Kajian BitMEX – Kebenaran Mengenai Bitmex

Dalam soal cryptocurrency, kita kadang-kadang terpaksa bertanya-tanya apa yang akan berlaku seterusnya. Sebab mengapa kami mengatakan ini adalah kerana banyak yang telah dilakukan di lapangan, sehingga kini kelihatan ajaib untuk mempercayai bahawa masih banyak perkara yang masih perlu diterokai dan inovasi belum dibuat..

Walaupun semuanya bermula dengan eksperimen sederhana, yang melibatkan Bitcoin dan dijalankan pada tahun 2009, hari ini ia telah berkembang dan diperluas dengan perkadaran yang tidak terukur untuk mengambil bentuk satu industri raksasa yang sepertinya ada di mana-mana di dunia.

Tidak kira apa negara atau wilayah mana pun di dunia, orang di mana sahaja bercakap mengenai cryptocurrency. Dan bukan hanya semua perbincangan, kerana orang sebenarnya berbaris untuk melaburkan wang mereka dalam sebilangan besar cryptocurrency ini, dan trendnya nampaknya tidak akan perlahan sama sekali.

Dengan pilihan seperti Bitcoins, Litecoin, Ethereum, Dash dan banyak lagi, mengapa perlu? Hampir semua mata wang ini telah terbukti berulang kali untuk memberikan pulangan wang anda yang hebat. Mereka mudah melabur, tidak meminta banyak dan memberikan keuntungan besar. Sekiranya ini tidak cukup alasan untuk meyakinkan pelabur untuk mengeluarkan wang mereka, kami tidak tahu apa yang akan dilakukan.

Selain itu, anda tidak perlu melaburkan wang secara langsung jika anda tidak selesa dengan itu. Sebaliknya, anda juga boleh memilih cara yang lebih halus dalam menangani cryptocurrency, seperti mining cryptocurrency. Perlombongan adalah konsep yang telah wujud selama berabad-abad, tetapi baru-baru ini ia memperoleh bentuk teknologi baru ini.

Perlombongan seperti ini tidak melibatkan jentera berat atau turun ke gua, tetapi hanya meminta anda membeli satu perlombongan perlombongan. Setelah anda melakukannya dan menyiapkannya, anda akan bersedia untuk menambang Bitcoin, Litecoin atau apa sahaja cryptocurrency lain yang anda minati. Sangat mudah.

Jelas sekali, masih ada perkara yang perlu dipertimbangkan, dan keuntungan keseluruhan usaha akhirnya bergantung pada bagaimana anda memilih untuk menanganinya dan jumlah dedikasi yang anda tunjukkan.

Platform Pertukaran: Keperluan

Sekarang katakan bahawa anda telah memilih untuk membeli cryptocurrency, apa yang anda fikir perlu anda cari seterusnya? Jelas sekali, perkara pertama yang anda perlukan adalah platform yang membolehkan anda membeli cryptocurrency yang anda mahukan. Nasib baik, sebilangannya tersedia sekarang.

Dengan banyaknya inovasi dan penambahbaikan yang telah dilakukan di lapangan, kami juga dapat mengembangkan platform yang komprehensif dan berkesan, dalam bentuk laman web dalam talian, yang apabila digunakan dengan cara yang tepat akan memungkinkan anda membeli, menjual atau bahkan berdagang dalam cryptocurrency.

Bahagian terbaik mengenai platform perdagangan atau perkhidmatan pertukaran ini ialah mereka tidak meminta anda memilih satu jenis mata wang, kerana banyak dari mereka, sebenarnya berurusan dengan pelbagai cryptocurrency, dan akan melayani anda dengan baik tidak kira mana yang anda memilih untuk berniaga di.

Sekarang sebelum kita pergi ke perkara lain, mari kita bahas mengapa kita menulis artikel ini. Tujuannya adalah untuk memberitahu anda mengenai satu perkhidmatan pertukaran cryptocurrency yang hebat, platform perdagangan BitMEX. Kami pertama kali akan membahas asas dan ciri BitMEX dalam satu tinjauan komprehensif dan kemudian beralih ke perbincangan pendek mengenai selok-belok perkhidmatan ini.

Kajian BitMEX

semakan bitmexBitMEX memasarkan dirinya sebagai pertukaran cryptocurrency antarabangsa. Perhatikan bahawa mereka tidak pernah membincangkan mengenai cryptocurrency tertentu, tetapi hanya menggunakan istilah ‘cryptocurrency’. Ini kerana BitMEX sebagai platform benar-benar pelbagai dan memungkinkan rata-rata pengguna bereksperimen dengan apa yang mereka mahu dan memberi mereka kebebasan penuh untuk benar-benar menguji perairan perniagaan perdagangan cryptocurrency.

Oleh sebab yang sama, mereka mempunyai banyak mata wang dan akan dengan mudah membiarkan anda melakukan perdagangan dengan mana-mana. Selain itu, hakikat bahawa mereka menyebut diri mereka antarabangsa bukanlah jenaka. Perkhidmatan mereka sebenarnya beroperasi tidak hanya di seluruh wilayah tertentu tetapi hampir di seluruh pelosok dunia. Mereka beragam, cepat dan cepat menangani masalah atau aduan pelanggan.

BERMULA DENGAN BITMEX

Pengenalan

Ia dilancarkan pada tahun 2014 oleh syarikat HDR Global Trading Ltd. Nama pemiliknya adalah Arthur Hayes, Ben Delo, dan Samuel Reed. Hanya dalam empat tahun sejak penubuhannya, BitMEX telah berjaya membuat nama yang cukup baik untuk dirinya sendiri dan benar-benar menjalankan perniagaan yang baik di banyak negara.

Walaupun ia melancarkan projek yang bercita-cita tinggi tetapi kecil, hari ini ia menguasai bahagian pasaran yang signifikan dan merupakan salah satu perkhidmatan pertukaran dan platform perdagangan cryptocurrency paling utama di dunia.

Kekurangannya

Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa batasan yang datang dengan perkhidmatan ini. Sebagai contoh, BitMEX tidak akan membenarkan anda membuat pemindahan wayar rata pada masa ini. Perkhidmatan ini disebut sebagai ‘cryptocurrency eksklusif’ dan mereka benar-benar berusaha keras untuk mempertahankan reputasi itu. Satu-satunya pilihan untuk anda ialah berurusan dengan Bitcoin atau cryptocurrency lain, kerana deposit atau pengeluaran melalui pemindahan wayar rata tidak dibenarkan.

Selain itu, ada satu perkara lagi yang perlu anda bimbangkan. Walaupun BitMEX sangat sesuai untuk berurusan dengan Bitcoin, anda mungkin menghadapi sedikit kekurangan ketika menggunakannya untuk berdagang dengan mata wang kripto lain. BitMEX berfungsi berdasarkan prinsip perdagangan margin, jadi sementara transaksi Bitcoin dapat memperoleh leverage hingga 100x, yang bagus, transaksi di altcoin akan memperoleh leverage yang mungkin berbeza dari transaksi ke transaksi.

Sebagai contoh, Ethereum hanya menawarkan leverage sehingga 50x sementara Litecoin hanya akan memperoleh leverage sehingga 33.3x. Kesimpulannya, Bitcoin adalah satu-satunya mata wang yang akan membawa anda sepanjang jalan dan memperoleh leverage 100x sepenuhnya. Selain itu, semasa melakukan transaksi, anda mesti ingat bahawa pasaran cryptocurrency agak tidak stabil dan dengan itu berhati-hati mesti dilakukan.

Julat Mata Wang Cryptocurrency   

Walaupun sebelum ini kami menyatakan bahawa BitMEX berfungsi dengan pelbagai jenis cryptocurrency dan agak berbeza dalam penawaran mata wang mereka, namun terdapat sedikit kelemahan di sini apabila anda melihatnya dengan teliti. Walaupun jumlah cryptocurrency yang sihat yang ditawarkan di BitMEX, jumlah domain ini agak kekurangan dalam domain ini terutamanya apabila anda membandingkannya dengan beberapa perkhidmatan pertukaran cryptocurrency lain di luar sana.

Platform seperti Poloniex, Cryptopia, dan Bittrex, misalnya, jauh lebih terbuka dan diterima ketika melayani pelanggan dengan Altcoins. Walaupun terdapat banyak frekuensi projek baru yang terus muncul di BitMEX, untuk sebab tertentu jumlah keseluruhannya tetap rendah untuk semua mata wang kecuali Bitcoin.

Oleh itu, jika anda adalah seseorang yang ingin tidak membataskan diri mereka hanya dengan Bitcoin, dan benar-benar meneroka pilihan yang anda ada dalam domain cryptocurrency, maka mungkin anda lebih baik menggunakan salah satu pilihan lain yang disebutkan sebelumnya.

Untuk memberi anda idea asas mengenai jumlah urus niaga BitMEX cryptocurrency, berikut adalah nama-nama jika ada di antaranya; Bitcoin, Binary, Ethereum, Dash, Litecoin, Monero, Qtum, Tezos, Ripple, dan Zcash.

Jumlah dagangan

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, BitMEX dilancarkan pada tahun 2014 sebagai projek kecil tetapi bercita-cita tinggi dan telah berjaya berkembang pesat sejak itu. Mereka membuat pertunjukan spektakuler menjalankan perniagaan mereka dan telah berhasil menguasai sebagian besar pangsa pasar dengan kekuatan kehendak dan dedikasi semata-mata.

Oleh kerana perkara yang sama, kecairan untuk BitMEX sebenarnya cukup tinggi dalam hal transaksi Bitcoin. Mereka memiliki tempat dan juga pasaran hadapan untuk Bitcoin dan kedua-duanya telah menunjukkan prestasi yang sangat baik dan memperoleh perniagaan yang hebat untuk syarikat.

Walau bagaimanapun, masalah dengan mata wang lain terus meletakkan kejayaan BitMEX kerana selain Bitcoin, tidak ada cryptocurrency lain yang dapat menunjukkan penilaian yang baik untuk platform.

Sekarang slippage adalah istilah teknikal yang sering digunakan dalam perdagangan untuk menggambarkan kuantiti tahap pergerakan harga pada saat memasuki atau keluar dari kedudukan tertentu. Nilai kuantiti tertentu ini mesti selalu berada dalam had yang ditetapkan untuk mata wang tertentu pada platform tertentu sehingga menganggap transaksi itu layak dan bernilai.

Malangnya untuk BitMEX, nilai slippage begitu besar dan tidak terkawal pada beberapa pasangan sehingga perdagangan jangka pendek atau bahkan entri atau keluar volume besar telah dianggap sama sekali tidak dapat dilaksanakan dan tidak bernilai.

Keselamatan

Faktor terbesar yang mesti diingat semasa memutuskan platform pertukaran mata wang kripto atau perkhidmatan perdagangan adalah jenis keselamatan yang dapat mereka gunakan dan sejauh mana usaha yang mereka sanggup lakukan untuk memastikan wang dan mata wang anda selamat dan terjamin.

Baru-baru ini, terdapat kecenderungan kecurian siber atau rompakan maya yang semakin meningkat di mana syarikat atau individu mengalami kerugian besar dan mengalami banyak masalah. Perkhidmatan pertukaran cryptocurrency utama baru-baru ini diserang oleh penggodam dan merompak cryptocurrency bernilai berjuta-juta.

Oleh kerana reka bentuk cryptocurrency dibuat tidak dapat dikesan, sebenarnya sukar bagi pihak berkuasa untuk mengesan pelakunya. Oleh hal yang sama, terserah kepada anda, pelanggan untuk memastikan anda memilih platform pertukaran yang tepat, dan sebelum melakukan itu, lakukan usaha yang besar untuk mengetahui apakah mereka cukup mampu menangani wang anda.

Nasib baik, salah satu sebab mengapa BitMEX sangat membanggakan perkhidmatan mereka adalah kerana mereka mempunyai sistem keselamatan yang sangat baik. Kebetulan ia adalah salah satu kekuatan utama mereka dan dengan jelas disenaraikan di laman web mereka sebagai satu.

Sokongan utama terhadap tuntutan mereka adalah bahawa sehingga kini tidak ada usaha pelanggaran keselamatan atau penggodaman yang dapat masuk ke pelayan mereka dan mengacaukan peti besi mereka. Mereka selalu selamat dari segala jenis serangan luaran dan sama sekali tidak memberikan alasan untuk mengeluh kepada pelanggan mereka.

Salah satu sebab mengapa mereka bekerja dengan sangat baik dan mengapa keselamatan mereka adalah yang tertinggi adalah hakikat bahawa mereka melaksanakan dengan memproses tangan sekurang-kurangnya sekali setiap hari untuk semua pengeluaran yang berlaku di platform mereka. Ini hanya menambahkan lapisan keselamatan tambahan pada sistem mereka, sehingga hampir mustahil untuk dilanggar.

Perkara lain yang mesti anda ketahui sejauh mana langkah keselamatan mereka adalah bahawa platform telah dirancang sepenuhnya, diprogramkan dan dibuat menggunakan set alat kdb, yang sering digunakan oleh organisasi perbankan utama dalam aplikasi perdagangan frekuensi tinggi.

Sekiranya bank sendiri bergantung pada perkhidmatan yang sama seperti yang digunakan oleh enjin BitMEX, maka mungkin tidak terlalu sukar untuk mengatakan bahawa anda boleh yakin bahawa wang dan cryptocurrency anda cukup selamat dengan mereka.

Enjin BitMEX telah dirancang untuk menjadi sangat pantas dan boleh dipercayai, sesuatu yang sering dilihat kekurangan banyak perkhidmatan pertukaran cryptocurrency lain di pasaran, dan bahkan pesaing terdekat BitMEX.

Antaramuka pengguna

Pada zaman dan zaman ini, kita nampaknya telah jauh dari segi campur tangan dan inovasi teknologi. Nampaknya sama sekali tidak ada batasan pada apa yang dapat kita capai jika kita secara kolektif memusatkan pikiran kita, seperti yang terbukti dengan alat yang hebat dan teknologi terkini di seluruh dunia sekarang. Namun, nampaknya ada beberapa domain yang mungkin berkembang lebih lambat daripada yang lain.

Contoh satu domain tersebut adalah antara muka pengguna dalam platform perdagangan tersebut. Secara umumnya, kami tidak mempunyai banyak pengalaman laman web yang lancar dan lancar untuk platform perdagangan sekarang. Tanpa beberapa pengecualian, banyak perkhidmatan pertukaran cryptocurrency kami nampaknya tidak dapat membuat laman web mereka menjadi pengalaman yang lancar bagi pelanggan mereka.

Fakta ini sebenarnya cukup jelas pada tahap UI yang lemah yang ditunjukkan dalam antara muka untuk Poloniex dan Bittrex, yang kedua-duanya sebenarnya adalah syarikat yang cukup berjaya yang menguasai sebilangan besar bahagian pasaran, terutama ketika datang ke Altcoins.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, BitMEX tidak dapat mengurangkan jumlah Altcoin. Namun, ia mempunyai grafik yang cukup kuat dan antara muka pengguna yang menarik yang bertanggungjawab untuk membawa banyak pengguna ke platform mereka.

Tahap perkhidmatan yang ditawarkan oleh BitMEX dan Poloniex, misalnya, berfungsi dengan sangat berbeza. Walaupun Poloniex unggul dalam jumlah Altcoin dan melakukan perniagaan yang hebat dalam hal Litecoins, Dash dan lain-lain, nampaknya gagal ketika menerapkan pengalaman pengguna yang layak di laman web.

BitMEX, di sisi lain, tidak begitu kuat ketika datang ke Altcoins, tetapi memerintahkan pelanggan utama mengikuti hanya kerana ia menawarkan antara muka pengguna yang hebat untuk mereka.

Dengan perintah kegunaan dan kesederhanaan yang hebat, BitMEX berjaya menghasilkan ramuan laman web yang hebat dan bahkan menguasai pelaksanaan mudah alih. Portal mudah alih mereka mempunyai hampir semua perkhidmatan yang anda dapati pada versi desktop, dan bagi sebilangan peniaga yang maju, malah ada pilihan bertajuk ‘UI lanjutan’ yang membuka lebih banyak fungsi dan utiliti untuk pengguna mengawal dan memanfaatkan daripada.

Perlu disebutkan di sini adalah kenyataan bahawa BitMEX adalah salah satu perkhidmatan pertukaran yang benar-benar menampilkan carta TradingView lengkap di portal mereka. Perkhidmatan memetakan ini menawarkan sebilangan besar alat intuitif dan kebetulan menjadi peningkatan besar pada apa yang ditawarkan oleh portal lain pada masa ini.

Deposit dan Pengeluaran

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, BitMEX hanya membolehkan anda membuat deposit atau pengeluaran dalam Bitcoin. Walaupun deposit dapat dilakukan dengan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari, pengeluaran kerana mereka diproses dengan tangan, hanya berlaku pada waktu berulang sekali setiap hari.

Aspek pemprosesan tangan diperkenalkan oleh pembuat platform untuk memperkukuhkan lagi protokol keselamatan mereka kerana ini memberikan sedikit masa tambahan untuk menangani atau bahkan membatalkan permintaan penarikan diri yang palsu. Ia juga berfungsi kerana sistem dompet panas dan penggunaan sistem automatik sedikit lebih rentan dan cenderung diserang oleh penggodam atau cubaan penggodaman dibandingkan dengan sistem pemprosesan tangan.

BitMEX di Amerika Syarikat?

Bagi penduduk Amerika Syarikat, berita itu tidak begitu baik. Mulai hari ini, BitMEX belum bersedia menerima pelanggan atau peniaga dari AS di platform mereka. Walaupun mungkin untuk memintas keputusan tertentu ini melalui penggunaan VPN, atau rangkaian peribadi maya, tetapi sangat penting bagi pengguna untuk mempertimbangkan kebaikan, keburukan dan akibat dari tindakan tersebut jika mereka merancang untuk meneruskan sesuatu seperti ini.

Kami mengesyorkan penduduk AS untuk memilih pilihan lain yang ada dalam kerangka undang-undang Amerika Syarikat. Juga, pastikan anda berumur sekurang-kurangnya 18 tahun untuk mendaftar sebagai peniaga.

Keputusan

BitMEX sangat bagus untuk Bitcoin. Dengan leverage margin 100x di pasaran Bitcoin dan pasaran hadapan, serta pengalaman pelanggan dan antara muka pengguna yang hebat, anda mungkin tidak akan mendapat perkhidmatan yang lebih baik daripada ini jika anda seorang peniaga Bitcoin. Ia tidak terlalu penting ketika menggunakan Altcoins, walaupun bagi pedagang pemula yang hanya menguji perairan, mungkin ada baiknya Anda memulai dengan perkhidmatan yang menggunakan pendekatan yang berpusat pada pelanggan. Hasilnya, kami mengesyorkan BitMEX sepenuh hati dan berharap anda mempunyai pengalaman perdagangan yang hebat.

BERMULA DENGAN BITMEX

Pertukaran Cryptocurrency: Cara Mereka Berfungsi

Mekanisme untuk platform perdagangan seperti itu sebenarnya sangat mudah dan mudah. Mereka tidak banyak meminta tetapi percaya memberikan perkhidmatan berguna yang dapat memberi manfaat kepada pelanggan mereka. Perkara pertama yang mereka perlukan adalah anda log masuk ke laman web mereka. Setelah melakukannya, anda akan mendapati diri anda dibimbing dengan lancar sepanjang keseluruhan proses. Walau bagaimanapun, ini bergantung pada jenis perkhidmatan yang anda pilih. Walaupun ada di antara mereka yang percaya bahawa kepuasan pelanggan adalah yang terpenting dan berusaha keras untuk menjadikan pengalaman laman web anda menyenangkan dan lancar, yang lain mungkin tidak begitu perhatian. Oleh sebab itu, menjadi sangat penting bagi anda untuk memilih jenis perkhidmatan yang tepat, yang bukan hanya menjadi yang terbaik ketika datang ke perkhidmatan yang ditawarkan, tetapi juga sangat menjaga pelanggannya.

Perkara Yang Anda Perlu Tahu

Sekarang sebelum anda membuat pilihan terakhir untuk perkhidmatan mana yang akan anda jalani, kami mencadangkan anda untuk menyelesaikan beberapa perkara terlebih dahulu. Perkara pertama yang perlu anda pertimbangkan adalah mata wang yang sebenarnya anda berminat untuk hadapi. Katakan kami ingin berniaga Litecoin, atau mungkin berminat membeli sebilangan barang itu.

Sekiranya demikian, anda perlu terlebih dahulu mencari platform dan mengetahui sama ada mereka menawarkan perkhidmatan berasaskan Litecoin. Sudah tentu, itu tidak semestinya sukar untuk diukur, kerana perkhidmatan ini biasanya cenderung untuk menyenaraikan perkara seperti itu di halaman utama. Seterusnya, anda mungkin ingin melihat kos transaksi yang akan dikenakan kepada anda. Tidak diketahui oleh sebilangan pengguna, banyak perkhidmatan ini cenderung mengenakan sedikit kos transaksi untuk setiap transaksi yang anda lakukan dengan perkhidmatan tersebut.

Pasti akan memberi perkhidmatan yang baik kepada anda untuk mengetahui terlebih dahulu mengenai caj tersembunyi tersebut dan memastikan bahawa anda memilih perkhidmatan yang memerlukan kos paling sedikit. Akhirnya, satu perkara terakhir yang perlu anda lakukan ialah mungkin melihat beberapa ulasan yang ditinggalkan oleh pelanggan terdahulu di laman web atau platform lain. Sekiranya laman web itu benar-benar baik, kemungkinan anda akan mendapat beberapa ulasan pelanggan yang benar-benar positif di Internet yang mengesahkannya sama.

Sekiranya tidak, maka setelah anda melihat ulasan pelanggan, anda juga akan diberitahu tentang perkara itu. Setelah anda diberitahu tentang pendapat umum mengenai perkhidmatan ini, anda akan lebih bersedia untuk membuat keputusan yang tepat untuk diri anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me