Kraken vs Bitfinex: Bandingkan Bayaran & Ciri 2021

Kraken, yang disenaraikan sebagai pertukaran cryptocurrency terbaik ke-8 di dunia, adalah pesaing yang layak dalam sebarang perbincangan kripto, terima kasih kepada aplikasinya yang mesra pengguna, yuran rendah dan keselamatan yang kukuh. Dilancarkan selepas Peretasan Gunung Gox, Kraken selalu mengutamakan keselamatan sebagai hasilnya.

ken vs bitfinex membandingkan

Adakah perkara yang sama boleh dikatakan untuk Bitfinex? Kedudukan ke-6 dalam kedudukan pertukaran crypto terbaik kami, Bitfinex menawarkan lebih banyak syiling dan pasaran daripada Kraken, tetapi adakah ia menawarkan pengalaman keseluruhan yang lebih baik? Adakah mereka selamat? Di mana pemula akan merasa paling selesa?

Sudah tiba masanya untuk menyatukan kedua kelas berat ini.

Bandingkan Kraken vs Bitfinex

pertukaran kraken

Kraken bfx disusun

Bitfinex

USA Diterima?
Ya Tidak
Pasangan Perdagangan
177 309
Isipadu 7 Hari
$ 1,090,234,866 $ 680,678,914
Lawati Lawati

Yuran Kraken vs Bayaran Bitfinex

Kraken

Seperti kebanyakan pertukaran cryptocurrency, Kraken menawarkan jadual yuran pembuat, seperti yang anda lihat di bawah. Semakin banyak anda berniaga, semakin baik potongan anda. Jumlah jumlah perdagangan untuk kemas kini 30 hari terakhir selepas setiap perdagangan, jadi peniaga tidak perlu risau untuk menerima diskaun mereka. Lihat jadual penuh di sini, dan baca sebilangan contoh perdagangan di sini.

Tangkapan Skrin 2021 01 02 pada 09.57.23

Bitfinex

Jadual bayaran di Bitfinex serupa untuk pembuat, tetapi lebih mahal untuk pengambil, memberikan Kraken kelebihan kecil. Nasib baik untuk pengguna Bitfinex yang memegang LEO, token utiliti asli Bitfinex, ada diskaun yang boleh dimiliki, dan mereka cukup bagus pada 25%. Semakin banyak LEO diadakan, semakin baik potongannya. Lihat lebih banyak lagi di sini, termasuk margin, derivatif, pinjaman, dan yuran pengeluaran crypto.

Tangkapan Skrin 2021 01 02 pada 10.04.01

Pemenang: Kraken. Mereka mempunyai bayaran pengambil sedikit lebih rendah.

Daftar dan pengalaman KYC

Inilah cara mendaftar di Kraken

kemudahan pendaftaran kraken vs bitfinex

 1. Pergi ke Kraken.com dan klik ‘Buat Akaun’ di sudut kanan atas
 2. Berikan e-mel, nama pengguna, kata laluan, dan negara tempat tinggal anda
 3. Setuju dengan terma dan syarat dan klik ‘Buat Akaun’
 4. Pergi ke pelanggan e-mel anda dan cari ‘e-mel pengaktifan’ dengan kunci yang perlu anda salin dan tampal. Kuncinya adalah bilangan dan huruf yang panjang
 5. Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda bersama dengan kunci dan klik ‘aktifkan akaun’
 6. Seterusnya, anda perlu pergi ke halaman ‘Dapatkan Disahkan’ di menu lungsur anda, yang terdapat di sudut atas halaman pengguna setelah anda log masuk
 7. Anda perlu memilih jenis akaun (lihat di bawah). Untuk berurusan dengan mata wang fiat, anda memerlukan akaun Intermediate atau Pro. Mari kita pergi dengan perantaraan buat masa ini
 8. Untuk mengesahkan akaun perantaraan anda, anda perlu memberikan Kraken foto ID yang dikeluarkan oleh kerajaan anda, Bukti Tempat Tinggal, foto pengesahan ID (biasanya gambar diri anda yang memegang ID anda), dan pekerjaan anda. Pengesahan tidak sampai 10 minit
 9. Setelah disahkan, anda boleh mula menambahkan dana ke akaun anda.

Tangkapan Skrin 2021 01 02 pada 10.15.09Jenis akaun yang berbeza menawarkan had yang berbeza tetapi memerlukan bentuk identiti yang berbeza untuk mengesahkan


Berfikir Mengenai Bitfinex?

Inilah prosesnya:

Tangkapan Skrin 2021 01 02 pada 16.32.03

 1. Lawati Bitfinex.com dan pilih ‘Daftar’
 2. Berikan nama pengguna, alamat e-mel, dan kata laluan selamat, serta zon waktu anda, kemungkinan kod rujukan, dan beberapa Teks Captcha, kemudian klik ‘Buka Akaun’
 3. Pada halaman seterusnya, anda akan diminta untuk mengesahkan e-mel anda, jadi pergi ke pelanggan e-mel anda dan klik pautan pengesahan.
 4. Di tetingkap baru yang terbuka, anda boleh log masuk menggunakan nama pengguna dan kata laluan yang anda berikan
 5. Setelah masuk, anda akan mempunyai pilihan untuk meningkatkan keselamatan akaun anda, seperti 2FA (disyorkan), pengeluaran disekat pada alamat IP baru, frasa pengesahan pengeluaran, penyulitan mel PGP, dan banyak lagi
 6. Seterusnya, anda ingin menambahkan sejumlah dana ke akaun anda, tetapi ia tidak akan membiarkan anda sampai anda menjadi pengguna yang disahkan sepenuhnya, jadi anda harus mengikuti arahan dan memberikan nama, umur, nombor telefon, dua bentuk pemerintahan ID, dan selfie yang memegang ID anda, penyata bank, dan bukti alamat kediaman anda
 7. Tunggu pengesahan, yang boleh mengambil masa 2-3 hari
 8. Setelah disahkan, anda boleh mula menambahkan mata wang fiat

Pemenang: Ikat. Prosesnya sangat serupa, namun Kraken lebih cepat rata-rata untuk disahkan.

Kemudahan penggunaan & Rasa Laman Web / Aplikasi

Aplikasi hebat Kraken

Kraken sangat menghormati aplikasi berkualiti tinggi mereka, dengan antara muka yang jelas dan susun atur yang sangat sederhana. Ada yang berpendapat bahawa ini adalah satu-satunya aplikasi yang dapat menandingi Coinbase untuk aksesibilitas, dan kerana Coinbase lebih banyak broker daripada pertukaran, ini adalah berita baik untuk Kraken. Platform perdagangan web, bagaimanapun, adalah cerita yang berbeza, itu bergaya untuk kelihatan seperti monitor Wall Street lama yang berjalan di Windows 95, dan tidak semestinya intuitif dan ramah seperti 95% pesaing mereka. Terlalu banyak berlaku.

Tangkapan Skrin 2021 01 02 pada 09.50.20Paparan perdagangan web KrakenKraken Pro kini menawarkan Dark Mode | Blog KrakenAplikasi mudah alih Kraken jauh lebih mudah dilihat

Pendekatan halus Bitfinex

Melancarkan sepanjang tahun 2012, Bitfinex adalah seorang veteran di sektor pertukaran cryptocurrency, mempunyai banyak masa untuk memperbaiki dan mengubah laman web dan aplikasinya agar mudah digunakan. Walaupun begitu, platform ini lebih sesuai untuk peniaga maju daripada pemula dan menawarkan lebih banyak pilihan perdagangan daripada Kraken. Namun, tidak seperti Kraken, pelanggan AS telah dilarang dari perkhidmatan tersebut sejak 2017.

Tangkapan Skrin 2021 01 02 pada 09.51.09Paparan perdagangan Bitfinex lebih lembut dan sederhana

Pemenang: Ikat. Kraken mempunyai aplikasi yang lebih baik, Bitfinex mempunyai platform web yang lebih baik.

Kaedah Deposit

Kraken

Kraken menyokong banyak pilihan untuk menghantar mata wang fiat ke platform, walaupun kaedahnya berbeza untuk setiap mata wang, seperti yang dijelaskan di bawah:

 • Dolar Amerika – Fedwire, SWIFT, SEN
 • EUR – SEPA, SWIFT
 • CAD – Wire, SWIFT, Tunai / Debit di Canada Post
 • AUD – Pindahan bank / Osko
 • GBP – FBS, BACS, CHAPS, SWIFT
 • CHF – SIC, SWIFT
 • JPY – SWIFT

Sebilangan besar kaedah deposit adalah percuma, namun, Kraken mengenakan sedikit bayaran berdasarkan perjanjian mereka dengan penyedia pembayaran yang berkaitan. Di AS, kaedah deposit memerlukan masa sehingga 5 hari untuk dibersihkan. Senarai kaedah dan bayaran yang lengkap boleh dijumpai di sini, dan panduan untuk menyimpan dana di sini.

Bitfinex

Beberapa pertukaran cryptocurrency mendorong pengguna untuk memasukkan mata wang fiat kerana ini secara semula jadi menjadikan mereka lebih cenderung menggunakannya untuk membeli cryptocurrency, membawa keuntungan yang lebih besar ke pertukaran. Bitfinex adalah sedikit berbeza. Mereka mempunyai had deposit minimum yang sangat tinggi dengan hanya 0.1% yuran pemprosesan sehingga mendorong pedagang besar, profesional, dan institusi ke platform. Sistem ini diperkenalkan dalam menghadapi peningkatan serangan siber di platform.

Berikut adalah deposit fiat minimum (transfer wayar sahaja):

 • 10,000 USD, EUR, atau GBP
 • 1,000,000 JPY

Mendepositkan cryptocurrency dan stablecoin kepada Bitfinex adalah percuma.

Pemenang: Kraken. Jumlah deposit minimum $ 10,000 memotong sebahagian besar pasaran pemula.

Pilihan Beli Segera (Membeli dengan kad kredit atau debit)

Kraken

Pengguna boleh membeli, menjual, dan menukar 54 cryptocurrency berbeza di laman web Kraken dan di aplikasinya. Pembelian segera boleh dibuat secara percuma menggunakan mata wang fiat yang telah disimpan (dalam mata wang yang disebutkan di bahagian kaedah deposit). Sekiranya pengguna ingin membeli cryptocurrency secara langsung dan memintas proses deposit, mereka boleh menggunakan kad debit atau kredit mereka. Bayaran kad adalah 3.75% dari jumlah pembelian, ditambah € 0.25 setiap transaksi. Pengguna juga akan dikenakan bayaran untuk ‘spread’ yang merupakan markup yang diletakkan oleh broker di atas harga pasaran; Penyebaran Kraken berbeza dari 2-10% bergantung pada cryptocurrency. Ini menjadikan mereka pilihan yang sangat mahal.

Bitfinex

Membeli cryptocurrency secara langsung dari Bitfinex dengan kad kredit jauh lebih mudah daripada mendepositkan mata wang fiat (dan lebih senang jika anda tidak mempunyai $ 10,000 bermula).

Pengguna boleh membeli:

 • Bitcoin
 • Tether
 • Tezos
 • TRON
 • Litecoin
 • Zcash
 • DASH
 • Algorand
 • BAT
 • Ethereum
 • Emas Tether
 • Memilih altcoin ERC-20 lain

Pembelian minimum adalah $ 25 dan yurannya berubah-ubah bergantung pada pemproses pembayaran, ukuran pembelian, dan negara penerima.

Pemenang: Ikat. Kraken mungkin lebih mahal, tetapi mereka juga menawarkan pilihan yang lebih baik untuk pembelian segera.

Pengalaman Perdagangan

Kraken

Kami mencuba paparan perdagangan web dan kami tidak menyukainya, tetapi itu tidak bermakna anda tidak akan. Reka bentuknya kelihatan usang dan tidak mempunyai butang dan kawalan intuitif yang disertakan pesaing mereka. Aplikasi mudah alih, seperti yang telah kami sebutkan, benar-benar hebat dan wujud sebagai kontras besar dengan platform web.

Bitfinex

Walaupun Bitfinex disasarkan kepada pedagang yang lebih profesional, atau mereka yang mempunyai jumlah perdagangan yang lebih besar, platform web sebenarnya lebih mesra dan lebih mudah digunakan daripada Kraken. Sekiranya pengguna merasa selesa dengan paparan web Bitfinex, mereka tidak akan mempunyai masalah dengan aplikasi mudah alih, yang memiliki nuansa yang sama dan menawarkan pengalaman yang sama kepada pengguna.

Pemenang: Bitfinex. Kraken mempunyai laman web yang lebih cantik, tetapi berkaitan dengan platform perdagangan, kecairan, dan ciri intuitif, Bitfinex menang.

Reputasi & Keselamatan

Kraken

Salah satu aspek yang sangat positif dalam reputasi Kraken adalah bahawa mereka adalah salah satu pertukaran pertama yang membuktikan bahawa mereka mempunyai semua wang pengguna mereka di tempat yang selamat, berkat “audit bukti-cadangan”. Dengan membuktikan bahawa mereka menyimpan semua dana menunjukkan kepada pengguna bahawa walaupun ada yang salah, mereka akan dapat mengosongkan akaun mereka tanpa masalah.

Namun, tidak semuanya berlayar biasa. Mereka telah menghadapi banyak serangan siber, bertahan dari semuanya, namun serangkaian serangan pada Januari 2018 memaksa mereka untuk menutup selama seminggu dan meningkatkan pertahanan mereka. Kraken tidak pernah kehilangan wang atau cryptocurrency melalui penggodaman.

dasar privasi kraken

Bitfinex

Malangnya bagi Bitfinex, mereka menjadi mangsa penggodaman pertukaran kedua terbesar dalam sejarah, dengan hanya kurang dari 120,000 BTC dicuri, bernilai lebih dari $ 3,5 bilion pada kadar hari ini. Kembali dari pukulan dahsyat tidaklah mudah, tetapi Bitfinex berjaya pulih dan bertahan dalam situasi di mana kebanyakan pertukaran akan runtuh.

Tangkapan Skrin 2021 01 02 pada 16.37.55

Pemenang: Kraken. Ini akan memakan masa yang lama untuk dilupakan oleh Bitfinex …

Bitfinex vs Kraken: Siapa pemenang kami?

Ini hampir hampir dengan panggilan, tetapi Kraken adalah pemenang kami.

Kedua-dua platform ini adalah leher dan leher ketika memutuskan untuk menentukan pemenang, tetapi kami berada di sini untuk melayani pemula yang baru dalam dunia cryptocurrency, dan oleh sebab itu, Kraken hanya mengatasinya.

Kraken menang kerana aplikasi keselamatan dan mudah alihnya yang unggul, keduanya dapat memberikan peningkatan tahap keselesaan kepada pengguna. Banyak kaedah deposit ditambah sedikit yuran yang lebih rendah juga mendorong keputusan ini memihak kepada mereka.

Jangan mengira Bitfinex walaupun, untuk pedagang yang lebih maju, mereka adalah platform yang sangat baik yang tidak mencapai kedudukan ke-6 dalam kedudukan Coin Clarity tanpa alasan yang baik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector