13 Pertukaran Bitcoin Terbaik 2021 – Cuba dan Diuji dengan Ulasan

1. Coinmama 2. Coinbase 3. LocalBitcoins
Logo LocalBitcoins.com
BERMULA! BERMULA! BERMULA!

pertukaran bitcoinAdalah kepercayaan umum bahawa Bitcoin adalah sejenis mata wang yang hanya dilaburkan oleh penjudi, pengambil risiko, dan orang gila. Walau bagaimanapun, masa telah berubah, dan pasaran telah menunjukkan bahawa Bitcoin adalah sesuatu yang patut dipertimbangkan, walaupun untuk orang ramai . Itulah sebabnya mengapa ramai yang mula mencari pertukaran bitcoin terbaik untuk menyelami trend ini.

Walaupun kebanyakan cerita mengenai Bitcoin yang melanda berita adalah mengenai jumlah jutawan yang baru muncul, tujuan utama Bitcoin bukanlah untuk menjadikan orang kaya. Sebab utama orang menyukai Bitcoin adalah bahawa ia tidak terikat dengan negara mana pun dan tidak memerlukan bank untuk menyetujui transaksi tersebut. Ini bererti bahawa ketika anda membeli sesuatu, tidak ada informasi anda yang akan dikirimkan kepada pedagang dan bukannya bank yang menyetujui transaksi tersebut, “penambang” ada di sana untuk memprosesnya. Ini adalah sistem yang terdesentralisasi.

Apakah Pertukaran Bitcoin?

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menggunakan Bitcoin, maka pertukaran Bitcoin adalah suatu keharusan. Pertukaran Bitcoin adalah laman web yang menawarkan pelbagai cara untuk membeli Bitcoin. Sama ada melalui pembayaran kad kredit, kad hadiah, atau wang tunai, terdapat banyak cara yang ditawarkan.

Untuk menjadikan pertukaran Bitcoin sedikit lebih mudah difahami, fikirkan pertukaran itu sebagai Bursa Saham New York. Walaupun tidak sama, mereka serupa dalam arti bahawa anda memperdagangkan wang untuk aset. Daripada mendapatkan stok sebagai ganti wang anda, anda mendapat sejumlah Bitcoin sebanding dengan jumlah yang bernilai ketika anda membelinya.

Apa itu Cryptocurrency Exchange?

Pertukaran crypto adalah tempat di mana anda menukar cryptocurrency tertentu dengan koin crypto yang berbeza. Pertukaran cryptocurrency yang paling biasa berlaku dengan Bitcoin menjadi duit syiling utama yang diperdagangkan untuk duit syiling yang lain. Laman pertukaran kripto sedikit lebih cepat digunakan berbanding dengan pertukaran fiat (USD, EUR, dll) ke Bitcoin kerana anda tidak perlu menggunakan bank, ATM atau kaedah pembayaran lain yang memerlukan sehari (atau sehingga 5 hari) untuk selesaikan urus niaga.

Namun, ada satu perkara yang perlu diingat semasa menggunakan pertukaran crypto. Terdapat bayaran yang mesti anda hadapi semasa memindahkan Bitcoin dari mana sahaja anda membelinya ke laman pertukaran crypto. Oleh kerana lonjakan yuran transaksi, akan menjadi mahal jika anda memindahkan sejumlah kecil.

Ulasan Pertukaran Bitcoin Terbaik

Di bawah ini, anda akan dapat membaca apa yang kami fikirkan mengenai beberapa laman pertukaran yang popular sekarang ini. Oleh kerana terdapat banyak laman web penipuan yang ingin mendapatkan wang daripada mereka yang menginginkan Bitcoin, kami mengesyorkan agar anda berhati-hati ketika memutuskan laman web mana yang akan dipilih. Sebelum masuk ke ulasan, mari kita lihat apa yang perlu dicari dalam pertukaran.

Cara Memilih Pertukaran Bitcoin Terbaik

1) Ciri-ciri

Oleh kerana terdapat banyak jenis laman pertukaran yang tersedia dengan pelbagai jenis ciri yang tersedia, adalah penting untuk melihat jenis ciri yang ditawarkan di laman web yang anda minati. Beberapa ciri termasuk penyaringan (pertukaran peer-to-peer), kaedah pembayaran yang berbeza, dan pertukaran crypto terbina dalam (untuk mengelakkan bayaran).

2) Keselamatan

Ini adalah faktor yang paling penting untuk diperhatikan seolah-olah keselamatan laman web ini rendah, duit syiling anda boleh dicuri dari dompet anda pada bila-bila masa. Untuk mengelakkan masalah ini, kaedah terbaik adalah dengan mendapatkan dompet perkakasan, tetapi kerana panduan ini mengenai pertukaran Bitcoin, ia tidak akan diliputi di sini. Untuk memeriksa keselamatan pertukaran, kaji bagaimana duit syiling dienkripsi dan apa yang syarikat lakukan untuk memastikan syiling anda tetap selamat.

3) Bayaran Transaksi

Beberapa laman web menawarkan Bitcoin untuk dijual dengan harga yang sangat rendah sementara beberapa laman web menawarkan kadar yang sangat tinggi untuk mendapat keuntungan daripada yang tidak berpengalaman dengan membeli Bitcoin. Sebilangan besar laman web yang akan kami kaji di bawah ini mempunyai harga yang layak, tetapi untuk pertukaran peer-to-peer, harga akan sedikit lebih tinggi. Kaedah pembayaran PayPal juga dilengkapi dengan kadar transaksi yang lebih tinggi kerana risiko yang lebih tinggi.

4) Reputasi Pertukaran

Ini adalah salah satu faktor terpenting yang harus anda pertimbangkan semasa anda mencari pertukaran untuk menjalankan transaksi anda. Yang anda pilih mestilah mempunyai reputasi yang sangat baik, dan walaupun selalu ada beberapa ulasan negatif, anda harus memeriksa wajaran negatif dan positif.

Perkara lain yang harus anda perhatikan adalah bahawa pertukaran yang baik selalu mempunyai jumlah dagangan yang tinggi. Ini berkadar langsung dengan kelajuan perdagangan. Jumlah dagangan yang lebih tinggi bermaksud terdapat sebilangan peniaga yang mencari aset digital.

5) Pilihan Pembayaran

Pertukaran yang baik akan mempunyai pelbagai pilihan pembayaran. Perkara lain yang sering dibanggakan oleh bursa adalah keselamatan pilihan pembayaran. Biasanya, pertukaran biasa akan menerima pembayaran dalam bentuk bitcoin dan bukannya mata wang fiat.

Pertukaran yang sangat baik, sebaliknya, akan mempunyai pilihan untuk mata wang fiat dan juga bitcoin dan altcoin lain. Terdapat beberapa yang menggunakan dompet seperti PayPal, Skrill, dll.

Menggunakan dompet ini memudahkan pengguna melakukan transaksi kerana dompet biasanya dihubungkan secara langsung ke akaun bank mereka dan mereka tidak perlu memasukkan maklumat akaun mereka di bursa perdagangan.

Ini melindungi maklumat mereka kerana hanya ID dompet mereka yang dikongsi dalam pangkalan data pertukaran. Pilihan pembayaran yang melibatkan pemindahan cryptocurrency secara langsung di dompet pertukaran adalah lebih selamat kerana berdasarkan teknologi blockchain.

6) Keselamatan Pertukaran

Oleh kerana ia adalah masalah kewangan, keselamatan adalah salah satu perkara paling penting yang harus dipertimbangkan ketika anda memilih pertukaran yang ingin anda jalankan perniagaan anda.

Terdapat sejarah umum mengenai semua pertukaran yang telah diretas selama bertahun-tahun dan anda harus mengelakkannya dengan masalah keselamatan yang serupa. Juga, elakkan pertukaran yang telah diretas pada masa lalu. Ini kerana ada corak yang hampir selalu diulang.

Pertukaran yang pernah diretas sekali boleh diretas lagi. Perkara ini dapat dielakkan sekiranya pemaju pertukaran meningkatkan keselamatan platform sepenuhnya. Pergi ke pertukaran yang mempunyai langkah keselamatan lanjutan seperti pengesahan dua faktor.

Biasanya, apabila anda log masuk ke pertukaran dari satu alamat IP, anda tidak perlu log masuk berulang kali setiap kali anda ingin mengakses akaun anda. Walau bagaimanapun, jika alamat IP berubah, anda perlu log masuk semula.

Berikut adalah ulasan pertukaran bitcoin kami dari beberapa laman pertukaran utama yang kami gemari. Kami mengesyorkan agar anda menggunakan yang ada dalam senarai kami kerana menggunakan cadangan kami jauh lebih selamat daripada buta dan menggunakan beberapa pertukaran rawak yang anda dapati dalam talian. Ingat, jika kedengarannya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, maka kemungkinan besar adalah.

13 Pertukaran Bitcoin Terbaik pada 2021

1. Coinmama

CoinmamaDikenali sebagai broker Bitcoin tertua dalam industri ini, broker yang berpusat di Israel ini adalah laman pertukaran yang boleh anda beli dengan menggunakan kad kredit dari dekat ke mana saja di dunia. Sekiranya anda mahukan transaksi yang selamat dan selamat untuk membeli Bitcoin, Coinmama adalah alternatif yang bagus.

Kelebihan

Coinmama mempunyai perkhidmatan pelanggan yang luar biasa. Perkara hebat mengenai penggunaan pertukaran yang tidak begitu popular seperti Coinbase ialah anda dapat mendapatkan perkhidmatan pelanggan yang lebih cepat. Ini kerana lebih sedikit orang yang perlu dikhawatirkan di bursa ini, sehingga masa tindak balas anda lebih cepat.

Pertukaran ini terkenal kerana terdapat di banyak negara di peringkat antarabangsa. Oleh itu, walaupun anda tinggal di negara di mana banyak pertukaran Bitcoin tidak menawarkan perkhidmatan, Coinmama akan dapat memberi anda Bitcoin.

Keburukan

Malangnya, tidak semuanya pro mengenai pertukaran ini. Satu perkara buruk mengenai pertukaran ini adalah bahawa kadar pertukarannya tinggi berbanding dengan yang lain. Sebagai contoh, Coinbase mempunyai yuran pertukaran 3.75% sementara Coinmama mempunyai yuran pertukaran sekitar 6%. Walaupun ini mungkin tidak banyak, ia dapat menambah sedikit di masa depan, terutama jika anda merancang untuk melabur sejumlah besar wang.

Dengan Coinmama, anda hanya dapat membeli $ 150 dalam bentuk Bitcoin sebelum anda perlu mengesahkan identiti anda dengan memuat naik ID. Sekiranya anda ingin tetap tidak dikenali tetapi masih mahu membeli Bitcoin menggunakan Coinmama, ciri keselamatan ini akan membataskan anda.

BERMULA DENGAN COAMA MAMA

2. Coinbase

Coinbase-GDAX-ETC-Pengeluaran-BitcoinIni adalah laman web kami untuk membeli Bitcoin kerana ia adalah platform pertukaran paling popular di dunia dan mudah digunakan.

Kelebihan Coinbase

Oleh kerana ia adalah salah satu yang terbesar, ini bermakna ia boleh dipercayai dan anda tidak akan menghadapi masalah untuk ditipu oleh laman web ini. Ini juga bermaksud bahawa Coinbase melabur dalam keselamatan mereka, membolehkan anda merasa selamat dengan menyimpan Bitcoin di dalam dompet maya anda di Coinbase. Coinbase mempunyai antara muka yang sangat mudah yang membolehkan yang paling tidak tahu untuk membeli Bitcoin dengan kad kredit, akaun bank, dan banyak lagi dalam beberapa minit. Pengeluaran Bitcoin juga mudah kerana anda boleh menukar BTC menjadi cryptocurrency lain, atau memasukkannya terus ke akaun bank anda secara langsung.

Keburukan

Sokongan pelanggan, walaupun ada, bukanlah yang terbaik. Mereka diketahui lambat dan tidak menyelesaikan masalah sama sekali. Oleh kerana Bitcoin tidak dapat dikembalikan dan tidak dapat dikesan dengan mudah, sokongan pelanggan tidak dapat banyak membantu anda sekiranya sesuatu menuju ke selatan. Coinbase tidak menawarkan banyak kaedah pembayaran yang anda harapkan mempunyai pertukaran. Ini termasuk beberapa syarikat kad kredit utama yang tidak diterima dan platform pembayaran tidak diterima seperti PayPal (namun, tidak ada pertukaran yang menawarkan PayPal sebagai kaedah pembayaran).

Bolehkah anda Tukar Bitcoin untuk Dolar AS?

Ya, anda boleh menukar Bitcoin dengan dolar AS di kebanyakan bursa termasuk Coinbase. Walaupun pertukarannya akan dikenakan bayaran, anda boleh menukar Bitcoin anda dan mengeluarkannya ke bank anda. Walau bagaimanapun, beberapa pertukaran mungkin tidak menawarkan ciri ini, jadi penting untuk memilih yang tepat yang menawarkan ciri yang memenuhi keperluan anda. Sekiranya tidak, anda perlu menghadapi yuran yang lebih besar kerana memindahkan Bitcoin dari satu pertukaran ke satu pertukaran yang lain akan dikenakan bayaran yuran penambang transaksi.

Bagaimana Saya Mendaftar ke Coinbase?

Pertama, pergi ke Coinbase dan klik pada butang daftar. Anda kemudian akan melihat halaman pendaftaran. Di sinilah anda mesti memutuskan sama ada anda ingin mendaftar sebagai individu atau perniagaan. Perbezaan antara keduanya adalah berapa banyak pengesahan yang mesti anda kirimkan dan juga bagaimana anda ingin melaporkan pendapatan anda.

Setelah anda mendaftar dan mengesahkan e-mel anda, kami mengesyorkan agar anda menambahkan nama panggilan profil dan menambahkan pengesahan 2 faktor untuk melindungi akaun anda. Ini kerana anda harus menambahkan nama samaran anda semasa membeli / menjual Bitcoin di Coinbase.

Setelah anda siap, anda dapat menambahkan kaedah pembayaran pilihan anda di halaman Beli / Jual. Dengan menyimpan kaedah pembayaran anda, anda boleh membeli salah satu daripada empat syiling di Coinbase (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, dan Litecoin) dalam satu klik. Perlu diketahui bahawa pada awalnya terdapat had $ 400 / minggu melainkan jika anda ingin menaikkannya.

Sekiranya anda ingin menggunakan ciri bahawa Coinbase harus menjual syiling secara langsung kembali ke Coinbase dengan harga USD di dalam dompet Coinbase anda untuk menukar ke syiling lain, maka anda perlu menyerahkan pengesahan tambahan. Pengesahan ini merangkumi nombor keselamatan sosial, ID, dll.

BERMULA DENGAN COINBASE

3. Switchere

Ini adalah salah satu platform perdagangan yang paling pantas berkembang untuk Bitcoin dan pelbagai altcoin. Platform ini telah berjaya menarik pengguna dari seluruh dunia kerana perkhidmatannya yang pantas, boleh dipercayai, dan mudah untuk memperdagangkan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, dan banyak cryptocurrency lain. Di sini anda boleh melakukan transaksi dengan serta-merta melalui kad kredit atau debit.

Antara muka pengguna juga direka untuk menampung pelajar baru dan juga peniaga yang berpengalaman. Ini menyediakan pedagang baru dengan antara muka asas yang mudah digunakan sehingga sebahagian besar pekerjaan dilakukan oleh platform itu sendiri. Pada masa yang sama, peniaga yang berpengalaman dapat memiliki kawalan penuh terhadap transaksi mereka melalui pelbagai alat yang disediakan oleh platform.

Sama sekali tidak ada caj tambahan atau bayaran tambahan yang diperlukan semasa menggunakan kad kredit atau debit anda di platform ini. Platform ini menggunakan sistem keselamatan terkini untuk melindungi data dan privasi dalam talian pedagang.

Platform ini menggunakan enkripsi kelas ketenteraan seperti 2FA dan SSL / TLS yang menghalang mana-mana pihak ketiga untuk menjejaki transaksi dalam talian. Protokol selamat 3D memberikan keselamatan kepada platform ini bersama dengan algoritma hash SHA-256.

Aliran kerja platform ini cukup telus dan harga serta had pembelian yang sesuai sangat wajar. Satu lagi ciri platform ini yang dapat memastikan pendapatan pasif tambahan anda adalah program rujukannya. Dari rujukan anda, anda dapat potongan 80% dari jumlah transaksi pertama mereka dan 10% dari sub-rujukan anda.

Platform ini menerima tiga jenis kad kredit atau debit iaitu MasterCard, Visa, dan Maestro. Had pembelian platform ini berbeza mengikut status pengesahan dokumen anda. Semakin banyak maklumat yang anda dapat disahkan dengan platform ini, semakin tinggi had pembelian maksimum.

Sebagai contoh, pengguna yang tidak disahkan hanya boleh membeli Bitcoin bernilai $ 110. Setelah e-mel dan telefon anda disahkan, maka had pembelian akan meningkat menjadi $ 550. Terdapat beberapa langkah pengesahan ini setelah selesai yang mana satu mempunyai pilihan pembelian tanpa had.

BERMULA DENGAN SWITCH DI SINI

4. Bithoven

Pertukaran BithovenBithoven adalah salah satu peserta baru dalam domain cryptocurrency. Walaupun telah menjadi platform pertukaran pada tahap awal, ia berjaya menarik perhatian para pakar dan pengguna. Ia menampilkan salah satu algoritma paling maju yang secara signifikan mengurangkan masa memuat halaman dan memberikan pulangan terbaik kepada peniaga. Antara muka pengguna mudah digunakan namun terdiri daripada alat dan ciri statistik yang paling maju seperti carta Candlestick yang sangat meningkatkan pengalaman perdagangan anda. Selain daripada ini, platform ini juga terdiri daripada maklumat seperti ringkasan akaun anda, sejarah transaksi, deposit dan pengeluaran terkini, dll. Penting untuk perdagangan.

Ia menyokong semua cryptocurrency utama dan lebih dari 350 altcoin untuk memenuhi khalayak dengan pelbagai jenis pengalaman. Salah satu sebab mengapa ia semakin popular adalah kenyataan bahawa tidak ada had jumlah deposit dan pengeluaran yang dapat anda lakukan dalam sehari. Platform pertukaran juga mempunyai salah satu perkhidmatan pelanggan yang paling mantap kerana mereka mempunyai sokongan sembang langsung dan borang permintaan dalam talian. Halaman mereka juga mengandungi salah satu bahagian Soalan Lazim yang paling komprehensif. Ini mengandungi senarai masalah umum yang mungkin dihadapi pengguna dan cara bagaimana mereka dapat mengatasi hal yang sama.

Disokong oleh beberapa pakar dalam industri crypto, platform ini dijangka berkembang kerana banyak ciri baru dan menarik akan dikemas kini dalam masa terdekat. Sekiranya ia berterusan pada kadar di mana ia merebut pasaran, ia akan terbukti menjadi pesaing serius untuk platform pertukaran crypto yang ada.

BERMULA DENGAN BITHOVEN

5. LocalBitcoins

Bitcoin tempatanLocalBitcoins adalah laman pertukaran peer-to-peer di mana pembeli dan penjual berkomunikasi secara langsung untuk membeli / menjual Bitcoin pada harga dan kadar yang berbeza.

Kelebihan

Di mana sahaja anda berada, anda akan dapat menggunakan perkhidmatan ini kerana LocalBitcoins tersedia di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di negara di mana anda tidak dapat menggunakan kebanyakan pertukaran, maka LocalBitcoins adalah pertukaran bitcoin terbaik untuk anda. Oleh kerana anda boleh bekerja secara langsung dengan penjual, anda dapat menyelesaikan masalah yang mungkin ada sama ada berkaitan dengan lokasi anda atau kaedah pembayaran sehingga anda dapat membeli Bitcoin tanpa mengira keadaan anda berada. Sebilangan besar masa, transaksi tidak memerlukan anda mempunyai ID. Bagi mereka yang mempunyai masalah dengan menunjukkan ID atau pengesahan untuk melakukan pembayaran, LocalBitcoins adalah alternatif yang baik. Walaupun majoriti memerlukan bentuk pengesahan, anda boleh menyaringnya dan mencari yang mungkin tidak memerlukannya.

Keburukan

Satu masalah utama dengan menggunakan LocalBitcoins adalah bahawa kadar pertukarannya tinggi. Sebagai contoh, pertukaran yang melibatkan PayPal sebagai salah satu kaedah pembayaran yang diterima boleh mengenakan kadar 15%. Untuk membeli sejumlah besar Bitcoin, ini dapat menambah banyak. Sekiranya anda ingin berjimat dan mencari tawaran terbaik semasa membeli Bitcoin, LocalBitcoins mungkin bukan idea terbaik untuk anda kerana harga yang tinggi ini. Oleh kerana LocalBitcoins adalah platform peer-to-peer, penipuan adalah perkara biasa. Sama ada anda penjual atau pembeli, anda mesti menggunakan usaha yang wajar semasa menggunakan platform ini. Pembeli boleh membeli Bitcoin dari anda kemudian membalikkan pembayaran kemudian atau penjual mungkin tidak akan menyerahkan Bitcoin kepada anda setelah anda menyelesaikan pembayaran.

Bolehkah anda Menukar Bitcoin dengan Wang Tunai?

Dengan menggunakan platform seperti Craigslist dan LocalBitcoins, adalah mungkin untuk menukar Bitcoin dengan wang tunai. Ia juga selamat jika anda melakukannya secara tempatan, di mana anda bertemu dengan penjual / pembeli untuk membeli / menjual Bitcoin. Ini kerana Bitcoin dapat dihantar pada masa ini wang ditukar, menghasilkan transaksi yang selamat. Satu-satunya bahagian buruk pertukaran ini adalah mungkin ada minimum dan maksimum berapa banyak Bitcoin yang anda boleh beli, jadi ini adalah sesuatu yang harus anda pertimbangkan semasa menggunakan kaedah pertukaran ini.

BERMULA DENGAN LOCALBITCOIN

6. CEX.IO

kajian cex ioSekiranya anda mencari bayaran rendah di samping ketersediaan 99.999% bila-bila masa anda memerlukannya, maka CEX.IO mungkin menjadi pertukaran untuk anda. Walaupun pertukaran ini tidak tersedia di banyak lokasi, jika anda berada di lokasi di mana perkhidmatan tersedia, anda akan dapat memanfaatkan pertukaran ini.

Kelebihan

Sekiranya anda berada di lokasi di mana CEX.IO disokong, maka anda boleh menggunakan kaedah pembayaran transfer bank untuk mengelakkan bayaran semasa membeli Bitcoin. Oleh kerana terdapat bayaran tetap $ 10 bagi setiap transaksi transfer bank, penggunaan CEX.IO akan jauh lebih murah apabila membeli sejumlah besar kerana peratus bayaran boleh meningkat menjadi banyak.

Sekiranya anda membeli Bitcoin di bawah $ 400 setiap hari dan di bawah $ 2,000 sebulan, maka pertukaran ini sangat sesuai untuk anda kerana anda tidak perlu melalui pengesahan yang luas. Walau bagaimanapun, jika anda membeli lebih banyak, maka anda perlu mendapatkan pengenalan diri untuk meningkatkan had anda.

Keburukan

Bilangan negara dan / atau negeri yang disokong di AS sangat terhad. Dari 50 negeri AS, 28 tidak disokong. Oleh itu, jika anda tinggal di salah satu negeri yang tidak disokong (yang kemungkinan besar), maka anda tidak bernasib baik dan tidak akan dapat memanfaatkan yuran rendah yang ditawarkan bursa ini.

Walaupun tahap pertama pengenalan dan pengesahan tidak memerlukan banyak maklumat, beberapa peringkat seterusnya memerlukan pengesahan yang luas untuk meningkatkan had anda. Namun, setelah anda disahkan, anda boleh membeli Bitcoin sehingga $ 10,000 setiap hari dan hingga $ 100,000 setiap bulan.

BERMULA DENGAN CEX.IO

7. Dinding Syiling

kajian wallofcoinsSekiranya anda baru membeli Bitcoin dan mahu seseorang membantu membimbing anda melalui proses pembelian, maka Wall of Coins mungkin merupakan pertukaran Bitcoin terbaik untuk anda. Oleh kerana Wall of Coins adalah pertukaran peer-to-peer, berhati-hatilah ketika berurusan ketika penjual dan berhati-hati ketika membeli.

Kelebihan

Wall of Coins memberikan arahan langkah demi langkah melalui SMS untuk membantu anda melalui pembelian Bitcoin anda. Ini memudahkan pembeli Bitcoin baru kerana mereka akan mempunyai arahan yang jelas di platform itu sendiri untuk diikuti.

Sebilangan besar penjual di Wall of Coins menerima jenis pembayaran yang paling popular, tetapi kaedah yang paling disukai adalah pembayaran melalui deposit tunai. Di sinilah anda secara fizikal pergi ke cawangan bank dan memasukkan wang tunai ke dalam akaun bank penjual.

Keburukan

Oleh kerana pertukaran ini adalah pertukaran peer-to-peer dan tidak automatik, Bitcoin mungkin memerlukan beberapa saat untuk muncul di akaun anda kerana penjual harus secara manual meluluskan transaksi dan menghantar Bitcoin kepada anda. Walau bagaimanapun, kebanyakan penjual akan menyetujui dan menghantar Bitcoin kepada anda dalam masa kurang dari 15 minit, dengan minoriti memerlukan sedikit masa lagi.

Seperti semua pertukaran rakan sebaya, penipuan berlaku sekarang dan kemudian. Walaupun Wall of Coins melakukan yang terbaik untuk menyingkirkan penipu dan menjaga pertukaran sebaik mungkin, penipuan masih boleh dilakukan, jadi kami mengesyorkan agar anda berhati-hati ketika bekerja dengan penjual ketika membeli Bitcoin.

BERMULA DENGAN WALL OF COINS

8. itBit

kajian itbitPertukaran ini adalah yang pertama menerima piagam dari NY State Department of Financial Services dan beroperasi di semua 50 negeri AS. itBit terkenal kerana tidak mempunyai had yang ditetapkan untuk berapa banyak Bitcoin yang boleh anda beli dan dengan harga yang rendah.

Kelebihan

Setelah anda disahkan, tidak ada batasan berapa banyak Bitcoin yang boleh anda beli. Ukuran purata pembelian adalah ~ 350 Bitcoin, yang menunjukkan berapa banyak orang membeli setiap hari dengan pertukaran ini. Berbanding dengan bursa lain dalam senarai ini, kebanyakan syarikat menggunakannyaBit untuk melabur ke Bitcoin kerana kadarnya rendah dan tanpa had yang ditetapkan.

Harga untuk itBit sangat rendah berbanding pertukaran lain. Semasa anda menggunakan meja perdagangan OTC, bayaran 0.1% rata dikenakan manakala jika anda menggunakannyaBit di bursa global, anda dikenakan yuran pengambil 0.2%. Berbanding dengan yuran 3% platform lain, itBit adalah salah satu yang paling rendah dari segi bayaran.

Keburukan

Oleh kerana ItBit hanya menerima transfer melalui kawat sebagai kaedah pembayaran, anda tidak akan dapat menggunakan kaedah pembayaran popular yang lain seperti Kad Kredit, deposit tunai, dan lain-lain. Kerana ia adalah pertukaran berlesen, ia mesti mengikuti peraturan yang ditetapkan dan menerima pembayaran melalui pemindahan wayar adalah salah satu peraturannya.

Sekiranya anda tidak tinggal di AS, anda perlu melalui pengesahan yang luas untuk dapat berdagang dengan pertukaran ini. Anda harus memberikan imbasan ID bersama bukti dokumen tempat tinggal untuk disahkan untuk membeli Bitcoin dengan Bit.

BERMULA DENGAN ITBIT

9. Changelly

changelly-kajianSekiranya anda mencari pertukaran Bitcoin yang juga dapat membantu anda membeli duit syiling crypto lain, maka Changelly mungkin merupakan platform perdagangan bitcoin terbaik untuk anda. Changelly adalah pertukaran unik yang merupakan pertukaran Bitcoin dan altcoin. Oleh kerana tidak ada banyak pertukaran yang menawarkan ciri-ciri yang disertakan Changelly, itu adalah salah satu yang sangat perlu dipertimbangkan.

Kelebihan

Dengan menggunakan pertukaran ini, anda dapat mengelakkan yuran besar yang timbul dengan menghantar Bitcoin dari satu pertukaran ke pertukaran yang lain. Sekiranya anda tidak menggunakan Changelly dan ingin memperdagangkan Bitcoin anda ke pertukaran koin kripto, maka anda perlu membayar banyak hanya dengan bayaran penambang transaksi agar transaksi anda diluluskan dan dihantar. Namun, dengan menggunakan Changelly, anda akan dapat melewatkan proses itu dan terus membeli altcoin dari laman web itu sendiri setelah anda membeli Bitcoin.

Manfaat besar lain menggunakan pertukaran ini ialah tidak perlu memberikan dokumen untuk membeli Bitcoin. Tidak seperti pertukaran lain, hampir tidak ada proses pengesahan.

Keburukan

Tidak semuanya bagus mengenai pertukaran ini. Berbanding dengan pertukaran lain, Changelly mengenakan caj lebih tinggi ketika menukar Bitcoin anda menjadi cryptocurrency lain. Ini diharapkan kerana beberapa pertukaran menawarkan ciri-ciri yang dimiliki oleh Changelly, tetapi ingatlah ini semasa memutuskan pertukaran mana yang akan digunakan.

Oleh kerana Changelly masih merupakan syarikat baru, ia tidak dipercayai seperti pertukaran lain. Walaupun ini tidak akan mempengaruhi pengalaman anda terlalu banyak, ingatlah ini semasa bertukar dengan Changelly. Namun, pengalaman kami dengan Changelly bagus, dan kami mengesyorkannya.

Bagaimana Saya Mendaftar ke Changelly?

Pertama, pergi ke laman web dan klik pautan pendaftaran. Anda akan diminta untuk log masuk menggunakan pelbagai laman media sosial dengan menggunakan alamat e-mel anda. Buat akaun anda dan tidak diperlukan pengesahan lain untuk menukar duit syiling anda.

Kemudian, pergi ke papan pemuka atau kembali ke laman utama dan pilih mata wang apa pun yang anda mahu ubah. Ini boleh berupa USD, BTC, LTC, dan lain-lain. Oleh itu, jika anda mempunyai USD yang ingin anda ubah secara langsung menjadi cryptocurrency (contohnya Ripple atau Dogecoin), pilih koin di bahagian “Anda Dapatkan” dan pilih USD untuk ” Kamu ada.”

Changelly sangat mudah digunakan kerana anda tidak perlu melalui proses membingungkan dan mahal untuk membeli Bitcoin dari satu pertukaran dengan USD untuk memindahkan ke pertukaran lain untuk menukar Bitcoin itu ke cryptocurrency lain kerana anda boleh melakukannya di Changelly secara langsung.

BERMULA DENGAN BERUBAH

10. Rumah Syiling

rumah duit syilingPertukaran broker ini adalah salah satu kaedah termudah untuk membeli dan menjual bitcoin dan altcoin lain, terutamanya Litecoin dan Ethereum. Terdapat pilihan untuk membeli cryptocurrency menggunakan mata wang fiat Euro. Urus niaga boleh dilakukan sama ada melalui kad kredit atau melalui Transfer Bank.

Terdapat dompet yang dibina di bursa di mana orang boleh menyimpan mata wang mereka sebelum mengalihkannya ke dompet luar talian mereka. Terdapat pasukan penganalisis yang berdedikasi di syarikat yang menawarkan perkhidmatannya kepada ahli premium, memberitahu mereka tentang masa yang tepat untuk melabur dan masa yang tepat untuk menarik.

Mereka mendapat maklumat mengenai risiko dan peluang pasar, menjadikannya penting untuk membantu pelanggan memahami semuanya. Ciri lain yang dinikmati oleh ahli premium adalah komisen rendah yang harus mereka bayar kepada bursa.

Ahli premium juga dapat menikmati kebebasan untuk melabur dalam beberapa cryptocurrency dan bukan hanya yang utama yang tersedia untuk ahli biasa. Terdapat juga pengurus hubungan khusus yang ditawarkan kepada ahli premium untuk membantu semua masalah yang mungkin dihadapi pengguna semasa melakukan transaksi harian pada aset digital.

11. Bitpanda

110-bitpanda-logo-pmBerpusat di Vienna, Austria, Bitpanda adalah salah satu kaedah termudah untuk mendapatkan banyak cryptocurrency di satu tempat. Pengguna pertukaran menikmati kebebasan menghantar dan menerima aset digital secara percuma antara satu sama lain, yang bermaksud bahawa tidak ada kos transaksi. Terdapat pilihan untuk membuat amaran harga yang akan anda terima melalui e-mel untuk semua cryptocurrency yang disokong di platform.

Terdapat langkah-langkah keselamatan seperti pengesahan dua faktor, pengurusan peranti, dan pengurusan penyemak imbas, semuanya dijamin melalui penyulitan SSL. Terdapat sokongan teknikal 24 jam untuk sebarang masalah yang mungkin dihadapi pengguna pada bila-bila masa sepanjang hari. Tiket yang dibuat dapat diselesaikan dalam masa yang singkat dan kemudian, perniagaan berjalan seperti biasa.

Terdapat banyak kaedah pembayaran. Anda boleh mendeposit dan mengeluarkan wang anda melalui pelbagai dompet seperti NETELLER, Skrill, EPS, atau menggunakan kaedah biasa seperti Transfer Bank dan Kad Kredit. Satu ciri unik untuk pertukaran ini ialah terdapat pilihan untuk menebus baucar Amazon Denmark dengan jumlah yang anda ingin tarik keluar.

12. BitBay

Dengan lebih daripada 800,000 pengguna, BitBay adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di Eropah. Terdapat pelbagai pilihan mengenai aset digital yang ada di bursa. Pengguna boleh memilih dari 20 cryptocurrency ketika mereka ingin membuat pelaburan atau memulakan perdagangan harian mereka. Dengan proses pendaftaran yang cepat, terdapat pelbagai pilihan di mana pengguna dapat melakukan deposit pertama mereka.

Ia boleh dilakukan melalui mata wang fiat atau melalui pemindahan cryptocurrency secara langsung dari dompet luar talian mereka. Terdapat juga pilihan lain di mana pengguna boleh memasukkan ke dalam akaun mereka di platform. Ini melalui 15,000 Pejabat Pos Poland yang telah disatukan ke dalam sistem. Pengeluaran boleh dilakukan sama ada melalui bank bank atau melalui ATM yang telah disediakan di seluruh negara.

pertukaran antarabangsa dalam pertukaran juga cukup cepat, yang bermaksud bahawa orang dari seluruh dunia dapat mengambil bahagian dalam perdagangan dan tidak bimbang tentang lokasi fizikal mereka. Pembuatan akaun adalah percuma dan pilihan mata wang bergantung kepada pengguna.

13. Kraken

Ini adalah salah satu pertukaran terbesar di Eropah untuk memberi pilihan untuk Bitcoin Margin Trading. Terdapat had sehingga 5x jumlah anda pada kontrak yang ingin anda beli atau jual dalam perdagangan leverage. Perkara lain yang baik ialah kekurangan kontrak dibenarkan semasa anda melakukan perdagangan margin. Bayaran urus niaga agak rendah dan terdapat perkhidmatan sepanjang masa sehubungan dengan sokongan.

Terdapat penyimpanan sejuk yang disulitkan di platform dan semua transaksi dan data benar-benar selamat. Teknologi canggih pada pesanan membolehkan pengguna mengotomatisasi strategi mereka dan mengatur pesanan stop-loss. Pertukaran tersebut telah ditinjau oleh banyak jurnal dan saluran berita seperti The Wall Street Journal, The New York Times, dan CNBC. Mereka semua bercakap mengenai pertukaran.

Apakah Jenis Pertukaran Bitcoin?

1. Platform Dagangan

Pertimbangkan perjanjian perniagaan yang dilakukan melalui orang tengah yang menyatukan pembeli dan penjual. Biasanya, ada komisen kecil yang diambil oleh orang tengah dari kedua-dua pihak. Konsep yang sama diikuti oleh platform perdagangan, yang bertindak sebagai orang tengah antara pembeli dan penjual pelbagai cryptocurrency.

Pengguna di kedua hujung transaksi tidak perlu saling bertemu, dan pembayaran dilakukan melalui pintu masuk yang selamat yang digabungkan oleh pertukaran. Beberapa platform perdagangan yang paling terkenal adalah Binance, Bittrex, Cex.io, dll.

2. Broker

Sama seperti platform perdagangan, laman web broker membolehkan pengguna membeli Bitcoin dan altcoin. Tetapi, bukannya menghubungkan pembeli dengan penjual, pertukaran bertindak sebagai pembeli dan juga penjual. Terdapat harga yang telah ditentukan di mana anda boleh menjual cryptocurrency ke bursa broker, dan ada harga di mana anda juga boleh membeli cryptocurrency dari itu.

Biasanya, harga aset digital lebih tinggi berbanding dengan platform perdagangan, tetapi prosesnya lebih mudah. Beberapa pertukaran broker yang paling popular termasuk CoinMama dan CoinBase.

3. Platform P2P

Ini adalah cara lain untuk membeli aset digital, dan dari masa ke masa, konsep ini juga menjadi sangat popular. Tidak ada orang tengah dalam jenis urus niaga ini. Platform P2P hanya menghubungkan pembeli, dan penjual satu sama lain dan harga aset ditentukan dan dirundingkan oleh kedua-dua pihak yang terlibat.

Platform P2P menawarkan banyak perkhidmatan seperti kaedah pembayaran yang selamat antara kedua-dua pihak, dan ada sedikit caj perkhidmatan untuk itu. Terdapat peningkatan risiko dalam jenis urus niaga ini kerana anda tidak mengenali orang yang menjalankan perniagaan anda.

4. Platform CFD

Pendek untuk Kontrak untuk Perbezaan, ini adalah beberapa pertukaran berisiko di luar sana. Prinsip asas yang terlibat dalam urus niaga di bursa ini adalah bahawa anda, sebagai pengguna, bertaruh pada harga Bitcoin dan altcoin lain. Anda tidak memiliki sebarang aset digital, tetapi anda berjudi dengan harga sebagai pertukaran mata wang fiat yang ditawarkan dalam spread.

Platform ini juga memberi anda pilihan untuk memanfaatkan taruhan anda dengan meminjam wang dari bursa. Walaupun terdengar baik di atas kertas, ia melibatkan banyak risiko dan pemula dan amatur mesti mengelakkan pertukaran ini.

Kesimpulannya

Sekarang kami telah melalui 7 pertukaran bitcoin terbaik, kini saatnya anda membuat keputusan. Cobalah untuk menimbang positif dengan yang negatif ketika melihat pertukaran pilihan anda. Tidak ada pertukaran yang sempurna, dan tidak ada pertukaran terbaik di sekitarnya, jadi anda perlu memikirkan perkara yang paling penting bagi anda. Semoga berjaya!

Soalan lazim mengenai pertukaran Bitcoin

Bolehkah anda menghantar bitcoin dari satu pertukaran ke pertukaran yang lain?

Ya awak boleh! Di bursa, anda akan menerima alamat Bitcoin deposit peribadi. Ini adalah alamat tempat anda menghantar Bitcoin anda. Untuk menghantar bitcoin dari satu pertukaran ke pertukaran yang lain, anda hanya perlu mencari alamat ini yang disediakan oleh pertukaran sasaran. Kemudian anda perlu menghantar permintaan penarikan ke bursa pertama, menggunakan alamat Bitcoin pertukaran sasaran.

Bagaimana anda mengeluarkan wang dari Bitcoin?

Sebaik sahaja anda ingin menukar Bitcoin anda dengan mata wang fiat, anda perlu menjual Bitcoin anda. Kami mempunyai panduan khusus mengenai hal ini di sini tetapi pada dasarnya sama dengan memindahkan Bitcoin dari satu pertukaran ke pertukaran lain, kecuali kali ini, anda akan menghantarnya dari satu pertukaran ke akaun bank.

Minta pengeluaran dan masukkan maklumat bank anda yang diperlukan. Setelah permintaan diproses (biasanya segera), anda akan melihat wang di akaun bank anda setelah 1-5 hari bekerja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me