Antminer S9 pregled – pročitajte prije kupnje!

Najpoznatiji rudari bitcoina počinju se suočavati sa sve većim poteškoćama u rudarstvu i ostvarivanju korisne dobiti. Ogroman rast koji je potaknuo bitcoin industriju također je povećao potrebu za boljom profitabilnošću među rudarima koji traže trenutno zadovoljstvo. Čini se da postoji nakupljanje dobiti u Kini, gdje je rudarstvo najrazumnije i primjećujemo da je kineska konkurentska prednost rezultirala izvlačenjem nekoliko rudara ovisnih o dobiti s tržišta. Kako bi povećali održivost za sebe, većina domaćih rudara traži najučinkovitije opcije za povećanje profitabilnosti.

Na veliko olakšanje rudarske zajednice, nedavno je na tržište predstavljen izuzetno učinkovit i moćan rudar – Antminer S9. Antminer S9 stvorio je pozitivan povrat ulaganja tijekom godina i pokazao se kao mjenjač igara za manje i hobi rudare. Postao je najtraženiji ASIC rudar u industriji Bitcoina.

Pozadina Antminer S9

antminer-s9-pregledNe tako davno, Bitcoin rudarstvo je bilo moguće koristeći samo igraće GPU-ove. S brzim porastom rudara i rudarskih farmi, rudarski bazen je zasićen, smanjujući tako mogućnost rudarenja kod kuće, jer nijedan GPU ne može pružiti potrebni Bitcoin hashrate.

Ovo je kad Bitmain, uskočila je tvrtka sa sjedištem u Kini i izdala niz ASIC-a koji su ne samo dostupni rudaru već i osiguravaju pristojan ROI, omogućujući hobi rudarima i običnim ljudima da ponovno pronađu svoj prostor.

Njihovi su popularni proizvodi bili Antminer R4 i S7, međutim, njihov najnoviji S9 jedno je rješenje za sve poteškoće u rudarstvu Bitcoina. Vrhunski ASIC rudar koji koristi 16nm čip tehnologiju, S9 pruža vrhunski hashrate što ga trenutno čini popularnim u rudarskoj zajednici.

Provjerite najjeftiniju cijenu antminer S9!

Stvari koje treba znati o Antmineru S9

Najsnažniji rudar na tržištu

Sa brzinom raspršivanja od 12,93 TH / s, poznato je da je S9 jedan od najmoćnijih rudara na tržištu. To osigurava oko 330 dolara mjesečno prihoda što znači da može generirati oko 0,33 bitcoina svakog mjeseca, iako su stope uvijek u stalnom stanju neizvjesnosti.

Vrlo je učinkovit u pogledu potrošene energije i troši najmanje energije / električne energije među svim ostalim rudarima na tržištu. Međutim, imajte na umu da su svi troškovi napajanja specifični za vašu lokaciju te da naknade za rudarsko spremište i hardver nisu uključeni.

Najskuplji rudar na tržištu

Zahvaljujući fantastičnim rudarskim sposobnostima, Antminer S9 jedan je od najskupljih rudara na tržištu po cijeni od 2100 dolara i dostupan je na eBayu. Da bi se ostvarila maksimalna dobit, potrebno je minimalno vremensko razdoblje od 10 mjeseci rudarenja, imajući u vidu i dodatne troškove električne energije.

U spomenutom razdoblju mnoštvo čimbenika kao što su poteškoće u rudarstvu i tečajevi mogu varirati, što otežava predviđanje točnog trajanja prije nego što se može očekivati ​​da će se uložiti investicija. Međutim, očekuje se pad cijene zbog konkurencije manjih proizvođača rudarskih proizvoda na tržištu, s ciljem prodaje rudara po nižim cijenama i sličnih karakteristika.

Napajanje

Antminer ne podržava priključke i potrebna je kupnja PSU-a (jedinice za napajanje) koji može koštati dodatnih 150 USD. APW3-12 1600 W preporučuje proizvođač Antminersa (Bitmain) koji se ne nalazi samo na njihovoj službenoj web stranici, već ga možete kupiti i od mrežnih prodavača kao što su Amazon ili eBay.

Također se može koristiti PSU starog rudara kao što je EVGA SuperNOVA 1300 W. Uvijek je najbolje kupiti APW3 PSU koji može povećati početne troškove ulaganja, ali on je u sličnim rasponima starih PSU, stoga ne stvara previše krckanja novca.

90-dnevno jamstvo ako se kupuje od Bitmaina

Bitmain svojim kupcima daje 90-dnevno jamstvo koje dolazi uz određene uvjete. Jamstvo ne vrijedi ako overklorirate svoj rudar, odnosno pokrećete ga brzinom većom od predviđene i maksimalne količine ili ako koristite neodgovarajuće napajanje.

eBay također nudi rudarima dobar dio jamstva.

Više S7 umjesto jednog S9

Rudari uzimaju u obzir model S7 jer ima blizu 33% snage raspršivanja S9 i dostupan je po znatno nižoj cijeni. Očekivana brzina raspršivanja po S7 je 4,37 TH / s, ali ako rudar razmotri upotrebu tri takva uređaja, može se postići ekvivalentna brzina raspršivanja S9. Stariji model je po nižoj cijeni i nije previše tražen, stoga je i lako dostupan.

Međutim, Antminer S7 manje je učinkovit od S9, što ga čini održivom opcijom samo za rudare s pouzdanim i jeftinim izvorima energije.

Potrošnja energije

Antminer je jedan od energetski najučinkovitijih rudarskih uređaja na tržištu. S9 i njegovo zasebno napajanje rade na 220 V električne energije. Koristi blizu 0,1 Joula po Gigahash-u, a očekuje se da će ukupna potrošnja energije biti oko 1350 W. Antminer S9 će proizvesti puno topline, stoga je važno smjestiti ga na zasebno mjesto.

Nisu svi S9 stvoreni jednako

Bitmain prodaje svoje Bitcoin rudare u pojedinačnim serijama, pri čemu se svaka serija razlikuje od druge, stoga je vrlo moguće da klijent može nabaviti rudar s brzinom raspršivanja od samo 11,85 TH / s umjesto osiguranih 12,93 TH / s. Zbog toga je neophodno da svi kupci moraju znati točne specifikacije rudara prije nego što ih kupe.

Snažnije serije vjerojatno će se brzo rasprodati, stoga većina web lokacija ima rudar samo s brzinom od 11,85 TH / s koji je dostupan za kupnju. Platforme za internetsko trgovanje, poput eBaya, imat će ljude koji žele prodati stariji i moćniji model. Šanse da vas prevare za veće cijene vrlo su malene jer je verzija 11,85 TH / s po cijeni mnogo niža od svoje snažnije verzije.

Tehnologija nanometra od 16 čipova

Glavna nadogradnja dizajna od 28 nm je postupak izrade od 16 nm koji se koristi u proizvodnji S9, što mu daje dodatnu prednost boljih performansi. U tijeku je dizajn od 10 nm, što čini trajni trend minijaturizacije poluvodiča kao sredstva za poboljšanje računalnih performansi i učinkovito korištenje energije.

Buka i hlađenje

Rudar S9 izuzetno je osjetljiv na temperaturu i zahtijeva puno hlađenja kako bi se održala stabilnost. Da biste spriječili lako iscrpljivanje 16nm čipova, preporučuje se rudar smjestiti u zasebnu sobu ili rudarsku farmu. S9 je također prilično bučan, popraćen s dva velika ventilatora velike revolucije koji proizvode blizu 77-80 dB buke.

S9 se prilično dobro ponaša u prozračenim i prostranim prostorima. Sustav se hladi zrakom i njegova je struktura samostalna, stoga ga je lakše održavati i servisirati.

Postavljanje S9

Postavljanje rudara relativno je jednostavno. Njegov internetski web asistent nudi pojednostavljenu i laku pomoć u postupku postavljanja. Prilikom dobivanja proizvoda provjerite ima li labavih hladnjaka koji su se mogli dogoditi tijekom otpreme i temeljito provjerite. S9 dolazi s 9 priključaka na rudaru i jednim na ploči, tako da prvo spojite kabel za napajanje upravljačke ploče na kabel hash ploče.

Sljedeći je korak spajanje kabela napajanja PSU na konektor Antminer PCI-e na kontroleru. Nastavite i postavite ETH kabel da biste dovršili postavljanje. Sučelje je relativno jednostavno i povezivanje s bitcoin čvorovima jednako je lak proces.

Konfiguriranje novčanika i baze za rudarstvo

Rudar generira vlastitu IP adresu nakon što je priključen na internet. Da biste konfigurirali rudar, morate se prijaviti na tu IP adresu. Obavezno pokrenite Antminer IP na računalu i upotrijebite ga za kopiranje Antminer IP-a u web preglednik. Sada se mogu provjeriti status rudara, frekvencija raspršivanja, temperatura i druge statistike.

Korisnik se može prijaviti u Antpool koristeći Bitmainove korisničke vjerodajnice. Korisničko sučelje Antminer konstruirano je kako bi se osigurala jednostavnost upotrebe. Korisnik je samo dužan unijeti adresu novčanika i status spremišta za rudarstvo prije rudarenja. Također se može prilagoditi i nadograditi novim izdanjima.

Učinkovitost i ROI

S9 je izuzetno moćan Bitcoin rudar koji može proizvesti 14TH / s. To dovodi do približno Bitcoin dobiti od 4,5 do 5,8 dolara svaki dan, ovisno o dodatnim troškovima električne energije. Uz prosječni trošak električne energije od 0,1 USD / KWH, procijenjeni prihod godišnje iznosi 2100 USD. Rudaru bi bilo potrebno 1,6 W napajanja, sve to zajedno, prosječna cijena S9 koja uključuje napajanje iznosi oko 1500 USD, što je približno polovici procijenjenog prihoda godišnje.

Međutim, rudari uvijek moraju uzeti u obzir mogućnosti povećanih poteškoća u rudarstvu, ovisno o broju ljudi koji istovremeno rude u tom trenutku. Cijena novčića također je porasla s povećanom razinom iskopavanja bitcoina koji pokazuje stabilnu stabilnost prihoda usprkos rastućim poteškoćama iskopavanja bitcoina i globalnim trendovima i hashrateu.

Hobi rudarstvo sa S9?

Većina rudara nadograđuje se na S9 i drugi napredni hardver, povećavajući time poteškoće i šteteći šansi za buduću profitabilnost. S9 je izvrstan hardverski komad, iako skup, dokazao se na svestranom polju rudarstva. Vjerojatnije je da će ostati profitabilni od prethodnih ASIC rudara, iako je zbog nestalnosti rudarstva Bitcoina, održavanje zarade vrlo nepredvidljivo.

Alternativa S9

Buduća izdanja Bitmaina i drugih tvrtki za proizvodnju hardvera za kriptovalute dobra su alternativa S9. Druga alternativa je verzija S7 koja dolazi sa svojim nizom prednosti i nedostataka. Međutim, S7 je pristupačniji od svoje potonje, moćnije verzije.

Prednosti Antminer S9

Ogroman kapacitet raspršivanja Antminera osigurava briljantne performanse. S pravim rudarskim bazenima i minimalističkim troškovima energije, S9 je najpoželjniji i najisplativiji rudar koji bilo koji hobi može nabaviti. U usporedbi sa svojim prethodnicima, ovaj stroj može zaraditi velik povrat ulaganja. Zahvaljujući Bitmainovoj naprednoj tehnologiji, S9 je vrlo učinkovit u energiji i u usporedbi sa S7 i bilo kojim drugim hardverom objavljenim prije njega.

S9-i su pojednostavljeni i zahtijevaju malo održavanja. Bez obzira jeste li samostalni rudar ili čak hobi, kvaliteta vašeg hardvera prijeko je potrebna, iako može imati veću cijenu. Budući da je S9 samostalna jedinica, trebate još jedno računalo za pristup Bitcoin čvorovima jer je stroj opremljen ugrađenim priključkom za upravljanje webom.

Pros

Ima najveću zabilježenu brzinu raspršivanja od 14 MH / s i izuzetno je energetski učinkovit koristeći samo 0,1 Joule po GH / s. Rudari su sami po sebi dobro građeni i čvrsti strojevi i imaju vrlo malo pokretnih dijelova. Uz njih su po tri hashboarda. BitMains inženjerski tim razmatrao je važnost svakog detalja izrađujući najmoćnijeg rudara na svijetu. Integrirali su Antminers upravljačku ploču s brzim Dual ARM Cortex A9 mikroprocesorom s CoreSightom.

Također podržava Gigabit Ethernet kako bi se osiguralo da se minirani blokovi predaju odmah. Svaki je čip S9 pričvršćen na hladnjak koji je izrađen od visokokvalitetne aluminijske legure. Kućište S9 također je izrađeno od istog materijala. Otpušteni vrući zrak brzo se zamjenjuje hladnijim uz pomoć računalno upravljanih ventilatora smještenih na oba kraja.

Protiv

Skupo je, cijena mu je 2100 USD, a korisnik mora pribjeći dodatnom napajanju koje se prodaje zasebno.

Provjerite najjeftiniju cijenu antminer S9!

Zaključak

Antminer je održiva i tražena opcija, ovisno o nekoliko čimbenika kao što su vaše mjesto, proračun dostupan za trošenje i zahtjev za zajamčenim osiguranjem dobiti i tako dalje. Nakon razmatranja, Antminer je najprikladnija i najsigurnija opcija za Bitcoin rudarstvo i profitabilniji način pretvaranja vaših valuta u Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me