Cara Membeli Bitcoin dengan Electrum – Panduan Dompet Electrum

Membeli Bitcoin tidak menjadi masalah lagi. Kami mempunyai ratusan pilihan untuk dipilih. Tidak kira sama ada anda lebih suka pertukaran mata wang atau dompet, ada sesuatu untuk semua orang. Sekiranya kita memilih untuk membeli Bitcoin anda melalui perkhidmatan pertukaran, maka anda mempunyai pelbagai pilihan seperti Coinmama, Coinbase atau CEX.io, yang semuanya berkesan untuk menyalurkan dana anda dengan cara yang betul dan memberi anda yang terbaik perkhidmatan atas usaha anda.

Jika tidak, jika anda yakin bahawa dompet dapat melayani anda dengan lebih baik, pilihlah salah satu dari dompet terbaik yang terdapat di pasaran sekarang. Terdapat Electrum, Ledger, Trezor dan banyak lagi yang boleh dipilih, semuanya dilengkapi dengan baik untuk memberi anda perkhidmatan terbaik dengan harga yang paling menjimatkan. Tetapi yang mana yang harus anda harapkan?

Adakah dompet akan terbukti lebih menguntungkan, dan jika ya, maka pilihan mana yang terbaik untuk anda? Untuk menjawab soalan seperti itu dan lain-lain, artikel ini bertujuan untuk memberikan beberapa fakta menarik dan membimbing anda mengenai keseluruhan proses membeli Bitcoin dengan salah satu dompet cryptocurrency yang paling berkesan dan kaya hari ini, dompet Electrum.

Membeli Bitcoin dengan Electrum

Beli bitcoin dengan electrumSebagai salah satu dompet cryptocurrency yang paling popular dan banyak digunakan, Electrum memegang bahagian yang cukup ketara di pasaran. Ia mempunyai basis pengguna yang mapan, yang berkembang setiap hari, dan pelanggan yang ada tidak mungkin lagi berpuas hati dengan perkhidmatan yang mereka tawarkan.

Electrum adalah salah satu dompet Bitcoin yang sangat sedikit di pasaran hari ini yang berjaya mencapai keseimbangan antara keramahan pengguna dan fungsi pakar.

Maksudnya adalah bahawa dompet ini bagus bukan hanya untuk pengguna berpengalaman yang mencari fungsi dan ciri canggih tetapi juga berfungsi dengan baik untuk pengguna yang baru mengenal genre cryptocurrency dan kini mempelajari helah perdagangan.

Tetapi adakah anda tahu bahawa Electrum juga berfungsi hebat sebagai saluran untuk membeli Bitcoin? Betul, selain menggunakannya untuk menyimpan Bitcoin anda, anda juga boleh menggunakannya untuk membelinya dari pelbagai platform. Itu adalah ciri yang tidak banyak ditawarkan dompet Bitcoin lain, dan sebahagian sebab mengapa dompet Electrum begitu hebat.

Tetapi untuk memahami bagaimana anda dapat melakukannya, dan untuk memanfaatkan sepenuhnya potensi dompet, anda mesti terlebih dahulu memahami bagaimana ia berfungsi sehingga asasnya, dan juga melihat prosedur langkah demi langkah yang boleh anda gunakan untuk beli cryptocurrency untuk diri sendiri. Dalam artikel ini, kami berhasrat untuk melakukan perkara yang tepat.

Electrum: Menyiapkan

Agar aplikasi dapat berfungsi dengan cara yang terbaik, adalah mustahak untuk memasang versi terbaru pada sistem anda. Pemaju mempunyai tugas yang sukar untuk dilaksanakan. Bukan seperti mereka dapat membina aplikasi dan kemudian menyelesaikannya. Kerana dalam persaingan sengit yang menjadi pasaran kita hari ini, mereka harus terus mencipta semula diri mereka dan produk mereka. Begitulah juga dengan dompet.

Walaupun Electrum dilancarkan dengan ciri-ciri yang cukup minimum pada mulanya, ia kemudian menerima beberapa kemas kini yang mengubah permainan dan menjadi aplikasi seperti sekarang. Oleh itu, untuk mengikuti perkembangan masa dan memanfaatkan kemampuan penuh dompet, kami sangat mengesyorkan agar anda menaik taraf ke versi terbaru sebelum memulakan dengan apa sahaja.

Ciri hebat yang dihoskan oleh Electrum adalah kepelbagaiannya. Walaupun beberapa aplikasi atau dompet hanya tersedia untuk sejumlah pengguna tertentu, pengembang Electrum telah menjadikannya untuk melepaskan Electrum sehingga hampir semua jenis pengguna dapat mengaksesnya dan bebas menikmati layanannya.

Mengikuti sentimen yang sama, Electrum tersedia untuk semua jenis sistem operasi, yaitu, ia juga tersedia untuk Mac, Windows, dan Linux. Anda hanya perlu mencari versi dompet yang sesuai dengan sistem operasi yang anda gunakan dan kemudian memasangnya di sistem anda. Walau bagaimanapun, pastikan anda telah memuat turun versi terbaru dompet.

Pengguna Android, bagaimanapun, tidak perlu kecewa kerana dompet Electrum juga tersedia di platform Android. Versi mudah alih Electrum telah dibuat dengan penuh keikhlasan seperti versi desktop. Ini menggunakan hampir semua ciri dan secepat dan mudah dengan perkhidmatannya.

Sekarang mengikut pemasangan sebenar program, semuanya bergantung pada versi Electrum yang telah anda pasang, dan sistem operasi yang anda gunakan di komputer anda. Walau bagaimanapun, sangat mudah dalam setiap kes dan hanya memerlukan anda mengikuti arahan di skrin. Setelah selesai dengan proses pemasangan, anda perlu melancarkan program.

Sebaik sahaja anda melakukannya, anda akan mendapat permintaan yang meminta anda membuat pilihan. Anda boleh membuat dompet baru, atau anda boleh memulihkan dompet sebelumnya. Oleh kerana kita baru menggunakan platform sekarang, cukup pilih pilihan pertama, iaitu membuat dompet baru dan klik seterusnya tanpa mengganggu tetapan lalai yang lain.

Langkah seterusnya adalah bahagian proses yang sangat penting. Pada skrin seterusnya, tetingkap yang dipaparkan akan menampilkan benih generasi dompet anda. Benih penjanaan dompet adalah seperti alamat dompet anda yang mesti diketahui oleh anda dan anda sahaja. Ini akan menjadi rentetan tiga belas kata, yang perlu anda hafal atau catat di suatu tempat dengan sangat berhati-hati dan selamat.

Harap maklum bahawa tali ini penting kerana ia akan digunakan untuk memulihkan dompet anda sekiranya terdapat beberapa masalah seperti kegagalan sistem yang serius atau kesalahan program, dan anda kehilangan akses ke dompet anda. Namun, selain daripada tujuan pemulihan, jika anda kehilangan benih penjana dompet dan jatuh di tangan yang salah, ia juga berpotensi digunakan untuk membuat semula dompet Bitcoin anda dan mencuri atau menggunakan semua Bitcoin di dalamnya..

Atas sebab ini, penting untuk berhati-hati agar tidak kehilangan benih dan juga dapat dijangkau setiap saat sekiranya anda perlu mendapatkan kembali dompet anda.

Setelah selesai dengan semua itu, anda akan mendapat arahan untuk menetapkan kata laluan anda. Sekarang kata laluan ke dompet Electrum anda hampir sama pentingnya dengan kata laluan perbankan internet anda, jadi anda lebih baik menggunakannya dengan jumlah penjagaan yang sama. Pastikan tidak kehilangan atau melupakannya.

Setelah kata laluan anda ditetapkan, anda akan selesai secara rasmi. Anda sekarang akan disajikan dengan layar kosong. Walaupun skrin pada masa ini akan kosong, sebaik sahaja anda mula melakukan transaksi, perincian transaksi masing-masing akan mula muncul di layar ini mengikut urutan.

Sekarang anda perlu terus maju dan mula membuat transaksi anda sendiri. Untuk menerima sejumlah Bitcoin dalam dompet anda, anda mesti mempunyai alamat terlebih dahulu. Alamat ini akan serupa dengan alamat e-mel anda, kecuali alamatnya tidak unik dan anda akan mempunyai fleksibiliti untuk mengubahnya mengikut kehendak anda.

Setelah anda mengklik pilihan Terima pada antara muka Electrum, anda akan diarahkan ke skrin di mana anda perlu memberikan alamat untuk menerima duit syiling. Di bawah tab terima, anda akan mempunyai senarai panjang, yang semuanya akan menjadi gabungan nombor dan watak. Apa yang perlu anda lakukan ialah memilih satu dari senarai ini, dan item senarai itu kemudian akan berfungsi sebagai alamat di mana anda akan menerima duit syiling. Buat masa ini, anda boleh memilih yang pertama dan terus maju.

Cara Membeli BTC

Sekarang untuk sampai ke inti artikel, iaitu membeli Bitcoin melalui dompet Electrum anda. Ini mungkin mengejutkan bagi kebanyakan pembaca kami, tetapi menukar Bitcoin dengan wang sebenar, atau sebaliknya, sebenarnya adalah proses yang sukar untuk ditangani. Terdapat beberapa risiko dan banyak perkara yang perlu dipertimbangkan. Tetapi anda tidak perlu risau, kerana dalam artikel ini kami akan membimbing anda dan membantu anda melewati segala kesulitan yang mungkin timbul dalam proses ini.

Masalah sebenar yang dihadapi pertukaran mata wang sebenar ke Bitcoin adalah bahawa token yang ditukar sama sekali tidak dikenali. Oleh itu, urus niaga seperti ini biasanya terdedah kepada penipuan dan penipuan. Dan inilah sebab mengapa syarikat yang berurusan dalam urus niaga tersebut dan membantu pelanggan membeli Bitcoin sebagai ganti wang sangat khusus mengenai identiti penggunanya.

Anda juga mesti berhati-hati dengan orang, perkhidmatan atau organisasi yang mengaku menukar wang Bitcoin anda dengan wang tanpa meminta sebarang bukti pengenalan atau perincian seperti bukti alamat. Lebih sering daripada tidak, tawaran seperti ini cenderung untuk menipu orang.

Setelah anda memulakan transaksi dengan perkhidmatan pertukaran pilihan anda, dan pastikan anda memberikan alamat ke dompet Electrum anda, anda akan mendapat pemberitahuan yang menyatakan bahawa menunggu keputusan. Mungkin memerlukan sedikit masa, tetapi tidak lama lagi status transaksi akan berubah dari tertunda menjadi berjaya. Ini berlaku sebaik sahaja rangkaian Bitcoin mengakui transaksi tersebut.

Sebaik sahaja wang yang anda bayar dibersihkan dan diterima oleh penjual, anda akan melihat perubahan pada dompet Electrum anda. Pertama sekali, Bitcoin yang anda terima akan muncul sebagai tersedia di dompet, dan transaksi yang baru dibuat sekarang akan disenaraikan di halaman pertama antara muka.

Sekarang anda mesti ingat alamat yang telah anda berikan di bursa, kerana alamat tersebut kemudian menjadi alamat penerima untuk transaksi tersebut. Apabila anda menavigasi ke bahagian dompet anda dengan semua alamat, anda akan dapat melihat bahawa alamat penerima sekarang menunjukkan baki jumlah Bitcoin yang sama dengan yang baru anda beli.

Menghantar Bitcoin

Kami baru sahaja membahas tentang cara membeli Bitcoin dan menerima Bitcoin di dompet Electrum anda, tetapi untuk menjadikan artikel ini selengkap dan seluas mungkin untuk anda; kami sekarang menerangkan bagaimana cara menghantar Bitcoin dari dompet Electrum anda kepada orang lain. Prosesnya semudah menerima dan tidak memerlukan banyak langkah untuk diselesaikan.

Tetapi pertama, anda perlu mengetahui alamat di mana anda perlu menghantar Bitcoin anda. Seperti yang anda nyatakan alamat anda semasa membeli, anda akan memerlukan alamat untuk menghantar Bitcoin anda. Sebaik sahaja anda mempunyai alamat, anda hanya perlu menavigasi ke tab hantar di dompet Electrum masing-masing. Sebaik sahaja anda berada di sana, anda perlu memasukkan jumlah Bitcoin yang ingin anda hantar.

Anda juga perlu memasukkan alamat tempat anda mengirim duit syiling tersebut di sini. Penting untuk diperhatikan pada ketika ini bahawa walaupun perkhidmatan tertentu mengenakan anda bayaran asas untuk menjalankan transaksi cryptocurrency, perkhidmatan tertentu tidak. Selain itu, sementara beberapa perkhidmatan mungkin mengenakan bayaran yang sedikit lebih tinggi daripada yang lain, anda mungkin juga ingin mempertimbangkan jenis perkhidmatan yang mereka berikan.

Oleh itu, semasa memilih dompet Bitcoin atau perkhidmatan pertukaran, kami mengesyorkan agar anda tidak hanya melihat yuran yang mereka kenakan tetapi juga jenis perkhidmatan yang mereka kenali. Dengan cara itu, anda akan dapat membuat keputusan yang cukup tepat dan juga mendapat tawaran terbaik. Electrum juga, mengenakan sedikit bayaran untuk transaksi Bitcoin dan anda akan diberitahu perkara yang sama pada peringkat ini.

Bayaran akan dikenakan secara automatik dan ditunjukkan kepada anda. Setelah anda menyetujuinya, dan semua perincian transaksi yang lain disahkan dan diperiksa, anda bebas untuk mengesahkan dan kemudian anda selesai.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me