Kako kupiti Bitcoin pomoću Electruma – Vodič za Electrum novčanik

Kupnja bitcoina više nije gnjavaža. Doslovno imamo stotine mogućnosti za odabir. Nije važno želite li više razmjene kriptovaluta ili novčanike, za svakog postoji ponešto. Ako recimo da se odlučite za kupnju svojih bitcoina putem usluge razmjene, tada imate širok raspon opcija poput Coinmama, Coinbase ili CEX.io, koje su sve jednako učinkovite u usmjeravanju vaših sredstava na pravilan način i pružanju najboljeg usluga za vaš trud.

Inače, ako vjerujete da vam novčanici mogu služiti bolje, jednostavno odaberite jedan s popisa najboljih novčanika dostupnih na tržištu danas. Na raspolaganju su vam Electrum, Ledger, Trezor i još mnogo toga, koji su podjednako dobro opremljeni kako bi vam pružili najbolje usluge po najpovoljnijim cijenama. Ali za koju biste se stvarno trebali odlučiti?

Hoće li se novčanik pokazati profitabilnijim, i ako da, koji je najbolji izbor za vas? Da bi odgovorio na takva i mnoga pitanja, ovaj članak želi pružiti neke intrigantne činjenice i uputiti vas u cjelokupni postupak kupnje Bitcoina s jednim od najučinkovitijih novčanika kriptovaluta bogatih današnjicom, novčanikom Electrum.

Kupnja bitcoina pomoću Electruma

Kupujte bitcoin s elektrumomKao jedan od najpopularnijih i najčešće korištenih novčanika za kriptovalute, Electrum ima prilično značajan udio na tržištu. Ima dobro uspostavljenu bazu potrošača, koja se širi svakim danom, a postojeći kupci više ne bi mogli biti zadovoljni uslugom koju im nude.

Electrum je jedan od rijetkih Bitcoin novčanika na današnjem tržištu koji je uspio postići finu ravnotežu između korisnosti i stručne funkcionalnosti.

To znači da je ovaj novčanik sjajan ne samo za iskusne korisnike koji traže napredne funkcionalnosti i značajke, već podjednako dobro funkcionira i za korisnike koji su novi u žanru kriptovaluta i trenutno uče trikove trgovine.

No, znate li da Electrum izvrsno funkcionira i kao kanal za kupnju bitcoina? Točno, osim što ga upotrebljavate za pohranu svojih Bitcoina, čak ga možete koristiti i za kupnju s različitih platformi. To je značajka koju nisu spremni ponuditi mnogi drugi Bitcoin novčanici i dio je razloga zašto je Electrum novčanik tako sjajan.

Ali da biste razumjeli kako to možete učiniti i iskoristiti puni potencijal novčanika, prvo morate shvatiti kako to funkcionira do samih osnova, a također pogledajte korak po korak postupak koji možete koristiti za kupujte kriptovalute za sebe. U ovom članku želimo učiniti upravo to.

Electrum: Postavljanje

Da bi bilo koja aplikacija radila na najbolji mogući način, neophodno je imati najnoviju verziju instaliranu na vašem sustavu. Programeri imaju težak posao. Nije baš da oni naprave aplikaciju i onda završe s njom. Jer u oštroj konkurenciji kakva su danas postala naša tržišta, oni moraju nastaviti izmišljati sebe i svoj proizvod. Takav je slučaj i s novčanicima.

Iako je Electrum u početku objavljen s prilično minimalnim značajkama, kasnije je primio neka zaista promjena u igrama i postao aplikacija koja je danas. Stoga, kako biste išli u korak s vremenom i iskoristili sve mogućnosti novčanika, toplo preporučujemo nadogradnju na najnoviju verziju prije nego što započnete s bilo čim.

Izvrsna značajka koju Electrum ugošćuje je njegova raznolikost. Iako su neke aplikacije ili novčanici dostupni samo odabranom broju korisnika, programeri Electruma istaknuli su da je Electrum pušten tako da mu imaju pristup gotovo sve vrste korisnika i da mogu uživati ​​u njegovim uslugama.

Slijedeći iste osjećaje, Electrum je dostupan za sve vrste operativnih sustava, odnosno dostupan je i za Mac, Windows i Linux. Samo trebate pronaći verziju novčanika koja odgovara operativnom sustavu koji koristite, a zatim ga instalirati na vaš sustav. Međutim, provjerite jeste li preuzeli najnoviju verziju novčanika.

Korisnike Androida, međutim, ne treba razočarati jer je Electrum novčanik dostupan i na Android platformi. Mobilna verzija Electrum izrađena je s toliko iskrenosti kao i verzija za radnu površinu. Primjenjuje gotovo sve značajke i jednako je brz i prikladan sa svojim uslugama.


Sada će stvarna instalacija programa ovisiti o verziji Electruma koju ste instalirali i operativnom sustavu koji koristite na računalu. Međutim, u svakom je slučaju vrlo jednostavan i samo zahtijeva da slijedite upute na zaslonu. Nakon što završite s postupkom instalacije, morate pokrenuti program.

Čim to učinite, dobit ćete upit u kojem ćete zatražiti da odaberete. Možete stvoriti novi novčanik ili možete vratiti prethodni novčanik. Budući da smo trenutno novi na platformi, jednostavno odaberite prvu opciju, a to je stvoriti novi novčanik i kliknuti na sljedeću bez ometanja ostalih zadanih postavki.

Sljedeći je korak prilično presudan dio procesa. Na sljedećem će se zaslonu u prikazanom prozoru nalaziti sjeme vašeg generiranja novčanika. Sjeme generacije novčanika je poput adrese vašeg novčanika koju morate znati samo vi i vi sami. Bit će to niz od trinaest riječi, koje morate vrlo pažljivo i sigurno zapamtiti ili negdje zabilježiti.

Imajte na umu da je ovaj niz presudan jer će se koristiti za oporavak novčanika u slučaju da se dogodi neka vrsta problema poput ozbiljnog kvara sustava ili programske pogreške i ako izgubite pristup novčaniku. Međutim, osim u svrhu oporavka, ako vam se dogodi da izgubite sjeme generacije novčanika i padne u pogrešne ruke, moglo bi se koristiti i za točnu reprodukciju vašeg Bitcoin novčanika i krađu ili upotrebu svih bitcoina u njemu.

Iz tog je razloga važno paziti da sjeme ne izgubite i također ga imati cijelo vrijeme na dohvat ruke u slučaju da trebate oporaviti novčanik.

Kad završite sa svime tim, dobit ćete upit za postavljanje lozinke. Sada je lozinka za vaš Electrum novčanik gotovo jednako važna kao i lozinka za internetsko bankarstvo, tako da je bolje postupajte s istom pažnjom. Pazite da ga ne izgubite ili zaboravite.

Jednom kada postavite lozinku, službeno ste gotovi. Sada će vam se prikazati prazan zaslon. Iako će zaslon trenutno biti prazan, čim započnete obavljati transakcije, detalji tih transakcija počet će se prikazivati ​​na ovom zaslonu kronološkim redoslijedom.

Sada morate ići naprijed i započeti s vlastitim transakcijama. Da biste u novčanik primili određenu količinu Bitcoina, prvo morate imati adresu. Ova će adresa nekako biti poput vaše adrese e-pošte, osim što neće biti jedinstvena i imat ćete fleksibilnost da je mijenjate kako želite.

Nakon što kliknete opciju Primanje na sučelju Electrum, bit ćete preusmjereni na zaslon na kojem ćete morati dati adresu za primanje kovanica. Na kartici primanja prikazat će se poduži popis, koji će sve biti kombinacija brojeva i znakova. Ono što trebate učiniti je odabrati jedan s ovog popisa i ta će stavka popisa služiti kao adresa na koju ćete primati novčiće. Za sada možete odabrati prvu i krenuti naprijed.

Kako kupiti BTC

Sada da dođemo do srži članka, odnosno kupovine Bitcoina putem vaših Electrum novčanika. To bi moglo iznenaditi većinu naših čitatelja, ali razmjena Bitcoina za stvarni novac, ili čak obrnuto, zapravo je lukav postupak. Uključeno je poprilično rizika i puno stvari treba uzeti u obzir. Ali ne morate se brinuti, jer ćemo vas u ovom članku voditi i zaobilaziti sve poteškoće koje se mogu pojaviti u procesu.

Stvarno pitanje s kojim se suočava razmjena stvarne valute u Bitcoin je da su razmijenjeni tokeni potpuno anonimni. Stoga su takve transakcije obično vrlo sklone prijevarama i prijevarama. I to je upravo razlog zašto su tvrtke koje se bave takvim transakcijama i pomažu kupcima da kupe Bitcoin u zamjenu za novac toliko posebne o identitetu svojih korisnika.

Također, morate biti oprezni prema ljudima, uslugama ili organizacijama koje tvrde da će vaše Bitcoine zamijeniti za novac bez traženja bilo kakvih dokaza o identifikaciji ili pojedinosti poput dokaza o adresi. Takve ponude najčešće su prijevara namijenjena dupliciranju ljudi.

Nakon što pokrenete transakciju na usluzi mjenjača po vašem izboru, i molim vas da osigurate da ste dali adresu na svoj Electrum novčanik, dobit ćete obavijest koja kaže da je transakcija na čekanju. Može potrajati neko vrijeme, ali prilično brzo status transakcije promijenit će se iz čekanja u uspješnu. To se događa čim Bitcoin mreža prizna transakciju.

Čim novac koji ste platili očisti i primi prodavatelj, primijetit ćete promjenu u vašem Electrum novčaniku. Prije svega, Bitcoin koji ste dobili prikazat će se kao dostupan na novčaniku, a upravo izvršena transakcija sada će biti navedena na prvoj stranici sučelja.

Sada se morate sjetiti adrese koju ste dali na burzi, jer ta određena adresa tada postaje adresa za primanje te transakcije. Kada prijeđete na odjeljak vašeg novčanika sa svim adresama, moći ćete vidjeti da adresa primatelja sada prikazuje saldo točno iste količine Bitcoina kao što ste upravo kupili.

Slanje bitcoina

Upravo smo opisali kako se baviti kupnjom Bitcoina i primanjem Bitcoina na svoj Electrum novčanik, ali kako bismo ovaj članak učinili što opsežnijim i što informativnijim za vas; sada objašnjavamo kako slati bitkoine iz svog Electrum novčanika drugima. Postupak je jednako jednostavan kao i postupak primanja i ne zahtijeva puno koraka koje treba izvršiti.

Ali prvo, morate znati adresu na koju trebate poslati svoje Bitcoine. Baš kao što ste naveli adresu u trenutku kupnje, trebat će vam adresa na koju ćete poslati svoje Bitcoine. Nakon što dobijete adresu, samo trebate prijeći na karticu za slanje na odgovarajućem Electrum novčaniku. Kad ste tamo, morat ćete unijeti broj Bitcoin-a koji želite poslati.

Ovdje ćete također morati unijeti adresu na koju šaljete te kovanice. U ovom trenutku važno je napomenuti da, iako vam određene usluge naplaćuju osnovnu naknadu za obavljanje transakcija kriptovaluta, neke usluge to ne čine. Također, iako neke usluge mogu naplatiti nešto veću naknadu od drugih, možda ćete htjeti uzeti u obzir i vrstu usluge koju nude.

Dakle, dok odabirete Bitcoin novčanik ili mjenjačnicu, preporučujemo vam da ne provjerite samo naknadu koju naplaćuju već i vrstu usluge po kojoj su poznati. Na taj ćete način moći donijeti prilično informiranu odluku i ujedno dobiti najbolju moguću ponudu. Electrum također naplaćuje malu naknadu za Bitcoin transakcije i o tome ćemo biti pravilno obaviješteni u ovoj fazi.

Naknada će vam biti automatski naplaćena i prikazana. Jednom kada pristanete na to, a svi ostali detalji transakcije budu provjereni i provjereni, možete to slobodno potvrditi i tada ste gotovi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector