Ulasan Antminer T9 – Baca Sebelum Membeli!

Perlombongan telah, dan mungkin selalu dikaitkan dengan emas dan logam berharga lain. Tetapi masanya telah tiba, ketika akan ada tambahan baru dalam senarai ini. Tidak lama kemudian, apabila orang bercakap mengenai perlombongan, mereka tidak hanya membincangkan emas, perak atau berlian, tetapi sesuatu yang baru dan menarik. Tapi apa itu? Adakah terdapat penemuan yang mengejutkan, beberapa logam zaman baru yang berjaya disembunyikan dari mata kita selama ini? Atau adakah sesuatu yang baru dibuat? Jawapannya lebih cenderung kepada yang terakhir.

Semuanya bermula pada tahun 2009 ketika dunia diperkenalkan dengan dunia cryptocurrency. Dengan munculnya Bitcoin, sektor kewangan nampaknya akan berubah. Orang berpendapat bahawa Bitcoin tidak lama lagi akan menjadi satu mata wang utama dunia, yang digunakan dan ditransaksikan di hampir semua bahagian dunia. Malangnya, gembar-gembur itu segera hilang.

Kepulangan

Bitcoin berhenti membuat berita utama secepat ia menaikkan carta populariti. Tetapi ini sama sekali tidak berarti bahawa ia memudar sepenuhnya menjadi tidak ada. Bitcoin bertahan, dengan senyap-senyap menawar waktunya, hingga baru-baru ini ketika ia membuat kemunculan semula yang hebat pada tahun 2015. Tidak lama kemudian, dunia membicarakannya sekali lagi. Bulu terbesar di topinya adalah kenyataan bahawa ia berjaya menyentuh nilai hampir $ 20,000 untuk satu Bitcoin.

Dengan prestasi yang menjanjikan itu, dunia tidak lama lagi tertarik kepadanya. Pelaburan mula mengalir masuk, dan tidak lama lagi, Bitcoin adalah satu-satunya perkara yang dibincangkan di seluruh dunia. Tetapi mari kita mundur beberapa langkah, dan meneroka sekali lagi bidang cryptocurrency yang kita bicarakan.

Memperkenalkan Perlombongan

Setelah Bitcoin berjaya, orang menjadi semakin penasaran dengan keseluruhan konsep cryptocurrency, dan ada yang mula meneroka lebih jauh. Pada masa inilah dunia menemui perlombongan cryptocurrency.

Dikatakan sebagai kaedah untuk memastikan semua transaksi cryptocurrency selamat dan telus, perlombongan Bitcoin adalah bagaimana transaksi baru ditambahkan ke blockchain sehingga tidak mungkin ada cara untuk melakukan penipuan atau pemalsuan. Dengan cara ini, juga bertanggungjawab untuk membuat Bitcoin baru dan menambahkannya ke lejar Bitcoin, dengan cara yang hampir sama dengan perlombongan dunia nyata.

Walau bagaimanapun, persamaan berakhir di sana, untuk perlombongan crypto dan perlombongan dunia nyata berbeza seperti yang mereka dapat. Walaupun perlombongan dunia nyata memerlukan anda membawa peralatan mekanikal yang berat, perlombongan untuk cryptocurrency tidak memerlukan perkara seperti itu. Apa yang anda perlukan adalah rig perlombongan yang sesuai, disesuaikan secara peribadi untuk memenuhi keperluan anda, dan banyak tenaga untuk menjalankannya.

Kajian Bitmain Antminer T9

antminer-t9-semakanTitik jualan utama T9 adalah bahawa ia berpatutan dan cekap. Para pembangun telah berusaha dengan berhati-hati untuk mengelakkan batasan yang dinyatakan oleh model sebelumnya, Antminer S9. Bitmain, syarikat pembuatan kebetulan menjadi salah satu pemain paling utama dalam bidang pelombong BTC dan memiliki 70% bahagian pasaran yang cukup mengagumkan.

Sekarang, mungkin orang-orang di belakang Bitmain mempunyai rancangan untuk mengembangkan perniagaan mereka lebih jauh, yang akan menjelaskan peningkatan mendadak dalam perkakasan mereka ketika membandingkan S9 dan T9.

T9 menawarkan diri sebagai pelombong BTC pertama di dunia yang menggunakan kod proses 16nm. Memiliki cip BM1387 yang sangat cekap, T9 tidak memberikan ruang untuk dikhawatirkan kerana ia dipenuhi dengan jumlah 171 cip tersebut. Selain itu, T9 juga terkenal dengan memperkenalkan kestabilan yang sangat diperlukan dalam bidang perlombongan Bitcoin.

Sekiranya terdapat satu parameter di mana T9 ketinggalan di belakang S9, itu adalah kadar hash yang sangat dicari yang kebetulan adalah 11.5 TH / s berbanding 14 TH / s S9.

BERMULA DENGAN ANTMINER T9

Keuntungan

Mungkin satu perkara yang penting setiap kali seseorang membeli komoditi adalah keuntungan yang berkaitan. Pelaburan tetap membuahkan hasil hanya sehingga memperoleh keuntungan yang lumayan bagi pengguna. Sebaik sahaja keuntungannya menjadi masam, komoditi itu sama seperti usang. Inilah sebabnya mengapa pembuat dan pemaju pelantar perlombongan bersusah payah untuk memastikan bahawa model yang dicadangkan mereka berfungsi dengan baik pada semua jenis pengukuran keuntungan dan tetap berbuah untuk sebahagian besar hidupnya. Bagi Antminer T9, kebiasaannya menghasilkan purata 0,09 BTC dalam sebulan, yang merupakan pulangan yang cukup baik apabila anda membandingkannya dengan model serupa lainnya di pasaran.

Penggunaan kuasa

Parameter lain yang menjadi tumpuan ketika anda perlu membeli rig perlombongan adalah penggunaan elektrik. Jelas, semakin rendah penggunaan kuasa model berkenaan, semakin tinggi keuntungan bersih model tersebut. Sekiranya anda akhirnya membelanjakan sejumlah wang yang banyak hanya pada bil kuasa dan elektrik anda, ada kemungkinan anda akan kehilangan lebih banyak wang daripada apa yang anda hasilkan.

Oleh sebab yang sama, Antminer T9 telah dirancang untuk dioptimumkan secara elektrik dan menggunakan kuasa sebanyak mungkin. Walaupun T9 mempunyai penarafan penggunaan tenaga 0.126 J / GH, S9, lebih-lebih lagi, kecekapan tenaga diletakkan pada hanya 0.098 J / GH.

Suhu

Jentera berat sering cenderung menjadi panas. Malah telefon pintar dan peranti komputer riba kita sendiri cenderung menjadi panas apabila dibiarkan terpasang pada bekalan kuasa, atau digunakan secara berlebihan untuk jangka masa yang panjang. Adalah wajar bahawa rig perlombongan mengalami masalah yang serupa. Nasib baik, pembuatnya telah memperkenalkan peminat khas untuk tujuan ini. Namun, dengan peningkatan haba, penggunaan kuasa kipas juga meningkat, kerana mereka cenderung menggunakan lebih banyak kuasa untuk penyejukan yang lebih baik.

T9 menempatkan dua kipas yang dikendalikan komputer yang dilekatkan dalam selongsong aluminium. Terdapat juga alat pendingin yang disesuaikan yang menggunakan teknologi konduksi dan perolakan untuk menyejukkan unit.

Melaraskan

Menyiapkan Antminer T9 adalah permainan kanak-kanak. Sebenarnya semudah menggunakan perkakasan Bitmain lain. Yang diperlukan adalah menghidupkan unit dan melancarkan penyemak imbas sehingga proses dapat dimulakan. Seterusnya, anda perlu menavigasi ke laman web Bitmain rasmi untuk mendapatkan akses ke alamat IP pelombong.

Bagi panel kawalan, cukup jelas dan hanya memerlukan anda menambah dompet untuk menyimpan duit syiling yang mudah anda gali. Selain itu, anda perlu menetapkan kata laluan yang dapat melindungi anda atau akaun anda dari pelanggaran atau kebocoran keselamatan yang tidak diingini.

Penggunaan yang Mudah

Seperti teknologi baru, salah satu aspek yang paling penting untuk kejayaan perlombongan perlombongan adalah jenis antara muka pengguna yang akhirnya mereka pasang pada peranti mereka. Untuk menarik jumlah pelanggan maksimum dan menarik perhatian orang ramai, mereka perlu memulakan antara muka pengguna yang tidak hanya sederhana dan tidak rumit tetapi juga berfungsi sebagai panduan bagi pengguna baru atau mereka yang ingin mempelajari beberapa trik perdagangan. Tanpa antara muka pengguna yang komprehensif dan bermanfaat, teknologi akhirnya menjadi lebih sukar untuk dikendalikan dan kerumitan keseluruhan untuk dikerjakan.

Bagi T9, ia mempunyai UI yang rumit yang membimbing pengguna dan menjadikan navigasi di pelbagai menu sangat mudah untuk pengguna baru. Selain itu, ia memungkinkan penyesuaian sederhana yang cenderung sesuai dengan pilihan pengguna, menjadikan penggunaan keseluruhan peranti cukup menyenangkan dan bebas gangguan..

Harga

Pada akhirnya, semuanya berpunca daripada ini. Tidak kira seberapa baik peranti itu dibuat, atau apa pun ciri-ciri gila yang telah dimasukkan ke dalamnya, ia tidak akan dapat meninggalkan banyak kesan di pasaran melainkan ia mempunyai tanda harga yang berpatutan. Nasib baik, Antminer T9 tidak mengalami masalah ini. Pada masa ini, harganya $ 12350 sederhana. Mengenai ketersediaan produk, ia kini boleh dibeli dari mana-mana platform e-dagang terkemuka. Sebilangan dari mereka seperti Amazon atau eBay bahkan mungkin menawarkan tawaran yang berpatutan dan harga potongan di pelantar.

Sekiranya anda bercadang untuk memanjakan diri dalam beberapa perlombongan cryptocurrency terdapat beberapa perkara yang mesti anda jaga dan pastikan dengan sebaik mungkin. Marilah kita mencuba dan melihat apa sebenarnya.

BERMULA DENGAN ANTMINER T9

Perkara yang Harus Diperhatikan

Pertama, pastikan anda bersedia untuk mengalami beberapa kerugian. Sejujurnya, perlombongan cryptocurrency bukanlah perniagaan yang menguntungkan. Pasti, ada ruang lingkup yang luar biasa untuk menghasilkan banyak wang jika anda berdedikasi atau cukup pintar, tetapi ada peluang yang lebih besar untuk anda gagal. Sebab utama di sebalik ini adalah hakikat bahawa perlombongan memerlukan banyak pelaburan.

Lagipun, pelantar penambang yang kita bicarakan sebelumnya tidak begitu murah. Selain itu, untuk menjalankannya, anda perlu membayar bil tenaga yang lebih tinggi dan itu akan meningkatkan perbelanjaan keseluruhan usaha anda. Dan peluang keuntungan berbanding dengan semua itu tidak lebih dari sekadar tipis.

Seterusnya, anda perlu mempunyai kawasan khusus untuk aktiviti perlombongan anda. Sekarang ini tidak bermaksud bahawa anda perlu membina gua untuk diri sendiri sekiranya anda berhasrat untuk menambang duit syiling crypto dari rumah anda, tetapi kerana pelombong penambang cenderung mengeluarkan banyak bunyi, anda mungkin juga mencari tempat yang sedikit terpencil dan tidak akan menghalang orang lain di rumah atau kompleks kediaman anda.

Cara Memilih Model untuk Diri Anda

Selanjutnya, memilih rig perlombongan adalah tugas dengan sendirinya. Terdapat begitu banyak jenama dan model yang ada di pasaran sekarang untuk masa yang sama sehingga kadangkala pelanggan cenderung keliru dan sering membuat keputusan yang salah. Lebih baik mencuba dan mengelakkan situasi seperti itu. Yang perlu anda buat hanyalah menilai keadaan anda sendiri, mencari perkara yang penting bagi anda dan menaatinya.

Contohnya, sekiranya bunyi bising menjadi perhatian, mungkin anda lebih baik membeli pelombong yang membuat sedikit bising. Jika tidak, jika kenaikan bil tenaga menjadi perhatian anda, maka dapatkan model paling cekap tenaga di pasaran. Fakta, ciri, dan penilaian tersebut dinyatakan dengan jelas pada model atau kemasannya. Pastikan anda memeriksanya sebelum membuat pembelian.

Hash adalah nama yang diberikan kepada masalah kompleks yang dirancang untuk diselesaikan oleh pelantar perlombongan. Melalui penyelesaian masalah rumit dan algoritma matematik inilah yang dilombong oleh pelombong melalui blockchain dan menambang duit syiling.

Sekarang, pelombong selalu mempunyai peringkat ini yang disebut hash rate, yang tidak lain adalah jumlah masalah yang dapat ditangani oleh pelombong sesaat dengan berkesan. Jelas, semakin tinggi kadar hash, semakin baik pelombong itu sendiri. Oleh itu, pastikan anda mengambil kira faktor ini.

Akhirnya, seperti yang dinyatakan sebelumnya, pastikan anda bersedia membelanjakan sejumlah wang tambahan untuk perkara-perkara seperti bil elektrik selama beberapa minggu, sekurang-kurangnya sehingga anda berjaya memperoleh pendapatan dengan baik melalui usaha perlombongan anda.

Kesimpulannya

Sekarang semua itu telah difahami dan diterima, sudah waktunya untuk beralih ke pokok permasalahan. Kami berjanji akan membantu anda membeli Bitcoin penambang, dengan meninjau salah satu pilihan yang paling sesuai dan asli di pasaran, Antminer T9. Pertama, kami memberi anda gambaran keseluruhan mengenai produk, diikuti dengan penerangan terperinci mengenai spesifikasi yang disertakan dan akhirnya kami memberikan sedikit gambaran mengenai apakah ini boleh menjadi pilihan pembelian yang menarik. Jadi inilah keputusan kami:

Bagi orang-orang yang terbiasa dengan S9, dan menyukai cara kerjanya, tidak ada pilihan yang lebih baik daripada T9, yang lebih kurang peningkatan dan akan berfungsi dengan hebat di tangan pelombong khusus yang ingin membuat beberapa keuntungan yang lumayan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me