Kupite zlato i srebro s Bitcoin 2021 – 3 jednostavna načina

Od nastanka Bitcoina davne 2009. godine, doživjeli su prilično burno putovanje kroz posljednje desetljeće. Iako u početku nisu uspjeli puno obilježiti, 2016-17. Godine doživjeli su preporod koji je poljuljao temelje investicijskih društava širom svijeta. Uz visoku stopu svih vremena od ogromnih 19.783 dolara po Bitcoinu, svijet je nepogrešivo prepoznao da će Bitcoini uskoro dominirati nad gotovo svim vrstama transakcija širom svijeta.

Trenutno se bitcoini mogu koristiti za kupnju različitih proizvoda i usluga. Veliki broj trgovaca i internetskih prodavača počeo je prihvaćati Bitcoine kao oblik plaćanja. A oni koji to ne čine, to sigurno planiraju. Sada, dok ostatak svijeta na bilo koji način nije proglasio trgovinu Bitcoinima nezakonitom, ali tek treba izričito dopustiti i priznati njegovu trgovinu i upotrebu.

Zapravo se bitcoini sada sve više koriste za kupnju drugih oblika kriptovaluta poput Ethereuma ili Ether tokena. Sve je to uglavnom zbog lakoće s kojom se mogu obavljati Bitcoin transakcije. Sigurni su, sigurni i brzi. Uparite ove karakteristike s činjenicom da ih se sada lako može kupiti na raznim burzama i dobit ćete prilično dobar razlog zašto su danas postale tako dominantna sila u digitalnoj sferi.

Zapravo, sama domena kriptovaluta u posljednje vrijeme dobiva puno pažnje. Iako je Bitcoin zasigurno predvodnik utrke, postoje i druge hipirane kripto-igre. Ethereum je jedan takav primjer kriptovalute koja nije Bitcoin, a koja trenutno jača na valu popularnosti.

Osim toga, Litecoin koji je pokrenut još 2011. godine, često se naziva srebrom u zlatu Bitcoina. Zcash, kriptovaluta otvorenog koda, često se koristi za pružanje dodatnih slojeva sigurnosti transakcijama na blockchainu. Za ljubitelje privatnosti, Dash izvrsno funkcionira jer korisniku pruža fleksibilnost da ostane anoniman i sve transakcije i transakcije zadrži izuzetno privatno.

Ali pitanje je ovdje, zašto se ograničiti samo na određene proizvode i usluge? Zašto ne proširiti domet Bitcoina prema više nekonvencionalnim kupnjama, poput onih od plemenitih metala i kamenja. Zlato i srebro jedan su od najtraženijih metala na svijetu.

Uvijek su bili popularni, bilo u bilo kojem obliku. A budući da ova naša opsesija ne pokazuje znakove zaustavljanja ili usporavanja, čini se posve prirodnim da koristimo bilo koji dio tehnologije kojim raspolažemo kako bismo njihovu kupnju učinili lakšom i puno praktičnijom. Upravo iz tog razloga, imperativ je da iskoristimo potencijal koji Bitcoin predstavljaju i koristimo ga u našim kupnjama zlata ili srebra.

Zašto je ulaganje u plemenite metale dobra ideja

kupujte bitcoin sa zlatomPrije nego što prijeđemo na “kako”, važno je razumjeti “zašto”. Zašto nam je točno rečeno da ulažemo u zlato ili srebro? Zašto trebamo kupiti zlato s Bitcoinom? Je li to samo zbog činjenice da su sjajni i izgledaju lijepo? Ili dolaze s nekim skrivenim prednostima koje mogu daleko nadmašiti one koje smo već upoznali? Isplati li se stvarno njegov dio ulaganja? Kopajmo malo dublje.

Neprekinuta potražnja

Često se kaže da ništa na svijetu nije trajno. Što god se dogodi, ide okolo. Ali što ako bismo vam rekli da potražnja za zlatom i srebrom gotovo nikada nije zabilježila pad u posljednjih stotinama godina? Ogromna popularnost i privlačnost ovih plemenitih metala nastavljaju rasti s vremenom i za razliku od bilo koje druge komercijalne robe, nikada se nisu suočili s neto smanjenjem prodaje.

Svakako, tu i tamo postoje fluktuacije, kao što je sasvim prirodno, ali općeniti je trend uvijek bio na pozitivnom planu, čineći ove metale savršenim izborom za ulagače.

Oskudna ponuda

Još jedan veliki razlog zašto morate što prije ugrabiti svoj dio ovih metala je jednostavna činjenica da su ograničeni u ponudi. Rudarske se radnje trenutno odvijaju naprijed u raznim dijelovima svijeta. Različite industrije i pogoni velikih razmjera osnovani su posebno za vađenje što više zlata i srebra iz zemlje. Pa ipak, njihova je potražnja daleko veća od njihove ponude.

Upravo iz tog razloga plemeniti metali često se nalaze po višim stopama od ostalih lako dostupnih metala. Goldman Sachs zapravo je zabilježio da se očekuje da će se sve rezerve zlata na svijetu potrošiti za oko 20 godina. Iako se ovo možda čini lošom viješću, moglo bi se reći bogatstvo za one koji već posjeduju pristojnu količinu zlata.

Zaštićena privatnost

Ulaganja se mogu činiti dovoljno jednostavnim konceptom za razumijevanje. Ali da bi ih doista savladao, mora naučiti sve trikove zanata i upoznati se sa svim osnovnim nijansama. Jedan od tih koncepata je koncept privatnosti, koji zapravo ima veliku važnost za dobru većinu ulagača vani.

Iznenađujuće velik broj ulagača želi svoje poslovanje zadržati privatnim, a zlato i srebro su samo savršeni metali za investiranje. Kada se radi o bilo kojem od plemenitih metala, niti jedan od vaših privatnih podataka ne dijeli se s javnošću ili bilo koji javni subjekt. Kupac može odlučiti ostati anoniman i tajiti svoj identitet.

Jednostavnost likvidnosti

Još jedan izvrstan faktor koji dobro djeluje na plemenite metale poput zlata i srebra je lakoća kojom se mogu ukapliti. Danas smo razvili svoje financijske sheme i usluge do te mjere da se bilo koji i svi oblici plemenitih metala mogu gotovo trenutno pretvoriti u valutu po našem izboru.

Neovisno o zemlji u kojoj pripadate ili obliku valute koju tražite, neće vam trebati više od nekoliko dana da trenutni prijenos gotovine izvršite na svoj osobni bankovni račun u zamjenu za zlato i srebro.

Zaštita od inflacije

Kupnje zlata mogu poslužiti kao prilično održiv štit protiv inflacije za prosječnog potrošača. Ako danas slučajno kupite pristojnu količinu zlata i otkrijete da možete kupiti određeni skup predmeta od stvarne vrijednosti zlata, za deset godina i dalje ćete moći kupiti iste predmete s možda i dobrim iznosom novca na pretek. To je prilično solidno pokriće protiv inflacije, koje možete dobiti samo ako odlučite ulagati u zlato ili srebro.

Povećavajući omjer zlata i srebra

Do prije nekoliko godina, omjer zlata i srebra bio je oko 16 prema 1, što znači da ste za jednu uncu zlata mogli kupiti čak 16 unci srebra. Danas se taj omjer popeo na 70 prema 1. 70 unci srebra sada je približno jednako jednoj unci zlata.

Idući prema onome što stručnjaci imaju za reći, predviđa se da će se taj omjer uskoro vratiti na svoju izvornu vrijednost, što znači da će srebro doživjeti gotovo neviđeni rast troškova. To bi moglo značiti potencijalno značajnu dobit za ulagače i kupce srebra.

Kako se kupuje zlato ili srebro s bitcoinima?

Sad kad smo se upoznali s prednostima ulaganja u zlato i srebro, odgovorili na pitanje zašto trebamo kupovati srebro s Bitcoinom i jasno nam je zašto su oni tako sjajan izbor, moramo shvatiti kako zapravo idemo o kupnji s Bitcoinima.

Ali prvo, hajde da prvo iznesemo sve čimbenike koji čine Bitcoin tako izvrsnom alternativom uobičajenijim načinima plaćanja. Prije svega, popularnost Bitcoina nije nešto što treba bilo kakvo predstavljanje. Bitcoin je doslovno na dobrom putu da postane jedina najmoćnija valuta na svijetu.

Nedavno je u intervjuu s izvršnim direktorom i suosnivačem Twittera Jackom Dorseyem rekao da bi za desetak godina Bitcoin mogao postati jedinstvena svjetska valuta. To je ogromno što dolazi od čovjeka s takvim utjecajem. Osim toga, Bitcoini su doslovno revolucionirali plaćanja, zahvaljujući pogodnosti koju donose u aktivnosti poput internetske kupovine i trgovine.

Postupak koji morate slijediti za kupnju zlata ili srebra s Bitcoinima zapravo uopće nije složen. Svatko tko ima i najmanju količinu znanja u vezi s kriptovalutama dovoljno je kvalificiran za to, a cijeli postupak ne traje više od nekoliko minuta vašeg vremena.

Prvo morate pronaći web stranicu koja trguje u zlatu ili srebru i prihvaća Bitcoine kao plaćanje. Prilično pristojan izbor bio bi Bitgild ili GoldSilver. Obje ove web stranice čine čuda kada je u pitanju kupovina zlata ili srebra i pružaju raznolik raspon načina plaćanja, od kojih je jedan putem Bitcoina. Još jedan fantastičan primjer takve web stranice bio bi Vaultoro. Evo kratkog pregleda onoga što svaka od ove tri nudi.

3 najbolja mjesta za kupnju srebra & Zlato s Bitcoinom

1. Bitgild

bitgild

Jedan pogled na web stranicu i uvjerit ćete se u njegovu autentičnost. Bitgild nudi transakcije i kupnje ne samo zlata i srebra već i platine i paladija.

Obećavaju vrhunsku i kvalitetnu uslugu koja se pruža po cijelom europskom narodu. Njihov moto su kvalitetni proizvodi po fer cijenama. Oni posebno paze na svoje pošiljke koje su osigurane i pakirane s najvećom pažnjom. Napokon, oni nastoje uvijek biti u toku sa svim najnovijim spot cijenama i bitcoin ljestvicama.

2. GoldSrebro

zlatno srebro

GoldSilver se može pohvaliti sigurnim skladištem trezora koje će sigurno čuvati vaše zlato i srebro u potpunosti na sigurnom i skriveno od znatiželjnih ruku. Oni nude prodaju ovih plemenitih metala u obliku kovanica, poluga i metaka.

Imaju prilično iscrpnu i raznoliku kolekciju novčića i poluga, svaki s vlastitim dizajnom, na vaše razmatranje. Na prodaju imaju čak i zlatni nakit, a osim uobičajenih mogućnosti kupnje, GoldSilver omogućit će vam i prodaju svoje kolekcije zlata ili srebra na samoj web stranici.

3. Vaultoro

vaultoro

Uz glatko iskustvo web stranica i fino iskustvo kupovine, sasvim je jasno da Vaultoro visoko kotira na profesionalnosti i kvaliteti. Uz značajke poput profesionalnog trezora, 100% dodijeljenog zlata i mjesečnih izvoda za vaš račun baš kao što biste dobili na standardnom bankovnom računu, s ovim jednostavno ne možete pogriješiti.

Oni nude najbolje cijene i svaki gram zlata u njihovim rezervama osiguran je od bilo kakvih fizičkih gubitaka. Napokon, oni također rade u dogovoru s Protokolom o staklenim knjigama, što ih čini jednom od najtransparentnijih i najpouzdanijih usluga.

Nakon što se prijavite na bilo koje od ovih web mjesta, morate dodati sve stavke koje želite u košaricu ili košaricu. U tom ćete slučaju dodati bilo koju količinu zlata ili srebra koja vas zanima. Nakon što to završite, morate nastaviti s naplatom na kojoj ćete morati predati nekoliko svojih podataka, a zatim idite na stranicu za plaćanje.

Ovdje trebate posebno odabrati Bitcoine kao način plaćanja. Nakon što to učinite, prikazat će vam se račun na kojem će biti navedeni svi detalji, poput broja Bitcoina koje trebate platiti da biste izvršili transakciju. Obično ćete dobiti vremenski okvir od oko 15 minuta u kojem trebate predati uplatu i izvršiti transakciju.

Da biste to učinili, morate se prijaviti na svoj Bitcoin novčanik i izvršiti prijenos iz svog novčanika na željeni račun. Ako to ne učinite, vaša će transakcija biti otkazana, a košarica će se isprazniti. Ako uspijete izvršiti plaćanje na vrijeme, na zaslonu će se pojaviti poruka potvrde. Nakon toga ćete možda trebati pričekati neko vrijeme jer za plaćanje Bitcoinima obično treba oko jedan dan da se izvrši.

Čim prodavač metala primi vašu uplatu, vaša će se pošiljka pripremiti, a zatim poslati, s podacima o praćenju koji će vam biti poslani na vaš telefon. Na taj način uvijek možete pratiti gdje se nalazi vaša pošiljka i otprilike koliko će vam trebati da biste stigli do vas.

Ako postoji nešto u što možemo biti sigurni, to je da pomama koja je često povezana s plemenitim metalima nikada neće umrijeti. Zbog toga biste ih mogli početi opskrbljivati. Uz to, ako je neusporedivo globalno praćenje ono o čemu govorimo, tada Bitcoini ne zaostaju puno.

Pa zašto ne kombinirati obje ove favorite iz mnoštva i iskoristiti njihove kombinirane potencijale kako biste se doveli do fantastičnih financijskih prilika i shema bogatstva? Drugim riječima, uzmite nekoliko bitcoina i krenite kupiti bilo koju količinu zlata ili srebra koja najbolje odgovara vašem proračunu. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me