Kajian LocalBitcoins – Ulasan yang Jujur

Akhir-akhir ini, kita semua telah mendengar mengenai fenomena “Bitcoin”. “Apa itu?”, “Dari mana asalnya?”, “Bagaimana saya mendapatkan semuanya?” Malangnya, ini bukan Pokemon Go. Tidak perlu; oleh itu, terima kasih, untuk menangkap dan memerangi orang untuknya; sebaliknya, kita boleh berunding dan berniaga seperti bagaimana orang beradab.

Apa itu LocalBitcoins?

Mari kita mulakan dengan asas-asasnya. Ditubuhkan pada tahun 2012, oleh Jeremias Kangas, LocalBitcoins adalah syarikat permulaan di Helsinki, Finland. Tujuan utama mereka adalah untuk melihat secara langsung perdagangan bitcoin antara pembeli dan penjual yang tidak memerlukan pengawasan antara mereka sendiri semasa perdagangan. Juga dikenali sebagai perdagangan “over-the-counter”. Atau dengan istilah yang lebih sederhana: Jeritan terbuka untuk rakyat.

Pengguna melalui rangkaian menghantar iklan di laman web; di mana mereka menyatakan kadar pertukaran yang mereka rela menjual bitcoin mereka di. Pengguna yang tertarik akan bertemu dengan orang yang menjual bitcoin atau melakukan transaksi menggunakan perbankan dalam talian. Keseluruhan sistem ini berada di bawah konsep Escrow yang dikembangkan oleh Jeremias Kangas sendiri.

Bersama ini, LocalBitcoins juga menyediakan reputasi dan mekanisme maklum balas / program untuk pengguna dengan perkhidmatan escrow dan rundingan. Di sinilah LocalBitcoins memulakan program di mana pengguna dapat menilai antara satu sama lain dalam komuniti dalam talian untuk membina rasa kepercayaan melalui reputasi.

Seperti yang telah kita perhatikan, mari kita lihat kebaikan dan keburukan LocalBitcoins:

Kelebihan:

 • Dari segi privasi, LocalBitcoins menyediakan cara yang paling selamat untuk menangani transaksi iaitu membeli Bitcoin.
 • Di beberapa negara, LocalBitcoins mungkin satu-satunya cara untuk menjual / berdagang bitcoin.
 • Bukan sahaja privasi disediakan tetapi pelbagai pilihan (kaedah pembayaran) tersedia untuk membeli Bitcoin.
 • Tidak memerlukan ID pengesahan.
 • Tidak ada konflik politik dan campur tangan pihak ketiga.

Keburukan:

 • Pengguna perlu mengetahui penipuan, oleh itu, langkah berjaga-jaga dan berhati-hati harus dilakukan agar tidak dijarah.
 • Apabila menggunakan wang tunai sebagai kaedah pembayaran, ia cenderung sedikit mahal kerana banyak orang yang sanggup berbelanja tambahan untuk menerima tawaran privasi LocalBitCoin.
 • Biasanya tidak sesuai untuk pembeli yang melabur dalam banyak Bitcoin.
 • Oleh kerana perkara di atas, penjual akan bertanya atau bertanya mengenai ID pengesahan.
 • Melakukan transaksi cepat biasanya bergantung pada kaedah pembayaran.
 • Beberapa kaedah pembayaran seperti Paypal mempunyai ciri pembayaran yang boleh dibalikkan, yang sebenarnya; berisiko.

Sebagai sudut pandang umum, LocalBitcoins tidak mengenakan had seperti itu kepada pengguna, pengguna bebas berurusan dengan berapa banyak bitcoin yang ingin mereka jual atau beli termasuk hadnya juga. Ini adalah pengalaman luar biasa bagi pengguna kerana tidak ada batasan yang diberikan bersama dengan tawaran privasi. Nampaknya pengguna mencapai tahap perundingan yang adil tetapi sejauh mana sebenarnya boleh dipercayai? Lebih-lebih lagi, adakah semua negara mempromosikan pertukaran perdagangan seperti itu?

Berkaitan dengan negara-negara, LocalBitcoins terdapat di hampir semua syarikat kecuali Jerman dan State of New York. Ini kerana LocalBitcoins telah menolak New York kerana BitLicense. Saat ini seperti yang dinyatakan, 248 negara dan 15971 kota mempunyai penukar untuk menyediakan bitcoin antara pembeli dan penjual.

BERMULA DENGAN LOCALBITCOIN!

Oleh itu, apa yang menjadikan LocalBitcoins berbeza daripada pertukaran perdagangan lain?

 • Berurusan dengan manusia: Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, tidak ada pihak ketiga atau campur tangan politik apa pun yang dapat mengganggu transaksi yang berlaku. Tidak seperti laman Bitcoin terpusat yang lain, tidak ada ketua korporat, oleh itu, prosesnya ramping dan pantas dan Bitcoin diterima serta-merta. Oleh itu, fokus utama bukanlah ke arah satu negara dengan negara lain melainkan antara satu pengguna dan komuniti dalam talian.
 • Kaedah pembayaran yang menyokong: LocalBitcoins dapat menyokong setiap kaedah pembayaran yang digunakan oleh komuniti pengguna.
 • Privasi: Sekali lagi, seperti yang disebutkan, privasi adalah salah satu ciri yang menonjol di mana ia menawarkan pertukaran perdagangan P2P.

LocalBitcoins vs pertukaran tunai lain:

Selain LocalBitcoins, ada pilihan lain untuk perdagangan P2P di mana orang masih menemui pertukaran yang berbeza yang menonjolkan ciri penting untuk tidak menghadapi krisis ekonomi dan isu-isu yang sering dihadapi oleh pertukaran mata wang pusat.

 • BitSquare

Dari pertukaran fiat ke altcoin ke bitcoin, BitSquare adalah pakej terdesentralisasi sepenuhnya yang terdiri daripada tiga jenis mata wang ini. Lebih-lebih lagi, ia dihoskan pada pelayan yang tidak terpusat sendiri, oleh itu, mengambil definisi desentralisasi kepada makna literal. Ini meletakkan BitSquare ke situasi yang menguntungkan kerana ia berjalan di node oleh itu kebal terhadap peretasan, perisian hasad, dan penapisan. Menggunakan perkhidmatan tersembunyi Tor dan memasukkan semua data peribadi melalui wayar membolehkan pengalaman yang selamat bagi pengguna.

Namun, berbanding dengan LocalBitcoins ada moderator yang dapat masuk dan menyelesaikan caj dengan bayaran atau denda disiplin kepada orang yang berkelakuan tidak baik semasa melakukan perdagangan atau kepada dua atau lebih pengguna. Pembeli, penjual, dan moderator memegang ‘kod peribadi’ untuk melepaskan dana.


Sebenarnya, ia mempunyai kecairan yang rendah tetapi perlahan-lahan meningkat dari masa ke masa. Seperti yang telah disebutkan, ia dapat mendukung pertukaran seperti altcoin dan pertukaran fiat tanpa memerlukan token proksi.i.e (pengesahan pengesahan).

 • Bitkan

Bitkan adalah aplikasi yang tersedia untuk iOS dan Android yang menyediakan perjodohan pedagang bitcoin P2P. Menggunakan pasaran OTC di mana peniaga ditambahkan ke kawasan pengguna dengan sebut harga beli dan jual mereka. Pengguna mempunyai fleksibiliti untuk memilih pedagang yang ingin mereka buat perjanjian, hubungi mereka melalui aplikasi dan mengatur transaksi / perdagangan yang akan dilakukan.

Bitkan menggunakan kaedah escrow tradisional di mana mereka merasa pengguna dapat dilindungi sehingga dianggap oleh banyak orang sebagai perkhidmatan yang lebih mudah diberikan daripada LocalBitcoins. Contoh: China – ini adalah titik fokus utama di mana jumlah perdagangan Bitcoin meningkat dua kali ganda berbanding bulan-bulan sebelumnya.

Pengguna diberi kebebasan untuk berdagang dan membeli duit syiling tetapi memesan jumlah / jumlah yang besar, iaitu lebih dari 5 BTC sehari boleh menyebabkan pengguna mematuhi prosedur KYC dan ADL yang mengakibatkan berkongsi maklumat peribadi.

 • Menyenangkan

Bekerja dengan cara yang serupa dengan LocalBitcoins, pengguna dapat berdagang atau membayar Bitcoin untuk mata wang fiat melalui penggunaan mekanisme pembayaran di luar jalur iaitu data yang ditransfer menggunakan aliran bebas dan bukan aliran data jalur utama.

Moderator pertukaran mengawal bitcoin melalui mekanisme escrow terpusat. Walau bagaimanapun, ia berada di belakang LocalBitcoins tetapi perlahan menunjukkan kecenderungan peningkatan yang meningkat.

Sebagai perbandingan, LocalBitcoins dan Paxful adalah serupa dari segi proses perdagangan. Setiap penjual yang terdapat di Paxful, serta LocalBitcoins, mempunyai reputasi terkenal mengenai perdagangan masa lalu bersama dengan kadar pertukaran Bitcoin. Tetapi kerana penjual memberikan cukup atau pelbagai kaedah pembayaran yang berbeza, mereka cenderung akan mengenakan bayaran lebih tinggi.

Proses membeli Bitcoin dengan Paxful:

 • Pengguna memutuskan jumlah Bitcoin untuk dibeli / dibeli.
 • Pengguna memilih mata wang di mana kadar pertukaran akan dikira.
 • Pemilihan kaedah pembayaran – pelbagai pilihan.
 • Penjual yang berbeza akan ditunjukkan.
 • Sembang langsung dalam talian untuk membincangkan urus niaga.

LocalBitcoins mempunyai pengalaman yang lebih digital berbanding Paxful kerana mereka telah lama beroperasi di lapangan. Tetapi, pada akhirnya, semuanya bergantung kepada penjual.

 • Dinding Syiling

Wall of Coins memberikan pengalaman pemula kepada pengguna yang akan senang membeli dan menjual Bitcoin menggunakan wang tunai. Ia mempunyai sistem SMS yang luar biasa di mana ia membawa pengguna pengalaman yang selesa semasa membeli dan membeli bitcoin dengan wang tunai.

Platform ini tersedia di 13 negara termasuk Jerman, United Kingdom, dan Amerika Syarikat. Tidak ada had rasmi seperti itu tetapi semuanya bergantung pada tawaran yang tersedia dari penjual. Satu kelemahan adalah bahawa kebanyakan penjual tidak bersedia menjual sejumlah besar Bitcoin, kerana mereka tidak mempunyai sejumlah besar Bitcoin sendiri.

Dari segi privasi, pengguna perlu menyerahkan nombor telefon mereka untuk pengesahan. WOC mungkin meminta lokasi pengguna tetapi hanya untuk mengetahui cawangan bank yang berdekatan.

Pada langkah terakhir, diperlukan waktu 15 minit untuk menerima Bitcoin setelah pengesahan daripada pembeli, namun semuanya bergantung pada masa penjual untuk membuat pengesahan dengan pembayaran (waktu standard adalah 15 minit).

Bagi pembeli, yuran tidak ditunjukkan kepada orang ramai tetapi dalam harga Bitcoin yang disebutkan, tetapi menambahkan kelebihan kepada pengguna kerana bayarannya hanya 1-2%, jadi harganya cukup rendah. LocalBitcoins hanya mengenakan bayaran sehingga 1%, oleh itu, WOC mungkin kelihatan mahal secara perbandingan tetapi tidak terlalu mahal.

Kembali ke tinjauan LocalBitcoins

Pengguna yang ingin membeli Bitcoin melalui deposit tunai pada amnya perlu menunggu selama satu jam untuk menerima bitcoin. Walaupun, jika berlaku pertukaran wang secara bersemuka atau secara langsung, ia akan memakan masa yang lebih sedikit dan lebih mudah untuk diatur. Sayangnya, seperti yang disebutkan, kecepatan pengiriman akan memakan waktu sekitar 15 minit sehingga dapat memakan waktu.

Mengenai biaya, seperti yang disebutkan, hanya 1% telah dikenakan untuk semua jenis perdagangan tetapi harganya akan berbeza karena inflasi berdasarkan metode pembayaran.

Soalan sebenar yang diajukan adalah:

Bolehkah anda mempercayai LocalBitcoins?

 • Merujuk kepada sejarahnya, ia adalah salah satu platform yang mapan untuk menukar Bitcoin.
 • Walau bagaimanapun, disarankan agar pengguna tidak menyimpan bitcoin mereka di dompet kerana boleh berisiko disebabkan oleh penipuan atau sebab yang tidak dijangka secara tiba-tiba.
 • Secara keseluruhan, reputasi itu baik tetapi reputasi setiap pengguna mesti diperiksa untuk mengelakkan penipuan di bursa.

BERMULA DENGAN LOCALBITCOIN!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector