WAX Review (WAXP) – Svijetla budućnost

Iako su mu možda pomogli nedavni događaji jer se ljudi trude zabavljati dok su zatvoreni, ne može se poreći da je industrija videoigara zabilježila masovnu eksploziju rasta u posljednjih desetak godina. Kako je godišnja prodaja robe u tim virtualnim svjetovima dostigla vrhunac u industriji igara na sreću, nevjerojatnih 100 milijardi dolara, to nas dovodi do pitanja – što je sljedeće? Dolazi naša WAX recenzija kako bismo dublje pogledali tzv „Kralj NFT-ova.”

WAX želi prepisati knjige o digitaliziranoj robi, što je ona, gdje ih možemo trgovati i kako bismo mogli donijeti vrijednost onoga što je inače zbirka 1 i 0 odjeće u gizdave odjeće u stvarni svijet? Postoje oni koji i dalje lirično govore o vrijednosti ove tokenizirane robe, a ako pročitate zajedno s našom recenzijom WAX-a, možda ćete otkriti da postoji čitav novi svijet koji tek trebamo istražiti.

NFT-ovi, ili nezamjenjivi tokeni, brzo postaju novi način trgovine stavkama na Internetu, tokenizirajući ih na specijaliziranoj blockchain mreži potpomognutoj robusnim i sigurnim kriptovalutama. Promoviran je kao put naprijed za stvaranje, kupnju, prodaju i trgovinu bilo čime putem Interneta, kao način da oni označe autentičnost i vrijednost. S WAX-ov ekspanzivni decentralizirani ekosustav, možete tokenizirati sve, od video igara, filmova, glazbe, knjiga, umjetničkih djela, zajedno s manjim stvarima između. Čitajmo dalje kako bismo otkrili što nosi budućnost.

Pregled voska

Što je VOSAK?

WAX je kratica od Worldwide Asset eXchange. To je decentralizirana blockchain platforma dizajnirana kao otvorena, transparentna, poštena, nepromjenjiva, pouzdana i široko dostupna tržnica za razmjenu virtualne robe, označene kao NFT. Ti se predmeti kreću od predmeta koji se koriste u video igrama, kolekcionarskih predmeta ili rijetkih kartica za trgovanje. Tradicionalna tržišta često su centralizirana unutar zatvorenog ekosustava. Na primjer, izlogu u videoigri može se pristupiti samo unutar te igre, a kontrolira ga treća strana.

Teže je ući u i ograničiti ono što možete zamijeniti, a istovremeno je sklono krivotvorenjima i prevarama ili plaćati manipulativne i napuhane cijene. Štoviše, digitalna roba koja je stvorena u tradicionalnom smislu nema stvarnu vrijednost. Tu dolazi snaga NFT-ova, zajedno s tržištima poput onih koja pokreće WAX. Na ekspanzivnoj decentraliziranoj mreži WAX-a digitalna roba certificirana je i ovjerena pomoću njezinog blockchaina, a raznolik niz robe može se besprijekorno trgovati.

Kao jedna od najpopularnijih NFT burzi, WAX je kontinuirano proaktivan u pristupu novim tržištima i klijentima u suradnji kako bi u svoj sustav uveo jedinstvene NFT-ove. Vidjeli smo kako se cijele kolekcije rasprodaju na WAX-u za nekoliko minuta, distribuirajući stotine tisuća jedinstvenih predmeta koje tokenizira njegova matična kriptovaluta WAXP. Čak smo i na sekundarnim tržištima – drugim riječima, tržištima rabljene robe – vidjeli kako su kolekcionari i zagriženi entuzijasti trgovali NFT predmetima vrijednim po tisuću dolara.

Što možete učiniti s voskom?

Zahvaljujući WAX-ovom blockchainu, lako možete stvoriti vlastiti, kupovati, prodavati i trgovati raznim oblicima tokenizirane digitalne imovine ili NFT-ovima. WAX je u početku dizajniran za trgovinu vrlo traženim ili kolekcionarskim predmetima u video igrama, poput oružja, oklopa, vozila, svojstava, kože likova, odjeće, pojačanja, pogodnosti, dostignuća i bilo čega drugog što bi se moglo koristiti ili čuvati. Međutim, od tada su narasli izvan rastuće industrije igara putem trgovine i igranja karata, posebne robe, kolekcionarskih umjetnina i plakata i još mnogo toga.

WAX je nedavno doživio nevjerojatan rast, jer njegova blockchain platforma i dalje privlači glavne robne marke i ličnosti na svojim tržištima, omogućavajući drugom mediju interakciju sa svojom publikom. Evo nekoliko njihovih najnovijih partnerstava:

 • William Shatner – Voljena i legendarna holivudska ličnost koja traje više od 60 godina slave, a najviše pamti kao kapetan Kirk iz Zvjezdanih staza. Njegove osobne suvenire tokenizirane su kao velika kolekcija NFT trgovačkih kartica, koja je uspjela prodati 10.000 paketa ispunjenih 125.000 fotografija koje označavaju ključne i nezaboravne trenutke u njegovom životu, a rasprodana je u samo 9 minuta!
 • Topps – Oni su jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača svjetskih kartica, a njihova postignuća s NFT-ima jednako su respektabilna. Njegova prva prodaja NFT-ova na WAX-ovom blockchainu iz franšize Garbage Pail Kids (GPK) rasprodana je u samo 28 sati. I još izvanrednije, njegova najnovija prodaja serije GPK Goes Exotic prodala je 20.000 paketa koji sadrže 240.000 individualiziranih kartica u samo 67 minuta – u vrijednosti od 204.800 USD.
 • Deadmau5 – Nova suradnja s WAX-om omogućit će čuvenom deadmau5-u da izda svoj novi brand RAREZ. Nabraja se serija kolekcionarske robe na WAX-u vrijedna oko 100 000 USD za preko 6 000 jedinstvenih NFT paketa, što je još jedan poticaj za usvajanje blockchaina iz glazbene industrije.
 • Atari – Ikad ikonski i legendarni proizvođač videoigara iz prošlosti, Atari pokreće suradnju na prodaji digitalnih umjetničkih djela pop kulture na WAX-u, nadahnut njihovom kultnom umjetnošću u kutijama koja je pokrivala zlatno doba klasičnih videoigara od prije 40 godina. Možete oživjeti tu uspomenu s naslovnicom koja je oživljena 3D grafikom i animiranim renderima u zadivljujućem i umjetničkom obliku.
 • Street Fighter – Nadolazeća suradnja nakon što je WAX ​​sklopio novo partnerstvo s Capcomom, WAX će vidjeti kultni Street Fighter svemir i njegove nezaboravne likove kako putuju do blockchaina. Oni nude rijetke kolekcionarske predmete u obliku trgovinskih karata i jedinstvenu novu mehaniku izrade koja vam omogućuje kombiniranje sličnih karata, a zatim stvaranje moćnije i jedinstvene karte.

Iako je WAX ​​pokrenuo mnoštvo partnerstava i suradnji kako bi proširio i privukao svoja NFT tržišta u uobičajenu publiku, na WAX-u se neovisno pojavio niz novih projekata, videći njegovu jednostavnost upotrebe i široku bazu korisnika kao veliku privlačnost. Evo još jednog popisa koji smo pronašli za naš WAX pregled:

 • Bitcoin podrijetlo – Stalna kolekcija rijetkih i kolekcionarskih umjetničkih djela stvorena je širokom suradnjom umjetnika širom svijeta kako bi proslavili Bitcoin kroz njegovu povijest i mnoga postignuća navedena na WAX-u. Možete posjedovati dio povijesti kojim ćete obilježiti kontinuirani uspon i prosperitet Bitcoina pomoću posebnih kartica, uključujući tragove za ulazak u potragu za blagom za 1 Bitcoin.
 • Uspin Art – Humanitarna inicijativa, Uplift Art izdala je novu kolekciju zabavnih kartica koje prikazuju jedinstvena umjetnička djela i glazbu na WAX-u. Krajnji cilj im je pomoći u prikupljanju novca za dobrotvorne događaje, a nedavno su sakupili preko 20.000 USD putem 486.664 tokena za izgradnju škole na Haitiju.
 • Kogs – Oni su igra tipa POGs u stilu 90-ih koja koristi žetone kovane u vosku kao stavku koja se može igrati. Možete kupiti, prodati, trgovati i sakupljati KOGs tokene ili ih možete koristiti za borbu protiv drugih igrača u igrama KOGs na mrežnim turnirima. NFT-ove također možete koristiti za otključavanje posebnih značajki i funkcija u drugim igrama koje pokreće RFOX unutar svog virtualnog ekosustava.
 • Blockchain Heroes – Kolekcionarski paket trgovačkih kartica koji sadrži 40 originalnih likova nadahnutih važnim likovima unutar blockchain industrije, u 9 jedinstvenih rijetkosti. To uključuje potpuno animirane likove, 3D grafiku, kolekcionarske predmete i još mnogo toga za proslavu blockchaina, ekskluzivno dostupnih na WAX-u.

Povijest iza voska.

WAX su 2017. godine osnovali William E. Quigley, Jonathan Yantis i John Brechisci mlađi. Poznati su i kao tvorci zloglasnog OPSkinsa, koji je bio najveće svjetsko internetsko tržište za razmjenu robe u igrama. Jednom je podržavao glavne naslove poput Counter-Strike Global Offensive (CSGO), Player Unknown Battlegrounds (PUBG), King of the Kill (KotK), između ostalih. Međutim, povijest WAX-a seže mnogo dalje od toga, nakon što je neizravno akumulirala 20 godina iskustva od svojih osnivača u pionirskoj industriji e-trgovine i drugim mrežnim tržištima.

WAX je održao dvije prodaje tokena za svoju matičnu kripto valutu WAXP. U listopadu 2017. prva je prodala ukupno 520 milijuna WAXP tokena u dvije faze institucionalnim investitorima i odabranim javnim sudionicima, pomažući u prikupljanju 45,5 milijuna dolara. Kasnije u studenom 2017. godine održan je javni ICO koji je prodao javnosti 136,9 milijuna WAXP tokena, prikupivši još 9,6 milijuna dolara za daljnji razvoj WAX blockchaina.

Je li WAX imao bilo kakvih promjena ili ažuriranja?

Izvorno, WAX je stvoren na Ethereum blockchainu, ali je kasnije migrirao na izmijenjenu verziju na EOS-u. Kao takvi, izvorni ERC-20 WAXP tokeni zamijenjeni su novim standardom nakon pokretanja njegove glavne mreže. Međutim, WAX je kontinuirano izgradnju više “mostova” za bolju potporu kompatibilnosti i interoperabilnosti među lancima s Ethereum blockchain-om, osiguravajući da programeri mogu lako migrirati na WAX, istovremeno zadržavajući neometan pristup između ekosustava oba lanca, kao što je mogućnost rada s ERC-721 i ERC-1155 NFT-ovima.

U vrijeme pisanja ovog WAX pregleda, ovo je najveće ažuriranje mreže koje dolazi iz bloka WAX; novi ‘tokenomski’ model inspiriran DeFi-om za stvaranje hibridnog inter-blockchaina, koji povezuje WAX-ovu NFT funkciju tokenizacije i svestrana tržišta, te u kombinaciji s vrhunskim novčanim sposobnostima i razmjerima Ethereuma. Cilj je da mrežni sudionici na WAX-u imaju koristi od boljeg iskorištavanja i optimizacije svojih osnovnih aktivnosti i za WAX i za Ethereum.

Drugim riječima, tržište na razini potrošača napajat će WAX, a Ethereum će sjediti uz njega kako bi rješavao složenije ekonomske aspekte upravljanja WAX blockchainom. To je umnožilo koristi za korisnike u oba lanca. Ovaj će “most” omogućiti korisnicima da prikupljaju NFT-ove zasnovane na Ethereumu – poput onih koji su tokenizirani s uslužnim kriptovalutama ERC-721 i ERC-1155 – i trguju njima na WAX-u bez plaćanja naknade za plin. U međuvremenu, mrežne naknade se preraspodjeljuju WAX zajednici.

Ovim se pothvatom želi WAX među prvim javnim blockchainsima progurati u ekonomski model 4. generacije, gdje je vrijednost tokena izravno povezana s ekonomskom aktivnošću na više međusobno povezanih blockchain-ova, svaki odabran zbog svojih optimalnih performansi i upotrebljivosti. Evo sveobuhvatnog pogleda na neke od novih komponenti za ovaj novi inter-blockchain tokenomski model za naš WAX pregled:

 • WAXP u Ethereum Bridge – ovaj novi “most” omogućit će vlasnicima WAXP-a da svoje posjede pretvore u WAXE izgaranjem svojih WAXP tokena.
 • WAXE – Novi ERC-20 uslužni token za vlasnike koji će sudjelovati u novom WAX tokenomicsu, a zatim deponirati i WAXE i ETH u WAXE-ETH fond likvidnosti.
 • WAXE-ETH Liquidity Pool – Skup likvidnosti za trgovinski par WAXE-ETH koji se vrednuje pomoću njegovih algoritama određivanja cijena, gdje su deponenti također mogli zaraditi tokene WAXE-ETH Liquidity Pool.
 • Žeton bazena likvidnosti WAXE-ETH – ERC-20 žeton može se koristiti za ulaganje u WAX Pool aktivnosti za zaradu WAXG i ETH.
 • WAXG – novi ER-20 upravljački token, gdje možete sagorjeti WAXG da biste dobili više ETH iz Piggybank Pool-a ili koristiti WAXG za glasanje o upravljanju mrežom.

WAX Economic Activity Pool pametni je ugovor na Ethereumu koji će upravljati dvama odvojenim bazenima:

 • Distribucijski bazen – Dizajniran za akumuliranje vrijednosti izvedene iz WAX blockchaina. Naknade generirane na WAX blockchainu pretvorit će se na ETH i podijeliti vlasnicima WAXE-ETH, koji ih potom mogu uložiti u WAX Ekonomsku aktivnost.
 • Piggybank Pool – Dizajniran za trajno akumuliranje vrijednosti izvedene iz WAX blockchaina. Vlasnici WAXG tokena koji su odlučili spaliti svoje tokene u WAX Ekonomskoj aktivnosti, dobit će svoj dodijeljeni postotak vrijednosti denominirane u ETH pohranjene u Piggybank Pool.

Kome je VOSAK namenjen?

WAX je dizajniran za svakoga tko želi konzumirati i sakupljati virtualnu robu ili za kreatore koji žele stvoriti nešto što bi moglo imati opipljivu vrijednost. WAX nudi ne samo široku platformu s tržištima za razmjenu te imovine s lakoćom, već i decentralizirane aplikacije (dAPP) koje su dovoljno snažne da sami izrađujete NFT-ove.

WAX-ov blockchain osigurava da ih možete razmijeniti na mjestima koja su široko dostupna, napravljena transparentno, zadržavajući potvrđenu autentičnost i na decentraliziranoj mreži raširenoj diljem svijeta – ne samo uobičajenim granicama ograničavanja trgovina unutar jednog ili drugog okruženja.

Do trenutka pisanja ovog članka o pregledu WAX-a više od 320 000 aktivnih korisnika širom svijeta koristi preko 300 000 prosječnih dnevnih transakcija. Između njih, trgovali su s više od 100 milijuna jedinstvenih NFT predmeta, s više od 50 milijuna onih koji su stvoreni potpuno novi na samom WAX-u – čija je ukupna ukupna vrijednost prerađenih više od 50 milijuna dolara. To, dakle, pokazuje potencijal za rast WAX-a i tržište NFT-ova koje se neprestano razvija te širok raspon upotrebljivosti.

Igrači bi mogli međusobno razmjenjivati ​​predmete, dodatno povećavajući svoja iskustva u igri, od rijetkog i moćnog oružja koje se koristi u strijelcima, posebnog oklopa u srednjovjekovnoj igri uloga ili većih turbo automobila za vaš trkaći automobil. Moglo se kupovati i prodavati kartice za trgovanje, skupljati cijelu kolekciju za borbu s prijateljima ili za hvalisanje.

Obožavatelji su mogli prikupljati nezaboravne proizvode poput naljepnica i plakata svojih omiljenih bendova kako bi obilježili tu prigodu. Mogli biste stvoriti vlastita rijetka remek-djela koja će znalci sakupljati, baš kao što bi to činila slika iz Picassa ili Da Vincija, ali s dodatnim prednostima digitalizacije poput animirane ili 3D umjetnosti.

Pregled značajki WAX-a.

S gledišta korisnika, glavno sučelje za korištenje WAX-a je kroz WAX Cloud novčanik ili WCW. Ovdje možete pregledati sve NFT-ove koje posjedujete u svom inventaru. WCW ima funkciju koja omogućava korisnicima da zarade ili posebne nagrade od NFT kreatora. Kroz WCW aplikaciju također možete pregledavati brojne decentralizirane aplikacije (dAPP) izgrađene na WAX-u koje pokreću njegovu ogromnu mrežu tržišta – bilo putem primarnih ili sekundarnih robnih tržišta.

Jedna od najboljih karakteristika WAX-a je jednostavan postupak ugradnje u WCW. Imate mogućnost postupka registracije za dva računa za dva klika ili koristite jednu od mnogih opcija za prijavu dostupnih za prijavu, poput vaših računa na Facebooku, Googleu, Steamu, Twitteru, Discordu, Redditu , Twitch, Line i nekoliko drugih. Ova značajka uključivanja znači da je pristup WAX-u mnogo lakši od usporedivih decentraliziranih blockchain platformi, uključujući jednostavne načine za oporavak računa.

To je dugo bila glavna prepreka za uobičajeno usvajanje blockchain usluga, jer obično uključuje komplicirane i rizične postupke postavljanja, poput povezivanja s novčanicima treće strane, žongliranja s dugim frazama sjemena i osiguranja da zadržite svoje ključeve sef. Gubitak tih ključeva ili početnih fraza značilo bi da u većini slučajeva više nećete imati pristup svom računu. WAX uklanja te neugodnosti, iako bi se iskusniji korisnici mogli odlučiti za sigurnije načine zaključavanja računa koristeći WCW novčanik kao opciju.

Vosak također ima posvećeni portal za programere i pruža podršku i inicijative za kontinuirano proširivanje svoje ponude. Ovim inkluzivnim pristupom programerima je lakše uskočiti izraditi vlastite platforme koje pokreće WAX, s besprijekorna integracija s WCW novčanikom, povezan s moćnim API-jevima za uključivanje širokog toka podataka i s blockchainom koji je siguran, brz, učinkovit, isplativ i robustan. WAX-ov blockchain već je proizveo više od 54 milijuna blokova u brzom blok-vremenu od 500 milisekundi i velikom brzinom protoka od 5000 TPS za podršku svojoj virtualnoj ekonomiji.

WAX je također kompatibilan s EOS-om unatrag. To znači da bi programeri koji su stvorili dAPP-ove na EOS-u mogli lako migrirati ili duplicirati te aplikacije za pokretanje na WAX-u. Vosak također ima izradio vlastiti decentralizirani generator slučajnih brojeva (dRNG) za programere koji se mogu integrirati u svoje aplikacije, stvarajući dokazano pošten, neovlašten i transparentan mehanizam. Mogao bi se lako primijeniti u video igrama, ali mogao bi se proširiti i na druge programe poput lutrije ili darivanja.

Alternative vosku.

WAX nije jedina platforma koja nudi tržište NFT-a, jer ta određena industrija brzo raste. Evo nekih drugih alternativa i potencijalnih konkurenata WAX-u:

 • OpenSea – Ovo je najveće NFT tržište i smatra se glavnim konkurentom WAX-u, jer na jednom mjestu također ima međusobno povezane tržnice iz različitih usluga i platformi. Ovdje se mogu naći umjetnička djela, kartice za trgovanje, kolekcionarski predmeti, sportske kartice, uslužni tokeni i nagrade ili cijela imena domena za razmjenu.
 • Enjin – povezano tržište za sve decentralizirane igre koje je izgradio Enjin, a pokreće ih Enjinov blockchain. Ovdje korisnici mogu razmjenjivati ​​raznu robu poput oružja, oklopa, pogodnosti, pojačanja, odjeće i tako dalje – čak i između različitih igara. Enjin je već vidio masovni rast od svog osnutka i nedavno je to postao prva kripto valuta usmjerena na igranje odobrena u Japanu.
 • Decentraland – Još jedna platforma koja se temelji na igrama, Decentraland je velika internetska virtualna igra, koja je blockchain verzija The Sims. Na njegovom rastućem NFT tržištu korisnici bi mogli trgovati odjećom i drugim nosivim dijelovima, posebnim imenima za vaš mrežni avatar ili nekretninama i čitavim svjetovima unutar Decentralanda.
 • Rarible – Rarible je jedno od najpopularnijih NFT tržišta za pojedinačne kreatore. Nema korporativni ili industrijski doseg WAX-a kroz A-tier suradnju, ali ima zdravu ekonomiju u kojoj se mogu stvarati i razmjenjivati ​​umjetnička djela i druga dobra vezana uz zabavu.

Pregled voska, zaključak

Na kraju naše WAX ​​recenzije, pitamo se koliko bi veći NFT sektor mogao potencijalno rasti. Kao što smo istaknuli u našem uvodu, postoji mnogo vrsta predmeta koji se mogu tokenizirati u NFT kako bi sebi stvorili vrijednost u virtualnom ekosustavu i vratili ga u fizički svijet. Omogućuje i potrošačima i autorima da istražuju cijeli novi svijet i dosegnu širok spektar nove publike. Ukrcavaju se ne samo mladi, tehnološki pametni i entuzijastični, jer čuli smo da 70-godišnja starija žena na Floridi prikuplja kartice Williama Shatnera.

WAX zasigurno još nije vidio kraj svog rasta, s obzirom na svoj proaktivni pristup privlačenju novih korisnika i programera, kao i bliske veze s glavnim industrijskim igračima kroz Savjetodavno vijeće za vosak. Njegovi članovi uključuju rukovoditelje i predstavnike Googlea, Microsofta, Marvela, Atara, Magic Leap-a, Exploding Kittens-a, Unity-a, Topps-a i drugih koji pomažu pokretati i svoditi moć blockchain industrije na uobičajeno usvajanje. Nesumnjivo su izazovi koji su pred nama, poput regulatornih zabrinutosti zbog prekomjerne internetske potrošnje i dobnih ograničenja, ali sve u svemu, WAX ima mnogo čemu da se raduje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me