Ulasan Bitmain Antminer R4 – Baca Sebelum Membeli!

Perlombongan adalah aktiviti yang selalu dijalankan dengan alat yang kuat dan lelaki yang sama kuatnya. Selalu dikaitkan dengan yang kuat dan berani, ranjau sebenarnya adalah tempat yang cukup menakutkan, sebagai permulaan. Gua-gua yang lembap, gelap dan remang-remang yang berfungsi sebagai periuk api hampir selalu mengalami kegelisahan tertentu, dan tugas perlombongan sering diserahkan kepada para pakar, penambang yang berpengalaman sendiri.

Namun, masa berubah. Ini adalah zaman teknologi, zaman melanggar norma lama dan membina konvensyen baru dan lebih sesuai. Ini adalah era perubahan. Dan seperti yang lain, industri perlombongan juga tersentuh oleh semua ini. Perlombongan tidak lagi dikaitkan dengan kekuatan fizikal dan tenaga kerja. Sebenarnya, sekarang sesuatu yang sama sekali berbeza, dan menguntungkan dengan maksimum. Ini adalah zaman perlombongan cryptocurrency.

Dunia masih belum pulih sepenuhnya dari fenomena besar-besaran di seluruh dunia yang ternyata Bitcoin. Sejak itu, kami diperkenalkan dengan sejumlah mata wang lain yang serupa, semuanya dilengkapi dengan ciri dan keuntungan unik mereka sendiri. Dan sekarang bahawa seluruh dunia lebih kurang terpikat dengan potensi mata wang kripto, kita diperkenalkan dengan revolusi seterusnya yang menjanjikan untuk mewujudkan satu lagi riak dalam sektor kewangan, iaitu perlombongan cryptocurrency.

Sama seperti lombong pelombong biasa untuk logam berharga seperti emas, perak dan berlian, lombong pelombong zaman baru ini untuk mata wang kripto. Bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum bersama dengan banyak duit syiling crypto lain dapat ditambang, dan setiap satu daripadanya tidak kurang berharga daripada yang lain.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Jauh di bawah, perlombongan cryptocurrency sebenarnya adalah aktiviti yang cukup rumit. Ini melibatkan pengesahan transaksi pada blockchain sedemikian rupa sehingga ketelusan yang paling terjaga dan tidak berlaku pemalsuan. Ini adalah cara untuk memastikan bahawa Bitcoin atau cryptocurrency lain tetap terdesentralisasi dan tidak ada entiti tunggal atau organisasi yang berkuasa untuk bertindak sebagai badan pengawal selia.

Bagi pekerjaan pelombong, mereka menggunakan beberapa perkakasan rumit, yang biasanya disebut rig perlombongan, untuk menyelesaikan masalah komputasi kompleks dan algoritma matematik. Oleh kerana terdapat banyak pelombong yang tersebar di seluruh dunia, ia menjadi persamaan dengan persaingan dan siapa sahaja yang mendapat penyelesaian terlebih dahulu, harus menyimpan sejumlah syiling mata wang yang bersangkutan untuk mereka.

Namun, di permukaan, ini adalah mengenai memilih rig perlombongan yang tepat untuk diri sendiri, memahami keperluan anda dan membuat pembelian yang betul. Sekiranya anda akhirnya membuat pilihan yang salah dan membeli pelombong yang tidak sesuai dengan keperluan anda, ada peluang yang cukup besar bahawa kerjaya perlombongan anda akan berumur pendek. Seorang pelombong sama pentingnya dengan kejayaan usaha anda sebagai bahan bakar kenderaan. Tanpa model pelantar yang betul untuk menyokong perlombongan anda, anda tidak akan bergerak maju.

Mengingat fakta-fakta di atas, sekarang kita beralih ke inti artikel. Kami berhasrat untuk memberikan anda tinjauan yang cukup komprehensif dan mesra pengguna terhadap salah satu model terbaru dari rangkaian pelombong Bitcoin yang panjang. Dilancarkan oleh salah satu pemain terkuat dalam perniagaan perlombongan crypto, iaitu Antminer, model ini menjanjikan untuk memberi anda semua yang mungkin anda cari, dan banyak lagi.

Kajian Bitmain Antminer R4

Ulasan Bitmain Antminer R4Titik penjualan utama R4 adalah bahawa ia telah dioptimumkan sepenuhnya untuk penggunaan di rumah. Sering kali, apabila seseorang membeli pelombong, mereka hanya perlu menggunakan penggunaan yang terhad hanya kerana kekacauan yang berlebihan yang dibungkus dengannya.

Sebaik sahaja pelombong dihidupkan, ia akan mengeluarkan banyak bunyi yang tidak semestinya cukup sihat untuk kegunaan kediaman. Masa pengaktifan yang berpanjangan bahkan boleh menyebabkan masalah serius dengan penghuni kediaman, atau kawasan sekitarnya yang berdekatan.

Untuk mengelakkan masalah seperti itu, pelombong mesti dilengkapi dengan penutup yang dipasang pada bunyi yang dihasilkan oleh mesin. Walaupun beberapa pelombong dan pengeluar mengikuti amalan ini, dan berusaha keras untuk memastikan pelombong tetap berada dalam tahap kebisingan yang ditetapkan untuk penggunaan kediaman, banyak pengeluar lain tidak dapat melakukan ini hanya kerana komplikasi perkakasan yang berkaitan tidak memungkinkan perubahan seperti itu.

Nasib baik, Antminer R4 telah dirancang untuk tujuan ini. Kipas yang berada di R4, yang mana dalam keadaan peranti lain, merupakan sumber kebisingan utama, berfungsi dengan cara yang sangat tidak bersuara, menyebabkan kejatuhan teruk pada gangguan yang berkaitan.

Satu lagi kelebihan penjualan Antminer R4 adalah bahawa ia adalah salah satu pelombong paling cekap yang pernah melanda pasaran.


BERMULA DENGAN BITMAIN ANTMINER R4

Kadar Hash

Seperti yang dijelaskan di atas, salah satu ciri terbaik yang terdapat pada R4 adalah kecekapannya yang unggul. Oleh kerana kecekapan adalah produk langsung dari kadar hash pelombong, rasanya wajar jika R4 mempunyai kadar hash kedua tertinggi di antara semua pelombong yang terdapat di pasaran sekarang. Dari segi kecekapan murni, R4 berada di kedudukan kedua setelah Antminer S9, dan di hadapan Antminer S7.

R4 memberi anda kadar hash 8.6 TH / s, yang sangat mengagumkan jika anda memikirkannya. Kadar hash yang luar biasa pada pelombong sangat mempengaruhi keuntungan yang berkaitan dengan rig dan meletakkannya di atas hampir semua persaingan lain di pasaran.

Kecekapan Elektrik

Satu lagi ukuran langsung kecekapan produk, pelombong atau sebaliknya, adalah jumlah kuasa elektrik yang digunakannya. Produk mungkin hebat dalam semua ciri-cirinya, dan mungkin hanya mempunyai fungsi yang paling intuitif yang pernah dilaksanakan, tetapi jika ia mempunyai beberapa permintaan penggunaan tenaga yang tidak masuk akal, maka dengan cara itu tidak lebih baik daripada yang lain variasi dalam pasaran, kerana kepuasan pengguna bersih sama sekali tidak mengalami kenaikan.

Jumlah kuasa yang digunakan oleh R4 ialah 0,098 J / GH. Ini sama dengan apa yang ditawarkan oleh S9, dan yang juga boleh dikatakan pelombong paling cekap di pasaran. Bitmain R4 menempatkan cip BM1387 yang dihasilkan menggunakan teknologi 16nm FinFET yang ditawarkan oleh TSMC. Penarafan tenaga yang memecahkan rekod 0.098 J / GH dengan mudah menjadikannya pelombong paling cekap tenaga yang pernah dijual. Mengenai cip 16 nm ini yang menjadi pendorong kepada kecekapan yang sukar dipercayai yang ditawarkan oleh R4, mereka pertama kali dihasilkan oleh BitFury dan kemudian ditawarkan oleh TSMC.

Perkara lain yang perlu diperhatikan di sini adalah bahawa walaupun anda mungkin mendapat kadar hash yang tinggi dan penarafan tenaga yang hebat pada peranti secara berasingan, sebenarnya sangat jarang untuk mencari peranti yang tidak hanya menawarkan kadar hash yang sangat tinggi tetapi juga sangat membatasi jumlah tenaga peranti akan habis digunakan. Kombinasi ciri seperti ini hampir tidak pernah dilihat sebelumnya dalam satu rig, menjadikan R4 pastinya salah satu peranti terbaik yang pernah dilancarkan.

Harga

Antminer R4 tidak semestinya murah. Namun, jika anda memikirkannya, perkara baik apa yang pernah menjadi murah? Dengan pelbagai ciri yang luar biasa yang disatukan dalam R4 dan nilai ciri yang sangat tinggi yang ditawarkannya, tidak mengejutkan bahawa R4 hadir pada harga yang lebih tinggi daripada purata pasaran.

Walau bagaimanapun, kami sangat yakin bahawa walaupun tanda harga yang teruk tidak cukup untuk membenarkan semua yang ditawarkan oleh R4, yang bermaksud bahawa walaupun anda membelinya pada harga sekarang, anda akan mendapat tawaran hebat untuk diri anda dan mendaftar untuk satu peranti yang luar biasa.

Dengan harga $ 1000 yang sedikit tinggi, R4 pastinya lebih mahal daripada banyak peranti lain di luar sana, tetapi juga lebih murah daripada rig yang lebih rendah. Walau bagaimanapun, kos produk itu pasti meletakkan R4 dari ruang lingkup pelombong hobi rata-rata, terutama yang hanya ingin menguji perairan perlombongan terlebih dahulu.

Penambang yang berdedikasi di sisi lain, boleh mendapat keuntungan besar dari peranti ini, walaupun pada harga yang meningkat.

Penggunaan

R4 telah dirancang dengan satu tujuan sederhana, iaitu untuk memuaskan penggunanya. Dengan antara muka pengguna yang intuitif dan struktur laman web yang luar biasa, ini pasti meletakkan kepuasan pengguna di barisan hadapan. Portal ini telah direka dengan teliti, dan struktur menu dan panel menjadikan navigasi antara halaman cukup lancar dan lancar.

Selain itu, untuk memulakan perlombongan, semua yang perlu anda lakukan ialah menyediakan dompet anda dan memberikan alamat yang sama. Seterusnya, anda perlu menyesuaikan dan menyimpan tetapan kolam perlombongan anda, yang akan menghasilkan pengalaman kerja yang hebat dan diperibadikan untuk diri sendiri. Beberapa ciri unik yang tidak mudah dijumpai di pelombong generik lain adalah keupayaan untuk mengawal atau mengatur aspek seperti kelajuan kipas atau bahkan frekuensi.

Keuntungan

Seperti yang telah dijelaskan, R4 adalah pelombong kedua paling popular yang terdapat di pasaran sekarang. Ia adalah yang kedua setelah S9, dan hasilnya juga sangat menguntungkan. Ini kerana keuntungan pelombong adalah akibat langsung dari kadar hashnya.

Sekarang kerana kebanyakan pelombong hobi hanya berminat untuk mengaut keuntungan dan menjana wang dari duit syiling yang dilombong, R4 telah dirancang untuk mempunyai penggunaan kuasa sekitar 845 watt dengan bekalan kuasa PSW APW5. Mengenai keperluan tenaga ini, anda tidak perlu risau kerana kebanyakan rumah akan mempunyai outlet yang memenuhi keperluan elektrik pesanan ini. Namun, tidak dapat dinafikan bahawa ketika anda mula menggunakan pelombong, anda akan segera mula mengalami kenaikan teruk dalam bil tenaga dan penggunaan elektrik anda.

Sekiranya anda menganggap jumlah pelaburan anda adalah $ 1000 untuk pelombong dan kira-kira $ 240 untuk bekalan elektrik, maka mengikut kalkulator perlombongan, anda memerlukan kira-kira 527 hari untuk mendapatkan kembali pelaburan anda dan mula memperoleh keuntungan sebenar. Walau bagaimanapun, maklumat di atas bergantung kepada fakta bahawa bil tenaga anda tetap dalam keadaan cek dan mesti sentiasa berada di bawah had had atas $ 0.10 per KwH.

Sekarang ini bermakna bagi anda adalah bahawa sekiranya anda membeli Antminer R4, lambat laun anda akan mula memperoleh keuntungan, mungkin selepas beberapa hari yang disebutkan di atas, tetapi selalu ada anggapan besar dari pihak kami bahawa semua yang terlibat faktor tetap berterusan.

Di dunia Bitcoin, di mana harga per dolar hampir selalu berubah-ubah dan cepat naik atau turun, anggapan seperti ini sangat tidak sesuai. Kesimpulannya, anda pasti mengambil risiko sekiranya anda merancang untuk membeli pelombong, dan tidak ada jaminan berapa lama masa yang diperlukan sebelum pelombong anda akhirnya mula mengeluarkan keuntungan yang lumayan.

Bunyi Rendah

Salah satu faktor besar yang berkaitan dengan pelombong adalah jumlah suara yang mereka hasilkan. Walaupun telah dilihat bahawa pelombong yang lebih cekap cenderung menghasilkan lebih banyak suara, selalu ada inovasi yang dilakukan di lapangan yang kini membawa kepada kecekapan yang sangat efisien, tetapi pada masa yang sama, peranti yang relatif tidak bersuara tidak, dengan cara apa pun keributan bagi pengguna. Salah satu peranti zaman baru ini ialah Antminer R4.

Sebab mengapa R4 berfungsi dengan hebat adalah kerana sistem kipas tradisional yang sering digunakan di pelombong telah digantikan oleh sistem putar putar. Diilhamkan oleh sistem penyejukan dan kipas penyaman udara berpecah, yang sebagian besar tidak digunakan, R4 telah berjaya mengurangkan kebisingan dalam perlombongan sebanyak 50%.

Jumlah yang tepat telah diukur pada hanya 51 dB, yang cukup baik apabila anda membandingkannya dengan beberapa sezaman R4. Selain itu, kelajuan kipas rig berada pada kawalan automatik, yang bermaksud bahawa bunyi yang dihasilkan selalu dikawal dan dikawal.

BERMULA DENGAN BITMAIN ANTMINER R4

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector