostavan: svakom proizvodu dajte jedinstveni identitet, a zatim pomoću senzora pratite što se događa u svakoj fazi opskrbnog lanca. Na taj način tvrtke mogu biti sigurne da se s proizvodima pravilno postupa, a potrošači mogu provjeriti jesu li njihove kupnje legitimne.

Ključne značajke Vechaina

To je javni blockchain u kojem svatko može čitati, pisati i implementirati decentralizirane aplikacije i pametne ugovore na VeChainThor blockchain.

Ima internu IOT i tehnologiju upravljanja lancem opskrbe, dokazanu primjenu blockchaina koja se koristi u industrijama poput luksuzne robe, alkoholnih pića i poljoprivrede.

Vechain također podržava implementaciju izvornog delegiranja naknada, što znači da korisnici dAppa ne trebaju imati VET ili VTHO za pisanje transakcija ako programeri navedu povezane troškove plina za sponzoriranje.

Kako kupiti VeChain (VET)?

VeChain se trguje na raznim kripto burzama. Osim razmjena, Vechain se može prodavati i putem brokerskih usluga, s ciljem olakšavanja postupka kupnje za nestručnjake. Ovi brokeri omogućuju kupnju VeChaina po fiksnoj cijeni i često imaju više rješenja za plaćanje, a jednostavniji su za upotrebu za početnike.

Evo nekoliko razmatranja prije nego što odaberete tržište za kupnju VeChaina:

Naknade: Burze obično naplaćuju relativno nisku naknadu za trgovanje između 0,1 i 0,3 posto na svakoj trgovini, dok brokerske usluge obično naplaćuju veće naknade za kupnju do 10 posto. Osim naknada za trgovanje, često postoje naknade za depozite i isplate.

Verifikacija: Većina burzi i brokerskih usluga zahtijeva da potvrdite svoj identitet prije nego što počnete polagati fiat valute poput dolara ili eura. Načini provjere razlikuju se među različitim pružateljima usluga, ali obično ćete morati prenijeti kopiju putovnice (ili drugog osobnog dokumenta) i valjani dokaz o prebivalištu (npr. Račun za komunalne usluge).

Postupak provjere može trajati između 10 minuta (pomoću alata za video konferencije) i nekoliko tjedana.

Metode Plačanja: Da biste kupili Bitcoin, Ethereum ili druge valute, novac morate položiti na tržište. Većina mjenjačnica nudi vam samo mogućnost polaganja novca putem devizne doznake, što može potrajati i do 5 dana.

Međutim, brokerske usluge često nude dodatne načine plaćanja poput VISA ili MasterCard uz dodatnu naknadu za plaćanje.

Sigurnost: Sigurnost također igra glavnu ulogu prilikom trgovanja kriptovalutama – Već je bilo nekoliko hakiranja tržišta kriptovaluta.

Cryptoradar pomaže pružateljima filtriranja nudeći sigurnosne značajke kao što su 2FA, hladnjak ili multi-sig novčanici. Također vas potičemo da na burzama ne držite značajne količine fiat ili digitalnih valuta jer bi to moglo utjecati u slučaju hakiranja.

VeChain partnerstva

DNV GL

DNV GL osnovan je 1864. godine i ima 300 ureda širom svijeta. Pružaju usluge osiguranja kvalitete tvrtkama u pomorskoj, naftnoj i plinskoj, energetskoj i obnovljivoj industriji.

DNV GL izdaje certifikate sustava upravljanja na kraju postupka inspekcije i certificiranja. To dokazuje da procesi i proizvodi tvrtke zadovoljavaju međunarodne standarde.

DNV GL je partner i dioničar VeChaina. Obje tvrtke dijele uvjerenje da budućnost osiguranja leži u blockchain tehnologiji VeChain Summit 2019, DNVGL je objavio da je u potpunosti migrirao svoj privatni blockchain na VechainThor.

Od najave partnerstva, DNV GL zajednički je razvio nekoliko proizvoda, uključujući ekosustav s niskim udjelom ugljika i MyStory, rješenje sljedivosti i marketing. DNV GL također je potvrdio svoju predanost ekosustavu VeChain migrirajući svoj privatni blockchain na javni blockchain VeChainThor za svoje klijente.

DNV GL također je svakom klijentu dao digitalni novčanik s nesigurnim žetonom (NFT), tako da svaki kupac ima digitalni identitet i može pristupiti i komunicirati s ekosustavom DNV GL. Kroz to je DNV GL izdao više od 900 000 novčanika, u usporedbi s Ethereumom koji ima samo 400 000 novčanika.

BMW-a

U ožujku 2018. BMW je potvrdio VeChainovo sudjelovanje u BMW Startup Garage programu, partnerskom programu u kojem će BMW surađivati ​​sa sudionikom na razvoju njihove tehnologije i kupnji za uporabu BMW-a.

Tijekom summita VeChain 2019. potvrđeno je da će VeChain i BMW zajednički razviti DApp nazvan VerifyCar za automobile BMW.

VerifyCar zabilježit će podatke o vozilu na blok lanac VeChainThor. Primjeri podataka koji će se evidentirati uključuju podatke o kilometraži, osiguranju i servisu.

Pros & Protiv VeChaina

Vechain profesionalci

 • VeChain na svojim platformama ima mnogo aktivnih dApps-a koji rade na odobrenom Blockchainu.
 • Marka VeChain uspostavila je mnoga renomirana partnerstva s nekim od vodećih svjetskih marki.
 • Jednom kada se THOR glavna mreža pokrene, svi VeChainovi partneri preći će na sustav dualnih kovanica THOR.
 • Tvrtku vodi jak tim koji ima nekoliko godina iskustva u kripto domeni.

Vechain Cons

 • Za razliku od ostalih kriptovaluta, VeChain nije u potpunosti decentraliziran jer ima polucentralizirani pristup.
 • Novoj nadogradnji i inicijativama treba više vremena da se ostvare zbog velike veličine razvojnog tima.
 • Upravljanje lancem opskrbe i kategorija dApps dva su sektora u kojima se VeChain suočava s jakom konkurencijom već uspostavljenih kriptovaluta.

Posjetite web stranicu

Što je Waltonchain?

Waltonchain je blockchain koji prati podatke o radio-frekvencijskoj identifikaciji (RFID) u cijelom opskrbnom lancu. Walton coin (WTC) izvorni je token kriptovaluta glavnog lanca, a korisnici mogu stvoriti vlastite tokene na podlancima.

Upravljanje lancem opskrbe jedna je od najistaknutijih i najočitijih primjena blockchain tehnologije. Svi od FedExa do Walmarta rade na blockchain rješenjima kako bi povećali učinkovitost smanjenjem troškova i trenja.

Projekti poput VeChain Thor također su duboko usredotočeni na problem, uključujući NFC i QR kodove, zajedno s proširivanjem na druga operativna pitanja poduzeća.

Tim Waltonchaina dobro je opremljen za borbu, iako suosnivači Do Sanghyuk i Xu Fangcheng imaju rodoslove kao direktori Korejskog udruženja za standardne proizvode, odnosno Septwolves Group Ltd. A Kim Sukku, bivša potpredsjednica Samsung-a, služi kao glavna znanstvena savjetnica.

Waltonchain je dobio ime po Charlieju Waltonu, koji je izumio RFID tehnologiju. To je također kratica za Wisdom Alters Label, Trade Organization i Network. Nije povezano s Walmartom ili obitelji Walton koja je vlasnik tog trgovca.

Fokusirajući se na jednu od najčešće korištenih tehnologija u lancu opskrbe, Waltonchain može izgraditi održivo poslovanje.

Započeti ćemo s istraživanjem projekta dubokim zaronom u Walton coin (WTC), vlasnički novčić za kriptovalute blockchaina Waltonchain.

Waltonchain TIM

Izgradnja novog poslovnog ekosustava koji integrira blockchain s IoT-om. Naš tim je skupina pionira specijaliziranih za integraciju blockchaina, Interneta stvari i RFID tehnologije. Uključuje kineske i korejske poslovne, akademske i investicijske talente. Proširujemo blockchain tehnologiju na Internet stvari, jer će ova kombinacija dovesti do sljedeće tehnološke revolucije.

Naš projekt ima snažnu podršku starijih programera blockchaina, renomiranih investicijskih institucija, prestižnih pravnika, financijskih stručnjaka, stručnjaka za dizajn čipova svjetske klase i starijih rukovoditelja vrhunskih kineskih tvrtki za tehnologiju i odjeću.

Waltonchain posjeduje profesionalni, moćan i raznolik tim kao što su inženjering, razvoj poslovanja, maloprodaja.

Vodstvo Waltonchaina:

Da li Sanghyuk: Inicijator projekta u Koreji. Trenutno je predsjednik Kinesko-korejskog odbora za kulturni razvoj i direktor Korejskog udruženja za proizvodne standarde.

Xu Fangcheng: Inicijator projekta u Kini. Bivši je upravitelj lanca opskrbe u Septowves Group. Trenutno obnaša funkciju direktora tvrtke Shenzhen Silicon, a trenutačno je predsjednik uprave Quanzhou Silicon Board.

Pros & Protiv WaltonChaina

Profesionalci Waltonchaina

 • Iskusan tim
 • Platforma za istraživanje / obuku povezana s mnogim poznatim kineskim i korejskim sveučilištima
 • Fizički proizvodi pomažu u provjeri rezultata
 • Industrijska veza, posebno odjevna tehnologija u Kini (zahvaljujući prethodnom radnom iskustvu)
 • Dobra interoperabilnost

Waltoncain Cons

 • Podaci o projektu su nepotpuni i nejasni
 • Blockchain nije testiran, trenutno je u fazi izrade
 • Web stranica s pogrešnim greškama (fiksno).

Posjetite web stranicu

VeChain VS Walton: Zaključak

Uspoređujući VeChain i Walton Chain, jasno je da oni imaju dva vrlo različita pristupa istom problemu. Iako su temeljna tehnička rješenja slična, njihove implementacije nalaze se na suprotnim krajevima spektra.

VeChain je platforma zasnovana na blockchainu koja bilježi istinu onoga što se događa u svakoj fazi opskrbnog lanca. Kombinira fizičko praćenje s blockchain evidencijama kako bi pratio stvarne proizvode od proizvodnje do isporuke, sprječavajući prijevare i povećavajući transparentnost. Iako je Waltonchain solidan projekt s timom od više od 20 iskusnih članova. Tvrtka je imala značajna partnerstva s vladinim organizacijama i tvrtkama iz privatnog sektora.

Više od same platforme lanca opskrbe, Waltonchain pruža tehnološkim poduzećima stvaranje vlastitih pod-lanaca i korist od Waltonovog matičnog lanca.

Iako trenutno nije cijenjen kao konkurent, čini se da je Waltonchain spreman za napredak u sljedećih nekoliko godina svojim ambicioznim partnerstvima i razvojnom mapom.

Iako i VeChain i Walton Chain imaju svoje snage i slabosti, u konačnici je VeChain bolji blockchain koji koristi ove metrike. To bi se moglo promijeniti u budućnosti, ali Walton Chain mora puno nadoknaditi, jer je VeChain procijenjen na 12 puta veću veličinu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me