22 Kaedah Terbaik untuk Membeli Bitcoin dengan SEPA Transfer 2021

1. Coinbase 2. BitPanda 3. BitSquare
asas duit syiling bitpanda logo bitsquare
BERMULA! BERMULA! BERMULA!

Sebagai permulaan, mari kita fahami maksud SEPA. SEPA atau ‘Single Euro Payments Area’ adalah kaedah pemindahan ke bank yang terletak di Eropah. Apabila pengguna tidak menemui negara mereka semasa pemindahan SWIFT, SEPA adalah kaedah alternatif yang tertumpu di wilayah EU.

Contents

Kemudahan SEPA menerima pertukaran

Pemindahan SEPA kebanyakan disukai oleh penduduk di negara-negara Eropah dan pada bulan Julai 2015, ia terdiri daripada 28 negara anggota Kesatuan Eropah.

Lembaga ini bertujuan mengubah ketidakefisienan pembayaran rentas sempadan dan bertujuan untuk mengintegrasikan pasaran yang terpecah-pecah untuk pembayaran Euro ke dalam domestik. Pelanggan boleh membuat pembayaran dan menerima gaji menggunakan SEPA selagi mereka mempunyai akaun bank di zon euro. Pembayaran tanpa tunai boleh dilakukan di wilayah zon euro melalui satu set instrumen pembayaran. Untuk mengurangkan kos pengalihan dana modal ke seluruh wilayah Eropah, yang hampir 2% daripada jumlah KDNK, SEPA telah menerapkan standard, struktur kewangan dan instrumen yang cekap untuk membolehkan ekonomi penjualan.

Beberapa skema pemindahan SEPA adalah seperti yang disebutkan:

Pemindahan Kredit SEPA: Ini memungkinkan untuk memindahkan dana dari satu akaun bank ke yang lain di wilayah EU. Pembayaran akan dikreditkan ke akaun penerima dalam sehari deposit selagi pelanggan membuat pembayaran dalam jangka masa yang disebutkan.

Pemindahan kredit SEPA Segera: Ia memberikan pengkreditan pembayaran yang cepat dan pantas dalam masa kurang dari beberapa saat.

Debit Terus SEPA: Debit Langsung menawarkan dua skema yang berasingan, iaitu Core SDD dan B2B SDD. Core SDD disasarkan kepada pelanggan dan semua bank yang menawarkan pemindahan SEPA diperlukan untuk melaksanakannya. B2B SDD terutama disasarkan kepada pengguna perniagaan dan memerlukan dokumen diserahkan kepada bank oleh pemiutang dan penghutang. Penyertaan dalam skim ini adalah pilihan.

Apa yang anda perlu tahu mengenai pemindahan SEPA

Kod Pengenal Bank (BIC) dan Nombor Akaun Bank Antarabangsa (IBAN) akan diperkenalkan di seluruh zon SEPA.

Kod yang disebutkan di atas akan diperlukan setiap kali anda perlu menghantar atau menerima wang melalui SEPA. Anda boleh mendapatkan kod IBAN dan BIC anda dengan menghubungi bank tempatan anda atau menyemak penyata bank.

Bagaimana anda boleh melakukan pemindahan wang SEPA dengan Bitcoin

Dapatkan dompet Bitcoin: Untuk memindahkan wang ke dan dari akaun bank, dompet Bitcoin mesti dibuat. Terdapat pelbagai pilihan, seperti Bitcoin Core, Mycelium dll.

Beli Bitcoin: Untuk semua alasan yang jelas, anda mesti membeli Bitcoin untuk melakukan pemindahan. Anda boleh membeli Bitcoin dengan mata wang tempatan anda, BTC sepenuhnya digital dan mesra pengguna.

Masukkan butiran pemindahan anda: Masukkan butiran dan jumlah akaun yang perlu dipindahkan seperti pembayaran bank dalam talian yang lain.

Bayar: Setara Bitcoin mesti dibayar dengan sedikit kos perkhidmatan.

Wang dipindahkan: Setelah menerima jumlahnya, anda akan membuat pemindahan bank SEPA dalam satu hari bekerja. E-mel pengesahan akan dihantar untuk pemberitahuan anda setelah pemindahan berjaya.

22 Kaedah Terbaik untuk membeli Bitcoin dengan SEPA 2021

1. Coinbase

asas duit syilingPertukaran Bitcoin, Coinbase membolehkan orang ramai membeli dan menjual Bitcoin dengan wang fiat. Ia juga bertindak sebagai penyedia pertukaran Bitcoin dan dompet. Diasaskan oleh Brian Armstrong dan Fred Ersham pada tahun 2012, Coinbase adalah ibu pejabat mereka di San Francisco, California, dan menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan di lebih dari 33 negara yang berbeza. Anggaran ini menjadikan mereka broker Bitcoin terbesar di dunia.

Global Digital Asset Exchange (GDAX) adalah pertukaran saudara dan berfungsi dengan cara yang sama seperti Coinbase, ia merekodkan setiap transaksi bukan sahaja perdagangan Bitcoin tetapi juga cryptocurrency lain seperti Litecoin dan Ethereum. Kelebihan GDAX adalah bahawa ia membolehkan pengguna melakukan banyak perdagangan tanpa perlu melakukan transfer bank untuk setiap perdagangan yang memakan waktu dan menambah penundaan. Pilihan pemindahan wang merangkumi kredit, kad debit, dan pemindahan SEPA.

Cara deposit wang ke Coinbase

Coinbase menghendaki anda menambahkan butiran akaun bank atau kad kredit / debit ke dompet Coinbase anda untuk membolehkan transaksi dengan had yang lebih tinggi. Semasa menjual Bitcoin, diperlukan 2-4 hari untuk wang dimasukkan ke akaun anda. Untuk pembelian had yang lebih tinggi seperti $ 100 / transaksi, $ 2500 / minggu, laman web mengambil masa hampir 4 hari untuk mengesahkan transaksi, jadi jangan panik jika anda tidak segera melihat wang di dompet anda. Walau bagaimanapun, untuk urus niaga had yang lebih rendah, Bitcoin muncul di dompet anda dengan serta-merta.

Keselamatan

Ciri yang baru disertakan adalah Coinbase Vault, yang membolehkan anda berkongsi akaun dengan 2-3 pengguna. Semua transaksi akan memerlukan persetujuan dari semua pengguna dan mereka mempunyai kelewatan 48 jam sebagai perlindungan tambahan untuk menangkap penipuan yang belum pernah terjadi sebelumnya. Untuk kawalan keseluruhan, dompet multisig juga tersedia yang mempunyai tiga kunci yang dikongsi antara pengguna dan Coinbase termasuk 1 untuk pengguna, 1 untuk Coinbase dan kunci bersama ketiga. Oleh itu, walaupun laman web tidak berfungsi, pengguna mempunyai pilihan 2 daripada 3 kunci untuk mengeluarkan wang mereka.

Kelebihan

 • Mudah untuk digunakan
 • Hebat untuk pemula
 • Kaedah pembayaran berganda

Keburukan

 • Kekurangan privasi
 • Pembelian had tinggi memerlukan banyak masa
 • Kurangnya kawalan Bitcoin sepenuhnya

BERMULA DENGAN COINBASE

(Gunakan pautan kami dan beli Bitcoin bernilai $ 100 atau lebih, dan terima Bitcoin bernilai $ 10 secara percuma!)

2. BitPanda

bitpandaBagi penduduk wilayah UK dan EU, BitPanda menawarkan perkhidmatan terbaik untuk pertukaran Bitcoin. BitPanda menawarkan pelbagai pilihan pembayaran seperti:

 1. SEPA
 2. Tebus baucar
 3. NETELLER
 4. Kad Kredit / Debit

Kad kredit / Debit adalah kaedah pembayaran yang paling biasa digunakan. Setiap transaksi dibuat dalam mata wang Euro dan disertakan dengan beberapa yuran transaksi, yang sedikit lebih tinggi dalam kad kredit daripada kaedah pembayaran lain. Terdapat kekurangan ketelusan kerana perkhidmatan ini tidak menunjukkan peratusan sebenar bayaran yang perlu dibuat dan pelanggan dapat mengharapkan untuk membayar sekitar 5% yuran setiap transaksi. Membeli Bitcoin adalah proses yang mudah di mana pengguna dapat memilih Bitcoin dan tiga cryptocurrency lain, iaitu Ethereum, Dash, dan Litecoin. Bitpanda menggunakan 2FA untuk keselamatan akaun. Pengasas BitPanda mengehadkan aksesibilitasnya hanya di dalam EU dan perkhidmatan ini tidak tersedia di AS, terutamanya kerana mereka menyedari kekurangan platform pertukaran untuk penduduk Eropah.

Kelebihan

 • Pilihan pembayaran yang pelbagai
 • Mesra pemula
 • Boleh diakses di semua negara EU
 • Bayaran rendah untuk urus niaga kad kredit

Keburukan

 • Tidak terdapat di seluruh dunia
 • Kekurangan ketelusan

BERMULA DENGAN BITPANDA

3. BitSquare

logo bitsquareBitSquare adalah pertukaran terdesentralisasi yang menawarkan kaedah pertukaran peer-to-peer tradisional, di mana pengguna boleh menjual Bitcoin untuk mata wang kripto dan mata wang lain dengan selamat tanpa melibatkan orang tengah. Perisian ini tidak dapat diserap oleh serangan DOS, sehingga menjadikannya platform yang selamat bagi pengguna untuk menukar wang tanpa rasa takut akan penipuan atau ancaman lain. Oleh kerana ia terdesentralisasi, ia lebih bersifat peribadi dan BitSquare hanya menghendaki anda untuk mendedahkan maklumat kepada orang yang anda berdagang dengan yang sama sekali tidak dapat dikesan. Selanjutnya, semua data yang dihantar melalui rangkaian dienkripsi.

Bagaimanakah ia berfungsi?

BitSquare tidak menyimpan mana-mana dana anda tetapi sebaliknya memberikan anda dompet digital yang disimpan secara tempatan di komputer anda. Untuk menjual Bitcoin, penjual memasukkan jumlah Bitcoin yang akan dijual ke dompet BitSquare-nya dan membuat tawarannya kepada umum. Cagaran kecil 0.1 BTC diperlukan dari kedua-dua belah pihak sekiranya berlaku kes penipuan. BitSquare menggunakan dompet pelbagai tandatangan 2-dari-3 termasuk pembeli, penjual, dan pihak ketiga. Pembeli boleh membuat pembayaran mereka melalui akaun biasa atau pemindahan SEPA. Sekiranya penjual telah menerima pembayaran, pertukaran akan secara automatik mengesahkan transaksi kepada pembeli.

Sekiranya penjual tidak menerima pembayaran atau melaporkan kes penipuan, penimbang tara atau orang tengah akan mengambil bukti dari kedua-dua pihak dan setelah diperiksa secara menyeluruh akan menandatangani transaksi tersebut kepada orang yang paling dipercayai dalam penyataan mereka. Orang tengah bukan kakitangan laman web, melainkan pembeli yang kerap dan dipilih secara rawak untuk kes seperti itu. Mereka diminta untuk membuat deposit besar sendiri untuk membuat insentif untuk bekerja secara beretika dan diikat untuk menyelesaikan masalah yang mungkin timbul antara pembeli dan penjual.

Kelebihan:

 • Pilihan perdagangan yang selamat dan keselamatan yang sangat baik
 • Sistem desentralisasi sepenuhnya
 • Ciri multisig 2-out-of-3

Keburukan:

 • Kurang kesedaran dan jangkauan yang kurang baik
 • Pemasaran tidak mencukupi
 • Perkembangan tidak aktif

BERMULA DENGAN BITSQUARE

4. BitStamp

Setem bitSejak penubuhannya pada tahun 2011, BitStamp telah menjadi platform pertukaran Bitcoin tertua dan paling dihormati di seluruh dunia. Sebaiknya disyorkan untuk seseorang yang berpengalaman dalam pertukaran cryptocurrency, mereka menjanjikan kepada pengguna kaedah yang menjimatkan untuk berdagang wang digital dengan jumlah yang besar. Bitstamp didirikan di Luxembourg oleh itu sangat popular di Eropah kerana perkhidmatan mereka yang mempunyai reputasi baik dan bergantung. Pangkalan Eropah yang kuat dan penyatuan blockchain yang berkesan telah menjadikan mereka kekuatan untuk diperhitungkan dalam industri cryptocurrency.

Walaupun awal mereka memasuki bidang ini, laman web mereka sangat teknikal dan sedikit canggih untuk pemula.

Bayaran dan pembayaran

Deposit boleh dibuat melalui pindahan wang melalui bank, SEPA, kad kredit dan juga pemindahan wang antarabangsa. BitStamp mengenakan yuran nominal untuk setiap pemindahan, perdagangan atau pengeluaran yang dibuat dan cukup murah dan berpatutan jika dibandingkan dengan agensi lain. Bayaran deposit 0.05% nampaknya sangat murah jika dibandingkan dengan pertukaran lain yang mengenakan pengguna hingga 4% setiap pertukaran. Bayaran perdagangan hanya bergantung pada jumlah yang diperlukan untuk perdagangan. Yuran perdagangan tertinggi adalah 0.25% dan jumlah yang boleh diabaikan.

Keselamatan

BitStamp menyimpan sebahagian besar dana dalam penyimpanan sejuk yang bermaksud bahawa mereka tidak dapat digodam kerana disimpan di luar talian.

Pendapat umum

Sekiranya seseorang mencuba carian Google dengan cepat di BitStamp, beberapa tajuk utama mungkin dibaca ‘Penipuan atau tidak’  yang paling mungkin berlaku dengan organisasi yang paling kompetitif dan terkemuka kerana orang selalu ragu-ragu mengenai pertukaran cryptocurrency. Tetapi pada tinjauan lebih lanjut, keseluruhan gagasan itu ditolak dengan cepat kerana BitStamp dipuji oleh pelanggan di seluruh dunia dan mempunyai basis pengikut yang besar.

Kelebihan

 • Reputasi yang baik
 • Penyebaran yang baik di seluruh industri yang menambah kesahihannya
 • Mudah digunakan dan cepat

Keburukan

 • Sukar difahami untuk pengguna kali pertama
 • Sekiranya anda memperdagangkan jumlah yang lebih rendah, bayaran 8% akan dilaksanakan
 • Dikenal hanya menyokong perdagangan BTC / FIAT.

BERMULA DENGAN BITSTAMP

5. Bitcoin.de

logo bitcoin.deSambungan The.de menunjukkan bahawa perkhidmatan ini berpusat di Jerman dan bukan pertukaran tradisional seperti Bitstamp dan Bitfinex tetapi menghubungkan pembeli dan penjual pada platform terbuka yang serupa dengan eBay. Dengan Bitcoin.de, pengguna boleh berdagang dalam Bitcoin (BTC), wang tunai Bitcoin (BCH) dan Ethereum (ETH). Mereka boleh didapati di seluruh Eropah dan satu-satunya mata wang yang disokong adalah Euro. Deposit boleh dibuat menggunakan pemindahan SEPA yang disertakan dengan yuran perdagangan 1% sementara sistem perdagangan ekspres mempunyai yuran perdagangan 0.8%. Bitcoin.de telah memperoleh banyak populariti dan kredibiliti kerana kerjasama mereka dengan Fidor Bank dan mematuhi semua peraturan Jerman dengan ketat.

Kelebihan

 • Antara muka yang senang digunakan
 • Penggunaan perkhidmatan escrow menjadikannya pilihan yang selamat
 • Mesra pemula

Keburukan

 • Kekurangan kaedah pembayaran deposit

BERMULA DENGAN BITCOIN.DE

6. Kraken

logo krakenDitubuhkan pada tahun 2011 dan berpusat di San Francisco, Kraken dianggap sebagai salah satu pertukaran duit syiling terbesar di dunia berdasarkan jumlah dagangan purata dolar AS dan Kanada serta pound Britain dan yen Jepun. Kaedah deposit dan pengeluaran termasuk pemindahan bank dan cryptocurrency. Kraken mempunyai pelbagai jenis FIAT dan cryptocurrency yang dapat dibeli oleh kebanyakan orang secara langsung menggunakan USD atau EUR. Ini mengelakkan kerumitan membeli BTC terlebih dahulu dan kemudian menggunakan pertukaran sekunder untuk menukar ke syiling lain. Pengeluaran adalah proses yang agak mudah dan mempunyai bayaran nominal 0.19%.

Seperti kebanyakan pertukaran lain, Kraken juga menggunakan Autentikasi 2 Faktor (2-FA).

Kraken membahagikan penggunanya kepada pelbagai peringkat yang menentukan perincian untuk setiap deposit dan transaksi yang dibuat oleh pengguna. Kraken sangat digalakkan kerana antara muka yang mesra pengguna, dengan aplikasi iOS rasmi. Aplikasi Android ada, tetapi tidak rasmi.

Kelebihan

 • Bayaran rendah
 • Kecairan yang baik di pasaran EUR
 • Keselamatan yang tinggi
 • Bayaran pembuat sangat rendah

Keburukan

 • Sokongan lemah untuk platform Android
 • Proses pengesahan yang panjang.

BERMULA DENGAN KRAKEN

7. LocalBitcoins

Logo LocalBitcoins.comLocalBitcoins sangat sesuai untuk bertemu peniaga dan juga menukar Bitcoin. Ciri yang sangat dicari adalah beberapa pilihan pembayaran yang ada seperti Cash on delivery, Paypal, Wire exchange, Western Union dan sebagainya. LocalBitcoins hanya mengenakan komisen 1% daripada penjual.

Untuk memastikan perdagangan yang selamat, LocalBitcoins telah menggunakan beberapa kaedah seperti:

Perkhidmatan escrow – Apabila vendor mengesahkan pertukaran yang berjaya, wang tunai yang disimpan di bawah pentadbiran perkhidmatan escrow Bitcoin Tempatan dilepaskan.

2-FA – Pengesahan 2 faktor yang menghantar kod pin tambahan yang dihantar kepada pengguna telefon bimbit semasa setiap log masuk untuk mengelakkan penggodaman akaun.

Log masuk selamat – Sekiranya pengguna log masuk dari penyemak imbas web yang berbeza, pengesahan e-mel diperlukan.

Kelebihan

 • Pembelian dapat dilakukan dengan cepat melalui deposit tunai
 • Pelbagai bentuk pembayaran

Keburukan

 • Pengalaman pengguna yang lemah
 • Menyokong sokongan

BERMULA DENGAN LOCALBITCOIN

8. Coinfloor

Logo CoinfloorPedagang UK boleh berdagang secara langsung menggunakan platform pertukaran Coinfloor dengan yuran perdagangan yang sangat berpatutan dan menikmati pasaran broker Coinfloors yang menyerahkan perdagangan bagi pihak mereka kepada pelanggan yang berhak dengan bayaran broker. Walaupun ini dapat menjimatkan pengguna untuk membayar wang ke luar negara dan pindahan wang antarabangsa, yuran broker dianggarkan 6% yang merupakan jumlah yang besar.

Mereka menggunakan storan Bitcoin yang selamat yang disebut Coinfloor Vault.

Kelebihan

 • Perkhidmatan broker
 • Pertukaran GBP keutamaan tertinggi hanya di pasaran

Keburukan

 • Jumlah pertukaran minimum yang tinggi
 • Hanya menerima pemindahan GBP

BERMULA DENGAN COIN FLOOR

9. TasikBTC

logo lakebtc.comDitubuhkan pada tahun 2013, LakeBTC telah berkhidmat di lebih dari 162 negara dengan bukti pengguna sebanyak 10 juta akaun dibuat dalam 5 tahun terakhir. Mereka menerima beberapa pilihan pembayaran seperti Neteller, wire transfer, Paypal dll. Asia, Eropah, Australia mempunyai majoriti pengguna. LakeBTC menggunakan proses pengesahan 2FA dan juga menyertakan ciri pengesahan pesanan teks.

Kelebihan

 • Terdapat di banyak negara
 • Menawarkan banyak pilihan pembayaran

Keburukan

 • Polisi bayaran yang tidak jelas
 • Sokongan pengguna tidak baik

BERMULA DENGAN LAKEBTC

10. Paymium

logo paymiumSeperti pertukaran Bitcoin, Paymium menawarkan pengguna untuk membeli dan menjual Bitcoin sambil juga menyediakan pilihan dompet yang selamat. Ditubuhkan pada tahun 2011 dan beribu pejabat di Paris, Perancis, Paymium hanya bertujuan untuk memasuki pasaran Eropah. Mereka hanya berdagang Bitcoin dengan yuran perdagangan 0.59% dari jumlah pesanan. Mereka menggunakan pengesahan 2FA, penyimpanan sejuk dan sijil penyulitan data SSL sebagai langkah keselamatan.

Kelebihan

 • Menerima kad kredit
 • Pilihan perdagangan yang baik

Keburukan

 • Hanya berdagang dalam Bitcoin
 • Pertukaran yang tidak terkawal

BERMULA DENGAN PAYMIUM

11. Safello

logo safelloPerkhidmatan pertukaran lain yang berpusat di UK, Safello juga merupakan institusi kewangan. Mereka menggunakan beberapa kaedah pembayaran, seperti – SEPA, Swish, iDEAL, SWISH, terutama kepada penduduk Eropah.

Kelebihan

 • Antara muka mesra pengguna
 • Terdapat di 32 negara
 • Beberapa kaedah pembayaran

Keburukan

 • Diperlukan pengesahan ID – kekurangan privasi
 • Hanya pembayaran SWISH yang disahkan dengan cepat

BERMULA DENGAN SAFELLO

12. Gatecoin

logo gatecoinMereka adalah pertukaran yang berpusat di Hong Kong dan melayani penduduk Asia tenggara. Mereka mempunyai yuran perdagangan cryptocurrency yang sangat nominal maksimum 0.35% sementara fi perdagangan FIAT meningkat hingga 20%. Mereka juga menggunakan penyimpanan 2FA, dalam talian dan luar talian, pengesahan e-mel sebagai langkah keselamatan. Pemindahan bank boleh didapati dalam mata wang HKD, EUR dan USD.

Kelebihan

 • Mereka didaftarkan sebagai pengendali perkhidmatan wang yang menambahkan keselamatan tambahan terhadap kehilangan dana
 • Mereka menggunakan ciri multi-sig
 • Pengguna boleh berdagang dalam Bitcoin dan Ethereum

Keburukan

 • Pengguna disyorkan untuk tidak menyimpan dana di bursa

BERMULA DENGAN GATECOIN

13. Coinfinity

duit syilingSebagai pertukaran yang berpusat di Austria, pengguna dapat membeli Bitcoin melalui pemindahan SOFORT dan SEPA untuk pedagang Austria. Pengesahan ID dan bukti alamat diperlukan untuk pembuatan akaun. Mereka menawarkan pilihan mesin ATM dan perbankan dalam talian untuk pembelian.

Kelebihan

 • Had besar diberikan
 • Pemindahan pantas untuk BTC

Keburukan

 • Hanya terdapat di Austria
 • Pengesahan ID diperlukan untuk pertukaran

BERMULA DENGAN KOPERASI

14. Anycoin Langsung

logo langsung anycoinAnycoin Direct adalah pertukaran Eropah lain yang melibatkan perdagangan Bitcoin melalui pelbagai kaedah pembelian seperti pemindahan SEPA untuk transaksi EUR. Untuk membeli Bitcoin, pengesahan diperlukan. Batasan tertentu berdasarkan pada hari-hari yang didaftarkan yang bertambah dengan ketahanan akaun.

Kelebihan

 • Beberapa altcoin disokong
 • Batasan berdasarkan hari dari pengaktifan akaun

Keburukan

 • Kekurangan ketelusan yuran
 • Diperlukan pengesahan yang luas

BERMULA DENGAN ANYCOIN LANGSUNG

15. Bity

logo bityBerpusat di Switzerland, mereka menawarkan perdagangan dalam talian sebagai perkhidmatan mesin ATM Bitcoin. Walaupun pemindahan SEPA memerlukan pengesahan ID, untuk privasi, seseorang harus menggunakan BTC melalui ATM. Perkhidmatan mereka menerima pembayaran melalui kawat dan bank serta SOFORT. Pengesahan memberi had 1,000 EUR setiap hari.

Kelebihan

 • Menawarkan pembelian ATM peribadi
 • Mudah membeli bitcoin selepas pengesahan telefon bimbit

Keburukan

 • Yuran disembunyikan dalam BTC
 • Pengesahan diperlukan untuk kebanyakan pemindahan

BERMULA DENGAN BITY

16. Cubits – Gerbang ke Bitcoin

logo hastaMereka adalah broker Britain yang mengkhususkan diri dalam perdagangan Bitcoin dengan pelbagai mata wang yang diterima. Urus niaga melalui SEPA kebanyakannya percuma, kecuali caj perdagangan 0.9% nominal yang dikenakan kepada peniaga. Batasan pembelian bergantung pada lokasi peniaga dan pada proses pengesahan menggunakan e-mel, telefon, dan ID.

Kelebihan

 • Yuran perdagangan rendah
 • Pelbagai pilihan pembayaran
 • Beberapa mata wang diterima

Keburukan

 • Tidak tersedia untuk warganegara AS

BERMULA DENGAN CUBIT

17. itBit BTC Exchange

kajian itbitPlatform pertukaran yang berpangkalan di AS baru-baru ini menambahkan kaedah pemindahan SEPA untuk pelanggan yang berpangkalan di AS. Melalui kaedah pembelian yang terhad, transfer bank tidak menambahkan yuran dan bayaran transaksi nominal sebanyak 0.2% diharapkan. Pelanggan dari Eropah memerlukan pengesahan ID yang sah.

Kelebihan

 • Bayaran transaksi rendah hanya 2%
 • Terdapat sejumlah besar BTC

Keburukan

 • Laman web tidak mempunyai antara muka yang mesra pengguna

BERMULA DENGAN ITBIT

18. Pertukaran Bitcoin ANXPRO

Logo ANXPRONamun pertukaran Bitcoin lain yang berpusat di Hong Kong, ANXPRO beroperasi di beberapa negara termasuk Eropah. Pemindahan SEPA dicari dengan bayaran 0.5%. Seorang peniaga diminta untuk memberikan pengesahan untuk membeli Bitcoin dari broker.

Kelebihan

 • Kecairan BTC yang tinggi dalam USD dan EUR
 • Bayaran transaksi rendah

Keburukan

 • Bayaran pembuat dan pengambil tambahan 0.3-0.6% dikenakan

BERMULA DENGAN ANXPRO

19. HappyCoins

logo happycoinsHappyCoins melayani penduduk Eropah dengan memasukkan pemindahan SEPA dengan bayaran 8.5%. Peniaga boleh mempunyai had yang baik untuk membeli BTC, bergantung pada pengesahan yang diberikan. Mereka menawarkan beberapa kaedah pembayaran segera seperti – SOFORT, iDEAL, Interac dan myBank.

Kelebihan

 • ‘Happy hour’ sekali-sekala termasuk 0% yuran
 • Antara muka yang sangat mudah digunakan
 • Pertukaran yang dipercayai dan peribadi

Keburukan

 • Kekaburan dalam yuran
 • Pemindahan SEPA boleh memakan masa hingga 3 hari bekerja

BERMULA DENGAN HAPPYCOIN

20. GDAX

platform gdaxGDAX adalah salah satu agensi pertukaran terbesar di AS. Terhubung dengan Coinbase, mereka menawarkan pelbagai kaedah pembayaran kepada pelanggan Eropah dan Amerika. Pemindahan SEPA tersedia dengan bayaran yang sangat rendah iaitu 0.25% yang seterusnya boleh turun hingga 0.1% bergantung pada jumlah dagangan.

Kelebihan

 • Bayaran rendah berbanding dengan beberapa pertukaran lain
 • Gabungan dengan Coinbase membawa kepada keselamatan tambahan

Keburukan

 • Antara muka pengguna yang sukar

BERMULA DENGAN GDAX

21. CoinCorner

logo coincornerPertukaran lain yang berpusat di UK, CoinCorner menawarkan pelbagai kaedah pembayaran seperti SEPA, kad Kredit / Debit, dan Neteller juga. Bayaran transaksi adalah 1% dan pengesahan penuh diperlukan untuk pemindahan SEPA.

Kelebihan

 • Pertukaran yang popular dan dipercayai
 • Perkhidmatan pelanggan yang baik
 • Sebilangan besar kaedah pembelian digunakan

Keburukan

 • Bayaran 5% untuk membeli dengan kad kredit
 • Memerlukan pengesahan ID
 • Pilihan dompet mudah alih mereka tidak sesuai untuk penyimpanan Bitcoin

BERMULA DENGAN COINCORNER

22. CEX.IO

kajian cex ioCEX.IO menambah pemindahan SEPA untuk pelanggan mereka di AS pada tahun 2014. Had tinggi ditawarkan untuk menyelesaikan proses pengesahan penuh. Membeli BTC mempunyai yuran 0.2% dan 0.5 EUR untuk pengeluaran BTC. Pembelian minimum ialah 200 EUR.

Kelebihan

 • Kos perdagangan rendah
 • Ketersediaan dan sokongan BTC untuk semua negara SEPA

Keburukan

 • Diperlukan pengesahan yang luas

BERMULA DENGAN CEX.IO

Kesimpulannya

Dan di sana anda memilikinya, 22 cara terbaik untuk membeli bitcoin dengan pemindahan SEPA. Kami sangat berharap agar panduan ini dapat memberi penerangan mengenai perkara ini dan anda merasa anda boleh membuat keputusan yang berpendidikan sekarang. Semoga berjaya!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me