9 najboljih načina za kupnju bitcoina gotovinom 2021. – Ultimativni vodič

1. Lokalni Bitcoin 2. BitQuick 3. Zid novčića
LocalBitcoins.com-logotip bitquick logotip ZID NOVCA
POČNITE! POČNITE! POČNITE!

Da! Dobro ste pročitali. Bitcoin možete kupiti gotovinom. Znamo da je stvarno teško razumjeti platforme za trgovanje i razmjenu bitcoina, pogotovo ako ste početnik. Neke web stranice nude plaćanje kreditnim / debitnim karticama, ali ipak je potrebno strpljenje da se neprestano čeka na isporuku bitcoina. Štoviše, web stranice za razmjenu traže brojne osobne podatke koji mogu stvoriti nesigurnost među korisnicima. Većina korisnika preferira privatnost s obzirom na Bitcoin transakcije.

Ako ste osoba koja je bolesna od ovih platformi za razmjenu ili korisnik početnik koji želi kupiti neke Bitcoine na jednostavan način, onda je ovaj članak vrijedan čitanja. Dali smo detaljno objašnjenje u vezi s metodama i web lokacijama na kojima možete kupiti Bitcoin gotovinom (bilo koja fiat valuta).

Koje su prednosti kupnje Bitcoina gotovinom?

Za razliku od mnogih web mjesta za razmjenu bitcoina, potreba za provjerom vaših dokumenata i rizici koji su povezani s dijeljenjem vaših osobnih podataka su ranjivi. Teško je razumjeti postupak kupnje nekih web lokacija koje koriste različite načine plaćanja za kupca koji prvi put kupi. Kupnja bitcoina gotovinom jednostavna je i brža od primjerice bankovne doznake. Za kupnju Bitcoina nije potrebna potvrda i ona se prenosi u vaš novčanik za manje od 3 sata.

5 metoda za kupnju bitcoina gotovinom

Web lokacije za međusobnu razmjenu

Postoje neke web stranice (pregledane u nastavku) koje vam omogućuju osobnu trgovinu, ali djeluju kao escrow usluga. Ovom metodom kupci mogu upoznati određene prodavatelje odabrane na web mjestu i nastaviti s daljnjom transakcijom. Ovdje web mjesto djeluje kao escrow sustav, gdje web mjesto drži sve Bitcoine od prodavatelja i pušta ih kupcu nakon što prodavatelj potvrdi plaćanje za Bitcoin.

Bitcoin bankomati

Trenutno postoji mnogo bankomata koji su stvoreni za nuđenje Bitcoina polaganjem gotovine unutar njih. Korisnik može dobiti Bitcoin u određenom Bitcoin novčaniku polaganjem gotovine u ove strojeve. Postupak je jednostavan i trenutni.

Kupite Bitcoin gotovinom osobno

Možete kontaktirati prodavatelja putem bilo kojih web lokacija na društvenim mrežama ili bilo kojeg foruma i odlučiti da se osobno sretnete. Kasnije možete kupiti Bitcoin od prodavatelja u međusobnom dogovoru. U tom slučaju morate biti oprezni da vas ne prevare ili opljačkaju. Naš je prijedlog za bilo koju osobnu Bitcoin transakciju sastanak u banci ili na javnom prostoru (kafić, tržni centar ili druga mjesta u kojima ima drugih ljudi).

Uz polog u gotovini

Neke platforme imaju ovu opciju, gdje kupac može položiti gotovinu na bankovni račun prodavatelja za kupnju Bitcoina. Neke platforme imaju banke povezane s njima, gdje položite gotovinu u određenu banku koju je predložila web lokacija.

Gotovinom putem e-maila

Ova metoda se ne preporučuje. Međutim, može se koristiti za male transfere.

Zašto je najviše preferirana razmjena ravnopravnih osoba?


Peer-to-peer razmjena ili također poznata kao decentralizirana razmjena, kojom upravlja i održava je softver. Peer-to-peer razmjena omogućuje trgovcima međusobno trgovanje bez ikakvog uplitanja trećih strana. Pa, postoje neke web stranice koje djeluju kao escrow usluga između trgovaca i donose profit pružajući dodatnu sigurnost trgovcima (što se toplo preporučuje). Međutim, interakcija između obje strane (kupca i prodavača) odvija se putem platforme i nijedna druga strana nije uključena u posao. Ova metoda ima brojne prednosti.

Prednosti peer-to-peer razmjena / tržišta

Peer-to-peer sustavi razmjene nude niske tečajeve, jednostavne za upotrebu, privatne i osigurane te se strogo opiru cenzuri transakcija. Ovaj sustav održava privatnost korisnika bez traženja bilo kakvih osobnih podataka. Gotovinski prijenosi uopće nisu reverzibilni, što izbjegava da prodavatelj bude prevaren. Sigurnosni sustav koji nude web mjesta koja uključuju peer-to-peer razmjenu je izvrstan. Uz to, neke P2P burze nude niske tečajeve i podržavaju različite načine plaćanja, kao i zbog korisničke udobnosti.

Top 9 najboljih razmjena za kupnju bitcoina gotovinom

1. Lokalni Bitcoin

LocalBitcoins.com-logotipLocalBitcoins jedinstvena je platforma koja nudi peer-to-peer uslugu, gdje se trgovci sastaju i trguju zajedno s internetskim transakcijama. Ova popularna web stranica pokrenuta je 2012. Ova web stranica sa sjedištem u Finskoj nije uobičajeno razmjena bitcoina, ali je platforma na kojoj se trgovci predstavljaju i trguju osobno (ili putem gotovinskih depozita, PayPala, pa čak i darovnih kartica) od strane pridržavajući se pravila trgovanja. LocalBitcoins djeluje kao escrow za trgovce. Kada otvorite račun na ovoj stranici i uđete kao kupac, možete vidjeti popis prodavača koji su spremni prodati Bitcoine s različitim tečajevima i ponudama prikazanim kao reklama. Možete se povezati s prodavateljem po vašem izboru ispuštanjem poruke i dobiti svoje Bitcoine u svoj LocalBitcoins novčanik nakon završetka trgovine.

Verifikacija

LocalBitcoins ne zahtijeva provjeru osobnih podataka ili vaše osobne podatke. Jednostavno se morate prijaviti pomoću adrese e-pošte. Neki prodavači s kojima trgujete mogu zatražiti osobnu iskaznicu i neke osobne podatke. LocalBitcoins posluju globalno, ali to ovisi o likvidnosti trgovaca u vašoj zemlji. Možete trgovati svojom fiat valutom kod trgovca koji je spreman prihvatiti je.

Sigurnost

LocalBitcoins ide sve dulje kako bi održao kompaktnu sigurnosnu postavku. Stranica ima dvofaktorsku autentifikaciju, zajedno s HTTPS enkripcijom i Login Guardom. Istraživači sigurnosti svidjet će se ovoj stranici, jer također ima izvrstan program bijelih šešira koji se ne može naći na drugim platformama. Uz ove sigurnosne mjere, korisnicima će se slati upozorenja putem SMS-a i e-pošte. Kad je riječ o odabiru prodavatelja, prikazuje se povijest trgovine zajedno s povratnim informacijama trgovaca što kupcima pomaže da mudro odluče.

Naknade i ograničenja

Kupci su slobodni platiti bilo kakvu naknadu za web mjesto. Međutim, tečajevi ovise o cijeni koju je prodavač odredio za prodaju Bitcoina. Neki prodavači naplaćuju malo visoko da bi prikrili transakcijsku naknadu od 1% koju im naplaćuje web mjesto. Ne postoji ograničenje količine izvršene transakcije, jer ova platforma radi na peer-to-peer komunikaciji.

Korisnička podrška

Korisnička podrška koju nudi ova web stranica prilično je dobra. Postoje razne mogućnosti za prijavljivanje krađe identiteta, izgubljene dvofaktorske autentifikacije ili lozinke. Stranica s čestim pitanjima rješava većinu upita, ali možete im se osobno obratiti putem e-pošte, gdje ćete dobiti odgovor u roku od 24 do 48 sati, ali obično puno manje od toga.

Pros

LocalBitcoins je privatna web lokacija bez uključivanja bilo kakvih osobnih podataka svog korisnika. Bitcoin možete kupiti u lokalnim fiat valutama. Brz je i pouzdan.

Protiv

Neki prodavači mogu naplatiti visoke tečajeve. Budući da se radi o P2P komunikaciji, prije trgovanja mora biti dovoljno oprezan.

POČNITE S LOKALBITKOINIMA

2. BitQuick

bitquick logotipBitQuick je pokrenut 2013. godine, opslužuje oko 49 zemalja u SAD-u. BitQuick je jednostavna platforma za razmjenu Bitcoina koja nudi gotovinu i SEPA prijenos za kupnju Bitcoina. BitQuick djeluje kao escrow. Jednostavan je postupak kupnje Bitcoina putem BitQuicka. Kupac mora položiti gotovinu na račun prodavatelja putem banke i kao dokaz mora poslati sliku računa. Prodavatelj oslobađa Bitcoine iz escrow usluge nakon primitka uplate.

Verifikacija

Za razliku od ostalih web mjesta, BitQuick nije privatan. Za kupnju bitcoina s ove web stranice potrebna je potvrda osobnog podatka.

Sigurnost

Mnogi korisnici smatraju da je web mjesto sigurno. Uz to, BitQuick koristi BitGo-ovu infrastrukturu novčanika s više potpisa, koja osigurava Bitcoin depozite do 250.000 USD. Broj Bitcoin-a koji se drže u escrow-u prikazat će se sustavom revizije dokaza o rezervama, koji otkriva transakcije koje se odvijaju na samoj burzi.

Naknade i ograničenja

Za razliku od ostalih web mjesta, ova razmjena naplaćuje naknadu od 2% kupcu, a ne prodavaču. Štoviše, devizne tečajeve postavlja prodavač, pa bi neke banke mogle dodatno naplatiti. Tijekom povlačenja od strane BitQuick-a ne naplaćuje se naknada. Budući da ova burza djeluje kao escrow i uvodi trgovce, ona ne primjenjuje ograničenja na transakciju. Međutim, na trgovcima je da dodaju ograničenje transakcija. BitQuicku je potrebno maksimalno 3 sata da isporuči bitcoine u novčanik kupca.

Korisnička podrška

BitQuick nudi dobar sustav podrške. U bilo kojem trenutku možete im se obratiti sa svojim upitima putem e-pošte ili njihovih internetskih obrazaca.

Pros

BitQuick je brza, jednostavna i vrlo pouzdana platforma. To je pouzdano mjesto među korisnicima. Bitcoini se drže u escrow-u, čime se izbjegava rizik od prevare.

Protiv

Naknada kupcu neznatno je visoka, dodajući visokim tečajevima koje naplaćuju neki od prodavača. Usluga je dostupna u SAD-u i prihvaća samo nekoliko fiat valuta (američki dolari, kanadski dolari, euri).

POČNITE S BITQUICKOM

3. Zid novčića

ZID NOVCAWall of coins novoutemeljena je bitcoin burza sa sjedištem na Floridi. Pojednostavljuje postupak kupnje i prodaje Bitcoina ističući se kao peer-to-peer razmjena koja prihvaća samo gotovinu kao način plaćanja. Zemlje koje podržavaju Zid kovanica uključuju Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Argentinu, Australiju, Brazil, Kanadu, Njemačku, Latviju, Meksiko, Poljsku, Filipine i Rumunjsku.

Verifikacija

Zid kovanica ne traži nikakvu provjeru. Zapravo nije ni potrebno stvoriti račun kao kupac. Kao kupac morate navesti svoj telefonski broj i unijeti iznos koji ste spremni potrošiti na Bitcoine te uplatiti iznos u obližnju banku ili u bilo koju banku navedenu na Zidu novca. Postupak je jednostavan za polaganje sredstava. Nakon polaganja sredstava na račun prodavatelja, morat ćete poslati SMS s novčićima. Zatim prodavatelj potvrđuje transakciju i pušta Bitcoine na Bitcoin adresu koju ste naveli.

Kao prodavač svoj bankovni račun morate povezati sa zidom kovanica, a vaš će telefonski broj biti vaše ime. Web stranica pruža Bitcoin adresu prodavaču za dodavanje Bitcoina za prodaju.

Sigurnost

Zid kovanica nudi hladnjaču za osiguranje svih Bitcoina. Postoji ugrađeni sustav umjetne inteligencije koji sprečava da se izvrše bilo kakve prijevarne transakcije. Nakon što se Bitcoini pošalju na web mjesto, nikada ih više ne možete automatski povući. Ako želite povući svoje Bitcoine, morat ćete kontaktirati izvršnu službu za korisnike.

Naknade i ograničenja

Zid kovanica naknadu uglavnom ne objavljuje javno. Međutim, naknada je prilično niska (1-2%) i tijekom polaganja sredstava mogu se primijeniti dodatni bankovni troškovi. Za kupnju bitcoina s ove web stranice primjenjuje se ograničenje od 5 USD. Sva ostala ograničenja bit će postavljena uz suglasnost kupca i prodavatelja. Transakcija je prilično brza sa Wall of coins. Bitcoin će biti isporučeni na adresu kupca u roku od 15 minuta, ako kupac web mjestu pošalje odgovarajući kod provjere i ako prodavač odmah odgovori i potvrdi.

Korisnička podrška

Zid kovanica ima stranicu s čestim pitanjima koja odgovara na većinu upita. Možete ih dobiti putem e-pošte, besplatnog broja ili putem funkcije chata uživo.

Pros

Zid kovanica nudi jednostavan način kupnje / prodaje Bitcoina. Web stranica je pouzdana i vrlo pouzdana, a nudi i niske tečajeve. Web stranica ne zahtijeva nikakav ID za provjeru i čuva privatnost korisnika.

Protiv

Naknada naplaćena za transakciju nije javno prikazana. Vrijeme potrebno za isporuku bitcoina kupcu u potpunosti ovisi o potvrdi prodavatelja i neki prodavači neće biti spremni prodati velik broj bitcoina. Trenutno web mjesto nudi svoje usluge za samo 12 zemalja.

KORAKITE SA ZIDOM NOVCA

4. LibertyX

sloboda x logotipMožete li zamisliti, kupnja Bitcoina jednostavna je kao i kupnja namirnica od dobavljača! Pa, LibertyX je stranica na kojoj možete kupiti Bitcoin od svojih lokalnih dobavljača u zamjenu za gotovinu. LibertyX je pionir u pokretanju prvih svjetskih bankomata za Bitcoin, gdje ljudi zapravo mogu zamijeniti novac za Bitcoin na fizičkim kioscima. Kasnije se LibertyX napuhao povezivanjem i partnerstvom s lokalnim dobavljačima diljem SAD-a uspostavljajući ih kao mjenjačnice za Bitcoin. LibertyX dostupan je kao web stranica uz vlastitu aplikaciju. U aplikaciji ćete pronaći opciju “lokator trgovine”, gdje možete pronaći lokalne dobavljače u vašoj blizini.

Verifikacija

LibertyX traži potvrdu vaše osobne iskaznice ili u nekim slučajevima.

Sigurnost

LibertyX je prilagodio SSL šifriranje za svu svoju komunikaciju između svojih kupaca i na web mjestu. Šifrirani tvrdi disk koristi se za pohranu svih podataka o kupcu. Štoviše, Web stranica prihvaća samo gotovinu uklanjanjem rizika povezivanja vašeg bankovnog računa i transakcija povezanih s njim kao ranjivim.

Naknade i ograničenja

Ukupna naknada od 1% primjenjuje se na sve kupnje. Štoviše, prodavač vam može dodatno naplatiti. Stvaranje računa i korištenje aplikacije LibertyX besplatno je. Od dobavljača možete kupiti Bitcoine vrijedne 1000 USD. LibertyX ne nudi naknadu na prvih 1000 dolara za registraciju s vašim Facebook računom. LibertyX također nudi mogućnost PIN / poklon kartice. Odlukom za PIN, ograničeni ste na kupnju bitcoina u fiksnim apoenima ($ 5, $ 10, $ 20, $ 50, itd.).

Pros

LibertyX nudi jedinstvenu značajku kupnje bitcoina od lokalnog dobavljača. Da bi pomogla korisnicima, web mjesto je kompatibilno i sa sustavima Android i iOS. Pomoću aplikacije LibertyX možete pronaći lokalne dobavljače u svojoj blizini. Korisnici mogu dobiti svoje Bitcoine u novčaniku po svom izboru. Zajedno s gotovinom, web mjesto nudi i kupone koji sadrže ponude i mogu se iskoristiti. Naknada koju primjenjuje web lokacija prilično je niska i od vas se ne traži da povežete bilo koji bankovni račun.

Protiv

Kako LibertyX uključuje lokalne trgovine za kupnju Bitcoina, možda ih nećete naći u izobilju. Svoj račun morate potvrditi davanjem nekih dokumenata. Neki lokalni dobavljači mogu vam dodatno naplatiti kao naknadu za transakciju. Prijavljivanje s Facebookom moglo bi narušiti privatnost korisnika.

Korisnička podrška

Stranica nudi dobru podršku putem e-pošte.

POČNITE S LIBERTYXOM

5. Bitit

BititBitit je platforma za razmjenu bitcoina sa sjedištem u Parizu koja nudi 3D sigurne kreditne / debitne kartice i gotovinu koristeći pretplaćene bonove Neosurf, Flexepin i Cashlib kao načine plaćanja. Baš kao i LibertyX, Bitit korisnicima nudi kupnju Bitcoina u lokalnim trgovinama gotovinom pomoću bonova (Neosurf, Flexepin, Cashlib).

Verifikacija

Bitcoine vrijedne 25 USD možete lako kupiti nakon stvaranja računa bez ikakve provjere. Potrebno je potvrditi svoj račun dajući svoj ID sa selfiejem za kupnju većeg broja Bitcoina.

Sigurnost

Bitit je šifrirano mjesto. Održava razinu sigurnosti koju imaju sve web stranice s transakcijama kreditnim karticama. Bitit ima mnogo prodajnih mjesta u Francuskoj i održava aktivnu prisutnost na društvenim mrežama, što dokazuje da je web lokacija zakonita.

Naknade i ograničenja

Tečajevi ovise o načinu plaćanja koji koristite. Naplatit ćete naknadu od 3,9% za sve mrežne transakcije korištenjem kreditnih / debitnih kartica, a naknada od 8,9% do 10% naplatit će se za gotovinske kupovine pomoću bonova Neosurf, Flexepin i Cashlib. Uz to, možda ćete platiti dodatne troškove za kupnju bonova iz trgovina i deviznu naknadu na kreditnim karticama. Možete kupiti Bitcoin do 50 eura tijekom 7 dana bez ikakve provjere, zajedno s ograničenjima prednarudžbi do 25 do 250 eura. Međutim, nema ograničenja za postavljanje broja narudžbi. Potrebne su minute za prijenos Bitcoina na korisnički račun. Štoviše, vrijeme potrebno za primanje Bitcoina ovisi o Bitcoin mreži.

Korisnička podrška

Bitit se može kontaktirati putem interneta na njihovoj web stranici ili na njihovoj stranici na društvenim mrežama. Stranica također ima bazu znanja i sustav podrške putem e-pošte.

Pros

Web mjesto nudi visoku likvidnost i volumen, a također nudi brze i jednostavne metode za kupnju bitcoina. Ne morate potvrditi svoj račun za transfere do 25 EUR.

Protiv

Tečajevi prilično pretjeruju i web lokacija ima ograničenja u transakcijama.

POČNITE SA BITITOM

6. Paxful

paxful reviewPaxful je Peer-to-peer stranica za razmjenu bitcoina osnovana 2015. godine. Uz novčane depozite, Paxful uvodi novu mogućnost Poklon kartica kao način kupnje Bitcoina. Ova je razmjena slična LocalBitcoinsima, gdje možete upoznati prodavatelja i osobno trgovati dok web mjesto djeluje kao escrow.

Verifikacija

Možete stvoriti račun prilikom ulaska na web mjesto ili možete prvo odabrati prodavatelja po svom izboru, a zatim možete stvoriti svoj račun za pokretanje trgovine. Nakon registracije, poslat će vam se poruka dobrodošlice s vezom za potvrdu adrese e-pošte i drugom vezom za zaštitu računa s dvofaktorskom autentifikacijom. Dvofaktorska autentifikacija može se izvršiti putem SMS-a i pomoću Google Autentifikatora.

Sigurnost

Sigurnosni sustav uključuje dvofaktorsku autentifikaciju i povratne informacije o prodavaču, što pomaže kupcima u odabiru boljeg. Uz to, web mjesto osigurava Comodo, što znači da je web mjesto šifrirano pomoću 256-bitne SSL tehnologije. Web stranica također slijedi PCI standarde ranjivosti kako bi uspostavila sigurno okruženje za svoje korisnike.

Naknade i ograničenja

Paxful ne nameće nikakvu naknadu kupcima, ali prodavačima će se naplatiti naknada od oko 1%. Međutim, prodavatelj smije naplatiti pretvorbu darovnih kartica u gotovinu. Slično kao i LocalBitcoins, i vaši Bitcoini se drže u escrow-u koji će biti primljeni nakon potvrde plaćanja. Vrijeme potrebno za isporuku vaših Bitcoina ovisi o vašem načinu plaćanja. Na web mjestu se ne primjenjuje ograničenje na transakciju. Međutim, ograničenja ovise o trgovcima.

Korisnička podrška

Predstavnike kupaca Paxful možete kontaktirati putem opcije e-pošte ili chata koja je dostupna na vašem zaslonu na dnu. Postoji čak i besplatni broj koji je aktivan u radno vrijeme. Web stranica ima vlastitu Facebook stranicu, na kojoj ih možete kontaktirati u vezi sa svojim upitima. Odgovor bi mogao potrajati nekoliko sati s obzirom na opcije e-pošte i chata.

Pros

Paxful ima ovu novu značajku darovnih kartica, što je prilično cool. Web mjesto nudi nisku naknadu, a ima i sustav povratnih informacija koji sprječava prevaru kupaca. Korisnici se lako mogu dokopati ove stranice s njenim jednostavnim sučeljem.

Protiv

Kupci oprezni da ih prodavači ne bi prevarili.

POČNITE S PAXFULOM

7. Cancoin

logotip cancoinCancoin je peer-to-peer platforma za razmjenu bitcoina s jednostavnim, user-friendly sučeljem. Glavni fokus web stranice je na privatnosti i sigurnosti korisnika. Cancoin svojim korisnicima nudi razne načine plaćanja

Verifikacija

Stvaranje računa jednostavno je unošenjem adrese e-pošte i lozinke. Cancoin ima svoj novčanik s više potpisa specifičan za svakog korisnika koji treba generirati prije kupnje ili prodaje Bitcoina. Tijekom generiranja novčanika generira se jedinstvena, sigurna mnemonička fraza sjemena koja će se koristiti kao glavni ključ vašeg računa. Ne biste trebali izgubiti ovu početnu frazu nakon što je generirate. Možete se odlučiti za prodavatelja po vašem izboru i kontaktirati ga putem sigurnog chata koji nudi ova web stranica. Nakon što izvršite narudžbu, prodavač mora poslati bitcoin u zaštićeni novčanik koji je web stranica stvorila u svrhu transakcije, a novčanik će se pojaviti na blockchainu kako bi potvrdio transakciju. Kasnije novac morate položiti na bankovni račun prodavatelja ili putem drugog načina plaćanja koji je odredio prodavatelj. Nakon potvrde plaćanja od strane prodavatelja, bitcoin se putem escrow novčanika web stranice pušta u vaš osobni Cancoin novčanik.

Sigurnost

Cancoin se ističe svojim sigurnosnim postavkama. Korisnici koji u potpunosti kontroliraju svoje privatne ključeve. Uz novčanik s više potpisa, web mjesto ima šifrirani sustav za chat s omogućenim PGP-om. Podaci o korisniku osiguravaju se šifriranjem datoteke AES-256 CTR. Jedinstvena sigurna mnemotehnička fraza sjemena proširuje sigurnost novčanika. Upozorenja putem e-pošte i SMS-a također su omogućena kao sigurnosna mjera.

Naknade i ograničenja

Cancoin održava transparentnu strukturu naknada, koja će biti prikazana na blockchainu. Pa, kupci ne plaćaju nikakvu naknadu, ali prodavači će naplatiti naknadu od 1% uz određenu naknadu, ovisno o Bitcoin mreži.

Korisnička podrška

Web stranica ima bazu znanja i forume zajednice kako bi pomogla svojim korisnicima u njihovim upitima. Do Cancoina se može doći i putem web lokacija na društvenim mrežama.

Pros

Cancoin se više trudi osigurati sigurnost svog korisnika naprednim sigurnosnim mjerama. Web stranica podržava više načina plaćanja, uz jednostavno korisničko sučelje. Cancoin podržava transparentnost u svojim transakcijama.

Protiv

Web mjesto ne nudi visoku likvidnost.

POČNITE S KANKOINIMA

8. Bitcoin bankomati

Bitcoin bankomatiKupnja Bitcoina još je jednostavnija s ovim Bitcoin bankomatima smještenim na različitim mjestima. Možete zatražiti kartu Bitcoin bankomata da prikaže dostupne Bitcoin bankomate u vašem lokalnom području. Na tržištu postoji preko 30 Bitcoin bankomata s preko 20 različitih proizvođača. Neki od najpopularnijih proizvođača Bitcoin bankomata uključuju Genesis machine1 (od Genesis coin), Satoshi1 ili Satoshi2 machine (od Genesis coin), Lamassu, General Bytes BATMTwo (jednosmjerni), General Bytes BATMThree (dvosmjerni), BitAccess, Skyhook (nije u upotrebi) i Robocoin (nije u upotrebi).

Postoji jednostavan postupak za kupnju Bitcoina putem ovih Bitcoin bankomata. Morate dodati Bitcoin adresu na koju ćete dobiti Bitcoin. Tada morate položiti gotovinu i potvrditi postupak. Ovo je općenit postupak. Pa, postupak možda neće biti isti kod različitih proizvođača. Neki bankomati također mogu zatražiti potvrdu.

Bankomati koje izrađuje proizvođač Genesis coin (Genesis machine1, Satoshi1 ili Satoshi2 machine) traže potvrdu vašeg broja mobilnog telefona generiranjem koda koji se u uređaj unosi zajedno sa skeniranjem vaših otisaka prstiju. Lamassu je drugi po veličini koji je instalirao Bitcoin bankomat nakon Genesis kovanice. Ovaj stroj ne traži nikakvu provjeru i u njemu nije instalirana kamera, a postupak traje samo 15 sekundi. Dalje, General Bytes ATM poslužitelji, anonimni korisnici i registrirani korisnici. Potrebno je skeniranje otiska prsta. Uređaj ne daje ispisane račune, ali ima mogućnost pružanja šifriranih privatnih ključeva novo generirane adrese u pošti. Daljnje transakcije možete izvršiti nakon primanja pošte. Stroj BitAccess dobro je zastupljen u SAD-u, Kanadi i europskim zemljama. Ovaj uređaj traži od vas da potvrdite svoj broj mobitela i daje tiskani račun.

Bankomati vam naplaćuju naknadu do 5% do 10%, ali korisnici su spremni platiti toliko za njegovu privatnost. Ograničenja transakcije variraju od bankomata do bankomata koje postavljaju različiti proizvođači.

Pros

Jednostavan i trenutni način kupnje Bitcoina pomoću lako lociranih strojeva s Bitcoin mapom.

Protiv

Naknada je prilično visoka.

KORAKITE SA BITCOIN bankomatom

9. Lokalni trgovac micelijskim novčanikom

micelijDa bi se istaknuo od ostalih novčanika, Mycelium je dodao novu značajku nazvanu ‘lokalni trgovac’ koja nudi izravno trgovanje između korisnika. Korisnici mogu objaviti oglas zajedno sa svojim ponudama za prodaju Bitcoina. Kupac može pronaći prodavatelje u blizini na temelju njihove lokacije ili može pretraživati ​​prodavače prikazane u aplikaciji. Možete kontaktirati odgovarajućeg prodavatelja po vašem izboru ispuštanjem poruke i izvršiti daljnju transakciju osobnim sastankom, a također možete predati gotovinu prodavaču kako bi pustio Bitcoine. Bitcoini se drže u novčaniku, a prodavač ih pušta nakon potvrde plaćanja.

Prije početka rada morate potvrditi svoj identitet na web mjestu. Svi razgovori između kupca i prodavatelja su šifrirani.

POČNITE S MICELIJOM

Donja linija

Uspon Bitcoina prisilio je ljude da uspostave jednostavne i pouzdane metode za Bitcoin transakcije. Nije bilo isto prije nekoliko godina. Uvođenje gotovine kao opcije za kupnju bitcoina otvorilo je put običnim ljudima da istraže ovaj svijet bitcoina. Peer-to-peer web stranice nude napredne sigurnosne mjere s niskim tečajevima, što također smanjuje rizik od izravne osobne trgovine u usporedbi s platformama društvenih medija. Bitcoin bankomati pružaju vam potpunu privatnost trenutnim prijenosima. Prije nego što se prepustite trgovanju s prodavateljem, predlažemo da pogledate povijest trgovanja prodavatelja i povratne informacije drugih korisnika. Uvijek je dobro susresti se s prodavačima i kupcima na javnom mjestu kako biste izbjegli rizike. Možda ste nakon čitanja ovog članka prikupili sve informacije u vezi s jednostavnim i pouzdanim načinom kupnje bitcoina. Stoga je vrijeme da započnete s Bitcoinima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector