Ulasan itBit – Pertukaran Crypto yang Sah?

Sekiranya anda menganggap diri anda sebagai bagian dari dunia digital zaman baru ini yang sedang kami jalani, kami mesti segera membiasakan diri dengan semua gimik dan ciri terkini yang menjadikannya seperti sekarang. Pertumbuhan digital berlaku pada kelajuan cahaya dalam beberapa tahun terakhir.

Sejak munculnya komputer pintar, telefon pintar, dan internet, kita entah bagaimana berjaya melibatkan diri dalam banyak campur tangan teknologi, yang mungkin tidak kita sedari ketika kita terus menjadi perlumbaan digital yang benar-benar suka hidup , bekerja dan bermain dengan cara digital. Segala-galanya dari telefon kami ke televisyen kami, pemain muzik hingga peranti kecergasan, semuanya kini disambungkan dan saling berkaitan di web.

Semua teknologi yang berbeza ini berinteraksi dan bersatu, dan yang paling penting bekerjasama untuk menjadikan hidup kita lebih mudah daripada yang sebelumnya. Sebenarnya sukar untuk membayangkan bahawa semua ini berlaku tidak lebih dari satu dekad yang lalu. Itu sepanjang masa yang diperlukan untuk membawa kami dari surat tulisan tangan dan panggilan telefon perlahan ke e-mel dan video siaran langsung.

Tetapi jika ada satu perkara yang entah bagaimana berjaya disentuh oleh semua campur tangan ini sehingga beberapa tahun yang lalu, itu adalah wang kita. Mata wang, entah bagaimana selalu merujuk kepada wang tunai atau duit syiling fizikal yang keras, yang mesti diserahkan secara fizikal kepada pemegangnya. Namun, konsep itu sudah mulai pudar.

Dengan teknologi yang telah mengambil alih kehidupan kita, sekarang kita bergerak dengan cepat menuju, atau mungkin berada, dalam dunia mata wang digital. Dengan pemindahan wang yang berlaku dalam sekejap mata dan dompet digital yang dimaksudkan untuk menyimpan wang tunai maya, semuanya dapat disatukan dalam harmoni yang hebat. Niche mata wang digital benar-benar mendapat dorongan terbesar yang pernah ada dengan munculnya cryptocurrency.

Sebaik sahaja Bitcoin menjadi kenyataan, dan kemudian menjadi usaha paling berjaya yang pernah ada, orang tahu bahawa kami kini berjaya melakukan peralihan kepada mata wang yang dapat disimpan dan dipindahkan daripada disentuh.

Tetapi dengan munculnya teknologi baru, muncul kebutuhan akan cara baru untuk menyesuaikan diri dan menggunakannya. Begitu juga, dengan peningkatan cryptocurrency, terdapat keperluan untuk platform yang luas dan cekap yang dapat menguruskan semua koin kripto dengan mudah dan juga membantu kami dalam membeli dan menjualnya tanpa banyak masalah..

Kami memerlukan platform yang, dengan harga yang berpatutan membolehkan kami menyimpan, memindahkan dan membuat pembelian dengan cryptocurrency kami. Dan inilah sebab mengapa usaha sedar dibuat dengan tulus untuk menghasilkan teknologi dan platform baru di mana pengguna dapat membuat akaun dengan mudah dan kemudian log masuk untuk mendapatkan penyelesaian sehenti untuk masalah cryptocurrency mereka.

Salah satu platform tersebut ialah itBit, yang mempromosikan dirinya sebagai perkhidmatan pertukaran cryptocurrency yang berurusan dalam mata wang paling popular hari ini, Bitcoin dan menawarkan fleksibiliti untuk melakukan transaksi, membeli atau menjual lebih banyak syiling, dan selain itu, juga menyokong over-the- kaunter, atau perkhidmatan OTC.

itBit: Permulaan yang Rendah

itBit dilancarkan pada bulan November 2013 dan pusat operasi bagi mereka adalah di New York, Amerika Syarikat. Kebetulan mempunyai pejabat antarabangsa di Singapura dan biasanya berfungsi dengan memberikan pengeluaran dan deposit percuma dalam dolar Singapura. itBit tampil pada saat Coinbase kebetulan memperoleh penguasaan yang kuat terhadap keseluruhan bahagian pasaran wilayah Amerika.

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Bit, Chad Cascarilla memulakan usaha bercita-cita tinggi ini dengan mengumpulkan sejumlah $ 25 juta yang mengagumkan dengan mana mereka mengejar banyak perkhidmatan pertukaran cryptocurrency lain yang lazim pada masa itu.

Kemudian diumumkan bahawa ItBit akan berfungsi sebagai bank dari New York yang secara efektif bermaksud bahawa ia diberi fleksibiliti untuk beroperasi secara bebas dan menawarkan perkhidmatan berasaskan pertukaran di seluruh Amerika Syarikat. Langkah drastik seperti itu mempunyai korelasi dan kesan langsung terhadap bahagian pasaran syarikat dan ia tidak lama kemudian melepasi permodalan pasaran salah satu pesaingnya yang paling sukar, Coinbase.

Pengesahan

Ciri yang menentukan yang memisahkannyaBit dari orang lain adalah proses pengesahannya, yang telah dirancang untuk memastikan bahawa tidak ada orang tanpa ID yang sah dibenarkan menggunakan portal dan memanfaatkan perkhidmatannya dengan cara yang tidak adil. itBit sepenuhnya mengikuti semua piawaian industri dan peraturan yang sesuai dengannya, penekanan yang kuat terhadap prinsip-prinsip anti pencucian wang dan terus mengawasi orang yang ingin melakukan kegiatan haram atau rentan.


Sebelum anda mendaftar untuk perkhidmatannya, ItBit akan meminta anda menyerahkan salinan kad pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan anda yang boleh merangkumi pasport atau lesen memandu anda. Sekiranya anda menyerahkan bukti kediaman anda, ia mesti disertakan bersama dengan dokumen yang sah tetapi dapat dikesan yang mesti mengandungi nama dan alamat penuh anda. Alamat mestilah alamat tempat tinggal anda sekarang dan dokumen tersebut mesti dicetak dalam bahasa Inggeris dalam apa jua keadaan.

Sekarang, proses pengesahan ini tidak diselesaikan dengan serta-merta tetapi sebenarnya mungkin memakan masa antara satu hingga tiga hari bekerja. Selain itu, warganegara dari Amerika Syarikat mungkin harus benar-benar menjawab beberapa soalan yang dihasilkan oleh sistem yang diprogramkan sebelumnya di Bit untuk menyelesaikan sepenuhnya proses pengesahan.

Mata Wang yang Disokong

Kini tidak ada perkhidmatan, terutama pertukaran cryptocurrency, melainkan ia menyokong sebilangan besar mata wang popular, sekurang-kurangnya dari wilayah tempat ia dominan dan dengan mudah membolehkan pengguna melakukan transaksi dengan sesuka hati. Nasib baik, ItBit kebetulan melakukan begitu sahaja.

Ini sebenarnya menyokong untuk mata wang seperti USD, EUR, dan SGD. Selain itu; semua mata wang FIAT berpotensi untuk diperdagangkan dengan mudah terhadap Bitcoin. Tambahan lagi, tidak ada batasan perdagangan pada akaun yang belum disahkan mulai sekarang.

Bermula

Langkah pertama untuk jika anda perlu mula berniaga di atasnyaBit adalah meneruskan dan mengesahkan yuran transaksi yang mana anda akan dimaklumkan dengan tepat di laman web itu sendiri. Selanjutnya, anda perlu memberi mereka alamat penerima agar transaksi dapat bergerak maju. Akhirnya, pilih mata wang pilihan anda dan buat pembayaran setelah memilih pilihan pengesahan terakhir.

Hampir seketika, duit syiling yang berkenaan dikreditkan ke dalam dompet pengguna. Sebagai nota penting, itBit bahkan menawarkan pembelian dengan kad Debit atau Kredit pada mata wang kripto, walaupun itu bukan pilihan yang sangat disyorkan hanya kerana kos transaksi yang terlalu tinggi yang berkaitan dengannya.

Cara Ia Berfungsi

itBit telah dirancang untuk membuat pengguna merasa seperti di rumah sendiri dan sama sekali tidak ditambah dengan maklumat yang tidak perlu dan istilah yang rumit. Laman web telah dibuat dengan penuh perhatian, dengan penekanan khusus pada pengalaman pengguna yang positif dan antara muka pengguna yang lancar.

Pengaturcara dan pembangun di belakangnyaBit bekerja dengan niat bahawa bahkan pengguna paling asas dengan maklumat yang tidak dapat dielakkan atau pengetahuan latar belakang mengenai mata wang kripto mesti dapat beroperasi dan menggunakan platform dengan mudah.

Sebaik sahaja pengguna log masuk ke laman web, jumlah wang yang perlu ditukar perlu dimasukkan ke dalam sistem, yang kemudian akan membawa kepada mata wang yang ditukar dan jumlah yang tepat akan ditampilkan di skrin. Pada ketika ini, pengguna boleh meneruskan transaksi atau sekali lagi membuat perubahan pada pilihan mereka jika mereka tidak cukup berpuas hati.

Untuk pertimbangan pengguna, sejumlah perincian, seperti nilai tukar, waktu kedatangan dan jumlah yang akan diperoleh ditunjukkan di layar bersama dengan biaya transaksi yang dikenakan olehnyaBit untuk transaksi masing-masing, yaitu sekitar 0.20% jumlah transaksi anda. Untuk menyelesaikan transaksi, pindahkan dana yang diperlukan dan anda akan segera mendapat e-mel pengesahan di alamat e-mel anda yang didaftarkan.

Kelemahannya, walaupun laman web ini dirancang dan disusun dengan sangat baik seperti yang disebutkan sebelumnya, ia belum menyokong aplikasi Android atau iOS. Pengguna telah melaporkan bahawa kadang-kadang semasa melakukan transaksi atau membuat pembelian, laman web hanya enggan memberi respons, dan bahkan penggunaan umum telah disebut sebagai sedikit menyakitkan kerana kelajuan yang sangat mengejutkan di mana ia berfungsi.

Mengenai Yuran Perdagangan

Sekarang sementara beberapa pengguna mungkin menjauhkan diri dari menggunakannyaBit kerana yuran perdagangan yang dikenakannya, mungkin anda memahami mengapa ini sebenarnya menjimatkan dan berfungsi paling baik sekiranya terdapat banyak transaksi. Pertama sekali, anda dapat menikmati bayaran pembuat 0%.

Selain itu, apabila anda membuat pembelian besar seperti yang termasuk membeli lebih dari 25 BTC pada satu masa, anda dapat menikmati bayaran khas yang jauh lebih rendah daripada biaya konvensional yang mereka kenakan. Inilah sebab mengapa berdagang dengannyaBit menjadi sangat bermanfaat ketika membuat pembelian BTC yang besar.

Kelebihan & Keburukan

itBit adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan pertukaran yang ada sekarang yang menyokong jenis kaedah pembayaran dan gerbang maksimum. Ada kemungkinan besar ia memiliki kemampuan untuk melakukan transaksi yang anda inginkan dan memberikan sokongan ke wilayah tempat anda berasal.

Dan bukan hanya kepelbagaian yang anda dapatkan, tetapi Bit juga memberi anda pasukan sokongan pelanggan yang hebat, yang cepat menyelesaikan masalah dan memenuhi keperluan anda. Sekiranya itu tidak mencukupi, dengan bayaran pengambil 0.2%, ia adalah salah satu perkhidmatan paling ekonomik di sekitar.

Selain itu, sebagai perkhidmatan yang beribu pejabat di Amerika Syarikat, itBit dapat dengan mudah diakses dan perkhidmatan yang digunakan di semua lima puluh negara bagian AS, dengan pengecualian Texas. Walaupun di luar AS, itBit dapat diakses di kebanyakan negara di dunia. Walau bagaimanapun, proses pengesahan agak lama dan mungkin memakan masa hingga tiga hari bekerja penuh. Walau bagaimanapun, walaupun itu dapat dipendekkan atau dipercepat bagi penduduk AS melalui penggunaan sistem pengesahan berasaskan pengetahuan atau KBA.

Kebimbangan Keselamatan

Keselamatan di dalamnya Bit sebenarnya tidak dapat dilupakan kerana mereka mengambil langkah-langkah drastik seperti pencetus e-mel automatik yang jelas menunjukkan masa masuk dan alamat IP anda yang digunakan untuk log masuk untuk mengelakkan akses yang tidak diingini atau pelanggaran keselamatan.

Juga, keselamatan pihak ketiga yang menggunakan perlindungan DDO pelbagai lapisan meningkatkan lagi firewall keselamatan mereka. Tambahan pula, itBit menggunakan pengesahan dua faktor yang dipercayai dan banyak digunakan setiap kali pengguna log masuk untuk mengelakkan risiko keselamatan yang berpotensi.

Sokongan pengguna

Sekarang kerana mata wang kripto adalah bidang yang agak baru, pelanggan masih berhati-hati mempercayainya dan benar-benar melaburkan wang yang mereka hasilkan dengan sukarela, itulah sebabnya semua pertukaran kripto mesti selalu mempunyai pasukan perkhidmatan pelanggan yang berkesan yang dapat meyakinkan pelanggan tentang faedah melabur dan menyelesaikan masalah mereka secepat mungkin. itBit tidak terkecuali.

Walaupun mempunyai pasukan perkhidmatan pelanggan yang cukup mampu, terdapat beberapa masalah asas yang berkaitan dengan pertukaran mata wang kripto secara umum yang belum dapat diselesaikan. Dan seperti yang lain, ia juga menderita. Tetapi semua yang dikatakan dan dilakukan, ItBit melakukan pekerjaan dengan baik dalam melayani pelanggannya dan hampir tidak ada yang boleh anda adukan.

Kesimpulannya

Walaupun tidak ada jawapan mudah untuk persoalan sama ada atau tidakBit adalah perkhidmatan pertukaran kripto terbaik di luar sana, hakikat bahawa mereka sanggup keluar dan melakukan apa sahaja untuk memastikan pelanggan mereka berpuas hati tidak dapat dinafikan. Dengan harga yang berpatutan, reka bentuk laman web yang lancar dan perkhidmatan pelanggan yang hebat, hanya ada masalah kekurangan perdagangan margin, kekurangan aplikasi mudah alih dan ketiadaan pemindahan ACH yang menghalangnyaBit menjadi pemain yang paling dicari dalam perniagaan pertukaran crypto.

BERMULA DENGAN ITBIT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector