Perkara Yang Perlu Anda Ketahui Sebelum Berdagang Crypto di Telefon Anda

Pada masa kini, kami melakukan semua perkara di telefon pintar kami. Fikirkan, berapa kerap anda memerlukan komputer? Lebih separuh daripada lalu lintas internet di dunia melalui telefon pintar dan di negara-negara membangun yang jumlahnya lebih tinggi. Oleh itu, mengenai dunia cryptocurrency yang menarik, kemungkinan besar anda ingin dapat melakukan perdagangan di telefon anda. Intinya adalah bahawa perdagangan berasaskan telefon tidak begitu selamat seperti yang terdapat di desktop. Walau bagaimanapun kemudahan mengakses dompet anda bila-bila masa dan di mana sahaja bernilai pertukaran. Ikuti petua penting ini, dan anda akan berdagang crypto di telefon anda seperti profesional dalam masa yang singkat.

Sebelum Anda Bermula

Orang sering memandang rendah telefon pintar mereka. Bukan hanya telefon lagi. Bilakah kali terakhir anda membuat panggilan biasa? Ini adalah komputer saku dengan pelbagai fungsi dan ciri yang mempesonakan. Oleh itu, penting untuk menyedari bahawa dengan telefon anda, anda mempunyai banyak kuasa di hujung jari anda. Soalan terpenting yang perlu anda tanyakan kepada diri sendiri ialah: betapa seriusnya peniaga saya?

 Terdapat banyak aplikasi dan platform berasaskan mudah alih yang boleh anda akses dari telefon anda. Sekiranya anda baru menggunakan crypto dan hanya menguji kawasan perairan, anda boleh melakukan hampir semua yang anda perlukan dalam satu aplikasi mudah seperti Binance dan KuCoin. Kedua-duanya adalah aplikasi mudah yang membolehkan anda mengesan dan menukar mata wang. Mereka mempunyai bayaran yang sangat rendah dan bangga dengan keramahan pengguna.

Melakukan Perdagangan Lebih Serius

Fikirkan cryptocurrency seperti pasaran saham. Sekiranya anda mempunyai beberapa stok, anda mungkin mempunyai beberapa makluman yang dihantar ke telefon anda atau beberapa aplikasi berkaitan yang mengesan niaga hadapan, tren dan sebagainya. Sekiranya anda seorang peniaga yang lebih serius, anda juga ingin mempunyai aplikasi seperti ini untuk pasaran kripto. Bagi mereka yang hanya ingin mengesan duit syiling tunggal dan melakukan penyelidikan, Sekatan adalah salah satu yang terbaik. Sangat mudah digunakan dan percuma, dan anda boleh mengesan sehingga 3000 duit syiling yang berbeza. Iklan ini juga tidak terlalu mendorong iklan dan mempunyai suapan RSS yang kuat sehingga anda dapat terus mengikuti berita industri.

BACA Perkhidmatan Perlombongan Cryptocurrency Pelayan Awan yang Muncul Splitt Mengalami Pertumbuhan pesat, Menarik Sepuluh Ribu Pelabur dalam Masa Kurang Dari Tiga Bulan

 Walau bagaimanapun, jika anda semakin mendalam mengenai crypto, anda pasti ingin melihat ketua pesaing Blockfolio, Delta. Oleh kerana Blockfolio benar-benar percuma, tidak ada alasan untuk tidak menggunakan kedua-duanya dan melihat pengalaman yang anda sukai. Tetapi dengan Delta, anda mempunyai banyak lagi ciri. Delta membolehkan anda mengesan pelbagai portfolio, yuran perdagangan dan mempunyai versi desktop yang diselaraskan dengan aplikasi telefon. Memiliki akses ke yuran perdagangan sangat penting kerana anda dapat memperoleh pemahaman yang lebih tepat mengenai kos sebenar setiap transaksi.

Utamakan keselamatan

Cryptocurrency kadang-kadang dibandingkan dengan Wild Wild West. Terdapat beberapa persamaan. Anda memang mempunyai emas dan kadangkala ada penjahat yang ingin merompak duit syiling dari yang baru ke tempat kejadian. Tetapi di situlah perbandingan harus berakhir. Crypto secara semula jadi direka untuk menjadi selamat bagi penggunanya. Walaupun pasaran mungkin tidak stabil, begitu juga pasaran saham. Sekiranya anda telah membuat kerja rumah dan melabur dalam duit syiling yang disokong oleh pasukan yang mantap dan teknologi terkini, anda mungkin akan melihat pulangan pelaburan anda. 

Dengan itu dikatakan, anda mahu mengambil langkah keselamatan semasa berdagang crypto di telefon anda. Sebagai permulaan, pertimbangkan dompet telefon dan telefon bimbit anda dengan cara yang sama seperti anda memikirkan dompet sebenar anda. Anda tidak akan membawa semua wang anda di dalamnya, bukan? Sekiranya anda sudah mula melabur dalam duit syiling, anda pasti memerlukan dompet perkakasan di mana anda boleh menyimpan sebahagian besar duit syiling anda. Hanya membawa kira-kira jumlah yang sama di dompet crypto anda, anda akan merasa selesa membawa dompet fizikal anda.

BACA KPMG menunjukkan bahawa pengguna A.S. semakin bersedia menggunakan blockchain dan cryptocurrency

Anda ada pilihan di sini. Anda boleh melakukan perdagangan utama anda di desktop dengan dompet perkakasan yang sejuk. Ini lebih baik bagi peniaga yang kurang serius yang mempunyai sedikit masa tambahan untuk bertindak balas terhadap perubahan di pasaran. Mereka yang lebih serius ingin melabur dalam dompet perkakasan yang boleh dipasangkan dengan peranti mudah alih. Bermula sekitar $ 100, TREZOR One adalah dompet asas yang merupakan alat yang baik untuk permulaan. TREZOR adalah salah satu jenama terkemuka di pasaran, tetapi terdapat beberapa pesaing lain di luar sana. Secara keseluruhan, ini adalah arah yang anda mahu pergi setelah anda membuat pelaburan yang lebih berat.

Gunakan VPN


The Pasaran VPN telah berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan. Dan tidak menghairankan kerana semakin ramai pengguna internet memahami keperluan untuk tetap selamat dalam talian. Perdagangan kripto adalah salah satu bidang di mana menggunakan VPN dipandang sebagai perkara must must. 

VPN berfungsi sebagai lapisan keselamatan yang kuat. Ia menyembunyikan IP pengguna, menyulitkan semua data yang dihantar dalam talian, dan membantu mengatasi sekatan geografi. Ingatlah hakikat bahawa anda tidak boleh mempercayai perkhidmatan VPN percuma kerana mereka mungkin lebih berbahaya daripada yang baik, terutamanya ketika melibatkan perkara serius seperti cryptocurrency. NordVPN menawarkan semua keselamatan kripto keselamatan yang mungkin diperlukan.

Cara Yang Betul untuk Berdagang Crypto di Telefon Anda

Tidak ada cara yang lebih baik untuk memanfaatkan keajaiban crypto daripada dengan berniaga di telefon anda. Sekiranya anda pasti mengikuti langkah-langkah ini, anda boleh melakukannya dengan selamat dan menjadi ahli aktif komuniti crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector