Ulasan BC Vault: Adakah Ini Dompet Perkakasan Paling Selamat?

Berkat jumlah pertukaran, penjual semula dan ATM yang semakin meningkat, membeli cryptocurrency tidak pernah semudah ini. Semasa saya mula-mula mendengar mengenai bitcoin, industri kripto tidak berkembang. Maju cepat ke 2019 dan pilihan saya untuk memilih antara semua altcoin dan peranti storan di luar sana nampaknya tidak terhad.

Semasa bercakap mengenai penyimpanan, saya secara peribadi mengesyorkan dompet perkakasan. Saya telah menjelaskan mengapa saya lebih memilihnya daripada dompet panas dalam tulisan saya sebelum ini. Dalam ulasan hari ini, saya akan melihat lebih dekat dompet perkakasan BC Vault, yang mengiklankan sebagai dompet paling selamat untuk cryptocurrency – atau peti besi, seperti yang disebut oleh penciptanya.

BERMULA DENGAN BC VAULT WALLET!

Ulasan BC Vault: Semua yang Perlu Anda Ketahui

1. Reka bentuk

Salah satu perkara pertama yang dapat dilihat mengenai dompet BC Vault adalah bahawa ia mempunyai kualiti binaan yang sangat baik. Pembungkusannya tidak jelas, jadi mustahil untuk masuk ke dalam peranti tanpa menyebabkan kerosakan yang ketara. Reka bentuk yang ramping dengan paparan besar dan D-pad memberikan nuansa premium pada peranti.

Reka bentuk BC Vault

Ukurannya cukup menyegarkan – tidak semestinya kecil untuk menyulitkan penggunaannya, namun masih cukup kecil untuk praktis seperti kad kredit apa pun. Walaupun ia bukan peti besi yang sebenarnya, ia pasti menginspirasi lebih banyak keyakinan daripada beberapa peranti penyimpanan sejuk yang kelihatan tipis.

2. Pengalaman Pengguna

BC Vault menyambung ke peranti dalam talian dengan kabel USB-C yang boleh diterbalikkan. Sebagai sebahagian daripada penyediaan, anda memilih Kata Laluan Global untuk aplikasi asli yang dipasang pada peranti yang disambungkan, dan PIN Global untuk peti besi. Ciri utama yang membezakan BC Vault dari peranti penyimpanan sejuk yang lain adalah cara menghasilkan dompet. Dengan giroskop bersepadu, peranti menghasilkan kekunci rawak semasa anda menggoncangnya.

Anda boleh membuat lebih dari 2000 dompet bebas, dan mengunci masing-masing dengan kata laluan dan kod PIN dompet yang berasingan. Kedengarannya agak rumit atau berlebihan, tetapi pilihan ini terbukti praktikal jika lebih banyak orang ingin berkongsi peti besi untuk mengurangkan kos mereka. Sekiranya anda mengenali orang yang boleh dipercayai yang juga mempunyai kripto jangka panjang, anda semua boleh berkongsi maklumat log masuk global, kemudian dompet anda disulitkan dengan kata laluan dan PIN peribadi.

BC Vault menyokong semua cryptocurrency utama dan semua token ERC-20. Sebagai penulisan, ini adalah satu-satunya dompet berbilang mata wang di mana anda boleh menyimpan syiling dan token pada satu peranti dan menggunakan satu aplikasi untuk memindahkannya. Sokongan asli adalah kelebihan besar bagi mereka yang masih bergantung pada penyedia dan aplikasi dompet pihak ketiga yang berbeza.

Pengalaman pengguna BC Vault

Setiap dompet BTC di BC Vault menyokong penggunaan alamat SegWit dan Legacy dengan lancar, sementara dompet BCH menyokong format alamat Legacy dan Cashaddr baru.

memindahkan menggunakan BC Vault

Penyediaan dompet, input kata laluan, navigasi menu dan pengesahan transaksi dipermudah dengan paparan besar dan D-pad, yang menjadikan peti besi sebagai alat pembayaran praktikal, tidak terbatas pada penggunaan penyimpanan jangka panjang. Mana-mana peranti yang sesuai dengan keseluruhan alamat penerima pada skor yang tinggi pada skala keselamatan, dan dengan BC Vault, anda juga mempunyai maklumat transaksi lain yang berharga, seperti peringatan bayaran tinggi. Perkara ini terasa sangat penting jika anda memikirkan kisah seperti 2 bulan yang lalu apabila pengguna secara tidak sengaja menghabiskan 2730 ETH untuk bayaran.


Bilik kebal boleh digunakan setiap hari untuk fungsi lain juga. Dengan penjana nombor rawak, anda bukan sahaja dapat membuat dompet tetapi juga token U2F. Pengesahan U2F atau dua faktor adalah lapisan keselamatan yang mesti dimiliki untuk mana-mana akaun dalam talian, dari akaun e-mel dan media sosial hingga pertukaran. Penjana nombor tidak terdedah kepada malware, jadi BC Vault adalah alternatif yang lebih selamat daripada aplikasi pengesah yang dipasang pada peranti dalam talian.

3. Keselamatan

Moto syarikat REAL Security Inc. adalah: “Dompet adalah untuk wang saku dan Vaults adalah untuk disimpan”. BC Vault mereka kelihatan seperti tempat selamat untuk cryptocurrency. Kunci peribadi disimpan dalam cip FRAM yang selamat, yang dapat menyimpan data yang utuh selama lebih dari dua generasi. FRAM jauh lebih pantas daripada NAND Flash yang digunakan dompet perkakasan lain dan bertahan lebih banyak kitaran membaca / menulis.

Setakat penyimpanan pada mana-mana peranti (walaupun ia dipanggil peti besi), bergantung pada media penyimpanan tunggal tidak pernah menjadi langkah pintar. Kelebihan BC Vault yang besar ialah anda boleh membuat sandaran dompet yang disulitkan secara lalai. Mana-mana dompet yang dienkripsi dengan kata laluan dan kod PIN boleh disandarkan pada kad microSD atau di atas kertas sebagai kod QR.

Keselamatan BC Vault

Dompet Trezor, Ledger atau Keepkey menggunakan standard BIP39 atau BIP44 (kata frasa benih) untuk memulihkan data, dan kerana perkataan yang anda terima tidak dienkripsi, anda perlu menyimpannya di tempat yang selamat. Tetapi dengan BC Vault anda boleh menyulitkan dompet dengan kata laluan anda sendiri, dan memulihkan versi sandaran anda dengan kata laluan yang anda tahu.

Sekiranya anda takut melupakannya, anda masih boleh membuat versi sandaran yang tidak disulitkan, tetapi pastikan menyimpan sandaran seperti itu di tempat yang selamat kerana tidak akan dilindungi kata laluan. Cukup mudah, satu kad microSD 1GB sudah disertakan dalam pakej.

Seperti yang dinyatakan pada awal tinjauan saya, dompet BC Vault dihasilkan secara rawak. Setiap kunci persendirian unik dan tanpa nama, tidak pernah berdasarkan atau dihubungkan ke dompet lain pada peranti yang sama atau ke satu biji BIP39 / 44, jadi jika ada dompet yang diretas, yang lain tetap selamat. Dompet boleh disandarkan dan dikunci secara individu dengan kata laluan dan kod PIN yang unik.

Bersama dengan perincian log masuk global, ini membolehkan anda melindungi setiap dompet dengan hingga 4 kod yang berbeza. Sekiranya kata laluan / PIN dompet global dan individu diedarkan di antara beberapa orang, peti besi boleh digunakan sebagai semacam dompet MultiSig yang berkonsep.

Apabila bercakap mengenai hampir semua ciri atau kelebihan BC Vault, semuanya pada dasarnya berkaitan dengan keselamatan. Walaupun paparan besar kelihatan seperti ciri praktikal, ia terutama berkaitan dengan keselamatan. Amaran terhadap serangan man-in-the-tengah selalu teratur, jadi penting untuk melihat semua maklumat transaksi di layar sebelum mengirimkannya.

4. Harga

Dompet pada masa ini dijual pada harga 131 EUR, dan tidak termasuk yang termurah di antara dompet perkakasan yang ada. Akan tetapi, perlu diperhatikan bahawa BC Vault menawarkan beberapa ciri yang tidak dimiliki dan sepertinya merupakan peranti paling selamat yang ada di pasaran. Model Trezor T terbaru (dengan skrin yang agak besar) dijual dengan harga 229 EUR bersama dengan Cryptosteel, sandaran keluli tambahan untuk benih pulih yang tidak disulitkan.

BC Vault membolehkan sandaran yang dienkripsi secara lalai, sehingga dijual dengan harga yang murah tanpa biaya tersembunyi, semua fungsi dalam satu peranti. Ledger Nano X akan dikenakan biaya 119 EUR, tidak ada sandaran yang disulitkan atau paparan yang besar. Sekiranya digunakan sebagai alat pembayaran yang selamat setiap hari dan peranti simpanan jangka panjang yang boleh dipercayai pada masa yang sama, harga BC Vault nampaknya lebih masuk akal untuk menjamin pelaburan anda.

BERMULA DENGAN BC VAULT WALLET!

BC Vault: Mendefinisikan semula Dompet Perkakasan?

BC Vault adalah dompet perkakasan baru yang memperkenalkan banyak ciri hebat yang kekurangan generasi pertama. Dengan sokongan asli dari banyak cryptocurrency dan keselamatan terkemuka, peranti penyimpanan / pembayaran sejuk ini sangat sesuai untuk simpanan jangka panjang dan transaksi kripto harian.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector