9 Kaedah Terbaik untuk Membeli Bitcoin dengan Wang Tunai 2021 – Panduan Terbaik

1. LocalBitcoins 2. BitQuick 3. Dinding Syiling
Logo LocalBitcoins.com logo bitquick WALL OF COINS
BERMULA! BERMULA! BERMULA!

Ya! Anda betul-betul membacanya. Anda boleh membeli Bitcoin dengan wang tunai. Kami tahu bahawa sangat sukar untuk memahami platform perdagangan dan pertukaran Bitcoin, terutamanya jika anda adalah pengguna baru. Beberapa laman web menawarkan pembayaran kad kredit / debit, tetapi tetap memerlukan kesabaran untuk terus menunggu bitcoin dihantar. Selain itu, laman pertukaran meminta sejumlah maklumat peribadi yang mungkin menimbulkan rasa tidak selamat di kalangan pengguna. Sebilangan besar pengguna lebih suka privasi berkaitan dengan transaksi Bitcoin.

Sekiranya anda seorang yang muak dengan platform pertukaran ini atau pengguna baru yang ingin membeli beberapa Bitcoin dengan cara yang mudah, maka artikel ini patut dibaca. Kami telah memberikan penjelasan terperinci mengenai kaedah dan laman web di mana anda boleh membeli Bitcoin dengan wang tunai (mata wang fiat apa pun).

Apakah kelebihan membeli Bitcoin dengan wang tunai?

Tidak seperti banyak laman pertukaran Bitcoin, keperluan untuk mengesahkan dokumen dan risiko anda yang terlibat dalam berkongsi maklumat peribadi anda menjadi rentan. Sukar untuk memahami proses pembelian beberapa laman pertukaran menggunakan kaedah pembayaran yang berbeza untuk pembeli kali pertama. Membeli bitcoin dengan wang tunai adalah sesuatu yang mudah dan pantas berbanding dengan pindahan wang bank. Tidak diperlukan pengesahan untuk membeli Bitcoin dan dipindahkan ke dompet anda dalam masa kurang dari 3 jam.

5 kaedah untuk membeli Bitcoin dengan wang tunai

Laman pertukaran rakan sebaya

Terdapat beberapa laman web (disemak di bawah) yang membolehkan anda berdagang secara peribadi tetapi bertindak sebagai perkhidmatan escrow. Dalam kaedah ini, pembeli dapat menemui penjual tertentu yang dipilih dari laman web dan meneruskan transaksi selanjutnya. Di sini laman web ini berfungsi sebagai sistem escrow, di mana semua Bitcoin dari penjual dipegang oleh laman web dan menyerahkannya kepada pembeli setelah pembayaran untuk Bitcoin disahkan oleh penjual.

ATM Bitcoin

Pada masa ini, terdapat banyak ATM yang dibina untuk menawarkan Bitcoin dengan menyimpan wang tunai di dalamnya. Pengguna boleh mendapatkan Bitcoin dalam dompet Bitcoin tertentu dengan memasukkan wang tunai ke dalam mesin ini. Prosesnya mudah dan cepat.

Beli Bitcoin secara tunai

Anda boleh menghubungi penjual melalui mana-mana laman media sosial atau forum dan memutuskan untuk bertemu secara langsung. Kemudian, anda boleh membeli Bitcoin dari penjual dengan persetujuan bersama. Dalam kes ini, anda mesti berhati-hati kerana ditipu atau dirompak. Cadangan kami dengan sebarang transaksi Bitcoin secara peribadi adalah bertemu di bank atau di kawasan awam (kedai kopi, pusat membeli-belah, atau tempat lain di mana terdapat orang lain).

Dengan deposit tunai

Beberapa platform mempunyai pilihan ini, di mana pembeli dapat memasukkan wang tunai ke dalam akaun bank penjual untuk membeli Bitcoin. Beberapa platform mempunyai bank yang terhubung dengannya, di mana anda menyimpan wang tunai di bank tertentu yang disarankan oleh laman web ini.

Dengan wang tunai melalui e-mel

Kaedah ini tidak digalakkan. Namun, seseorang boleh menggunakannya untuk pemindahan kecil.

Mengapa pertukaran rakan sebaya lebih digemari?


Pertukaran peer-to-peer atau juga dikenali sebagai pertukaran desentralisasi, yang dikendalikan dan dikendalikan oleh perisian. Pertukaran peer-to-peer membolehkan pedagang saling berdagang tanpa campur tangan pihak ketiga. Nah, ada beberapa laman web yang bertindak sebagai perkhidmatan escrow antara pedagang dan mendapat keuntungan dengan memberikan keselamatan tambahan untuk peniaga (yang sangat disarankan). Walau bagaimanapun, interaksi antara kedua-dua pihak (pembeli dan penjual) dilakukan melalui platform dan tidak ada pihak lain yang terlibat dalam perjanjian tersebut. Kaedah ini mempunyai banyak faedah.

Faedah pertukaran / pasaran rakan sebaya

Sistem pertukaran peer-to-peer menawarkan kadar pertukaran yang rendah, mudah digunakan, peribadi dan dijamin serta menentang penapisan transaksi. Sistem ini menjaga privasi pengguna tanpa meminta maklumat peribadi. Pemindahan wang tunai sekali pun tidak dapat diterbalikkan, yang mengelakkan penjual tidak ditipu. Sistem keselamatan yang ditawarkan oleh laman web yang melibatkan pertukaran rakan sebaya sangat baik. Selain itu, beberapa pertukaran P2P menawarkan kadar pertukaran yang rendah dan menyokong kaedah pembayaran yang berbeza juga untuk kemudahan pengguna.

9 Pertukaran Terbaik untuk Membeli Bitcoin dengan Wang Tunai

1. LocalBitcoins

Logo LocalBitcoins.comLocalBitcoins adalah platform unik yang menawarkan perkhidmatan peer-to-peer, di mana peniaga bertemu dan berdagang bersama dengan transaksi dalam talian. Laman web popular ini dilancarkan pada tahun 2012. Laman web yang berbasis di Finland ini bukan pertukaran Bitcoin secara konvensional, tetapi merupakan platform di mana peniaga memperkenalkan diri mereka dan melakukan perdagangan secara peribadi (atau melalui deposit tunai, PayPal, dan juga kad hadiah) oleh mematuhi peraturan perdagangan. LocalBitcoins bertindak sebagai wang simpanan bagi peniaga. Apabila anda membuat akaun di laman web ini dan memasukkan sebagai pembeli, anda dapat melihat senarai penjual yang bersedia menjual Bitcoin dengan kadar pertukaran dan tawaran yang berbeza yang dipaparkan sebagai iklan. Anda boleh berhubung dengan penjual pilihan anda dengan menjatuhkan mesej dan mendapatkan Bitcoin anda di dompet LocalBitcoins anda setelah selesai perdagangan.

Pengesahan

LocalBitcoins tidak memerlukan pengesahan ID atau maklumat peribadi anda. Anda hanya perlu log masuk menggunakan alamat e-mel anda. Beberapa penjual dengan siapa anda berdagang mungkin meminta ID anda dan beberapa maklumat peribadi. LocalBitcoins beroperasi di seluruh dunia, tetapi bergantung kepada kecairan pedagang di negara anda. Anda boleh berdagang dengan mata wang fiat anda dengan pedagang yang bersedia menerimanya.

Keselamatan

LocalBitcoins berusaha lebih jauh untuk mengekalkan penyediaan keselamatan yang padat. Laman web ini mempunyai pengesahan dua faktor bersama dengan penyulitan HTTPS dan Login Guard. Penyelidik keselamatan akan menyukai laman web ini, kerana ia juga mempunyai program topi putih yang hebat yang tidak terdapat di platform lain. Bersama dengan langkah-langkah keselamatan ini, pengguna akan dihantar amaran SMS dan e-mel. Ketika memilih penjual, sejarah perdagangan bersama dengan maklum balas peniaga akan ditampilkan yang membantu pembeli membuat pilihan yang bijak.

Yuran dan Had

Pembeli bebas membayar sebarang bayaran untuk laman web ini. Walau bagaimanapun, kadar pertukaran bergantung pada harga yang ditetapkan oleh penjual untuk menjual Bitcoin. Sebilangan penjual mengenakan bayaran yang tinggi untuk menampung kos transaksi sebanyak 1% yang dikenakan oleh laman web tersebut. Tidak ada batasan jumlah transaksi yang dibuat, kerana platform ini berfungsi untuk komunikasi peer-to-peer.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan yang ditawarkan oleh laman web ini cukup bagus. Terdapat pelbagai pilihan untuk melaporkan pancingan data, kehilangan pengesahan dua faktor atau kata laluan. Halaman FAQ menyelesaikan sebahagian besar pertanyaan, tetapi anda boleh menghubunginya secara peribadi melalui e-mel, di mana anda akan menerima jawapan dalam masa 24-48 jam, tetapi biasanya jauh lebih rendah daripada itu.

Kelebihan

LocalBitcoins adalah laman web peribadi tanpa melibatkan maklumat peribadi penggunanya. Anda boleh membeli Bitcoin dengan mata wang fiat tempatan anda. Ia cepat dan boleh dipercayai.

Keburukan

Sebilangan penjual mungkin mengenakan kadar pertukaran yang tinggi. Oleh kerana ia adalah komunikasi P2P, seseorang mesti cukup berhati-hati sebelum berdagang.

BERMULA DENGAN LOCALBITCOIN

2. BitQuick

logo bitquickBitQuick dilancarkan pada tahun 2013, melayani sekitar 49 negara di AS. BitQuick adalah platform pertukaran Bitcoin yang mudah yang menawarkan wang tunai dan pemindahan SEPA untuk membeli Bitcoin. BitQuick bertindak sebagai escrow. Ini adalah proses mudah untuk membeli Bitcoin melalui BitQuick. Pembeli harus memasukkan wang tunai ke dalam akaun penjual melalui bank dan harus menghantar gambar resit sebagai bukti. Penjual melepaskan Bitcoins dari perkhidmatan escrow setelah pembayaran diterima.

Pengesahan

Tidak seperti laman web lain, BitQuick bukan peribadi. Pengesahan ID diperlukan untuk membeli Bitcoin dari laman web ini.

Keselamatan

Laman web ini dianggap selamat dinyatakan oleh banyak pengguna. Selain itu, BitQuick menggunakan infrastruktur dompet pelbagai tandatangan BitGo, yang memastikan deposit Bitcoin hingga $ 250,000. Jumlah Bitcoin yang disimpan di escrow akan ditunjukkan oleh sistem audit bukti-cadangan, yang mendedahkan urus niaga yang berlaku di bursa itu sendiri.

Yuran dan Had

Tidak seperti laman web lain, bayaran 2% dikenakan kepada pembeli dan bukannya penjual oleh pertukaran ini. Lebih-lebih lagi, kadar pertukaran ditentukan oleh penjual dan oleh itu beberapa bank mungkin mengenakan bayaran tambahan. Tiada bayaran dikenakan semasa pengeluaran oleh BitQuick. Oleh kerana pertukaran ini bertindak sebagai escrow dan memperkenalkan pedagang, ia tidak menerapkan had transaksi. Namun, terserah kepada peniaga untuk menambah had transaksi. BitQuick memerlukan masa maksimum 3 jam untuk menghantar bitcoin ke dompet pembeli.

Sokongan pengguna

BitQuick menawarkan sistem sokongan yang baik. Anda boleh menghubungi mereka bila-bila masa dengan pertanyaan anda melalui e-mel atau borang dalam talian mereka.

Kelebihan

BitQuick adalah platform yang pantas, ringkas dan sangat dipercayai. Ini adalah laman web yang dipercayai di kalangan pengguna. Bitcoin ditahan di escrow, yang mengelakkan risiko ditipu.

Keburukan

Bayaran yang dikenakan kepada pembeli sedikit tinggi, menambah kadar pertukaran yang tinggi yang dikenakan oleh sebilangan penjual. Perkhidmatan ini tersedia di AS dan hanya menerima beberapa mata wang fiat (dolar AS, dolar Kanada, Euro).

BERMULA DENGAN BITQUICK

3. Dinding Syiling

WALL OF COINSDinding syiling adalah pertukaran Bitcoin yang baru ditubuhkan yang berpusat di Florida. Ini mempermudah proses membeli dan menjual Bitcoin dengan menonjol sebagai pertukaran peer-to-peer yang hanya menerima wang tunai sebagai kaedah pembayaran. Negara-negara yang menyokong Tembok syiling melibatkan Amerika Syarikat, United Kingdom, Argentina, Australia, Brazil, Kanada, Jerman, Latvia, Mexico, Poland, Filipina, dan Romania.

Pengesahan

Dinding syiling tidak meminta pengesahan. Sebenarnya, tidak perlu membuat akaun sebagai pembeli. Sebagai pembeli, anda harus memberikan nombor telefon anda dan memasukkan jumlah yang anda sedia untuk membelanjakan Bitcoin dan depositkan jumlah tersebut di bank berdekatan atau di mana-mana bank yang disenaraikan di Wall of coins. Prosesnya mudah untuk deposit dana. Selepas deposit dana ke dalam akaun penjual, anda perlu menghantar teks wang syiling. Penjual kemudian mengesahkan transaksi dan melepaskan Bitcoin ke alamat Bitcoin yang diberikan oleh anda.

Sebagai penjual, anda mesti memautkan akaun bank anda ke Dinding syiling dan nombor telefon anda akan menjadi nama anda. Laman web ini memberikan alamat Bitcoin kepada penjual untuk menambahkan Bitcoin untuk dijual.

Keselamatan

Dinding syiling menawarkan simpanan sejuk untuk melindungi semua Bitcoin. Terdapat sistem AI (Artificial Intelligence) yang terintegrasi yang mencegah sebarang transaksi penipuan berlaku. Setelah Bitcoin dihantar ke laman web, anda tidak boleh menariknya secara automatik. Sekiranya anda ingin mengeluarkan Bitcoin anda, anda perlu menghubungi eksekutif perkhidmatan pelanggan.

Yuran dan Had

Dinding syiling pada amnya tidak mendedahkan yuran tersebut secara terbuka. Walau bagaimanapun, bayarannya agak rendah (1-2%) dan caj bank tambahan mungkin dikenakan semasa menyimpan dana. Had $ 5 dikenakan untuk membeli Bitcoin dari laman web ini. Sebarang had lain akan ditetapkan dengan persetujuan pembeli dan penjual. Urus niaga cukup pantas dengan Wall of coins. Bitcoin akan dihantar ke alamat pembeli dalam masa 15 minit, jika pembeli menghantar kod pengesahan yang betul ke laman web dan jika penjual bertindak balas dan mengesahkan dengan segera.

Sokongan pengguna

Dinding syiling mempunyai halaman FAQ yang menjawab sebahagian besar pertanyaan. Anda boleh menghubunginya melalui e-mel, nombor bebas tol atau melalui fungsi sembang langsung.

Kelebihan

Dinding syiling menawarkan kaedah mudah untuk membeli / menjual Bitcoin. Laman web ini dipercayai dan sangat dipercayai dan juga menawarkan kadar pertukaran yang rendah. Laman web ini tidak memerlukan ID untuk pengesahan dan menjaga privasi pengguna.

Keburukan

Bayaran yang dikenakan untuk transaksi tidak ditunjukkan di khalayak ramai. Masa yang diambil untuk menghantar Bitcoin kepada pembeli bergantung sepenuhnya kepada pengesahan penjual dan sebilangan penjual tidak akan bersedia menjual sebilangan besar Bitcoin. Pada masa ini, laman web ini menawarkan perkhidmatannya hanya ke 12 negara.

BERMULA DENGAN WALL OF COINS

4. LibertyX

logo kebebasan xBoleh anda bayangkan, membeli Bitcoins semudah membeli bahan makanan dari vendor! Nah, LibertyX adalah laman web di mana anda boleh membeli Bitcoin dari vendor tempatan anda sebagai pertukaran wang tunai. LibertyX mempelopori melancarkan ATM Bitcoin pertama di dunia, di mana orang sebenarnya dapat menukar wang tunai untuk Bitcoin di kios fizikal. Kemudian, LibertyX melambung dengan menghubungkan dan bekerjasama dengan vendor tempatan di seluruh AS dengan menjadikannya sebagai titik pertukaran untuk Bitcoin. LibertyX boleh didapati sebagai laman web bersama dengan aplikasinya sendiri. Anda akan mendapat pilihan ‘pencari kedai’ di dalam aplikasi, di mana anda boleh menemui vendor tempatan yang berdekatan dengan anda.

Pengesahan

LibertyX meminta untuk mengesahkan ID anda atau dalam beberapa kes.

Keselamatan

LibertyX telah menyesuaikan enkripsi SSL untuk semua komunikasi antara pelanggannya dan juga di laman web. Hard disk yang dienkripsi digunakan untuk menyimpan semua butiran pelanggan. Lebih-lebih lagi, Laman web ini hanya menerima wang tunai dengan menghilangkan risiko memautkan akaun bank anda dan transaksi yang berkaitan dengannya menjadi rentan.

Yuran dan Had

Bayaran keseluruhan 1% dikenakan untuk semua pembelian. Selain itu, anda boleh dikenakan bayaran tambahan oleh vendor. Membuat akaun dan menggunakan aplikasi LibertyX adalah percuma. Anda boleh membeli Bitcoin bernilai $ 1000 dari vendor. LibertyX tidak menawarkan sebarang bayaran pada $ 1000 pertama anda untuk mendaftar dengan akaun Facebook anda. LibertyX juga menawarkan pilihan kad PIN / Hadiah. Dengan memilih PIN, anda terhad untuk membeli Bitcoin dalam denominasi tetap ($ 5, $ 10, $ 20, $ 50, dll).

Kelebihan

LibertyX menawarkan ciri unik membeli Bitcoin dari vendor tempatan. Untuk membantu pengguna, laman web ini juga serasi dengan sistem Android dan iOS. Anda boleh menggunakan aplikasi LibertyX untuk mencari vendor tempatan berhampiran anda. Pengguna dibenarkan untuk mendapatkan Bitcoin mereka di dompet pilihan mereka. Bersama dengan wang tunai, laman web ini juga menawarkan kupon yang mengandungi tawaran dan dapat ditebus. Bayaran yang dikenakan oleh laman web ini agak rendah dan anda tidak diminta untuk memautkan sebarang akaun bank.

Keburukan

Oleh kerana LibertyX melibatkan kedai tempatan untuk membeli Bitcoin, anda mungkin tidak menjumpainya dengan banyak. Anda diminta untuk mengesahkan akaun anda dengan memberikan beberapa dokumen. Beberapa vendor tempatan mungkin mengenakan bayaran tambahan kepada anda sebagai bayaran transaksi. Mendaftar dengan Facebook boleh merosakkan privasi pengguna.

Sokongan pengguna

Laman web ini menawarkan sokongan yang baik melalui e-mel.

BERMULA DENGAN LIBERTYX

5. Bitit

BititBitit adalah platform pertukaran Bitcoin yang berpusat di Paris, yang menawarkan kad kredit / debit dan tunai 3D selamat menggunakan baucar prabayar Neosurf, Flexepin dan Cashlib sebagai kaedah pembayaran. Sama seperti LibertyX, Bitit menawarkan pengguna untuk membeli Bitcoin di kedai tempatan dengan wang tunai menggunakan baucar (Neosurf, Flexepin, Cashlib).

Pengesahan

Anda boleh membeli Bitcoin bernilai $ 25 dengan mudah setelah membuat akaun tanpa sebarang pengesahan. Anda perlu mengesahkan akaun anda dengan memberikan ID anda dengan selfie untuk membeli lebih banyak Bitcoin.

Keselamatan

Bitit adalah laman web yang disulitkan. Ini mengekalkan tahap keselamatan yang dilakukan oleh semua laman web dengan transaksi kad kredit. Bitit mempunyai banyak lokasi kedai di Perancis dan ia mengekalkan kehadiran media sosial yang aktif, yang membuktikan bahawa laman web ini sah.

Yuran dan Had

Nilai tukar bergantung pada kaedah pembayaran yang anda gunakan. Anda akan dikenakan bayaran sebanyak 3.9% untuk semua transaksi dalam talian menggunakan kad kredit / debit dan bayaran 8.9% hingga 10% akan dikenakan untuk pembelian tunai menggunakan baucar Neosurf, Flexepin dan Cashlib. Selain itu, anda mungkin dikenakan caj tambahan untuk membeli baucar dari kedai dan wang pertukaran asing pada kad kredit. Anda dibenarkan membeli Bitcoin sehingga EUR 50 selama 7 hari tanpa sebarang pengesahan dan had pra-pesanan hingga EUR 25 hingga EUR 250. Walau bagaimanapun, tidak ada batasan untuk membuat jumlah pesanan. Perlu beberapa minit untuk memindahkan Bitcoin ke akaun pengguna. Lebih-lebih lagi, masa yang diperlukan untuk menerima Bitcoin bergantung pada rangkaian Bitcoin.

Sokongan pengguna

Bitit boleh dihubungi dalam talian di laman web mereka atau di laman media sosial mereka. Laman web ini juga mempunyai sistem pengetahuan dan sokongan e-mel.

Kelebihan

Laman web ini menawarkan kecairan dan jumlah yang tinggi dan juga menawarkan kaedah cepat dan mudah untuk membeli Bitcoin. Anda tidak perlu mengesahkan akaun anda untuk pemindahan sehingga EUR 25.

Keburukan

Nilai tukarnya agak keterlaluan dan laman web ini mempunyai had transaksi.

BERMULA DENGAN BITIT

6. Senang

kajian yang memuaskanPaxful adalah laman pertukaran Bitcoin Peer-to-peer yang ditubuhkan pada tahun 2015. Bersama dengan deposit tunai, Paxful memperkenalkan pilihan baru kad Hadiah sebagai kaedah membeli Bitcoin. Pertukaran ini serupa dengan LocalBitcoins, di mana anda boleh berjumpa dengan penjual dan berdagang secara peribadi semasa laman web ini berfungsi sebagai escrow.

Pengesahan

Anda boleh membuat akaun semasa memasuki laman web atau pertama kali memilih penjual pilihan anda dan kemudian anda boleh membuat akaun untuk memulakan perdagangan. Setelah mendaftar, anda akan dihantar e-mel selamat datang, yang mengandungi pautan untuk mengesahkan alamat e-mel anda dan pautan lain untuk mengamankan akaun anda dengan pengesahan dua faktor. Pengesahan dua faktor boleh dilakukan melalui SMS dan dengan Google Authenticator.

Keselamatan

Sistem keselamatan melibatkan pengesahan dan maklum balas dua faktor mengenai penjual, yang membantu pembeli memilih yang lebih baik. Selain itu, laman web ini dijamin oleh Comodo, yang bermaksud laman web ini dienkripsi menggunakan teknologi SSL 256-bit. Laman web ini juga mengikuti standard kerentanan PCI untuk mewujudkan persekitaran yang selamat bagi penggunanya.

Yuran dan Had

Paxful tidak mengenakan sebarang bayaran kepada pembeli, tetapi penjual akan dikenakan bayaran sekitar 1%. Walau bagaimanapun, penjual dibenarkan membayar kerana menukar kad hadiah anda menjadi wang tunai. Sama seperti LocalBitcoins, Bitcoin anda disimpan di escrow yang akan diterima setelah pembayaran disahkan. Masa yang diperlukan untuk menghantar Bitcoin anda bergantung pada kaedah pembayaran anda. Tiada had dikenakan untuk transaksi oleh laman web ini. Walau bagaimanapun, had bergantung kepada peniaga.

Sokongan pengguna

Anda boleh menghubungi wakil pelanggan Paxful melalui pilihan e-mel atau sembang yang terdapat di skrin anda di bahagian bawah. Bahkan ada nombor bebas tol yang aktif pada waktu perniagaan. Laman web ini mempunyai halaman Facebook sendiri, di mana anda boleh menghubungi mereka dengan pertanyaan anda. Respons mungkin memerlukan beberapa jam sehubungan dengan pilihan e-mel dan sembang.

Kelebihan

Paxful mempunyai ciri kad hadiah baru ini, yang cukup hebat. Laman web ini menawarkan bayaran yang rendah dan juga mempunyai sistem maklum balas untuk mengelakkan pembeli daripada ditipu. Pengguna boleh menggunakan laman web ini dengan mudah antara muka yang mudah.

Keburukan

Pembeli berhati-hati daripada ditipu oleh penjual.

BERMULA DENGAN PAXFUL

7. Cancoin

logo cancoinCancoin adalah platform pertukaran Bitcoin peer-to-peer dengan antara muka yang mudah dan mesra pengguna. Fokus utama laman web ini adalah pada privasi dan keselamatan pengguna. Cancoin menawarkan pelbagai kaedah pembayaran untuk penggunanya

Pengesahan

Membuat akaun adalah mudah dengan memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda. Cancoin mempunyai dompet pelbagai tandatangan khusus untuk setiap pengguna, yang akan dihasilkan sebelum membeli atau menjual Bitcoin. Semasa membuat dompet, ungkapan benih mnemonik yang unik dan selamat dihasilkan, yang akan digunakan sebagai kunci utama akaun anda. Anda tidak seharusnya kehilangan frasa benih ini setelah dihasilkan. Anda boleh memilih penjual pilihan anda dan menghubungi penjual melalui pilihan sembang selamat yang ditawarkan oleh laman web ini. Sebaik sahaja anda membuat pesanan, penjual harus mengirim bitcoin di dompet selamat yang dibuat untuk tujuan transaksi oleh laman web dan dompet akan muncul di blockchain untuk mengesahkan transaksi. Kemudian, anda harus memasukkan wang ke dalam akaun bank penjual atau melalui kaedah pembayaran lain yang ditentukan oleh penjual. Selepas pengesahan pembayaran oleh penjual, Bitcoin dikeluarkan oleh dompet escrow laman web ke dalam dompet Cancoin peribadi anda.

Keselamatan

Cancoin terkenal dari segi keselamatannya. Pengguna mengawal sepenuhnya kunci peribadi mereka. Bersama dengan dompet pelbagai tandatangan, laman web ini mempunyai sistem sembang yang didayakan PGP yang disulitkan. Maklumat pengguna dijamin dengan selamat menggunakan enkripsi fail CTR AES-256. Ungkapan benih mnemonik selamat yang unik memperluas keselamatan dompet. Makluman e-mel dan SMS juga diaktifkan sebagai langkah keselamatan.

Yuran dan Had

Cancoin mengekalkan struktur yuran yang telus, yang akan dipaparkan di blockchain. Oleh itu, pembeli bebas daripada membayar apa-apa yuran, tetapi penjual akan dikenakan bayaran 1% dengan beberapa bayaran bergantung pada rangkaian Bitcoin.

Sokongan pengguna

Laman web ini mempunyai forum pengetahuan dan forum komuniti untuk menolong pengguna dengan pertanyaan mereka. Cancoin juga dapat dihubungi melalui laman media sosial.

Kelebihan

Cancoin berusaha lebih keras untuk memastikan keselamatan penggunanya dengan langkah-langkah keselamatan lanjutan. Laman web ini menyokong pelbagai kaedah pembayaran bersama dengan antara muka pengguna yang mudah. Cancoin menegakkan ketelusan dalam urus niaganya.

Keburukan

Laman web ini tidak menawarkan kecairan yang tinggi.

BERMULA DENGAN CANCOIN

8. ATM Bitcoin

Bitcoin atmsMembeli Bitcoin lebih mudah dengan ATM Bitcoin ini yang terletak di tempat yang berbeza. Anda boleh meminta peta ATM Bitcoin untuk menunjukkan ATM Bitcoin yang ada di kawasan tempatan anda. Terdapat lebih dari 30 ATM Bitcoin dengan lebih daripada 20 pengeluar yang berbeza di pasaran. Beberapa pengeluar ATM Bitcoin yang paling popular termasuk mesin Genesis1 (dari Genesis coin), Satoshi1 atau mesin Satoshi2 (dari Genesis coin), Lamassu, General Bytes BATMTwo (one-way), General Bytes BATMTiga (dua arah), BitAccess, Skyhook (tidak digunakan) dan Robocoin (tidak digunakan).

Terdapat proses mudah untuk membeli Bitcoin melalui ATM Bitcoin ini. Anda harus menambahkan alamat Bitcoin di mana anda akan menerima Bitcoin. Kemudian anda perlu memasukkan wang tunai dan mengesahkan prosesnya. Ini adalah proses umum. Prosesnya mungkin tidak sama dengan pengeluar yang berbeza. Beberapa ATM juga mungkin meminta pengesahan.

Mesin ATM yang dibina oleh pengilang Genesis coin (mesin Genesis1, Satoshi1 atau mesin Satoshi2) meminta pengesahan nombor telefon bimbit anda dengan membuat kod yang akan dimasukkan ke dalam mesin bersama dengan mengimbas cap jari anda. Lamassu adalah yang kedua terbesar untuk memasang mesin ATM Bitcoin selepas duit syiling Genesis. Mesin ini tidak meminta pengesahan dan tidak ada kamera yang terpasang di dalamnya dan prosesnya hanya memerlukan 15 saat. Seterusnya, pelayan ATM General Bytes adalah pengguna tanpa nama dan pengguna berdaftar. Imbasan cap jari diperlukan. Mesin tidak memberikan resit bercetak tetapi mempunyai pilihan untuk memberikan kunci peribadi yang disulitkan dari alamat yang baru dihasilkan dalam surat. Anda boleh melakukan transaksi selanjutnya setelah menerima surat. Mesin BitAccess terwakili dengan baik di AS, Kanada, dan negara-negara Eropah. Mesin ini meminta anda mengesahkan nombor telefon bimbit anda dan memberikan resit bercetak juga.

ATM mengenakan bayaran sehingga 5% hingga 10%, tetapi pengguna bersedia membayar begitu banyak untuk privasinya. Had transaksi berbeza dari ATM ke ATM yang ditetapkan oleh pengeluar yang berbeza.

Kelebihan

Kaedah yang mudah dan pantas untuk membeli Bitcoin dengan mesin yang mudah dikesan dengan peta Bitcoin.

Keburukan

Bayaran yang dikenakan agak tinggi.

BERMULA DENGAN ATM BITCOIN

9. Pedagang Tempatan Mycelium Wallet

miseliumUntuk menonjol dari dompet lain, Mycelium telah menambahkan ciri baru yang disebut ‘peniaga tempatan’ yang menawarkan perdagangan langsung antara pengguna. Pengguna boleh menerbitkan iklan bersama dengan tawaran mereka untuk menjual Bitcoin. Pembeli dapat mencari penjual berdekatan berdasarkan lokasi mereka atau dapat mencari penjual yang dipaparkan di aplikasi. Anda boleh menghubungi penjual pilihan yang sesuai dengan menjatuhkan pesanan dan melakukan transaksi selanjutnya dengan berjumpa secara langsung dan juga boleh menyerahkan wang tunai kepada penjual untuk melepaskan Bitcoin. Bitcoin disimpan di dalam dompet dan dilepaskan oleh penjual setelah pengesahan pembayaran.

Anda diminta untuk mengesahkan identiti anda di laman web ini sebelum memulakan. Semua perbualan yang dibuat antara pembeli dan penjual disulitkan.

BERMULA DENGAN MYCELIUM

Garisan bawah

Kebangkitan Bitcoin telah memaksa orang untuk menetapkan kaedah yang mudah dan boleh dipercayai untuk transaksi Bitcoin. Ia tidak sama beberapa tahun yang lalu. Memperkenalkan wang tunai sebagai pilihan untuk membeli Bitcoin telah membuka jalan bagi orang biasa untuk meneroka dunia Bitcoin ini. Laman web peer-to-peer menawarkan langkah keselamatan lanjutan dengan kadar pertukaran yang rendah, yang juga mengurangkan risiko perdagangan langsung orang berbanding platform media sosial. Mesin ATM Bitcoin memberi anda privasi lengkap dengan pemindahan segera. Sebelum terlibat dalam perdagangan dengan penjual, kami sarankan anda melihat sejarah perdagangan dan maklum balas penjual yang diberikan oleh pengguna lain. Senang berjumpa dengan penjual dan pembeli di tempat awam untuk mengelakkan risiko. Anda mungkin telah mengumpulkan semua maklumat mengenai cara membeli Bitcoin yang mudah dan boleh dipercayai setelah membaca artikel ini. Oleh itu, inilah masanya untuk anda memulakan dengan Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector