Ulasan Avalon6 – Adakah Perkakasan Perlombongan Ini Layak?

Sejak peradaban manusia memegang bumi ini, jika ada satu perkara yang selalu diminati oleh manusia, itu adalah tindakan memperoleh keuntungan bagi diri mereka sendiri. Pada akhirnya, selalu menghasilkan keuntungan besar dan memperluas sumber anda.

Permintaan untuk mendapatkan lebih banyak sumber ini sering membawa kita ke sejumlah aktiviti dan perdagangan yang mungkin atau tidak dapat memberikan hasil yang diinginkan sepanjang masa. Walaupun dimulakan dengan penuaian sederhana dari bumi, kemudian memasukkan logam yang lebih berguna, boleh digunakan dan lebih jarang yang diperoleh dari permukaan bumi dan kemudian dijual dengan margin keuntungan yang baik.

Ini seterusnya mendorong industri perlombongan. Sejak zaman kuno, manusia telah merindui mineral yang tidak dapat dicapai dan tersembunyi jauh di dalam permukaan. Dan untuk mendapatkannya, kami telah menubuhkan beberapa industri kelas berat yang membolehkan kami masuk ke permukaan dengan mudah dan menggali kekayaan dan kekurangan yang mungkin ada di bumi untuk kami.

Emas, perak, berlian dan banyak logam berharga lain semuanya diperoleh dengan cara yang serupa. Tetapi bagaimana jika kita memberitahu bahawa ada satu lagi, bentuk perlombongan yang berbeza yang tidak menghendaki anda melakukan latihan secara fizikal ke bumi untuk mendapatkan keuntungan dalam bentuk logam langka? Bagaimana jika ada bentuk perlombongan yang dapat dilakukan dari rumah anda, bahkan tanpa bangun dari kerusi itu?

Sebenarnya, dengan munculnya zaman teknologi, perkara seperti itu telah dimungkinkan, dan wujud dalam bentuk perlombongan cryptocurrency. Perlombongan cryptocurrency telah dimungkinkan dengan penggunaan pelombong, seperti Avalon6, yang menjadi inti dari artikel ini.

Ulasan Avalon6: Wawasan Jujur

avalon6-ulasanTitik perbincangan terbesar dari Avalon6 adalah kenyataan bahawa ia disebut-sebut sebagai pelombong kedua paling cekap yang pernah dilancarkan. Ada yang mengatakan ia adalah salah satu pelombong yang paling tenang di pasar, memberikan kelebihan yang cukup besar daripada banyak persaingannya.

Ini kerana, di antara banyak ciri yang diinginkan oleh seseorang di pelombong, pelepasan suara rendah berlaku pada kedudukan yang cukup tinggi dalam senarai. Gabungkan dengan kecekapan yang mampu diberikan oleh Avalon6, dan kita telah menjadikan diri kita sebagai pemenang yang pasti.

Walau bagaimanapun, di mana sahaja terdapat kebaikan, pasti ada juga kekurangan. Bagi Avalon6, untungnya, jumlahnya cukup sedikit. Pertama, sebilangan orang berpendapat bahawa Avalon6 memberikan kadar hash yang jauh lebih rendah daripada Antminer S7 atau Antminer S9 walaupun ia berada dalam kurungan harga yang sama. Kedua, walaupun Avalon6 cukup cekap, ia tidak memenuhi standard yang ditetapkan oleh Antminer S7.

Sekarang setelah kami memberi anda gambaran, kini saatnya untuk mempelajari lebih mendalam dan melihat setiap spesifikasinya secara terperinci.

Avalon6 adalah peranti yang cukup mengagumkan jika anda memikirkannya. Menjadi pelombong kedua paling cekap di pasaran bukanlah prestasi yang tidak baik, tetapi pelantar ini berjaya melakukannya dan banyak lagi. Ini mengandungi sebanyak 80 cip 18 nm dari variasi A3218 dan berjalan pada 500 MHz yang cukup selesa yang memungkinkan untuk memberikan kadar hash setinggi 3,5 TH / s. Sekarang walaupun ini tidak setinggi Antminer S7, ia cukup dekat dengannya dan cukup tinggi untuk menjadikan Avalon6 sebagai pilihan terbaik untuk pelombong berpengalaman.

BERMULA DENGAN AVALON6

Bekalan Kuasa

Bekalan kuasa yang baik adalah tulang belakang bagi sebarang alat elektrik atau elektronik. Beri kuasa yang terlalu sedikit dan ia pasti tidak akan berfungsi seperti yang anda mahukan, sementara terlalu banyak kuasa juga boleh menyebabkan litar pintas atau sekering rosak. Inilah sebabnya mengapa anda perlu berhati-hati ketika membeli unit bekalan kuasa untuk pelantar perlombongan anda. Pastikan ia disertakan dengan spesifikasi yang betul dan cukup stabil untuk memenuhi keperluan kuasa yang dikeluarkan oleh pelombong anda.

Avalon6 berkinerja baik dengan sebarang bekalan kuasa buatan yang baik dengan penarafan kuasa 1100 Watt atau lebih. Sekiranya anda sedang menggunakan PSU bertaraf platinum, maka yakinlah kerana Avalon6 akan berfungsi dengan sempurna sambil menarik sekitar 1050 Watt.

Keuntungan

Bitcoin pasti adalah perniagaan yang berisiko kerana ia cenderung menjadi dua kali ganda nilainya setiap beberapa tahun, tetapi walaupun anda mengambil kira itu, bersama dengan fakta bahawa harga Bitcoin cenderung turun naik dengan cepat dan tidak terkawal, Avalon masih mendapat cukup jus di dalamnya untuk membawa anda kepada keuntungan. Walaupun menghadapi persaingan sengit dari Antminer S9 yang baru dikeluarkan, dengan kadar hash 14 TH / s, Avalon6 masih dapat bertahan di jabatan keuntungan.

Harga

Sekiranya anda memilih untuk membeli unit dari Canaan, anda akan mendapatkannya dengan harga $ 550. Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk membeli unit secara pukal maka anda bernasib baik, kerana anda berpeluang mendapat potongan harga $ 100 jika anda membeli 10 unit sekaligus dan diskaun $ 130 jika anda membeli sejumlah 50 unit sekaligus.

Untuk setiap penghantaran, unit ini beratnya sekitar 5 kg atau 11 lb. Model yang sama digunakan, namun boleh didapati dengan mudah di Amazon dengan harga $ 450.

Bising

Sekiranya anda berada pada jarak 1.2 m atau 4 kaki dari Avalon6 yang berfungsi, anda akan mengalami kebisingan kira-kira 55 dB. Walaupun keadaan ini cukup tenang untuk kegunaan kediaman, kami tidak mengesyorkannya menyimpannya di bilik tidur atau ruang tamu anda. Cara lain untuk meningkatkan lagi unit dengan mengurangkan suara yang dikeluarkan adalah melalui underclocking.

Persediaan

Keperluan asas untuk menyiapkan Avalon6 adalah sistem Raspberry Pi atau TP-Link TL-WR703N yang berfungsi sebagai pengawal. Sebanyak 50 pelombong dapat dikendalikan dan dijalankan menggunakan satu RPi. Avalon6 menggunakan DHCP, sehingga mampu mencari alamat IP secara automatik. Ini sangat memudahkan proses pemasangan, menambahkan bulu lain di penutup Avalon6.

Suhu

Akhirnya, suhu adalah faktor besar lain ketika memilih pelombong Bitcoin yang sesuai untuk diri sendiri. Anda tidak boleh membeli peralatan elektronik yang baik tanpa melebihi spesifikasi panasnya. Malah alat sepele seperti telefon pintar yang kita miliki cenderung menjadi panas apabila dibiarkan tersambung ke bekalan kuasa terlalu lama. Malangnya, pelombong mengalami masalah yang serupa.

Oleh kerana alat-alat ini dimaksudkan untuk melakukan beberapa pekerjaan berat yang cukup berat, mereka sering cenderung mengalami kenaikan suhu badan mereka yang selanjutnya menyebabkan peningkatan kecepatan kipas untuk menentang semua pemanasan yang terjadi. Ini seterusnya membawa kepada peningkatan tahap kebisingan yang dihasilkan.

Seperti di Avalon6, ia dilengkapi dengan kawalan frekuensi, yang bermaksud pengguna mendapat fleksibiliti untuk benar-benar mengendalikan frekuensi di mana rig dijalankan. Kekerapan standard untuk Avalon6 adalah 500 MHz, dan berfungsi dengan cukup sejuk walaupun overclock.

Suhu persekitaran yang ditentukan untuk operasi optimum Avalon6 berada di bawah 35 darjah Celsius atau 95 darjah Fahrenheit, dan kerana reka bentuk cerdas yang disediakan oleh pembuatnya, kipas tunggal unit tidak menghadapi kesukaran untuk mengekalkan suhu persekitaran untuk sistem.

Keputusan

Bagi sesiapa yang mencari penambang Bitcoin yang kuat, tidak bising, cekap tetapi pada masa yang sama berkuasa, Avalon6 memberikan jawapan yang baik. Walaupun ditandingi di banyak jabatan oleh Antminer S7, dengan penyesuaian kekuatan yang dimiliki dan ciri-ciri lain yang berguna, Avalon6 berjaya memberi jalan keluar untuk lekapan pelanggannya yang berdedikasi.

Ketika Bitcoin pertama kali dilancarkan, tidak semua orang bersedia mempercayainya. Walaupun ada yang menganggapnya sebagai mata wang masa depan, yang lain, yang lebih skeptis, mempercayai ia hanya satu mode yang akan menghilangkan kenangan orang dengan masa.

Ternyata, orang-orang ini ternyata salah secara besar-besaran. Setelah beberapa tahun yang tidak aktif, Bitcoin memperoleh pulangan yang besar apabila harga pertukarannya benar-benar merobek bumbung dan menjadi berita utama di seluruh dunia.

Beberapa syarikat multinasional besar dan CEO mereka tampil memuji mata wang dan mula mengenalinya dalam semua perkhidmatan dan produk mereka. Sebilangan daripada mereka malah mengatakan bahawa Bitcoin tidak lama lagi akan menjadi satu mata wang utama yang menjadi tumpuan dunia.

Hari ini, pelaburan dalam Bitcoin lebih tinggi daripada sebelumnya. Tidak mahu ketinggalan dalam perlumbaan hiruk pikuk ini, orang di seluruh dunia dengan cepat melabur wang dalam Bitcoin dan dengan sabar menunggu pelaburan mereka membuahkan hasil. Tetapi setelah anda melepasi perlumbaan awal pelaburan ini, anda menyedari bahawa cryptocurrency sebenarnya lebih daripada sekadar Bitcoin atau pelaburan.

Mereka sebenarnya, niche besar dengan peluang besar dan sebilangan besar saluran menguntungkan yang dapat dimanfaatkan untuk mengumpulkan sejumlah besar keuntungan dan sumber daya untuk diri sendiri. Salah satunya ialah perlombongan crypto, iaitu tindakan menggali blockchain untuk menambang cryptocurrency dan juga menyelesaikan algoritma dan masalah pengkomputeran yang kompleks dalam proses.

Pelombong sering cenderung untuk mengambil bahagian dalam kolam penambangan, yang tidak lain adalah sekumpulan pelombong yang datang untuk mengumpulkan sumber dan menambang secara kolektif untuk mencapai hasil yang lebih baik. Seperti yang diperincikan sebelumnya, sebagai sebahagian daripada proses penambangan, anda perlu menyelesaikan masalah dan mengesahkan transaksi di blockchain. Sebagai balasannya, anda dapat memperoleh bahagian anda sendiri dari ganjaran, yang biasanya merupakan beberapa syiling crypto yang dikongsi di antara keseluruhan kumpulan pelombong.

Sekarang kerana menyelesaikan algoritma bukanlah sesuatu yang akan anda latih atau lengkapkan secara eksplisit, pasaran penuh dengan model pelombong yang luar biasa yang berjanji akan melakukan pekerjaan untuk anda. Mesin-mesin ini terdapat dalam pelbagai saiz dan bentuk, dipasarkan oleh pelbagai jenama dan bahkan dilengkapi dengan peruntukan untuk menambang lebih dari satu jenis cryptocurrency.

Walaupun beberapa pelombong dibina secara eksklusif untuk Bitcoin, yang lain dibuat untuk menambang Litecoin atau Dash. Begitu juga, anda mendapat sebilangan pelombong lain untuk apa sahaja bentuk cryptocurrency yang anda minati. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pertimbangan yang perlu diingat sebelum anda melangkah keluar untuk membeli pelombong. Pertama, ada masalah bil tenaga yang bertambah. Pelombong perlombongan cenderung menggunakan banyak elektrik untuk berfungsi dengan lancar.

Dalam keadaan kediaman yang biasa, ini boleh menyebabkan kenaikan bil tenaga anda yang teruk dan panjang, yang menyebabkan penurunan keuntungan pelombong itu sendiri. Sekiranya anda selalu menderita bil tenaga yang terlalu tinggi dan tidak mampu membayar lebih banyak untuknya, mungkin perlombongan bukan perniagaan anda.

Kedua, jika anda merancang untuk menjalankan pelombong di rumah anda, dan jika rumah anda adalah tempat anda akan menjalankan semua operasi perlombongan anda, maka mungkin lebih baik jika anda memilih bilik yang agak terpencil yang dengan cara yang terpisah dari rumah selebihnya. Dengan begitu, sebarang kebisingan yang dikeluarkan oleh pelombong tidak akan menimbulkan keributan bagi penghuni rumah yang lain.

Pelantar perlombongan terkenal kerana keras dan bising dalam operasi mereka. Oleh kerana ia adalah mesin yang melakukan banyak kerja berat, ia cenderung menjadi panas dengan cepat. Untuk menghilangkan semua haba tambahan itu, kipas sering dipasang di bahagian sisi mesin, yang berputar pada kelajuan tinggi setiap saat dan berfungsi dengan tujuan untuk memastikan mesin sentiasa sejuk. Kipas ini, sebagai hasilnya, menghasilkan banyak bunyi yang kuat, yang seterusnya menyebabkan penggunaan rig tidak selesa.

Sekiranya anda cukup berani untuk mengalami perkara di atas dan percaya bahawa mereka tidak cukup untuk menggerakkan motivasi anda untuk melombong, teruskan dan melompat ke dalam permainan, kerana tidak seperti banyak perkara dalam hidup, Bitcoin mungkin tidak akan bertahan selamanya.

BERMULA DENGAN AVALON6

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me