Dompet Bitcoin Terbaik untuk iOS (iPhone dan iPad) 2021

1. CEX.IO 2. Binance 3. Coinbase
BERMULA! BERMULA! BERMULA!

telefon pintar

Kita semua sudah biasa dengan bitcoin dan urus niaganya sekarang. Semasa cryptocurrency ini diperkenalkan, pilihan untuk membeli dan menyimpannya adalah terhad. Hari ini, anda boleh menemui pelbagai platform yang menyokong bitcoin dan membolehkan anda menyimpan dan memilikinya. Pada mulanya, adalah tugas yang sukar untuk memahami dunia cryptocurrency dan blockchain. Dengan munculnya teknologi, semua pertanyaan yang melibatkan cryptocurrency diselesaikan dan dijelaskan dan disampaikan dengan cara yang mudah.

Kami sudah biasa dengan telefon pintar dan hampir semua tersedia di hujung jari kami. Lalu bagaimana teknologi ini dapat ditinggalkan dari menyerang dunia telefon pintar? Teknologi ini diperkenalkan sebagai dompet Bitcoin yang tersedia sebagai aplikasi mudah alih di gedung permainan dan gedung aplikasi untuk Android dan iOS masing-masing.

8 dompet Bitcoin Terbaik untuk iPhone dan iPad 2021

1. CEX.IO

CEX adalah salah satu dompet terbaik yang menyokong pesanan dan ciri lanjutan seperti pertukaran segera antara mata wang kripto dan fiat. Aplikasi ini pada masa ini menyokong perdagangan dan pemindahan antara lebih dari 30 cryptocurrency, dan sedang berusaha untuk menambahkan ke senarai ini.

Bayaran

Anda boleh memilih untuk membayar fiat atau cryptocurrency yang ada untuk yuran perdagangan tidak seperti dompet lain di mana anda memilih BTC atau cryptocurrency mereka. Ini bermaksud perdagangan yang lebih sedikit, yang akhirnya bermaksud anda membayar lebih sedikit. Berdasarkan jumlah perdagangan, yuran bermula pada 0.5% untuk kurang dari 5 BTC dan berakhir pada 0.1% untuk lebih dari 6000 BTC. Pedagang veteran juga dapat memilih pilihan perdagangan margin di mana anda berdagang menggunakan wang yang dipinjam – semuanya ada dalam aplikasi.

Keselamatan

CEX.IO adalah salah satu daripada beberapa dompet cryptocurrency yang menyediakan sijil DSS tahap dua kepada pengguna. Ini memastikan syarikat telah membuktikan kepada pemerintah dan pihak berkuasa bahawa dapat dipercaya untuk menyimpan, memproses, dan memindahkan data tanpa menjejaskan privasi pengguna. Mereka juga didaftarkan di Rangkaian Penguatkuasaan Jenayah Kewangan, jadi anda boleh mempercayai bahawa mereka mempunyai kepentingan terbaik dalam hal keselamatan.

Kelebihan

Aplikasi ini selamat dan boleh dipercayai, dan kemudahan penggunaan untuk senarai pendek dan pembelian pasangan mata wang sangat mudah. UI intuitif dan dapat difahami dengan mudah oleh pemula. Sokongan 24/7 mereka mengaku sangat responsif, walaupun tidak banyak yang merasa perlu menghubungi sokongan. Mengingat ciri yang disediakan oleh aplikasi, sangat disarankan untuk pedagang maju.

Keburukan

Kecuali cryptocurrency yang anda pilih untuk berdagang dengan ciri-ciri dalam 20 atau 30 teratas dari segi bahagian pasaran, senarai mata wang yang disokong dengan CEX agak kecil berbanding pesaingnya. Juga, kadar komisen boleh tinggi untuk pemula. 

BERMULA CEX.IO!


2. Binance

Dompet Binance IoS

Sekiranya perdagangan dengan jumlah yang tinggi adalah perkara anda, atau jika anda seorang pemula yang ingin melihat perdagangan volume, Binance memberikan pilihan terbaik untuk anda. Aplikasi iOS untuk Binance percuma untuk dimuat turun dan tersedia dalam 10 bahasa.

Dengan Binance, pengguna dapat berdagang dalam lebih dari 200 mata wang tanpa mengira pengalaman perdagangan mereka. Aplikasi ini mempunyai reka bentuk yang sederhana dengan ciri-ciri dasar untuk pemula, dan satu ketukan membawa anda ke versi pro, yang mempunyai fitur canggih.

Bayaran

Ia boleh dimuat turun secara percuma, perdagangan kurang dari 50 BTC dikenakan pada 0.1%, dan yuran menurun seiring dengan kenaikan volume. Mereka juga menyediakan perkhidmatan khusus untuk pelanggan VIP. Oleh itu, jika anda seorang profesional dengan syarat tertentu, mereka akan dengan senang hati membantu anda. Deposit untuk setiap token / duit syiling adalah percuma dan begitu juga dengan bayaran pengeluaran bagi sebilangan besar token. Yang penting, yuran transaksi lebih rendah jika anda membayar BNB.

Keselamatan

Mereka memandang serius keselamatan. Binance mempunyai reputasi sebagai salah satu dompet paling selamat di luar sana. Bukan hanya itu, syarikat itu sangat telus mengenai data pengguna apa yang mereka gunakan dan bagaimana, dan tidak menguburkan butiran ini dalam jangka masa penggunaan yang jarang dibaca. Aplikasi ini juga menyokong 2FA (2 Factor Authentication) dan U2F (Universal 2nd Factor Authentication).

Kelebihan

Sangat ramah pengguna, mempunyai beberapa bayaran transaksi terendah, dan memberikan perhatian tinggi terhadap keselamatan pengguna dan privasi data. Mereka menyediakan perkhidmatan pelanggan 24/7 dalam lapan bahasa seperti sekarang tetapi memperluas jangkauan mereka dan bekerjasama dengan penterjemah untuk memasukkan bahasa lain.

Keburukan

Binance, seperti sekarang, tidak menyokong deposit dana menggunakan kaedah pembayaran tradisional seperti kad kredit / debit atau kaedah digital seperti PayPal.

BERMULA DENGAN BINANCE!

3. Coinbase

Kajian semula CoinbaseCoinbase adalah dompet dalam talian yang berfungsi serupa dengan bank. Ia adalah platform perdagangan terbesar untuk cryptocurrency. Coinbase dapat diakses dengan mudah oleh iPhone dan iPad anda, yang boleh dimuat turun secara percuma dari app store.

Coinbase mempunyai antara muka yang sangat lancar dan sangat sesuai untuk pemula. Platform ini sangat selamat dan melibatkan pengguna maksimum. Coinbase juga melibatkan antara muka perdagangan yang kompleks dengan beberapa ciri tambahan untuk pengguna yang mahir dalam perdagangan bitcoin.

Bayaran

Coinbase melibatkan yuran perdagangan yang berbeza bergantung pada kaedah yang berbeza. Secara amnya, platform ini merangkumi proses mudah untuk membeli dengan bayaran sekitar 1.49% hingga 3.99% yang tidak sama sepanjang masa. Anda mungkin mendapati platform ini sedikit mahal daripada platform lain kerana caj dan yurannya, tetapi platform ini paling dipercayai dan sangat selamat berbanding dompet lain.

Keselamatan

Coinbase adalah platform yang sangat disyorkan untuk pengguna dan juga platform yang sangat selamat. Langkah-langkah keselamatan melibatkan membahagikan kunci peribadi menjadi kepingan yang terpisah dan meletakkannya pada kombinasi penyimpanan kertas dan luar talian dengan sandaran yang luas di lokasi yang berbeza. Selain itu, Coinbase membolehkan pengesahan dua faktor dan telah memperkenalkan dompet kertas yang disebut “Vault”. Sistem Vault lebih selamat daripada dompet biasa. Sistem ini membolehkan anda menyediakan sistem n-of-m untuk menangani pengeluaran. Sebagai contoh, Sekiranya anda sekumpulan rakan atau dalam perniagaan, ciri ini membolehkan anda atau setiap pengguna dalam kumpulan tersebut menetapkan kebenaran mereka yang tidak dapat diakses oleh orang lain tanpa persetujuan anda. Ciri ini menambahkan lapisan perlindungan tambahan pada sistem.

Kelebihan

Coinbase dengan antara muka intuitif untuk pemula adalah platform yang sangat selamat. Ia menyokong pengguna majoriti dan menyediakan pedagang dengan pelbagai alat perdagangan dan platform yang kompleks. Ia menawarkan kecairan dan jumlah yang tinggi yang melibatkan cryptocurrency terbesar dengan had pasaran. Keselamatan sangat dipertimbangkan dengan menerapkan langkah-langkah keselamatan lanjutan. Pembayaran dan urus niaga kripto ditawarkan dengan pelbagai kaedah. Ia sangat dipercayai dan platform popular di seluruh dunia.

Keburukan

Coinbase yang melibatkan pemindahan bank mungkin memerlukan masa tambahan.

BERMULA DENGAN COINBASE

4. Airbitz

logo airbitzAirbitz aplikasi bitcoin mesra pengguna yang direka untuk iPhone dan iPad boleh didapati secara percuma di kedai aplikasi Apple. Dengan ciri keselamatan canggih dan antara muka pengguna yang ramping, Airbitz menonjol sebagai aplikasi dompet bitcoin yang unik.

Ciri baru memperkenalkan direktori komprehensif untuk menerima perniagaan bitcoin berhampiran anda menarik pengguna. Permulaan dibuat mudah tanpa menjejaskan keselamatan. Beberapa ciri tambahan seperti mengimbas kod QR dan menyokong Bluetooth Low Energy untuk memindahkan dana memberi manfaat kepada pengguna untuk melakukan transaksi dengan mudah.

Bayaran

Aplikasi ini percuma dan mudah didapati di app store untuk iOS. Bayaran transaksi di sini ditentukan oleh rangkaian bitcoin dan dipengaruhi oleh faktor-faktor seperti ukuran transaksi dalam bait data dan kesesakan.

Keselamatan

Airbitz menyandarkan dompet anda secara automatik untuk mengelakkan kesusahan jika telefon anda hilang. Ia telah membina tahap keselamatan yang lebih maju dengan memberikan hirarki deterministik (HD) dan ciri pengesahan dua faktor (2FA). Data disembunyikan dari pihak ketiga yang menghalangnya daripada mengaksesnya. Transaksi dilakukan dengan selamat pada peranti mudah alih anda.

Kelebihan

Airbitz adalah platform selamat sumber terbuka. Dengan ciri uniknya dan antara muka intuitif membantu pemula memahami dan beroperasi dengan berkesan. Dengan menggunakan pelayan yang terdesentralisasi, Airbitz berfungsi dengan baik walaupun pelayannya tidak berfungsi. Bersama dengan bitcoin, ia juga menyokong Bitcoin Cash (BCH) dan cryptocurrency lain. Menambahnya, Airbitz menyokong transaksi menggunakan kad hadiah dan menegakkan keselamatan sebagai faktor utama.

Keburukan

Airbitz adalah platform baru dan belum mapan. Ia kurang di antara muka web.

BERMULA DENGAN AIRBITZ

5. Roti

logo aplikasi rotiJuga dikenali sebagai BreadWallet sebelumnya, adalah dompet Bitcoin digital yang tersedia sebagai aplikasi mudah alih untuk iPhone dan iPad. Antara muka intuitif membolehkan pengguna pemula dan bukan teknikal beroperasi dengan ketara. Keselamatan pengguna dianggap sebagai faktor utama dan tidak dikompromikan oleh Bread.

Bayaran

Roti boleh didapati secara percuma di kedai aplikasi Apple. Walau bagaimanapun, sejumlah bayaran dikenakan untuk transaksi bitcoin. Bayaran yang dikenakan berbeza mengikut keutamaan transaksi, pilihan yang dikemas kini baru-baru ini. Contohnya, jika anda mahu urus niaga anda lebih cepat, anda perlu membayar lebih banyak. Bukan hanya pada transaksi, tetapi bayaran dikenakan untuk membeli bitcoin dari dompet. Ini digunakan oleh bank anda atau perkhidmatan pihak ketiga yang digunakan untuk menghubungkan akaun anda ke dompet anda.

Keselamatan

Roti membolehkan hubungan langsung antara penggunanya dan rangkaian bitcoin, memastikan privasi pengguna sebagai faktor utama. Kesambungan langsung ini tidak melibatkan pelayan Bread daripada menerima maklumat, yang merupakan ciri unik yang tidak disediakan oleh dompet bitcoin lain. Pengguna tidak mengalami kerentanan, kerana Roti tidak menyimpan kunci peribadi di pelayannya dan pengguna adalah pemilik tunggal dana mereka. Pengesahan dua faktor adalah ciri yang tidak dianggap oleh Roti seperti dompet lain. Itu bukan masalah utama, kerana ia menyediakan langkah-langkah keselamatan tambahan dan berbeza yang kekurangan dompet lain.

Kelebihan

Roti menjadi aplikasi mesra pengguna sangat sesuai untuk pemula dan pengguna bukan teknikal. Memulakan dan membuat akaun sangat mudah tanpa memerlukan pengesahan tambahan. Langkah keselamatan yang unik dapat mengelakkan aplikasi ini dari sebarang kelemahan dan menjaga privasi pengguna. Bersama dengan memberikan sokongan pelanggan, aplikasi ini membolehkan membeli bitcoin secara langsung yang merupakan bonus tambahan.

Keburukan

Aplikasi roti terutamanya menumpukan pada bitcoin dan tidak menyokong altcoin atau cryptocurrency lain. Aplikasi ini tidak melibatkan pengesahan dua faktor dan urus niaga pelbagai tandatangan dan memerlukan beberapa perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli bitcoin.

BERMULA DENGAN PAYUDARA

6. Copay

logo copayCopay adalah salah satu dompet bitcoin terkemuka yang dikembangkan oleh BitPay. Ia dikembangkan untuk mendapatkan dana BitPay dengan antara muka yang menarik yang menarik banyak pengguna. Ini adalah dompet bitcoin hierarki deterministik (HD), yang menjadi perhatian utama adalah keselamatan. Pengguna dapat mengakses dompet mereka sama ada dari web, desktop atau mudah alih, kerana tersedia di beberapa peranti.

Bayaran

Bayaran transaksi serupa dengan dompet bitcoin lain bergantung pada ukuran transaksi yang ditetapkan oleh rangkaian bitcoin. Ia boleh didapati secara percuma sebagai aplikasi mudah alih di app store.

Keselamatan

Keselamatan adalah faktor yang paling ketara. Copay, sebagai dompet HD telah memperkenalkan langkah-langkah keselamatan lanjutan. Ia melibatkan urus niaga berbilang tandatangan, yang bermaksud bahawa tandatangan pembeli dan penjual diperlukan. Ciri ini membolehkan penyediaan perniagaan yang melibatkan pelbagai tandatangan dengan memperkenalkan beberapa pengguna untuk satu dompet. Ini adalah salah satu dompet bitcoin pertama yang berfungsi pada protokol Pembayaran Bitcoin penuh. Ini bermaksud bahawa- Copay memantau pembayaran dan mengesahkan sama ada pembayaran telah diterima oleh pengguna yang bekerja di bawah protokol pembayaran ini.

Kelebihan

Copay mantap dan dompet bitcoin terkemuka dengan antara muka pengguna yang mudah. Tahap keselamatan lebih maju yang melibatkan pelbagai tandatangan dan protokol Pembayaran Bitcoin sepenuh masa. Ini adalah sumber terbuka dan dompet bitcoin yang sangat dipercayai untuk iOS.

Keburukan

Copay menggunakan kaedah pengesahan pusat yang akan mengganggu banyak pengguna bitcoin.

BERMULA DENGAN COPAY

7. Blockchain

logo blockchainDibangunkan oleh syarikat pengembangan perisian yang berpusat di Luxembourg, Blockchain didakwa sebagai dompet bitcoin yang sangat diterima. Ia menyokong cryptocurrency Bitcoin dan Ethereum dengan antara muka yang mesra pengguna. Beberapa ciri tambahan yang ditawarkan oleh dompet termasuk pusat keselamatan, kerjasama dengan pertukaran yang dipercayai, fleksibiliti dalam menyesuaikan bayaran transaksi.

Bayaran

Dompet Blockchain adalah percuma dan mudah didapati di app store. Sebilangan kecil bayaran dikenakan setiap kali bitcoin masuk dan keluar dari dompet. Bayaran transaksi berdasarkan rangkaian bitcoin dan bergantung pada ukuran transaksi. Walau bagaimanapun, yuran akan dipotong secara automatik dari dompet anda bergantung pada ukuran rangkaian. Anda boleh menghitung bayaran dalam tetapan ‘sesuaikan bayaran’, yang menawarkan penyesuaian fleksibel mengikut keutamaan.

Keselamatan

Blockchain menganggap keselamatan sebagai faktor utama. Untuk membantu pengguna membayangkan keselamatan sistem ini dengan mudah, Blockchain memberikan keselamatan secara berperingkat.

Tahap pertama merangkumi tetapan pengesahan dan kata laluan yang merangkumi, pengesahan e-mel (verifikasi), frasa laluan (pulihkan akaun anda), petunjuk kata laluan (pulihkan kata laluan anda).

Tahap kedua merangkumi pengesahan 2 langkah, kod laluan yang dihantar oleh dompet setiap kali anda log masuk. Pautkan nombor telefon bimbit anda untuk menghantar satu kali masuk jika seseorang cuba mengakses akaun anda dengan memasukkan kata laluan yang salah.

Tahap ketiga merangkumi permintaan Blocking Tor. Ini menyekat permintaan sekiranya ada. Permintaan Tor digunakan oleh penggodam untuk mengakses akaun.

Kelebihan

Blockchain menawarkan untuk membeli dan menjual cryptocurrency secara langsung dari dompet. Ia direka dengan cara yang mudah digunakan dengan mengekalkan tahap keselamatan tinggi. Dompet baru dihasilkan secara automatik selepas setiap transaksi oleh dompet sebagai ukuran privasi. Sistem pengimbasan QR tersedia untuk menghubungkan akaun web dengan telefon bimbit dan ia juga menunjukkan baki dompet anda dalam mata wang tempatan anda.

Keburukan

Blockchain terdiri daripada proses pengesahan yang panjang yang mungkin menjengkelkan bagi banyak pengguna. Ia hanya menyokong dua jenis cryptocurrency (Bitcoin dan Ethereum) dan tidak membenarkan mata wang fiat untuk transaksi tersebut.

BERMULA DENGAN Rantai Blok

8. Jaxx

aplikasi mudah alih jaxxJaxx adalah dompet digital baru yang direka untuk mempermudah teknologi blockchain kepada pengguna. Ia adalah platform intuitif yang melibatkan pelbagai cryptocurrency. Jaxx telah hadir dengan pelbagai ciri baru seperti pemasangan silang platform, ShapeShift, platform yang kuat untuk menyokong pelbagai cryptocurrency.

Platform ini dibina dengan mengingat pemula, memberikan pengalaman yang lancar. Jaxx menawarkan dompet pelbagai rantai yang menyokong 7 aset cryptocurrency yang berbeza. Jaxx membolehkan anda mengakses cryptocurrency terbesar di dunia dengan had pasaran.

Bayaran

Jaxx percuma untuk dimuat turun dan boleh didapati dengan mudah di kedai aplikasi. Bayaran transaksi yang ditawarkan oleh laman web ini sama dengan dompet bitcoin lain bergantung pada rangkaian bitcoin. Sebagai contoh, setiap transaksi Ethereum standard dikenakan bayaran sekitar 0.000441ETH, yang serupa dengan bitcoin dan mata wang lain. Bayaran transaksi bergantung sepenuhnya kepada perubahan rangkaian bitcoin dan Jaxx tidak menahan bayaran yang dikenakan.

Keselamatan

Keselamatan menjadi perhatian utama Jaxx. Penyertaan tanpa izin tersedia untuk mengakses cryptocurrency akaun anda, kerana ia tidak meminta pengesahan semasa pendaftaran. Jaxx mencipta semua kunci cryptocurrency dan menjadikannya tersedia pada peranti tempatan anda, yang boleh diretas. Ciri sandaran diperkenalkan melalui satu pilihan utama, yang merangkumi rentetan rakaman kata-kata rawak, yang akan membantu mendapatkan semula wang anda.

Kelebihan

Jaxx menyediakan antara muka pengguna yang rapi, tersedia sebagai aplikasi dompet digital sumber terbuka yang menyokong pelbagai cryptocurrency. Dompet ini dapat diakses dengan mudah oleh peranti yang berbeza dan dapat dipasangkan dengan mudah dengan platform yang berbeza.

Keburukan

Dompet Jaxx sangat rentan terhadap penggodaman dan kekurangan langkah keselamatan yang maju.

BERMULA DENGAN JAXX

Kesimpulannya

Dompet mudah alih digital ini telah mewujudkan ruang untuk transaksi cryptocurrency yang mudah. Sekiranya dompet ini tidak dikembangkan, kita seharusnya mengetik ratusan aksara untuk setiap transaksi. Bukan sahaja transaksi dibuat mudah, tetapi pelbagai kaedah dan ciri ditawarkan oleh dompet ini kepada pengguna. Kunci peribadi disimpan di dompet ini dan tidak lain adalah aplikasi yang bertindak sebagai kata laluan untuk wang anda. Anda tidak dapat membayangkan diri anda membawa desktop ke mana sahaja sekiranya dompet ini tidak diperkenalkan. Walaupun dompet ini menawarkan langkah-langkah keselamatan canggih dan ciri tambahan, selalu disarankan untuk menyimpan sejumlah besar bitcoin dalam dompet keras.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector