Ulasan Switchere – Platform termudah untuk membeli Crypto?

Dalam dunia digital masa kini, perdagangan cryptocurrency telah menjadi amalan yang popular. Terdapat beberapa pertukaran perdagangan crypto yang akan membantu dan membimbing anda dalam usaha perdagangan anda. Switchere adalah salah satu platform perdagangan seperti itu.

Apa itu Switchere?

Switchere adalah salah satu platform perdagangan cryptocurrency terbaru, yang terkenal kerana membenarkan pengguna membeli cryptocurrency dengan kad mereka. Ini memberi kebebasan kepada pengguna untuk membeli crypto secara telus dan tanpa menjalani prosedur biasa yang merupakan prasyarat dalam pertukaran lain.

Bot perdagangan Switchere berpusat di Tallinn, Estonia. Fokus utama Switchere adalah untuk menyediakan antara muka yang sederhana kepada pengguna yang mesra pemula. Switchere adalah pertukaran bukan kustodian. Daripada memegang duit syiling anda, Switchere memindahkannya ke alamat dompet luar talian yang anda berikan.

Switchere telah menjadi popular terutamanya untuk tiga perkara. Pertama, ia mempunyai aliran kerja yang telus. Kedua, ia mematuhi dasar dan peraturan keselamatan yang ketat. Terakhir, ia mematuhi undang-undang. Namun, salah satu masalah utama Switchere adalah ia tidak menerima kad dari semua negara. Sebahagian daripadanya adalah Amerika Syarikat dan Kanada.

BERMULA DENGAN PEMANDU!

Ulasan Switchere: Ciri yang perlu diperhatikan

1) Keselamatan Switchere

Switchere adalah platform perdagangan yang agak baru. Oleh itu, persoalan pertama yang terlintas di fikiran kita adalah mengenai keselamatan Switchere. Mari kita lihat peraturan dan dasar keselamatan Switchere.

Peraturan

Ia mematuhi peraturan ketat oleh pihak berkuasa Estonia. Ini adalah konsep yang sama sekali baru untuk pertukaran cryptocurrency yang mempunyai kerangka peraturannya sendiri. Switchere memegang dua lesen yang dikeluarkan oleh pengawal selia ini. Mereka adalah lesen penyedia “Perkhidmatan Dompet Maya” dan lesen “Pertukaran Mata Wang Maya”.

Kedua-dua lesen ini membuktikan bahawa Switchere dianggap sebagai pertukaran yang baik oleh pihak berkuasa Estonia. Lesen ini juga mewajibkan semua pengarah syarikat untuk menyelesaikan KYC yang luas.

Pertukaran keselamatan

Oleh kerana Switchere adalah pertukaran kustodian, anda tidak perlu risau tentang simpanan duit syiling. Sekiranya keselamatan berkaitan dengan komunikasi, Switchere terdiri daripada enkripsi SSL dan TLS penuh di laman web mereka. 

Penyulitan SSL dan TLS memastikan bahawa semua komunikasi dalam talian dilakukan secara tertutup dan dikodkan dengan hash SHA 256. Ini bermaksud penggodam tidak akan dapat mencuri data peribadi anda. 

Semasa membuka Switchere, anda akan menemui kunci gembok yang selamat di penyemak imbas anda. Ini adalah salah satu langkah terbaik untuk menghentikan penggodaman. Dalam hal keselamatan kad, Switchere menggunakan protokol selamat 3D.

Keselamatan pengguna

Switchere menawarkan beberapa ciri keselamatan pengguna untuk mengelakkan penggodaman dan percubaan pancingan data lain. Ini menyediakan 2FA untuk pemegang akaun, yang bermaksud anda harus memberi kebenaran sebelum setiap log masuk. Ini akan menghalang penggodam daripada menggodam akaun anda, walaupun mereka mengetahui kata laluan anda.

Terdapat satu lagi ciri log keluar automatik di Switchere, yang akan membuat anda keluar secara automatik untuk tujuan keselamatan. Anda juga boleh memilih jangka masa untuk berapa lama masa yang anda mahu log masuk.

2) Sokongan duit syiling

Buat masa ini, hanya ada tiga syiling yang boleh dibeli di Switchere. Ketiga-tiga syiling itu ialah Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), dan Bitcoin (BTC). Walaupun jumlah syiling terhad berbanding dengan pertukaran lain, lebih banyak kripto akan tersedia untuk dibeli pada masa akan datang.

3) Bayaran Switchere

Bayaran perdagangan Switchere

Tidak seperti platform lain, Switchere tidak membenarkan perdagangan antara duit syiling yang berbeza. Ia membolehkan pengguna membeli ETH, LTC, atau BTC dengan bantuan VISA atau MasterCard. Switchere menunjukkan harga pembelian sedikit lebih tinggi daripada harga biasa.

Bayaran pengeluaran

Tidak ada bayaran pengeluaran yang disebut di laman web rasmi Switchere. Ia tidak mendedahkan yuran di platformnya.

Switchere terkenal dengan ketelusannya. Mereka tidak akan mengenakan sebarang bayaran tambahan kecuali yang ditunjukkan semasa pembayaran. Semua kos termasuk dalam harga akhir, dan anda akan melihat berapa banyak syiling yang akan anda terima untuk jumlah tertentu.

4) Pengesahan

Tidak diperlukan di Switchere untuk membuat akaun atau untuk disahkan dalam memulakan perjalanan anda dalam perdagangan cryptocurrency. Sekiranya jumlahnya kurang dari € 100, anda boleh terus membuat pembayaran, dan satu-satunya perkara yang diperlukan ialah alamat e-mel dan alamat bitcoin luar talian anda.

Sekiranya jumlah yang terlibat lebih banyak, maka anda harus menjalani beberapa langkah pengesahan yang mudah sebelum mula berniaga. Empat tahap pengesahan yang dilakukan di platform ini adalah:

Pengesahan e-mel dan telefon

Setelah anda memberikan id e-mel dan nombor telefon anda, anda akan menerima e-mel dan teks untuk mengesahkan akaun anda. Ini diperlukan untuk pembelian € 500 pada satu masa.

Kad pengenalan dan kad bank

Sekiranya jumlahnya meningkat hingga € 1000, anda perlu mengesahkan identiti dan kad bank anda. Untuk mengesahkannya, anda perlu menghantar salinan identiti dan dokumen bank anda.

Alamat disahkan

Sekiranya anda ingin membeli hingga € 5000 sekaligus, maka anda diminta untuk mengesahkan alamat anda. Untuk mengesahkannya, anda harus menyerahkan salinan beberapa dokumen seperti bil utiliti atau penyata bank dengan alamat anda di atasnya.

Bukti pendapatan

Sekiranya anda dapat memberikan bukti pendapatan anda kepada mereka, maka semua had akan dicabut untuk anda.

5) Sokongan pelanggan

Satu lagi ciri terpenting dari Switchere adalah pasukan sokongan pelanggannya. Pasukan sokongan tersedia 24 jam sehari untuk memberi anda semua jenis bantuan pada bila-bila masa sepanjang hari. Mereka memberikan nasihat yang cepat dan bermanfaat melalui fungsi sembang dalam talian. 

Anda boleh menghubungi pasukan sokongan pelanggan dengan beberapa cara. Anda boleh menghantarnya di [e-mel dilindungi] dan juga boleh menghubungi mereka di nombor 3726104250.

BERMULA DENGAN PEMANDU!

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, Switchere adalah platform perdagangan yang mengagumkan. Ia mempunyai antara muka paling sederhana dan pertukaran bukan kustodian; tidak ada risiko yang terlibat dengan duit syiling. Selain itu, ia mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang cekap yang akan membimbing anda sepanjang perjalanan perdagangan anda. Walaupun mempunyai pelbagai kekurangan, ia masih merupakan salah satu platform perdagangan terbaik untuk pemula.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me