Kolam Perlombongan Bitcoin Terbaik 2021 – Senarai Kolam Perlombongan Terunggul

BINANCE POOL – Pilihan Teratas Kami

Binance menonjol sebagai pilihan paling dipercayai di kalangan rakan sebayanya. Dengan kredibiliti dan sokongan yang kukuh dalam kumpulan kripto Binance pool pasti bernilai.

KLIK UNTUK SERTAI BINANCE POOL

Adakah anda baru melombong dan berminat untuk menjadi pelombong Bitcoin? Atau adakah anda seorang pelombong dan sedang mencari kolam perlombongan baru? Dalam artikel ini, kami telah mengkaji beberapa kumpulan perlombongan Bitcoin terbaik yang berguna untuk anda mulakan. Mari melompat ke dalamnya!

Apa itu kolam perlombongan Bitcoin?

Pelombong Bitcoin adalah sekumpulan “pelombong” yang terlibat dalam menyelesaikan blok untuk memperoleh karunia / ganjaran. Ganjarannya dibahagi sama rata mengikut kekuatan hash perlombongan mereka. Kumpulan Bitcoin adalah kaedah untuk menggunakan sumber daya mereka dan untuk berkongsi kekuatan hash mereka.

Bukti kerja yang sah harus dikemukakan untuk mendapatkan ganjaran. Pada mulanya, menghasilkan satu blok memerlukan masa bertahun-tahun untuk pelombong yang lebih perlahan dan kemudian kumpulan perlombongan Bitcoin wujud, di mana pelombong akan menerima sebahagian ganjaran blok dan blok akan dihasilkan dengan cepat. Terdapat pelbagai kolam perlombongan Bitcoin dan memilih yang paling popular cukup menarik. Sebaiknya pilih kumpulan Bitcoin kecil untuk mengelakkan kepekatan daya hashing yang berpotensi berbahaya.

Kumpulan Bitcoin di seluruh dunia

China menguasai dunia dari segi memiliki jumlah kumpulan Bitcoin terbesar. Kumpulan Bitcoin diperingkat berdasarkan kekuatan hash yang dikendalikan oleh kumpulan. Berikut adalah senarai kumpulan perlombongan terbesar dengan kekuatan hash mereka berdasarkan maklumat dari carta saham kumpulan Blockchain.

Bermula dari kolam terbesar dan berakhir dengan yang terkecil.

AntPool (25.2%), BTC.TOP (11.2%), BTC.com (10.2%), Bixin (8.1%), BTCC Pool (7.3%), F2Pool (5.4%), ViaBTC (5%), BW.COM (5%), Rangkaian BitClub (4.8%), Bitcoin.com (3%), SlushPool (2.6%), Tidak Diketahui (2.3%), GBMiners (2%), BitFury (1.9%), CANOE (1.2%), 1Hash (1.1%), Telco 214 (1.1%), Eligius (1%) BATPOOL (0.9%), Waterhole (0.6%), ConnectBTC (0.6%), Bitcoin India (0.2%), Solo CKPool (0.2%), BitcoinRussia (0.2%).

Sebelum memulakan perlombongan

Terdapat pelbagai kumpulan perlombongan untuk pelbagai cryptocurrency. Apabila ukuran kolam meningkat, pembayaran akan berkurang, kerana ia akan dibahagi kepada banyak penambang. Terdapat pelbagai jenis ganjaran yang harus anda perhatikan sebelum melombong.

Bayar setiap Saham (PPS) – Jumlah tetap untuk setiap pengguna yang dibayar setiap kali bahagian dihantar.

Berkadar – Pengguna diberikan secara berkadar dengan jumlah bahagian yang disumbangkan oleh mereka.


Berdasarkan skor – Kaedah ini memberi penekanan kepada saham yang lebih baru daripada saham yang lebih lama dan pengguna diberikan secara proporsional berdasarkan masa menyerahkan saham.

Bayar Per Saham N Terakhir (PPLNS) – Ini serupa dengan jenis berkadar tetapi berbeza dalam memberi ganjaran setiap bahagian dalam beberapa pusingan.

Bayaran per Saham Penuh (FPPS) – Ini serupa dengan PPS tetapi termasuk membahagikan yuran transaksi di antara pelombong bersama dengan ganjaran. Bayaran transaksi diagihkan mengikut kuasa hash pelombong.

Bayaran Maksimum Saham Berkongsi (SMPPS) – Sama seperti membayar per saham tetapi akan membayar anda lebih sedikit daripada apa yang diperoleh oleh kumpulan.

Terdapat perbezaan antara kolam perlombongan dan penambangan awan. Kolam perlombongan melibatkan sekumpulan pelombong yang berkongsi ganjaran mengikut bahagian mereka, tetapi penambangan awan melibatkan penyedia perkhidmatan yang harus anda bayar untuk perlombongan dan seterusnya, anda mendapat ganjaran.

12 Kolam Perlombongan Bitcoin Terbaik 2021

1. Kolam Binance

Dompet Binance IoS

Dengan fokus khusus pada PoW (Proof-of-Work) dan PoS (Proof-of-Stake), Binance telah mencipta keseluruhan ekosistem untuk perdagangan, pelaburan, pertukaran, dan penambang. Ini membolehkan pengguna beralih antara fungsi dengan lancar tanpa perlu mengintegrasikan perkhidmatan Binance dengan pihak ketiga.

Dengan visi khusus untuk meningkatkan pendapatan perlombongan, mereka bahkan menawarkan keahlian VIP percuma kepada mereka yang mempunyai kadar hash yang tinggi. Untuk membenarkan ini, Binance mempunyai Kolam Pintar Binance, yang menggunakan algoritma SHA256 untuk menukar kadar hash secara automatik sehingga algoritma yang sama dapat digunakan untuk menambang mata wang yang berbeza.

Algoritma secara automatik beralih ke kadar hash yang lebih tinggi antara BTC, BCH, dan BSV untuk menjamin pendapatan minimum kepada semua pelombongnya.

Bayaran dan Bayaran

Pada masa ini, pembayaran berdasarkan model penyelesaian FPPS dan Nilai Untung secara automatik dianggap membuat pengiraan lebih mudah bagi pekerja. Ganjaran perlombongan dan yuran transaksi kepada pekerja diagihkan berdasarkan kadar hash. Rumus yang digunakan adalah “FPPS = Pendapatan Penyelesaian Harian Purata Teoritis * (1 + Kadar Bayaran Transaksi) * (1 – Kadar Bayaran Kolam Mining)”.

BTC, serta pendapatan perlombongan gabungan, diberikan pada masa yang sama, iaitu, jam 15:00 waktu Beijing.

Kadar perlombongan standard adalah 2.5% – jumlah yang lebih rendah daripada purata berbanding dengan purata pasaran.

Keselamatan

Platform perlombongan dilindungi daripada serangan DDoS menggunakan Cloudflare. Ini memastikan bahawa kuasa hash tidak hilang. Pilihan 2FA (Pengesahan 2-Faktor) terdapat di laman web. Terlepas dari ini, seluruh ekosistem Binance, dari dompetnya hingga platform perdagangan, menerapkan langkah-langkah keselamatan lanjutan. Ekosistem ini bertindak sebagai kepompong kewangan dan perdagangan, yang bermaksud pengguna dilindungi dari perlombongan hingga perdagangan dan pelaburan.  

Kelebihan

  • Pendapatan didasarkan pada model penghasilan FPPS, yang bermaksud sekitar kenaikan 5% dalam peratusan perolehan setiap blok.
  • Sokongan lengkap untuk pelbagai algoritma dan mata wang, dengan pelaksanaan teknologi canggih seperti penyebaran berbilang nod dan pemisahan baca-tulis.
  • Perkhidmatan sokongan 24/7, faedah istimewa dan perkhidmatan khusus untuk pelanggan VIP.
  • Dengan pertukarannya sendiri, makmal, peluncur, dan platform lain, Binance telah mencipta ekosistem lengkap, sehingga memastikan bahawa pelanggan mendapat pelbagai perkhidmatan tanpa harus menukar platform.
  • Sokongan untuk penggabungan gabungan melalui ELA, VCash.

Keburukan

  • Anda tidak akan dibayar sehingga anda mencapai ambang penyelesaian dalam kitaran penyelesaian. 

BERMULA DENGAN BINANCE POOL!

2. AntPool

AntPool adalah kumpulan Bitcoin terbesar dari segi kekuatan hashnya yang berpusat di China. Ia dikendalikan oleh pengeluar perkakasan Bitcoin terbesar di dunia bernama Bitmain Technologies. Anda boleh membuat akaun di AntPool tanpa membayar sebarang bayaran, tetapi perkakasan perlombongan Bitcoin diperlukan bersama dengan perisian perlombongan yang boleh dimuat turun kemudian. Antaramuka cukup ergonomik. Pendapatan anda dapat dilihat di papan pemuka anda dan anda dapat memantau kadar hash anda pada satu minit, satu jam atau setiap hari.

Bayaran dan Bayaran

Membuat akaun di AntPool adalah percuma. Anda dibenarkan memilih tambang solo peer to peer dengan perkakasan anda (yuran 1%) atau boleh memilih antara PPLNS (0% yuran) dan PPS (2.5% yuran). Bayaran yang dikenakan untuk transaksi disembunyikan dan tidak dinyatakan oleh AntPool. Bayaran transaksi Bitcoin telah meningkat baru-baru ini dan AntPool menyimpan 1-2 bitcoin untuk dikumpulkan dari setiap blok, yang tidak dikongsi dengan pelombong dengan jumlah yang tinggi.

AntPool tidak mempunyai dan ambang pembayaran dan membuat pembayaran setiap hari untuk baki melebihi 0.001BTC sekitar jam 10:00 UTC. Setiap blok Bitcoin diberi ganjaran 12.5BTC oleh AntPool.

Keselamatan

AntPool terdiri daripada pengesahan dua faktor, kunci dompet, amaran e-mel sebagai langkah keselamatan. Oleh itu, pengusaha kolam mengabadikan forum mereka sendiri dan terdiri daripada dokumentasi yang mudah dan ringkas untuk tugas utama yang dilakukan oleh pelombong di kolam renang.

Kelebihan

Antpool adalah kumpulan Bitcoin terbesar dan popular dengan antara muka yang rapi untuk permulaan pelombong baru. Anda boleh memilih antara PPLNS dan PPS yang merupakan bonus tambahan. Banyak pilihan sejuk tersedia ketika dikebumikan lebih dalam di kolam renang. Bayarannya cukup bagus. AntPool dilengkapi dengan langkah-langkah keselamatan yang hebat.

Keburukan

Pembayaran harus dikurangkan kerana jumlahnya besar. Bayaran transaksi tidak dinyatakan oleh AntPool.

3. Kolam Renang

Slush Pool adalah Bitcoin Pool pertama yang dilancarkan pada tahun 2010 dengan nama Bitcoin Pooled Mining Server. Laman web ini mendapat blockchain pertama pada tahun 2012 dan sejak itu lebih dari 15000 blok dilombong oleh laman web ini. Slush Pool dikendalikan oleh Satoshi Labs, syarikat teknologi yang berpangkalan di Czech. Dompet Bitcoin luar talian pertama dan peta dunia Bitcoin-centric pertama dibuat oleh Satoshi Labs sebagai tambahan kepada protokol stratum perlombongan yang digunakan oleh kumpulan perlombongan lain. Slush Pool unik kerana menggunakan kaedah berdasarkan Skor, di mana saham lama diberi penekanan yang lebih rendah daripada perkongsian berita pada awal pusingan. Kaedah ini mengelakkan risiko ditipu oleh pelombong lain jika mereka beralih kolam dalam satu pusingan. Akaun demo disediakan untuk diuji oleh semua pelombong baru sebelum benar-benar log masuk. Ini berguna untuk pelombong baru. Pengguna akan dikemas kini secara berkala dengan grafik, maklumat, dan berita melalui nota pelepasan atau akaun media sosial mereka.

Bayaran dan Bayaran

Bayaran transaksi standard 2% ditetapkan dan dikongsi dengan penambang. Ambang ditetapkan untuk baki lebih dari 0.0002BTC dan pembayaran dilakukan secara berkala setelah ambang dilanda pengguna. Kaedah berdasarkan skor membolehkan pengagihan ganjaran yang adil di kalangan pelombong.

Keselamatan

Slush pool sebagai pengesahan dua faktor, penguncian alamat dompet bersama dengan token log masuk baca sahaja, yang disediakan oleh pengguna jika orang lain memantau perlombongan Bitcoin anda. Slush Pool berjalan di pelayan yang sangat selamat, yang melindungi dompet Bitcoin pengguna.

Kelebihan

Slush Pool adalah kolam perlombongan tertua yang mapan. Antaramuka licin dengan ciri unik kaedah berdasarkan skor, yang mengelakkan risiko ditipu.

Keburukan

Bayaran transaksi sedikit tinggi berbanding laman web lain. Walaupun menggunakan kaedah berdasarkan Skor adalah kelebihan, skor pengguna dengan cepat menurun setelah berhenti menambang.

4. F2Pool

F2Pool adalah salah satu kumpulan Bitcoin Cina terbesar, dilancarkan pada tahun 2013. Ia lebih dikenali sebagai kolam perlombongan Discus Fish di dunia perlombongan Bitcoin. Selain Bitcoin, Litecoin, Ethereum, dan Zcash dilombong di sini. Tahap kesukaran dalam perlombongan didasarkan pada kekuatan hash, kerana laman web ini menggunakan protokol perlombongan stratum dan vardiff. Laman web ini dilengkapi dengan antara muka bahasa Inggeris dan mudah dan mudah difahami.

Bayaran dan Bayaran

F2Pool beroperasi pada sistem ganjaran PPS dan mengenakan bayaran 4% yang cukup tinggi. Pembayaran dibuat setiap hari dengan menetapkan had pengeluaran, iaitu 0.001BTC.

Keselamatan

Laman web ini berfungsi berdasarkan protokol HTTPS dan terdiri daripada ciri kunci dompet Bitcoin. Anda tidak dibenarkan menukar alamat e-mel anda setelah didaftarkan, tetapi laman web ini kurang menggunakan pengesahan dua faktor.

Kelebihan

F2Pool membenarkan perlombongan Bitcoin, Litecoin, dan Zcash. Ambang pembayaran benar-benar rendah dan menawarkan pembayaran tetap.

Keburukan

Bayaran (4%) yang dikenakan agak berlebihan jika dibandingkan dengan kumpulan lain.

5. Kolam BTCC

BTCC Pool adalah kolam renang Cina yang dilancarkan pada tahun 2014. Ia adalah syarikat berasaskan Bitcoin yang juga menjalankan pertukaran Bitcoin, dompet dan mencetak bitcoin fizikal dan banyak lagi. Laman web ini terdiri daripada akaun rasmi bernama WeChat, di mana pelombong dapat mengesan kekuatan hash mereka, kekuatan hash kumpulan, dan rangkaian, yang dilengkapi dengan statistik terperinci.

Bayaran dan Bayaran

BTCC Pool sangat telus, kerana ia berkongsi dengan pelombongnya. Laman web ini juga memberikan bayaran transaksi 1-2 BTC untuk setiap blok Bitcoin ke kolam. Pembayaran adalah tetap dan dibuat ke dompet yang dikehendaki pengguna. Pembayaran dibuat segera ke dompet BTCC dan memerlukan 30 minit untuk membayar dompet lain. Laman web ini beroperasi pada model PPS (dengan bayaran 2%) dan mengikuti protokol perlombongan stratum. Akhir-akhir ini, BTCC mengumumkan mengenai beralih ke model perlombongan cryptocurrency baru yang telus bernama FPPS dan juga telah mengumumkan bahawa ia akan mula menawarkan 1% yuran perlombongan untuk pelombong bitcoin. BTCC memberi penghargaan kepada pelombongnya dengan 12.5 BTC, yang sama-sama berpecah sesama mereka.

Kelebihan

BTCC adalah salah satu kumpulan perlombongan Bitcoin terbesar bersama dengan perkhidmatan pertukaran dan dompetnya sendiri. Laman web ini terdiri daripada struktur yuran yang telus dan juga telah memperkenalkan model FPPS ke laman webnya. Ganjaran yang ditawarkan oleh laman web ini sangat baik.

Keburukan

Akaun pengguna yang tidak mempunyai penghasilan di dalamnya akan ditangguhkan oleh laman web setelah 90 hari tidak aktif. Pendapatan akan diperoleh oleh laman web.

6. Eligius

Eligius adalah salah satu kumpulan Bitcoin terkecil yang berpusat di AS, dilancarkan pada tahun 2011. Setelah mendaftar, pengguna diberikan statistik dan grafik yang cukup baik, yang akan memberi idea kepada pengguna tentang menjana pendapatan. Pengguna juga akan dibenarkan untuk melihat statistik pengguna lain di papan pendahulu yang mempunyai kekuatan pengguna. Ini adalah ciri menarik untuk semua pelombong. Laman web ini juga menawarkan untuk menggabungkan Namecoin saya.

Bayaran dan Bayaran

Laman web ini beroperasi pada model PPS (bayaran 0%). Ambang ditetapkan untuk memperoleh Bitcoin. Pengguna mesti mempunyai minimum BTC 0,04194304 untuk memenuhi syarat untuk mendapatkan pembayaran. Setelah ambang mencapai dan apabila blok dijumpai, pengguna akan menerima pembayaran. Walaupun anda berhenti melombong selama beberapa hari, pendapatan anda akan ditambahkan ke barisan pembayaran. Ini membolehkan pengguna dengan sedikit kekuatan hash untuk mendapatkan sesuatu di dompet mereka.

Keselamatan

Sebarang perubahan yang akan dilakukan mesti ditandatangani oleh alamat dompet bitcoin anda, yang juga merupakan nama pengguna anda. Statistik kolam mereka mempunyai GitHub mereka sendiri.

Kelebihan

Anda boleh menyertai laman web ini dengan mudah kerana pendaftaran tidak diperlukan. Laman web ini berfungsi dengan bayaran sifar peratus dan juga menyediakan nombor telefon sebagai sistem sokongan pelanggan.

Keburukan

Anda diminta untuk mencapai nilai ambang untuk memenuhi syarat pembayaran. Antaramuka agak terasing.

7. BTC.com

BTC.com adalah salah satu kumpulan perlombongan Bitcoin terbesar yang dimiliki oleh Bitmain, pencipta AntPool. Laman web ini berfungsi pada protokol perlombongan stratum dan VarDiff. Laman web ini dilancarkan pada tahun 2015 dan mempunyai dompetnya sendiri bersama dengan kolam perlombongan.

Bayaran dan Bayaran

BTC.com kelihatan telus dengan berkongsi yuran transaksi dengan penambang. Laman web ini beroperasi pada model PPS dengan bayaran purata 1.5%. Laman web mengambil masa 2 jam untuk menghantar pembayaran kepada pengguna. Ia bergantung sepenuhnya pada rangkaian Bitcoin. Walau bagaimanapun, BTC.com cuba menghantar pendapatan dalam jangka masa yang singkat.

Keselamatan

Cloudflare dilaksanakan oleh laman web ini untuk melindungi daripada serangan DDoS dan memastikan bahawa kelebihan dan kekuatan hash tidak hilang.

Kelebihan

BTC.com beroperasi di seluruh dunia dan mengekalkan ketelusan dengan pelombong. Laman web ini menawarkan sistem sokongan dan keselamatan yang baik.

Keburukan

Kadang kala menghantar pembayaran mungkin memerlukan sedikit masa, kerana bergantung pada rangkaian Bitcoin.

8. Kolam BW

BW Pool adalah kolam perlombongan Bitcoin Cina dengan antara muka yang mesra pengguna. Selain Bitcoin, laman web ini menawarkan untuk melombong Litecoin dan Ethereum. Laman web ini berfungsi berdasarkan protokol perlombongan dan vardiff.

Bayaran dan Bayaran

Laman web ini juga menawarkan ketelusan dengan berkongsi yuran transaksi dengan penambang. Ia mengikuti kaedah pembayaran PPLNS, PPS, dan SOLO dengan bayaran purata 1%. Bayaran minimum ialah 0.001 BTC.

Kelebihan

Laman web ini menawarkan untuk melombong cryptocurrency yang berlainan dengan antara muka bukti mudah. Selain dari perlombongan, ia menawarkan banyak perkhidmatan digital lain dan berfungsi pada pengkomputeran awan.

Keburukan

Laman web ini tidak menawarkan penggabungan penggabungan.

9. Bixin

Bixin sekali lagi merupakan salah satu kumpulan perlombongan Bitcoin terbesar yang berpusat di China. Bixin juga melayani orang dengan dompetnya. Bixin hadir dengan kemas kini berkala dengan antara muka ringkasnya memudahkan pengguna untuk melihatnya.

Bayaran dan Bayaran

Bixin menggunakan model PPS (4%) untuk pembahagian hadiah. Pembayaran cepat dan dilakukan setiap hari.

Keselamatan

Laman web ini dilindungi daripada serangan DDoS.

Kelebihan

Bixin hadir dengan ciri menarik ini, di mana pengguna dapat meramalkan ganjaran terlebih dahulu

Keburukan

Pengguna dari China lebih disukai menggunakan laman web ini. Bayaran yang dikenakan oleh laman web ini cukup tinggi.

10. Bitfury

Bitfury adalah kolam renang peribadi yang terletak di Georgia. Bitfury adalah pengeluar perkakasan dan cip perlombongan. Bitfury berusaha untuk menjadikan Bitcoin terdesentralisasi. Ia menambang sekitar 11% dari semua blok. Bitfury beroperasi dengan bayaran sifar%.

11. Kolam ViaBTC

ViaBTC adalah kolam perlombongan Bitcoin yang baru dilancarkan yang terdiri daripada kumpulan perlombongan Bitcoin, Litecoin dan BitcoinCash. ViaBTC mengikuti mod pembayaran PPS (4% fee) dan PPLNS (2% fee). Bayaran minimum yang ditawarkan oleh laman web ini ialah 0.0001 BTC. Laman web ini berfungsi berdasarkan protokol perlombongan stratum dan vardiff dengan menawarkan sistem pemantauan yang rapi dan juga menyediakan penggabungan penggabungan.

12. CkPool

Juga dikenali sebagai KanoPool adalah salah satu kumpulan perlombongan Bitcoin terkecil yang dilancarkan pada tahun 2014. Laman web ini mengikuti mod pembayaran PPLNS (yuran 0.9%) dengan ganjaran yuran transaksi bersama. Tidak ada had dan menawarkan sejumlah kecil pembayaran. Penyediaan keselamatan pengesahan dua faktor menambah lapisan pelindung ke laman web ini. Laman web ini perlu kerap ditingkatkan dan antara muka pengguna cukup mengganggu.

Garisan bawah

Seperti yang anda lihat terdapat pelbagai kolam penambangan Bitcoin yang menawarkan perkhidmatan yang berbeza-beza bersama dengan ganjaran yang berbeza. Pilihan perlombongan solo mungkin ada di fikiran anda, kerana anda dapat memperoleh ganjaran lengkap tanpa membagikannya, tetapi anda disyorkan untuk bergabung dengan kumpulan jika anda baru dalam dunia perlombongan ini. Kolam perlombongan juga mempunyai banyak kelebihan. Inilah masanya untuk anda memulakan perlombongan. Sangat mudah untuk membuat akaun, sama seperti mendaftar ke platform pertukaran Bitcoin mana pun. Kriteria utama untuk memulakan kumpulan perlombongan adalah anda harus memiliki perkakasan perlombongan. Terlepas dari keperluan ini, perlombongan telah dibuat sederhana dengan pelbagai kolam perlombongan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector