Koinex Review – Indijska razmjena za više kriptovaluta

Pojava kriptovaluta prepoznata je nedavno kada je postigla visoku vrijednost. Do tada su ljudi bili nepažljivi prema ovoj novoj tehnologiji blockchaina i kriptovaluta. Potražnja za kriptovalutom raste iz dana u dan, a time se povećava i potražnja za platformama za njezinu kupnju. Mnoge platforme već postoje, a mnoge druge se razvijaju. Jedna razmjena koja je nedavno utemeljila svoje korijene na ovom polju je Koinex.

Koinex je platforma za trgovanje kriptovalutama sa sjedištem u Indiji, gdje se mogu kupovati i prodavati kriptovalute s indijskom fiat valutom. Osnovali su ga Rahul Raj (IIT Kharagpur), Rakesh Yadav (IIT Delhi), Aditya Naik (BITS Pilani). Zajedno s Bitcoinom, ova platforma također podržava više kripto valuta poput Ethereuma, Litecoina, Ripplea i Bitcoin Casha. Neke od lokalnih platforma za razmjenu bitcoina poput ZebPay, CoinSecure, Unocoin, Coinome već su postojale prije Koinexa u Indiji.

ZebPay je prva tvrtka koja je lansirala Bitcoine u Indiji poznata je kao najbolja indijska platforma za razmjenu bitcoina. Osigurava vlastiti novčanik i dostupan je kao mobilna aplikacija. CoinSecure kao najveća platforma za trgovanje bitcoinima, s mobilnom aplikacijom, sviđa se mnogim korisnicima. Međutim, ne pruža trenutne depozite, kao u slučaju Koinexa. Unocoin je također platforma za trgovanje bitcoinima, a Coinome je jedan koji prihvaća različite kriptovalute u svojoj platformi za razmjenu. Trenutno je glavna i najsigurnija platforma za razmjenu bitcoina u praksi Koinex.

POČNITE S KOINEX-om!

Koinex pregled

U posljednje vrijeme, uspostavljena platforma za razmjenu kriptovaluta, Koinex podržava više valuta i raste kao popularno web mjesto u Indiji. Trgovci i kupci kriptovaluta povezani su s ovom platformom, a trgovanje je olakšano fiat valutom (INR). To je nova platforma koja je Indijance uvela u svijet kriptovaluta.

Početak rada s Koinexom

Stvaranje računa je vrlo jednostavno, što je prvi korak, a zatim korak provjere KYC. Uključuje podnošenje bilo kojeg dokaznog dokumenta zajedno s uplatom od 100 INR koja će biti vraćena. PAN kartica je obavezna za povezivanje vašeg bankovnog računa s završetkom postupka. Nakon što sve ove detalje doda i potvrdi KYC (traje 48 sati), možete započeti trgovanje početnim polaganjem. Jedna od značajki koja je ovdje nova i jedinstvena jest da svoj bankovni račun možete dodati kao primatelja uplate, a detalje o tome možete pronaći na kartici ‘Stanje’ na vašem Koinex računu. Novac ovu stranicu automatski dodaje na vaš račun (u roku od 5 minuta) nakon polaganja sredstava, treba položiti najmanje 2500 INR.

Osim putem bankovnog računa, novac možete položiti putem različitih novčanika kao što su Airtel novac, Jio novac, PayUMoney, Ola money, PayZapp i drugi. Polaganjem novca putem ovih novčanika naplatit ćete naknadu za uslugu od 2%.

Trgovanje kriptovalutom

Ova web stranica ne nudi zamjenu novca između novčića. Možete kupiti ili prodati kriptovalutu u zamjenu za INR. Što se tiče trgovanja, vrstu kriptovalute treba odabrati u početku. Trgovačko sučelje zahtijeva određenu doradu u smislu nekih značajki, poput prikaza ukupnog volumena kupnje i prodaje koji je potreban kupcu / prodavaču. Pruža značajku grafikona uživo koja je značajna. Postoji mana u trgovačkom dijelu Koinexa. Kupac ili prodavač ne mogu pogledati ukupan iznos nakon izračuna u decimalnim zarezima kada planiraju kupiti bilo koju kripto. Ovo bi uskoro trebalo popraviti i nadograditi.

Koinex ima malu naknadu za trgovanje (0,4%), a plaćanja putem novčanika naplatit će vam trošak od 2%. Međutim, ne postoji naknada za trgovanje za korištenje prijenosa sredstava NEFT / IMPS. Treba izvršiti najmanje 2500 rupija transakcije da biste položili novac na svoj račun Koinex.

Razina sigurnosti Koinexa

Sigurnost je važan čimbenik koji treba uzeti u obzir kada je u pitanju kriptovaluta. Koinex pruža sve najnovije i napredne sigurnosne mjere, zajedno s kombinacijom topla i hladna spremišta za depozite sredstava. Postoji dvofaktorska provjera autentičnosti (2FA), koju bi trebalo omogućiti pomoću aplikacije Google autentifikator. Omogućena je dvofaktorska provjera autentičnosti putem SMS-a ili e-pošte, no nužno je omogućiti je pomoću aplikacije Google ovjera. Jedinstvenu lozinku treba postaviti pomoću Dashlane-a za upravljanje lozinkom.

Koinex nudi besplatni novčanik za pohranu vaših kovanica, ali nije najsigurnije mjesto za pohranu vaših kovanica. Razlog je taj što se privatni ključ koji se koristi kao sigurnosna mjera pohranjuje u njihovu bazu podataka, a razmjena još nije centralizirana. Stoga je novčanik osjetljiv na hakere, pogotovo kad se u njemu nalazi ogromna količina novčića.


Incident koji prikazuje nedostatak sigurnosnih mjera dogodio se prije nekoliko godina poznat pod nazivom Mt.Gox hack. Oni su obrađivali više od 70% Bitcoin transakcija u cijelom svijetu. U veljači 2014. Mt. Gox je zatvorio svoje web mjesto ukidajući sve usluge trgovanja i razmjene. Izgubili su 350 milijuna dolara u bitcoinima i zatražili zaštitu od stečaja od vjerovnika. To jednostavno ilustrira da je uzaludno imati bitcoin na Mt.Goxu jer nisu posjedovali niti jedan privatni ključ. Bolje je svu kriptovalutu koju posjedujete staviti u tvrdi novčanik, nego u neki drugi ranjivi novčanik.

Kupite / prodajte iskustvo

Koinex s intuitivnim sučeljem ne ograničava količinu trgovine, kao na drugim trgovinskim burzama. Koinex primjenjuje točan algoritam za podudaranje cijena i sve se transakcije provode strogo prema tom algoritmu. Da ilustriramo na primjeru – Pretpostavimo da dajete narudžbu za kupnju INR 200 XRP u 10.50, tada morate pronaći nekoga tko prodaje XRP u vrijednosti od INR 200 u 10.50, potpuno iste vrijednosti kao i vaša. Za prodavatelja koji prodaje XRP u vrijednosti od 200 INR za 10,75 ne može se smatrati da trguje s vama.

Nadogradnja trgovine koja se sastoji od ovog algoritma za podudaranje cijena tek slijedi, kako bi se izbjeglo da transakcije koje uključuju nisku trgovinu postanu nesigurne.

Iskustvo pologa / isplate

Oznaka odredišta potrebna je za Ripple transakcije kako bi se izbjegla zabuna među korisnicima oko pologa / isplate. Sva isplate iz novčanika Koinex INR dostupna su na povezanom bankovnom računu. IMPS se primjenjuje na povlačenja kredita do 200 000 INR (u roku od 5 minuta). Isplata više od 200.000 INR vrši se pomoću NEFT-a (u roku od 3-4 radna sata). Isplata s bilo kojeg drugog bankovnog računa koji nije Koinexov povezani bankovni račun nije primjenjiva na transakcije. Naknada za povlačenje razlikuje se za različite kriptovalute. Bitcoin (0,001BTC), Ethereum (0,001ETH), Ripple (0,02XRP), Litecoin (0,01LTC), Bitcoin Cash (0,001BCH), indijska valuta (INR 0).

Naknada za transakcije

Trenutno se za kupnju kriptovaluta primjenjuje minimalna naknada od 0,4%, dok je naknada prilično visoka pri povlačenju Litecoina (0,01 LTC) i Bitcoina. Štoviše, Koinex podržava druge pristupnike za plaćanje koji za trenutne depozite troše 2%. IMPS i NEFT su druge mogućnosti plaćanja koje podržava Koinex, a koje ne uključuju nikakvu naknadu, ali treba sat ili dva za dovršetak transakcija.

KOIN Chat

Nakon što je KYC potvrđen, imat ćete pristup otvorenom chatu, gdje možete pregledavati chatove prijavljenih članova i u tome također možete sudjelovati. Ova značajka ponekad pomaže u ograničavanju volumena trgovanja, samo kada je aktivno oko 150 korisnika. Glavna funkcija ove značajke je pomoći korisnicima u njihovim pitanjima putem chata, što učinkovito provode administratori koji većinu vremena komuniciraju s korisnicima. Jedan zastoj ove značajke je ime nekih korisnika koji su isti što dovodi do nesigurnosti.

Za i protiv Koinexa

Pros

Transakcije koje uključuju indijsku fiat valutu za razmjenu kriptovaluta glavna su prednost Koinexa, koju druge web stranice ne nude. Uz nisku naplaćenu naknadu za trgovanje, ova web stranica uključuje i neke mrežne prijelaze s niskom naknadom za transakcije i druge načine plaćanja koji nude nultu naknadu za povlačenje. Preko ovog web mjesta, uz intuitivno sučelje, nudi se više kripto valuta.

Protiv

Koinex ne uključuje razmjenu novca između novčića. Neke kriptovalute poput Litecoina uključuju relativno malo veću naknadu za povlačenje. Ne uključuje plaćanja polugom i kreditnim karticama, uz ograničavanje veličine trgovine. Slijedi algoritam za točno podudaranje trgovine, što ponekad nije značajno. Tome dodajući, osigurava polaganje minimalnog iznosa prije trgovanja. Korisničku podršku trebalo bi malo poboljšati, ali to je kod svih razmjena.

Donja linija

Iako je Koinex nova platforma, ona raste iz dana u dan. S elegantnim sučeljem i relativno niskom naknadom za trgovanje, stječe popularnost među ljudima u Indiji. Do sada se na ovoj stranici nisu naišle na pogreške, ali mobilna aplikacija prijeko je potrebna kako bi bila lako dostupna korisnicima. Budući da uključuje trgovanje fiat valutom, najbolja je platforma za sve Indijance da se uključe u kriptovalutu. Rastuća potražnja za kriptovalutama pojačala je potražnju za razvojem novih stranica za razmjenu kriptovaluta. Potražnja za kriptovalutom povećana je nakon demonetizacije među Indijancima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector