Beli Bitcoin dengan Kad Hadiah 2021 – Pilihan Terbaik Disemak

1. LocalBitcoins 2. Senang 3. Kripto Tempatan
Logo LocalBitcoins.com memikat hati
BERMULA! BERMULA! BERMULA!

Bitcoin dicipta untuk menjadikan hidup kita lebih mudah. Mereka disebut-sebut sebagai revolusi besar berikutnya di dunia, dan sampai sekarang, mereka pasti tampil sesuai harapan. Setelah awalnya gagal memenuhi semua gembar-gembur, Bitcoins berjaya kembali pada tahun 2014. Selepas itu mereka tidak dapat dihentikan. Mereka merobohkan catatan kiri, kanan dan tengah dan tidak lama kemudian, mereka menjadi satu mata wang yang ingin dilaburkan oleh semua orang. Beberapa laman web bahkan membenarkan pengguna membeli bitcoin dengan kad hadiah.

Sektor pelaburan berkembang pesat seperti kenaikan populariti Bitcoin yang menggila, dan sektor kewangan mengalami beberapa perubahan besar. Beberapa syarikat terkemuka dan pemimpin mereka mencatat bahawa Bitcoin akan memainkan peranan besar pada masa akan datang dan cepat atau lambat, ia akan menjadi satu mata wang utama dunia. Ini adalah kata-kata besar yang berasal dari lelaki besar. Tetapi kerana mereka berada dalam konteks Bitcoin, tidak ada yang mempersoalkannya.

Populariti Bitcoin yang belum pernah terjadi sebelumnya berterusan hingga ke hari ini dan sebenarnya bertanggungjawab atas dorongan besar yang kini dialami oleh industri cryptocurrency. Cryptocurrency bukan perkara baru, sebenarnya sudah lama wujud. Walau bagaimanapun, baru-baru ini mereka mendapat kemasyhuran yang mereka layak, dan mereka semua berhutang kepada Bitcoin.

Tetapi untuk sesuatu yang diciptakan secara eksplisit untuk menjadikan hidup kita lebih mudah, pasti sukar untuk membeli Bitcoin. Pasti, mereka ada di mana-mana dan kita benar-benar mempunyai beratus-ratus saluran di mana kita dapat membeli Bitcoin dengan berkesan, namun prosedur keseluruhan dan kesesuaian yang terbaik masih bukanlah sesuatu yang jelas bagi kebanyakan orang. Ini adalah keperluan masa yang jelas untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas mengenai apa yang menjadi medium terbaik untuk membeli Bitcoin, yang mudah dan senang dan pada masa yang sama, tidak banyak dikenakan biaya.

Di sini, dalam artikel ini, kami berhasrat untuk meneroka salah satu kaedah membeli Bitcoin yang kurang dikenali, iaitu melalui kad hadiah. Mula-mula kami memberi anda sedikit pengenalan mengenai perkara ini, kemudian terus menerangkan mengapa membeli Bitcoin dengan kad hadiah sangat bagus. Selepas itu, kami menyenaraikan prosedur yang boleh anda gunakan untuk membeli Bitcoin menggunakan kad hadiah anda, dan akhirnya menyenaraikan pelbagai perkhidmatan atau platform yang membolehkan anda melakukannya, bersama dengan kebaikan dan keburukan masing-masing. Sebenarnya ada banyak yang perlu dilindungi, jadi mari kita selami.

Kad Hadiah Bitcoin

Kad hadiah Bitcoin adalah istilah jangka panjang. Ini merangkumi pertukaran kad hadiah anda dengan Bitcoin, begitu juga sebaliknya. Dalam artikel ini, kita hanya akan menumpukan pada yang pertama, iaitu menukar kad hadiah dengan Bitcoin. Namun, untuk anda ketahui, sebenarnya, mungkin bagi anda untuk membeli kad hadiah kegemaran anda, baik untuk Amazon atau Kedai Kopi, dengan menukarnya dengan Bitcoin. Betul, anda boleh beli Bitcoin dengan kad hadiah Amazon.

Kad hadiah Bitcoin sebenarnya boleh menjadi penyelesaian utama bagi banyak pengguna yang risau. Bagi sesiapa yang ingin membeli Bitcoin dari pertukaran ini, anda boleh memilih kaedah kecil yang kemas ini dan mempunyai akses segera ke Bitcoin. Kemasukan peraturan oleh pemerintah Amerika Syarikat yang berterusan, ditambah dengan kurangnya pilihan membeli antarabangsa yang layak dan mudah hanya memburukkan lagi keadaan. Tetapi dengan kaedah kad hadiah, anda hanya memotong semua sekatan ini dan mendapat akses terus ke syiling anda. Dan semua yang anda harus kehilangan adalah beberapa kad hadiah anda. Anda boleh, sebagai contoh, beli Bitcoin dengan kad hadiah Walmart. Sebahagian besarnya ialah kad hadiah dari hampir semua peruncit berfungsi untuk pertukaran. Tidak kira sama ada mereka berasal dari Amazon, eBay atau Bread Panera, semuanya akan berjaya. Malah, kad hadiah Master Card atau Visa juga berfungsi dengan baik dan membolehkan anda membeli Bitcoin dengan mudah.

Semua yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Membeli Bitcoin Dengan Kad Hadiah

Sekiranya anda akan beli Bitcoin menggunakan kad hadiah Visa, atau kad hadiah lain yang anda mahukan, langkah pertama, jelas sekali, adalah mendapatkan kad hadiah ini terlebih dahulu. Anda boleh membelinya dari mana-mana peruncit yang menjualnya. Untuk memulakan transaksi, dalam kebanyakan kes, perkara pertama yang diminta penjual adalah gambar bahagian belakang kad yang dengan jelas menyenaraikan kod kad hadiah sebenar. Mereka juga memerlukan penerimaan kad hadiah yang mesti anda terima pada waktu pembelian. Menariknya, sebilangan penjual mungkin juga menerima e-kod atau kod baucar yang anda dapatkan dalam talian, jadi anda mungkin juga boleh menggunakannya.

Sekarang kita akan membincangkan mengenai perkhidmatan pertukaran atau platform yang sebenarnya membolehkan anda melakukan transaksi seperti itu. Untuk keselesaan anda, kami terus maju dan mengimbas internet untuk mendapatkan platform cryptocurrency dan perkhidmatan pertukaran, dan mula memberi tumpuan kepada mereka yang membenarkan pertukaran kad hadiah untuk Bitcoin.

Walaupun tidak ada banyak perkhidmatan seperti itu, kami berjaya menyediakan dua platform seperti itu, yang bukan hanya memenuhi keperluan kami, tetapi juga senang dan mesra pengguna pada masa yang sama. Terdapat LocalBitcoins dan Paxful. Jadi langkah seterusnya dalam prosedur ini adalah dengan jelas membuat akaun di salah satu laman web ini. Pastikan anda membaca sedikit mengenai kedua-dua perkara ini, jadi anda boleh memilih sendiri yang paling sesuai dengan anda. Sekarang proses pendaftaran itu sendiri di kedua-dua laman web ini cukup mudah dan memerlukan sedikit masa anda.

Sekarang untuk anda memulakan perdagangan, anda perlu melakukan carian di laman web yang anda pilih untuk penjual yang benar-benar menerima kad hadiah. Setelah melakukannya, anda akan ditunjukkan senarai penjual, dan anda mesti memilih salah satu dari mereka. Pastikan anda membaca mengenai perdagangan mereka yang ditawarkan, dan harga yang ingin mereka ambil sehingga anda dapat membuat keputusan yang tepat mengenai penjual terbaik untuk keperluan anda.

Sebaik sahaja anda menemui penjual yang sempurna, anda perlu mengklik untuk memulakan perdagangan. Sebaik sahaja anda melakukannya, Bitcoin dari akaun penjual akan segera didebitkan dan dimasukkan ke dalam escrow. Dengan cara itu, anda akan mengetahui bahawa selamat memberikan maklumat kad hadiah anda kepada penjual. Begitu juga, sekiranya anda memiliki e-kod untuk kad hadiah, yang harus anda lakukan ialah mencari penjual yang menerima e-kod tersebut, dan kemudian ikuti semua arahan di atas untuk membuat pembayaran anda.

Sekarang apa yang tinggal adalah untuk anda melakukan transaksi. Sebaik sahaja penjual menerima maklumat kad hadiah dan memeriksa kesahihannya, mereka akan segera melepaskan duit syiling dari escrow. Setelah selesai, duit syiling akan dikreditkan ke akaun peribadi anda. Mereka akan tersedia sama ada di dompet anda jika anda memilih untuk memautkannya, atau laman web apa pun yang anda pilih untuk menjalankan transaksi.

Dan itu sahaja, anda semua sudah selesai dan anda kini mempunyai akses ke Bitcoin anda sendiri, semuanya sebagai ganti kad hadiah. Satu perkara yang harus anda lakukan sebelum anda keluar adalah memberi sedikit maklum balas kepada penjual di laman web supaya pembeli masa depan dapat memanfaatkan pengalaman anda, tanpa mengira sama ada positif atau negatif. Anda akhirnya dapat mengunjungi dompet anda untuk memeriksa baki Bitcoin anda yang baru yang pasti akan dikemas kini setelah transaksi terakhir anda.

Kaedahnya berulang kali terbukti mudah dan cepat, dan yang terbaik ialah tidak memerlukan pembeli untuk memberikan maklumat peribadi kepada orang asing di internet seperti butiran kad debit atau kad kredit anda. Dan lebih baik lagi adalah kenyataan bahawa transaksi lengkap diselesaikan dalam masa kurang dari satu hari dan tidak memakan masa beberapa hari atau seperti yang biasa terjadi pada beberapa transaksi kad kredit.

Keselamatan Penting

Ingat bahawa walaupun LocalBitcoins dan Paxful kedua-duanya digunakan secara meluas, laman web yang dihormati dan boleh dipercayai, mereka tidak mungkin dapat menjamin setiap penjual atau pengguna di platform mereka. Terdapat beberapa keputusan yang perlu diambil oleh pembeli sendiri kerana praktiknya tidak mungkin laman web tersebut melakukan pemeriksaan latar belakang pada setiap penjual yang mendaftar di platform mereka. Tidak semua penjual sama-sama terhormat atau layak untuk mempercayai anda, dan perbezaan ini mesti dibuat oleh pembeli sendiri. Untuk menjaga keselamatan diri dan berpotensi bebas dari segala jenis penipuan, berikut adalah beberapa berita yang mungkin Anda ikuti, yang dapat, dalam jangka masa panjang, terbukti sangat berguna sekiranya seseorang cuba menipu anda.

Pastikan untuk mengambil tangkapan layar dari proses transaksi dan pembelian anda pada berbagai langkah sehingga Anda mempunyai catatan tersimpan tentang bagaimana dan kapan transaksi itu berlaku. Setiap perincian yang anda kirimkan ke laman web boleh terbukti penting dan penting. Untuk menjaga keselamatan diri, simpan catatan baik mengenai maklumat apa pun yang telah anda kirimkan ke laman web, dan pastikan untuk melindungi maklumat peribadi anda seberapa banyak yang anda boleh. Sehingga benar-benar diperlukan, jangan sampaikan maklumat anda.

Ingat bahawa perkara terakhir yang anda mahukan ialah anda kehilangan wang anda. Anda tidak mahu beli Bitcoin dengan kad hadiah Vanilla Visa, dan tidak juga mendapat Bitcoin.

Penilaian maklum balas adalah penting dan penting. Malangnya, sebilangan besar daripada kita menganggapnya tidak perlu dan gagal memeriksanya semasa memulakan transaksi. Pastikan anda meluangkan masa untuk melihat penilaian maklum balas penjual anda dan periksa pendapat pembeli lain tentangnya. Sekiranya terdapat lebih banyak komen negatif daripada komen positif, maka anda tahu bahawa dia bukan penjual terbaik untuk anda. Cara lain untuk memastikan kredibiliti penjual anda adalah dengan melihat maklumat yang diberikan di laman web, dan kemudian memeriksa semula sama ada maklumat yang diberikan telah disahkan oleh laman web itu sendiri. Sekiranya ada, kemungkinan penjual itu tulen dan jujur ​​ingin menjual Bitcoin di platform, sedangkan untuk penjual yang tidak disahkan, anda tidak boleh benar-benar mengatakan.

Menjalin komunikasi yang tegas dengan penjual sebelum anda membuat pembayaran dari akhir anda. Anda tidak perlu memasukkan maklumat peribadi tetapi sekurang-kurangnya cuba menjaga hubungan profesional, yang akan memudahkan anda mengemukakan soalan dari akhir anda untuk menghilangkan keraguan yang mungkin anda miliki mengenai transaksi tersebut. Pastikan anda mengemukakan soalan yang betul dan lakukan sebelum anda memberikan butiran kad hadiah anda. Kecuali dan sehingga anda benar-benar selesa dengan penjual dan perdagangan secara umum, kami tidak mengesyorkan untuk meneruskan transaksi.

Salah satu fleksibiliti utama yang anda gunakan sebagai pembeli adalah kekuatan untuk membatalkan transaksi pada waktu tertentu. Sekiranya pada bila-bila masa semasa transaksi anda merasa bahawa anda mungkin ditipu, atau ada sedikit risiko yang berkaitan dengan transaksi tersebut, anda dapat segera membatalkan transaksi dari akhir anda dan semua proses akan berhenti serta-merta.

Walau bagaimanapun, ada satu risiko besar yang berkaitan dengan alternatif ini yang mesti anda perhatikan. Sekiranya anda membatalkan urus niaga pada bila-bila masa setelah anda memberikan butiran kad hadiah kepada penjual, maka pada dasarnya anda memberi dia kebenaran untuk menggunakan kad hadiah tersebut dan mengeluarkan dana tanpa memberikan balasan kepada Bitcoin. Sekiranya pembatalan mesti berlaku, pastikan anda melakukannya sebelum memberikan butiran kad hadiah anda.

Sekarang kami telah menggariskan fakta dan proses yang berkaitan dengan kad hadiah Bitcoin, dan juga menyenaraikan langkah keselamatan yang berpotensi anda lakukan untuk memastikan bahawa transaksi yang sihat berlaku tanpa ada orang yang menghadapi masalah atau ditipu, kini saatnya untuk menyenaraikan tempat yang benar-benar memberikan atau menjual kad hadiah Bitcoin sedemikian sehingga anda tidak perlu membuang banyak masa anda untuk mencarinya. Harap maklum bahawa tempat-tempat ini akan memudahkan anda beli Bitcoin dengan kad hadiah iTunes atau kad hadiah lain yang anda miliki.

Kami akan pergi ke tempat-tempat yang menjual kad hadiah Bitcoin ini dengan harga terendah. Sebenarnya, adalah mungkin untuk membeli kad hadiah dengan nilai yang lebih rendah daripada nilai muka sebenarnya, dan kami akan membimbing anda ke tempat-tempat yang benar-benar dapat membantu dengan itu.

Beli Bitcoin dengan Kad Hadiah 2021: Pertukaran Teratas

1. LocalBitcoins.com

Walaupun LocalBitcoins sukan komuniti raksasa, ia juga menimbulkan sedikit risiko bagi pembeli kerana kebetulan merupakan pasar peer-to-peer. Walaupun komuniti besar adalah ciri hebat untuk digunakan, ia memang menimbulkan masalah tersendiri. Ini tentunya menyediakan kaedah mudah untuk membeli bitcoin dengan kad hadiah visa.

Dengan sebilangan besar pengguna, timbul risiko lebih besar tersembunyi penipuan atau skema penipuan yang ada dengan tujuan untuk menipu anda dari wang anda. Walau bagaimanapun, dari segi positif, LocalBitcoins mempunyai ciri yang biasanya tidak terdapat dalam perkhidmatan pertukaran lain, yang memungkinkan untuk membeli dan menjual kad hadiah tersebut.

BERMULA DENGAN LOCALBITCOIN

2. Senang

Bitcoin dengan kad hadiah

Sekiranya anda mencari kad hadiah visa bitcoin, maka Paxful adalah pilihan yang tepat. Paxful mempunyai ciri menarik daripada lebih daripada 300 kaedah pembayaran untuk dipilih, termasuk kad hadiah yang dimuatkan, menjadikannya salah satu platform paling unik dalam senarai ini.

Selain itu, selain dari LocalBitcoins, ini adalah satu-satunya platform yang menawarkan pilihan jual beli, yang merupakan satu lagi ciri hebat.

Namun, dari sisi negatif, kerana Paxful merupakan pasar peer-to-peer, seseorang mesti berjaga-jaga untuk melakukan penipuan atau spammer.

BERMULA DENGAN PAXFUL

3. Kripto Tempatan

Bitcoin Cryptos tempatan dengan kad hadiah

Anda boleh menggunakan LocalCryptos sebagai platform selamat untuk berdagang Bitcoin sebagai ganti kad hadiah. LocalBitcoins membolehkan anda berkomunikasi dengan penjual secara langsung dan menawarkan pelbagai kaedah pembayaran. Ia juga menyediakan escrow terbina dalam untuk memberikan keselamatan yang lebih baik bagi kedua-dua pihak yang terlibat. 

Mendaftar dan berdagang di LocalCryptos sangat mudah, dan pasaran peer-to-peer ini menawarkan hampir 40 kaedah pembayaran untuk berdagang di hampir 130 negara. Tertanya-tanya bagaimana anda boleh membeli Bitcoin untuk kad hadiah? Jangan risau kerana cukup mudah.

Membeli Bitcoin untuk Kad Hadiah di LocalCryptos

Buat akaun di LocalCryptos. Pendaftaran adalah proses yang mudah, dan anda akan mendapat akaun dan dompet percuma dengan segera. 

Setelah ini selesai, cari perdagangan yang sesuai dengan keperluan anda. Pilih Kad Hadiah sebagai kaedah pembayaran anda, dan baca terma dan syarat anda sebelum meneruskan perdagangan. 

Sokongan Pelanggan LocalCryptos

LocalCryptos menawarkan sokongan pelanggan 24/7. Ini dapat dicapai melalui beberapa saluran, melalui laman web, e-mel, dan saluran komuniti di Twitter dan Telegram. Selain itu, pangkalan FAQ mereka yang luas menawarkan jawapan kepada soalan yang paling umum. 

Pastikan anda menjawab dan mengemukakan soalan kepada wakil yang tulen, dan jangan sekali-kali mendedahkan maklumat peribadi anda.

BERMULA DENGAN LOCALCRYPTOS

4. eGifter.com

E gifterSeperti namanya jelas, eGifter adalah portal dalam talian untuk membeli kad hadiah untuk pelbagai perkhidmatan dan platform dalam talian. eGifter mempunyai sistem titik unik yang sangat berperanan dalam populariti perkhidmatan yang semakin meningkat.

Setiap kali pembelian selesai di platform, akaun pembeli masing-masing dikreditkan dengan beberapa mata bergantung pada nilai keseluruhan transaksi. Mata tersebut kemudian dikumpulkan dan kemudian digunakan sebagai potongan harga untuk pembelian pembeli seterusnya. Sekiranya anda ingin menukar kad hadiah anda menjadi bitcoin, maka anda boleh menggunakan laman web ini.

Tidak ada bayaran tambahan untuk pembelian kad hadiah Bitcoin. Satu lagi ciri yang cukup intuitif dan unik yang berjaya dilaksanakan oleh eGifter dan yang masih belum kita dapati di platform dalam talian lain adalah inisiatif pemberian hadiah kumpulan. Sesuai dengan rancangan ini, pembeli bebas membuat projek pemberian hadiah kumpulan dan semua ahli kumpulan masing-masing kemudian harus menyumbang untuk memenuhi nilai sebenar kad hadiah yang telah dipilih secara kolektif oleh kumpulan.

Selain itu, eGifter memungkinkan untuk menggunakan pelbagai kaedah pembayaran, untuk memenuhi pelbagai jenis khalayak. Orang sebenarnya boleh memilih dari VISA, Bitcoin, American Express, MasterCard, Paypal dan Discover untuk menyelesaikan pembayaran mereka. Pelbagai kaedah pembayaran seperti ini jarang dijumpai dalam satu pertukaran dan menjadikan pengalaman yang cukup memuaskan bagi pengguna. Namun, satu-satunya ciri yang benar-benar kami luncurkan di platform ini adalah hakikat bahawa mereka benar-benar maju dan menyimpan kad hadiah anda untuk anda. Dengan cara ini, walaupun kad kehilangan kad hadiah anda atau terlupa kodnya, anda selalu boleh kembali ke portal dan mencarinya.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan berkaliber ini tidak terlepas dari beberapa kekurangannya sendiri. Pertama, walaupun eGifter mempunyai pelbagai kad hadiah yang bagus untuk pertimbangan anda, jumlahnya masih kurang daripada yang ditawarkan oleh Gyft. Kedua, satu bidang utama di mana eGifter nampaknya kurang adalah mereka tidak mempunyai pilihan untuk menjual kad hadiah untuk Bitcoin, dan sebaliknya.

BERMULA DENGAN EGIFTER

5. YesToBitcoins.com

yestobitcoinsDengan pelbagai jenis perkhidmatan yang tersedia untuk membeli kad hadiah dalam talian hari ini, seseorang harus benar-benar merasakan keperluan untuk perkhidmatan yang tidak meminta maklumat peribadi atau apa-apa jenis pelaburan sebelum memulakan transaksi. Walaupun kebanyakan perkhidmatan lain meminta pengguna mendaftarkan diri di portal untuk transaksi yang berjaya, YesToBitcoins tidak membuat permintaan seperti itu. Anda juga boleh membeli kad hadiah visa dengan bitcoin di laman web ini.

Ia membolehkan transaksi tanpa pendaftaran dan bahkan menawarkan kad hadiah Amazon dan baucar kad kredit. Namun, pada saat menulis artikel ini, kami mendapati bahawa portal ini mempamerkan koleksi kad hadiah yang sangat terpilih, yang boleh menjadi bualan bagi mereka yang mencari pilihan yang baik untuk dipilih. Sama seperti eGifter, YesToBitcoins juga tidak membenarkan penjualan kad hadiah untuk Bitcoin pada masa ini.

BERMULA DENGAN YESTOBITCOIN

6. CoinCards.ca

kebetulanCoinCards unik kerana ia sebenarnya menawarkan kad hadiah Bitcoin yang dibuat khas untuk orang Kanada, dan juga melayani lebih dari seratus peruncit Kanada. Itu lebih daripada seratus alasan pelanggan Kanada bergembira. Selain itu, platform ini mendapat pengikut dan populariti dengan cepat kerana nilai tukar yang mereka tawarkan.

Namun, seperti biasa, ada juga berita buruk untuk disebarkan dengan yang baik. Sebagai permulaan, CoinCards hanya tersedia untuk penduduk Kanada. Seluruh dunia mungkin harus sabar menunggu waktu yang sangat lama sebelum mereka merancang untuk mengembangkan perniagaan mereka. Kedua, seperti yang lain, CoinCards pada masa ini tidak menawarkan penjualan kad hadiah untuk Bitcoin. Oleh itu, tidak ada pilihan untuk membeli bitcoin dengan visa vanila jika anda bukan dari Kanada.

BERMULA DENGAN COINCARD

7. Gyft.com

gyftGyft kebiasaannya mempunyai perbezaan sebagai platform dengan pelbagai peruncit yang ada. Ciri jenama yang unik menjadikannya pilihan paling popular dalam senarai ini beli Bitcoin dengan kad hadiah. Bukan hanya peruncit yang memiliki banyak, tetapi juga kaedah pembayaran. Gyft kini menawarkan, MasterCard, Discover, American Express, VISA, Bitcoinbuy bitcoin dengan vanilla visa membeli bitcoin dengan visa vanila, ApplePay, Paypal dan banyak lagi pilihan pembayaran seperti itu untuk dipilih.

Selain itu, mereka juga menyimpan kad hadiah anda di platform itu sendiri sehingga anda pelanggan tidak akan kehilangannya walaupun anda terlupa kod tersebut. Walau bagaimanapun, walaupun Gyft tidak kekurangan keburukan tertentu. Setakat ini, Gyft hanya tersedia untuk warganegara Amerika, yang merupakan kegemparan bagi seluruh dunia kerana jika mereka perlu mengakses perkhidmatannya; mereka harus entah bagaimana menukar alamat IP mereka. Juga, Gyft bahkan gagal menawarkan penjualan kad hadiah untuk Bitcoin.

BERMULA DENGAN GYFT

Apakah kaedah Terbaik untuk membeli Bitcoin dengan Kad Hadiah?

Kami berharap artikel ini memberi anda beberapa pilihan untuk membeli bitcoin dengan kad hadiah visa. Sekiranya anda masih keliru untuk menukar bitcoin anda menjadi kad hadiah, sila berikan komen dan kami akan berusaha sebaik mungkin untuk membantu anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me