Lima Sebab Yang Menjadikan Ogos 2018 Hebat Untuk Pasaran Cryptocurrencies

Krisis Bitcoin dan cryptocurrency berlanjutan sejak 9 Januari 2018, ia dilahirkan pada bulan pertama tahun kalendar, telah lama wujud di sana sehingga banyak pelabur dan peniaga kehilangan harapan bahawa tempoh sukar ini akan berakhir untuk pasaran.

Tetapi seperti yang saya katakan sebelumnya, krisis semasa berputar tentang satu perkara: peraturan dan penjatahan untuk menjadikan perdagangan dan pelaburan menjadi sah dan diakui, tetapi juga untuk melindungi wang pelabur dari pencurian, penipuan dan untuk memerangi peretasan dan perdagangan aset-aset ini yang menyakitkan.

Pada bulan Julai, terdapat beberapa langkah untuk mengatur aset ini dengan lebih jelas, dan ada beberapa sebab yang membuat saya menjangkakan berakhirnya krisis mata wang kripto pada bulan Ogos.

Laporan Parlimen Eropah menasihatkan pengawal selia untuk terlibat secara rasional dengan cryptocurrency:

Awal bulan ini, Parlimen Eropah mengeluarkan laporan yang menasihati pengawal selia untuk berurusan dengan mata wang Bitcoin dan crypto seperti instrumen kewangan lain.

Laporan setebal 33 halaman itu mengatakan: “Pembuat dasar dan pengawal selia tidak boleh mengabaikan mata wang maya, dan tidak boleh mencuba melarangnya. Kedua-dua pendekatan ekstrem itu tidak betul. “

Mengabaikan atau menyekat mata wang kripto bukanlah penyelesaian untuk menangani sektor yang dikenakan sendiri dengan masa depan yang baik dan banyak pelabur tradisional merancang untuk melabur di dalamnya.

Laporan ini akan menjadi tonggak kedudukan EU mengenai aset digital ini.

Mesyuarat menteri kewangan G20 di Argentina:

Pada 21 dan 22 bulan ini, Menteri Kewangan G20 akan bertemu di Argentina mengenai topik ekonomi penting, termasuk peraturan mata wang digital yang disulitkan..

Dalam pertemuan sebelumnya, Juli dikenal sebagai bulan peraturan dan bahawa menteri kewangan dan pemimpin bank pusat dari 20 kekuatan ekonomi dunia, termasuk Arab Saudi dan dunia Arab, akan menetapkan undang-undang untuk mengatur perdagangan baru.

BACA Broker Terbaik untuk Berdagang Crypto

Mesyuarat yang akan datang akan sangat penting dan akan menjelaskan arah 20 ekonomi terpenting di dunia, dan bagaimana sistem ini akan menangani mata wang digital, terutamanya Bitcoin.

Percubaan riak pada 8 Ogos:

tuntutan mahkamah riak

Pada 27 Jun, ketua eksekutif Brad Garlinghouse dan Ripple Labs Inc. menerima jemputan untuk hadir di Mahkamah Agung California atas tuduhan manipulasi harga Ripple XRP untuk kepentingan mereka.

Saman terhadap Ripple adalah untuk penipuan stok. Plaintif mendakwa kali ini bahawa Ripple Lab Inc. memanipulasi harga mata wang yang disulitkan sendiri untuk memanfaatkan pergerakan menipu. Dan itu adalah wang tunai dan bukan mata wang sebenar.

Plaintif bernama Vladi Zakinov. Perbicaraan pertama mengenai kes ini dijadualkan pada 8 Ogos 2018.

Keputusan itu tidak diharapkan dapat didengar dari satu sesi, tetapi sesi ini akan menunjukkan kepada kita berapa banyak kita dapat bertaruh pada mata wang digital yang dikodkan ini yang akan didiskaunkan tahun ini.

Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS sedang mengkaji Indeks ETF Bitcoin:

Permintaan lain dibuat untuk ETF diakreditasi ke Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC), kali ini oleh CBOE Lembaga Chicago.

 Dokumen-dokumen ini, yang diserahkan oleh CBOE Global Markets pada 20 Jun, menawarkan pelaburan di KFH dan memungkinkan peredaran mata wang digital kepada orang ramai serta memudahkan perdagangan. Agensi ini juga berusaha untuk bekerjasama dengan VanEck Investment dan SolidX untuk tujuan mewujudkan dana pelaburan ini.

CBOE menuntut penyenaraian dan perdagangan saham VanEck SolidX Bitcoin Trust yang dihasilkan daripada perkongsian antara VanEck dan SolidX, yang memohon fail sokongan ETF pada awal bulan Jun. 

Menurut notis Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa, saham VanEck SolidX Bitcoin Trust bernilai sekitar 25 Bitcoin.

BACA Mitsubishi Corporation, MUFG Bank, dan Standard Chartered Bank Testing RippleNet

Sekiranya CBOE mendapat persetujuan daripada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa mengenai ETF, maka peluang pelaburan yang diharapkan akan tersedia pada suku pertama 2019.

Masalahnya dijangka dapat diselesaikan pada 10 Ogos atau 16 Ogos 2018. Perjanjian tersebut diharapkan dapat membuka pintu bagi pelabur tradisional untuk melabur dalam dana ini oleh itu, pasaran mata wang Bitcoin dan digital akan mempunyai lebih banyak pelaburan.

• Ogos 2018 adalah calon berdasarkan sejarah:

Jun-Julai tahun lalu menyaksikan penurunan mendadak dalam mata wang digital, dari 2,900 $ untuk satu unit Bitcoin hingga $ 1965 pada akhir sesi 17 Julai, dan kemudian mula pulih dengan kuat pada bulan Ogos, dengan mata wang terbesar di dunia membuat keuntungan yang baik, meningkat sepanjang bulan kelapan hingga $ 4,700 pada sesi 31 Ogos.

Senario ini tidak mungkin berulang tahun ini kerana mata wang terbesar di dunia, dengan mata wang lain, dapat mulai pulih dalam tempoh yang akan datang.

Tidak pelik bagi bulan Ogos, saksi bersejarah kejatuhan nuklear Jepun, akhir Perang Dunia Kedua 1945, kejahatan peninggalan Sistem Emas pada tahun 1971 dan kelahiran krisis 2008 dan kejayaan China ke atas Jepun secara ekonomi, untuk menyaksikan juga berakhirnya penderitaan mata wang digital, pembentukan era dan akhir era mata wang tunai!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me