Ledger Nano S vs Trezor: Dompet Crypto mana yang lebih baik pada tahun 2021?

Dompet digital (kedua-dua perkakasan dan perisian) adalah peranti yang diprogramkan atau dihasilkan sebagai alat penyimpanan mata wang digital untuk disimpan, untuk membantu keselamatan mereka, ditambah dengan pemindahan dan penerimaan yang mudah. Dalam artikel ini, kami akan mengkaji dua dompet crypto yang paling terkenal di pasaran sekarang; Ledger Nano S vs Trezor.

Dompet perkakasan adalah peranti dompet fizikal di mana cryptocurrency disimpan di luar talian tetapi diakses dalam talian menggunakan kabel USB. Di antara dompet perkakasan yang paling popular dan hebat di luar sana yang digunakan oleh banyak pengguna dan pengguna crypto untuk menyimpan, memindahkan dan menerima duit syiling dan token kripto adalah dompet Ledger Nano S dan dompet Trezor One.

Apa itu Ledger Nano S?

The Lejar Nano S adalah dompet perkakasan yang digunakan untuk menyimpan cryptocurrency, contohnya adalah; Bitcoin, Ethereum, ZCash, Bitcoin Cash, Litecoin, dan lain-lain, dan juga untuk menguruskannya ke dompet dan pengguna lain.

lejar nano s

Menjadi dompet perkakasan menjadikannya fizikal dan dapat menyentuh. Ini adalah perangkat kecil dan padat, dengan layar, dan selongsong badan keluli tahan karat yang memberikan gaya dan perlindungan terhadap kerosakan. Ini bukan dompet sejuk, menyimpan koin di luar talian tetapi mereka hanya dapat diakses dengan memasang dompet ke sistem komputer dalam talian menggunakan kabel USB.

Dalam memberikan ulasan leano nano, seseorang akan mengatakan bahawa itu adalah dompet perkakasan cryptocurrency yang popular dan banyak digunakan (walaupun tidak bersumber terbuka), yang telah berada di pasaran crypto sejak 2016 dan menyokong pelbagai jenis duit syiling, mempunyai ciri Bluetooth untuk pengguna telefon pintar Android dan iOS, menawarkan keselamatan yang tinggi dan mempunyai antara muka yang mudah digunakan.

Bayaran lejar nano ditambahkan pada kadar yang berpatutan dari anggaran 60 dolar, tidak termasuk perbelanjaan penghantaran. Bayaran pemindahan wang syiling adalah berpatutan dan boleh diterima oleh komuniti crypto.

Sekiranya soalan anda adalah sama ada lejar nano s selamat, maka jawapan saya adalah YA yang sangat keras dan besar! Anda mempunyai kawalan penuh ke atas dompet anda, anda sendiri membuat PIN, kunci peribadi tidak disimpan di pelayan mereka dan tidak pernah meninggalkan peranti. Anda juga boleh mengelap dan menghasilkan dompet baru berkali-kali. Sebelum setiap “transaksi hantar” dilakukan, pengirim diminta untuk menekan butang fizikal di dompet, yang tidak akan dapat dilakukan oleh mana-mana penggodam yang mungkin tersambung ke peranti dalam talian. Ia juga dilengkapi dengan Anti-Tampering Seal tetapi sangat digalakkan membeli dari penjual yang sah dan dipercayai.

Apa itu Trezor?

apa itu trezor

Dalam memberi ulasan trezor; Trezor adalah dompet perkakasan sumber terbuka yang popular yang digunakan untuk menyimpan cryptocurrency. Ia dilancarkan pada bulan Ogos 2014 dan merupakan dompet perkakasan Bitcoin pertama yang menawarkan penyimpanan sejuk selamat serta kemampuan untuk berbelanja dengan kemudahan dompet panas.

Ini adalah peranti yang sesuai untuk disertakan dengan poket yang menghubungkan ke komputer anda dengan kabel USB. Ia menyimpan kunci peribadi Bitcoin dan cryptocurrency anda yang lain di luar talian dan menandatangani transaksi yang menjadikannya selamat untuk digunakan walaupun pada komputer yang dijangkiti malware.

Bayaran pemindahan Trezor juga pada kadar normal, bergantung pada kelajuan blok, kemudahan yang diperlukan dan pengguna. Harga pembeliannya pada anggaran 80 dolar (juga kos penghantaran tidak termasuk).

Adakah Trezor selamat?


Ya, Trezor sangat selamat sebagai dompet perkakasan untuk menyimpan koin crypto. Sama seperti nano buku besar, ia juga memerlukan butang fizikal untuk ditekan sebelum “hantar transaksi” diaktifkan dan juga dilengkapi dengan Anti-Tampering Seal. Anda mempunyai kawalan penuh ke atas dompet, PIN dan kunci peribadi.

Walaupun terdapat kerentanan yang dilaporkan dalam perkakasan Trezor pada tahun 2017, Trezor tetap menjadi salah satu dompet perkakasan paling selamat kerana kerentanan tersebut telah lama diperbaiki oleh Pasukan Trezor.

Ulasan Ledger Nano S vs Trezor

Dalam membandingkan dan membezakan buku besar nano s dengan Trezor (iaitu, buku besar nano s Trezor), kami melihat beberapa ciri utama yang terdapat dalam dompet perkakasan, seperti:

  1. Reka bentuk: Ledger mempunyai badan keluli tahan karat yang memberikan penampilan yang bergaya dan lebih terlindung dari kerosakan tetapi juga lebih berat daripada Trezor yang dibuat dengan plastik, dan mempunyai layar yang lebih besar yang membantu pengguna untuk mendapatkan perlindungan dan pengesahan tambahan ketika melakukan transaksi.
  2. Harga: Titik lain dalam buku besar nano s Trezor adalah harganya. Trezor memperoleh jumlah yang dibulatkan hingga 80 dolar sementara lejar nano s berharga 60 dolar, menjadikannya lebih berpatutan daripada Trezor.
  3. Reputasi Syarikat: Trezor mempunyai penerimaan yang lebih luas dari komuniti crypto daripada buku besar nano s. Ia mempunyai reputasi syarikat yang lebih tinggi dan telah mendapat cadangan yang lebih besar dan lebih baik daripada buku besar nano s.
  4. Kebolehgunaan: Buku besar menurut banyak ulasan popular dari komuniti crypto lebih mudah digunakan daripada Trezor, ia mempunyai antara muka dompet langsung yang lebih kuat yang menjadikannya lebih mesra pengguna daripada Trevor.
  5. Sumber terbuka: Trezor adalah peranti berkod sumber terbuka sementara lebai nano tidak. Juga, Trezor mempunyai kualiti penyimpanan sejuk dan panas sementara lejar nano hanya dompet panas.
  6. Ciri Bluetooth: Ledger nano s mempunyai fitur Bluetooth yang tersedia, memungkinkan untuk digunakan dan diakses melalui telefon pintar Android dan iOS dengan hanya menghubungkan telefon pintar ke perangkat dompet perkakasan melalui Bluetooth. Walaupun ada banyak kritikan terhadap fitur ini dan memihak kepada Trezor untuk mengekalkan hubungannya dengan sistem komputer sahaja, ini menonjol ketika melakukan tinjauan Ledger Nano S vs Trezor sebagai ciri yang tidak dapat diterima oleh lejar Trezor.
  7. Sokongan: Ledger nano s dan Trezor masing-masing menyokong lebih dari seribu syiling dan token. Tetapi dalam kategori ini dalam Ledger Nano S vs Trezor, perlu diperhatikan bahawa Ledger Nano S menyokong lebih banyak duit syiling daripada Trezor. Trezor menyokong sehingga 1,071 duit syiling, sedikit di bawah bilangan sokongan nano lejar. Tetapi kritikan yang memihak kepada Trezor mengenai ciri sokongan duit syiling adalah bahawa ia menyokong semua duit syiling tersebut tanpa perlu memasang aplikasi tambahan dari pemaju duit syiling, sementara lejar memerlukan pemasangan aplikasi duit syiling tertentu sebelum ia disokong sepenuhnya dan diaktifkan.

Secara Ringkasnya

Ledger nano s dan Trezor semua alat dompet perkakasan crypto yang selamat dan sangat disyorkan dengan kapasiti untuk menyimpan ribuan syiling dan token di dalamnya dan dengan ciri yang mudah digunakan juga.

Sebab untuk tinjauan “buku besar nano s vs trezor” adalah untuk mengingatkan anda beberapa ciri yang dicirikan oleh dompet, sehingga anda dapat membuat pilihan yang tepat ketika mendapatkan dompet perkakasan, bergantung pada apa yang anda mahukan.

Baca Lagi: Dompet IOTA Terbaik

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector