MINDEX, GMEX Group dan HYBSE bergabung untuk melancarkan pertukaran sekuriti blockchain pertama di Mauritius

Mauritius, London, 6ika November 2018: Kami dengan sukacitanya mengumumkan pelancaran HYBSE International Marketplace; usaha sama antara MINDEX Holdings Limited (MINDEX), GMEX Group Limited (GMEX) dan Hybrid Stock Exchange Corporation Limited (HYBSE); yang akan memasarkan platform pertukaran blockchain revolusioner, yang berpusat di Mauritius. 

MINDEX; pertukaran lengkap, perdagangan pasca dan infrastruktur fizikal, yang memudahkan pelbagai kelas aset untuk diperdagangkan di Mauritius, disokong oleh GMEX; peneraju dunia dalam penyelesaian perniagaan digital dan teknologi untuk pengendali pertukaran dan pasca perdagangan, akan bekerjasama dengan HYBSE; pasaran dalam talian global berdasarkan teknologi blockchain yang merupakan sebahagian daripada DIM-Ecosystem.

HYBSE International Marketplace akan mengintegrasikan penyelesaian dan teknologi blockchain dengan industri kewangan tradisional yang menyediakan ekosistem lengkap dan terkawal yang mendigitalkan aset ke blockchain. Perkongsian ini untuk pertama kalinya, membolehkan pelabur institusi mengakses ETF cryptocurrency dan instrumen crypto lain. 

Kelas aset berikut akan dipermudah untuk diperdagangkan dalam format digital token: 

 • Saham Cryptonized
 • Mata Wang Cryptonized 
 • Komoditi 
 • Indeks
 • Forex 
 • ETC (Komoditi yang Diniagakan Pertukaran)
 • ETF (Dana yang Diniagakan Pertukaran) 
 • CETF (Crypto Exchange Traded Fund)

PKS akan dapat menggunakan HYBSE International Marketplace untuk mencari modal dengan melancarkan Penawaran Permulaan Blockshare (IBO); tawaran terhad masa untuk membeli ekuiti cryptonized dan instrumen cryptonized lain, seperti blockhares, dari perniagaan yang didaftarkan di HYBSE International Marketplace dengan harga potongan khas. Ini akan memberi peluang kepada yang tidak bank (lebih dari 1.7 bilion di seluruh dunia) untuk mengambil bahagian dalam penyenaraian dan perdagangan saham.

Para pihak telah memilih untuk mendirikan HYBSE International Marketplace di Mauritius setelah pengumuman baru-baru ini bahawa Financial Services Commission (FSC), regulator tempatan, akan membuat kegiatan berlesen baru untuk Kustodian Digital Asset dan Digital Asset Marketplace dan menyediakan yang diatur persekitaran untuk pertukaran dan perlindungan aset digital yang selamat. Pengawal selia di Mauritius juga telah mengeluarkan garis panduan mengenai pelaburan dalam cryptocurrency sebagai aset digital. 

Hirander Misra, Pengerusi MINDEX dan Ketua Pegawai Eksekutif GMEX Group mengulas: “Saya dengan senang hati mengumumkan usaha sama yang menarik ini, di mana HYBSE akan membawa pengetahuan domainnya yang luas, sekuriti untuk dijadikan token dan teknologi pertukaran digital berasaskan blockchain dan MINDEX, yang disokong oleh GMEX, akan menyediakan platform dan perniagaan perdagangan digital gred institusi yang boleh diskalakan kepakaran untuk menubuhkan pasaran baru. ” 

Dia menambahkan, “Kami menyambut baik kerangka peraturan baru untuk aset digital di Mauritius dan kami sangat senang berada di barisan depan dalam pengembangan pasaran sebagai salah satu usaha pertama yang ditubuhkan di bawah rejim baru. Kami sangat yakin bahawa ada peluang besar untuk Mauritius memposisikan dirinya sebagai hab global utama dalam ruang dinamik ini yang disokong oleh tadbir urus dan peraturan yang kuat untuk memastikan kepercayaan “. 

Daniel Liu dari Hybrid Stock Exchange Corporation Limited (HYBSE) memberi komen “Usaha baru antara ketiga syarikat itu akan menghasilkan pengembangan baru yang menarik, bukan hanya untuk bidang crypto, tetapi pasaran modal global secara keseluruhan. Ketika kita memulai perjalanan untuk membuka jalan sebelumnya yang belum dipetakan, ini pasti akan mewujudkan prospek yang ideal untuk menggerakkan evolusi semua sistem kewangan, tahun-tahun ke depan. Kita juga harus mempertahankan keyakinan sadar akan kekuatan langkah evolusi ini, agar tidak mengganggu pasar global saat ini, melainkan untuk mendukung cara pemikiran baru yang meliputi entitas pasar yang terdesentralisasi dan benar-benar bebas. “

BACA Broker Terbaik untuk Berdagang Crypto

HYBSE International Marketplace akan memohon lesen Marketplace Digital dan operasi akan bermula pada Q1 2019 tertakluk kepada kelulusan peraturan.

– akhir–

Untuk MINDEX:

Samantha Seewoosurrun, Acuitas Communications

(+230) 5772 4400

[email protected]

Untuk Kumpulan GMEX:

Melanie Budden, Kumpulan Realisasi

+44 (0) 7974 937 970

[email protected] 

[email protected] 

Untuk HYBSE:

Uroš Trajković, Hybrid Stock Exchange Corporation Limited

+27 (0) 87 701 0914

[email protected] 

[email protected] 

Mengenai MINDEX

MINDEX Holdings Limited – Syarikat induk untuk ekosistem MINDEX

MINDEX Clearing Limited – Akan beroperasi sebagai pusat penjelasan rakan niaga pusat (PKC) yang diatur oleh Mauritius Financial Services Commission (FSC) untuk membersihkan semua perdagangan yang dilaksanakan di MINDEX Limited.

MINDEX Terhad – Akan mengendalikan Bursa Derivatif pelbagai aset yang dikawal selia oleh Mauritius Financial Services Commission (FSC).

MINDEX Spot Limited – Pasaran untuk perdagangan elektronik kontrak komoditi fizikal dan digital standard untuk emas, logam berharga dan komoditi lain.

MINDEX Vault Limited – Cadangan penyelesaian simpanan simpanan selamat untuk emas dan logam berharga lain. 

MINDEX Refinery Limited – Cadangan peleburan, penapisan dan pemulihan emas dan logam berharga lain bertaraf dunia dengan standard tertinggi.

READ CoinDeal meraikan pembaharuan tajaan Liga Perdana dengan pelancaran token yang unik dan sangat dinantikan

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati www.mindex.mu 

Ikuti di Twitter @MindexHoldings 

Mengenai Kumpulan GMEX

GMEX Group (GMEX) terdiri daripada sekumpulan syarikat yang menawarkan penyelesaian inovatif terdepan untuk era baru pasaran kewangan global, yang menyediakan kepakaran perniagaan, teknologi terkini, kesambungan, dan kecemerlangan operasi yang disampaikan melalui pendekatan yang didorong oleh perkongsian. GMEX menggunakan pengalaman dan kepakaran infrastruktur pasaran yang luas untuk membuat rancangan induk strategi yang sesuai dengan pertukaran, rumah penjelasan, simpanan, pendaftar, dan platform penerimaan gudang. GMEX juga menawarkan faedah tambahan dari saling hubungan ke pelbagai pertukaran rakan kongsi, untuk mewujudkan rangkaian kecairan global. GMEX Technologies adalah anak syarikat milik penuh Kumpulan GMEX.

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati www.gmex-group.com

Ikuti di Twitter @GMEX_Group

Mengenai HYBSE

Bursa Saham Hibrid (HYBSE) adalah platform pertukaran berasaskan blockchain dalam talian. Ia membenarkan pembelian dan penjualan ekuiti yang dikristiankan di era cryptocurrency yang baru. Penggunaan teknologi blockchain membolehkan para peserta memotong banyak perantara yang berkaitan dengan pertukaran tradisional. Walaupun pertukaran tradisional melayani peserta dari lokasi geografi tertentu, HYBSE terbuka untuk semua peserta di seluruh dunia.  

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati www.hybse.com 

Ikuti di Twitter https://twitter.com/HYBSE

Mengenai Yayasan DIM

DIM Foundation adalah organisasi nirlaba yang bertanggungjawab untuk pemasaran, perhubungan awam, penjagaan pelanggan dan pengawasan jenama DIM (DIMCOIN, DIM Currency, DIM Cryptocurrencies dan duit syiling DIM masa depan). DIM X adalah platform penukaran cryptocurrency. Yayasan DIM didaftarkan di Singapura.

DIM-Ecosystem adalah ekosistem kewangan berasaskan blockchain. Ia merangkumi DIM Mata Wang, penawaran pelbagai mata wang digital yang stabil, disokong oleh logam berharga. Mata Wang DIM adalah medium untuk penyelesaian pembayaran perdagangan dan peniaga sehari-hari. Kestabilan mata wang akan ditingkatkan dengan pembelian logam berharga yang pantas dan cekap melalui MINDEX Spot Limited (Gold Spot Exchange), dan penyimpanan kekayaan di MINDEX Vaults yang dijamin.

Yayasan DIM serantau akan bertanggungjawab untuk:

 • Mengutip derma untuk Ekosistem DIM
 • Membuat acara untuk DIM Ecosystem dan menghadiri acara blockchain 
 • Lancarkan kempen pemasaran untuk DIM Foundation 
 • Tarik perniagaan ke dalam Ekosistem DIM 
 • Menjadi pusat pertemuan utama duta besar dan penganjur. 

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati www.dim.foundation 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me