Ulasan AvalonMiner 741 – Semua yang Perlu Anda Ketahui

Cryptocurrency bukan perkara baru. Mereka berjaya dengan kejayaan Bitcoin, dan telah menjadi tren sejak itu. Walaupun bermula dengan proses pelaburan yang mudah dan menunggu pelaburan anda membuahkan hasil, hari ini anda dapat bermain dengan lebih banyak pilihan.

Begitu banyak jalan yang berbeza telah muncul dan memantapkan diri dengan kuat di pasaran cryptocurrency sehingga sepertinya separuh penduduk dunia kini berselisih dengan mereka, dan memperoleh sejumlah keuntungan yang cukup besar dalam proses tersebut. Niche yang telah dihasilkan tidak kurang menguntungkan daripada usaha perniagaan terkemuka lain dan merupakan salah satu kaedah menjana wang terpantas hari ini.

Namun, jika anda fikir ini semua mengenai pelaburan, anda tidak boleh menjadi lebih salah. Sudah hari-hari ketika melabur dalam cryptocurrency adalah satu-satunya cara untuk menggunakan Altcoins kegemaran anda, hari ini, anda mempunyai satu lagi pilihan hebat.

Kami tentu saja bercakap mengenai perlombongan cryptocurrency, bentuk perdagangan cryptocurrency baru yang muncul yang membolehkan anda menambang Bitcoin sendiri, sementara ini bertanggungjawab sepenuhnya atas keuntungan yang anda hasilkan dan perbelanjaan yang akhirnya anda hasilkan.

Di sini, dalam artikel ini, kami memberikan ulasan AvalonMiner 741, yang merupakan salah satu pelombong paling popular dan dilancarkan baru-baru ini yang telah melanda pasaran. Kami menganalisis perkakasan ini secara mendalam, dengan melihat spesifikasi dan ciri uniknya serta kebaikan dan keburukan yang disertakan.

Kajian AvalonMiner 741

Ulasan AvalonMiner 741Canaan adalah salah satu daripada banyak pengeluar penambang Bitcoin dan cryptocurrency di pasaran. Syarikat ini telah menunjukkan pertumbuhan yang pesat selama bertahun-tahun dan telah berjaya membuat keuntungan besar sambil mengeluarkan beberapa mesin yang hebat.

Pelanggan mereka tetap berpuas hati dan sebagai syarikat yang mempunyai reputasi yang baik, anda pasti yakin bahawa wang anda masuk ke tangan yang betul jika anda memilih untuk melabur dalam salah satu produk mereka.

Model terbaru dari Canaan, Avalon 741, disebut-sebut sebagai peningkatan besar berbanding model Avalon 721 mereka yang sebelumnya dan sama berjaya. Walaupun Avalon 721 menampilkan kadar hash yang baik, 741 telah melangkah lebih jauh dan meningkatkan nilai itu.

Pandangan Pertama & penghantaran

Salah satu daripada banyak perkara yang membezakan pelombong dengan yang lain adalah cara ia sampai kepada pelanggan. Sudah tentu, itu sangat bergantung pada tempat anda sebenarnya memilih untuk membeli produk tersebut, tetapi banyak juga bergantung pada mesin yang sebenarnya.

Adapun Avalon 741, ia tersedia dalam kemasan yang baik dan di dalam kotak khusus untuk melindungi lebih jauh dari kecelakaan transit atau kerosakan. Semua ini memastikan bahawa walaupun perjalanan semasa transit menjadi kasar dan bergelombang, unit sebenarnya tetap selamat di dalam dan perkakasan tidak mengalami calar atau bahagian yang longgar.

Mengenai aksesori yang dihantar, anda akan menerima kabel pautan yang penting untuk mewujudkan hubungan antara pelombong dan sistem anda, bersama dengan dongle USB dengan unit. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit kesulitan kerana Canaan tidak menghantar alat kawalan bersama dengan Avalon 741. Pengawal, sebenarnya, dijual secara berasingan.

Sekarang, daripada banyak perkara yang digunakan sebagai penilaian prestasi pelombong cryptocurrency, salah satu yang paling penting ialah sama ada pelombong mempunyai sistem penyejukan yang berkesan atau tidak. Faktanya ialah pelombong ini sering perlu melakukan pengangkatan berat. Mereka bertanggungjawab untuk menggali blockchain dan mengesahkan urus niaga, dan dalam prosesnya bahkan mencari duit syiling crypto untuk anda.

Secara semula jadi, semua proses ini membawa kesan buruk pada mesin dan cenderung menjadi panas, itulah sebabnya sistem penyejukan khusus dipasang pada peranti ini agar tetap sejuk semasa beroperasi. Sistem ini terdiri daripada kipas asas, satu atau dua jumlahnya dan beberapa modifikasi struktur untuk mengelakkan panas keluar.


Untuk Avalon 741, ia dilengkapi dengan penutup yang dipasang pada kipas unit, yang bertujuan menyalurkan dan mengarahkan udara dengan lebih baik dari belakang unit. Ini sebenarnya adalah perubahan selamat datang dari kipas standard biasa yang dipasang di pelantar perlombongan lain.

Kipas standard seperti itu hanya tersekat di kedua-dua sisi pelombong, tetapi sistem yang dilaksanakan di Avalon 741 terbukti lebih efektif dalam menyejukkan unit dan pada kadar yang lebih cepat. Selain itu, untuk menyingkirkan lebihan haba, anda mempunyai pendingin yang khusus untuk membuang semua haba dengan mengumpulkannya di satu tempat. Anda akan mendapati pendingin ini berkontur di alam semula jadi dan dipasang di gril depan di atas papan PCB.

Persediaan dan Penggunaan

Seperti mana-mana peranti baru, salah satu faktor yang membuat pembeli paling khawatir adalah pengaturan umum dan kemudahan penggunaan. Sekiranya peranti cenderung terlalu rumit untuk dikendalikan, kemungkinan ia tidak akan menjadikannya besar di pasaran, sedangkan peranti dengan operasi yang lebih sederhana dan kemudahan penggunaan yang tinggi pada umumnya akan lebih mudah mendapatkan nama untuk diri mereka sendiri.

Bagi Avalon 741, untungnya, penyediaannya semudah yang dilakukannya. Untuk mula mengendalikan pelombong dan melombong Bitcoin, semua yang perlu anda lakukan ialah memuat turun firmware peranti dan membakar gambar ke kad SD atau SD mikro yang betul. Setelah anda melakukannya, yang tinggal hanyalah memasukkan alat kawalan ke dongle USB yang telah kami sebutkan sebelumnya, dan menyambungkan kabel ke pelantar Avalon 741 anda.

Hidupkan butang kuasa pengawal dan juga pelantar. Anda kemudian mempunyai fleksibiliti untuk menggunakan mana-mana alat carian IP yang anda inginkan untuk mencari alamat IP. Kami mengesyorkan menggunakan AngryIP tetapi anda bebas menggunakan perkhidmatan apa sahaja yang paling sesuai dengan anda. Selepas itu, semuanya berjalan lancar kerana anda kemudian mempunyai perisian Canaan yang sangat biasa dan mesra untuk membimbing anda sepanjang jalan.

Adapun antara muka pelombong, kebiasaannya agak rapi dan cukup mudah dikenali dan difahami. Pengguna Avalon akan langsung mengenalinya dan walaupun tidak, antara muka grafik ini akan berkembang dengan cepat pada anda.

Untuk memasukkan maklumat kolam anda, sekiranya anda adalah sebahagian dari kolam perlombongan dan lebih suka menyimpan aktiviti perlombongan anda dalam suasana berkumpulan, anda perlu memasukkan tab konfigurasi yang anda akan dapati dengan mudah. Setelah butiran dimasukkan, cukup klik pada butang simpan, dan anda akan mendapati bahawa rig anda telah hidup dan mula melombong.    

Untuk maklumat terperinci dan ciri lanjutan, arahkan ke tab lanjutan. Di sini anda akan dapat mengkonfigurasi panel WRT yang terbuka. Sekiranya anda tidak tahu apakah ini dan tidak tahu apa yang harus dilakukan dengannya, lebih baik anda meninggalkan pilihan ini sebagaimana adanya dan jangan main-main sedikitpun.

Jadi kesimpulannya, Canaan telah menyediakan antara muka pengguna yang direka dengan baik, kuat dan tidak rumit untuk digunakan yang dapat difahami oleh semua orang, dan pada masa yang sama, cukup bernuansa sehingga tidak disebut kekurangan ciri.

Teknologi Penyejukan Bentuk Udara

Avalon 741 secara semula jadi hanyalah peningkatan pada Avalon 721. Sememangnya, tidak diharapkan terlalu banyak mempengaruhi ciri-ciri asli yang digunakan oleh Avalon 721. Walau bagaimanapun, 741 nampaknya sama sekali berada di jalan yang berbeda. Ia telah berjaya menciptakan ruang yang unik untuk dirinya sendiri di pasaran dan dengan cepat menaikkan tangga populariti.

Walaupun Avalon 721 menggunakan sekumpulan 72 cip, Avalon 741 hadir dengan sekumpulan 88 cip yang hebat dan hebat. Walau bagaimanapun, peningkatan besar jumlah kerepek yang digunakan juga mempunyai kelemahan tersembunyi. Faktanya ialah lebih banyak kerepek memerlukan penyejukan secara berkadar.

Oleh itu, 741 dianggap memerlukan mekanisme penyejukan yang lebih mantap dan kuat yang akan menggunakan kuasa yang tinggi. Tetapi unit itu juga berjaya mencari jalan keluarnya. Mekanisme penyejukan yang dilaksanakan dalam model baru adalah teknologi Airform baru. Sesuai dengan pelaksanaan ini, reka bentuk unit yang mengalir memastikan udara disalurkan ke seluruh unit.

Udara yang disalurkan sebenarnya mengambil ukuran yang jauh lebih besar ketika datang ke kawasan yang cenderung pemanasan lebih cepat daripada yang lain. Ini menjadikan sistem penghapusan haba yang lebih lancar dan lebih baik. Bagi PCB, kedua-dua sisinya mempunyai pendingin yang dipasang, dan juga kandang menyalurkan udara dengan berkesan di atasnya.

Sesuai dengan reka bentuk penyejukan baru, unit pendingin telah dirancang agar bersifat meruncing. Mereka mulai sempit di saluran masuk dan terus melebar ketika kami bergerak ke arah cip yang dipasang di papan. Selanjutnya, untuk melebarkan luas permukaan agar panas mendapat lebih banyak kawasan yang dapat dikeluarkan, siripnya telah dirancang dengan alur pada mereka.

Bahagian depan juga telah diubah suai menjadi lebih terbuka, yang secara efektif memungkinkan jumlah udara yang lebih tinggi memasuki sistem dan bergerak dengan kelajuan tinggi sebelum keluar dari bahagian belakang unit. Mengikut kipas sebenar 741, ia lebih kuat daripada 721, walaupun tidak banyak. Pada jarak 56 dB dari jarak 4 kaki, masih cukup lembut untuk beroperasi di rumah Anda, walaupun kami tidak benar-benar mengesyorkan pengaturan ruang tamu.

Kestabilan

Sekarang untuk membincangkan kestabilan unit, ini adalah peningkatan yang sangat diingini dari 721. Semua pelombong cryptocurrency lebih suka stabil. Oleh kerana mereka cenderung melakukan banyak operasi yang berat, perlu dipastikan sistem mereka tetap stabil dan berjalan lancar tanpa cegukan.

Kami menjalankan beberapa ujian pada 741 dan mendapati bahawa unit tersebut rata-rata berada di antara kadar hash 7.7 hingga 7.8 TH / s. Kami menjalankan ujian ini dengan kumpulan perlombongan BTC.com dan Kano. Hasil yang kami terima tidak begitu mengejutkan memandangkan reputasi AvalonMiners yang kukuh di pasaran.

741, seperti kebanyakan model lain sebelum ini, cukup kukuh ketika datang ke kestabilan. Sekiranya anda seorang pelombong yang serius dan cenderung beroperasi bukan satu tetapi banyak pelombong pada satu masa, anda secara berkesan menjalankan ladang penambang.

Sekarang untuk pelombong seperti itu, Avalon 741 akan terbukti menjadi mesin yang menggembirakan kerana ia sebenarnya menawarkan keupayaan untuk menyatukan lima atau lebih daripada Avalon 741 pada satu alat kawalan. Walaupun pelombong santai mungkin tidak mengenalinya, tetapi ini sebenarnya menjadi ciri yang sangat luar biasa yang akan menjadikan pengurusan ladang pelombong sangat mudah dan senang bagi rata-rata pelombong tegar.

Sekarang harap maklum bahawa walaupun tidak mungkin untuk menghubungkan pelombong dari model yang berbeza, misalnya, Avalon 721 dengan Avalon 741, tetapi rantai bersama pelombong model yang sama berfungsi dengan baik juga.

Semasa fasa ujian, Avalon 741 menunjukkan beberapa ciri yang luar biasa seperti penggunaan kuasa 1050 watt dan kipas pada 5400 rpm, yang cukup untuk membuat unit berjalan dengan lancar dan tetap sejuk.

Avalon 741 hebat dalam arti prestasi yang besar dan juga berjaya tidak banyak menyimpang dari output sebenar yang ditentukan. Ia menangani suhu persekitaran seperti 78 F dengan cukup lancar dan berjalan tanpa masalah atau masalah.

Dengan kualiti binaan yang luar biasa dan hasil kerja yang hebat seperti ini, anda tidak boleh salah dengan Avalon 741. Ia juga bertahan lebih lama dan terbukti sebagai tambahan yang pantas untuk kebanyakan pusat data atau sistem perlombongan rumah.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector