Membeli Bitcoin Di India – 7 Laman Web Bitcoin India Terbaik 2021

Kenaikan minat untuk membeli Bitcoin di India telah meningkat sejak ia sah lagi. Walau bagaimanapun, proses membeli Bitcoin di India masih membingungkan. Inilah sebabnya mengapa kami telah membuat senarai utama pertukaran Bitcoin India terbaik, supaya anda, dengan mudah, dapat mula melabur dan / atau menggunakan Bitcoin.

Bagaimana saya boleh melabur dalam Bitcoin di India?

Ini adalah soalan yang banyak diajukan kepada kami, dan oleh itu kami telah menyimpulkan senarai 7 pertukaran terbaik untuk membeli Bitcoin di India. Dan inilah dia!

Dalam panduan ini, anda akan mendapat senarai laman web bitcoin India terbaik. Kami menyenaraikan kebaikan dan keburukan setiap pertukaran supaya anda dapat membuat pilihan terpelajar yang sesuai dengan keperluan anda. Sama ada anda berminat untuk membeli, menjual, atau berdagang Bitcoin di India, salah satu daripada 7 pilihan utama kami akan memenuhi keperluan anda.

7 Laman Web Pertukaran Bitcoin India Terbaik 2021

1. Duit syiling

Ini adalah pertukaran baru yang dibuat oleh pasukan di belakang BillDesk, pembayaran kutipan pembayaran tertua dan paling popular. Perkara yang menonjol mengenai Coinome adalah hakikat bahawa mereka mempunyai pengesahan E-KYC, sama seperti syarikat telekomunikasi India. Ini memudahkan untuk mengisi maklumat yang diperlukan untuk pertukaran.

Sekarang, Coinome menyokong Bitcoin dan Litecoin – dua cryptocurrency terbesar sekarang. Anda boleh berniaga 24/7 dan pertukarannya juga berfungsi dengan mudah di telefon bimbit. Ini bagus jika anda dalam perjalanan dan tidak sabar untuk menjual atau membeli lebih banyak bitcoin. Kami mendapati platform ini sangat mesra pemula, yang merupakan kelebihan besar.

Berikut adalah video pengenalan ke platform:

DAFTAR UNTUK COINOME PERCUMA DI SINI!

2. Coindelta

Coindelta adalah pertukaran multi-cryptocurrency yang bermaksud bahawa ia menyokong Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), OmiseGo (OMG), Qtum (QTUM) dan Ripple (XRP). Ini adalah rangkaian cryptocurrency terluas yang kami saksikan ditawarkan oleh pertukaran cryptocurrency di India, sebenarnya ia adalah pertukaran bitcoin India pertama yang menawarkan ini (kami mungkin melihat beberapa pertukaran lain menyesuaikannya kemudian).

Bayaran mereka adalah yang paling rendah di India yang menjadikannya calon hebat untuk menakluki pasaran bitcoin India. Mereka juga menawarkan sokongan 24/7 yang, sekiranya berlaku kesalahan, dapat menyelamatkan hari. Mereka menerima NEFT, IMPS, RTGS dan Payment Gateway.

Mereka membenarkan 50 pesanan / saat dan meningkatkan operasi mereka sehingga dapat memungkinkan hingga 500 pesanan / saat pada Q4 2020. Bukan hanya baik bahawa jumlah pesanan yang dapat dilakukan sesaat semakin meningkat, ia juga menunjukkan bahawa Coindelta adalah pertukaran yang mengambil berat tentang pelanggan mereka dan berusaha untuk menjadi yang terbaik. Kami sangat mengesyorkan Coindelta kerana mereka berusaha untuk menjadi pertukaran Bitcoin India terbaik, dan dalam buku kami, ia kini berada di tempat kedua.


DAFTAR COINDELTA PERCUMA DI SINI!

3. Coinsecure

CoinSecure adalah salah satu pertukaran Bitcoin yang paling popular di India – untuk alasan yang baik. Ia adalah pertukaran India dan juga platform perdagangan. Bayarannya rendah hanya 0,3% setiap pembelian atau penjualan. Bayaran rendah sangat baik bagi mereka yang berminat untuk berniaga kerana jual beli yang telah selesai hanya berharga 0,6%. Bayaran rendah adalah sesuatu yang dicari oleh kebanyakan orang.

Anda perlu melakukan pengesahan KYC, yang merupakan pengesahan Kenali Pelanggan Anda bahawa pemerintah memerlukan setiap pertukaran. Tidak ada pertukaran tanpa itu, dan jika anda tersandung – menjauhkan diri, itu mungkin penipuan. Jangan takut dengan pengesahan KYC, anda akan mendapat panggilan – jawab beberapa soalan mudah dan anda akan mempunyai akses ke bursa.

Papan pemuka menunjukkan data dan pilihan lanjutan, yang pada awalnya agak membingungkan. Sebagai pemula, kami benar-benar mengesyorkan meluangkan masa beberapa minit untuk meneliti saluran YouTube mereka di mana mereka mempunyai tutorial untuk pemula. Walau bagaimanapun, data dan pilihan lanjutan sangat bagus untuk Bitcoiners yang maju, yang bermaksud bahawa anda boleh berkembang dengan pertukaran – dan tidak perlu beralih setelah anda menaikkan permainan crypto.

Mereka memiliki aplikasi Android yang memudahkan untuk melakukan perdagangan Bitcoin dalam perjalanan, serta-merta. Ini boleh menjadi baik jika anda tidak mempunyai akses ke komputer dan ingin menjual beberapa Bitcoin anda untuk beberapa sebab.

DAFTAR COINSECURE PERCUMA DI SINI!

4. Zebpay

Sekiranya anda berminat untuk berdagang Bitcoin dengan telefon bimbit anda, maka Zebpay adalah pilihan untuk anda. Dahulu dikenali sebagai BuySellBitco, Zebpay adalah pertukaran hanya aplikasi. Mereka juga membenarkan membeli perkhidmatan menggunakan Bitcoin seperti kad hadiah Amazon, Cafe Coffee Day, Flipkart dan PizzaHut, anda boleh membayar dengan Bitcoin untuk mengisi semula telefon bimbit, DTH, dan kad data anda. Mereka segera menambah kemampuan untuk membayar Jalur Lebar, darat & bil elektrik.

Pertukaran ini agak berbeza dengan bursa lain dalam senarai ini. Ini adalah pertukaran yang bagus untuk mereka yang ingin dapat menggunakan bitcoin mereka daripada hanya memperdagangkannya, dan juga bagi mereka yang ingin membeli bitcoin di India dengan telefon bimbit mereka.

Mesra pengguna dan mudah bagi pemula untuk memulakannya dengan segera. Anda hanya memuat turun aplikasi dan mendaftarkan diri anda, memuat naik gambar kad PAN dan voilá anda, anda boleh mula membeli dan menjual Bitcoin – langsung dari telefon bimbit anda.

Kami sangat mengesyorkan anda menggunakan aplikasi ini, tersedia untuk Android dan iOS, jika anda mahukan pertukaran yang membolehkan anda benar-benar menggunakan bitcoin yang telah anda beli. (P.s. Pastikan menggunakan kod rujukan kami X untuk mendapatkan INR100 secara PERCUMA!).

Berikut adalah video penjelasan mengenai cara menggunakan Zebpay, dan apa sebenarnya:

MUAT TURUN APLIKASI PERCUMA DI SINI!

Dapatkan bitcoin bernilai ₹ 100 percuma pada pembelian atau penjualan bitcoin pertama anda dengan kod rujukan ‘REF61972611’.

5. Koinex

Seterusnya dalam senarai pertukaran cryptocurrency terbaik di India adalah Koinex. Dengan pelbagai jenis cryptocurrency yang ditawarkan (namun tidak sebanyak Coindelta), ini adalah calon terbaik untuk mendapat tempat teratas. Mereka membenarkan perdagangan dengan BTC, BCH (Bitcoin Cash), Ethereum, Ripple, dan Litecoin. Bahagian terbaik mengenai pertukaran ini adalah masa yang diperlukan untuk mendeposit INR – kerana mereka telah mengotomatisasi sistem, ia tidak perlu melalui manusia sebelum disimpan – yang mempercepat proses (kerana mesin dapat berfungsi 24/7) . Pengesahan KYC biasa memakan masa sekitar 24-48 jam, yang mungkin kelihatan lama pada mulanya, tetapi setelah anda diterima, tidak ada waktu menunggu yang terlibat. Koinex telah melancarkan perkhidmatan baru untuk memungkinkan perdagangan kripto di India.

DAPATKAN AKAUN KOINEX PERCUMA DI SINI!

6. Tidak disenaraikan

Unocoin sering disebut sebagai yang paling mesra pemula dari mereka semua, dan kami sangat setuju. Memulakan adalah mudah dan mereka menawarkan banyak ciri dan menambahkan lagi secara konsisten. Sekiranya anda ingin menggunakan Bitcoin sebagai SIP (Pelan Pelaburan Sistematik), maka Unocoin adalah duit syiling untuk anda. Anda boleh menetapkan anggaran harian, mingguan dan bulanan untuk membeli Bitcoin dengan.

Inilah yang dikatakan oleh Unocoin mengenai ciri SIP mereka:

“Pelan Pelaburan Sistematik adalah cara baru dan menarik untuk memperoleh Bitcoin – yang pertama seumpamanya yang diperkenalkan oleh Unocoin. Ini adalah pendekatan yang lebih konservatif untuk melabur dalam bitcoin daripada menghabiskan semua wang anda di Bitcoin sekaligus. Teknik ini membolehkan anda membuat komitmen untuk jumlah tetap INR di Bitcoin mengikut jadual biasa tanpa mengira harganya. […] Ciri ini membantu dengan disiplin kewangan dengan menjumlahkan kos anda dan mengurangkan risiko sehingga menghasilkan pulangan yang lebih baik. “

Mulai sekarang, anda boleh melaburkan 50,000 INR setiap hari, mingguan atau bulanan.

Ciri lain yang menjadikan Unocoin pertukaran Bitcoin yang sangat baik:

  • Perdagangan luar kaunter (perdagangan Bitcoin OTC)
  • Jual Bitcoin secara automatik (tetapkan peraturan kapan, dan ia akan dijual – walaupun anda sedang tidur)
  • Netki: Memudahkan untuk menghasilkan alamat yang dapat dibaca oleh manusia untuk Bitcoin anda
  • API Kuat: Dengan API yang kuat, anda dapat menggunakan Unocoin untuk mengintegrasikan Bitcoin sebagai kaedah pembayaran dalam aplikasi atau perniagaan anda
  • Pengesahan 2 langkah untuk memastikan akaun anda selamat

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Unocoin mempunyai aplikasi Android dan iOS yang memudahkan anda memperdagangkan Bitcoin walaupun anda dalam perjalanan. Ini bagus jika ada berita mengenai bitcoin dijatuhkan dan harganya menjunam (sehingga anda dapat membeli lebih banyak BTC dalam penurunan, iaitu).

DAPATKAN AKAUN TANPA PERCUMA DI SINI!

7. LocalBitcoins

LocalBitcoins adalah pertukaran peer-to-peer yang terdapat di seluruh dunia. Ia bukan pertukaran semata-mata, melainkan merupakan pasar di mana mereka yang ingin membeli bitcoin berhubung dengan mereka yang ingin menjualnya. Anda boleh menemui banyak jenis kaedah pembayaran yang tersedia seperti wang tunai, PayPal, WesternUnion, Amazon Gift Codes, untuk menamakan beberapa.

Terdapat banyak yang ingin membeli Bitcoin di India dengan PayPal, dan bagi mereka LocalBitcoins adalah pilihan terbaik setakat ini. Mereka mempunyai pengesahan 2 langkah setiap kali anda log masuk, dan pengesahan lain jika anda log masuk dari peranti baru.

Satu-satunya masalah mengenai pertukaran ini adalah harganya. Bitcoin sering kali dijual secara berlebihan di LocalBitcoins atau harga melebihi harga pasaran. Ini sangat berbaloi jika anda ingin membeli Bitcoin tanpa nama, tetapi jika anda ingin membelinya dan menahannya dalam jangka masa panjang, dapatkan satu dengan harga yang lebih rendah (yuran).

Membeli Bitcoin dengan wang tunai memerlukan transaksi fizikal. Pastikan melakukannya di tempat awam dengan orang di sekitar anda supaya anda tidak dirompak.

DAPATKAN AKAUN LOKALBITCOIN PERCUMA DI SINI!

Kesimpulannya

Sekarang setelah kami mengkaji laman web pertukaran Bitcoin terbaik di India, sudah tiba masanya anda mengetahui yang paling sesuai untuk anda. Sekiranya anda ingin membeli Bitcoin tanpa nama, maka LocalBitcoins adalah pilihan terbaik anda. Sekiranya anda ingin membeli Bitcoin termurah, mungkin Coindelta adalah yang terbaik untuk anda. Kita tidak boleh mengatakan mana yang terbaik untuk semua orang kerana orang mempunyai pilihan dan faktor mereka sendiri yang mereka hargai.

Kami harap kami memberi penerangan mengenai cara membeli Bitcoin di India. Semoga berjaya!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector