Ulasan Antminer D3 – Adakah Ini Berharga?

Sekiranya terdapat satu topik perbualan yang nampaknya ada di mana-mana hari ini, ia adalah mata wang kripto. Dari pelabur hingga masyarakat umum, dan media, hampir tidak ada yang boleh berhenti membicarakannya. Ini juga untuk alasan yang baik, kerana cryptocurrency berjaya membawa revolusi di sektor kewangan.

Pengaruh dan dominasi mereka tidak hanya terbatas pada satu negara tetapi tersebar di hampir seluruh dunia. Dari negara-negara barat seperti Amerika Syarikat, Kanada, UK dan seumpamanya, hingga ke negara-negara timur seperti Jepun, India, Rusia, dan banyak lagi, Bitcoin secara harfiah ada di mana-mana.

Bahkan sebilangan kecil dari mereka yang tidak pernah melaburkan wang pun dalam hidup mereka, kini merancang dan memikirkan skema yang berkisar mengenai cryptocurrency untuk dilaburkan. Semua ini adalah akibat langsung dari fakta bahawa mata wang ini diketahui menghasilkan pulangan yang luar biasa , kerugian yang hampir tidak dapat diabaikan, dan potensi besar untuk memperoleh keuntungan besar.

Nampaknya sukar untuk dipercayai sekarang bahawa semuanya bermula ketika Bitcoin membuat debutnya yang luar biasa pada tahun 2009. Sejak itu, domain cryptocurrency terbuka luas bagi sesiapa sahaja untuk meraih faedah dari.

Sekarang salah satu daripada cryptocurrency ini adalah Dash. Walaupun sedikit kurang dikenali daripada Bitcoin yang sangat terkenal, Dash, jika dikaji secara mendalam dan diteliti dengan baik sebelum memulakan pelaburan, sebenarnya boleh terbukti cukup menguntungkan, lebih-lebih lagi daripada Bitcoin.

Ia sebenarnya mengurus beberapa perisai dalam perisai Bitcoin dan memperkuatnya dengan ciri khas jenama tersendiri. Ia pantas, selamat dan menawarkan alternatif yang layak untuk Bitcoin, menjadikannya calon yang baik untuk perkara besar seterusnya untuk dilaburkan.

Sekiranya anda merancang untuk membelanjakan wang anda untuk membeli duit syiling Dash, izinkan kami memberikan alternatif yang lebih baik kepada anda. Bagaimana jika anda dapat memperoleh duit syiling Dash, tanpa mengeluarkan wang secara langsung? Bagi yang belum tahu, ini mungkin dilakukan dengan bantuan perlombongan.

Perlombongan untuk cryptocurrency adalah proses mengesahkan blok pada blockchain crypto sehingga transaksi baru ditambahkan dan disahkan. Ini membolehkan cryptocurrency tetap terdesentralisasi dan pada masa yang sama, membolehkan pelombong memperoleh beberapa syiling untuk diri mereka sendiri. Cara kerjanya ialah setiap pelombong perlu menyelesaikan beberapa masalah dan algoritma matematik yang rumit, dan mana sahaja yang berjaya mendapatkan penyelesaian dalam masa yang paling sedikit, akan diberikan sejumlah wang syiling.

Oleh itu, anda boleh mendapatkan duit syiling untuk diri sendiri tanpa mengeluarkan wang sebenar. Satu-satunya tempat yang anda perlukan untuk membelanjakan wang adalah di rig perlombongan yang baik yang dapat mengendalikan operasi perlombongan anda dan membolehkan anda mengumpulkan banyak cryptocurrency dengan mudah untuk diri sendiri.

Satu-satunya tangkapan adalah, mesin ini tidak murah sehubungan dengan harganya dan juga tidak ekonomik sehubungan dengan kos penyelenggaraannya, kerana akhirnya mereka menyedut banyak tenaga elektrik.

Atas semua alasan ini, lebih baik anda berhati-hati dan merancang dengan baik sebelum membeli pelombong untuk diri sendiri, agar anda memilih model yang membuat lebih banyak kerugian daripada keuntungan. Untuk membantu anda tidak melakukan kesalahan seperti ini, artikel ini memberikan ulasan menyeluruh mengenai satu pelombong yang luar biasa untuk Dash, Antminer D3.

Kajian Antminer D3

Kadar Hash

Antminer-D3-UlasanHash rate merujuk kepada jumlah masalah yang dapat diselesaikan oleh pelombong dalam satu saat. Jelas, semakin tinggi kadar hash pelombong, semakin baik prestasinya. Bagi Antminer D3, ia sebenarnya menawarkan kadar hash yang cukup baik iaitu 15 GH / s.

Penggunaan kuasa

Satu aspek pelombong yang sering mengakibatkan banyak pembeli yang berminat akhirnya menjatuhkan idea adalah penggunaan tenaga. Perlombongan bukanlah perniagaan yang menguntungkan habis-habisan, dan beberapa kerugian sepanjang perjalanan pasti akan berlaku. Namun, semuanya baik jika keputusan bersih anda agak positif. Bagi yang negatif, satu faktor besar yang mendorong kerugian anda adalah keperluan kuasa yang berlebihan pada pelombong ini.

Oleh kerana mereka melakukan banyak pengangkatan dan melakukan beberapa tugas yang cukup besar, seperti mengesahkan urus niaga di blockchain dan menyelesaikan algoritma matematik yang rumit, wajar jika mereka mencari lebih banyak kekuatan. Walau bagaimanapun, keperluan ini sering menjadi masalah bagi pengguna, kerana dengan penggunaan tenaga yang lebih besar maka bil tenaga semakin tinggi.

Walaupun begitu, inovasi sudah ada dan lebih banyak penyelidikan selalu dilakukan untuk mengembangkan penambang yang lebih cekap dan lebih cekap tenaga yang sebenarnya dapat meminimumkan kos tenaga sambil memaksimumkan keuntungan.

Sedangkan untuk Antminer D3, ia menggunakan total 1200 W, yang cukup sederhana pada skala penarafan daya.

BERMULA DENGAN ANTMINER D3

Bekalan Kuasa

Walaupun beberapa pelombong dilengkapi dengan bekalan kuasa terpasang, yang lain tidak begitu banyak dan memerlukan pengguna untuk membelinya secara berasingan. Malangnya, D3 tergolong dalam kategori kedua, yang bermaksud anda perlu mencari bekalan kuasa yang cukup dan mampu memberi kuasa kepada peranti sebelum mula bekerja.

Di manakah boleh dibeli

Satu masalah dengan pelombong adalah bahawa mereka tidak mudah didapati. Walaupun beberapa yang lebih popular terdapat di Amazon, eBay atau platform e-dagang lain yang serupa, yang kurang dikenali agak sukar dicari. Walau bagaimanapun, jika semuanya gagal, anda selalu dapat membelinya dari laman web rasmi pengeluar, yang dalam hal ini adalah Bitmain.

Cukup log masuk ke laman web Bitmain dan anda akan menemui bahagian pembelian di mana anda boleh mencari pelombong yang anda mahukan, D3 misalnya, dan terus ke halaman pembayaran. Bagi proses pembayaran, anda boleh membayar pembelian anda melalui Bitcoin, Litecoin atau bahkan kawat kawat.

Selain itu, Antminer D3 juga tersedia di eBay, menjadikannya salah satu peranti yang lebih mudah diakses di luar sana.

Mengenai Pengilang

Bitmain boleh dikatakan syarikat pembuatan pelombong cryptocurrency yang paling dipercayai dan popular di pasaran. Mereka dikenali sebagai rajin, fokus pada pelanggan dan peka terhadap kualiti produk mereka. Mereka sudah mempunyai banyak model rig perlombongan, bukan hanya untuk Bitcoin atau DASH tetapi sejumlah cryptocurrency, menjadikan jangkauan mereka di pasaran mungkin yang paling luas dan paling berpengaruh.

Namun, seperti jenama besar lain, Bitmain juga tidak hadir tanpa banyak komplikasi dan rahsia. Baru-baru ini, jenama itu mendapat banyak kebakaran kerana menambahkan pintu belakang rahsia pada produk mereka. Untuk memahami apa itu pintu belakang, anda perlu mempunyai sedikit pengetahuan teknikal. Secara sederhana, pintu belakang ini dipasang ke firmware peranti perkakasan Bitmain, Antminer misalnya. Kini syarikat itu dapat menjalankan daftar masuk dengan beberapa perkhidmatan pusat setiap sepuluh minit.

Setiap daftar masuk dihantar atau dihantar melalui maklumat sulit seperti nombor siri Antminer, alamat IP dan alamat MAC. Kini penggunaan yang tepat untuk semua data ini sepenuhnya bergantung pada budi bicara syarikat tetapi mereka dapat menggunakannya untuk memeriksa maklumat penjualan dari pelanggan dan juga rekod penghantaran. Semua ini secara serius membahayakan privasi pelanggan sendiri dan semestinya dilaksanakan dengan kebenaran pelanggan.

Mengenai risiko yang berkaitan, belum ada bukti yang membuktikan adanya niat jahat dari pihak syarikat, tetapi ini adalah sesuatu yang harus anda perhatikan sekiranya anda berhasrat untuk membeli produk tersebut.

Jaminan

Walaupun pelombong umumnya mempunyai kehidupan yang baik, tempoh jaminan yang baik selalu dihargai. Bagi Antminer D3, anda diberi masa jaminan yang berpatutan selama 180 hari, di mana anda boleh mengganti atau memperbaiki produk secara percuma sekiranya terdapat masalah dengan mesin atau jika ia berhenti berfungsi secara rawak.

Peralatan Perlombongan

Sekiranya terdapat satu komplikasi teruk yang sering berlaku dengan penambang cryptocurrency, ia menjadi panas dengan cepat. Sama seperti peranti lain yang melakukan pengangkatan berat dari segi proses yang ditanganinya, pelombong ini juga terdedah kepada suhu tinggi dan terlalu panas.

Telefon pintar dan komputer riba yang dipercayai oleh kita sendiri tidak bebas dari masalah ini, malah mereka cenderung memanaskan secara rawak apabila disambungkan ke sumber kuasa untuk jangka masa yang lama atau apabila digunakan secara meluas dan berat untuk waktu yang lama. Nasib baik, pelombong juga datang dengan penyelesaian.

Kipas yang dikhaskan khas dipasang pada pelombong yang mempunyai tujuan untuk memastikan suhu peranti tetap dalam keadaan terkawal dan memastikannya berada dalam had yang ditetapkan. Sekiranya suhu berjaya melonjak terlalu banyak, kuasa yang digunakan oleh kipas meningkat secara automatik menjadikan mereka berputar lebih cepat dan, sebagai hasilnya, melakukan penyejukan lebih cepat dan lebih baik.

Kelemahannya, inilah sebab mengapa pelombong sering menyebabkan bil tenaga dan tenaga bertambah buruk.

Harga

Bagaimana ia boleh menjadi tinjauan lengkap melainkan jika kami tidak memberitahu anda berapa banyak yang sebenarnya akan anda habiskan di rig? Kini terdapat beberapa faktor yang menyumbang kepada harga produk tertentu. Sebilangan yang utama adalah ketersediaan, permintaan dan prestasi keseluruhan produk. Sekiranya sesuatu berkinerja sangat baik, wajar jika permintaan untuk barang tersebut meningkat, dan akibatnya, harganya pasti akan naik.

Mengenai Antminer D3, berita tidak begitu baik. Dengan harga $ 2699, D3 adalah salah satu pelombong termahal di pasaran. Ia sebenarnya hampir sama mahal dengan pelombong Bitcoin berprestasi terbaik di pasaran, dan dengan mudah melebihi kos banyak pelantar prestasi baik lain yang ada. Sebab yang cukup masuk akal untuk angka tinggi ini adalah bahawa duit syiling Dash telah terbukti berulang kali menjadi sangat menguntungkan dan berkesan, lebih-lebih lagi daripada banyak cryptocurrency lain di luar sana, termasuk Bitcoin.

Mungkin inilah sebabnya mengapa harga yang tinggi adalah kaedah untuk membenarkan keuntungan berlebihan yang anda perolehi daripada berurusan di Dash.

Sekarang setelah kita melalui tinjauan menyeluruh dan cukup komprehensif mengenai pelombong iaitu Antminer D3, kami menyampaikan kepada anda beberapa berita dan maklumat tentang mengapa Dash adalah mata wang masa depan dan mengapa ia perlu diberi perhatian serius.

Kelahiran Dash

Masalah besar dengan Bitcoin adalah masa pengesahan transaksi yang berkaitan. Katakan anda akhirnya menghabiskan Bitcoin anda untuk beberapa produk, atau mungkin juga cryptocurrency lain. Berapa lama sehingga transaksi anda disahkan oleh penjual dan produk yang dibeli dihantar kepada anda?

Sebenarnya, tidak ada jawapan yang pasti. Mungkin memerlukan masa yang lama sebelum penjual mengakui hakikat bahawa Bitcoin yang anda hantar telah diterima dengan sewajarnya, dan sehingga itu berlaku, anda tidak akan bertanggungjawab untuk menerima produk yang anda beli. Jelas, ada undang-undang dan peraturan khusus untuk menjaga dan mengatur semua ini, tetapi hakikatnya urus niaga Bitcoin lambat untuk dimulakan.

Kini Evan Duffield, peminat cryptocurrency utama, menyedari masalah ini dan dengan serta-merta merasakan keperluan untuk cryptocurrency yang lebih baik dan lebih cepat yang belajar dari kesilapan Bitcoin dan membetulkannya dengan cara yang terbaik. Oleh itu, pada 18 Januari 2014, Evan membuat Dash, yang secara formal disebut Xcoin, yang kemudian diubah menjadi DarkCoin, dan akhirnya menjadi Dash yang merupakan penggabungan kata-kata Digital Cash.

Dash diciptakan dengan satu-satunya tujuan untuk menjadi penyelesaian yang jauh lebih berkesan untuk masalah biasa yang dihadapi oleh cryptocurrency daripada Bitcoin. Ia secara aktif menumpukan perhatian pada masalah utama yang dihadapinya dan terus memperbaikinya sejak awal. Selain itu, seperti Bitcoin, bekalan syiling Dash hanya akan terhad di dunia. Berdasarkan statistik, hingga kini, terdapat sekitar 7.85 juta syiling Dash di pasar, dan jumlah cap telah ditetapkan pada 18 juta.

BERMULA DENGAN ANTMINER D3

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me