itBit Review – Legit Crypto Exchange?

Ako se smatrate dijelom ovog novog vijeka digitalnog svijeta koji smo trenutno u fazi izgradnje, tada se morate odmah upoznati sa svim najnovijim trikovima i značajkama koje ga čine onim što jest. Digitalni se rast odvijao brzinom svjetlosti u posljednjih nekoliko godina.

Od pojave pametnih računala, pametnih telefona i interneta, nekako smo se uspjeli uroniti u toliko tehnološke intervencije, da možda nismo shvatili kada smo postali istinski digitalna rasa koja voli živjeti , rade i igraju digitalno. Sve od naših telefona do televizora, glazbenih uređaja do uređaja za fitnes, sve je sada povezano i povezano na mreži.

Sve ove različite tehnologije međusobno djeluju i okupljaju se, i što je najvažnije rade zajedno kako bi nam olakšali život nego što su ikada bili. Zapravo je prilično teško zamisliti da se sve ovo dogodilo u proteklom desetljeću. To je cijelo vrijeme potrebno da nas odvede od rukom napisanih slova i usporenih telefonskih poziva do e-maila i videa koji se emitiraju uživo.

Ali ako je postojala jedna stvar koja je nekako uspijevala ostati netaknuta cijelom ovom intervencijom do posljednjih nekoliko godina, to je naš novac. Valuta, nekako se uvijek odnosila na tvrde fizičke novčanice ili kovanice, koje se moraju fizički predati donositelju. Pa ipak, čak je i taj koncept počeo nestajati.

S tehnologijom koja nam je gotovo preuzela život, sada se brzo krećemo prema svijetu digitalne valute ili ga vjerojatno jesmo. Uz novčane prijenose koji se događaju u tren oka i digitalne novčanike namijenjene pohrani virtualne gotovine, sve se to slaže u sjajnoj harmoniji. Niša digitalne valute zapravo je dobila svoj najveći poticaj ikad pojavom kriptovaluta.

Čim je Bitcoin postao stvarnost, a zatim postao najuspješniji pothvat ikad, ljudi su znali da smo sada uspješno izvršili prijelaz na valutu koja se može pohraniti i prenijeti, a ne dodirnuti.

No s pojavom novih tehnologija javlja se potreba za novim sredstvima kako bi se prilagodili i koristili. Slično tome, porastom kriptovaluta pojavila se potreba za tako opsežnim i učinkovitim platformama koje mogu lako upravljati svim našim kripto-kovanicama, a također nam pomažu u njihovoj kupnji i prodaji bez puno muke.

Trebamo platforme koje nam po prihvatljivim cijenama omogućuju pohranu, prijenos i kupnju s našim kriptovalutama. I to je razlog zašto se iskreno ulažu napori u iznalaženje novih tehnologija i platformi na kojima korisnici mogu lako stvoriti račune, a zatim se prijaviti kako bi dobili jedno rješenje za svoje probleme s kriptovalutom..

Jedna od takvih platformi je itBit, koja se promovira kao usluga razmjene kriptovaluta koja trguje u najpopularnijoj valuti današnjice, Bitcoinima i nudi fleksibilnost za obavljanje transakcija, kupnju ili prodaju više kovanica, a osim toga, podržava i pretjeranu brojač ili OTC usluga.

itBit: Skromni počeci

itBit je pokrenut još u studenom 2013. godine, a središnja baza operacija za njih je u New Yorku, Sjedinjene Američke Države. Slučajno ima međunarodni ured u Singapuru i obično funkcionira pružajući povlačenja i besplatne depozite u singapurskim dolarima. itBit se pojavio u vrijeme kada je Coinbase stekao snažnu vlast nad cjelokupnim tržišnim udjelom američke regije.

Izvršni direktor i suosnivač itBita, Chad Cascarilla započeo je ovaj ambiciozni pothvat prikupivši ukupno impresivnih 25 milijuna dolara s kojima su se utrkivali ispred mnogih drugih usluga razmjene kriptovaluta koje su u to vrijeme prevladavale.

Tada je najavljeno da će itBit funkcionirati kao banka iz New Yorka, što je zapravo značilo da mu je dana fleksibilnost da slobodno posluje i nudi usluge temeljene na razmjeni diljem Sjedinjenih Američkih Država. Takve drastične mjere imale su izravnu korelaciju i utjecaj na tržišni udio tvrtke, a ubrzo je krenulo i premašilo tržišnu kapitalizaciju jednog od najtežih konkurenata, Coinbase.

Verifikacija

Ono što definira značajku koja ga odvaja od ostatka gomile je postupak provjere koji je osmišljen kako bi se osiguralo da apsolutno nitko bez valjane osobne iskaznice ne smije koristiti portal i iskorištavati njegove usluge u bilo koja nepoštena sredstva. itBit temeljito slijedi sve industrijske standarde i propise prema kojima djeluje, stavljajući snažan naglasak na načela protiv pranja novca i budno kontrolira ljude koji žele provoditi bilo kakve ilegalne ili osjetljive aktivnosti.


Prije nego što se prijavite za njegove usluge, itBit će vam zatražiti da dostavite kopiju državne iskaznice koja može sadržavati putovnicu ili vozačku dozvolu. Ako slučajno predate dokaz o prebivalištu, on mora biti dostavljen zajedno sa zakonskim, ali sljedivim dokumentom koji mora sadržavati vaše puno ime i adresu. Adresa mora biti adresa vašeg fizičkog prebivališta, a navedeni dokument u svakom slučaju mora biti ispisan na engleskom jeziku.

Ovaj postupak provjere nije dovršen trenutno, ali zapravo može potrajati od jednog do čak tri radna dana. Uz to, građani Sjedinjenih Američkih Država možda će zapravo morati odgovoriti na neka pitanja generirana unaprijed programiranim sustavom na itBit-u kako bi u potpunosti dovršili postupak provjere.

Podržane valute

Sada niti jedna usluga, posebno usluga razmjene kriptovaluta, nije potpuna, osim ako ne podržava velik broj popularnih valuta, barem iz regije u kojoj je dominantna i koja korisnicima lako omogućuje transakcije po njihovoj želji. Srećom, slučajno to čini upravo to.

Zapravo ima podršku za valute poput USD, EUR i SGD. Dodatno; sve FIAT valute imaju potencijal da se njima lako trguje prema Bitcoinima. Nadalje, na nepotvrđenim računima do sada nisu postavljena ograničenja trgovanja.

Početak rada

Prvi korak ako trebate započeti trgovanje na itBit je da nastavite i provjerite naknadu za transakciju o kojoj ćete biti pravilno obaviješteni na samoj web stranici. Nadalje, morate im dostaviti adresu primatelja kako bi se transakcija mogla kretati naprijed. Na kraju, jednostavno odaberite valutu po vašem izboru i izvršite uplatu nakon odabira opcije konačne potvrde.

Gotovo trenutno primjenjivi novčići uplaćuju se u korisnikov novčanik. Kao važnu napomenu, itBit nudi čak i kupnju debitnim ili kreditnim karticama u kripto valutama, iako nije previše preporučena opcija samo zbog pretjerano visokih transakcijskih troškova povezanih s njom.

Način na koji to djeluje

itBit je osmišljen kako bi se korisnici osjećali potpuno kao kod kuće i nimalo zbunjeni nepotrebnim informacijama i složenim terminima. Web stranica izrađena je s najvećom pažnjom, s posebnim naglaskom na pozitivno korisničko iskustvo i glatko korisničko sučelje.

Programeri i programeri koji stoje iza njegaBit radili su s namjerom da čak i najosnovniji korisnici s zanemarivim informacijama ili pozadinskim znanjem o kripto valutama moraju biti u mogućnosti da lako rade i koriste platformu.

Čim se korisnik prijavi na web mjesto, iznos novca koji treba razmijeniti treba unijeti u sustav, što će dovesti do toga da se pretvorena valuta i točan iznos prikazuju na ekranu. U ovom trenutku korisnik može nastaviti s transakcijom ili još jednom unijeti promjene u svoj odabir ako nije dovoljno zadovoljan.

Kako bi korisnik razmotrio, na ekranu se prikazuju brojni detalji, poput tečaja valute, vremena dolaska i iznosa koji treba dobiti, zajedno s naknadom za transakciju koju naplaćuje itBit za odgovarajuću transakciju, što iznosi oko 0,20% od iznos vaše transakcije. Da biste dovršili transakciju, jednostavno prenesite potrebna sredstva i uskoro ćete dobiti potvrdu na svoju registriranu adresu e-pošte.

Negativna strana, iako je web mjesto izuzetno dobro dizajnirano i strukturirano kao što je ranije spomenuto, još uvijek ne podržava Android ili iOS aplikacije. Korisnici su izvijestili da ponekad tijekom prolaska kroz transakciju ili kupnje web stranica jednostavno odbija odgovoriti, a čak je i općenito korištenje navedeno kao malo muke zbog iznenađujuće spore brzine kojom radi.

O naknadi za trgovanje

Sada, iako neki korisnici mogu zazirati od upotrebe itBita zbog naknade za trgovanje koju naplaćuje, možda bi vam bilo dobro da shvatite zašto je ovo zapravo ekonomično i najbolje funkcionira u slučaju više transakcija. Prije svega, uživate u 0% naknade proizvođača.

Uz to, kada kupujete velike kupke, poput onih koje uključuju kupnju više od 25 BTC odjednom, uživate u posebnoj naknadi koja je mnogo niža od uobičajene naknade koju naplaćuju. To je upravo razlog zašto trgovanje s njim Bit postaje izuzetno korisno pri velikim kupnjama BTC-a.

Pros & Protiv

itBit je jedna od rijetkih trenutno dostupnih usluga razmjene koja podržava maksimalne vrste načina plaćanja i pristupnike. Postoji velika vjerojatnost da ima mogućnost izvršenja transakcije koju želite i proširuje podršku na regiju iz koje ste.

I ne dobivate samo raznolikost, već vam itBit pruža fantastičan tim za korisničku podršku, koji je brz u rješavanju problema i brizi za vaše potrebe. Ako to nije dovoljno, uz naknadu od 0,2%, slučajno je jedna od najekonomičnijih usluga u svijetu.

Nadalje, kao usluzi sa sjedištem u SAD-u, itBit-u se može lako pristupiti i uslugama koje se koriste u svih pedeset saveznih država SAD-a, s izuzetkom Teksasa. Čak i izvan SAD-a, itBitu se može pristupiti u većini zemalja svijeta. Negativna stvar je što je postupak provjere prilično dugačak i može potrajati do tri puna radna dana. Međutim, čak se i to stanovnicima SAD-a može skratiti ili ubrzati upotrebom provjere autentičnosti na temelju znanja ili KBA sustava.

Pitanja sigurnosti

Sigurnost na njemu Bit zapravo nije za gubljenje sna jer poduzimaju drastične mjere poput pokretanja automatske e-pošte koja jasno sadrži vaše vrijeme prijave i IP adresu koja je korištena za prijavu kako bi se spriječio neželjeni pristup ili narušavanje sigurnosti.

Također, zaštita treće strane koja koristi višeslojnu DDO zaštitu dodatno poboljšava njihov sigurnosni vatrozid. Nadalje, itBit koristi pouzdanu i široko korištenu dvofaktorsku provjeru autentičnosti kad god se korisnik prijavi kako bi izbjegao potencijalne sigurnosne rizike.

Korisnička podrška

Budući da su kripto valute relativno novo područje, kupci su i dalje oprezni vjerovati im i zapravo u njih uložiti svoj teško stečeni novac, zbog čega sve kripto burze moraju uvijek imati zvjezdani tim za korisničku podršku koji može učinkovito uvjeriti kupce koristi od ulaganja i riješiti njihove probleme što je prije moguće. itBit nije iznimka.

Iako se može pohvaliti prilično sposobnim timom za pomoć kupcima, postoji nekoliko temeljnih problema povezanih s razmjenom kripto-valuta općenito koji tek trebaju biti iskorijenjeni. I baš kao i svi ostali, i ItBit pati od njih. Ali sve rečeno i učinjeno, itBit izvrsno radi na usluzi svojih kupaca i gotovo da nema ničega na što biste se posebno mogli požaliti.

Zaključak

Iako nema jednostavnog odgovora na pitanje je li itBit najbolja usluga kripto-razmjene ili ne, ne može se poreći činjenica da su spremni izaći i učiniti sve što je potrebno kako bi njihovi kupci bili zadovoljni. Uz pristupačne cijene, fluidan dizajn web stranica i izvrsnu korisničku uslugu, stvar je samo u nedostatku trgovine maržama, nedostatku mobilnih aplikacija i nedostupnosti ACH transfera koji stoje na putu da postanu najtraženiji igrač u poslu kripto-razmjene.

POČNITE SA ITBIT-om

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector